Forum » Operacijski sistemi » Vklop Open GL in 3d podpore v Linux Ubuntu
Vklop Open GL in 3d podpore v Linux Ubuntu
Nejc0 ::
Z9ivjo!
Jaz mam pa en zelo velik problem......nalozen imam Linux Ubuntu pa mi za graficno kartico uporablja ene svoje driverje (imam Ati Radeon 9600SE), pa sem potem nalozil cedega in point2play in potem ko mi point2play naredi teste za graficno mi je najprej napisalo da nimam open gl in 3d acelation je bilo rdece in SLOW.....potem sem pa tkole nalozu-kot pise na uradni strani ubuntuja:
1. sudo apt-get install linux-686 if you haven't already.
or -k7 or -686-smp or -386... whatever matches your kernel.
2. sudo apt-get install fglrx-driver
3. echo fglrx | sudo tee -a /etc/modules
This command won't have any effect until you reboot. To load the kernel module immediately, run sudo depmod -a ; sudo modprobe fglrx, but this will only work if you have already rebooted since upgrading the kernel. If it doesn't work, perform the next step (below) and then reboot.
4. sudo sed -i -e 's/"ati"/"fglrx"/' /etc/X11/XF86Config-4
Note: If you are going to compile 3d applications, you will want to install the fglrx-driver-dev package
Note: You might want to install the fglrx-control package, which provides a control panel to configure graphics card options such as dual-head display (two monitors)
Zdej mi pa pri testu open gl naredi OK in zelono obarvano, kar pomeni da je OK, samo pri 3d acellation mi pa se vedno naredi SLOW in rdece obarvano kar ni vredu oz. sploh nimam pomojem v driverjih vklopljeno. Kako naj nastimam da mi bo to oboje pravilno delovalo - open gl (pomojem ze deluje pravilno) in 3d acelation. Imam pa ATI Raden 9600SE
Ze v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Lep pozdrav
Jaz mam pa en zelo velik problem......nalozen imam Linux Ubuntu pa mi za graficno kartico uporablja ene svoje driverje (imam Ati Radeon 9600SE), pa sem potem nalozil cedega in point2play in potem ko mi point2play naredi teste za graficno mi je najprej napisalo da nimam open gl in 3d acelation je bilo rdece in SLOW.....potem sem pa tkole nalozu-kot pise na uradni strani ubuntuja:
1. sudo apt-get install linux-686 if you haven't already.
or -k7 or -686-smp or -386... whatever matches your kernel.
2. sudo apt-get install fglrx-driver
3. echo fglrx | sudo tee -a /etc/modules
This command won't have any effect until you reboot. To load the kernel module immediately, run sudo depmod -a ; sudo modprobe fglrx, but this will only work if you have already rebooted since upgrading the kernel. If it doesn't work, perform the next step (below) and then reboot.
4. sudo sed -i -e 's/"ati"/"fglrx"/' /etc/X11/XF86Config-4
Note: If you are going to compile 3d applications, you will want to install the fglrx-driver-dev package
Note: You might want to install the fglrx-control package, which provides a control panel to configure graphics card options such as dual-head display (two monitors)
Zdej mi pa pri testu open gl naredi OK in zelono obarvano, kar pomeni da je OK, samo pri 3d acellation mi pa se vedno naredi SLOW in rdece obarvano kar ni vredu oz. sploh nimam pomojem v driverjih vklopljeno. Kako naj nastimam da mi bo to oboje pravilno delovalo - open gl (pomojem ze deluje pravilno) in 3d acelation. Imam pa ATI Raden 9600SE
Ze v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Lep pozdrav
Slovenski FAR CRY CLAN in FORUM - http://www.farcryslo.tk/
ajko ::
...nekje sem slisal da ATI in linux ne gresta skupaj.
tako da....
no ne vem, ker sam ati-jeve kartice v linux-ih nisem probal, nvida pa dela odlicno.
LP
tako da....
no ne vem, ker sam ati-jeve kartice v linux-ih nisem probal, nvida pa dela odlicno.
LP
-----------
AjkoSan
hruske ::
ati in linux (vsaj debian) gresta ok skupaj, ne sicer odlično, ampak ok pa. za 32 bitov.
za 64 bitov dela samo nvidia. ati evil evil.
za 64 bitov dela samo nvidia. ati evil evil.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
BigWhale ::
> no ne vem, ker sam ati-jeve kartice v linux-ih nisem
> probal, nvida pa dela odlicno.
Ce nisi probal ne govorit... Tudi to kar si slisal ni cisto res.
Meni vse dela.
> probal, nvida pa dela odlicno.
Ce nisi probal ne govorit... Tudi to kar si slisal ni cisto res.
Meni vse dela.
Mavrik ::
Očitno se ti ni modul naložil, je ponavadi v tem primeru problem pospeševanja. Preveri če je fglrx pognan.
The truth is rarely pure and never simple.
Nejc0 ::
A lahko zdej neki vprasam...........zdej sm nalozu cedego in point2play pa mi point2play pri testu open gl naredi OK (zeleno obarvan) 3d acelation pa napise da je SLOW (pa je rdece obarvano) pa to ni vredu? Kaj naj naredim da bo se 3d podpora? PROSIM POMAGAJTE.....imam pa Radeon 9600 SE in Ubuntu Linux. Prosil bi ce bi mi kdo lahko pomagal preko MSNja ali pa ICQ-naslove vam lahko poslem na zasebno sporocilo ali mail....RES LEPO PROSIM!
Lep pozdrav
Lep pozdrav
Slovenski FAR CRY CLAN in FORUM - http://www.farcryslo.tk/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nejc0 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 333169 (3249) | BCSman |
» | Izšel Ubuntu 12.04 LTS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 37666 (30809) | panteist |
» | Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Operacijski sistemi | 189790 (155729) | Icematxyz |
» | Ubuntu 7.04 + Pinnacle PCTV = slika super, zvoka ni - Linux n00b here (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6786 (4227) | poweroff |
» | Ubuntu in nova grafičnaOddelek: Operacijski sistemi | 1131 (1061) | poweroff |