» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
28 / 42
»»

sss ::

Kolkr vem je vrstni red tak:

Bežigrad -> Moste-Polje -> Center (kamr menda spada tud Vič)

antonija ::

Ne vem zakaj je neprimerna. Cisto lepo sem napisal, da je optika na dolgi rok ugodnejsa in nudi vec kot baker. A sem bil nejasen?

P.S.: V linkih pise isto...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

frenk ::

Mam en problem:

Neka firma1 najame poslovne prostore pri neki firmi2 in firma2 hoče samo za uporabo telefonskega priključka oz. parice računati neko vsoto denarja, tako da mora firma1 plačati najem parice firmi2. Zanima me če je to v skladu z zakonom, ker v najemni pogodbi je pisalo samo da je za priklop telefona potrebno dobiti soglasje, ni pa pisalo, da bo soglasje predstavljalo neko finančno breme za firmo1.

Firma1 se seveda želi priklopiti na T-2.

kolja007 ::

ja res...

dean444 ::

Ni meni so danes že napeljali optiko v stanovanje. seda moram le še počakati, da mi iz T-2 primesejo novo premo za optiko Milana in da vrnem modem in vood.
Kar se tiče montažerjev- šefe mi je kr hotel vsiliti njegovo idejo, da bi nad vhodnimi vrati naštimali Switch, so celo zvrtali in pol jaz opazim da bi tam pol viseli kabli in sem rekel montažerjem ko je šefe že šel da hočem da mi da na polico od omare- sam sem moral kao podpisat da sam odgovarjam če bo kaj narobe. Mislim ne vem kaj je razlika če je nad vrati ali če je na polico od omare. Edina star ki je bila nepotrebna je kanalček na zunanji strani- saj so vrtali nekje na sredini vrat in ne v kotu in istetsko ne zgleda ok, nisem hotel že enkrat težit, da naj vrtajo v kotu.
Sam men so skoz govoril, da sam poveš kaj in kako, men so pa kr hotl vsilit,da mio sredi vrat postavjo napravo.

Zdej me zanima nekaj drugega. Obstoječi UTP kabel bi moral dati na pol, ker bo sedaj switch v hodniku.Ali T-2 ima klešča kjer bi mi na koncu dali konektorje.
xy

V danasni izdaji Dnevnika piše, da je Janković zaukazal zaustavitev del V Črnučah, ker naj Gratel nebi imel vseh dovoljenj. Poleg tega omenja, da naj bi do konca tega leta dokončali dela v Šiški, januarja pa naj bi že priključeval folk.

NavadniNimda ::

Dej link!
Verjetno so kje v Črnučah šli "malo naokoli". Hudirja, cel mesec so iskali po vseh pogodbah, premetavali papirje - sedaj so pa najdli eno drevo v Črnučah, ki so ga po nesreči podrli. Res, tale Dnevnik je zlata vreden!:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jvolk ()

Hvala!
V naslovu piše, da Gratel dela brez pogodbe za Črnuče, ne piše pa, da dela Z ANEKSOM, ki je namenjen temu, da nadgradi neko obstoječo in veljavno pogodbo. Edini namen tega članka je, da se spet zavira gradnjo najsodobnejšega telekomunikacijskega projekta na Svetu. Nikakor ne kaže nekritično nasedati takim člankom že vnaprej!

dean444 ::

Eno vprašanje- zanima me kako to da enim t-2 naštima vse še svoje kable da, drugim pa ne naredi nič razen oprema in kratek kabel 1,5 m. Je to odvisno kdo pride ali od česa.
xy

Pyr0Beast ::

Zdej me zanima nekaj drugega. Obstoječi UTP kabel bi moral dati na pol, ker bo sedaj switch v hodniku.Ali T-2 ima klešča kjer bi mi na koncu dali konektorje.
Ne, jih imam pa jst :)
Če čš .. pošta ..:D

Glih danes ko sem čakal na bus, sem se malce razgledal naokoli. Na enem od blokov (Jakčeva v Nm) je bila odprta telefonska omarica, notri pa nekaj kablov in 2 muliplexa :)
No, upajmo, da jih bo T2 rešil (čeprav v naši omarici ni nič bolje) :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mare_ ::

Saj vem, da je bilo pred štirimi meseci rečeno pol leta, ampak mogoče bo zdaj, ko je božič, kaj drugače:D Kako kaj kaže Novo mesto - Šmihel? Z vseh strani je zgleda že skopano, samo tukaj še ne... :(

Alan Ford ::

Pred enim tednom so mi napeljali optiko v stanovanje. Koliko časa je potrebno čakati na opremo od t-2? Sem že njihov naročnik.
Become a programmer and never see the world!

moglasi ::

Kable da GRATEL, vsaj tako se mi zdi, če pa kaj malega manjka pa tudi T-2.
Mislim da ima monter od T-2 vedno pribor s seboj, da lahko naredi UTP.. če je treba.

balocom ::

@mare_: nasledno leto:)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

sakal84 ::

se mogoce ve ze kaj vec, kdaj se bodo nadaljevala dela v Kranju - bolj tocno Cesta talcev?

hvala za odgovor

Pyr0Beast ::

.. me nekaj zanima. Če vzameš TV prek T2 se lako 'odjaviš' od RTV pristojbine ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

NE

KandazaR ::

RTV pristojbina se zaračunava glede na električni priključek. Torej če nimaš električnega priključka ti ni potrebno plačevati rtv prispevka.

OldSkul ::

Ne drži čisto. Mi smo odjavili RTV, ker je naša druga bajta prazna, ima pa še elektriko zmerej.

Odgovor na vprašanje je NE, ker ima gospod elektriko, T-2 televizijo.. torej ni izgovorov!

Če je lastnik dveh el. priključkov enak se plača le en rtv prispevek.

Sej mu pa zato državni organi iz drugega žepa poberejo denar pri prispevkih na nepremičnine!:O

danielka84 ::

Pyr0Beast: Samo v primeru ce je sprejem TV ali radijskih signalov slab - negledljiv program npr.
Pri nas je tako da je en kanal zelo slab, pa so prisli zmerit in nam tako ni treba placevat TV dela narocnine, placujemo samo okol 300 sit - verjetno za radio.

Pravzaprav je svinjarija.. tale RTV prispevek. Prav je da imamo nacionalno tv, a naj jo financira država iz davkov..
En tank manj pa bo!

Dami ::

To bo še slabš, pol sploh ne boš vedu kok dnarja ti odžirajo, sej davke mi plačujemo. Nej rata komercialna pa bo. Reklame so itak že zaj. Me zanima kak dolgo bojo zdržal če bo mel direktor največjo plačo v sloveniji. Če mene vprašate je to navadna mafija. Denar vlečejo, dobimo pa 0 za to. Ne gledam tvs1/2 programov kaj šele da bi njihove radijske postaje poslušal.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Prispevek v današnji izdaji časopisa Dnevnik

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: jvolk ()

DixieFlatline ::

To bo pa res neumno če bodo ustavili gradnjo modernega omrežja.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Niti ne. Gre pač za nek pregled gradnje in vseh težav, ki pridejo z njo. Če je vse kul se bo gradnja nadaljevala.

Meni se zdi popolnoma logično in smiselno.

CCfly ::

Glede nato da ob tem času tako ali tako ne bodo več mogli razkopavati je ta revizija koristna. Navsezadnje se mora tudi Gratel držati pravil, pa čeprav ga imamo za Božička opasanega s koluti optičnega kabla.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

St@jler ::

jeee pri nas u Kosezah so začel devat kablovje notr :D :D :D :D :D

Gapi ::

Zakaj gratel ne zaključi gradbenih del tako kot bi moral. Zato ker cena položenega asfalta ni povsod enaka. Gratel računa nekaj čez jurja na enoto medetem kom drugi izvajlec ki je tudi znan hoče dva. sedaj pa zakaj bi gratel plačeval dvojno če lahko položi po svoji ceni. Občine pa želijo da asvalt položi njihov izvajalec kar gratela pride veliko več po metru kabla. Upam da bo jankovič naredu temu mir. Se pa poraja vprašanje na kvaliteti tega asfalta ki ga položi gratel ali je enake kvalitete. Polemike na to temo so znane v določenih mestih trpimo pa uporabniki ki bin radi čimprej prišli do dragocene povezave v svet. Me pa zanima kako bi se naši uporabniki obnašali če ne bi poznali P2P programov za izmenjavo datotek dvomljivega izvora. Saj za brskanje po netu ne potrebuješ ne vem kake povezave. Siol pravi da je večina uporabnikov ima paket 1024/256, za katerga mislim da je čisto dovolj za brskanje po multimedijskih straneh svetovnega spleta. Pa me bodo popravili nekateri uporabniki da po tem kablčku se lahko prenaša tudi televizija. Pa mi vi povejte a ni blo luštno deset ali dveset let nazaj ko smo več brali knjig in drugih čtiv. Ja nekateri smo zdej odvisni od TV-ja in Interrneta. Da se cel ljubi dan ne odmaknemo od ekrana. Pa sej še malo pa boš dobil dnevno dozo internta kar po intervenozni ...... No da se ne sppomnim prave besede je mogoč kriv internet in celodnevna uporaba.

Pa zakaj sm to sploh napisal. da bo en geeek preživel 2 minute dle pred ekranom namest da bi se vsedu k kaki lepi knjigi in jo prebral.

Slovnične napake: Veliko ker pisal brez premisleka, Če koga kakorkoli užalil to ni bil namen tega posta. Namen tega posta je zgolj zabijanje cajta pred kompjutrom in čisto nič drugega.

Ejsi_Disi ::

A ni blo škoda cajta za neumnosti?

Ejsi_Disi - nekateri živijo od tega!;)

Ejsi_Disi ::

Vem Nimda, vem. Zato pa nisem cajta zabijal z odgovorom. :D

Ibex ::

jeee pri nas u Kosezah so začel devat kablovje notr

Mislim, da so s kabli položili samo en del Kosez. Nisem pa siguren.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ibex ()

St@jler ::

Amm ne vem kolk so naredl. Jst sm vidu, k so dajal kable od šišenske pa po podutiški do merkića.
Naprej pa nevem.
No sej sm realist pa računam, da bom polet enkrat julij-avgust lahko naredu preklop it T1 na T2 :D

sakal84 ::

se mogoce ve ze kaj vec, kdaj se bodo nadaljevala dela v Kranju - bolj natancno Cesta talcev?

hvala za odgovor

St@jler: Poleti naj bi bilo možno.

m_a_t ::

Samo tolko za info: Telekom zbira podpise zainteresiranih stanovalcev za priključitev na optično omrežje v Novi Gorici.

ali3n ::

Zbira podpise za door-to-door optiko?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

ja sm glih vceraj govoril s prijateljem in mi pove, da je dobil delce, kjer zbira podpise lastnikov stanovanj na cankarjevi ulici za priklop na telekomovo optiko. prva je na vrsti cankarjeva nato se gradnikove brigade.

Jan987 ::

Telekom naj bi drugače imel načrt da zelo pospešeno gradi optiko in da v zelo kratkem času prehitijo gratel.

Constantine ::

In kje je ta hitrost? Če bi bil Telekom podjetje kot se spodobi bi to moralo biti že vse narejeno :D

To je sramota za državno podjetje, da se šele zdaj govori, da bodo nekaj delali ko je konkurence že zdavnaj iz zimskega spanja :8)

perci ::

Ljubljana, Bežigrad, Knobleharjeva 18 - danes je bil pri nas gratelovec in zbiral podpise. Sicer sem mu podpisal, me pa moti, da jim s tistim soglasjem dovoliš skoraj vse. Prekopavanje zemljišča, polaganje kanalov, itd. Niti ni mel tip kej ful cajta, da bi razlozil zadeve.

Glede na to, da je blok nov, namreč nočem tistih grdih gratel kanalov po bajti. Ampak s tistim soglasjem jim točno to dovolim. No, glede na to, da sem jst korekten, pričakujem, da boste tudi gratelovci in zadeve, če se le da, položili v obstoječe cevi.

Telekom naj bi drugače imel načrt da zelo pospešeno gradi optiko in da v zelo kratkem času prehitijo gratel.

Glede na to, da imajo nekateri že do doma optiko in jo tudi uporabljajo. Bi tukaj težko rekel, da bo Telekom Slovenije prehitel Gratel/T-2.

antonija ::

Sej Gratel tud se ni cele slovenije pozidal... SO pa pri telekomu res heroji da jim rata pustit da ena leva firma njim pred nosom polozi optiko po celi Ljububljani, Kranju, Novem Mestu,.... in sploh ne prdnejo vec kot leto. In nobenmu direktorju ne leti glava zaradi nesposobnosti, edino njihovi tehniki jamrajo da "Gratel jih hoce unicit". Res so barabe tale Gratel, ni kaj!>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Problem telekoma je da je v državni lasti. Tako jim država vsako leto pobere ves dobiček, ki gre v propračun. Kreditov brez dovoljenja države pa tudi ne more najemati.

Sam pomoje zna bit Telekom še kako nevaren. Poln je denarja in mu nategovanje kablov (in konkurence) po mestih ne bi predstavljal prevelikega finančnega zalogaja.
Zanima me pa nekaj drugega... glede na to, da če se telekom spravi polagat optiko, bo večina manjših mest ožičil prav in samo telekom (ČE). A bo torej preko njihove optike možno imet kakega drugega ISP ali bo tudi to domena Telekom/Siola?
Sicer mi pa ta Telekom prav nič ne diši...

roscha ::

Ne se preveč veselit. Telekom nima položene še niti meter cevi za FTTN/H(?).
Od kje jim soglasje občin da lahko kopljejo? Gradnja traja. In ko alkaten že imaš še vedno traja polaganje same optike.
Da bi optiko tlačili v obstoječe cevi kjer zdaj kraljuje zeleni volk pa lahko samo pozabite.

Tako da po moji skromni oceni pred SREDINO 2008 ne bo še nobenih priklopov, pa še takrat bodo le testni.
2009 mogoče in nič prej.
««
28 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145235781 (2450) Tribal
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52964130 (11514) morosito
»

optika do hiše

2610208 (8474) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112015 (7343) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )