» »

prekoracitev hitrosti v "naselju" - imam kake moznosti ?

prekoracitev hitrosti v "naselju" - imam kake moznosti ?

hominis ::

torej ...

naselje, omejitev 50kmh, pred mano kamion ki vozi 30-40 kmh. ene 3km sem vozil za njim, ker ga nisem mogel po nobeni strani prehitet. nato pred mano ravnina, siroka pregledna cesta s crto posredini (ne polno !!!!), na levi in desni strani cestna ograja. to je bil edini idealen kraj kjer sem ga lahko prehitel, sicer se 15 km voznje za njim.

se ga lotim prehitevat, nakar on pohodi po gasu, ker sem bil vzporedno z njim sem seveda potegnil se jaz. ga uspesno prehitim in me policaji streljajo, sel sem okol 75kmh. nato malo pobremzam, mocno nisem mogel sicer bi mel kamjon v zadku

me ustavijo, radar pokaze 64kmh in mi zacne nastevat, 30ksit za hitrost, 30ksit za zaviranje brez razloga, vmes je bil na dsno stran se en odcep na stransko cesto (kao krizisce), v glavnem naj bi vse skupaj naneslo 100ksit.
po dolgotrajnem dialogu smo prisli na 30ksit in eno kazensko tocko.

mene zanima ce se lahko pritozim in zagovarjam, da je kamion med prehitevanjem pospeseval (za to je baje 40 ksit kazni ?). imam kaksne moznosti ? kaj naj vse omenim v pritozbi, razen tega da so me ustavli na svinjskem mestu, kjer ni ene hise ne na levi ne na desni, ravna pregledna cesta, vendar se vedno velja kao za naselje, torej omejitev 50kmh

Microsoft ::

Mislim, da med prehitevanjem lahko gres cez omejitev. Sam potem spet nazaj na omejitev.
In ce je on tovornjak pospesil med tvojimprehitevanjem, pac tozari, kaj si gre on tovornjakar!

Btw, na kateri relaciji so te zahaklal?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Baja ::

da ne bom odpiral nove teme.

vceraj zvecer so me ustavili policaji in zatezili z alkotestom. Ko sem jim napihal 0.0, mi je poliocist rekel da po novem zakonu vec ne izdajajo zapisnika, ce napihas 0.0. Nekaj sem sicer iskal v novem zakonu o tem ampak nasel nisem nic pametnega. Zanima me torej ali je to res, ali pa bi mi moral vseeno napisati zapisnik.

lp

bastadu ::

Ja vsekakor tovornjakar ne bi smel pospeševati, če ga prehitevaš... In tudi jaz mislim, da je dovoljeno pri prehitevanju malce prekoračiti hitrost... Skratka, napiši pritočbo in povej kako je bilo:\

kocba ::

naselje, omejitev 50kmh, pred mano kamion ki vozi 30-40 kmh. ene 3km sem vozil za njim, ker ga nisem mogel po nobeni strani prehitet.


Kolko vem se prehiteva samo po levi strani. :\

Tear_DR0P ::

pri prehitevanju ne smeš prekoračiti omejitve! če pa prehitevani pospeši je kriv on. Sam jeba je ker policaj ni ustavu onga kamiona. Tko da nimaš tahografa. Edino kar ti bi kej nucal, je tablca od kamiona.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Poldy ::

Kocba - tudi po desni lahko, no vsaj lansko leto je bilo še tako. Recimo da avto hoče zaviti na levo v stransko ulico in čaka nasproti vozeče avtomobile. V tem primeru ga lahko prehitiš po desni, če je dovolj placa in ne ogrožaš drugih.

kocba ::

Na to sem pa pozabil. :8)

Brane2 ::

Če avto na cestišču stoji, potem to ni prehitevanja ampak vožnja mimo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

pmodic ::

kakšne ideje imate nekateri .... pri prehitevanju lahko prekoračiš hitrost?!? WTF sicer pa, najebal si ga samo za hitrost, ostalo ti ne morejo dokazat

flipflop ::

Ne omejitve ne smeš prekoračit med prehitavanjem, ampak je bolj varno da se čimprej spraviš mimo kot pa da se vozita vštric, čeprav s tem greš čez omejitev. Samo na radar ne smeš naletet.

V-i-p ::

Jep, je tako. Pri prehitevanju lahko prekoračiš hitrost, to so (vsaj mene) učili že v avtošoli. Je pa tako, malo grdo rečeno pa vseeno, če si imel "jajca" narediti prekršek, imej še jajca pa to požri in svojo kazen plačaj. Da pa je dovoljeno (vozeče) vozilo prehitevati po desni, to pa so buče :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vice ::

Mar bi bil frajer pa policaju reku "Račun prosim!" preden ti je za vozniško težil. Plačal boš tak ali drugače.

SasoS ::

Mislim da pri prehitevanju lahko prekoračiš hitrost. Za avtocesto sem 100% prepričan da ja, ker poznam folk ki je padel na izpitu ker so po prehitevalnem pasu vozili 130.

flipflop ::

Prekoračit je ne smeš.:\ Na izpitu ne boš padel če boš med prehitevanjem stopil po gasu in šel preko omejitve, da boš čimprej mimo, vsaj noben normalen izpitnik te zaradi tega ne bo vrgel.

Pa prilepi na forum člen v katerem piše da na avtocesti med prehitevanjem lahko pelješ več kot 130, oziroma da celo moraš. Padli pa niso zaradi tega, so že še kaj drugega naredili na cesti, pa nočejo priznati. Ali pa so, kot si rekel, po prehitevalnem pasu vozili 130, vozni je bil pa prazen...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Nutcracker ::

V-i-p: Da pa je dovoljeno (vozeče) vozilo prehitevati po desni, to pa so buče :)

Čl. 36/II ZVCP-1:
Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je dovoljeno prehiteti po desni strani:
- vozilo, ki zavija levo;
- vozilo, ki vozi na cesti v naselju, s smernim voziščem z dvema ali več prometnimi pasovi, po prometnem pasu, ki ni skrajno desni;
- vozilo, ki vozi na ploščadi z več prometnimi pasovi, v katero se razširi smerno vozišče pred cestninsko postajo, na kateri je hitrost omejena na največ 60 km/h;
- tirno vozilo, ki vozi po tirnicah, položenih po sredini vozišča.
Qui tacet, ubi loqui debuit ac potuit, consentire videtur.

Ziga Dolhar ::

To že, vendar ta člen v tem konkretnem primeru ne pride v puštev.

(Itak pa ne vem, kako bi blo to sploh "tehnično izvedljivo" v tem primeru :)).]
https://dolhar.si/

V-i-p ::

32. člen ZVCP pravi takole:
(3) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.

Zanimivo, v zakonu nisem našel člena, kjer bi pisalo, ali je ali ni dovoljeno porekoračiti hitrost med prehitevanjem, ampak sej pravim, mene so učili da lahko, mislim da za 10%, ne vem več točno...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p ::

Nutcracker, to itaq, tisto sem mislil v tem smislu, da bi na regionalki namesto po levi, ker maš avte nasproti, švignil mimo kar po desni :) Da se to sme, je buča, kar si pa ti napisal pa itak da je normalno ;)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Jeebs ::

Men se zdi vse skupi debilno in pomoje te noben policaj, k bi imel možgane nebi jebu zaradi tega, razen če si tud sam zatežil. Kaj pa vem, vsaj meni se zdi logično, da če greš v prehitevanje, da usekaš po gasu. No ja, vsaj v realnih pogojih si bolj težko predstavljam, kako prehitevat, brez da bi šel čez omejitev. Se komu da zračunat, recimo, da tovornjak vozi 40km/h, omejitev je 50, po koliko m bi ga prehitel???8-O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Utk ::

Prbližno 50m...razlika v hitrosti je recimo 3m/s, in če pustiš vsaj malo neke razdalje, moraš prit recimo 15 m naprej glede na tovornjak, za to rabiš 5 sekund, in pri hitrosti 14m/s (50 na uro), je to 70m...no ja, že tako dolgo prosto ravnino je dost težko najt, čeprav ne zgleda dost.
Če bi upošteval vse varnostne razdalje bi pa moral prbližno 20s furat po levem pasu...

BigWhale ::

> to je bil edini idealen kraj kjer sem ga lahko prehitel, sicer se 15 km
> voznje za njim.

Celih 15 km bi moral vozit za njim? To je pa grozno! No, kostalo te bo 30 jurjev. Hecno, a?

gzibret ::

Prekoračil si hitrost in ta je bila izmerjena z napravo. Težko se boš izognil kazni.

Prehitevanje v naselju je dovoljeno, če ob tem ne prekoračiš omejitve hitrosti. Res pa je tudi, da tovornjak nebi smel pospešiti, če ga kdo prehiteva (4. odstavek 37 člena ZVCP-1). Morda imaš nekaj upanja, če se sklicuješ na 2 odstavek 2 člena ZVCP-1 kjer piše, da vsak udeleženec lahko pričakuje, da se bodo tudi drugi udeleženci ravnali po predpisih.

Vendar to še ne opravičuje dejstva, da si tudi ti kršil predpise.
Vse je za neki dobr!

Paramedic ::

Js mislim, da v nobenem primeru ne smeš prekoračit hitrosti. Pa še ena podobna zadeva: pravtako ne smeš prehiteti kolesarja/traktor, ki se vozi pred tabo, če je pas ločen s polno črto (če bi moral prehiteti tako, da jo prevoziš). Drži?
End transmission.

bastadu ::

Js mislim, da v nobenem primeru ne smeš prekoračit hitrosti. Pa še ena podobna zadeva: pravtako ne smeš prehiteti kolesarja/traktor, ki se vozi pred tabo, če je pas ločen s polno črto (če bi moral prehiteti tako, da jo prevoziš). Drži?
Ne drži! Počasi vozeča vozila (traktorje, konjske vprege, kolesarje...) lahko prehitiš tudi preko polne čtre:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

Yossarian ::

Bastadu, kateri člen pa to določa?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

bastadu ::

Ne bi vedu, ampak tako so me/nas v avtošoli učili...:\

Baja ::

bastadu: meni je instuktor vedno tezil da je polna crta zid. :D cez zid pa avto malo tezko spravis, ane?

matvoz ::

meni je tudi instruktor rekel, da se lahko prehitevajo kolesarji, pa ceprav je polna crta.. o:-)

Yossarian ::

Prepričan sem v sledeče:

Prehitevanje preko polne črte ni nikoli dovoljeno.
Prehitevanje na ta način, da pri tem prekoračiš hitrost, ni dovoljeno.
Tovornjak res ne bi smel pospeševati, vendar to hominisu nič ne pomaga, saj on v tem primeru ne bi smel pospeševati in bi se moral vrniti nazaj na svoj pas.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Mr_Globus ::

Sem tel prilepit ugovor za hitro vožnjo (en pis od dveh strani v wordu) samo očitno je predolgo in forum ne sprejme. Če rabiš zovi me

BluPhenix ::

Ja , lahko se pritoži ampak je res, ko je začel tovornjak pospeševati bi on moral nehati prehitevati, tako bi se izognil temu, da je bil v prekršku. V takem primeru bi se lahko ustavil pri policajih in jim rekel, da je začel kamion pospeševati med prehitevanjem, da ga zaradi tega ni mogel prehiteti in da je to po zakonu prepovedano. Koliko bi zaleglo ne vem, ampak tako bi bilo pravilno.

Kazni za nepotrebno al kakršno koli že zaviranje ti ne more dati, ker potem je sam v zmoti. Pač prekoračil si hitrost in si jo moral zmanjšati, to ni nepotrebno zaviranje. Lahko se sklicuješ na to in tako omaješ kredibilnost policaja, ki te je obravnaval. Sicer pa upam da si pobral njegove podatke, ker čene vprašanje če bodo sploh obravnavali.

Utk ::

Preko polne črte lahko prehitevaš, če gre tist pred tabo prepočasi (polovica omejitve) ali če ima celo 4 žmigavce prižgane, to bi pa v bistvu morali imet vsi ki grejo prepočasi...hudiča, jaz sm to naredu na izpitni, pa sploh ni omenjal une situacije, je blo čist vredu vse.

BluPhenix ::

To ni prehitevanje, oziroma če prehitevaš traktor, kosilnico, bicikl (ne tekmovalcev), ape-ja itd je to vožnja mimo in ne prehitevanje. To je dovoljeno tudi preko polne črte, vsaj ko sem jaz delal izpit je bilo tako. Mislim da ni kriterij za to polovica omejitve (človek ki vizi 45km/h bo vozu z vsemi 4 žmigovci?) ampak velja, če vozilo ne gre več kot 10 al 15 km/h .

Yossarian ::

Bluphenix, točno tako.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15221225 (17615) facepalm
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528112824 (89846) solatko
»

Kaj sovražite pri drugih voznikih? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45725170 (18375) Tilen

Več podobnih tem