» »

Nakup avtomobila in popust če vzameš leasing.

Nakup avtomobila in popust če vzameš leasing.

Tomay ::

Torej s punco sva se odločila zamenjat avto. Izbira je predvsem zaradi cene padla na opel astro classic II (prejšnji model astre). Z veliko opreme sva prišla na ceno okoli 3.000.000 SIT. Na koncu pa nama je tip ponudil še 7% popust, če vzameva leasing. Torej bi avto stal 2.790.000SIT (z ddv) Ker imava večino gotovine in bi lahko avto kupila s kešom je trgovec predlagal 80% polog (2.232.000 SIT) ostalo pa na 12 obrokov po 49.148 SIT. + stroški obdelave pogojev in zavar terjatev 19.351 SIT.

Torej bi skupaj plačala 2.847.482 SIT, kar je približno 152.000 SIT manj, kot če bi ga kupila z gotovino.

V čem je finta? Ali delajo kar sami sebi v škodo. Avto bo prijavljen na kupca in dobiva oba ključa. Torej je avto že najin, ne vem pa kaj bi se zgodilo če bi leasing hiša propadla. A gre avto tudi v stečajno maso?

Ima kdo kaj več izkušenj s tem?

LP
Voodoo 4Ever
  • spremenil: Tomay ()

mcrastur ::

sploh ti ne bom odgovoru na uprasanje :D ampak podau mnenje glede nakupa avta....
ne kupuj si nou avto, ker imas denar v rokah ( noben kredit ti ni treba al lizing, kar kol...)
ce si ga bos kupu...bos u 1 letu zgubu prevec na njem...
potem smo pri firmi avtomobila ... ne bi rad reku da je OPEL slab avto sam , poglej kaj lahko dobis rabljenega za 3 miljone ... VOLKSWAGEN PASSAT naprimer, letnik 2000(ohranjen, lahko ma 150k kilometrou pa jih bo naredu se 150k brez problema) , katerga lahko dobis takega , da zgleda ko nou ;) sploh pa prestiž/kvaliteto ki jo dobis za ta denar...
tako da .... kup si rablen auto, sam ne kaksn napreden korejski šit ala HYUNDAI

PineApple ::

Za Astro Classic že tako ponujajo Eurotax+250k pri menjavi staro za novo. Kakih 200k popusta bi ti moral pa že tako dati.
Kolega je kupil novo Astro in je ceno zbil za 700k, pa še strešne nosilce je dobil zraven.
Pri Oplu imajo res neko akcijo s tem leasingom. Fora je v tem, da stroški tega ne grejo na račun trgovca, ampak uvoznika/leasing firme, zato ti trgovec logično ponuja popust, ki njega nič ne stane.
Da bo pa leasing firma propadla, se pa ni treba bati.
Obišči nekaj trgovcev, pa boš videl, kaj ti bodo drugi ponudili. Ali pa jim pokaži predračun za kak konkurenčen avto, za katerega ti ponujajo več popusta.

Nutcracker ::

Pri leasingu bo kupec pridobil lastninsko pravico na avtomobilu, ko bo plačan zadnji obrok. Avto bo dejansko sicer res vajin, pravno pač ne. Kar se pa tiče stečajnega postopka; avto bi bil del stečajni mase, a bi kot jemalec leasinga imel odkupno pravico.
Qui tacet, ubi loqui debuit ac potuit, consentire videtur.

MilkoSan ::

jst sm mel že 2 izkušnji pri nabavi rabljenih avtomobilov, tko da so ble preveč drage, da še kdaj pomislim da bi kupil rabljen avto...nikoli ne veš kaj dobiš, zgleda že lep, samo kaj in kje bil poškodan...

v glavnem, dandanes je že vsak tako pokvarjen in sebičen da misli samo še na zaslužek...dobro...ne vedo pa vsi da obstaja zakon, če prodaš avto, ki ni popolnoma izpraven, če ima slučajno skrite napake, itd... s tem bi se dal še lepo služt, da bi kupil avto, kasneje pa uvidel da ima skrite napake, in se da lepo tožt prodajalca, razen če je ta pripravljen vrniti denar :)

če kupuješ avto za najmanj 5 let, se ti splača kupiti novega, rabljeno samo še od sorodnikov in od boljših prijateljev, ker veš kako so ravnali z pleharijo.

lp in veliko sreče

IceIceBaby ::

Lahko ti rečem samo to, da ne kupit avta pri prvem trgovcu za ceno ki jo on postavi. Konkurenca je huda in kupec ima možnost pošteno zbit ceno novemu avtomobilu. Probi pri tem trgovcu zbit ceno in pojdi še malo do kakšnega drugega prodajalca in probi kej zglihat. Naj ti da 7% popusta na lizing pa še kakšen popust zraven.

Btw...good choice. Tale astra classic ni slaba izbira.

mcrastur, kupovanje rabljenega avtomobila je lahko dvorezen meč. Passat po 150kkm niti slučajno ni tak kot nov. Pri teh km se že začnejo kakšni večji redni servisi, če pa avto ni bil redno vzdrževan (kar pri rabljenem nikoli ne morš vedet) pa še kakšen izredni servis, ki pri passatu takoj preseže 100k sit. Nov avto ima vsaj leto garancije (večinoma že 3 leta) in če ga imaš od začetka si lahko 100% prepričan kako je bil vzdrževan. Potem je pa tukaj še vzdrževanje, ki je pri večjem avtomobilu dražje. Nasplošno požrejo večji avtomobili več bencina, imajo večja kolesa kar pomeni dražje gume, imajo močnejše motorje kar pomeni dražje zavarovanje... Pa še izbiraš lahko pri novem, medtem ko je rabljen tak kot je.

Vikking ::

za 3mio sigurno nikoli opel astro!

Obišči čim več različnih trgovcev, saj kot je nekdo dejal, je konkurenca res huda in včasih poleg popustov dobiš za povrh še dodatne stvari, tako da ne se zaletet pri eni avto hiši in seveda ne pri eni znamki!!!

flipflop ::

tako da .... kup si rablen auto, sam ne kaksn napreden korejski šit ala HYUNDAI


Ah...|O

Ni popoln, ampak je pa daleč od jajca. Pa sosed ti ga ne bo fauš ja, to tudi.:\

Pa vprašal vas je kako je z lizingom, ne kateri avto naj kupi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Tomay ::

@all

Torej ta cena je že z 250k popustom za eurotax.
Cena pri prvem trgovcu je bila nekaj čez tri miljone, zdaj smo pri 2.850.000 tako da smo nekaj že zbili ceno.

Če bi hotel rabljen avto, bi obdržal tega, ki ga imam.
Nov avto ima 2 leti garancije.
Alternativi sta renault megane grandtour 4.400.000 SIT
Peugeot 307SW 4.000.000

sicer sta to novejša modela, samo ne dam več kot milijon več za avto s katerim se bom čisto enako vozil.
Voodoo 4Ever

TylerDurden ::

podobno lahko razmišljaš tudi s 3 miljoni v žepu.

Zadnje čase so neke pripombe na porabo oplovih bencinarjev.
Let\'s make some soap ...

Vikking ::

renault megane letnik 2004 pride cca. 3mio sit, in je sigurno še v garanciji.

Tomay ::

Kdor prodaja avto po enem letu najverjetneje ni zadovoljen z njim.

Moja mama ima opel vectro z enakim motorjem, poraba pa je okoli 9l. Pa dvomim, da kateri drugi 1,6 16v bencinar rabi pod 8l.

OK grem vplačat. >:D
Voodoo 4Ever

mcrastur ::

jah sigurn da ne mors bit z rablenim autom ce kups, amm...any car od RENAULTA al pa škoda- sicer se je mal pobolsala ker jo je v roke uzeu Volkswagen . Uzet moras AUDI-ja , BMW-ja al pa Mercedez-a ;) pa obvezno mora bit Dizel... Glede renoja sm ze take slisu da se ti lahko kozla :\ al pa Peugeo... pa ne mi zdej sipat : " Jst mam reno megana pa je cist ql"
si pac eden od srečnežeu, eni so ga pa najebal k jim tud garancije niso uvelavel na najbol očitnih problemih...
eh.. kup kar hocs :P

Vikking ::

Kar se tiče leasinga, ker se mi zdi da smo skor vsi zašli offtopic.

Pri leasingu ti prodajalec zaračune stroške od leasinga in s tem prodajalec vsak mesec dobi določen keš, poleg tega da si to lahko šteje v stroške. (v bistvu prodajalec več pridobi, če ti vzameš avto na leasing kot pa na keš).Največja slabost je ta, da avto ni tvoj dokler ni leasing v celoti izplačan.

Po nasvetu osebe, ki prodaja avtomobile: če boš profitiru zaradi tega 150k SIT zaradi leasinga, raje vzami avto na keš.

IceIceBaby ::

mcrastur...ne piši neumnosti. Človek kupuje nov avto.

Poleg tega. Od znamk, ki si jih naštel je pa samo BMW res soliden kar se tiče zanesljivosti. VW in Audi sta bolj tako novi mercedesi so pa sploh podn kar se tiče izdelave.

Glede dizla si pa spet mimo ustrelil. Turbodizli so dosti bolj občutljivi od NA bencinskih motorjev, in če ima avto 100, 150kkm in je bil površno vzdrževan imaš lahko hitro precej problemov. Poleg tega se dizl finančno ne izplača če ne delaš ogromno kilometrov. 30kkm naj bi bla pribljižna meja, ampak glede na rast cene nafte se bo ta še višala.

mcrastur ::

eh....rofl lol...

LP

IceIceBaby ::

Ja...to si pa zlo dobr povedu :)

der_Alte ::

Malo več kot eno leto je pri hiši že ta druga Astra G 1.6. Povprečna poraba teh v enem letu prevoženih 28 tisoč km je 6,6l/100km. Ne vem kaj sanjate o 9-ih litrih. Toliko porabijo 2.0 stroji s 50% več konjev, kot pa ena boga 100 konjska Astra.

Edino, če so popolnoma zamenjali motor, ko so avto oskubili opreme in prilepili Classic na zadek. :\

swar ::

passati 1,9tdi 130km 2001 se prodajajo pod 3 miljone.Seveda so uvozeni iz nemcije,pri marsikaterem dobis servisno knjigo,lahko si ga gres pa tudi sam iskat gor.U glavnem noben opel se ne more primerjat z vw.Sam osebno bi si pa kako bmw 3 privoscil raje.

----------
brez žaljivk - P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

IceIceBaby ::

Ti kar kupuj passate s 130kkm iz nemčije. Pol boš pa povedu kolk boš dal za redni servis 1.9TDI, kolk boš dal za diske, ki jih bo treba zamenjat, pa za amortizerje pa za kup drobnih reči. Razen če si tak frajer, da boš samo tankal cvička, avto pa ne bo šel čez tehničnega, ker ne bo denarja za osnovna popravila. Servisna knjiga pa tudi ni neka huda prednost. Vsak drugi mehanik ti jo nardi za 50 eurov.

Pelješ se pa v astri prav tako spodobno kot v passatu (ni tudi ni ravno nek benchmark za udobje). Če ne še celo bolj, glede na to da ima passat že kar nekaj za sabo in ni več vse tako kot pri novem.

-------------
brišem od swara žaljivke - P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

Tomay ::

Ja saj pasat je katr v redu samo jaz bi vseeno imel nov avto. Imamo pač to v družini, da kupimo nov avto, se z njim vozimo 10 let, prodamo in kupimo novega. Zaenkrat se je obneslo. Stroškov pa imamo približno enako, kot če bi vsakih nekaj let kupili rabljen avto.

Nov pasat pa je rahlo drag. Sem gledal novo oktavijo pa je že prevelika. Pa tudi vzdrževanje večjega avta je dražje.

Bomo videli kako bo z astro.
Voodoo 4Ever

Caligula ::

Kupi Kio ker za tak dnar dobis nabito z opremo, vec garancije, veliko manj pokvarljiv avto,....
Te stare astre se gnit zacnejo po par letih,...

IceIceBaby ::

Caligula, Astra II classic ne bo kar tako začela gnit. To velja za starejše modele, naprimer prvo astro in vectro. Pri novih avtomobilih pa ne boš videl rje, razen če je kje poškodovan pleh.

der_Alte ::

@swar: če je Passat tudi taka kanta kot Audi A4 letnika 2001, potem ti povem, da se Astra lepše pelje. >:D Sploh po ovinkih.

Business ::

Če si se odločil za to astro in veš fiksno ceno in če imaš predračun, pojdi z njim v sosednjo mesto v trgovino z opli in jim pokaži predračun in jim povprašaj koliko popusta ti še dajo oni če bi pri njih kupil ali kaj ti ponudijo od dodatne opreme zraven.. Sigurno bodo spustili ceno ali pa ti ponudili še kaj od dodatne opreme. NIKOLI NE KUPUJ V PRVI TRGOVINI V KATERO STOPIŠ! No, ko pa dobiš predračun od teh sosedov, pa pojdi nazaj k onim kjer si dobil prvo ponudbo in spet handlaj. Vzami si čas in prišparal boš precej.
LP
Business!

Tomay ::

@business
Sem šel najprej v domačem kraju, potem pa v Maribor in spet nazaj domov. Mislim, da sem pridobil cca 250 jurjev in nekaj malega opreme. Prepričan sem, da bi se dalo še za kakih 50 jurjev pogajat (mogoče tudi več) ampak se mi ne da več. Mogoče bodo še kake zavesice padle, drugače pa sem kar zadovoljen.
Voodoo 4Ever

mcrastur ::

prou pogreje me bluzenje nubou o avtomobilih ...grrr

caligula...ti kar raje svetuj v temah kjer se piše o računalnikih ;) ker o avtomobilih nimas blage veze ...
Kupi Kio ker za tak dnar dobis nabito z opremo, vec garancije, veliko manj pokvarljiv avto,....
nism te mislu užal sam tako je... pa kaksna kia stari :'( jooo

sam problem pri vas je najbrz da ne znate kupvat rabljen avto. Sigurn vsak rablen avto ni dobr tako da, ne smes vzet takoj prvega ki ga vids ;) . Isto kot bi sel novega kupvat! pa se bolj se da zglihat ceno...(no odvisno, to sploh nima veze)

dost mam te teme... LP :P

Scorpia ::

Neda se mi vsega brat, pa bom kr tko pljunili: Kupil sem si avto tudi Opel, vreden 2 miljona pa še neki. Tip mi pribije, če vzamem lizing pri njih, da dobim 7% ali 8% popust. Pol sem mal razmišljal in sem polovico dal na keš ostalo lizing. Čez tri mesece pa sem lizing odplačal, da sem skor 200 jurjev prihranil.

Scorpia ::

Te stare astre se gnit zacnejo po par letih,...

Proizvidnja med letom 94 in 96 morda celo 97 je res zadnji del pleha bil v k****. Ta zadnje astre se veliko manj kvarijo, in je bila v eni nemški reviji tudi napisano, da se mal kvarijo. Edina slabost je, da jim motor ˝prokuha˝:D , zato ker imajo tak gnil ventil za odpiranje vode, da se motor nebi pregrel. Včasih ostane in se zatakne odprt in je motor skoz pod 70 stopinj, kar jim poveča porabo benza. Če pa se ventil zatakne zaprt in voznik ne opazi, da se mu naglo dviga temperatura motorja, so posledice lahko hude, včasih pa ne. To velja tudi za ostale avte in celo nove, posebej med poletjem bodite pozorni na merilec. Ker ventil crkne brez opozorila.
Nove KIA-e so vredu avtomobili(za taxi niso dobri, za normalno vožnjo čist vredu), ta stare kie pa da ne govorim... posebej CLARUS ne.
Ko pa kupuješ stari avto, je najbolše vzeti avto, ki se je vozil na daljše relacije. Zadnje čase opažam pri nas v SLO. preveč uvoženih avtomobilov znamke BMW serije 3 in 5, ter Vectre. Večinoma so iz ITALIJE ali pa NEMČIJE. Dajo notri novo servisno knjižico, ter površno izpolnijo. Zato lahko znižajo kilometražo. Včasih na neverjetnih 20.000km za tri leta!!!!! In to BMW. Kera budala bi tak avto mal vozil. Še jaz sem v 6 mesecih z Corso, večinoma po LJ naredil 13.0000 km. Tak da vsen pazite. Malo ljudi v sloveniji kupujejo nove avte kot so BMW. Ali pa če kupijo ne prodajo kmal oz. jih malo prodaja. Zato jih uvozijo.

Tomay ::

Hvala Mario18, vsaj en si, ki je zadel temo.

Torej ni nobene finte v leasingu. Mogoče bom še poizkusil stisnit kak procent, ker zdaj mi je ponudil samo 7, mogoče bo šlo 8.
Voodoo 4Ever


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Astra K 1.6T 200 in podobni (nadaljevanje teme Čakanje na avto) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22832533 (27315) bambam20
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10424921 (20171) St235
»

Nov VS rabljen avto (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Na cesti
45489856 (74843) Red_Mamba
»

kateri avto kupit... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7141372 (40318) ||_^_||

Več podobnih tem