» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
32 / 42
»»

Mrjasec ::

Zanima me, ali je potrebno preklop iz VDSLja na optiko naročiti posebej, ali je dovolj le podpisan aneks k pogodbi in nato stvari tečejo naprej avtomatsko.
Naj čakam klic od ??? ki mi bo sporočil, da mi bodo prišli naredit luknjo v stanovanje (uprabniki v bloku so že priklopljeni), ali moram kaj storiti tudi sam - se kam prijaviti?

Hvala za odgovor.

KandazaR ::

Dovolj je aneks.

lazo-x ::

merjasec- dovolj je ankes, vendar je hitreje če sam stopiš do t2 pa rečeš da potrebuješ ta aneks

Mrjasec ::

Hvala obema.
Sedaj je že podpisan (so mi ga na prošnjo po pošti poslali domov) in preostane mi samo še 'čiči pa čaki'! :D

sid ::

Živim v stanovanjskem naselju Mostec in me zanima če je že kaj informacij glede priklopa na optiko. Gratel je položil kable mimo naselja, tako da nekatere hiše v bližino že imajo možnost priklopa.

Hvala
pridem pozno, delam grozno

Ibex ::

So v Mostecu sploh zbiral soglasje za optiko? Ker SPL je bil proti izgradnji optičnega omrežja. Ker tam niti enkrat nisem videl stroje okoli blokov, da bi kaj delali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ibex ()

BAje so zbiral in je takoj SPL stopil v akcijo naj ne podpisujemo ničesar. V končni fazi je parcela od vseh lastnikov in ne vem kaj ima tu SPL zraven.

Jaz živim kar blizu soseske Mostec in ko sem se vozil iz službe domov, ko so polagali prazne cevi za optiko po Kosezah. Niti enkrat nisem delavce videl, da bi kaj delal okoli blokov v Mostecu. Sem pa videl na vašem koncu trančar-ja ki je stal na koncu vrstnih hiš. Samo so ga pol en dal odpeljali. Mal se sprehodi po vašem naselju med bloki pa poglej, če je kje pokrov od t-2. Sam kakor pravim, da niti enkrat nisem videl delavce.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ibex ()

Ne po naselju niso nič kopali. Sem zdaj izvedel, da naj bi optiko do hiš/stanovanj vlekli po kanalih v garaži.

Super to se dobro sliši.

St@jler ::

Mislim da ima Mostec že pripravljene stvari za optiko, da se samo po kanalih še kable potegne. Baje naj bi bilo to narejeno pri gradnji, ker je dokaj novogradnja. Samo ne me pa za besedo držat, ker sem samo slišal nekje to :8)

Ejsi_Disi ::

Recimo nekako tako, kot je rekel St@jler. Važno, da boste lahko imeli optiko.:)
Rock n' roll ain't noise pollution!

prepecenc ::

Pozdrav

Živim na Šišenski cesti (na delu med Vodnikovo in Celovško). Ker je imel Gratel težave pri dogovoru s kvazi lastnikom cest - Gipossom, je pri izgradnji optike izpadel tudi ta del Šišenske ceste. Zanima me, če kod ve če je na tem področju kaj novega?

Tisto kar je Gipossa je rešeno, torej se bo delalo. Samo nekatere parcele tam vmes so v lasti nekega drugega lastnika, tako da tisto pa ne bo možno narest.

Modri dirkač ::

Kako je pa kaj v Novih Jaršah, natančneje na Clevelandski?
Everybody lies!

Hja, boš ti povedal kako je kaj tam. Dežuje? :D

perci ::

Dragomelj, stanovanjsko naselje Novi Dragomelj, prvi niz stanovanjskih blokov dobi telekom FTTH že v marcu (najkasneje v aprilu). Celo naselje nima telefona (ali adslja) - telefonskih paric sploh nimamo (ni zemljišča za centralo), zato bomo v prednostni listi za optiko.

Stihler ::

ZADNJA NOVICA (13:37)

Ljubljanski župan Zoran Janković je razveljavil soglasje MOL-a k izvedbi del podjetja Gratel pri gradnji optičnega omrežja.
Nič kaj vzpodbudno ;((

balocom ::

Pol nej pa pridejo k nam v Novo mesto. Dela imajo zadosti, bloki so nažlost že skoraj pokabelirani (pač živim v hiši), a upanje umre zadnje>:D :D
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

• spremenil: balocom ()

EvilDare ::

Novica iz 24ur glede zaustavitve gradnje optike v Ljubljani: Klik

antonija ::

Dej naj zdaj nekdo blizu Gratela pojasni kdo zaflikava ceste po polaganju kbalov: Gratel ali najeta firma s koncesijo?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

B-Stard ::

Čefurčka so volil in dobil kar so iskal

NavadniNimda ::

ANTONIJA: KPL! ;)

Matheeew ::

Zadeva smrdi po politiki in korupciji.

Poleg ostalega tudi to, da je velecenjena Danica Gratelu podpisala soglasje, ki se je kasneje izgubilo.

DixieFlatline ::

Kot kaže se pri nas se ena stvar ne more rešit brez kuvert pod mizo, žalostno. Upejmo da bo tole le začasna ustavitev del.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Matheeew ::

...se ne more rešit....

ali pa

..se ne more začet...

Ali pa celo oboje:\

madmitch ::

Kot kaže se pri nas se ena stvar ne more rešit brez kuvert pod mizo, žalostno. Upejmo da bo tole le začasna ustavitev del.

Nikjer se te stvari ne delajo brez kuvert pod mizo, verjemi. Samo tudi to je treba znati narediti elegantno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

pro549 ::

No zanimivo je, da je bila kao korupcija med Gratelom in SD. Hmm kdo že financira polaganje optike, ... aja Mariborska nadškofija --> nadškof: Franc Kramberger. A je slučajno, da ima nek gazda T-2 isti priimek kot mariborski nadškof (Kakšna pa je relacija Miran in Franci Kramberger? :D). No po kratkem razmisleku ugotoviš, da bi Cerkev (aka Gratel) podkupla SD (aka Danica Simčič), malo verjetno se mi zdi.
Ok pustimo zdaj to kdo je koga podkupil ampak preidemo k dejstvu. Skratka komu je interes, da se zaustavi gradnja Gratela, jaz bi rekel Telekomu, kajti njemu ne rabi lih razkopavat ceste saj ima že na pol narejene jaške, kar mu bo bistveno olajšalo delo z optiko do doma. S tem ko bo imel Gratel zaustavljena dela zaradi Vlade (aka Telekom Slovenije), si bo Telekom brez problema povečal delež uporabnikov na FTTH.

No pa če že malo pomislimo, kako je to da sta si T-2 in TS tako v laseh? Saj bi rekli, da današnja vlada (desnosredinska) bolj naklonjena cerkvi kot prejšnja (levosredinska). Ampak ne smemo pozabit dejstva da je samo cca. 1/3 vlade "zelo" naklonjena cerkvi (NSi, SLS) in cela vlada pa Telekomu. Skratka bo še zanimivo.

Kakšen je vaš vidik na to?

DeletedUser ::

samo tale stavek: ...Ok pustimo zdaj to kdo je koga podkupil ampak preidemo k dejstvu...

Kar si napisal prej so dejstva, kar si napisal pa po tem je pa tvoja interpretacija
dejstev.

Koga moti gratel optika? Ne samo Telekom... tud Telemach, Lj. Kabel, ...
Janković ima pač jokerja v rokah in ga bo probal čimbolj izkoristit.

pro549 ::

Janković ima pač jokerja v rokah in ga bo probal čimbolj izkoristit.

In ta joker je?

DeletedUser ::

Moč odločanja.

madmitch ::

No pa če že malo pomislimo, kako je to da sta si T-2 in TS tako v laseh? Saj bi rekli, da današnja vlada (desnosredinska) bolj naklonjena cerkvi kot prejšnja (levosredinska). Ampak ne smemo pozabit dejstva da je samo cca. 1/3 vlade "zelo" naklonjena cerkvi (NSi, SLS) in cela vlada pa Telekomu. Skratka bo še zanimivo.

Cerkev, Komunajzerji, Bla bla bla. Vse vlade in vsi politiki so EURO in Oblastno Direktni. To je njihova edina usmeritev. Ostalo je zato, da se tu in še kje drugje kosti mečejo ljudem v zobe. T-2 proti TK, ja pa jade. € proti €, samo to velja.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

DixieFlatline ::

Tako je,gre se samo za veliko denarja, podkupnine pa verjetno padajo z vseh strani.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Pesimist ::

Kaj maribor se kaj premika. Porisano po plocniku ze 1 mesec pa se dobena pizda od gratelja z kurcem migno.

Malkec ::

Sawyer: Pred poletjem nič :(
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Pesimist ::

oh fajn why is that? Ker to ko so not zapiknili in porisali ma samo 60 dni zivljensko dobo in pol tega je ze mimo.

eTheBlack ::

a kdo kej ve kdaj pride v železnike? kable so ze postavel in koliko priblizno dovgo cakas da ti priklopljo na optiko

sedaj imam siol 1mb linijo in sem hotu si nabavt t2 10/10 sam pravjo da mors cakat 2 mesca ali se vec, koliko cakas na optiko?

ZADNJA VEST:
Yankovič je baje nagnal mestne redarje, da z vsemi sredstvi zaustavijo Gratelove delavce na terenu. Njega boli qwita, če ima Gratel VELJAVNE pogodbe - v tej državi očitno to nikoli ni bil nek faktor. Pozivam mestne redarje, da NE delajo proti svoji vesti in NE sprejemajo protizakonitih ukazov.

Jankoviču se lahko tukaj pove, na NEHA delati škodo Ljubljani:
LINK: zoran.jankovic@ljubljana.si ;((

Zgodovina sprememb…

to da gre gratel velikim v nos,.. telekom, kablaši,.... to je dejstvo in pač mečejo polena kjekoli se da. ampak jaz mislim, da to je tud vse samo še eno poleno pod nogami, saj zadeve ne bodo mogli ustaviti dokler si bodo občani tega želeli.

kar se tiče pa risanja po ulicah maribora: mogoče bi bilo dobro, da mal vodilne na občini vprašata zakaj je tako. tam pričakujejo da bomo do cm natančno lahko povedal za vsako cev kje bo ležala za cel maribor in tega pač ne vemo dokler nam vsi svojih obstoječih vodov ne zarišejo.
ponavadi se občini pove kje probližno je trasa, da lahko pogledajo katere parcele so in se podpiše služnostna pogodba, mikrolokacija se pa sproti dogovorja med delom ne pa pol leta prej, k se bo vse zbrisal in pozabil. mal preveč komplicirajo tam, imam občutek da bi radi bili vsaj tok zajebani (pomembni) kot ljubljana. da ja ne bi kej zaostajal.:\

pa imajo mestni redarji sploh takšna pooblastila? ker če nimajo kršijo zakon. približno tako kot izničitev veljavne pogodbe :\

m45t3r ::

|Sawyer|: z polevenilom pokrij da se nebo zbrisalo :D

Malkec ::

lazo-x hvala ti za tole! Bomo probali stopiti v stik z županom :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

antonija ::

Dons zjutraj sem videl dva modela (ubistvi en stric in ena teta) ki sta merila nanovo polozen asfalt cez gratelovo optiko v siski. Nisem sicer spraseval kaj je namenj njunega pocetja, sta pa premerila vse "glavne" trase in cisto vsak "priklucek" k hisam do centimetra natancno.

Sploh pa Zoran 100% dobi moj mail sam zato da se bom boljs pocutu.>:D

EDIT: A ta preklic soglasja velja samo za razkopavanje cest, a to pomeni da se _vsa_ dela glede opticnega omrezja ustavijo? Ali drugace: A dobimo optiko tisti ki ze imamo speljano do bloka/po bloku se letos?:8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

mitja_i ::

Gratel ima še vedno pogodbo, Jankovič je pa preklical samo "premično zaporo", ki jo Gratel uporablja za zaporo cest. Nič bat, Gratel bo nadaljeval s polaganjem optičnih kablov.

Sedaj se je oglasil še neki Moderndorfer:
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,195958

Sedaj očitno usklajeno prihajajo na dan njihovi pogledi na Gratelovo optično omrežje, iz zraka vlečejo neumnosti, sklicujejo tiskovke (ki jih očitno plača mestni proračun ;((), po Ljubljani pa kotalijo yurlabuče. Najprej Jankovič, potem Moderndorfer (kdo bo naslednji ne bom povedal). Torej delujejo usklajeno, to je sedaj očitno. Domenili so se že prej, tudi izbira datuma ni naključna. Moje vprašanje je samo, kaj imajo od tega, da se Gratel na nelegalen način ustavi? Bi jim pasalo, če bi ljudje imeli počasnejši internet, ki bi bil hkrati še dražji? Tejle "svetniki" imajo nekaj za bregom...:\

Je kdo bral mogoče danes v financah, da namerava Telekom kupi Gratelovo omrežje. Baje naj bi ponudili 50 mio €, Gratel pa naj bi hotel 100.
Ve kdo kaj o tem?
Če ima kdo plačane finance, si lahko pogleda tukaj: http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=176661.
:|

roscha ::

Larifari. Omrežje se sploh ne prodaja.

Tsitile MENDA je zrasel na Finance zelniku, možno da tudi preko kake izjave: naj ponudijo 100mio pa bomo videli...
V bistvu se temu reče "nežno dat košarico". Kapiš?

No samo tko sem napisal, kar sem videl :)
Sej meni osebno se mi zdi BS, ker mislim da ima T-2 sklenjeno pogodbo z Gratelom in le ta ne mora kar prodajati omrežja. Ampak zadnje čase nikol ne veš kakšno pizdarijo bojo naredil ;(

flier ::

Temu rumenemu tisku ne verjamem niti besede. Drugace je pa jasno kdo je zadaj za vso gonjo proti Gratelu. Banda prokleta, naj najprej poskrbijo pri sebi da vsaj tisto kar na veliko oglasujejo vsaj dela. Najbolj pateticne so pa izjave o razritih cestah, naj si ogledajo kako Komunala (ne)popravi za seboj.

Lastnik optičnega omrežja je t-2.
««
32 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145235754 (2423) Tribal
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52964127 (11511) morosito
»

optika do hiše

2610207 (8473) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112014 (7342) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )