» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
33 / 42
»»

TESKAn ::

Kolikor sem bral v Delu, je zvezda danica tik pred volitvami dala gratelu dovoljenje, da razkopava, ne da bi koga vprašal. Jankovič pa pač tega noče.
Heh, me zanima, če bi še tako jokali, če bi tak ukrep doletel telekom? Ali bi bral v stilu 'prov jim je, prascem TKjevskim'...

V ozadju je pa verjetno samo to, da hoče jankovič na vsak način dobit keš za lj, ko je ostal brez milijonov v proračunu. Nobenih zarot proti komerkoli.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

NavadniNimda ::

Dobro povedano!:D Sedaj je torej preostalo le še vprašanje, zakaj Yankovič ne počne tega po legalni poti!:8)

Matheeew ::

Kaj je tukaj nelegalnega?

lazo-x ::

omrejže je v lasti gratela....

kaj je nelagalnega, recimo da redarji ustavljajo dela, da špila boga in se ne zmeni za pogodbe,.....

scythe ::

No js upam da ima T-2 in Gratel pogodbo od MOL za izgradnjo optike! Če jo imajo jih netreba bit nič strah:)
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

pogodbe so navadno napisane tako, da jih je mogoče prekiniti.

V primeru, da je tudi ta taka in da jo je Jankovič prekinil, je trenutno Gratel tisti, ki dela nelegalne zadeve.

Govorim o pravnem vidiku, če pustimo igrice od Jankoviča in Danice pri miru.

Strahu je v tej "državi" bilo vedno nekaj. Sicer se je Ustavo, zakone, dogovore in pogodbe spoštovalo, "osim ako se drugčije ne naredi". In tukaj je Yankovič prestopil črto legalnosti, saj so "prošla ona dobra stara vremena". Pokazati bo moral razlog za svoje tolovajčenje - sklicevanje nekih tiskovnih konferenc (na stroške mesta ;(() ne opravičuje tega, da počne gospodarsko škodo.

Obljubljal je, da bo delal v dobro Ljubljane, tole tolovajčenje seveda NI v dobro Ljubljančanov. Zakaj to počne, potemtakem? Ali to počne zaradi osebnih interesov?:8)

Jao Nimda. Človek pričakuje neke argumentirane odgovore ne pa politične govore.

Članki na to temo govorijo predvsem o škodi za mesto Ljubljana zaradi prepoceni danega soglasja s strani Danice, ki je soglasje dala na dan volitev. Kasneje pa so se dokumenti izgubili.

Če bo Jankoviču uspelo zadevo ustaviti in kasneje dati prodati soglasje po višji ceni bo naredil korist MOL in s tem občanom.

Mi je pa jasno, da kot zaposlen na T-2 tega vidika zadeve ne moreš ali nočeš pogledati. Kaj šele napisati.

Torej še enkrat: kaj je Jankovič naredil nelegalnega? in ali Gratel ravna protizakonito s tem ko nadaljujejo s prekopavanjem?

matheeew... to je bl tko...

predstavljaj si da v mercatorju kupiš 10gk jabolk po 100 sit, plačaš jih, pol poješ, nakar pride šefe mercatorja (recimo mu yankovič) in reče ti tole smo vam pa prepocen prodal,... račun ni veljaven in zdej hočem 200 sit za kg.
že res da je naredil "dobro" za svojo firmo saj je več denarja pobral, sam to še vedno ne opravičuje dejanja, ki je bolj podobno mafijskim izterjavam kot čemu drugemu.

MATHEEW:
A ti ne štekaš, da ima Yankovič v vidu baje vedno najprej osebni interes in šele potem interes Ljubljane? A ti bi hotel, da ti jaz prek Foruma dokažem? OK bom probal, evo: vse je na dlani, samo RAZMISLITI moraš malo...

Prepričan sem, da boš zmogel!;)

LAZO-X:
Dober, preprost primer. Ampak gotovo "nekateri" ne bodo štekali...:D :D

Zgodovina sprememb…

@lazo-x: slab primer. Primerjaš preprost nakup jabolk in soglasje (pogodbo?) med MOL in Gratelom. Še enkrat ponavljam. Pogodbo JE na splošno možno razdreti.

@Nimda: Bravo!8-O Najdi mi politika, ki nima na prvem mestu osebni interes oz. interes svoje stranke?

In kaj je ta interes? To da čim dlje ostane na oblast, pri koritu....you name it...
In če želi ostati na oblasti mora delati dobro v korist občanov, državljanov oz. tistim, ki jim "vlada" (ali pa se vsj tako kazati>:D )

Kaj si torej s svojim postom povedal? Čisto nič.

Še vedno pa nisi odgovoril: kaj je Jankovič naredil nelegalnega? in ali Gratel ravna protizakonito s tem ko nadaljujejo s prekopavanjem?

Pa ne mi prosim več o jabolkih in politiki. Samo pravno gledano.

EDIT: dodal in

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matheeew ()

#000000 ::

Kako protizakonito, če ima vse papirje od danice, pa magar jih na zadnji dan podpisala. Sej je podpisala tud pogodbo za gradnjo železniške in avtobusne postaje, v vrednosti parkrat po 100 mio € pa se noben ne spotakne vanjo ?? Tole kuha yanković in siol, pa noben drug. LP

BlueRunner ::

Verjetno se želi samo Jankovič malo prikupiti Janši, da bo dobil še kakšen €. SiOL praktično več ne obstaja, Telekom je pa državno podjetje.

#000000 ::

Ravno obratno. Glede siola pa ne vem.

Mrjasec ::

Spet jst... :)

Koliko časa ponavadi traja od takrat, ko ti prevrtajo stanovanje in napeljejo fiberčka pa do takrat, ko pridejo tehniki preizkusit linijo. No pa še potem od preizkusa do dejanskega priklopa.

Tnx

MATHEEW::D

Pogodba, podpisana in overovljena, ki je sklenjena med dvema partijama, se razdre na Sodišču, če se dokaže, da ni bila spoštovana. Ker tega elementa ni (a si morebiti videl, da Yankovič o tem govori? :O), so se poslužili temačnega trika, češ "da so preklicali neka soglasja".

Moje vprašanje je, zakaj je Yankoviču in takim tako v napoto Gratelova optika in ali imajo kakšne specifične interese, ki jih skrivajo za praznimi floskulami o razritih cestah. Kot vemo, je za razrite ceste kriv izključno KPL, ki jih ni poasfaltiral v pogodbenem cajtu (takoj po 30-dnevnem sušilnem obdobju rdeče obarvanega betona). Seveda uni kreteni (dotične medijske hiše, ki je iz Proračuna plačana za gonjo proti Gratelu, z imenom zaenkrat še ne bom imenoval) pozabljajo, da ima folk malo več v glavi, kot so si skalkulirali in sedaj jim je že žal.:O

EDIT:
Tole je sedaj objavljeno na Vladni trobenti:
LINK: http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,196131

Objavili so tudi drugi spletni mediji, saj je prečiščeno besedilo z navodili kdaj in kako objaviti, že prišlo od STA. Ali se bosta ModernDorfer in Yankovič opravičila Ljubljančanom - predvsem tistim, ki bodo morali toliko dlje čakati nma Gratelovo optiko FTTH (edino pravo optiko)?:\

Zgodovina sprememb…

OFF:
temačnega trika, praznimi floskulami, uni kreteni (dotične medijske hiše, ki je iz Proračuna plačana za gonjo proti Gratelu, z imenom zaenkrat še ne bom imenoval), Vladni trobenti, Ali se bosta ModernDorfer in Yankovič opravičila.

Sory, glede na zgornje napisano vidim, da nisi sposoben neke resne debate in mi ni jasno iz kje ta paranoja.

Lahko ti le priznam odličen populističen stil pisanja

ON: Še o tvoji partiji in sodišču:

ZAKON O OBLIGACIJSKIH RAZMERJIH
III. PRENEHANJE POGODBE ZARADI NEIZPOLNITVE

Pravica ene stranke, če druga stranka ne izpolni svoje obveznosti

103. člen
Če pri dvostranskih pogodbah ena stranka ne izpolni svoje obveznosti in ni določeno kaj drugega, lahko druga stranka zahteva izpolnitev obveznosti ali pa pod pogoji iz naslednjih členov odstopi od pogodbe z NAVADNO IZJAVO, če pogodba ni razvezana že po samem zakonu, v vsakem primeru pa ima pravico do odškodnine.«

Torej obstaja možnost odstopa od pogodbe....

Seveda obstaja. Temu so namenjena Sodišča. Vsaj v pravnih državah je tako.;)

Joža Brezgat ::

Kaj pa če so tudi sodišča pod vplivom temnih sil (edinih pravih temnih sil)??? :\

Pol se bomo pa vdali v Usodo in ostali v kameni dobi...:(

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

Nism se mogu vec zadrzat..

temnih sil (edinih pravih temnih sil)

Hahahahahahahahahahaha! =)))))))))))))

Z unim sloganom "edina prava optika" si res k en plakat. :P

madmitch ::

Ti Navadni, a te možnosti, da bi bilo s pogodbo, ki jo je Zvezda Danica tako priročno izgubila, pa ni? Da tudi pri Gratelu niso ravno svetniki, kljub temu, da Sveti Sedež stoji za njimi, tudi ta možnost verjetno odpade.

Edina Sveta resnica je tale tvoja, da hoče Janko nekaj pod mizo od TK. Glede na premoženje Jankoviča bi resno dvomil, da se bo spuščal v neke čudne posle za drobiž (zanj). Prej bi rekel, da se bo Gratel posluževal vseh možnih trikov, da bo ceno investicije zmanjšal na minimum. Konec koncev je investicija kar velika in če kje malo prišparajo, pomeni, da bo prej povrnjena. Danica ni imela take finančne podlage, kot jo ima Janko, torej je bolj verjetno, da so uspeli pri Gratelu podmazat njo, saj se njej milijonček veliko bolj pozna kot Jankotu.
Če bi vsaj enkrat trezno razmislil, bi videl, da ni vse tako kot ti želijo nekateri servirati.

In ne misli, da kogarkoli zagovarjam, le malo bolj nepristransko želim gledat na vso stvar.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

CCfly ::

Z mojega stališča se meni kot meščanu bolje godi, če imam do sebe potegnjeno optiko, kot če Gratelu drago zaračunajo klinčevo cev.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

tonimona ::

Ne razumem, kako lahko nekdo podpira ustavitev del pri polaganju optičnega omrežja, ki končnega uporabnika stane 0 (nič € = nič Sit). Edina pametna razlaga je ta, da določeni ljudje (beri lokalni šerifi) nimajo nič od tega. Sicer bi bilo bolje, za preostanek države, da ta Jankovičeva poteza v LJ uspe, tako bi lahko ostali državljani prej uživali prednosti sodobnega telekomunikacijskega omrežja.

Pa še teza, da ima Janković dovolj pod palcem, da se ne bi posluževal takih stvari za svojo korist. Tisti, ki razmišlja, da je prišel do tega kapitala izključno na pošten način, naj pozdravi Rdečo kapico, ko jo zopet sreča. Electa in podobne firme so pa utonile v pozabo pri nekaterih (nažalost).8-O

Madmitch - vse ob svojem cajtu. Mestni hišnik dela prvenstveno za svoj žep. Vse ostalo je le v funkciji zavaravanja neprijatelja. Če bo vse po sreči, boš tudi ti dobil vedenje o tem na srebrnem pladnju.:|

D0rk - ja, morebiti imaš prav! :D

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

Namesto da bi bili veseli, da se dela nekaj za dobrobit vseh vidim, da je v Sloveniji isti pregovor kot v opevani ZDA "When money talks bullshit walks".

Pesimist ::

Zakaj ste pa izvolili jakovica ste si sami krivi lublancani cist tak. Mi v Mbju smo tudi meli moznost zvolit enga ko je oblublan internet zastojn pa podobne fore potem pa nekega telebana ki zacne stolpnico gradit, trg obnavlat in zapravla dnar tam kjer ni treba. Jebemti vecina foko starim omam pac dol visi za razvoj in internet pol pa pac smo kjer smo dans. Na balkanu. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Fak - baje je Harambaša Yankovič, Prvi mestni hišnik, našuntal inšpektorje in redarje, da Gratelovcem fizično preprečijo delovanje na terenu. Gratelovci so naredili tisto, kar se v civiliziranih državah naredi, ko nekdo nasilno postopa proti tebi - poklicali so Policijo. Pozivam INŠPEKTORJE in REDARJE in delavce KPL da NE DELAJO PROTIZAKONITIH REČI po komandi Yankovičevih pajdašev - zgovarjanje, da je šlo za ukaze "od gore" ne bo delovalo!

Predlagam tudi, da se pokliče v kakšno umobolnico, da pridejo gospoda župana odpeljati, pa naj mu oni probajo pomagati, če ne gre drugače. Spoštovanje zakonov, Zoran, je prva stvar. Skrb za lasten žep, pa šele potem.

Pozivam Zorana, da nemudoma odstopi in neha delati sramoto Ljubljani in Sloveniji. Evropa gleda in se čudi samovolji našega mestnega Harambaševiča!;((

Zoran ima tukaj pošto (na eni počasni liniji):
zoran.jankovic@ljubljana.si

Predlagam, da se ga pozove k takojšnjemu odstopu!:|

Zgodovina sprememb…

chucki ::

Ne bos nic dosegu razen,ce bos kuverto dal. Kar ste volili,to ste dobili.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

shock ::

NavadniNimda:

Mogoče nisi pomislil da Jankovič s to poteso si hoče prikupit Telekom Slovenije, da bi sponzoriziral kake ljubljanske klube ala Union Olimpija? Mogoče v prihodnosti se bo ta klub preimenoval s pomočjo Jankoviča Telekom Olimpija :D

Ne, ni to. Nekaj drugega ima v špilu. ;)

shock ::

Razkrij še tvojo skrivnost ostalim. A misliš, da to dela zato ker mu je vlada (beli komunajzerji) ukradla 8 * 10^9 SIT, ki je bil namenjen mestnemu proračunu? Še vedno mislim da tukaj stoji TS v ozadju.

Phoebus ::

Sicer ne vem, kaj je zadaj... ampak ceste so marsikje porazno zaflikane. ŠE komentar enega iz dela:

chalenger - 09.03.2007 ob 15:18:02 - Pri nas v Kranju je famozni GRATEL res opravil enormno delo polaganja optičnega sistema kablov. A glej ga hudiča. Pogodbe, ki jo je padli župan Bogataj podpisal z GRATELOM, o tem da bo ta popravil ceste oz. teren, kjer ga bodo s svojim delom uničili le-ta ni spoštoval. Še danes se moramo voziti po "Gratelovih" cestah, ki jih financiramo mi Kranjčani. Gratelu po pički, Jankovič ima prav. Me zanima kdo je večinski lastnik GRATELA, da ni spet kaka RKC.

( konec komentarja iz dela )

Ne vem, no- ko sem prišel v koper, sem se vozil čez "oranžne" pasove. Nekaj mesecev kasneje, še kar nič poasfaltirano. V ljubljani isto. Ko je zaflikan z asfaltom, je narejeno po balkansko in veselo zatrese avto ko greš čez...

...in ja, tudi jaz komaj čakam optiko, ampak pejte fotru zafleksat fasado ob hiše pa še nekaj sten v notranjosti za kak kabel povlečt, pa "na oko" pljunit noter malo gipsa. Boste po hitrem postopku dobili brco v rit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Phoebus ()

mmx ::

Ravnokar bil prispevek tudi na POP TVju.

Tisti gratelovec je ob prisotnosti inšpektorice izpadel res primitivno! Kakšne neotesane ljudi imajo!

DixieFlatline ::

V Kranju so čist ok ceste popravl. Najprej le zalijejo z betonom, nato pa čez nekaj časa čez lepo asfaltirajo. Tisto z betonom je le začasno.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Brane2 ::

A potem bo nekaj na tem, d aposkuša Zoki dati čas TK-ju, ki je v nokdaunu kar se optike tiče in kar nekaj zamuja za lastnimi najavljenimi roki ?

Sedaj so zadnji roki kao "takoj za polovico meseca bodo pogoji, lokacije in ceniki znani".

MOgoče jim hoče zoki dat začetni zagon s tem, da bi ustavil Gratel za par mesecev...
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Tisti gratelovec je ob prisotnosti inšpektorice izpadel res primitivno! Kakšne neotesane ljudi imajo!
Pa kaj ti misliš, da bagerček vozi Manca Košir? Da ti telekomovski bagerist pa Krst pri Savici recitira na pamet?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

St@jler ::

Hehe najbrž zna sladoleddelat pa burek pečt :D

Dobro zaj vemo da Mona Liza zavira delo v Ljublani kaj se pa tocno v MBju dogaja? Na internetu grateljevi domaci strani je pisalo da bi nej z delom zaceli februarja ze a se dobenge blizu. Kuzeki se tiste kole nosijo sem pa tja, otroci jih bincajo ter pijanci na zarisane crte kozlajo. Ce poglem skoz okno se komaj vidim zarise. Kdo tu kaj ovira?

kar se tiče stanja cest...... hočem samo dejstva-slike, ne rekla-kazala. kar se tiče prekopov doma in vgradnje omaric, dobijo stranke list kjer piše, da se strinjajo z vgradnjo, če se ne strinjaš ne podpišeš in poveš kaj je narobe, da se to uredi. simpl k pasulj.

pa še citat iz drugega foruma (destva-slike o gratelovih delih)

o roko na srce.. danes sem vse poslikal. sploh ne vem al naj kometiram al naj sam ljudem dam pa naj sami razsodijo, če je res gratel tisti ki je "razcvetel" bleiweisovo cesto
link do galerije:
http://www.mobisux.com/album/showgaller...
sprehodil sem se po obeh straneh ceste, začel pri policijski postaji in šel gor proti "joškam" pol pa čez cesto in nazaj dol
ZELENE puščice kažejo na "cvetke" KI NIMAJO VEZE Z GRATELOM
ORANŽNE pa nakazujejo OD - DO širino trase GRATELA, našel sem le 2 udrtine na cesti te sm označil z oranžnim plusom (+)

sej ne vem,... povejte vi kdo je tle uniču cesto?
sem pa malo tudi spremljal promet na tej cesti in je ogroooomno avtobusev in težkih tovornjakov, tako da ta cesta je obsojena na večna popravila, saj dvomim da je podlaga ceste narejenatako, da zdrži tak promet vsak dan,... za tak težek tovor je potrebno veliko vložiti v podlago celotne ceste (tisti, ki so kdaj mel kej prste vmes pri gradnji avtoceste vejo, da mora bit podlaga dovolj debela, iz pravih materjalov, večkrat valjana in vmes puščena kar neki časa, da se dobro usede... pa še avtoceste na vsake tok popravljajo.

p.s. slike je v obratnem vrstnem redu razvrstil v galeriji
se pravi, če greš od zadnje proti prvi je pravilna smer hoje

vir: http://www.mobisux.com/tabla/s...rue#Post2600737

mmx... tisto ni bil gratelovc, saj gratel nima zaposlenih strojnikov, to je delavec od podizvajalca. in če mene vprašaš je reagiral pravilno, nadrejeni mu je rekel, da se dela nadaljujeo in da se morajo ostali umakniti z območja delovanja stroja (zakon o varnosti pri delu). če je kdo izpadu nekorekten je to inpektorica, kaj ima ona strojniku težit če ima papirje on dela kar mu šefe reče ona pa naj se pogovarja z njegovim nadrejenim. (bravo peci)

sawyer, ne bodi nestrpen, celega maribora tudi ne bodo v enem tednu naredili. bo narejeno ko bo pravi čas (dogovori, dovoljenja,...)

Samsung06 ::

Odpeljali so stroje.

Kdaj bodo naslednje volitve? Očitno bo tokrat treba it volit.

Za Bežigradom je bila tudi baje Policija, ki pa ni ukrepala, kljub temu, da so pol-legalne redarske milice zasegale mehanizacijo na ZASEBNEM terenu. Ko bodo jutri vsi Evropski cajtngi spregovorili o tem, bo prepozno. Sicer pa domnevnega tolovaja Yankopiča baš boli qwinta za legalnost - konec koncev mora najprej poskrbeti za svoj žep, pa četudi na škodo Ljubljane. Pri tem ga baje podpirajo VSAJ trije mestni svetniki in svetnice (ki imajo tudi "zaseben interes").

Ali bo Evropa pustila taki pučistični "državi", da ji so-predseduje?!:8)

Zgodovina sprememb…

KandazaR ::

Ko 1x cesto prekoplješ ni več isto. Ob robovih čez čas popoka (sploh če je težak promet). Ceste oz. pločnike bi morali položiti cevi (s tem ne mislim samo na gratelj) tudi če se ne bodo potrebovale. Tako da cesta bo tudi za grateljem "zacvetela", ker se to pač ne da preprečiti. Tisto kar je že "zacvetelo" je že zelo staro. Drugače pa večina vdrtin na tej cesti ni od prekopov ampak od težkega tovora in pa nepravilne izvedbe kanalizacijskih jaškov.

Samsung06 ::

NavadniNimda:

Lahko malo poves kak je zdej postopek. Koliko časa se bo tole priblizno zavleklo za Bezigradom? Kaj bo Gratel zdej naredu, naslednja poteza(sodisce)?

Ne vem točnega redosleda. Vsekakor je potrebno obvestiti (TUJE) medije in veleposlaništva drugih držav naše širše domovine, Evropske unije.

Če se gre domnevne tolovaje Al Yankovicha in 40 Svetnikov tožiti, bo trajalo nekaj let. Takrat bodo že popokali kufre in se veselo smejali, kakšni frajerji da so. Zato menim, da se jih bo javno razkrinkalo (povedalo se bo, kje imajo svoje privat interese, ki so kao ogroženi od Gratelove optike FTTH). Hudo jim mora iti Gratel na živce, da se tako eklatantno poslužijo protizakonitega početja in preklicujejo veljavne pogodbe ter zasegajo tujo imovino na privatnih zemljiščih!

Zgodovina sprememb…

Nisem nestrpni meni dol visi za T2 - gratlej po eni strani. Nerabim ga in ga nebom nikdar naroco. Ampak to ne pomeni da hocem kakorkoli da kdo zavira izgradnjo zarad konkurencnosti. Meni je dosti bolse ce telekom polozi optiku tukaj pred grateljom ker bom samo SIOL mel vsej za nekaj cajta dokler so taki mocni interni popusti :D. Ampak hocem pa da bo oboje enrkat zarad se nizjih cen pac.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Točno zato zavirajo gradnjo - zaradi konkurenčnosti. Oni bi, da bi bile cene visoke in da bi se vozili v nobel avtih in imeli vile in jahte še naprej. Gratel pa seveda zagotavlja nizko ceno uporabnikom, kar pa baje razne Yankoviče (in še nekaj podobnih kljukcev, ki jih zaenkrat ne bom imenoval) spravlja v taka dejanja iz obupa.

Ampak ne bo jim uspelo!;)

Cy1 ::

Zdej pa še volte skorumpiranga župana pa boste na konc mandata k jamarji.
Cy1

Pšenični ::

Heh, zgleda da se je siol zbudu.....heh jankoviča za župana ,heh.....smešno, zlo smešno....pa džamija ,heh....
««
33 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145235747 (2416) Tribal
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52964118 (11502) morosito
»

optika do hiše

2610207 (8473) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112014 (7342) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )