» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
37 / 42
»»

sword ::

Dan!

Zdej roko na srce jaz sem poskuzšal prebrat čimveč iz prejšnih postov, ampak mi nekak ni uspel zvedt:
Bo Gratel še naprej delal po Ljubljani ali ne?

Ejsi_desi si omenil cesto 24. junija... glavna na nekaterih mestih res še ni poflikana... ampak so delal samo po ta glavni... kdaj bodo zavil na stranske (če bodo)... 50 m je do hiše od odcepa...

Ejsi_Disi ::

Ma v LJ se že dela na polno. Pa saj samo en teden niso delal oz. še to ne. C. 24. junija se je delala tudi stranske ulice, samo ne povsod. Kdaj se bo tam nadaljevalo pa ne vem. Kje točno te zanima?
Rock n' roll ain't noise pollution!

prva ulica po železnici (če gledamo iz smeri dunajska navzdol...) oziroma št. 16

pa če slučajno veš, kdaj pridejo potem dejanski kabli noter?

in pa... kak nameravate spelat čez železnico?

edit: mal slovnica...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sword ()

Vem katera ulica. Tam so bili neki problemi z lastništvom. Kabli se sprojektirajo šele potem, ko je določeno območje končano. Pod železnico se bo pa delal podboj.

sss ::

Ejsi_Disi, prosim preberi PM.

ali3n ::

Za oba T2-jevca, če se vama kaj sanja...

Privatne hiše v sp. Šiški - imamo alkaten, še brez kablov, omarice na fasadah,... tja do poletja bi blo fino met priključek, ne vem pa, če je realno? Verjetno najprej priklapljate bloke?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Tam so bili neki problemi z lastništvom

Lah si predstavlam kdo je delu probleme;(( ... a to pomen, da ne boste delal :( ali boste samo rabil več časa?

Tihi Mi53k ::

Zdravo fantje. Spet imam eno vprašanje.

Torej, živim na Dunajski v Črnučah in ker so nam lani celo uspeli pripeljati kanalizacijo mimo bajte, sedaj kopljemo kanal za priključek po isti trasi kot je predvidena optika od ceste do naše hiše. Zdaj me pa zanima, če je varianta, da mi poleg kanalizacijske cevi položimo še cev za optiko in se s tem izognemo ponovnemu prekopavanju celega travnika (cca. 20 m je od ceste do hiše).

Če je to možno, kakšno cev in na kakšni globini naj jo položimo?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

ali3n ::

Pomojem je pametno poklicat Gratel, jim razložiti "problem" in stopiti v kontakt z lokalnim "mojstrom" - s tistim, ki skrbi za izvedbo alkatena v tvojem rajonu.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Brane2 ::

Se kaj ve, kdaj bo Gratelovo vlakno na razpolago :

- LJ Sostro

-LJ Fužine

Na Sostrem smo že lani podpisali soglasje, pa se še ne ve nič o rokih... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tihi Mi53k:

Je pametno to sedaj narest, seveda. Cev naj bo pa fi 50. Globina ni važna oz. dobro je, da je vsaj 30 cm nadkritja.

Brane2:
Za Sostro ti pa še ne vem povedat. NA žalost.

Tihi Mi53k ::

Je lahko cev PVC kanalizacijska (torej trda) al mora bit tista narebrena, ki se lahko malo zvija in pride potem v enem kosu?

AC_DC:

Za Sostro ti pa še ne vem povedat. NA žalost.

O.K. A lahko daš kak timetable za LJ-Fužine ?

perci ::

Nč Brane, ni druge - preselit se bo treba >:D.

Tihi Mi53k:
Najbolje je, da je rebrasta, ker jo moraš tako ali tako do omarice spravit. Daj mi na PM pošlji naslov.

Brane2:
Fužine se pa še letos začnejo. Je pa odvisno še od Bežigrada, kdaj bo vsaj približno kaj narejeno.

Nč Brane, ni druge - preselit se bo treba >:D.

Niti ne. Le začeti živeti bolj na starem naslovu. Kar zahteva bistveno izboljšanje diplomatskih odnosov s fotrom... :\

CCfly ::

Kako bo pa s Tomačevom. Bo šlo kakšno vlakno iz Bežigrada tudi tja ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

krho ::

@lazo-x: Kakšno je sedaj stanje v Kranju v Drulovki stari del, sprašujem zato, ker ste kakor vem novi del že dokončali in ste sedaj umaknili stroje? Bi bilo zelo fino, če bi to skopali kmalu, ker bomo mi urejali dvorišče..

P.S. A ta novi župan tudi še teži zaradi naše ulice in ne pusti kopat, kljub temu, da smo stanovalci dali soglasja?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Malkec ::

Evo omarco v Borštnikovi ulici (Maribor).

:D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Vanadium ::

Sramota :D Sramota, da pri nas še ni te omarice :D :D :P Danes grem morit odgovornim, nekoga bom za jajca :D

lazo-x ::

krho: stari del drulovke je v planu letos,.. kdaj točno pa ne vem ker moram najprej še "stare grehe" najprej porihtat potem pa pridete na vrsto.

Pesimist ::

ki je ta omarca v kleti?

Na steni. :D

Na steni v kleti poleg plinovoda :D

torej pravis da so ze kabli pa vse not? na tej strani staneta severja mamo od prejsnega tedna samo kanale po hodnikah.

Na drugi strani je pa Stane Jug pa ni še nič.:D

Sej mi tud. Ni še kablov in jih še nekaj časa nebo. Ejsi_Disi maš kake info kdaj bodo štartali v Maribor-jug s kopanjem?

Čuj, nea nič vem. :|

Kajzar ::

Sem v večstanovanjskem bloku, ki ima 32 stanovanj. Optiko nam je Gratel/T-2 napeljal pred nosom. Zatika se pri soglasjih lastnikov. Zanima me, ali je za izvedbo notranje instalacije potrebno zbrati soglasja etažnih lastnikov, katerih solastniški delež predstavlja več kot polovico etažne lastnine v bloku?

V bloku že imamo optične kable za namene kabelske televizije od podjetja Skyline. In zdaj folk noče imeti še več kablov po stopnišču, čeprav Skyline nudi samo internet preko nekonkurenčnega Amisa. A ima še kdo take probleme pri zbiranju soglasij?
Smrt monopolistom, svoboda napredku.

markk1 ::

zdaj je ravno taprava prilika da povabis malo sosede na sunkico hren jajcka in se prikupis za podpise :)

Jah to je tak po vecini nazalost. Stari ludi pac nevidijo zakaj bi meli 10 opticnih vlakn napelanih skoz hodnike. Se sam nevem kak jim je pri nas uspelo z podpisi ko je pa tak slabo zgledalo na zacetku. Zdaj pa me bol skrbi ce telekomu nebo uspelo dobiti podpisov vec jau.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Sawyer in zakaj sedaj tako na vlko jokaš za Telekomom in njegovo fttg optiko? :\

dejanslo ::

Malkec konkurenca ni nikoli bla slaba, ne?
There`s More Than One Way To Do It

Sem ravno danes skočil obiskat fotra na Fužine in videl, da so TK-jevi jaški položeni na stopnišču.

Vse je očitno pripravljeno za prve priklope...

Zato ker je T2 jebiveter firma right? >:D

@Kajzar:
Zanima me, ali je za izvedbo notranje instalacije potrebno zbrati soglasja etažnih lastnikov, katerih solastniški delež predstavlja več kot polovico etažne lastnine v bloku?

Si si že kar sam odgovoril.

Kajzar ::

Smo že na 49% solastniških glasov, ki so za. Samo še en podpis in imamo več kot 50% glasov. Do T2-optike bom na Voljatelu, ker mi na T2-VDSL ne dela dobro IP telefon. Upam, da bom dočakal optiko še do novega leta in da ne bodo tisti, ki so proti, postavili kakih cestnih zapor, ko bodo orali travnik pred blokom :O
Smrt monopolistom, svoboda napredku.

Mrc1n4 ::

A kdo ve kaj se koplje po LJ-Viču? Polagajo neke rdeče cevi, premer okol 15cm... Bi lahko to blo za optiko? Pa čez kolk časa se bo to potem dejansko začel uporabljat :\

steev ::

Za optiko se polagajo črne cevi, premera kakih 5 cm, mogoče malo več.
:|

Predvidevam, da je to električna kanalizacija. Edina možnost bi bila električna kanalizacija za optično centralo (napajanje). Samo ni. Vem.8-)

Na Vodnikovi sem danes videl ljude vtikati kabel v cevi. To pomeni kaj dobrega za Vodnikovo 32?

sss ::

Lahko bi vprašal delavce :)

Drgač pa v blokih kjer imajo že uštimane kanale je polaganje optike izredno hitro :))

Ja, peljal sem se mimo in nisem imel casa ustavljat ter small talkat. Kanali so ze pol leta v bloku.

d0rK ::

Mrcina..To sm ze jz spraseval.

Steev, sej v te rdece cevi pa filajo neke manjse crne cevi. Sam trakec prav da je energetski kabel.

5 minut rabis da kanale namontiras gor zarad tega pa res nebo izgradnja optike tolko hitrejsa ko trdijo eni nubi.

sajko ::

Dele sm se mimo Dragomlja peljal, pa vidm polno Telekomovih pa GVO kombi, pa neke crne kable, verjetno optiko vlečejo?

Ma kdo kake informacije kdaj se v Kamniku obeta optika (t-2, telekom)?

jerry2000 ::

Ali kje piše, kje se dela Optika po Ljubljani?

Zanima me, če bo na Rakovniku, torej Rudnik blizu LeClerca kdaj optika? Še kabelske ni :-(
Jerry and Tom

Vanadium ::

jerry baje da bojo delal poglej na gratel če kaj tam piše

LeQuack ::

Ali kdo od T-2jevcev ve kdaj se bo dalo priklopt na optiko v Štepanjskem naselju. Gratel je optične kable že napeljal po hodniku (že lani), kjer so tudi razcepne omarice in po en priključek za vsaka vrata in tudi kable so že polagali pred bloki, kjer so razkopali pločnik (tudi lani).
Na informacijah se jim ne sanja.
Quack !

jerry2000 ::

Nič ne piše ne pri Gratelu, niti na T-2 ali bodo na Rakovniku kaj delali ali ne :-( Če bi pisalo, ne bi folk spraševal :-/
Jerry and Tom
««
37 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145235214 (1883) Tribal
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52963972 (11356) morosito
»

optika do hiše

2610193 (8459) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112008 (7336) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )