» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
38 / 42
»»

St@jler ::

Jeeee na naši ulici (Koseze) polagajo dones fantje optiko :D :D :D [plosk] [plosk] :D
Samo vseeno me zanima, kako bodo naredili pri nas, ni jaska ampak naj bi bilo speljano v tunel pod hišami :\
Zdej pa če je taprva babnca dovolila kopat do njenga vhoda v ta tunel je ql, drgač pa nevem?
A če naročiš, pridejo še skopat?

Ejsi_Disi ::

Mnja. Mogoče.
Rock n' roll ain't noise pollution!

TESKAn ::

Obstaja kakšna možnost za T2, da naredi kaj proti kabelskemu podjetju, ki na svojem sistemu rola anti - reklamo za optiko z namenom, da ljudi odvrne od podpisa soglasja za polaganje optike? Gre se pa za KRS štepanjsko naselje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

mitja_i ::

Da, T-2 je že nekaj časa seznanjen z negativno reklamo in je že začel ustrezne postopke.

LuiIII ::

Ja tale KRS Štepanc res ima negativno reklamo v kateri celo dajejo lažne izjave. Seveda vedo, da takoj, ko bo optika v prvem bloku, bodo zaradi zastarelega omrežja, premalo kanalov kabelske TV popušili do konca. Je pa res, da so poceni.

Lui

antonija ::

No, s tistimi mladci ki pridejo potegnit optiko v stanovanje se da zelo lepo zmwnit kje bo luknja, kje bojo kabli, kam bojo sli.... se celo "najblizjo" 220V vticnico se da dokaj svobodno interpretirati :) Danes so se pa najavili da pridejo se iz T2 prinest switch in zadevo priklopit.

Vse skupaj v dveh dneh 8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

steev ::

Seveda se da zment. Samo moras use sam delat. Ce bi jih pustil same bi mi štalo nardil, tko da sem raje sam polagal. Je pa res da so mi pustili 120 m UTP kabla.

P.S.: Se se komu zdi da je s-t zadnje case pocasen?
:|

antonija ::

Jah ce jih pustis same itak da bojo nardil tko kot je za njih najlazje :) Sej jst bi tud. Ce si pa zdraven (in nekak se mi zdi logicno da si zdraven ce ti en dela luknje v tvojem stanovanju) in vmes se kaj positnaris al pa pomagas pol pa naredijo tocno tako kot hoces. Al pa tocno tako kot hoce tvoja stanodajalka ;)

UTP bojo pa danes darovali, vceraj so samo optiko po stanvanju napeljali, zasvasali kabel v omarici in preverili ce je ziv, danes pa pridejo zmontirat in izvest priklop (in odklopit VDSL).

Se to: A mi ostane isti IP (sem imel staticnega) al dobim novega?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Seveda ostane isti. Lahko bo nekaj časa tudi dinamika, dokler se statika ne prenese na nov priključek. Če bodo težave pokliči na 0590 00 002.

perci ::

fantje, kako kej kaže za lokaciji:

vodnikova 32

knobleharjeva 18

Dekleta, tukaj imate :)) :
klik

Looooooka ::

mnja mene zanima kdaj bojo kj za bezigradom prklaplal....okol slovenceve pohorskega bataljona pa dunajske.
ker vidm da so v enim delih lj ze zacel s priklopi...lucky bastards :D

Witboy ::

Matr... men je pa sicer telekom al kdo pac ze je prpelal opticni kabl v stanvanje... zdej morm pa cakat za nadalnji priklop :( Baje poklicejo v roku mesca.

mitja_i: To mi je ze jasno, da trenutno na teh lokacijah optika ni mozna. Zato pa sprasujem, kdaj bo. Sem mislil, da je to ocitno.

Optika FTTH se polaga v tempu tako, da je vse narejeno kot se spodobi. Če bi se bezljalo, bi bile nekvalitetne izvedbe in posledično kasnejše napake v delovanju. Gratelova optika FTTH bo torej prišla, ko bo lahko - nič prej in nič kasneje. Do takrat je treba počakati... (NavadniNimda, T-2 neuradni forum, 2007):))

Gratelova optika FTTH bo torej prišla, ko bo lahko - nič prej in nič kasneje.
O madona. Če so pa na T2 vsi taki kot si ti, pa bolj, da se odjavim. A ne razumeš kaj sprašujem? Jasno mi je, da optika ne bo nič prej kot dejansko bo. Prav tako mi je jasno, da imate nek tempo. Zanima me zgolj ena stvar.

KDAJ imate natempirano Vodnikovo 32 in kdaj Knobleharjevo 18. Zdej na to vprašanje lahko odgovoriš na tri načine:

1) z datumom
2) z odgovorom, da se še ne ve
3) s floskulo, da bo, ko bo

So, what's it gonna be?

Ibex ::

Jaz imam že optični kabel do omarice. Samo še razvod po hiši je treba naredit. Koliko časa se pa čaka na interni razvod? Ali je treba za interni razvod na Gratel poklicat?

Eno pojasnilo:

zakaj ima prva hiša v naši ulici tak odgovor:
Na vaši lokaciji je že zgrajena infrastruktura potrebna za vklop na optično omrežje T-2, ni pa še urejen interni razvod
Naša hiša, ki pa je 2 hiši naprej, pa tak:
Trenutno na Vaši lokaciji ni možen priklop na optično omrežje T-2.?

Ravno o tem sem govoril s tistim tunelom, ki ga imamo pod bajtami. Verjetno bo T-2 tja noter dajal kable samo v primeru, če se bom odločil za optiko (to mi je jasno). Zanima pa me, za koliko časa se zna to zavlečt od takrat, ko jaz naročim optiko, pa da bo v hiši. Ker v kineti spodaj morajo še cevi in kabel potegnit. :|

lazo-x ::

kako dolgo bo trajalo je dost odvisno od zasedenosti ekip, če so lih frej zna bit da bo zelo hitro,... če ne pa ko bodo pač končali trenutno delo.

Mr_Globus ::

Kako pa potegnejo optiko v hišo? Oz. kako to estetsko izpade na fasadi?

Perci, dajva midva to prek PM. Se bom jaz pozanimal naprej.

St@jler: Če se ne motim je to v Kosezah? T-2 ima pač tako zavedeno, kar ne pomeni da pri tebi ni možno. Treba se bo na T-2 prijavit, Gratel pa bo potem potegnil še po kinetah.

No super super. Imam namen to rihtati v avgustu, pa me zanima, če jaz naročim pri T-2 to v začetku avgusta, bo to že v avgustu narejeno, ali bolje, da že kar v juliju pošljem, pa bo potem narejeno do konca avgusta?

Ponavadi je boljše imeti malček rezerve. Drugače bi moralo biti takoj.

RiNC ::

Tudi mene to zanima: Kako potegnejo optiko v hišo? Oz. kako to estetsko izpade na fasadi?

V naši ulici mi ravno te dni vlečejo optiko! [plosk][plosk]
Ko se odločim podpisat pogodbo mi razrijejo z bagrom od ceste do hiše in potegnejo kabl.
Rezultat je omarica na fasadi. Je tak?

Kaj pa pol? Stanujem v dvonadstropni hiši (pritličje + 1.nadstropje).
Najraje bi optični kabl vido na podstrešju, pol pa od tam vlečem vse naprej po ceveh v stenah...
Je možno da mi od omarice po fasadi potegnejo kabl na podstrešje?
Oz. kako mate to rešeno ostali? Mogoče kakšna slika?
CURIOSITY did not kill the cat...
...it was the BUS!

balocom ::

No, pr nas kopljejo za tiste cevi za optiko8-) :(
No pa mam en VELIK probelm... ...v našm naselju sm opazil da so do dela ulice kjer sm jst potegnili tiste cevi, tut z druge strani so jo, v bistvu so po clem naselju potegnili cevi in šli naprej, razn, tam v enem kraku kjer živim jst jih niso;( ;((

A mi lahko kod to razloži zakaj (al pa da kdo od t-2 kako telefonsko od gratela) zakaj niso prekopali;( (naj omenim: v celem naselju mamo najnovejši afsalt;(( )

V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

• spremenil: balocom ()

krho ::

Fantje, kam ste ušli v Drulovki? Skopali čez most čez železnico, po klancu dol, potem pa pospravili stroje?
No ste pa vsaj ulico poštrihali, kje gre plinovod :)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Mah ::

Nam so dans postaivli Optiko, vendar za Telekom, mene pa bolj zanima za T-2.
A se da kaj zvedet, kdaj bodo kje postavili Optiko na določenih lokacijah?

Ibex ::

Tudi mene to zanima: Kako potegnejo optiko v hišo? Oz. kako to estetsko izpade na fasadi?

V naši ulici mi ravno te dni vlečejo optiko! [plosk][plosk]
Ko se odločim podpisat pogodbo mi razrijejo z bagrom od ceste do hiše in potegnejo kabl.
Rezultat je omarica na fasadi. Je tak?

Kaj pa pol? Stanujem v dvonadstropni hiši (pritličje + 1.nadstropje).
Najraje bi optični kabl vido na podstrešju, pol pa od tam vlečem vse naprej po ceveh v stenah...
Je možno da mi od omarice po fasadi potegnejo kabl na podstrešje?
Oz. kako mate to rešeno ostali? Mogoče kakšna slika?

Odvisno mene je vprašal, če želim direktni preboj skozi fasado ali omarico odločil sem se za omarico. Omarica je zelo majhna. Šele ko podpišeš pogodbo z t-2 ti naredijo notranjo namestitev vlakna. Skozi omarico ti zvrta luknjo z dolgim svedrom in tako napeljejo vlakno v objekt.

Nikonja ::

Zivjo
Me samo zanima zakaj moj blok na Šišenski 34 edini ni se priklopljen. Vsi bloki zraven mojega so ze zaceli s priklopom, kolk jaz vem !
Iz gratela so mi odgovorili da planirajo cez mesec-dva, a je to res ?

LP

:D :D Kolk sem sedajle vesel, k osem domov prišel in videl delavce od Gratela, ki režejo asfalt... trenutno pred sosedovo hišo....

@krho:Ke si iz Nm?

PS: najhitrejši način pridobivanja informaciji o izgradnji optike:D : greš direkt do delavcev za tisto mašino pa najdeš enga ke zna slovensk:D (sej nimam nč prot slovakom). Mam zagotovilo da pridejo do nas ko majo dovoljenje za rezanje asfalta po naši ulci.

@balocom: Čitaj nekaj sporočil više. Drulovka, Kranj

Balocom

Optika pride od omarice do optičnega delilnika (rabi 220 V napajanje). Od delilnika do vsakega uporabnika (TV, računalnik, telefon) gre UTP kabel. Kako imaš po hiši narejeno pa sam veš najbolje.

@Ejsi_Disi
WTF? Tega te pa res nisem vprašal0:)
Da dobimo optiko moram občino ali pa krajevno skupnost pregovor, da dovoljo rezanje novega asfalta.

Pardon. Je bilo namenjeno vprašanju nad tabo -> RiN@C.

Pri tebi pa verjetno lastnik ali pa stanovalci niso želeli. KAr tako vas niso izpustili. Mora biti en razlog.

Al živim v hiši:D (beri: ne da niso od ceste do hiše napeljali, ampak po cesti sploh niso šli;(( ;( :\ :( )

Pri nas tudi niso zavili k hiši, ker ima cel niz hiš spodaj koridor ravno za take stvari (no pa za podgane:D). Mogoče imate kaj podobnega?

Ne, razen če bodo odkupli cevi od telemacha al pa telekoma>:D

PARTyZAN ::

Zdaj vidim, da se Gratelovci priblizujejo koncu bezigrada. Se bo zacelo po Mostah polagat kaj kmalu? :P

Balocom - vem, da si v hiši. Saj lahko se tudi cela ulica izpusti, kajne.
PArtizan - drug teden začnemo v Mostah.

Opkow ::

Kmalu?
Pri nas so pred cca leto in pol zaceli polagat kable po okolisu. 3 mesece nazaj so skopali do nasega bloka. In sedaj imamo koncno ze 2 tedna kanale, ki so jih razpeljali po nasem stopniscu. Vendar v njih zaenkrat se ni kablov oz vlaken.
Saj ne, da se kej pritozujem cez njih. Samo povem koliko casa je trajalo pri nas, da bos videl koliko casa zna trajati pri tebi. ;)

edit: Tacas me je pa Ejsi_Disi prehitel. Se vidi, da je danes nedelja. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Opkow ()

Matej_K ::

ACDC - Kdaj pa kej brdo-vrhovci pridejo v poštev????
... .. .

Ch4N93 ::

Na Ptuju se GVO-jevci nekaj po kanalizaciji podijo, ter nekaj napeljujejo. Se bo treba enkrat ustavit, ter malo povprašat. Soglasja pa je Telekom po blokih že pobral.
Ni nam lahko...

Shifty ::

Mogoce kdo ve kako je z Ljubljana-Spodnji rudnik? Glede na to da imam ulico ze razkopano nebi bilo slabo ce bi se optiko polozili:D
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX

Zakaj že?
Sej nismo upokojenci;)

Pesimist ::

Kaj ma kdo slucajno tisto anti optika reklamo posneto kje da jo vidim?

benko ::

A se bo v bližnji prihodnosti kaj dogajalo na lokaciji Lj-Vic?

Hehe, danes smo imeli sestanek z gratelovci in telekomovci. Izkazalo se je, da bomo imeli v bloku dve optiki :D.

BendeR ::

Ejsi_Disi: kaj pa začetek del v Slovenski Bistrici - mislim kabliranje. Je že kaj znano? :D
:=)

Horsechoker ::

Kako je kaj z gradnjo v Fužinah?
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
««
38 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145234942 (1611) Tribal
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52963914 (11298) morosito
»

optika do hiše

2610189 (8455) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112001 (7329) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )