» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
26 / 42
»»

shock ::

Kaj pa okolica kopra? tam ponavadi ni snega in več al manj je temperatura nad lediščem. Zime tam so ponavadi suhe. BTW preberi ZS.

Dami ::

Bigwhale: to si jim reku nej ti potegnejo al so po cesti kopali mim vaše bajte? Jaz sem iz Zg. Bistrice pa so se zaj ustavli pred Gašperjem, upam da bojo zavil v to ulico gor.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

St@jler ::

Ponavadi pa prej pridejo še na dom vprašat in tudi predstavit ponudbo. Recimo, da pol leta še ne bo nič.

Se pravi to velja načeloma za celo Šiško?
Ali bojo kaj prej napeljevali kable po ceveh? verjetno sedaj pozimi ne.

Ejsi_Disi ::

Morebiti pa spet pridemo na Primorsko pogledat čez zimo. Na toplo. ;)

Stajler
Odvisno na katero centralo si vezan. Ena že dela, ena se pa še dela. Bo ko bo.

Ibex ::

Za Koseze se že ve na katero centralo bo priključena?

St@jler ::

ja sem hotu isto prašat :P
Centrala za VDSL je v naselju Mostec.
A bomo mi vezani na Dravlje?

Sicer kje pa bo(do) sploh centrala(e) za šiško?

Za VDSL vem da je v Mostecu v novem bloku. Me pa za optiko zanima na katero naj bi bila priključena?

NoBody- ::

Dans pridem domov in vidim na vratih od vhoda sledeci list --> KLIK
Morem rect da sem bil celi veseli ko sem to videl :D .Zanima me kak dugo traja da pride kdo od gratela pobirat podpise?

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoBody- ()

Acer:
Daj, prosim, še enkrat dobro preberi kaj na listu piše. :|

VDSL centrala sploh ni važna. Imamo svoje centrale.

NavadniNimda ::

Čestitke Mariborskim delovnim ljudem in občanom!8-)

Malkec ::

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D :D :D :D

To mi je polepšalo dan!

acer771 kje točno si doma?

Jaz sem v Borštnikovi, ki je vzporedna s Streliško, na koncu le-te je pa sedež T-2 (Betnavski Grad).
Ve kdo kaj več kje vse se bo kopalo? (Kaj vse mislijo z Maribor-južni del).

Lp in hvala za info
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Malkec si prebral obvestilo?

Pa ljudje božji a res ne znate brati, ali pa površno berete. Spodaj lepo piše, da za dodatne informacije lahko povprašate naše zastopnike. Zraven je ime pa še telefonska. A ni lažje poklicat pa vprašat direktno tistega, ki je za to zadolžen? ;((

Malkec ::

Brez skrbi, bomo poklicalli.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

NoBody- ::

Sem doma na proletarskih brigad 51-55 8-)

lp

MatejMatej ::

Koper: Včeraj sem videl, da so v Olmu in Cesta na Markovec vstavljali kable v optično kanalizacijo(v une črne cevi).
Upam, da bo optika v Kopru možna še letos. A bo?

sss ::

Optimist :)

Koper: Zelo težko še letos. Drugo leto pa 'ziher'. :D

Zheegec ::

Glede na svoja velika finančna sredstva bi lahko Telekom dohitel Cerkev pri polaganju optike do rezidenčnih uporabnikov. Upam da se bodo končno spametovali in začeli s tem, zaradi enega samega razloga - konkurenca Gratelu, monopol bi bil zelo slab za vse, sploh ker zna Gratel/T2 popolnoma prevzeti vse Telekomove storitve, kar lahko pomeni tudi zelooo slabše rezultate Telekoma.

Še vedno pa čakam vsaj na VDSL, če že optike ne bo vsaj 5 let pri nas.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

madmitch ::

Še enkrat, Telekom ima velik del infrastrukture ŽE na voljo, medtem ko mora Gratel preorati celo slovenijo. Posledično jih, če se predramijo, telekomovci dohitijo in prehitijo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Ja, sam bodo morali tolk dnarja zmetat, da bo dobyček izpuhtel, pol bodo pa zaradi tega na Borzi pogoreli. :O

Zgodovina sprememb…

Tega pa ne razumem. Vsekakor manj denarja kot Gratel in t-2. Je pa res, da nimajo neomejenih cerkvenih sredstev za sabo.

