» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
27 / 42
»»

Jan987 ::

Mislim da so problemi predvsem pri starejših ljudeh, ki jim je vseeno za net&co.

antonija ::

Zakaj pa "starejsim" ne razlozijo da po opyiki pa strela ne bo udarila? (ce bo po stromu pa ni njihova krivda>:D)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pesimist ::

Par strani nazaj? Ta tema je stara leto dni ki se mi te da :\ searchanje z besedo podpisi pa nic nenajde. Stare ludi bi z cenejso ceno TVja in kvalitetnejso sliko prej okol spravo kot pa internet. >:D Sicer pa je TV sploh kaj cenejsi?

Na optiki je sigurno kvalitetnejsi (vec programov + HDTV), cenejsi pa IMHO tudi (poglej cenike na internetu).

Ejsi_Disi ::

Lahko poizkusite. Verjemite mi, da jih ni lahko prepričat. Veste kako odgovorijo, ko jim razložiš, da bo cenejše in oh in sploh? 'Ja, sej isto nam je Telemaks reku, pol so pa sam zviševal.' Eden izmed odgovorov, ampak se jih navadiš. Ljudje se ne nočejo še enkrat nategnit, čeprav ni nobena nategancija. Ali pa mislijo, da morajo to kar imeti oz. da bojo še to plačevali. Nek delovodja je eni mami lepo razložil:

D: Zakaj pa nočte?
M: Ja, sej to pa že mam.
D: Gospa kam hodite nakupovat? V Leclerca, Mercator, Tuš...?
M: Tja kjer je cenejš.
D: Ee, to je pa to! :D :D

Je bila prec za.

NavadniNimda ::

Dej PLIZ preveri še, kam hodijo stanovalci Brilejeva 6-8 nakupovat.:O

Zgodovina sprememb…

Jaz si tak nedelam iluzij z optiko ker dvomim da bodo podpise nabrali skupaj :D. NEkaj brezicnega hitrega mora sem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Spc ::

Nimda, kaj točno te zanima?

Smo že uredili - so bili pri nas, vse premerili in se bo kmalu začelo postavljati razvod po bajti. Malo smo se pogovarjali o tem in onem, pa ene par krepkih smo po kablaših usekali. Cel blok je bil poln smeha neki cajta!:D

Kak dolgo po zbiranju podpisov pa bomo zvedli ali je bilo dovol podpisov in vem zdaj da pise da bi se nej zacela gradnja komaj februarja ampak do takrat pa nebi cisto nic? Niti interna gradna v blokah kot cevi in podobno?
Kaj ce mam recimo 3 sobe, 3 TVje a bodo potegnili do vsake sobe eno vlakno ali samo do vrat potem pa sam dalje?

Zgodovina sprememb…

Irmscher ::

Se kej ve kdaj bo optika položena za Bežigradom - Župančičeva jama? :)

Sawyer - lobiraj po bloku. Podatke ima Gratel sicer cel cajt, načeloma lahko pokličeš in vprašaš. Če zberete več kot 51% lastnine v bloku, potem optiko dobite, pa če se ostali na glavo postavijo. Če ne, pa ne bo nič.

Zato je potrebno ljudi na civiliziran način prepričati, da bodo dobili poljubno široko pipo do doma, kjer bo poljubno HDTV televizij, če bodo hoteli in nobenih realnih fizičnih omejitev pri hitrostih prenosa. Če k temu dodamo še najnižjo ceno telekomunikacijskih storitev na trgu, ni razloga (razen političnega hokuspokusanja), da se folk izogiba storitve, ki jo cel svet tako željno pričakuje.

Gratelova optika FTTH je edina prava optika!
(Vse ostalo so polovične začasne flikarije in metanje peska v oči.) 8-)

Mah ni pogoja. Ne zberemo vec kot 35%. Vzroki so razlicni. Ludi niso lastniki stanovanj sploh, ne odpirajo vrat, filozofirajo...
Tista zenska je baje obupala ko je pobirala in dala hisniku nej se on proba. On pa naletava na priblizno enake probleme le da njega nena z bloka fukne sosed :\

Zgodovina sprememb…

Lobiranje je dolgoročni projekt. Najprej moraš biti prijazen do VSEH živih bitij, posebej do sostanovalcev. Morebiti kakšni bakici pomagaš kdaj kej nesti gor v 7. nadstropje, ali podobna dobra dela. Ko se jim dosti prikupiš, bodo tudi bolj dovzetni za tvoje predloge. Trust me - it works!;)

Ah je hehe. Bo ze kak bo ce pa nebo pa tud vredi.

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

Magnum vzem v roke pa gasa >:D

waydot ::

Nisem pravnik, ampak tu jih je, kolikor vem, ene par in morda bo kdo izmed njih lahko razlozil tole.
Za optiko napeljat po bloku po nadstropjih se isce >50% soglasij, verjetno na podlagi 2. odstavka 15. clena stanovanjskega zakona, ki pravi:
Kadar izvedbena dela v posameznem delu pomenijo tudi poseg v skupne dele, etažni lastnik ne sme pričeti z izvajanjem del brez soglasja etažnih lastnikov, ki imajo več kot polovico solastniških deležev na teh skupnih delih; dela morajo biti opravljena v skladu s predpisi o graditvi objektov, med izvajanjem del pa mora etažni lastnik omogočiti strokovni nadzor.

Morda tudi kak drug clen, ampak ta vsebuje tisto "vec kot polovico"... Okej, do tu je vse ok. Zanima me, zakaj se noben ne spotakne ob 29. clen, ki pravi:
(2) Za posle, ki presegajo okvir rednega upravljanja, se štejejo zlasti spremembe v razmerju med skupnimi in posameznimi deli, posebne omejitve rabe posameznih delov in skupnih delov, spreminjanje rabe skupnih delov in izboljšave, ki se ne štejejo za vzdrževanje večstanovanjske stavbe.
(3) Kadar se glede izboljšav iz prejšnjega odstavka ne doseže soglasje vseh etažnih lastnikov, lahko tisti etažni lastniki, ki želijo takšno izboljšavo, to izvedejo, če sami nosijo stroške izvedbe in če s tem ne ovirajo izvrševanja lastninske pravice drugih etažnih lastnikov.

Dodajanje optike je imho izboljsava, ki ni vzdrzevanje. Ce Ma&Pa from Oklahoma noceta optike in hkrati predstavljata vecinsko prebivalstvo v bloku, lahko torej po 3. odstavku reces "pa ni treba" in sam placas Gratelu, da jo potegne. Torej EUR 0,00.
Mi lahko zdaj kdo razlozi, zakaj ta problem s podpisi?

Sej pomoje je problem v tem da neke nube posiljajo po podpise. Ker folk misli ce da podpis da mora dovolit Gratelju vstop v stanovanje tudi ce nerabi te zadeve. To pa ziher ni nikjer razlozeno da ne rabi.

Fora in problem celotne zadeve je pac da ni dobenega vzroka zaviranje razvoja za dobenega vbistvu. Ampak zadeva pac ni razlozena sploh pa mislijo da z podpisom dajo soglasje za posege v njihovo stanovanje in zato vecina niti ne odpre ali poslusa dalje. Na vsak nacin bi treba blo vstrajat pac in ze na zacetku povedat da z tem nerabis odpret gratelj vrat ko pride ce noce pac in da je to samo za dobro bloka... Sej pravim tista ko je prejsni teden pri nas pobirala podpise jih ni ravno dobla in kr odsla domov. Potem pa da hisniku nej on pobira mislim. Kaj je to sluzba od babe al ne? Cist nic se ne cudim da so nekje probleme nekje pa ne kot so ze zgoraj povedali. Pac kaksnega prodajalca dobis na dom od srece odvisno.
Je pa res da so v kaslcu bli listi ampak tisto pomoje redko kdo prebere in kr bek vrze reklamo sploh pa ce po prvem stavku se ga ne tice vec. Tisti list na vhodu je dosti bolse ampak je bil naleplen 2 dni za tem ko so podpise koncali pobirat! mislim eh wtf? Kaj te negrejo k lastniku bloka te namest da gnjavijo prebivalce? Moras se zavedat da dosti sploh ni lastnik stanovanj sami neki podnajemniki.

Zgodovina sprememb…

Zato moraš lobirati ti in tebi podobni, po bloku. Tudi do lastnikov stanovanj je treba se potruditi. Gratelova optika FTTH je stvar, za katero se je vredno malo potruditi. Sicer boste v nekaterih osamljenih blokih ostali v 19. stoletju - tako po telekomunikacijskih storitvah, kot po miselnosti!:|

(Opomba: to glede miselnosti ne leti nate, zato se moraš toliko bolj potruditi, da une zaspance malo streseš, da začno s svojo glavo misliti!)

Ce je to tak kot pravi 29 clen nej pride Gratelj pa mi za simbolno ceno 1000Sit napelje ce gre mimo dovoljenj :D
Samo to niti ni v T2jevem interesu vec ker ce je vec kot 50% proti izgradnji se mu financno ne izplaca in se smirgla na tiste kot bi meli.

Finta ni samo v enem bloku, lejga! Če bo vsaj en blok v celi ulici zbral več kot 50%, potem bo v ulico napeljana optična infrastruktura. Ko se bodo lastniki v tvojem bloku zbudili iz Trnjulčičastega spanja, bodo lahko zelo hitro dobili optiko v svoje domove.

Če pa optike ne bo v ulici, se boste morali še naprej sporazumevati z dimnimi signali, ustnim izročilom, poštnimi golobi...:O

Zgodovina sprememb…

ah zo. Kaj pa steje kot 1 blok? Ker to kaj hisnik pobira pobira samo za nas vhod in ne celi blok.

Imam un kolut cevi pred blokom, tako da ocitno optika bo do bloka. Zanima me, zakaj Gratel vztraja na 50%+. Verjetno imajo zaposlenega kakega pravnika, ki razume tiste clene. Morda pa jim tistih 50%+ predstavlja neko garancijo, da se bo vsaj par ljudi nekoc odlocilo za konkurenco in s tem upravicijo nalozbo v vleko kablov po bloku. Mogoce se zaradi enega ne splaca postavljat omaric.

Waydot:

Soglasje večine moraš dobiti zato, da sploh lahko kaj počneš na objektu. Torej to ni zato, da bi imeli neko garancijo. Navsezadnje so že soglasja čisto drugače napisana. Ravno danes sem imel primer, ko koordinator ne dovoli, da se kakrkoli naredi, dokler ne bomo imeli 100%. LAhko razložim na 100 in 1 način pa ne bo pomagalo. Ampak slej ko prej bodo hoteli to imet. Mogoče ne ravno danes, v roku petih let pa 'ziher'.
Ljudi moti tudi to, da so bili 1x že nategnjeni. So jim obljubili po toliko, na koncu so pa podražili. Sedaj pa ne verjamejo nobenemu več. :(

Torej, kdo hoče imeti v okolici Glinškove ploščadi v Ljubljani optiko? :\

Brane2 ::

V precej liberalno široki okolici jaz recimo: LJ Sostro. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Torej, kdo hoče imeti v okolici Glinškove ploščadi v Ljubljani optiko?

Poleg mene? :)

Se enkrat: zakon pravi, da lahko manjsina izvaja izboljsave, ce s tem ne posega v lastniske pravice ostalih in ce sama placa stroske. Jaz se vedno ne razumem zakaj soglasje.

Glede natega in cloveskih rastlin v blokih: ja sure. Vsi smo bili nategnjeni s strani Telesmeha. Zakaj pa ne podpisejo pildka, kjer dovolijo postavitev omarice magari za sosedov blagor in ne placajo nic, pa ne razumem. In niti nocem razumeti, ker boli glava ce poskusam razmisljati na njihov nacin. Mene zanima, ce obstaja zakonska podlaga, da si manjsina v bloku lahko privosci nadstandard, za ceno se ene kinete na steni hodnika v bloku, ki morda nekatere ljudi moti, ker... ne pase zraven ali kaj jaz vem. V stilu Mikija Mustra: "pravi, da je ona to popravila, ker je tako lepse".

lazo-x ::

s soglasji je tako: kot piše v zakonu bi bil dovolj en podpis, saj financira vse gratel in ne stanovalci.
zbiramo jih 50+ % za to ker je tko le bolj prav, saj posegamo po skupni lastnini in je prav da se vsaj polovica s tem strinja.
pa tudi ko imamo 50% počakamo da se stanovalci zmente med sabo kdaj pa kako saj se ne mislimo vsiljevati, verjami da bodo prej al slej vsi klical :)
iz prakse povem da uni k so najbolj proti se prvi kurčijo zakaj oni še nimajo optike:\

grizzlybear ::

Zanima me, če ima kdo kaj informacij glede optike v Kosezah. Kabel je napeljan mimo hiše(no pod njo), kaj pa zdaj? Se mora vgradit še kakšna omarica, kabel v hišo, karkoli ali pa ti to vgradijo, če se posebej prijaviš. Ali se mogoče že ve kdaj bo priklop mogoč? :\

St@jler ::

@qrizzlybear: kje pa si ti v kosezah? pri nas so samo cevi položili, kabla pa še niso napeljevali. Jaz sem na bratov škofov.
Sicer pa mene tudi zanima, kdaj bo (osebno računam enkrat marca,aprila). Mi pa rad čimprej, ker ga je zdej spet telekom neki sral z delom na centrali in ni delu net 2 dni predn se je serviser primigal do centrale.

Sej božičku sm že pisu za optiko :D :D 0:)

grizzlybear ::

Cist možno da še ni kabla, ker sem se glih dobr vselil (Cesta na Laze), pa nisem z vsem na tekočem. Sem pa klical t2, pa so mi rekl da bo internet v kosezah cez 1 mesec zrihtan. Že držim pesti!!:D

Ibex ::

grizzlybear omarice v Kosezah so že vgradili.

lazo: Meni s ene zdi prav da majo moji sosedi pravico odlocat ali bom jaz mel optiko ali ne. Nikakor me doben nebo preprical da je to prav in pravicno. Sicer pa iz leta v leta se mi bol zdi da je niti nerabim vec sej mi internet ne pomeni vec tolko kot pred letom dni recimo. Ziher nebi reko ne za poceni 10/10 ampak rabim ga pa vec nena kot sem se pred 1 letom ali dvema mislil. Sicer pa perspektive se nonstop spreminjajo. :D

Zgodovina sprememb…

Optika != internet. Optika je se TV, telefon,... Skratka trenutno idealna podatkovna infrastruktura.

V Kosezah še ne bo možno čez en mesec. Zadevo je treba še pokablirat. Marca nekje bi bilo možno za bloke pa še to je odvisno od vremena. Zna se zavlečt do poletja.

To se pravi lahko v Siski pricakujemo do konca leta 2007?

lazo-x ::

sawyer: se strinjam s tabo, da sosed ne more odločat o tvoji usodi, zato mate pa sestanke in si izborite svojo pravico, zakon poznate, sosede tut,...
tudi z naše strani pridemo na sestanke da bolje predstavimo zadevo tistim ki ne vejo kaj je to,.. saj tisti, ki vejo jo hočejo razen, če imajo svoje koristi da nas ni. s tistimi pa opravite stanovalci :) saj je zakon in napredek na vaši strani.

globoko grlo ::

ahm, sicer sem srečen uporabnik vdsl-ja, vendar še po tk infrastrukturi, pa me zanima, kdaj bo optika v Grosuplu

tnx

antonija: V Kosezah boste poleti že lahko surfali. :D

Globoko grlo: Včasih so rekli: leta dva pa tri.

Sej se mi ne mudi z optiko (ubistvu se mi sam sem vljudno potrpezljiv) 8-)

Ibex ::

Ejsi_Disi to se dobro sliši.

St@jler ::

zelo dobro se sliši :D

kolja007 ::

Ejsi_Disi:
Lahko prosim preveriš kdaj je v planu za priklop naše podjetje na lokaciji Ljubljanska cesta 4 v Kranju. Namreč vse je že narejeno le še na kabliranje čakamo.

hvala!!

lp

Če bo vreme, lahko že za božička.:D Ste v prvem planu.

tomazsk1 ::

Živijo!

Se opravičujem za off topic, zanima me koliko stane 1m ali 1 km optičnega vlakna in bakra za primerjavo, ker vidim da ste tu eni, ki ste bolj poučeni o teh zadevah. Drugo leto bodo tudi do nas (5km) napeljali nov kabel za telefon, pa me mislim da ne bodo tako butasti in zakopavali baker namesto optike.

Če kdo ve karkoli glede cen "bring it on"

LP!

Noro dobr!
hvala!

@tomazsk1: Pomjem je absolutna cena za optiko visja kot pri bakru (to velja 1m optike vs. 1m bakra). Ampak ce bi pa hotel imet obe zici z enako prepustnostjo (torej n bakrenih zic in dve opticni vlakni) potem pa pride baje optika veliko ceneje.

Se nekaj linkov:
link 1
link 2
link 3

normalno da je za optiko višja cena, saj so vse komponente kar se optike tiče dražje, vendar pa je treba vzeti v ozir tudi to, da so potrebe vedno višje, kar pa baker enostavno ne more več nuditi(oz. cene nenormano narastejo). zato je taka primerjava, ki si jo dala, neprimerna.

Gapi ::

Ejsi_Disi: Kako pa stvari stojijo za Ljubljana Vič Vem da za ta konc ni še nobenga plana vsaj kokr sm enkrat že prebral tuki na forumu. Zanima me a se kej premika v tej smeri?
««
27 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1147236265 (346) z3ro
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52964191 (11575) morosito
»

optika do hiše

2610215 (8481) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112026 (7354) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )