» »

Izdelava prikolice

Izdelava prikolice

LeXani ::

Odločil sem se, da bom za hobi naredil prikolico. Uporabljal jo bi samo za domačo uporabo (za na traktor), torej registracija ne pride v poštev. Zdaj me pa zanima, kaksen bi bil najprimernejši materijal, da bi bil dovolj trden in obenem dovolj lahek? Imam samo varilni aparat na elektrode, tako da kakšen kompliciran material ne pride v poštev. Kaksni načrti bi bili tudi v pomoc...
Čas prve prijave 04.11.2005

Highlag ::

Vozil boš pa prikolico po dvorišču?
Ker če misliš z njo na cesto, jo boš moral registrirati, pa homologizirati.....
Če pa misliš z njo kaj prevažati, ti pa glede na vprašanja odsvetujem samogradnjo. Ker jo bo prej ali slej nekdo skupil.
Never trust a computer you can't throw out a window

Ted ::

Highlag, ne pametuj. Tudi mi prikolico uporabljamo izključno na lastni zemlji v vinogradu. Poleg tega ni noben problem prikolice homologirati in registrirati če bo to želel. Moj foter je pred 25 leti nardil prikolico, ki rjavi še danes:D . Ne glede na tovor še ni razpadla, tako da pogumno v akcijo:).

Podvozje je iz preme, ki povezuje 2 kolesi vzmeteni s fedro in listnatimi vzmetmi. Na podvozje je pritrjena "kripa", na prikolici je tudi vsa potrebna signalizacija itd. (ki ne deluje že vsaj 15 let:) ). Osnovni material so klasični železni L in kvadratni profili (za kripo) in pločevina med njimi na stranicah. Če bi sam delal prikolico (vprašanje je sicer če se ti splača - če maš material, idejo in namen) bi šel po trgovinah malce pogledat , jih poslikal in naredil podobno, pač v okviru možnosti.
Mah...

LeXani ::

Kot sem že napisal, prikolice nimam namena registrirati, torej pozabite razne homologacije pa to...
Razmišljal sem, da bi konstrukcijo izdelal iz pohištvenih cevi, ostalo pa iz lesa..
Me pa bolj zanima, kako naj naredim priključek da bo ustrezal traktorskemu (očesni prikljček) ?
Čas prve prijave 04.11.2005

dolenska ::

mi smo naredil prikolico s katero vozimo do 4m3 lesa, po dva bika, praktično je stalno v pogonu in jo imamo stalno priključeno na en traktor. doma smo jo naredili pred 15leti in je še sedaj čist vredu. dno je iz lesenih desk, medtem ko so stranice do 50cm višine lesene,nad njo pa do 1,5m železne palce. podvozje je narejeno iz jeklenih kvadratnih cevi. zavor na prikolici nimamo, ker imamo na traktorju zelo dobre. pravtako nimamo nobenih luči, saj prikolico uporabljamo za prevoz lesa,umetnih gnojil, mrve, bal....
pazi samo na kolesa, da bodo zadosti velika in močna. kolesa od avtomobilov ne pridejo v poštev. lepo daj gor večja kolesa in močnejša kakšnih kombijev.

dolenska ::

aja pa na ležaje pazi da bodo močni. namreč na začetku smo imeli neke leve ležaje in so začeli kmalu cviliti, potem smo na nekem odpadu dobili boljše ležaje in so sedaj že kakšnih 10 let brez težav v pogonu.

Karaya 52 ::

Jaz bi na tvojem mestu probal dobiti kakšno rabljeno oz. bi poiskal čimbolj koristne (in ključne) dele na odpadu in iz njih nekaj sestavil. Ograja, poden pa tak ni problem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karavan vs. Enoprostorc / Crossover (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9813286 (6708) facepalm
»

Potrebujem nasvete za les

Oddelek: Loža
308424 (5361) golcvar
»

kamp prikolica

Oddelek: Na cesti
62514 (2183) ;-)
»

Tehnični pregled traktorja, nakup traktorja, na kaj paziti

Oddelek: Na cesti
65394 (5128) BRBR
»

Kako odstraniti prilepljeno avtomobilsko šipo ?

Oddelek: Na cesti
121565 (1378) Azrael

Več podobnih tem