Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu in nova grafična
Ubuntu in nova grafična
Blinder ::
Zivjo,
Ze nekaj casa imam ubuntu(7.10) na racunalniku, zdaj pa sem zamenjal graficno(radeon x700) in jo je treba skonfigurirat. Uspe mi pridet v konzolo linuxa z recovery mode, kaj več pa ne.
Poskusil sem ukaz sudo...xserver-xorg, pa je ostalo isto. V xorg.conf imam kot driver nastiman "ati", imel sem tudi "vesa", pa je blo isto.
Proval sem tudi sudo apt-get install xorg-driver-fglrx pa
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager, pa ni mi nic downloadal ali ni nasel paketa.
Poskusil sem z live cd, samo ga ne butne do konca - ekran se ugasne. Tak da niti na novo linuxa mi ne rata dat gori
V windowsih sem ze dva driverja proval, pa z vsakim sem imel 5 minut dela oz. cakanja
Kaj naj še poskusim?
Ze nekaj casa imam ubuntu(7.10) na racunalniku, zdaj pa sem zamenjal graficno(radeon x700) in jo je treba skonfigurirat. Uspe mi pridet v konzolo linuxa z recovery mode, kaj več pa ne.
Poskusil sem ukaz sudo...xserver-xorg, pa je ostalo isto. V xorg.conf imam kot driver nastiman "ati", imel sem tudi "vesa", pa je blo isto.
Proval sem tudi sudo apt-get install xorg-driver-fglrx pa
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager, pa ni mi nic downloadal ali ni nasel paketa.
Poskusil sem z live cd, samo ga ne butne do konca - ekran se ugasne. Tak da niti na novo linuxa mi ne rata dat gori
V windowsih sem ze dva driverja proval, pa z vsakim sem imel 5 minut dela oz. cakanja
Kaj naj še poskusim?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Djuro ::
Hitr nesi nazaj v štacuno in jo zamenjaj z Nvidio.
Jest svoje saphire x550 tut ne morem usposobit v ubuntuju.
Sem malo obupal pa čakam na popravljene driverje od atija (uf, to se bom načakal), al pa kupu kako poceni nvidio.
Jest svoje saphire x550 tut ne morem usposobit v ubuntuju.
Sem malo obupal pa čakam na popravljene driverje od atija (uf, to se bom načakal), al pa kupu kako poceni nvidio.
PacificBlue ::
Ja radeoni imajo zelo slabo podporo v Linuxu..tako da Nvidia bi bila rešitev..čeprav sem imel z svojo 8600gt tudi nekaj problemov preden so prišli popravljeni drajverji..
Blinder ::
@Firestorm: to sem ze naredil, pa je isto ostalo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
Quikee ::
Kaj pa pravi sploh /var/log/Xorg.0.log, kaj je narobe, da ne more začnat grafični način?
Najbolj glupa finta je tudi, da zbrišeš xorg.conf (oz. boljše če preimenuješ v nekaj druga) in pustiš X server-ju, da se sam skonfigurira. Mi je že večkrat uspelo na tak način prit v grafični način namesto, da sem se zajebaval z konfiguriranjem xorg.conf (za čisto osnoven vesa način), saj xserver 1.3.0 zna za silo sam zaznat strojno opremo in ne rabi dodatne konfiguracije.
Najbolj glupa finta je tudi, da zbrišeš xorg.conf (oz. boljše če preimenuješ v nekaj druga) in pustiš X server-ju, da se sam skonfigurira. Mi je že večkrat uspelo na tak način prit v grafični način namesto, da sem se zajebaval z konfiguriranjem xorg.conf (za čisto osnoven vesa način), saj xserver 1.3.0 zna za silo sam zaznat strojno opremo in ne rabi dodatne konfiguracije.
poweroff ::
Poskusi reči:
sudo apt-get Install xorg-driver-fglrx
Potem pa v xorg.conf spremeni gonilnik iz "ati" v "fglrx".
Potem pa sudo /etc/init.d/gdm restart
Pa poročaj kaj se zgodi.
sudo apt-get Install xorg-driver-fglrx
Potem pa v xorg.conf spremeni gonilnik iz "ati" v "fglrx".
Potem pa sudo /etc/init.d/gdm restart
Pa poročaj kaj se zgodi.
sudo poweroff
poweroff ::
Pa še to: na ta način ti bo morda uspelo zagnati liveCD.
Lahko pa zaženeš alternate install (oz. namestiš server) in potem rečeš apt-get install ubuntu-desktop.
Lahko pa zaženeš alternate install (oz. namestiš server) in potem rečeš apt-get install ubuntu-desktop.
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian in nvidiaOddelek: Operacijski sistemi | 2193 (1918) | Icematxyz |
» | Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5269 (4198) | r5r |
» | Ubuntu 8.10 desktop - težaveOddelek: Operacijski sistemi | 2614 (2060) | Gapi |
» | Feisty Fawn je tukaj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8018 (6232) | Matevžk |
» | Ubuntu compizOddelek: Operacijski sistemi | 1961 (1638) | Loaded |