» »

Stargate ATLANTIS...

Stargate ATLANTIS...

«
1
2 3

Casey-D ::

Kakor sem že videl na forumu, da ste odprli temo Stargate SG1, sem se spomnil tudi na Stargate Atlantis, ki sem pred kratkim zvedel za to nadaljevanko. Zdaj nekateri ste verjetno že slišali za njo, nekateri pa boste zdaj!!!

Začne se tako, da Daniel od SG1 in še skupina znanstvenikov, ki so vključeni v projekt Stargate, odkrijejo tut naslov (telefonsko cifro prek zvezdnih vrat) do potopljenega mesta Atlantis. Predvsem jih Atlantida mika, zato ker naj bi v tem potopljenem mestu bile razrešene marsikatere uganke, kaj se tiče znanosti, medicine in nasploh razvitosti človeštva in tut njihovega izvora... V glavnem ko odkrijejo naslov, se zbere spet nova skupina, ki bo raziskala to skrivnostno mesto (Tako se prične nova serija Stargate Atlantis). Ker seveda zaradi oddaljenosti od zemlje in tega mesta in nasploh ker je več znakov za vnest noter v zvezdna vrata, porabijo zelo veliko energije da lahko sploh vzpostavijo kontakt s tem mestom, nazaj ne vedo ali se bodo lahko vrnili ali ne...in tukaj se prične zgodba tudi zapletati! Saj verjetno si lahk mislite kako je nov svet, nove dogodivščine, novi prijatelji kakor tudi sovražniki in kar pa je mene osebno pritegnilo, k tej nadaljevanki pa je seveda zelo razvitejša tehnologija na tem kraju, kakor jo poznamo mi na zemlji!!! Se pravi skrivnosti Atlantide boste zvedeli v tej novi seriji Stargate ATLANTIS, ki vsem ljubiteljem Zvezdnih vrat priporočam tut to :) !!!

Komentarji in vse ostalo je dobrodošlo na tem forumu, za vse tiste, ki že veste za to serijo in tudi za tiste, ki jo boste kmalu spoznali!!!! ;)

ql000 ::

je kar skoraj boljš k SG1! Zadnjih par delov te čist drži na trnih, komaj čakam, da pride 21. del ven! ;)

[No warez. - moderator]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

Quikee ::

Nebo 21. dela... prve sezone je konec... nadaljevanje cez pol leta.

Casey-D ::

Ja res žal, da še nebo 21 veni :O !!!

Na našem TV bo ta nadaljevanka na RTL 2, 23 februarja se bo začela, samo tak za info tistega ko zanima pa ko ma RTL 2 8-) :)

Angelina ::

kot prvo: sovražm RTL pa ostale nemšk ezadeve k čist use uničjo s to blesavo sinhronizacijo!!!!;((
tole s stargate atlantis je ful u redu... vse pohvale ''makerjem'':D
sm ful penasta k morjo sezono zmeri končt s : se nadaljuje.... k to mi res razkur

[No warez. - moderator]
http://www.sgc-network.com/index.shtml - pridruži se! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

Myth ::

Angelina, predvidevam da ne obvladaš nemščino ravno odlično..
Sicer pa komaj čakam toti SGA ker me res zanima kako je s tem.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

danielka84 ::

Mr|ce sej ni vazno ce ne obvladas jezika, bedno je to ker sinhronizacija dejansko cisto oddalji posameznika od pravega vzdusja pri filmu, to pa prav zaradi neskladnosti zvoka in mimike obraza govorecega. Mogoce se ti za nemscino ne zdi tolk smesno, ker je ze ta sinhronizacija kar "in", in si navajen, zaj si pa predstavljaj stargate sinhroniziran v slovenscino.

Myth ::

Eh, bejž no... ;>
Sploh ne primerjaj slovenske sinhronizacije z nemško, tam je fora, da ma večina filmov iste glasove. Samo tisto me jezi... Drugače pa bi rekel, da znajo sinhronizirati film, kaj za naše slovence ne morem trdit (že same reklame poglejte).

Sicer pa najraje gledam film v originalu. Tako tudi Stargate. Zato bi rajši videl, da se A Kanal potrudi pa kupi vse licence za predvajanje vseh SG delov.
_____________
(back on topic)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Tuhi ::

Hej!
O tem da bi A kanal odkupil vse sezone SG lahk kar sanjamo. Par let nazaj ko so prvič vrteli SG na A kanalu sva s kolegom poslala mail in vprašala zakaj ne odkupijo še tretje sezone in odgovor je bil, da je licenca za novejše sezone SG veliko predraga za njih! Aja in bojda ni dovolj zanimanja za to serijo, da bi se sploh splačalo kaj delat na tem! :\

Kar se pa tiče SGA pa je men bols navaden SG. Nevem sam vse se mi zdi tko en mal posileno narejeno. Po moje so vidli da je SG bil zlo dober sprejet in so mogli se hiter nekaj podobnega naredit če so hoteli naprej služit!
LP

omgi ::

Ja posiljujejo se s tem da bi bili tudi liki cimbolj podobni starim, pa standardni "4-men team" itd... se najbolj me podkuri Shepherd al karkoli ze je, ki je cisto antipaticen da o tem da nima pojma o igranju ne govorim, in pa ona "divjakinja" Tayla. edina "kul" lika se mi zdita Rodney in dohtar, ki ma strasen naglas ;)

Angelina ::

v tem se pa strinjam z omgijem... Rodney Hay pa Carson Beckett sta res kul... Sheparda bi nekam zakopala, Tayla je pa butasta... :\ pa d ne omenjam une k vodi to odpravo... sam za razkosart pa u hladinik skrit:P...(ok, mogoče ni tolk hudo, sam mi je pa hudo antipatična, ta ženšča)
http://www.sgc-network.com/index.shtml - pridruži se! :D

cekr ::

A Macgyver še zmerej igra not?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

neo977 ::

Ne, "macgyver" je se vedno dalje pri SG1.

Defero ::

A ve kdo natančen datum kdaj se bo II. sezona začela SGA?

Aja pa men je blo na začetju zelo tečno ker kolko se zrajta so se samo kregali nč druzga in morete priznat da smo vsi gledali SG1 samo zato ker je bila ekipa tako dobra in si se tudi nasmejal.
Atlantis je sedaj vedno bolj podoben in mamo lika Shepard in Rodney kot smo tam meli O'neal in Jackson.
Morem pa priznat da so te zadnje serije zelo dobro odigrali in komaj čakam nadaljevanje.

A ve kdo natančen datum kdaj se bo II. sezona začela SGA?

Quikee ::

Glede na to da bojo zdaj zaceli snemat sezono 2.... enkrat poleti =)

CaqKa ::

kot prvo sploh nevem zakaj je treba novo temo odpirat. itak se v oni temi tak malo piše da bi vse poste lahko tja napisali..

nadalje, kdo vas pa sili da gledate nemške sinhronizacije. moje skromno mnenje je da se nemci dovolj potrudijo pri sinhronizaciji ust in zvoka. večina se nad sinhronizacijo buni itak samo zaradi nepojasnjenih vzrokov.


nadalje, ja zelo bedno je ko od pete sezone sg1 dalje čakamo na prehodu sezone za nadaljevanje..

aja.. moderator bi lahko spremenil ime pa vse skupaj malo pouredil

omgi ::

večina se nad sinhronizacijo buni itak samo zaradi nepojasnjenih vzrokov.

Tole si pa zlo mem udaril. Pol for v Stargate-ih (vsaj SG-1) temelji na tem kako jih izvedejo/izgovorijo originalni igralci. Najbolj tipicni primeri so O'Neal, Teal'c in Jacskon. Carterco bi se se nekak dal sinhronizirat ampak fore ostalih pa popolnoma zgubijo svoj čar in so totalno lame ce jih sinhronizira kdorkoli.

Sinhronizacija je zlocin nad delom in bi se morali boriti proti njemu. Oziroma! vedno bi morali imeti na razpolago tudi original. na DVD-jih to ze obstaja (dual audio), sam se na TV ma da pride.
pa verjemi da majo tut nemski fan-i tega pocas dost... si vseeno mnozicno dol vlecejo material z neta ceprav je ziher da TV-ji pokupijo vse sezone slej ko prej.

cekr ::

Da ne boste preveč pametovali glede sinhronizacije v Nemčiji, naj povem, da po vseh nemških kabeljskih in klasično-antenskih sistemih obstaja dvokanalni zvok z nemško sinhronizacijo in originalom. Podnapisi so pa v večino primerih tudi na teletextu. Tisto, kar vidimo pri nas in prihaja preko satelita, je pa namerno omejeno zaradi avtorskih pravic.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

CaqKa ::

podnapis v teletextu sem tudi že pri nas opazil

ful dobra ideja sicer :)

neo977 ::

CaqKa: nadalje, ja zelo bedno je ko od pete sezone sg1 dalje čakamo na prehodu sezone za nadaljevanje..

ne vem ce ravno od pete dalje... mislim, da je kar od zacetka tak:

Sezona 1:2 - SG1 resuje zemljo (Apophis, Klo'rel)
Sezona 2:3 - SG1 so ugrabljeni (Hathor)
Sezona 3:4 - Thor se pripelje skupaj z replikatorji... (nadaljevanje spet v novi sezoni)
...

globoko grlo ::

Men je bil film kul, nadaljevanke pa bolj kot ne sux (McAjvar mi gre itak na Q), tale atlantis mi je pa kr všeč, zdej sm pogledal vseh 20 epizod, pa me strašno muči ker ne vem kdaj bo naslednja, torej. če kdo ve, nej plz pove

lp

Gjurisic ::

Sem gledal 2,del 1 sezone0:)

[opomba moderatorja: ne uporabljaj velikih črk(oz. ne kriči) ampak male]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

Quikee ::

Sen ze mislo da si rekel 1. del 2 Sezone =)

Gjurisic ::

Lepo bi blo/bilo.

jelso ::

Če vas zanima gdaj izidejo nove sezone SG1 in SG:ATLANTIS, si poglejte na tejle povezavi SG1ARCHIVE.:D

jest10 ::

SG1 bo zgleda zelo zanimiv:D

Stepni Volk ::

Vsa prva sezona je sedaj dobavljiva tudi na DVD-jih (Amazon...). Uvodni film je resnično dober, za nadaljevanja tako ali tako veš, da so namenjena nategovanju zgodbe. Marsikateri DejaVu torej. Drugače, so pa Wraith-i samo nekoliko bolj lačni Marilyn Manson-i... toliko o domišljiji maskerjev.
BTW, oseba, ki me najbolj plaši v seriji je šefica Atlantide: Dr. Elizabeth Weir. Izgleda ima že tolikokrat zategnjeno kožo, da ne more držati normalnega obraza, ko govori... brrrr... Ostali so veliko bolj posrečeni, tako kot igralci, kot vlogo, ki jo imajo.

Zanimivo je človeško sodelovanje z nedavnimi "bogovi", še posebno skandinavskimi božanstvi Asgard-i.
Ter paralelami: Egipčanski bogovi so slabi, skandinavski dobri... hmm, so že kdaj srečali slovanske? Recimo Vesno, boginjo pomladi...
OK Star Trekovci prve izvirne serije so se srečali z Apolonom...
SG1 in SG Atlantis se prepletata, se bodo še s Star Trekom? Komu potem "verjeti"? :)

Za vse, ki ne morete pretrpeti, da stvar pride do nas ali ne more naročiti DVD-jev, si lahko ogleda tile dvi strani z vsebinami (synopsis), obstoječih in še nastajajočih serij:
- SG1 & SG Atlantis synopsis (ta povezava vsebuje še forum za debatiranje o posameznih epizodah)
. SG1 & SG Atlantis synopsis (ta povezava vsebuje komentarje ustvarjalcev serije)

globoko grlo ::

akhm, kako to misliš " Za vse, ki ne morete pretrpeti, da stvar pride do nas ali ne more naročiti DVD-jev, si lahko ...", sej smo že vse vidl:D :D

je pa men kr dost bl kul kot pa SG1

so kr vredu osebke skup dal, posrečena mešanica zajebancije/humrja/kao "resnih" stvari

CaqKa ::

škoda da ne gre onega super orožja usposobit :)

bi si kr naročil preko neta enega sem k nam :)

Stepni Volk ::

globoko grlo - če imaš časovni stroj, se niti ne čudim. Vseeno beri malce bolj pazljivo: "... obstoječih in še nastajajočih serij..."
Lahko se zatipkaš v stoletju :)

Stepni Volk ::

Stargate - zvezdna vrata je nekoliko "zgrešeno" ime. Kot prvo je zadeva obroč, kot drugo, če že imenuješ to vrata, naj bodo vrata na planete in ne zvezde. Pravilno bi torej bilo:
Inter Planetgate - med planetna vrata.

Še par tehnolškh nazivov za potencialne prevajalce:
Wraith - prikazen. Tako v dobesednem pomenu, kot za Antalijce, s katerimi SG stopijo prvi v stik. Imenujejo jih Prikazni. Poleg tega Wraith-i projecirajo okoli sebe dodatne prikazni, z namenom zmesti svoje žrtve.
Prvi Wraith na zemlji, ter še drugi: Silver Wraith.
Dokaz več, da Wraith pomeni: prikazen :)
Wraith hive ship - matična ladja (hive - panj)
Wraith cruiser - križarka
Wraith dart - lovec (eden izmed pomenov besede dart, smiselen tudi zato, ker z njimi lovijo ljudi, ter napadajo vojaško strateške cilje)
D.H.D. - Dialing Home Device - klicna naprava, številčnica
I.D.C. - IDentification code - razpoznavna koda
MALP - Mobile Analytic Laboratory Probe - sonda
Z.P.M. - Zero Point Module - gnereator energije, ki deluje s pomočjo vakuma, kaj več še niso odkrili, zadeva je umetna skovanka.
Puddle Jumper - zadevice je poimenoval major Sheppard, dobesedni pomen je: kolavto, staro vozilo... kar je smiselno glede nato, da je to vozilo starejše od obstoječih civilizacij na zemlji.
Dodatno lahko prevedeš posamezen pomen: luža / mlakuža in skakalec. Zvezdna vrata namreč ob vzpostavi ustvarijo "lužo" va katero potem skočiš ali stopiš za prenos na drug planet.
Hudomušno poimenovanje stvari je agnglosaksoncem v krvi, recimo: Mosquitto (prestreznik- bombnik iz II SV, neviden za takratne radarje), Beetle (VW)...


Več opisov posameznih izrazov najdete tu: Stargate Omnipedia

tx-z ::

Lahk bi biu usaj naslov teme lepši, recmo "Stargate Atlantis" :))
Me zanima kakšna je bla tale učer:\
tx-z

fitipaldi ::

Ja pa smo dočakal nove dele že vrtijo :),me zanima kdaj bojo sg1 v Canadi predvajal ali bo kaj prej ali bo treba do drugega leta čakat :)

Kami ::

Jap, dva nova dela atlantisa sta že bla.

SG1 pa bo komaj januarja naslednje leto.

podbevna ::

Ali kdo ve kdaj bo na prodaj SG Atlantis sezona 2 na DVD. Po možnosti BOX set (cela sezona - 5 DVD)?

Kar sem jaz videl šer nikjer ne omenjajo...

Stepni Volk ::

Najprej jo morajo do konca posneti :)

st00rm ::

A je kdo že gledu Grace under pressure ??? Ful dobr del !!!!
God must love stupid people because he made so many of them.

Kami ::

Jap, carterjeva se nekaj slačla :P

Ok saj ni slaba ... :>

Jackal ::

Meni se je zdela epizoda bolj kot ne zanič... vendar

/spoiler

Carterjeva je končno postavila v izložbo svoj dekolté :P

/spoiler

CaqKa ::

sej pa carterjeva ni v atlantisu?

Stepni Volk ::

"Grace Under Pressure" is the promised Stargate SG-1 - Atlantis crossover episode, As for 'Grace Under Pressure' ... think about [...] SG-1's episode called 'Grace' and then think of McKay -- by himself -- under 4,000 meters of sea water -- stuck in the back of a Puddle Jumper."
(Director Martin Wood, in an interview with Stargate-Project)

"Amanda Tapping was on maternity leave for the first few episodes of Stargate SG-1's ninth season. But now not only is she back, she's about to pull some serious double duty, too. Tapping's character, ace scientist and kick-butt soldier Samantha Carter, will pop up in a January episode of sister show Stargate Atlantis. "Look for Carter to appear when bumbling science nerd Rodney McKay (David Hewlett) conjures up his old foil to help him escape from a sinking Puddle Jumper. 'Basically, I appear as a hallucination ... I'm not really there,' Tapping explains. Her favorite part of the shoot? Reviving the snarky relationship between Carter and McKay. 'They genuinely like each other, but they're so competitive. It's almost like a sibling rivalry thing with a little bit of sexual tension thrown in."
(TV Guide magazine)

ali3n ::

Mal pa je... v kopalkah.. (hint: 14. del)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Kami ::

Ah, včeraj pa bil zadnji del druge sezone.

Ta del je res dokaj kul & zanimiv.

Zadnje čase mi je dosti boljše kot SG-1.

Edino zaj bomo morali čakat na nove dele (3ja sezona) do poleti :'(

BladE_ ::

Ja un deu je zanimiv predvsem zarad Carterjeve :D drugac pa je se ene par njenih pomankljivih :D slik gor na netu !!!
Akcija - Reakcija

Grey ::

Zadnji del je bil prav zakon. Ampak...rezultat je bil pričakovan, saj je Teyla rekla Johnu: "They're Wraith." Skratka...stavek, ki ga na koncu izgovori Wraith znanstvenik mi je bil pa še bolj všeč. :))
Imam občutek, da bo 1. del tretje sezone podoben zadnjim delom sedme sezone SG-1.

globoko grlo ::

a zdej bomo res mogl pol leta čakat, al kwa

tx-z ::

Tako kot vsako leto, ja....Sj maš še The Lost, pa Prison break k sta tut dobri nanizamki;)
tx-z

amerikanec ::

Zdravo!

Končno najdu šeene fanatike, ki so jim ušeč Stargajti :)
Samo tolk bi rad opomnu, da sm se lotu gledat sg1 šeenkrat od začetka na kanalu a, in danes opazil v prvi sezoni 11sti del, da so naredili KOMADNO napako. Nastopa namreč Dr. Carson Becket (bol znan kot zdravnik na Atlantisu) in naj bi bil v tej sezoni star že krepko čez 60 let... :) Tko da so zgleda starega igralca uporabili "na novo".

Drugač sm pa že na raznih straneh bral, kako se bo nadaljevala sezona 3, prvi del... tko da če koga zanima naj pove, pa se bom mal razpričal 8-)

Lep pozdrav...
Blessed are the Ori!
"Zdrava pamet je od vseh reči na svetu porazdeljena najbolj enakomerno:
Vsakdo nemreč meni da je ima zadosti." Rene Descartes

bozjak ::

halowed are the ori, :P premal si gledov ;)

Drugač pa se mi zdi orignal vseeno bol ql kot atlantis, predvsem ker je bl zanimiv karterjevo poslučat o znanosti kokr mkay-a k je itaq tečn... Pa še ori so mi zakon sovražnik in me prov zanima kako se bo razpletl...

lp

maro ::

takih igralcev, ki so igrali v obeh stargate-ih je cel kup, nekateri so celo v enem zaigrali različne osebe

pa če bo kdo spoilerje pisal, naj jih označi
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stargate Universe in druge Sci-fi serije (strani: 1 2 3 465 66 67 68 )

Oddelek: Sedem umetnosti
3394546598 (2998) oo7
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126789729 (14338) Barakuda1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5510689 (8120) Jst
»

ZF serija (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7213208 (9761) roli
»

ČezLužne TV NaniZanke

Oddelek: Sedem umetnosti
152910 (2441) |SwightDraw|

Več podobnih tem