» »

Dual Core AMD/Intel

Dual Core AMD/Intel

««
7 / 22
»»

energetik ::

To je že res, ampak jest ne mislim dat toliko € za kišto, 5200+ je pa 2x dražji od 3800+ 8-O
Pol bi že razmišlju o C2D.
Vseen hvala za razlago.

gruntfürmich ::

no, pri meni je bilo to vodilo, da sem nabavil X2. ker najmanj kar sem še bil pripravljen kupiti, je bil X2 4600+, rajši kot X2 4200+ bi kupil enojedernega 3800+. v/o tvojem primeru pa sploh nisem razmišljal, vzel bi enojedernega. v glavnem: odloči se sam.lahko si še malo pregledaš teste, pa se pol odločiš: TUKAJ
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Veron ::

X2 3800+ se dobro navijajo, tako, da ga naviješ na 2.6-2.7ghz in je skoraj isto, kot če bi kupil x2 5000+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

Pesimist ::

Jaz osebno mam reje dva pocasnejsa jedra kot eno hitro. Tudi ce zdaj pri neki stari igri zgubim 5fps. :D

energetik ::

Če jest zgubim 5fps pri Flight Simulatorju bom pristal na nuli:D 8-O

Ne, resno razmišljam o A64 4000+ enojedrnem. Če zdej vse office, internet, antivirus stvari brez težav opravim s Celeronom 2GHz, jih bom pa verjetno tud s tem AMD, ane? :) Igre pa tud ne igram najnovejše ampak v glavn nabijam NFS U2, FS, itd, ki uporabljajo 1 jedro:\ In to hočm da je dobro...

Dobr, če bi biu pripravljen dat velik €, logično da bi šou na 2 jedri. Ampak nism.

jest10 ::

No ja, najcenejši X2 proci so že cenejši, kot enojederni 3800+

Vesoljc ::

energetik ne kompliciraj pa kupi x2
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

ti kr kupi enojedernega

dzinks63 ::

:)) Še primerjavo Intel vs AMD si poglejte.

klik
Ja, ni švoh tale Brisbane za svojo ceno(jasno navit X2 3600+):D

Goldee ::

Mogoče že zastavljeno vprašanje - ali je pametna poteza preiti iz A64 3800+ AM2 (1GB rama) na X2 3600+ (s tem, da se tegale dvojedrnika malce navije). Občasno igram kako igro, predvsem pa bi rad večjo odzivnost Windowsev, ko imam več odprtih aplikacij (recimo Acrobat, več Firefoxov, urejevalnik slik, Photoshop, kopiranje...).

Bi se poznala razlika? Včasih namreč tale Athlon pošteno počepne... :(
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

SasoS ::

Pomoje tebi prej ram/disk štekata kot proc

Ko gledam porabo rama med delom, ga je še vedno nekaj na voljo (~100), tako da ni ram zafilan (do konca). Se pa strinjam, da bi bilo delo z 2GB lažje.
Disk je Sata2, 7200 obratov. Mogoče je to res ozko grlo, ampak kaj ima disk z Acrobatom pa Photoshopom veze? Sem mislil, da igra odločilno vlogo procesor?
Včasih mi računalnik dobesedno zmrzne in se šele čez sekundo ali dve začne spet odzivati. Ko spremljam obremenjenost procesorja v task managerju je le ta skoraj vedno na 100%..

Aja - računalnik je virus-free in brez kakršnekoli nesnage. Med idle stanjem je poraba rama/procesorja minimalna, niti ni kakšnih sumljivih procesov, ki bi mi odžirali resorse.

ja itq da je procesor najbolj namatran, ampak ko si omenil acrobat: zelo neodziven in zahteven program (moje iskušnje). z njim so vedno problemi. pa še firefox zna zaštekat, in ti takrat tudi najjači procesor ne pomaga.
idi rajši na tomshardware in si tam oglej teste.

TechBeats ::

Evo če vas skrbi kok močn procesor rabš imet za grafo 8800gts /gtx

tud že z ustopnim e4300 nenavitm dela več kot odlično z 8800gts, za gtx pa rabš imet vsaj e 6600 nenavit seveda, evo en link Klik

Andrej_ID ::

zdravo!

kaj mislte o ceni 252€ za procesor AMD Athlon 64 6000+ X2 Dual-Core, AM2?

igor0203 ::

Se ne splača oz. raje vzemi C2D. Če imaš sedaj X2 3800+, ga raje navij.

ja ne C2D pac ne morm uzet, ker sem komp zgradil okrog AM2. kaj pa na splosno, pac ce bi meu kes, je to dober proc?... prioriteta so igre.

ti imaš sedaj navadnega 3800+? Vzemi X2 in si dober za nekaj časa.

ja sedaj mam 3800+.
no, poleti nameravam kupit 24" LCD. pa me zanima, kaj je potem bolj smiselno u jeseni kupt, al X2 6000+ (cene bo verjetno še padla. ne?) al uzet ksnga 8800GTXa pa ga dat ob bok zdajsnemu sistemu?

razmislam u tej smeri. kaj mislte?

Če imaš sedaj 8800GTS, ne vidim razloga, zakaj bi menjal za 8800GTX.

ja razmisljam predvsem o tem da najdem neko razmerje med grafo pa procom, ker 1920x1200 je kar postena resolucija. in se z vsemi bonboncki... tako da ciljam na 3 GHz proc in potem se mocnejso grafo. aja, to je 320 GTS, kar mislim da ne bo dovolj za max na taki resoluciji.
Za zacetek bi tako vzel potem X2 6000+ potem pa dopolnil sistem še z eno močnejšo karto, magari naslednjo gen. nvidie.
kaj menis?

Ja 8800GTX bi recimo bolje izkoristil s C2D kot pa AM2. No sicer, če praviš, da lahko počakaš, potem raje vzemi X2 3800+. X2 6000+ je nesmiselno kupovat, ker lahko tudi 3800+ naviješ in ogromno prišparaš. ;) Seveda je to samo moje mnenje oz. bi jaz tako naredil, če bi kupoval, tako, da se ne obešaj samo za moje besede. Naj še kdo drug pove mnenje o tem.

Pobrisal offtopic.

Na tej plati sem že nekaj poskušal navijati pa se je neki čudno vedla...
sam a ni malo nesmiselno kupit enak dvojedrnik, ki ima 2.0 GHz, medtem, ko ima enak enojedrnik 2.4 GHz?
no sej bom videl kako bodo stvari tekle na trenutnem sistemu, ko bom pognal v 1920x1200.

Zgodovina sprememb…

Imel pa boš bolj odziven sistem, itak ga pa lahko naviješ na 2.4GHz.

MEDENA ::

vzemi BRISBANE X2 3600 75€ ;)

navijajo se do 3ghz + :D

hja jst kot neizkušen navijalec verjetno ne bi prišel tako visoko, pa še na vetr?

Torej kdaj pridejo prvi 4 cori in od koga tam nekje do 100K oz 400€

če imaš keš ne vidim razloga da ne nabaviš amd.x2.6000+, racionalna poteza pa to ni.

alenbalboa ::

mene zanima kateri od procesorjev je boljsi: AMD 5000+ ali Intelov 6400 2.13GHz.
Gledal sem teste na Tom`s Hardware in sta se mi po njih sodec zdela zelo izenacena. Ce temu pristejem se "cenovno ugodnost" 5000+ v primerjavi z 6400 se nekako nagibam k AMD-ju. Kaj pravite vi .. mogoce nekaj cisto 3. ?
Procesor bi delal skupaj z 8800GTS in 2Gb ddr2.
Drobni detajli, dodani potem, ko bi povprečen človek odnehal,gradijo mojstrovo slavo!

Tilen ::

Rdeca crta = moj sistem v podpisu.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

KOPA@ Če ne boš navijal, ali pa boš le malo, potem AMD. Drugače pa C2D

mfeniks ::

Nekoliko neumesno vprašanje: ali obstaja matična plošča, na katero bi lahko posadil dva core 2 duo (npr. 6600) procesorja? Gre mi predvsem za rendranje iz 3d aplikacij in montažo hd videa...
Hvala za vaš odgovor!

Tilen ::

Kupi quad core cpu, če ti ni preveč. Za 2x dual core pa nebi vedel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

kupi si plato za FX-e za novo podnožje, tudi do 8 procesorjev gre menda gor, minimalno pa 2, samo so malo drage plate. če pa delajo skupaj na eni aplikaciji, pa res ne vem.

PrimozR ::

gruntfurmich zaenkrat brezvezna platforma. Pa še dosti počasnejši so.

mfeniks kot je rekel Tilen, kupi Quada, Core 2 Duo ne podpira dveh podnožij. za to bo treba Xeona.

KOPA: defenitivno intla. AMDji ne izkoristijo Geforce 8 grafičnih. Razen če že maš AM2 sistem. Pol je pa verjetno bolj smiselno kupit 3800+ ter ga navit. Če greš z nule absolutno intla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Tudi C2D ne izkoristijo GF8 graficnih, če jih konkretno ne naviješ. Tako da če ne misli konkretno navijati, se mu bolj splača AMD

OChack ::

vse je odvisn od denarja........
Int€l inside, IDIOT Outside

Racunalnik ::

Ker nimam cajta da bi si vse tocno pregledal in upam da mi nebo kdo zameril,bi prosil ce mi lahko kdo svetuje kaj se splaca od AMD procesorjev kupit za 146 eur.
Sedaj imam 3500+ athlon procesor in sedaj nevem ali se splaca na dvojedrno tehniko ali ne.
Uporabljal bom vrjetno se nekaj cajta XP,pri Mlacomu se dobi 4600 dvojedrni procesor za 130eur,5200 je ze 180eur imam pa max 145eur MLACOM LINK

Navadne 1 jedrne se pa vrjetno ne dobi cifer vecjih od 4000?
Imam pa za 1 jedrne plato asus a8nsli-deluxe ki popravici nevem do kolk max lahko das gor procesor,seveda ce se splaca dvojedrni procesor bom kupil plato za dvojedrne procesorje.
Prosim ce ima kdo kaksno idejo.

Zgodovina sprememb…

V mlacomu lahko kupiš samo tale proc: klik. Za ostale bo treba menjat plato in RAM.

SasoS ::

Obdrži to kar imaš in šparaj ;)

3700 dela na isti frekvenci kot moj 3500,2200mhz?

Sedaj sem sel gledat na asusu stran in najdem svojo plato in mi sedaj ne gre v racun ker moja plata je stara ze 2 leti pa kaksen mesec in sedaj vidim TUAKJ da pa moja plata kr podpira dvojedrne procesorje in se full velke cifre ima za pomnilnik pri dvojedrnem procesorju ki sem ga pri mlacomu gledal 4600 ima 2x 128kb predpomnilika ta moja plata pa podpira kr 2x 1mb,ce sem prav videl.

Takrat ko sem plato kupoval,se mi zdi da se je sele govorilo o dvojedrni tehniki,v bistvu so bili na trgu full dragi za strezniske plate.

Ta plata na sliki je 100% moja plata in je 100% 939 podnozje,se komu sanja kaj je sedaj s to plato in podporo dvojedrnih procsorjev?
Ali je mogoce da je to po 2 letih kaksna ver 2 varijanta?

Ja podpira kaj ti zaj ni jasno? Ampak ti nebos vec 939 poceni procesora najso za to plato tak da lahko bek vrzes pocasi ce ces X2. 939 je ze opusceno in se samo AM2 se proizvaja.

>>><<< ::

Samo če menja proc, rame in plato pride precej več kot če kupi enega X2 za socket 939.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Potem se jih v trgovini ne da kupit x2 proce za 939?

Ok sam res nisem vedel tega.

Bom pa novo plato kupil,samo se mi cudno zdi da ce vzamem 4600 am2 proc dobim samo 200mhz vec od prej k sem imel 3500amd athlon.
Pa se za 4600 x2 am2 cene skacejo iz +/- 100eur,tko da sploh nevem ali so to vsi isti procesorji pa take razlike al so to spet kaksne slabse in boljse verzije iste nazivne 4600 hitrosti?

Sej tudi ce bi kupil x2 na 030 podnozju je vrjetno hitrejse delovanje ce ga kupim na am2?

A delajo XP 32 winsi kej hitreje zaradi 2 jedr in ce se to pozna pri programih al je to dobro samo za posamezne dolocene programe.
Ali je nasploh delo z dvema jedroma hitrejse in ali opravicuje menjanje sistema iz 1 jedra na 2 jedra?

Zgodovina sprememb…

SleepLess ::

Torej ce bi zdaj kupovali vi procesor in bi se odločali med C2D e4300 npr. in X2 4400+ bi vas 90% vzelo intela? Očitno se bom tudi sam v novi kišti raje preusmeril v intele :)

>>><<< ::

Racunalnik, razlika med AM2 in socket 939 je 10 %. Zaradi tega se IMO ne splača menjavati podnožja.

EDIT: Socket 939 ima večjo pomnilniško prepustnost kot AM2.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: >>><<< ()

Racunalnik, razlika med AM2 in socket 939 je 10 %. Zaradi tega se IMO ne splača menjavati podnožja.

EDIT: Socket 939 ima večjo pomnilniško prepustnost kot AM2.

Dejansko le 4, pa še to z uporabo DDR2-800 pomnilnika. Počasnejši pomnilnik (667 oz 533) je počasnejši od 939 podnožja. In ja, lahko ušporabljaš X2 procesorje, problem je, da mlacom nima 939 X2 procesorjev. Menjava na AM2 se ti ne splača (IMO). Raje na C2D. Poskusi kupiti 939 X2. Težka bo, a morda boš imel srečo.
««
7 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728682 (7576) H3ro1n
»

AMD Phenom (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Strojna oprema
133256992 (32450) Brane2
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867128 (5180) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414231 (9508) Racunalnik
»

kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
816043 (4546) PrimozR

Več podobnih tem