Forum » Omrežja in internet » Optika za vogalom
Optika za vogalom
lazo-x ::
witboy -bojma nimam :)
waydot: odvisno lahko je en mesec lahko je eno leto težko rečt, vsak primer drugače.
glede linka na gratelovo stran, ne tja klicat in pisat mailov za priklop, če imate cevi za optiko ali še bolje kable noter kar na t2 in pogodbo podpisat, saj bo sodelavka drugače pregorela, s tem pa nima ona nič. soglasje je namenjeno temu, da smo pravno pokriti, ker smo posegali v vaše zemljišče pri priklopu objekta na optično omrežje.
waydot: odvisno lahko je en mesec lahko je eno leto težko rečt, vsak primer drugače.
glede linka na gratelovo stran, ne tja klicat in pisat mailov za priklop, če imate cevi za optiko ali še bolje kable noter kar na t2 in pogodbo podpisat, saj bo sodelavka drugače pregorela, s tem pa nima ona nič. soglasje je namenjeno temu, da smo pravno pokriti, ker smo posegali v vaše zemljišče pri priklopu objekta na optično omrežje.
fxah ::
lazo-x, pravis naj ne gnjavimo Gratel za priklop, četudi imamo le cevi. Pred uro sem klical na t-2 in rekel da bi se narocil na FTTH, čeprav imamo samo cevi. (Ulica je Černetova 5). Pa mi je odgovoril, da oni ne morejo nič narediti še če so samo cevi in naj se obrnem na Gratel. Vseeno sem poslal prijavnico in pod dodatno napisal da se naročujem na FTTH. Ampak dvomim da bo ta prijava kaj vplivala na to da bodo šli kable vlečt po bloku, oziroma po ceveh.
antonija ::
Jaz sem poslal mail na gratel (email naslov je nekaj postov visje) in mi je prijazna gospa (gospodicna?) precej hitro odgovorila kako je s priklopom (pricakovani rok). Tud ce se je za par mesecev zmotila mi je vseeno, samo da od oka vem kaki so plani. Na T2 pa info desk ponavadi ne ve nic.... nazalost.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
fxah ::
Mas sreco, jst sm ji poslal 24 ur nazaj in še ni responsa. Verjamem pa da se ji bo počasi zmešalo.
St@jler ::
hehe gremo pobirat stave, čez koliko časa iz za koliko € bo ponujal FTTH Telekom.
Me zanima, če se bodo lotili pokrivat tudi te dele kjer je že pripravljeno za optiko, ali pa bodo šli najprej tja, kjer še ni.
Me zanima, če se bodo lotili pokrivat tudi te dele kjer je že pripravljeno za optiko, ali pa bodo šli najprej tja, kjer še ni.
da razčistimo :)
če je optično omrežje zgrajeno se gnjavi t2 (pogodba), če pa manjka cev ali kabel ali omarica se gnajvi gratel (čeprov gnjavit nima smisla ker se dela po nekem planu, če kdo knjavi al pa ne. lahko pa zveste kdaj približno lahko pričakujete)
na t2 ponavadi ne vejo ker se sitacija dnevno spreminja in ne morejo biti vsi "up-to-date". tudi na gratelu ne vemo vsi kaj in kdaj, le za področje na katerem delamo, in prej omenjena gospodična dobiva te informacije od ljudi na terenu, včasih jih dobi prej včasih kasnej. Da se ji ne zmeša pa pomagamo eni na forumih kolikor pač lahko.
če je optično omrežje zgrajeno se gnjavi t2 (pogodba), če pa manjka cev ali kabel ali omarica se gnajvi gratel (čeprov gnjavit nima smisla ker se dela po nekem planu, če kdo knjavi al pa ne. lahko pa zveste kdaj približno lahko pričakujete)
na t2 ponavadi ne vejo ker se sitacija dnevno spreminja in ne morejo biti vsi "up-to-date". tudi na gratelu ne vemo vsi kaj in kdaj, le za področje na katerem delamo, in prej omenjena gospodična dobiva te informacije od ljudi na terenu, včasih jih dobi prej včasih kasnej. Da se ji ne zmeša pa pomagamo eni na forumih kolikor pač lahko.
ZiXul ::
lazo-x ali Ejsi_Disi:
Kdaj lahko pričakujemo začetek del na Orehku, Zevnikova ulica? Hvala lepa za odgovor.
LP
Kdaj lahko pričakujemo začetek del na Orehku, Zevnikova ulica? Hvala lepa za odgovor.
LP
aha se pravi boste v vsakem primeru napeljali kabel, tudi če jaz ne pišem tej gospodični ali pa jo ne pokličem? samo toliko me zanima, da potem ne bo kabla, pa bo rečeno: "Ja bi moral poklicat". Sej dvomim da se to lahko zgodi, samo just in case :)
Ibex ::
St@jler počasi nikamor se ne mudi najprej morejo Koseze povezati. Klical boš pa takrat, ko ti bojo naredili notranjo namestitev.
hehe sej ne ne mudi nč. Računam da bi mel enkat julija optiko =) Do takrat bo tud jasno kakšne namene ma Telekom.
Drugače pa mislim, da je ta 'Priklop' pri gratelu mišljen da ti nardijo notranjo namestitev. Ko maš notr, potem pa kličeš lahko šele T-2.
Drugače pa mislim, da je ta 'Priklop' pri gratelu mišljen da ti nardijo notranjo namestitev. Ko maš notr, potem pa kličeš lahko šele T-2.
NavadniNimda ::
Nič ni treba klicati, ker pride kdo naokoli. Jaz sem dobil storitev v roku 24 ur po namestitvi in seveda dela kot elija!
Vanadium ::
Dej nimda prtisn nekam, da pri nas tut neki nardijo. Vsaj kanale po bloku, da vidm da nas niso pozabili
scythe ::
Jaz sem daneš slišal do smo Celjani končo dokačali optiko? A je kdo še to slišal?
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
orehek upam da bo še letos prekopan
da se ne boste preveč spraševal,glede poteka del je takole:
vi podpišete soglasje da lahko delamo
mi prekopljemo in položimo cevi, nakar sprojetiramo kable in jih položimo, ko so položeni lahko podpišete pogodbo (ozirmo lahko da bo kdo od naših prišel pobirat pogodbe). ko boste podpisali pogodbo vas pridejo priklopit in naredijo instalacijo pri vas doma.
če kličete na gratel ne bo bič hitrej kabel položen v cevi.
ko je enkrat kabel že v cevi pa kontaktirate samo z t2 - saj so oni ponudniki storitev ne gratel (razen če oni rečejo, da imajo označeno da je vaš objekt nepriključen, takrat pokličte bomo preveril če maste res KABEL ne cev in bomo označili da je možen priklop, vi pa lahko podpišete pogodbo)
da se ne boste preveč spraševal,glede poteka del je takole:
vi podpišete soglasje da lahko delamo
mi prekopljemo in položimo cevi, nakar sprojetiramo kable in jih položimo, ko so položeni lahko podpišete pogodbo (ozirmo lahko da bo kdo od naših prišel pobirat pogodbe). ko boste podpisali pogodbo vas pridejo priklopit in naredijo instalacijo pri vas doma.
če kličete na gratel ne bo bič hitrej kabel položen v cevi.
ko je enkrat kabel že v cevi pa kontaktirate samo z t2 - saj so oni ponudniki storitev ne gratel (razen če oni rečejo, da imajo označeno da je vaš objekt nepriključen, takrat pokličte bomo preveril če maste res KABEL ne cev in bomo označili da je možen priklop, vi pa lahko podpišete pogodbo)
Sale_One0 ::
NavadniNimda, lazo-x in ostali privilegiranci , zanima me če veste kako je kej z Optiko™ na področju Kopra, natančneje Olmo, še natančneje Ulica Istrskega odreda in pa Pahorjeva. Namreč, kolega ki živi cca. dober kilometer in še malo od mene(Cesta na Markovec 61 (spada pod Markovec, sam spadam pod Olmo)) je danes imel pri sebi ljudi od T-2, po njegovih besedah, študenta in njegovega mentorja, katera sta bila pri vsakem stanovalcu v bloku in spraševala kaj bi kdo vzel.
Zanima me kako je pa z nami(Ulica Istrskega Odreda) v Olmu, kabli baje naj bi bli do omarice v bloku, po bloku jih pa še ni zaenkrat(nadomestni kanali po bloku SO narejeni), tako da me zanima če bi se dalo kej urgirat glede tega, oz. vsaj pogledat kdaj in kako smo v planu. Najlepša hvala za informacije.
LP Sale
Zanima me kako je pa z nami(Ulica Istrskega Odreda) v Olmu, kabli baje naj bi bli do omarice v bloku, po bloku jih pa še ni zaenkrat(nadomestni kanali po bloku SO narejeni), tako da me zanima če bi se dalo kej urgirat glede tega, oz. vsaj pogledat kdaj in kako smo v planu. Najlepša hvala za informacije.
LP Sale
Si vis pacem, para bellum.
Na tejle strani preberi TRETJE sporočilo od spodaj!
http://t-2.stamcar.com/viewtopic.php?t=577&postdays=0&postorder=asc&start=360
http://t-2.stamcar.com/viewtopic.php?t=577&postdays=0&postorder=asc&start=360
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
Sale_One0 ::
Hmm super, samo še nekaj, verjetno je napaka "I_KP"-ja na neuradnem T-2 forumu(oz. tako vsaj upam ), tam pod Ulico Istrskega Odr. navaja hišne številke 2,6,10 in 12, medtem ko je moja hišna številka 4(mojega bloka pravzaprav), sicer pa je nerodno da se preko Slot-Techa pogovarjam o postu na T-2 forumu, tako da me v kratkem lahko pričakujete tamle, pa bom tam povprašal. Najlepša hvala NN.
Si vis pacem, para bellum.
Ibex ::
Za notranjo namestitev optičnega kabla v hiši je treba še enkrat podpisati soglasje oziroma pogodbo? Kljub temu, da se je že na začetku dalo popolno soglasje za prekop zemljišča in zunanja in notranja namestitev omarice in optičnih kablov.
Za notranjo namestitev optičnega kabla v hiši je treba še enkrat podpisati soglasje oziroma pogodbo? Kljub temu, da se je že na začetku dalo popolno soglasje za prekop zemljišča in zunanja in notranja namestitev omarice in optičnih kablov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ibex ()
ko boste podpisali pogodbo vas pridejo priklopit in naredijo instalacijo pri vas doma.In ta pogodba nas zavezuje k čemu, ali je to to in imamo potem optik ov hiši, potem pa če se odločimo ali pa ne (no sej tukej je odgovor očiten, sam tko vprašam )?
Opkow ::
So morda bili to eni modeli v sivem kombiju, ki so imeli kable direkt iz jaska v kombi napeljan. Sem jih vidu, ko so se 2 dni neki matrali. :)
Je bilo pa na kriziscu med sisensko in celovsko... Zraven Integrala.
Je bilo pa na kriziscu med sisensko in celovsko... Zraven Integrala.
madmitch ::
Tudi po Pavšičevi so čreva razvijali. Sem skoraj enemu butlnu glavo odnesel in avto uničil. Je čepel v kanalu brez zaščitne ograje. Še dobro, da je betico ven pomolil.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
za notranjo namestitev kanalov podpišete soglasje samo enkrat. če živiš v bloku se na podlagi teh soglasij zgradi po skupnih prostorih razvod do stanovanja, v stanovanju pa se naredi šele po podpisu pogodbe (ker nima smisla delati v vsakem stanovanju, če jih pol ne bo vzelo, ko bodo hoteli, bodo dobili) pogodba pa ni za kanale ampak jo podpišeš z t2 za naročilo storitev, brez tega ti ne morejo izstaviti računa in posledično tut ne dobiš interneta,...
pogodba z t2 vas ne zavezuje ničemur, ko se naveličaš optike in bi spet rad surfal po barku namesto steklu preprosto odjaviš.
killer: verjetno so bili to pravi fantje saj kable zvlečejo v kombi kjer jih varijo (spojke)
pogodba z t2 vas ne zavezuje ničemur, ko se naveličaš optike in bi spet rad surfal po barku namesto steklu preprosto odjaviš.
killer: verjetno so bili to pravi fantje saj kable zvlečejo v kombi kjer jih varijo (spojke)
wishmaster ::
Ali lahko kdo opiše kako je kaj z Gratelovo optiko v Celju ?
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wishmaster ()
no saj potem sem prav razumel. Do omarice ti pripeljejo po defaultu, naprej po bajti ti pa delajo če se že odločiš za optiko, kar je itaq logično.
umetnic ::
Prejsnji teden so napeljali se kable, danes pa prisli priklopit masinerijo v stanovanje (en 8 portni 'switch'), ce bi hotel bi bil ze danes online preko FTTH (a zavlacujem sam, ker se mora iztect telemachova pogodba), se pravi vsega skupaj traja par dni...
Ulica je pa Brilejeva 19, Dravlje
FTTH vsem cimprej zelim...tudi tistim z vasi ;D
Ulica je pa Brilejeva 19, Dravlje
FTTH vsem cimprej zelim...tudi tistim z vasi ;D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
kolja007 ::
jah, pri nas smo imeli kable v omarici že konec leta, pa nas še sedaj niso prišli priklopit... upam da bo kmalu...
lp
lp
schtr4jh ::
ok...ne da se mi vseh 31 strani brat, pa bi sam uprašu, kk je pa z optiko v velenju...šalek 93...so že delal kj? ker zadnič ni neki net delu, pa je mogoč to to :D tnx
Evo Velenje bo tudi dobilo Gratelovo optiko FTTH (edino pravo optiko):
http://t-2.stamcar.com/viewtopic.php?t=1408
http://t-2.stamcar.com/viewtopic.php?t=1408
antonija ::
Najtezje je gledat prazne cevi in kanale po blokih... Ko gres mimo kar slisis kako jokajo naj jih kdo "nahrani" s kabli Heartbreaking story...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Vanadium ::
Ja ali pa gledat kako imajo cele dravlje že možnost prikopa pri nas pa nič od tega to je še huje. Če nebo kmalul kateri gratelovec začel kopat bom sam začel kopat
lazo-x: evo spet jest težim:) že kaj novega kar se tiče našega priklopa na ljubljanski cesti 4?:)
saj vem, malo smo neučakani, ampak vseeno me zanima kdajje planiran priklop.
lp
saj vem, malo smo neučakani, ampak vseeno me zanima kdajje planiran priklop.
lp
kolja.... prov je da vprašaš, kolega ki ima kable čez je rekel da so pri vas v jašku že pripravljeni kabli, tako da kar podpisat pogodbo.
lp
lp
peterp ::
lazo-x
Ali slučajno veš, če je predvideno tudi kakšno širjenje optičnega omrežja v Kranju. Sprašujem konkretno za Hrastje, ki je v bistvu še del Kranja. Glede na to, da je v Drulovki že optika (ki je samo čez Savo, oddaljeno cca. 200m). Pa izgleda da se bo na Orehku tudi kopalo, kjer kolikor vem ni blokov. Vem da so prioriteta naselja z bloki, pa vseeno - po kakšnem načrtu se dela optika oz. po kakšnem kriteriju se razširja obstoječe omrežje?
Ali slučajno veš, če je predvideno tudi kakšno širjenje optičnega omrežja v Kranju. Sprašujem konkretno za Hrastje, ki je v bistvu še del Kranja. Glede na to, da je v Drulovki že optika (ki je samo čez Savo, oddaljeno cca. 200m). Pa izgleda da se bo na Orehku tudi kopalo, kjer kolikor vem ni blokov. Vem da so prioriteta naselja z bloki, pa vseeno - po kakšnem načrtu se dela optika oz. po kakšnem kriteriju se razširja obstoječe omrežje?
lazo aneks sem že pred novim letom oddal na T-2...potem je verjetno to to ali kako?
no super, si mi polepšal dan:)
lp
no super, si mi polepšal dan:)
lp
balocom ::
Kdaj se za vas spet začne gradbena sezona? (za cevi sprašujem, ko bo to bo že napredek )
Kraj: Novo mesto (jug/Šmihel/Košenice)
Kraj: Novo mesto (jug/Šmihel/Košenice)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
kolja... da bo ziher jih na t2 mal pocukaj, da ne bi pozabili nate
peterp... po pravici povedano ne vem po kakšnem ključu se širi omrežje. kot si rekel za drulovko in orehek vem da bo, za hrastje pa še nimam nobenga podatka.
balocom... šmihel, letoš še ne.
peterp... po pravici povedano ne vem po kakšnem ključu se širi omrežje. kot si rekel za drulovko in orehek vem da bo, za hrastje pa še nimam nobenga podatka.
balocom... šmihel, letoš še ne.
hehe, sej glih to sem naredil včeraj... sem šel na t-2 in jih vprašal kako je sedaj s tem in je tista tam rekla da oni še nič niso dobili od vas in da naj vas vprašam:) sedaj pa ne vem točno kaj naj...a nej grem na t-2 še mal težit?
lp
lp
pri nas je označeno da je vaš objekt možno priklopiti,... lahko jih danes mal vprašaš če zdej vidijo da je možen priklop, in če bodo rekl da ne jim reč naj oni pokličejo na gratel ker smo ti mi rekl da lahko :)
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Omrežja in internet | 235757 (2426) | Tribal |
» | Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Omrežja in internet | 64127 (11511) | morosito |
» | optika do hišeOddelek: Omrežja in internet | 10207 (8473) | Bakunin |
» | T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 12014 (7342) | Lonsarg |
» | Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9792 (5534) | Ejsi_Disi |