Forum » Omrežja in internet » Optika za vogalom
Optika za vogalom
Ejsi_Disi ::
Zanimivo, jaz pa sem slišal iz kar zanesljivih virov, da Telekom še nima namena graditi FTTH.
Perci:
Res je, da je soglasje tako nasplošno napisan. Samo, da pridemo do bloka, se pa še zmeraj zmenimo kje bo potekala trasa. Tudi po bloku, če imate drugo možnost, kot nadometne kanale, se bo dalo vse zmenit. Ponavadi je problem obstoječih kanalov premajhen radij, ki ga optika rabi, da se ne zlomi.
Perci:
Res je, da je soglasje tako nasplošno napisan. Samo, da pridemo do bloka, se pa še zmeraj zmenimo kje bo potekala trasa. Tudi po bloku, če imate drugo možnost, kot nadometne kanale, se bo dalo vse zmenit. Ponavadi je problem obstoječih kanalov premajhen radij, ki ga optika rabi, da se ne zlomi.
lazo-x ::
dolg me ni blo pa da vse odgovorim....
max radius je .... neskončen
minimum pa je odvisen od tega koliko žilen je kabel, problemi obstoječih kanalov so ponavadi prostor, dostopnost, ipd (od 5 cm do 5 m)
gratel ni ena leva firma, če bi bla ne bi delal FTTH za slovenijo
sekal 84: do poletja sigurno ne, pol pa odvisno od dovoljenj s strani občine.
gapi: ni se mi dal vsega prebrati
tota nina ošterbenk vedno piše kaj proti gratelu, me prov zanima kdo jo plačuje za to. čeprov ta članek ni tako slab.
rtv prispevek plačuje vsak, ki ne dokaže, da nima doma nobenega televizijskega ali radijskega aparata, kar je malo verjetno.
soglasja so res splošno napisana, vendar preden posegamo v blok/hišo se z lastniki zmenimo kaj in kako oz pustimo da se lastniki med seboj zmenijo .
dejan444: prvi naročniki optičnega omrežja so imeli kompletno instalacijo zastonj, še preveč so se zmišljevali kaj vse hočejo. nato pa smo se pri gratelu odločili, da kar se tiče optike financiramo mi (do switcha) naprej je pa to stvar posameznika.
najbolj zanimivo mi je, da se ljudje branijo nečesa kar je zastonj. ne vem do kdaj bo gratel vse financiral, sam bo prov zabavno vidt tiste, ki so bili proti, kako se bodo po glavi tepli, ko bodo dojeli kaj je optika in jo bodo morali sami financirati, če jo bodo hoteli.
max radius je .... neskončen
minimum pa je odvisen od tega koliko žilen je kabel, problemi obstoječih kanalov so ponavadi prostor, dostopnost, ipd (od 5 cm do 5 m)
gratel ni ena leva firma, če bi bla ne bi delal FTTH za slovenijo
sekal 84: do poletja sigurno ne, pol pa odvisno od dovoljenj s strani občine.
gapi: ni se mi dal vsega prebrati
tota nina ošterbenk vedno piše kaj proti gratelu, me prov zanima kdo jo plačuje za to. čeprov ta članek ni tako slab.
rtv prispevek plačuje vsak, ki ne dokaže, da nima doma nobenega televizijskega ali radijskega aparata, kar je malo verjetno.
soglasja so res splošno napisana, vendar preden posegamo v blok/hišo se z lastniki zmenimo kaj in kako oz pustimo da se lastniki med seboj zmenijo .
dejan444: prvi naročniki optičnega omrežja so imeli kompletno instalacijo zastonj, še preveč so se zmišljevali kaj vse hočejo. nato pa smo se pri gratelu odločili, da kar se tiče optike financiramo mi (do switcha) naprej je pa to stvar posameznika.
najbolj zanimivo mi je, da se ljudje branijo nečesa kar je zastonj. ne vem do kdaj bo gratel vse financiral, sam bo prov zabavno vidt tiste, ki so bili proti, kako se bodo po glavi tepli, ko bodo dojeli kaj je optika in jo bodo morali sami financirati, če jo bodo hoteli.
moglasi ::
Glede GRATELA bi rad samo napisal: optični kabel je po bloku zelo grdo napeljan. Pri mojem vhodu je GRATEL izvrtal kar nekaj nepotrebnih lukenj, in jih zelo grdo zakital, in stene nikoli prebarval... Tako da tule ima vsaj pri meni GRATEL črno piko. Za razvod po bloku je GRATEL uporabil plastične kanale, katere je zelo lahko odpreti, torej tudi za varnost ni preveč poskrbljeno.
l.p.
l.p.
moglasi:
Optični kabel ne more biti grdo napeljan (no, v bistvu lahko, samo se itak ne vidi), ampak so to verjetno nadometni kanali. Pa tudi Gratel ni delal, ampak njegovi podizvajalci. Torej, če res ni dobro narejeno pokliči na Gratel, da 'skurcajo' podizvajalca, ki je tam delal. Simpl, ko pasulj. Ne pa prek foruma Gratel gor, Gratel dol.
Aja, glede varnosti. Če hočeš škodo delat, ti verjetno tudi ni problem odpret kateregakoli (T-2, Telekom, Elektro...) jaška in 'precvikat' kabel.
Optični kabel ne more biti grdo napeljan (no, v bistvu lahko, samo se itak ne vidi), ampak so to verjetno nadometni kanali. Pa tudi Gratel ni delal, ampak njegovi podizvajalci. Torej, če res ni dobro narejeno pokliči na Gratel, da 'skurcajo' podizvajalca, ki je tam delal. Simpl, ko pasulj. Ne pa prek foruma Gratel gor, Gratel dol.
Aja, glede varnosti. Če hočeš škodo delat, ti verjetno tudi ni problem odpret kateregakoli (T-2, Telekom, Elektro...) jaška in 'precvikat' kabel.
Hmm, ne preko foruma? Zakaj ne? Mogoče pa bom ko bom imel čas kakšno fotko naredil. Ni kriv GRATEL ampak podizvajalci ? Nikakor ne drži. Ali res ni nihče zadolžen za kontrolo podizvajalcev?
No..no..
Moram prositi za dovoljenje, da povem resnico?
l.p.
No..no..
Moram prositi za dovoljenje, da povem resnico?
l.p.
St@jler ::
ne se jezit moglasi!
Ejsi_Disi je hotel samo povedat, da če boš klical na Gratel, bo tvoja pritožba verjetno padla na bolj plodna tla, kakor da poveš tukaj na forumu.
Drugače pa kako je kej s Šiško-Koseze. Zadnjič sem jih videl nekaj delati s kabli, sedaj pa kr mrk?
Ejsi_Disi je hotel samo povedat, da če boš klical na Gratel, bo tvoja pritožba verjetno padla na bolj plodna tla, kakor da poveš tukaj na forumu.
Drugače pa kako je kej s Šiško-Koseze. Zadnjič sem jih videl nekaj delati s kabli, sedaj pa kr mrk?
tomko030 ::
Lazo -x, Ejsi-Disi,
Me zanima, kdaj bo kej optika v Kranju napredovala do posameznih hiš - konkretno - ul.XXXI. divizije ali Kebetova. . Zdej ko je toliko toplo, bi lohk mal migali ane? .
Šalo na stran, fantje, sej sem potrpežljiv, vem de imate dost dela, me zanima konkretno, ker bi rad Telekom čisto skenslal in bi rad imel sigurno povezavo.
LP
Me zanima, kdaj bo kej optika v Kranju napredovala do posameznih hiš - konkretno - ul.XXXI. divizije ali Kebetova. . Zdej ko je toliko toplo, bi lohk mal migali ane? .
Šalo na stran, fantje, sej sem potrpežljiv, vem de imate dost dela, me zanima konkretno, ker bi rad Telekom čisto skenslal in bi rad imel sigurno povezavo.
LP
Tinkec,
Ja itak, zame je sigurna če dela že za 95%. samo da dela in de ti ne dela sivih las...
Ja itak, zame je sigurna če dela že za 95%. samo da dela in de ti ne dela sivih las...
antonija ::
Mene tud za sisko zanima... Sisneska in Freyerjeva se posebaj ;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Moglasi - daj prosim, še enkrat preberi moj post. Prvo je prtiožba, potem sledi (če seveda s pritožbo nič ne dosežeš) kurcenje vsevprek. Nisem nikogar opravičeval, saamo razložil sem tako na hitro. Samo nažalost nisi čisto prav razumel.
Kar se pa tiče Dravelj in Kosez. Recimo, da tam marca nekje bi pa že znalo kaj delati (bom se pa pozanimal še pri kablaših).
Za KR pa lazo-x ve.
Kar se pa tiče Dravelj in Kosez. Recimo, da tam marca nekje bi pa že znalo kaj delati (bom se pa pozanimal še pri kablaših).
Za KR pa lazo-x ve.
A nebi blo kul ce bi gtael in/ali T2 objavljala stanje izgradnje opticnih omrezij na svojih www straneh in tako nebi vsi tezili po forumih in klicali na hell desk-e? (hint, hint... nudge, nudge... 'know what I mean? wink, wink...)
perci ::
Ejsi disi: Kakšno je stanje Knobleharjeva 18, Bežigrad? Ste že pridobili dovolj soglasij in če ja, kdaj lahko pričakujemo operativno vlakno?
Ejsi... ne strinjam se steboj. Odgovorne sem že obvestil. Ustno, ko so bili v mojem bloku. Kar se je zgodilo je to.. da so luknje zaflikali, vendar slabo...
Nisem nadzorni pri Gratelu da hodim za vsakim podizvajalcem in ga opozarjam na napake. Ejsi.. preveč hitro si se postavil na stran Gratela.. ne da bi sploh vedel za kaj gre. Se mi zdi da se zelo pristransko obnašaš.
Nisem nadzorni pri Gratelu da hodim za vsakim podizvajalcem in ga opozarjam na napake. Ejsi.. preveč hitro si se postavil na stran Gratela.. ne da bi sploh vedel za kaj gre. Se mi zdi da se zelo pristransko obnašaš.
Moglasi, vidiš prvi efekt je že bil. Lahko še drugič opozoriš. Mogoče bo še boljše, kot prvič. No, so pa včasih nekateri tako picajzlasti, da vidijo v vsaki stvari največjo napako... (pa ne leti nate, brez skrbi).
Perci, sicer imam mesec stare podatke, ampak zaenkrat je delno rešeno. Kdaj se bojo pa začela gradbena dela pa ti ne vem povedati. Naj bi se še v tem letu. Odvisno je tudi od vremena ter od dovoljenj.
Antonija, verjemi da bi bilo še zmeraj isto.
Perci, sicer imam mesec stare podatke, ampak zaenkrat je delno rešeno. Kdaj se bojo pa začela gradbena dela pa ti ne vem povedati. Naj bi se še v tem letu. Odvisno je tudi od vremena ter od dovoljenj.
Antonija, verjemi da bi bilo še zmeraj isto.
mojglasi: sliko nalimi pa povej naslov pa bomo uredil. glede pristranskosti ejsi-disija to pa ne verjamem
tomko: zaenkrat nič novic, tako da ti ne morem povedati kdaj se bo nadaljevala gradnja.
antonija: najbolš, da damo še številke vseh zaposlenih ter kje delajo, lahko pa tudi kompletno bilanco stanja z vsemi računi kjer so številke vseh podizvajalcev :) hec,.... vem kaj hočeš povedat sam zihr obstajajo dobri razlogi da tega ni.
tomko: zaenkrat nič novic, tako da ti ne morem povedati kdaj se bo nadaljevala gradnja.
antonija: najbolš, da damo še številke vseh zaposlenih ter kje delajo, lahko pa tudi kompletno bilanco stanja z vsemi računi kjer so številke vseh podizvajalcev :) hec,.... vem kaj hočeš povedat sam zihr obstajajo dobri razlogi da tega ni.
perci ::
lahko pa tudi kompletno bilanco stanja
To ni treba, ker je objavljena na straneh AJPES-a, tako kot bilanca stanja vseh drugih pravnih oseb .
TgT ::
lazo-x al pa ejsi-disi a mi lahko kdo od vaju pove kako je s stanjem v Drulovki pri kranju? Ze neki cajta nazaj so dali podpise zdej je pa tema. Tut za Mesarsko cesto v LJ me zanima kaksno je stanje. Hvala :>
Hit'N'Run
TgT: za drulovko lahko jst povem za lj bo pa ejsidisi bl vedu
glede drulovke je tako da je v planu pospešeno delanje na tem območju saj je bilo kar neki časa na čakanju. realno gledano letos bi moralo biti omrežje operativno, če sm optimističen začetek jeseni.
glede drulovke je tako da je v planu pospešeno delanje na tem območju saj je bilo kar neki časa na čakanju. realno gledano letos bi moralo biti omrežje operativno, če sm optimističen začetek jeseni.
Ma ne me smejat no , zakva šele jeseni , jest ne vem zakaj so potem prekopali cel Kranj, pa poj samo za stolpnice pa do privatnikov potegnejo optiko, jest ne vem al je optika po bajtah kej drgač al je več stroškov al kva???? .
sakal84 ::
daljsi jarki (vec kablovja) pa mnogo manj moznih uporabnikov
Jst tut ze komi cakam... pa ocitno sploh docakal ne bom (Cesta talcev 13)... VSE ulce okol mene majo ze delujoco optiko, sam naso so sfalil... prou zakon
Jst tut ze komi cakam... pa ocitno sploh docakal ne bom (Cesta talcev 13)... VSE ulce okol mene majo ze delujoco optiko, sam naso so sfalil... prou zakon
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sakal84 ()
Prav nič več kablovja, razen, če je potem po stolpnicah razvejan po navednem UTP kablu. Morebiti je res malo več jarkov ja .
NavadniNimda ::
Ne, v stanovanje dobiš gigabitne fiberčke - enega za download, enega za upload. Če uporabimo telekomarsko terminologijo, lahko rečemo, da dobiš 2-gigabitni fiber v dnevno sobo!
tomko 030: prekop do hiše (pustmo zdej kaj je v hiši) stane enako za eno hišo kot za en blok, v bloku imaš občutno več potencialnih naročnikov tako, da lažje povrneš investicijo (ki je brutalno velika).
vas čist razumem, da vam ne paše ko sosedje imajo vi pa ne, samo meni je čisto logično, da je tko kot je, saj gratel ni rdeči križ. če bi ti investiral ogromno denarja bi tut gledu, da se ti enkrat povrne, ja? normalno, da so prioritete podjetja in večstanovanjski objekti, lahko ste veseli, da sploh pridete na vrsto. jaz optike ne bom videl še 10 let pa še takrat ne vem če bo, živim pa 500m od table Lj., ki bo tut komplet pokrita.
potrpite in se veselite saj vam noben ne dela krivice ampak uslugo. Lahko pa poskusite stanovalci hiš financirat eno ulico za prekopat do obstoječega omrežja (dovoljenja, služnost, dela, asfalt,....) pa boste vidl če se vam bo splačal, če bodo vsi za saj tisti ki ne bo, ne bo prispeval,..... tako da tut če pridemo čez 5 let je to usluga vam.
sekal 84.. tudi vi pridete na vrsto, v plan sem vas imel še prejšnje leto, samo pogodbe z občinami in dovoljenja (časovne omejitve) so bila taka, da smo morali ekipe drugam seliti.
vas čist razumem, da vam ne paše ko sosedje imajo vi pa ne, samo meni je čisto logično, da je tko kot je, saj gratel ni rdeči križ. če bi ti investiral ogromno denarja bi tut gledu, da se ti enkrat povrne, ja? normalno, da so prioritete podjetja in večstanovanjski objekti, lahko ste veseli, da sploh pridete na vrsto. jaz optike ne bom videl še 10 let pa še takrat ne vem če bo, živim pa 500m od table Lj., ki bo tut komplet pokrita.
potrpite in se veselite saj vam noben ne dela krivice ampak uslugo. Lahko pa poskusite stanovalci hiš financirat eno ulico za prekopat do obstoječega omrežja (dovoljenja, služnost, dela, asfalt,....) pa boste vidl če se vam bo splačal, če bodo vsi za saj tisti ki ne bo, ne bo prispeval,..... tako da tut če pridemo čez 5 let je to usluga vam.
sekal 84.. tudi vi pridete na vrsto, v plan sem vas imel še prejšnje leto, samo pogodbe z občinami in dovoljenja (časovne omejitve) so bila taka, da smo morali ekipe drugam seliti.
madmitch ::
Potem ste kot nek Karitas, če delate uslugo ljudem. Niti ficka ne bi porabili, če ne bi videli profita v določenem časovnem obdobju ob sprejemljivem tveganju, tako, da nabijanje o samaritanstvu ni ravno na mestu. Je pa povsem razumljivo, da so predeli, ki bodo več in hitreje vračali investicijo, prioritetni.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Lazo-x,
lej ne mislim delati zdrah tukej gor po forumu, zadevo sem hotel samo "zbuditi", takrat ko so delali po Kranju oz. po stolpnicah, nas nobeden tud prašal ni za mnenje oz. bi pač povedali, da bo mimo hiše šla optika, ali tudi do vas potegnemo dovod, prekopali bi cca 6m.
Jah zej je kar je. Nisem mislil zganjati fovšije, ampak me je le malo jezilo.
lej ne mislim delati zdrah tukej gor po forumu, zadevo sem hotel samo "zbuditi", takrat ko so delali po Kranju oz. po stolpnicah, nas nobeden tud prašal ni za mnenje oz. bi pač povedali, da bo mimo hiše šla optika, ali tudi do vas potegnemo dovod, prekopali bi cca 6m.
Jah zej je kar je. Nisem mislil zganjati fovšije, ampak me je le malo jezilo.
seminal ::
Ekola pri moji babici na Taboru v MB so že hodili po blokih za soglasja. Dobro da je ta blok v katerem je moja babi za optiko.Hura.. Pohvale Gartel
Zaj pa še vprašam. Kdaj nameravate kaj priti v Hoče
Zaj pa še vprašam. Kdaj nameravate kaj priti v Hoče
Malkec ::
Na taboru? Kera ulica?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
madmitch: sem napisal - "meni je čisto logično, da je tko kot je, saj gratel ni rdeči križ. če bi ti investiral ogromno denarja bi tut gledu, da se ti enkrat povrne, ja?"
s tem mislim da je dovolj jasno povedano da nismo karitas, in ja če bi k meni napeljali optiko (zastonj) bi bil vesel in hvaležen. ker vse kar so mi do sedaj napeljal do hiše sem moral plačati.
tomko: saj ni bilo mišljeno da delaš zdraho, samo razlago sem ti ponudil. res je pa, da ko so kopali po vaši ulici ni bilo v planu ,da bi privatne hiše kadarkoli priklapljali. kasneje so se premislili, vendar so še vedno v drugem planu.
s tem mislim da je dovolj jasno povedano da nismo karitas, in ja če bi k meni napeljali optiko (zastonj) bi bil vesel in hvaležen. ker vse kar so mi do sedaj napeljal do hiše sem moral plačati.
tomko: saj ni bilo mišljeno da delaš zdraho, samo razlago sem ti ponudil. res je pa, da ko so kopali po vaši ulici ni bilo v planu ,da bi privatne hiše kadarkoli priklapljali. kasneje so se premislili, vendar so še vedno v drugem planu.
kolja007 ::
ja lazo jst se čist strinjam, sicer je res da itaq se gre tukaj za dobiček na dolgi rok, ampak vseeno smo pa lahko hvaležni da so se lotili takega projekta, ki nas (Slovence) postavlja v sam vrh telekomunikacij napram ostelim državam... in pravtako je logično da so se lotili v prvem planu podjetij in blokov, saj morajo nekako pokriti investicijo, ker itaq trenutno delajo z izgubo (kar se pokrije na dolgi rok), vendar pa se taka investicija normalno prej povrne če priključiš najprej pomembne uporabnike(npr. podjetje ki že v štartu vzame nekajkrat močnejško povezavo in več telefonskih priključkov kot nekdo iz stanovanjske hiše ki vzame paket 1/1 in en tv...
lazo-x:sej vem da zdej prov težim že, ampak morem, sej veš kako je:) kako kaže s priključitvijo našega podjetja (ljubljanska cesta 4)? mi imamo vse pripravljeno, se samo še kabel potegne (cca 10m)...
še enkrat: hvala za trud!
lp
lazo-x:sej vem da zdej prov težim že, ampak morem, sej veš kako je:) kako kaže s priključitvijo našega podjetja (ljubljanska cesta 4)? mi imamo vse pripravljeno, se samo še kabel potegne (cca 10m)...
še enkrat: hvala za trud!
lp
orbter ::
Celotno naselje med Vodnikovo in Celovško ter Obvoznico in Šišensko, bo kot vse kaže ostalo brez optične povezave, ki jo gradi podjetje Gratel. Lastnik zemljišča je namreč podjetje Giposs, ki za polaganje optičnih kablov od Gratela zahteva 5x višjo odškodnino kot jo je zahtevala MOL. Ta del Ljubljane bo infrastrukturno stagniral še naprej, posledice pa so že vidne pri vrednosti stanovanj, ki je v pol leta že padla za 10%.
Kako se lahko kaj takega dogaja? In zakaj se nihče ne zgane?
In kaj si ti naredil da bi se kaj spremenilo (razen seveda posta na forum)?
In kaj si ti naredil da bi se kaj spremenilo (razen seveda posta na forum)?
shock ::
lazo-x, Ejsi_Disi:
No zdaj imam eno vprašanje za vas. Predpostavimo, da so gratelovci oz vaši podizvajalci položili cevi po naši ulici in naredili odcep za vsako hišo, ampak po tej naši ulici (vasi) ni nikakršnih večstanovanjskih blokov. Kaj zdaj to pomeni, da boste te hiše priklopili šele čez kako leto? Verjamem da ste tisto ulico prekopali iz drugih "stranskih" razlogov samo vseeno me zanima kaj točno nameravate narediti z nami? Saj se ne jezim samo rad bi vedel pri čem smo. Ne bom zard tega umrl, če bomo bili priklopljeni šele čez 2,3,4, ...XY let.
Lp
No zdaj imam eno vprašanje za vas. Predpostavimo, da so gratelovci oz vaši podizvajalci položili cevi po naši ulici in naredili odcep za vsako hišo, ampak po tej naši ulici (vasi) ni nikakršnih večstanovanjskih blokov. Kaj zdaj to pomeni, da boste te hiše priklopili šele čez kako leto? Verjamem da ste tisto ulico prekopali iz drugih "stranskih" razlogov samo vseeno me zanima kaj točno nameravate narediti z nami? Saj se ne jezim samo rad bi vedel pri čem smo. Ne bom zard tega umrl, če bomo bili priklopljeni šele čez 2,3,4, ...XY let.
Lp
kolja: sem vprašal kako je z kabli tam pa mi je sodelavec rekel da tam nekaj že delali, bo pa preveril če že imate v omarici ali ne, če še ni bo v kratem (teden, največ dva) potem pa bo treba pogodbo podpisat pri t2 in bo kr hitr
orbter: razen tega da ljudje ki tam želijo optiko začnejo pritiskati na gipos nimaš kej narest pa še takrat je vprašanje kako bo s tem. če nekdo v giposu misli da bo izsilil denar se hudo moti. namesto da bi si povišal ceno svojih parcel jih znižuje,... hudo poslovno od njih :)
shock: katera ulica točno? hiše bodo priklopljene venar so na vrsti za bloki na tem območju, saj tisti ki vlečejo kable imajo navodila najprej bloke urediti potem hiše.
sepox: nobenga :) ker odgovornega za NM ni tukaj gor, pošl men pa bom posredoval :)
orbter: razen tega da ljudje ki tam želijo optiko začnejo pritiskati na gipos nimaš kej narest pa še takrat je vprašanje kako bo s tem. če nekdo v giposu misli da bo izsilil denar se hudo moti. namesto da bi si povišal ceno svojih parcel jih znižuje,... hudo poslovno od njih :)
shock: katera ulica točno? hiše bodo priklopljene venar so na vrsti za bloki na tem območju, saj tisti ki vlečejo kable imajo navodila najprej bloke urediti potem hiše.
sepox: nobenga :) ker odgovornega za NM ni tukaj gor, pošl men pa bom posredoval :)
kolja007 ::
lazo na t-2 sem že oddal aneks za preklop iz vdsla na optiko,tako da je formalni del urejen, samo toliko v vednost...
hvala za povratne informacije.
lp
hvala za povratne informacije.
lp
shock ::
lazo-x:
Povezava Koper-Bertoki: Istrska cesta, Pobeška cesta, Markova ulica ( Bertoki). Na tej trasi se ne nahaja nikakršn blok.
Povezava Koper-Bertoki: Istrska cesta, Pobeška cesta, Markova ulica ( Bertoki). Na tej trasi se ne nahaja nikakršn blok.
tonimona ::
@lazo-x
teorija blokov ni 100%. Semedela (kp) - vodopivčeva: pol ulice nima kabelske so pa vrstne hiše, trasa izkopana, alkateni potegnjeni, interesenti so vs. Ii. Prek. Brigade blokci, 2x6 stanovanj, imajo kabelsko, pretežno upokojenci (sem prej živel tam). Kje je večja možnost za nove stranke?
teorija blokov ni 100%. Semedela (kp) - vodopivčeva: pol ulice nima kabelske so pa vrstne hiše, trasa izkopana, alkateni potegnjeni, interesenti so vs. Ii. Prek. Brigade blokci, 2x6 stanovanj, imajo kabelsko, pretežno upokojenci (sem prej živel tam). Kje je večja možnost za nove stranke?
Zgodovina sprememb…
- polepsal: jurre ()
Kable je tudi treba sprojektirat. In prvo vzamejo večje uporabnike. No, še prej se glavne trase med seboj poveže. Čisto na koncu pridejo pa mali kabelčki z dvemi vlakni.
Rock n' roll ain't noise pollution!
Malkec ::
Dravlje so že online.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
Da še jaz malo pognjavim, kako je s Pašičevo v Šiški?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
kako je s Pašičevo v Šiški?
OK, mišljena je bila Pavšičeva ulica.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Omrežja in internet | 235775 (2444) | Tribal |
» | Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Omrežja in internet | 64130 (11514) | morosito |
» | optika do hišeOddelek: Omrežja in internet | 10208 (8474) | Bakunin |
» | T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 12015 (7343) | Lonsarg |
» | Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9793 (5535) | Ejsi_Disi |