Modri dirkač ::

Po našem bloku na Clevelandski v Jaršah že vrtajo...:D :D :D
Everybody lies!

Phoebus ::

Mene pa tole zanima- resljeva in pol čufarjeve sta odprti. Upam da se bo optika položila ZDAJ, da se ne bo še enkrat odpiral asfalta!
Ve kdo kaj o tem?

Modri dirkač ::

Ha,ha,ha...
A si ti resen? Saj smo vendar v Sloveniji.
Zaprl jih bodo itak čez pol leta (če), potem bojo pa po novem sloju asfalta kopal za optiko.

That`s how it goes...

P.S.: a se še spomniš kako dolgo so d***l pokopališko?
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

sss ::

Kolega, ki živi na Resljevi je rekel, da je Gratel zgrabil priložnost in nameravajo položiti cevi že sedaj ali nekaj v takem smislu. Vse skupaj bo pa žal začelo delovati kasneje...

Modri dirkač a že v Novih Jaršah so:)) Nasledn let naj pa le v Fužine pridejo ;)

Pesimist ::

Telekom se je pred enim ali dvema tednama odloco za optiko polagat do gospodinstev. Ampak tak kot za gratelj tudi za telekom velja da nebojo kopali nic vec pozimi tak da je vse skup zamaknjeno vsej do marca.
Ocitno bodo prvo Planet Tus oskrbeli z optiko potem pa vse ostalo :D. Meni je sicer cist vseeno za T2 optiko ker sem vezan z ketnami na Siol/Telekom in bom mogo te nazalost pocakat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Torej smo prisli do ugotovitve da Gratelj nena izkljucno za T2 gradi kljub faktu da so T2 ozanek na fticnicah?
V kaslc sem dobo reklamo o novi tehnologijo. Zgleda kot informativni listek in ni dobene omembe o T2ju in njihovem internetu in da je ta optika izkljucno za njega polozena. Govori vsesplosno o internet ponudniku. Torej kak kaj stoji ta zadeva?

Zadeva stoji. :D

alienalien ::

Telekom se že dogovarja za najem optičnega omrežja od Gratela. Saj to je čisto normalno, da je bedarija polagati dve optični omrežji vzporedno. Na optiki je toliko prostora, da če fovšije ni bo za vse ponudnike dovolj prostora, T-2 pa bo spotoma še služil z najemninami tako kot to služi sedaj TK na bakru.

Stoji v kakem smislu? :D Obadva zacnita gradit pa se dobita na sredini bo najbolse. :D
Prite k meni ko rabite podpise za dovoljenje jaz bom sfelso vse podpise od stanovalcev da nebo treba vsakmeu zvonit :D
Kolko podpisov te rabite sploh da lahko zacnete? Ker tote stare babcie tu ko mislii da bo se stem samo kosilo kuhalo so lih tak tak.

A ste ze prisli do bloka kjer niso dovolili zgradit?

Zgodovina sprememb…

Zadeva stoji.

Če smo natančni, bolj leži.

Ja, tista ki je že položena. :D

tvich ::

Najprej lep pozdrav.
To temo sem celo prebral in me že bolijo oči in sem verjento tud kej sfalil.
Ampak to bi rad vprašal vse kranjčane, šiškarje in tistih par it T2-ja in gratela, ki so na forumu: Zdele mi gre bager za optiko mimo hiše, mene pa zanima kolk časa povprečno traja od polaganja kablov do trenutka, ko pridejo h teb in te priklopijo.
V torek se je pri nas oglasil en fejst fant, ki je imel t2 trakec okoli vratu in na trakcu vizitko od Gratela (simbolika na vrhuncu), seveda sem mu takoj podpisal, da ni frke za omarco (pravzaprav je mama podpisala;). Zanima me tudi ali najprej dokončajo gradbena dela v celem okolišu in šele potem priklopijo, ali pa se priklopi delajo tudi sproti.

Stanujem pa v hiši;
Hubadova ulica
Brinje
Ljubljana-Bežigrad.

Hvala za kakršnekoli odgovore.
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--

Dej potrpi, da zgradijo. Tale Gratelova optika FTTH (edina prava optika) je zelo HOT roba. Vsi se grebejo, da bi jo dobili čimprej, nepremičninam, ki jo imajo, narašča cena, vsak drug frajer v ulici ima že odprt S.P. za webhosting (jasno, 20/20 linija je samo 13.500 na mesec) in podobne veselice se dogajajo. Leto 2007 bo prav gotovo leto Bežigrada in drugih krajev Ljubljane, ki so zaenkrat še priklopljeni na kilavo, slabo vzdrževano parafernalijo našega nacional-operaterja. Zato je potrebno malo potrpeti - dela se pa s polno paro!8-)

Zgodovina sprememb…

Hočem surfat pron strani po optiki.
HOČEM!!!;((HOČEM!!!;(( HOČEM!!!;(( HOČEM!!!;((
hehe
And there was light--

Dans je tudi prisla po moj podpis :D. Sem reko samo ja daj hitro pa niti ni stavka koncala kak je otpika napredtna etc :D
Kak bo to ovim starim mamam razlagala je to druga zgodba :\

MB okolica betnavksa.

Zgodovina sprememb…

roscha ::

@ tvich

Se boš načakal. Prioriteta so jim večuporabniške zgradbe in podjetja.

Sam čakam že ene pol leta. Še "veze" na Gratelu mi figo pomagajo. :(

Constantine ::

Hiše bodo še dolgo čakale na priklop očitno.

Sam imam skopano do hiše, notr že kabel ( lep zvitek optike v kleti :D ) in razvod narejen po hodniku že od avgusta. Sicer je v šele dobor začela obratovati centrala v Dravljah, tko, da je še upanje, da če se močno potrudim, da pridm še letos na vrsto :D ...upanje umre zadnje >:D

Andrejslo ::

Živimo v Novem mestu in imamo kabel do hiše že več kot dva meseca. Morda kdo ve kako je z priklopom? Dosedaj nismo dobili še nobenega obvestila ali karkoli. Želeli pa bi priti do optike kar najhitreje, ker nam internetna povezava deluje zelo slabo.

Si siguren da ni samo prazna cev brez kabla?

Jest sm 100%. Lahko podam tudi dokazno gradivo :D še celo aneks za priklop na optiko je že na T2 :D

Je kdo tuki, ki bi mi bil pripravljen pomagati, da spelejmo tale priklop, ker do novega leta rabim stabilno povezavo. Kar trenutno niti slučajno ni tako;(( me meče iz konferenc kot za stavo!

No ja jst sm računal ene pol leta, ampak tud če bo več ni problema. Če pa po pravici povem mam kar mal slabo vest, da mam 200m do centrale (modem se mi sinhronizira na 10/10), sosedu dela zelo lepo Siol Trio z 2 tv sprejemnikoma, pol pa vidim še šljakere pred hišo ki mi vlečejo optiko. Ma ,ko sem bil v Nemčiji ni tam noben sanjaril, da bo mel optiko do končnih porabnikov, tukaj je pa to že (skor) realnost, kot kaže.
I feel sLOVEnia. Brez sarkazma.
And there was light--

Constantine ni treba. Zate že vem :)

Hehe, Gratel ima povsod oči vidim:D

Aha.8-)

Tako kot Udba >:D

Odlično, da veš zame...a je mogoče tud zame kakšna rešitev na vidiku? :8)

Emm, popravek glede Udbe...
Uni nimajo svojih OČI vsepovsod, ampak svoje KREMPLJE!:\

Zgodovina sprememb…

Se popravljam :8) pa s to razliko, da nam Gratel hoče samo dobro :D

No, dost offtopica in nazaj na čakanje za priklop :D

So ze bli ki kaki problemi z podpisi stanovalcev?

Verjetno so bli, probaj prebrat par strani nazaj.
And there was light--

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tvich ()
««
26 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156244245 (6041) _Denny_
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52965045 (12429) morosito
»

optika do hiše

2610337 (8603) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112139 (7467) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )