» »

Dual Core AMD/Intel

Dual Core AMD/Intel

««
8 / 22
»»

>>><<< ::

Če je le 4% razlike, potem se res ne splača. Samo če kupi AM2, potem bo lahko nagradil z barcelono, štirijedernim procesorjem, pri C2D, pa bo z prihodom štirijedernih procov moral menjati ploščo in mogoče še rame (DDR 3).
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Racunalnik ::

Fantje kaj pa ce presedlam na Pentium dvojedrni sistem?
Baje da grejo tudi operaton na mojo plato sam teli hudici so pa dragi.
Am2 plata me je zanimala zato ker ima ddr2 rame 800mhz in sem mislil da bi tak am2 kompletek lepo igral + amd x2 4600 mogoce vec.

TribesMan ::

Jah splača se ne... sam kaj češ pa naredit če hočeš upgradeat na X2? 939 X2 procov nikjer več ne dobiš. Tistle 3700 v mlacomu je eden zadnjih dobrih S939 CPUjev v prodaji. 1MB L2... sam ni pa X2... :)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

gruntfürmich ::

kupi si tole plato in štiri tele procesorje in upam da si jih boš lahko preusmeril na eno aplikacijo, če to gre. pa gor si boš lahko dal 16 takih ramov.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

PrimozR ::

Pentoium D je jajc od jajca. Počasen pa pečka.

Pri 4-jedrnem Intlu treba menjati plato? Ne vem no, sam men se zdi da se QX6700 in Q6600 fura na P5B Deluxe, P5W DH, COmmando, Striker in drugih platah, ki se uporabljajo za C2D. :P

Plato bo verjetno treba menjat za 45 nano procesorje (IIRC zaradi drugačnih zahtev po napajanju - isti razlog je bil, da P4/D plate ne prebavljajo C2Djev).

Pozabil na Q6600 in QX6700 :8).

Mislil sem pa na 45 nano procesorje.

msedem ::

Lp,

zanima me, če bi zdaj vi kupovali novi pc, in ne bi imeli pojma o navijanju, pc pa se bi rabo predvsem za igranje, kateri procesor bi izbrali:

AMD Athlon 64 X2 6000+ Sockel-AM2 boxed, 2x 3.00GHz, 2x 1024kB Cache 218€

ali

Intel Core2Duo E6600 Sockel-775 boxed, 2x 2.40GHz, 266MHz 266€

ali celo

Intel Core2Duo E6420 Sockel-775 boxed, 2x 2.13GHz, 266MHz 199€

Saj pravim, o navijanju nimam pojma... Kaj od teh treh je bestbuy? Glede na ceno/kakovost?

Cene so iz Peluga.at

Hvala, in lp.

OChack ::

sicer nevem od kje teb mal cudne cene, ampak
dans sm gledu c2d e6300 za 177e athlon x2 6000 definitivno ne, raj x2 4600 al pa 5200
Int€l inside, IDIOT Outside

msedem ::

E6600

E6420

AMD

tu so cene, in zakaj so čudne? in zakaj rajši x2 4600 al pa 5200?

Tnx, lp.

ja tej procesorji so pr ns cenejši kot v avstriji po zadnm ceniku.........
neki med 4200 in 5600 zato ker je cenej, pa se ravno tako dobr navije, pa še pršparaš oziroma nabavš bolšo plato/ram/grafično.
poleg tega upam da s ebo dal AM2 nadgradit na prihajajoče 4 jedrnike, zato tud sam iščem neki podobnga, obenm pa nebi rad preveč denarja zapravu za procesor

V Mediamarktu je E6600 cenejši.

macgajver ::

Če bi rd pocen skoz prišel in imaš soket 939 se splača pobrskat za kkšnega opterona 170 pa ga potem navit. Če pa misliš zdej kupt ceu sistem na novo pa itak c2duo.
Samo sem nekje zasledil da s koncem letošnjega leta nameravajo na ddr3 prešaltat jest mislim da se najbolš splača počakat do konc leta in potem 2008spomladi nabavit mašino ddr3 naj bi potem saj kšne 2 let zdržou upam. Pa še pokazalo se bo kašno mašino devouc rab če bo hotu igrt next gen igre kot bo crysis unreal in podobne.
tenstan krompir je pa zakon

DDR3 je brezveze čakat. DDR2 bo še vedno v uporabi, DDR3 pa bo na začetku f00, tako kot DDR2. DDR2 je sedaj že precej hitrejši (lahko) od DDR, sprva pa je bilo daleč od tega.

Ne sej fora je v kompatibilnosti men bi blo useen če ustanemo še 10 let na ddr2 samo zdej nabaviš en sistem čez ene pou leta boš hotu močnejši procesor notr dat ali pa ram dokupit.
Prvo kar se zgodi je nehajo delat ddr2 cene rama zrastejo pa še procesorja nemorš zamenat če ne kupš druge plate s tem pa še nove rame.

Za Penryna boš itak mogu met novo plato zaradi sprememb v napajalnem delu, če ne drugega. Ista zgodba kot pri Core 2 Duo, razlika je le, da prihajajo novi čipseti (X38, 35 in 33 serija).

rock_girl_ ::

Jst sm mal iskala primerjave med E4300 in x2 4200 pa za E4300 ni nikjer podatkov, pa me zanima če se sploh lahko primerjata (vsaj glede cene se lahko)? Pa še zmeraj ne vem kakšna je razlika med x2 in C2D, a ma tut x2 dva procesorja al sam dva jedra? Katerga izmed zgornjih dveh pa je bolj smotrno nabavit glede na kasnejšo nadgradnjo, npr. dx10grafa in da ne bi bilo potrebno vsega menjat? Aja pa E4300 naj bi bil cenejša verzija E6300, torej če se lahko X2 4200 kosa z E4300 potem bi se lahko tudi z E6300 pa kolk sm gledala ni temu tako, ali pač? Pa vse to me ne zanima glede stališča navijanja ampak za igranje iger gledanje hdtv..

babylon9 ::

e4300 je cist spodoben procesor tako, da kar tega vzemi. Bolj pomermbno se mi zdi da vzemes cim vec rama saj ene 2Gb za en os, ce pa se bos igrala z virtualizacijo pol pa od 3 do 4Gb rama.
If you love someone you say it.

kakšno pa naj pol plato vzamem za E4300, da bo stabilno pa da ni predraga? pa katere rame? za k x2 sm mislila patriot 1Gb 800MHz a grejo k intelu tut? Pa a se splača po kosih kupit cel računalnik pa sestavit, al kr komplet uzet?

Pašejo isti rami ja. Plata, kaka P5B, non-deluxe bi bila vredu, mogoče kka gigabyte (S3 na 965 čipovju), kaj takega. Glej le, da je 965P čipovje in ne kaka q varianta (integrirana grafika) ali pa celo 945. Itak so Q956 plate mATX tako da bo običajna ATX vredu. Je pa E4300 nekaj počasnejši od E6300, ne pa veliko (sploh v realnem svetu, v benchmarkih se že pozna).

jest10 ::

Intel je izdal popravke za C2D klik

Ja najbrž bo res, če je pa cenejši :)) Mene bolj zanima primerjava med x2 4200 pa E4300, če sta sploh primerljiva, ker razlike je recimo v +1Gb rama pri AMDju...zakaj se recimo to neb bolj splačalo kt pa E4300? Zakaj tu vsi zagovarjajo intela k greš pa gledat kaj se najbolj prodaja je pa amd? Pa tut povsod so neki grafi kolk je kater dobr, nikjer pa nihče ne pove ker amd se lahko primerja s katerim intelom (po zmogljivosti,...)?

Govori se da je amdju prodaja zelo padla odkar so core2duo na sceni tud znano je da so hitrejši in imajo ogromen overclocking potencial.

Od oka lahko primerjaš E6400 -- X24800+ -- X25000+
CPU CHARTS

jap res je amd se ne prodaja več tolk, se bo pa zdej upam, ko izdaja novo phenomen čudo

MEDENA ::

če se amd ne pobere, veste kaj sledi...intel bo navil cene.

dolgo je bila era amd-ja, zdaj zadnje dobre pol leta pa je era intela. srčno upam da se amd vrne na pota stare slave.

Racunalnik ::

Ali so teli Core duo na am2 podnozju x64 bit al kako je stem in ce so ,ali lahko 32bit winse furas gor?

Core 2 Duo so LGA-775, AM2 je AMDjev za Athlon X2. Vsi so 64-bitni, komot lahko poganjaš 32-bitne OSe in programe. Tudi 16-bitne lahko.

kekz ::

Danes sem dobil nov proc z oznako AMD Athlon64 X2 (ADX6000IAA6CZ)
Najprej me je zmotilo, ker na nalepki na škatli piše Athlon64 X2 Socket A. Vseeno sem vtaknil v AM2 plato in zagnal.

Izpiše mi Athlon64 model unknown, No. of CPUs: 2.
Sicer dela, ampak tudi ko se zboota, mi v OS piše CPU type unknown.

Kaj za hudiča je to ena zadeva? Kaj sploh imam za en proc, da mi ne prepozna tipa in zakaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekz ()

novi bios za plato

ali pa novejši cpu-z

to ti imaš AMD.X2.6000+???

Zgodovina sprememb…

ne x2 3600+ imam.

......sam navije se na x2 6000 ;)
...medena, si že zamenu hladilnik?

Verjetno je kekza mislil... :\

in CPOU-Z ne bo pomagal nič če procesorja plata sploh ne prepozna.

bios flešat, pol s epa na AMDjevi strani driverji dobijo....

to ti imaš AMD.X2.6000+???

Menda bi res moral biti X2 6000+.
Bios imam predzadnjo verzijo, v čejnđ logih nič ne piše, da bi z zadnjo to poštimali.
Klinc, saj zadeva dela, upam da tako kot mora.
Linux mi kljub model unknown pokaže 2 proca na 3 GHz taktu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekz ()

Malo me edino skrbi, če bo plata prenesla, ker ima po podatkih 125W porabe. Ostali Athloni64 imajo "samo" 90W.

bluefish ::

plata bo prenesla. Ta podatek se bolj nanaša na porabo napajalnika.

bozicek ::

jaz sem si vceraj kupil E2160 in sem kar prijetno presenecen.

Trenutno na hitro vstavljen, laufa pri 360FSB brez dvigovanja voltaze (1.36, celo dol mi jo plata zbija) kar nanese lepih 3.24 GHz
Racunam, da bi z 1.5-1.55 voltaze z lahkoto prebil 400FSB. Vsaj upam. Bomo videli so rekli slepi.

Skratka za 90 evrov kolikor kosta ta procek je tole odlicno
Darila letos samo za poredne

deadeagle ::

če si kupš: -16x 2GB SuperTalent T667RB2G4 PC5300 DDR2 ECC registriran
-4x AMD Opteron 8220 (2.8GHz)/2MB BOX
-1x SUPERMICRO H8QM8-2 SCSI
je full dobra kombinacija ampak stane pa :( (10.870,95 EUR)

Sodck ::

Fantje kdaj bi se splačalo kupiti quad core pa z tem zamenjati tudi mamaplato.

globoko grlo ::

konc avgusta

A se bo cena drastično znižala? Kaj je bolš 4 jedrni amd al intel?

Tilen ::

Sodck, Intel. zakaj? :)

Amd še kak mesec ne bo niti imel 4-jedrnika zate zunaj. Med drugim je Intel slednjih prodal že milijon.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Hja, trenutno je intel boljši, pač je karkoli boljše kot nič. Kako pa BO, bomo pa še videli. Sam upam, da AMD prehiti intel, zavoljo cen in uporabnikov...

A so za trg napovedani kaki procesorji k so več kakor 4 jedrni? kaj pa ta fora jest mam pentium k ma en jedro pa dva logična procesa - ht je no. sepravi če bi imel procesor 4 jedra pa usako jedro po dva logična procesa bi se mogoče približal moči 8 procesorjem?

SasoS ::

Povečevanje jeder u nedogled je brezveze. Že dve jedri redkokatera aplikacija izkoristi, 4 še toliko manj. HT je pa tako brezveze...

Povečevanje jeder u nedogled je brezveze.

Povečevanje števila jeder je super. Jaz imam na čarunalniku 500 juzerjev, ki vsak poganja svoje.
Zdaj bom lahko vse skupaj priklopil na nekaj jedrni eno procesorski PC. :))

ja sam mora OS podpirat več jedr in to drgač nima smisla, do takrat pa počakmo an windovs kišta

@bozicek: ce ti palta napetost dol zbija pomen da maš vdrope, kar pa ni dobro sploh, še posebej za navijanje :).........men plata sama napetost dviguje nad ono v biosu ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OChack ()

Dr_M ::

npr win xp pro podpira do 32 jeder, tko da smo trenutno na 1/8 :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mr.B ::

DrM, you rulez....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
8 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728682 (7576) H3ro1n
»

AMD Phenom (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Strojna oprema
133256993 (32451) Brane2
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867128 (5180) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414231 (9508) Racunalnik
»

kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
816043 (4546) PrimozR

Več podobnih tem