Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi
jype ::
anticefur> Potemtakem so gejevske združbe vodilo današnjega sveta?
Kaj je to "gejevska združba" in kaj naj bi bilo "vodilo današnjega sveta"? Geji so normalni ljudje z normalnimi potrebami, ki jim trenutno določeni retardiranci onemogočajo normalno življenje - to je vse. Ničesar drugega ni. Po vsem svetu obstajajo države, kjer geji nimajo takšnih težav, pa te države niso implodirale, niti se ni spremenilo karkoli drugega. Grafično ponazorjeno:
anticefur> Vse kaj se je pa že dogajalo je treba pa odpisat?
Mnogo tega, kar se je že dogajalo, je treba odpisat. V dogajanjih preteklosti žal niso trpeli in umirali le antičefurji, marveč tudi geji, židje, Romi, invalidi, komunisti in mnogi drugi. Čas je, da se take reči nehajo. Ja, ker jaz tako pravim in če ti ni všeč, na svetu na žalost še vedno obstajajo dežele, v katerih se človekovih pravic ne spoštuje, kjer ste nestrpneži za zdaj še vedno dobrodošli.
anticefur> Koliko ti janković prispevaa da tako vneto zagovarjaš gejevske združbe?
V pogodbi mi piše, da ne smem povedat, sorry.
Kaj je to "gejevska združba" in kaj naj bi bilo "vodilo današnjega sveta"? Geji so normalni ljudje z normalnimi potrebami, ki jim trenutno določeni retardiranci onemogočajo normalno življenje - to je vse. Ničesar drugega ni. Po vsem svetu obstajajo države, kjer geji nimajo takšnih težav, pa te države niso implodirale, niti se ni spremenilo karkoli drugega. Grafično ponazorjeno:
anticefur> Vse kaj se je pa že dogajalo je treba pa odpisat?
Mnogo tega, kar se je že dogajalo, je treba odpisat. V dogajanjih preteklosti žal niso trpeli in umirali le antičefurji, marveč tudi geji, židje, Romi, invalidi, komunisti in mnogi drugi. Čas je, da se take reči nehajo. Ja, ker jaz tako pravim in če ti ni všeč, na svetu na žalost še vedno obstajajo dežele, v katerih se človekovih pravic ne spoštuje, kjer ste nestrpneži za zdaj še vedno dobrodošli.
anticefur> Koliko ti janković prispevaa da tako vneto zagovarjaš gejevske združbe?
V pogodbi mi piše, da ne smem povedat, sorry.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Pšenični ::
"To vam je tudi župnik povedal, ne?"
Ne, bil sem na nekem predavanju nekoč. Pred leti.
Ne, bil sem na nekem predavanju nekoč. Pred leti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Saladin ::
Zakaj ne rečemo bobu bob in haterji tukaj enostavno ne priznate, da ni objektivnih razlogov proti gejem (ali židom, romom, črncem, ženskam, tujcem,... drugače izgledajočim in drugače mislečim)
in da je edini razlog da ste "proti ..." zgolj ta, da se "vam" ne dopadejo njihov izgled, stališča ali dejanja.
Dajte si že enkrat v glavo da to, kaj se "vam" osebno ne dopade v teh primerih nima absolutno nobene zveze s tem, kaj jim po pravici pripada. Saj tudi meni se ne dvigne ob kuševanju dveh moških - pa vseeno vem, da je to za to skupino nekaj normalnega, zakonitega in upravičenega, kljub moji nejevolji. Tako kot moram dopustit sovražni govor kot "vašo" pravico do svobodnega govora (pa naj se mi to še tako gnusi).
"vaš" je v narekovajih, ker si ne zaslužite vikanja.
in da je edini razlog da ste "proti ..." zgolj ta, da se "vam" ne dopadejo njihov izgled, stališča ali dejanja.
Dajte si že enkrat v glavo da to, kaj se "vam" osebno ne dopade v teh primerih nima absolutno nobene zveze s tem, kaj jim po pravici pripada. Saj tudi meni se ne dvigne ob kuševanju dveh moških - pa vseeno vem, da je to za to skupino nekaj normalnega, zakonitega in upravičenega, kljub moji nejevolji. Tako kot moram dopustit sovražni govor kot "vašo" pravico do svobodnega govora (pa naj se mi to še tako gnusi).
"vaš" je v narekovajih, ker si ne zaslužite vikanja.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Arto ::
Ne tako jezno Saladin, bo telbanc mislu, da si gej. Pa še proti zakoniku bo za kazen glasoval, ker se tako grdo obnašaš.
Prav imaš.
"Hater troll - IGNORE ON"
"Hater troll - IGNORE ON"
Pithlit ::
Ker si zelo zahtevna sogovornica, bom verjetno res moral pregledat družinski zakonik zelo podrobno. To bom storil v prihodnjih dneh. Da bova lahko debato dvignila na nekoliko višji nivo
Hvala.
Moram še priznati, da se ženskim sogovornicam na tem forumu bolj posvetim. Razlog je v temu, da jih je presneto malo.
Računalništvi ni ravno vsaki zanimivo... poleg tega je pa polno predsodkov in mačizma. Se pa tudi to spreminja (na bolje).
Nekoliko me je presenetilo tvoje neznanje, z področja, ki ureja rejništvo, saj je to tesno povezano s posvajanjem.
To pa zato ker me posvajanje ni nikoli pretirano zanimalo. Niti me verjetno ne bo. Hčerko imam... Še ene pa ne rabim.
Telbanc, sin moj, dokler ne boš citiral členov, ki te motijo, te nihče ne bo jemal resno.
Saj je rekel da bo. Ampak zdaj so prazniki... se tudi meni marsikaj ne da narest če ni res nujno.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Ziga Dolhar ::
Brisan trol antičefur (mimogrede, čestitke ob nazivu, in to prvi dan registracije!) ter nanj navezujoči se prispevki.
Ostalim sodelujočim se opravičujem za njihov trud, ki je šel v nič.
Antićefurju priporočam, da gre na kak drug forum, kjer bo deležen boljše priložnosti za svojo kognitivno in duhovno rast.
Ostalim sodelujočim se opravičujem za njihov trud, ki je šel v nič.
Antićefurju priporočam, da gre na kak drug forum, kjer bo deležen boljše priložnosti za svojo kognitivno in duhovno rast.
https://dolhar.si/
"Saj je rekel da bo. Ampak zdaj so prazniki... se tudi meni marsikaj ne da narest če ni res nujno."
Hvala sicer za razumevanje, imam občutek, da mene ženske bolj "razumejo".
"Zakaj ne rečemo bobu bob in haterji tukaj enostavno ne priznate, da ni objektivnih razlogov proti gejem (ali židom, romom, črncem, ženskam, tujcem,... drugače izgledajočim in drugače mislečim)
in da je edini razlog da ste "proti ..." zgolj ta, da se "vam" ne dopadejo njihov izgled, stališča ali dejanja."
V omenjeni tematiki se podajamo na dokaj nepoznano področje. Zato je prav, da se dileme raziščejo, nesporazumi odpravijo....
Stališča , dejanja, do njih ima preprosto pravico vsak. Da misli s svojo glavo (nima pa pravice ščuvat k nasiju). O izgledu je tukaj težko govorit, je pa res, da so meni všeč ali ne le ženske. Po zunanjem izgledu. In seveda če mi kakšna ni....modro molčim.
"Dajte si že enkrat v glavo da to, kaj se "vam" osebno ne dopade v teh primerih nima absolutno nobene zveze s tem, kaj jim po pravici pripada. Saj tudi meni se ne dvigne ob kuševanju dveh moških - pa vseeno vem, da je to za to skupino nekaj normalnega, zakonitega in upravičenega, kljub moji nejevolji. Tako kot moram dopustit sovražni govor kot "vašo" pravico do svobodnega govora (pa naj se mi to še tako gnusi)."
O tej skupini smo že marsikaj povedali.....sovražni govor pa je dost relativna zadeva. Odvisno od družbe. Moje menje sicer je, da bi bilo morda za začetek sprejemljivo dovoliti posvojitve le dvem ženskam, moškim pač ne. Razloge sem že navedel. Sicer sva z kolegico že ugotovila, da se zna v času krize, morda za to ponuditi priložnost. Če bi prišlo npr.do "razpada" socialnega sistema.
"Zakaj ne rečemo bobu bob in haterji tukaj enostavno ne priznate, da ni objektivnih razlogov proti gejem (ali židom, romom, črncem, ženskam, tujcem,... drugače izgledajočim in drugače mislečim)
in da je edini razlog da ste "proti ..." zgolj ta, da se "vam" ne dopadejo njihov izgled, stališča ali dejanja."
V omenjeni tematiki se podajamo na dokaj nepoznano področje. Zato je prav, da se dileme raziščejo, nesporazumi odpravijo....
Stališča , dejanja, do njih ima preprosto pravico vsak. Da misli s svojo glavo (nima pa pravice ščuvat k nasiju). O izgledu je tukaj težko govorit, je pa res, da so meni všeč ali ne le ženske. Po zunanjem izgledu. In seveda če mi kakšna ni....modro molčim.
"Dajte si že enkrat v glavo da to, kaj se "vam" osebno ne dopade v teh primerih nima absolutno nobene zveze s tem, kaj jim po pravici pripada. Saj tudi meni se ne dvigne ob kuševanju dveh moških - pa vseeno vem, da je to za to skupino nekaj normalnega, zakonitega in upravičenega, kljub moji nejevolji. Tako kot moram dopustit sovražni govor kot "vašo" pravico do svobodnega govora (pa naj se mi to še tako gnusi)."
O tej skupini smo že marsikaj povedali.....sovražni govor pa je dost relativna zadeva. Odvisno od družbe. Moje menje sicer je, da bi bilo morda za začetek sprejemljivo dovoliti posvojitve le dvem ženskam, moškim pač ne. Razloge sem že navedel. Sicer sva z kolegico že ugotovila, da se zna v času krize, morda za to ponuditi priložnost. Če bi prišlo npr.do "razpada" socialnega sistema.
Zgodovina sprememb…
telbanc> Razloge sem že navedel.
Žal omenjeni razlogi ne zdržijo kritične presoje.
Če zaradi predsodkov storimo nekaj, potem lahko zaradi predsodkov tudi polnimo rove in rečemo "razloge smo že navedli". Upam da razumeš, kako zelo pomembno je to, kar ti skušam razložiti.
Žal omenjeni razlogi ne zdržijo kritične presoje.
Če zaradi predsodkov storimo nekaj, potem lahko zaradi predsodkov tudi polnimo rove in rečemo "razloge smo že navedli". Upam da razumeš, kako zelo pomembno je to, kar ti skušam razložiti.
Super Sonic ::
Verjetno sam hočeš tako.
Moje menje sicer je, da bi bilo morda za začetek sprejemljivo dovoliti posvojitve le dvem ženskam, moškim pač ne.
Zakaj ne rečemo bobu bob in haterji tukaj enostavno ne priznate, da ni objektivnih razlogov proti gejem (ali židom, romom, črncem, ženskam, tujcem,... drugače izgledajočim in drugače mislečim)in da je edini razlog da ste "proti ..." zgolj ta, da se "vam" ne dopadejo njihov izgled, stališča ali dejanja.
Amen.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
madmitch ::
To je zaradi hudo izražene feminilnosti pri tebi.
V omenjeni tematiki se podajamo na dokaj nepoznano področje. Zato je prav, da se dileme raziščejo, nesporazumi odpravijo...
Bedarija, take izgovore so imeli, ko so ukinjali suženjstvo in so zamurcem priznali, da so ljudje in potem, ko so ženskam dajali volilno pravico.
Kero skupino ti to misliš? Dokler boš razmišljal o sebi, kot strašnem človekoljubu, ker drugačne TOLERIRAŠ, bo to narobe.
Človekoljub moj, a mi lahko navedeš naš sovražni govor, lepo prosim. Nestrinjanje s teboj NI sovražni govor, ne glede na to, kar so ti gospod župnik rekli, res ne.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
*ahem* tistega zadnjega ni izjavil telebanc ampak Saladin.
Okapi ::
Ampak za nesporazum pa je kriv telebanc, ker se v sedmih letih ni uspel naučiti, kako se citira druge.
O.
O.
"Ampak za nesporazum pa je kriv telebanc, ker se v sedmih letih ni uspel naučiti, kako se citira druge."
Sodelujem na več forumih, na enem nemškem, srbskem, pa nekej je še naših....tko, da se malo še lovim.
Če pogledaš....sem v tej temi nepogrešljiv. Dobesedno.
Debata postaja vse boljša in dobiva nove razsežnosti. Fascinantne. Tole z video vložki je sploh u redu. To dokazuje usvarjalnost in "širino razmišljanja".
"Žal omenjeni razlogi ne zdržijo kritične presoje.
Če zaradi predsodkov storimo nekaj, potem lahko zaradi predsodkov tudi polnimo rove in rečemo "razloge smo že navedli". Upam da razumeš, kako zelo pomembno je to, kar ti skušam razložiti. "
To je le tvoje mnenje. Debato poskušaš z "polnjenjem rovov" spet spraviti na osebno raven.
Je pa res, da prav vsak post pazljivo prečitam in upoševam vsak mišljenje.
"telbanc je danes ob 18:06:27 izjavil:
Kero skupino ti to misliš? Dokler boš razmišljal o sebi, kot strašnem človekoljubu, ker drugačne TOLERIRAŠ, bo to narobe.
Človekoljub moj, a mi lahko navedeš naš sovražni govor, lepo prosim. Nestrinjanje s teboj NI sovražni govor, ne glede na to, kar so ti gospod župnik rekli, res ne. "
@madmitch, se mi le dozdeva da postajaš obseden z mano?
Sodelujem na več forumih, na enem nemškem, srbskem, pa nekej je še naših....tko, da se malo še lovim.
Če pogledaš....sem v tej temi nepogrešljiv. Dobesedno.
Debata postaja vse boljša in dobiva nove razsežnosti. Fascinantne. Tole z video vložki je sploh u redu. To dokazuje usvarjalnost in "širino razmišljanja".
"Žal omenjeni razlogi ne zdržijo kritične presoje.
Če zaradi predsodkov storimo nekaj, potem lahko zaradi predsodkov tudi polnimo rove in rečemo "razloge smo že navedli". Upam da razumeš, kako zelo pomembno je to, kar ti skušam razložiti. "
To je le tvoje mnenje. Debato poskušaš z "polnjenjem rovov" spet spraviti na osebno raven.
Je pa res, da prav vsak post pazljivo prečitam in upoševam vsak mišljenje.
"telbanc je danes ob 18:06:27 izjavil:
Človekoljub moj, a mi lahko navedeš naš sovražni govor, lepo prosim. Nestrinjanje s teboj NI sovražni govor, ne glede na to, kar so ti gospod župnik rekli, res ne. "
@madmitch, se mi le dozdeva da postajaš obseden z mano?
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Ampak za nesporazum pa je kriv telebanc, ker se v sedmih letih ni uspel naučiti, kako se citira druge.
Se strinjam ja. Je pa fascinantno videt nekoga kako se razburi nad govorjenjem nekoga ki stoji na 'istem bregu' misleč da je to pisanje tistega na 'nasprotnem bregu'.
Prevelika zagretost? Nepazljivost? Kaj tretjega? Lahko samo ugibam kako se smeji tistem na 'unem bregu'...
Morda jasen povzetek kar sem hotel reči:
Haterji morajo prebrat deklaracijo človeških pravic, zlato/srebrno pravilo in neko dobro knjigo o etiki/morali (slednje je lahko tudi verska knjiga z sodobnim razumevanjem in ne kot navodila za kamenjanje/sežiganje/pohabljanje... drugačnih). Šele takrat jim bodo verjetno kapnile besede kot so "liberte/fraternite/egalite", "ljubi svojega bližnjega kot ljubiš sebe", "Live free or die: Death is not the worst of evils" in mnogo, mnogo drugih.
Če ne zmorete sprejeti tega splošnega pojma pravic do svobode, potem sprejmite dejstvo, da kar se nekom gnusi ni avtomatsko deviantno in kaznivo - pa četudi se večini ljudi morda zdi tako.
Večini bo čokolada na pečenem kosu mesa bila ogabna - drugim je to specialiteta. A je torej jesti čokolado na mesu deviantno in nezakonito?
Ni, temveč je zgolj drugačno.
Banalnost homofobije je podobna banalnosti te analogije - česa zavraga se bojite? Naj ljudje delajo kar hočejo, dokler ne škodujejo nobenemu (četudi delajo stvari, ki jih sam nikoli ne bi in jih tudi smatram za neukusne).
Saj obstajajo resne deviantnosti in nezakonita dejanja. Ampak sporazumna razmerja med odraslimi to niso. "Žvaljenje" na ulici (kar je verjetno strah haterjev tukaj) je zgolj stvar splošne kulture (ki velja za vse) in nič več.
Ko smo že pri "žvaljenju"...
"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"
Evelyn Beatrice Hall
Haterji morajo prebrat deklaracijo človeških pravic, zlato/srebrno pravilo in neko dobro knjigo o etiki/morali (slednje je lahko tudi verska knjiga z sodobnim razumevanjem in ne kot navodila za kamenjanje/sežiganje/pohabljanje... drugačnih). Šele takrat jim bodo verjetno kapnile besede kot so "liberte/fraternite/egalite", "ljubi svojega bližnjega kot ljubiš sebe", "Live free or die: Death is not the worst of evils" in mnogo, mnogo drugih.
Če ne zmorete sprejeti tega splošnega pojma pravic do svobode, potem sprejmite dejstvo, da kar se nekom gnusi ni avtomatsko deviantno in kaznivo - pa četudi se večini ljudi morda zdi tako.
Večini bo čokolada na pečenem kosu mesa bila ogabna - drugim je to specialiteta. A je torej jesti čokolado na mesu deviantno in nezakonito?
Ni, temveč je zgolj drugačno.
Banalnost homofobije je podobna banalnosti te analogije - česa zavraga se bojite? Naj ljudje delajo kar hočejo, dokler ne škodujejo nobenemu (četudi delajo stvari, ki jih sam nikoli ne bi in jih tudi smatram za neukusne).
Saj obstajajo resne deviantnosti in nezakonita dejanja. Ampak sporazumna razmerja med odraslimi to niso. "Žvaljenje" na ulici (kar je verjetno strah haterjev tukaj) je zgolj stvar splošne kulture (ki velja za vse) in nič več.
Ko smo že pri "žvaljenju"...
Banalnost homofobije je podobna banalnosti te analogije
Saj to ni edina banalnost. Z vidika neke malo bolj resne presoje je največja banalnost to da homofobi istospolno usmerjene vidijo kot nekaj nenormalnega. Zelo pogosto bodo homofobi rekli da je istospolna usmerjenost bolezen (Rugelj, recimo, pravi temu norost... pa je iz stroke in bi moral biti bolje obveščen preden klati neumnosti).
Fora pri tem je da homofobija dejansko je patološko stanje. Istospolna usmerjenost pa ne. Torej so dejansko homofobi tisti ki so bolni. Mindfuck.
Mimogrede, moje mnenje, ni dobrih in slabih homofobov. Kot ni dobrih in slabih nacijev. Kot ni dobrih in slabih rasistov. Kot ni dobrih in slabih posiljevaljcev. Ja, jih enačim. Zame med temi ni ravno nekih groznih razlik. Homofobija, nacizem, rasizem... pogosto pripeljejo do zelo podobnih rezultatov kot posilstva. Tako v smislu fizičnih kot psiholoških travm.
Fora pri tem je da homofobija dejansko je patološko stanje. Istospolna usmerjenost pa ne. Torej so dejansko homofobi tisti ki so bolni. Mindfuck.
True.
Samo treba jim še dopovedat, da to ni "conspiracy against the human race", temveč da znamo, kot rečejo, angleži: "to hold the opposite view".
Kritika homofobije ni kritika heteroseksualnosti, zaboga miloga. Je podpora in zagovarjanje res osnovnih človeških pravic in svoboščin, ki so daleč nad individualnimi preferencami posameznikov ali skupin.
Kritika homofobije ni kritika heteroseksualnosti
Sem istospolno (to sicer ni čisto res, ampak za slovenijo je že to skorajda preveč) usmerjena. Imam hčerko. Homofobi se bojijo (med drugim) da bom svojo hčerko vzgajala tako da bo istospolno usmerjena. Meni je skoraj popolnoma vseeno za njeno spolno usmerjenost.
'Skoraj' pa zato ker malenkost navijam da bo hetero.
Invictus ::
Ma ne vem kaj komplicirate okoli tega. Država naj uzakoni homoseksualne poroke, ker to dolgoročno njej prinaša manj problemov. zaradi uradnih postopkov ko pride do ločitve, smrti partnerja, obisk v bolnišnici, pa še kaj bi se našlo. Poleg tega poroka prinaša cel kup dolžnosti, ne samo pravic. naj imajo iste probleme kot vse ostale "normalne" družine.
Ko berem kaj pišete o homoseksualcih, se večini vidi da ne pozna niti enega. Ker so tako nevarni, najbrž hodite okoli z zamaški v riti, da vas ne bi kdo naskočil v prvem javnem WCju.
Za vse homofobe bi bila najboljša teorija da gredo v nedeljo v K4. Da vidimo če bodo preživeli ...
Ko berem kaj pišete o homoseksualcih, se večini vidi da ne pozna niti enega. Ker so tako nevarni, najbrž hodite okoli z zamaški v riti, da vas ne bi kdo naskočil v prvem javnem WCju.
Za vse homofobe bi bila najboljša teorija da gredo v nedeljo v K4. Da vidimo če bodo preživeli ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
hamax ::
Christian foster couple lose 'homosexuality views' case
Sodisce je odlocilo, da homofobni starsi niso primerni za rejnike. Tudi ce homofobijo opravicujejo s "tradicionalnimi krscanskimi vrednotami".
Sodisce je odlocilo, da homofobni starsi niso primerni za rejnike. Tudi ce homofobijo opravicujejo s "tradicionalnimi krscanskimi vrednotami".
Kos0brin ::
Mah. Berem to temo tukaj in se znova spomnim zakaj se že toliko let ne maram.
Oh če bi vedeli kako je fajn živet v homofobni družini, zavrti državi.
Makes my life so much easier.
</sarcasm>
Ne zaslužimo si tega. Moji naivni mladi možgani celo menijo da je vse skupaj nesmiselno in da nikoli, res nikoli sploh nihče ni imel pravice da tako abruptno loči svet hetero in homoseksualcev. Čeprav sem se rodila v to, ne razumem.
Oh če bi vedeli kako je fajn živet v homofobni družini, zavrti državi.
Makes my life so much easier.
</sarcasm>
Ne zaslužimo si tega. Moji naivni mladi možgani celo menijo da je vse skupaj nesmiselno in da nikoli, res nikoli sploh nihče ni imel pravice da tako abruptno loči svet hetero in homoseksualcev. Čeprav sem se rodila v to, ne razumem.
Kos0brin> Moji naivni mladi možgani celo menijo da je vse skupaj nesmiselno in da nikoli, res nikoli sploh nihče ni imel pravice da tako abruptno loči svet hetero in homoseksualcev.
It's the truth.
It's the truth.
perci ::
Najprej je treba pri celi stvari razumeti nekaj dejstev.
Homoseksualci se lahko poročijo. Lahko se poročijo s partnerjem nasprotnega spola, ne glede na njihovo usmerjenost.Prav tako se heteroseksualci ne morejo poročiti s partnerjem istega spola.
Torej zakonodajalec, ne dovoljuje "posvečanjenja" tovrstne skupnosti z institutom poroke in pri tem ravna za vse posameznike enako - ljudi istospolne usmerjenosti ne diskriminira.
Osebno nimam nič proti temu (tu sem spremenil stališče od nekaj let nazaj), da bi dovolili poroke tudi za dva istousmerjena in jim dovolili posvajanje otrok. Mogoče tudi poroke za skupnosti več ljudi (npr. dve ženski in en moški).
Zavračam pa stališče, da je to nekaj o čemer sploh ne sme biti debate, ker naj bi šlo za kršitve človekovih pravic. Tudi ustavno sodišče očitno to stališče zavrača.
Želel bi si, da bi se bila naša družba sama (ne pod prisilo "enakopravnosti") sposobna odločiti, da so nam homoseksualne poroke čist ok. Žal pa je pot do tam dolga - vrednote se spreminjajo počasi. Hočeš nočeš smo indoktrinirani - tako od staršev kot od družbe nasploh.
Homoseksualci se lahko poročijo. Lahko se poročijo s partnerjem nasprotnega spola, ne glede na njihovo usmerjenost.Prav tako se heteroseksualci ne morejo poročiti s partnerjem istega spola.
Torej zakonodajalec, ne dovoljuje "posvečanjenja" tovrstne skupnosti z institutom poroke in pri tem ravna za vse posameznike enako - ljudi istospolne usmerjenosti ne diskriminira.
Osebno nimam nič proti temu (tu sem spremenil stališče od nekaj let nazaj), da bi dovolili poroke tudi za dva istousmerjena in jim dovolili posvajanje otrok. Mogoče tudi poroke za skupnosti več ljudi (npr. dve ženski in en moški).
Zavračam pa stališče, da je to nekaj o čemer sploh ne sme biti debate, ker naj bi šlo za kršitve človekovih pravic. Tudi ustavno sodišče očitno to stališče zavrača.
Želel bi si, da bi se bila naša družba sama (ne pod prisilo "enakopravnosti") sposobna odločiti, da so nam homoseksualne poroke čist ok. Žal pa je pot do tam dolga - vrednote se spreminjajo počasi. Hočeš nočeš smo indoktrinirani - tako od staršev kot od družbe nasploh.
perci> Tudi ustavno sodišče očitno to stališče zavrača.
Nope, US se sploh ni dotaknilo vsebine predlaganih sprememb (ki nimajo nobene zveze z izenačitvijo registrirane istospolne zveze z zakonsko zvezo).
Nope, US se sploh ni dotaknilo vsebine predlaganih sprememb (ki nimajo nobene zveze z izenačitvijo registrirane istospolne zveze z zakonsko zvezo).
Zgodovina sprememb…
Bom malo "zadramatiziral" - črnci se lahko poročijo - z osebo svoje rase. Prav tako se lahko tudi belci poročijo z osebo svoje rase. Veljajo enaka pravila za vse, nihče se ne more poročiti z osebo, ki ni njegove rase. Je to tudi ok?
perci ::
Jure, preberi si, kaj sem napisal. Ustavno sodišče zavrača stališče, da se o tej temi sploh ne sme debatirat.Sprejeti zakon gre lahko na referendum. To pomeni, da ljudem dovoli, da debatirajo.
Bom malo "zadramatiziral" - črnci se lahko poročijo - z osebo svoje rase. Prav tako se lahko tudi belci poročijo z osebo svoje rase. Veljajo enaka pravila za vse, nihče se ne more poročiti z osebo, ki ni njegove rase. Je to tudi ok?Primerjava je sicer čisto neumestna, vendar če že moraš - taka prepoved po mojem mnenju ni diskriminatorna. Je neupravičena glede na okolje v katerem živimo, ni pa diskriminatorna (enako obravnava vse). Do koga naj bi pa po tvojem mnenju bila? Do črncev ali do belcev?
perci> Jure, preberi si, kaj sem napisal. Ustavno sodišče zavrača stališče, da se o tej temi sploh ne sme debatirat.Sprejeti zakon gre lahko na referendum. To pomeni, da ljudem dovoli, da debatirajo.
Debatirajo vedno lahko, kar pa na noben način ne pomeni, da smejo o tem tudi odločati, če bi bile posledice neustavne. O tem, ali morebiti so, sodišče ni želelo odločati, ker je popolnoma jasno, da se ne morejo odločiti narobe (glede na tisti del EU, ki se je že), ne želijo pa se odločiti pravilno (glede na to, kako glasni so pri nas homofobi).
perci> ni pa diskriminatorna
You damn well know this is bullshit.
perci> Do črncev ali do belcev?
Obojih, jasno, kar pa v ničemer ne spremeni dejstva, da gre za diskriminacijo. Saj nam v ustavi, temeljnem pravnem dokumentu, piše, da se zakon _ne more_ opirati na nobeno osebno okoliščino ali lastnost.
Debatirajo vedno lahko, kar pa na noben način ne pomeni, da smejo o tem tudi odločati, če bi bile posledice neustavne. O tem, ali morebiti so, sodišče ni želelo odločati, ker je popolnoma jasno, da se ne morejo odločiti narobe (glede na tisti del EU, ki se je že), ne želijo pa se odločiti pravilno (glede na to, kako glasni so pri nas homofobi).
perci> ni pa diskriminatorna
You damn well know this is bullshit.
perci> Do črncev ali do belcev?
Obojih, jasno, kar pa v ničemer ne spremeni dejstva, da gre za diskriminacijo. Saj nam v ustavi, temeljnem pravnem dokumentu, piše, da se zakon _ne more_ opirati na nobeno osebno okoliščino ali lastnost.
Bom malo "zadramatiziral" - črnci se lahko poročijo - z osebo svoje rase. Prav tako se lahko tudi belci poročijo z osebo svoje rase. Veljajo enaka pravila za vse, nihče se ne more poročiti z osebo, ki ni njegove rase. Je to tudi ok?Primerjava je sicer čisto neumestna, vendar če že moraš - taka prepoved po mojem mnenju ni diskriminatorna. Je neupravičena glede na okolje v katerem živimo, ni pa diskriminatorna (enako obravnava vse). Do koga naj bi pa po tvojem mnenju bila? Do črncev ali do belcev?
Ježešmarija, perci.
Do [črnca in belke] / [do črnke in belca] / [do črnca in belca] / [do črnke in belke], ki želita zaživeti skupaj in si zaslužita vse tiste prisilne pravne posledice, ki izhajajoče iz načela socialne države pomenijo zaščito šibkejšega partnerja. In jih hkrati uživa drug tak par, v katerem sta slučajno oba partnerja iste barve.
Do koga naj bi pa po tvojem mnenju bila? Do črncev ali do belcev?
Do ločevanja ljudi po barvah, česa ne štekaš!?
Perci, tole okol zamurcev je bilo še ne tako dolgo nazaj zelo aktualno in je ponekod še vedno (neuradno) tko da ni tak hud mimosunek.
US je odločilo, da ena ustavna pravica ne sme izključevati pravice do druge ustavne pravice, v tem primeru referenduma. Kaj bo US reklo. če bo referendum uspel, je pa druga pesem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
madmitch: Vlada se bo spametovala in pred Ustavnim sodiščem napadla veljavno ureditev, če meni, da je ta protiustavna [in bi DZak to protiustavnost popravil].
To bi lahko storila že sedaj. Pa raje z vso ihto (in željo zadovoljitve egov, ki so ga pripravljali pol svoje profesionalne kariere) hitijo z Družinskim zakonikom, ki je tik pred dokončnim sprejetjem v Državnem zboru razvodenel do tiste mere, da prinaša komaj še kako dobro novost. Ajde - uvedba zunajpartnerske istospolne skupnosti (po vzoru zunajzakonske skupnosti) je že taka. Ampak če bi raje izpodbijali sporni del ZRIPS-a, bi bili precej uspešnejši. In še referendumu bi se ognili.
Nadvse neodgovorno do skupin, ki jih menda želijo zaščititi.
To bi lahko storila že sedaj. Pa raje z vso ihto (in željo zadovoljitve egov, ki so ga pripravljali pol svoje profesionalne kariere) hitijo z Družinskim zakonikom, ki je tik pred dokončnim sprejetjem v Državnem zboru razvodenel do tiste mere, da prinaša komaj še kako dobro novost. Ajde - uvedba zunajpartnerske istospolne skupnosti (po vzoru zunajzakonske skupnosti) je že taka. Ampak če bi raje izpodbijali sporni del ZRIPS-a, bi bili precej uspešnejši. In še referendumu bi se ognili.
Nadvse neodgovorno do skupin, ki jih menda želijo zaščititi.
Žiga, o pameti politikov nima smisla izgubljati besed. Včasih se mi zdi, da na Šubičevi sedi kup nedodelanih pamžov, ki se kregajo samo zarad kregarije.
madmitch, mene najbolj "boli", da sem pred letom (ali dvema?) v Pravni praksi, mislim da v Prilogi, bral prispevek neke gospe, zaposlene na ministrstvu za družino.
Zapisala je, da pričakujejo zahtevo za referendum, ampak jo bodo izigrali tako, da bodo v zakon, ki bo na novo oziroma drugače urejal nekaj družbeno perečih tem, spravili še izvršitev neke ustavne odločbe. Nato se bodo sklicevali na to, da ni dopusten referendum zoper zakon, ki odpravlja protiustavnost oz. uresničuje odločbo ustavnega sodišča.
Mi je takrat (pa ne zato, ker sem bil na morju in prispevek bral v viseči mreži) zavrelo in bilo jasno, da bo morebitna zahteva za prepoved referenduma ne le zavrnjena, ampak morala biti zavrnjena.
Žal - če sem še tak podpornik Družinskega zakonika, sem menil in še vedno menim, da je odločitev US edina pravilna. (Je pa res, da sem med pravniki glede tega v manjšini.) In še branje odklonilnih in ločenih mnenj da vedeti, da je bila prepoved referenduma vsebinsko zavrnjena še z večjo večino kot 5-4.
Zapisala je, da pričakujejo zahtevo za referendum, ampak jo bodo izigrali tako, da bodo v zakon, ki bo na novo oziroma drugače urejal nekaj družbeno perečih tem, spravili še izvršitev neke ustavne odločbe. Nato se bodo sklicevali na to, da ni dopusten referendum zoper zakon, ki odpravlja protiustavnost oz. uresničuje odločbo ustavnega sodišča.
Mi je takrat (pa ne zato, ker sem bil na morju in prispevek bral v viseči mreži) zavrelo in bilo jasno, da bo morebitna zahteva za prepoved referenduma ne le zavrnjena, ampak morala biti zavrnjena.
Žal - če sem še tak podpornik Družinskega zakonika, sem menil in še vedno menim, da je odločitev US edina pravilna. (Je pa res, da sem med pravniki glede tega v manjšini.) In še branje odklonilnih in ločenih mnenj da vedeti, da je bila prepoved referenduma vsebinsko zavrnjena še z večjo večino kot 5-4.
Double_J ::
Zapisala je, da pričakujejo zahtevo za referendum, ampak jo bodo izigrali tako, da bodo v zakon, ki bo na novo oziroma drugače urejal nekaj družbeno perečih tem, spravili še izvršitev neke ustavne odločbe.
Super potem lahko to naredi tudi kdo, ki bi rad koga iztrebil. Podtakne nekaj zraven.
Glede konkretne teme pa, kaj imajo ustavni sodniki sploh za glasovati. To pomeni, da jih ima polovica narobe, polovica pa prav. To pomeni da nimajo pojma.
Dve šivanki...
"Zapisala je, da pričakujejo zahtevo za referendum, ampak jo bodo izigrali tako, da bodo v zakon, ki bo na novo oziroma drugače urejal nekaj družbeno perečih tem, spravili še izvršitev neke ustavne odločbe. Nato se bodo sklicevali na to, da ni dopusten referendum zoper zakon, ki odpravlja protiustavnost oz. uresničuje odločbo ustavnega sodišča.
Mi je takrat (pa ne zato, ker sem bil na morju in prispevek bral v viseči mreži) zavrelo in bilo jasno, da bo morebitna zahteva za prepoved referenduma ne le zavrnjena, ampak morala biti zavrnjena."
Torej je tle caka. Gospa je bila "tojk pametna", da je tole razodela vsemu svetu.
Torej, če bi zadeva šla skoz, bi lahko vsako nečednost zavili zraven....izvršitev neke ustavne odločbe in tako preprečili referendum.
Mi je takrat (pa ne zato, ker sem bil na morju in prispevek bral v viseči mreži) zavrelo in bilo jasno, da bo morebitna zahteva za prepoved referenduma ne le zavrnjena, ampak morala biti zavrnjena."
Torej je tle caka. Gospa je bila "tojk pametna", da je tole razodela vsemu svetu.
Torej, če bi zadeva šla skoz, bi lahko vsako nečednost zavili zraven....izvršitev neke ustavne odločbe in tako preprečili referendum.
Zgodovina sprememb…
Žiga, jaz se s teboj povsem strinjam. Ena ustavna pravica NE SME izključevati druge. Če so pisci zakona samovšečni retardiranci, ki mislijo, da bojo cel svet okol prinesli s podtikanjem, bi jim bilo treba po prvem takem poizkusu vzeti pravico napisati osnutek hišnega reda, kaj šele česa drugega.
Meni se zdi odločitev US povsem na mestu, kot sem že prej napisal. Kaj bo po tem, ko/če bo referendum uspel, je pa naslednji korak. Nimam pojma, a se lahko US na to spravi samo al mora kdo vložiti zahtevo za presojo...
Meni se zdi odločitev US povsem na mestu, kot sem že prej napisal. Kaj bo po tem, ko/če bo referendum uspel, je pa naslednji korak. Nimam pojma, a se lahko US na to spravi samo al mora kdo vložiti zahtevo za presojo...
"5. člen
(partnerska skupnost)
(1) Partnerska skupnost je življenjska skupnost dveh žensk ali dveh moških, katere sklenitev, pravne posledice in prenehanje ureja ta zakonik.
(2) Taka skupnost ima enake pravne posledice, kot jih ima zakonska zveza, razen če zakon določa drugače."
Sem pogledal zakonik. Tale člen se mi ne zdi u redu. In 6 člen tud ne tudi ne.
"Meni se zdi odločitev US povsem na mestu, kot sem že prej napisal. Kaj bo po tem, ko/če bo referendum uspel, je pa naslednji korak. Nimam pojma, a se lahko US na to spravi samo al mora kdo vložiti zahtevo za presojo..."
Mislim, da je več možnosti.
Ena od njih je, da se ne naredi nič.
Mislim, da je glavni problem zakonika "definicija" družine.
"Definicija družine v Družinskem zakoniku:
>>Družina je življenjska skupnost otroka z enim ali obema od staršev ali z drugo odraslo osebo, če ta skrbi za otroka in ima po tem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice. Zaradi koristi otrok uživa družina posebno varstvo države.<<"
(partnerska skupnost)
(1) Partnerska skupnost je življenjska skupnost dveh žensk ali dveh moških, katere sklenitev, pravne posledice in prenehanje ureja ta zakonik.
(2) Taka skupnost ima enake pravne posledice, kot jih ima zakonska zveza, razen če zakon določa drugače."
Sem pogledal zakonik. Tale člen se mi ne zdi u redu. In 6 člen tud ne tudi ne.
"Meni se zdi odločitev US povsem na mestu, kot sem že prej napisal. Kaj bo po tem, ko/če bo referendum uspel, je pa naslednji korak. Nimam pojma, a se lahko US na to spravi samo al mora kdo vložiti zahtevo za presojo..."
Mislim, da je več možnosti.
Ena od njih je, da se ne naredi nič.
Mislim, da je glavni problem zakonika "definicija" družine.
"Definicija družine v Družinskem zakoniku:
>>Družina je življenjska skupnost otroka z enim ali obema od staršev ali z drugo odraslo osebo, če ta skrbi za otroka in ima po tem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice. Zaradi koristi otrok uživa družina posebno varstvo države.<<"
Zgodovina sprememb…
Če bi bila družina definirana malo manj ohlapno, lahko potem omenjena člena ostaneta (dedovanje in ostalo).
telbanc> Če bi bila družina definirana malo manj ohlapno, lahko potem omenjena člena ostaneta (dedovanje in ostalo).
Zakaj pa? Razloži, čemu mora zakon različno obravnavati različne oblike družin, ki v realnosti tako in tako obstajajo že od pamtiveka in bodo obstajale še naprej in otrokom v nekaterim oblikam družin torej preprečiti, da uživajo socialno in pravno varstvo, ki so ga deležni otroci v drugih oblikah družin? Čemu to koristi?
Zakaj pa? Razloži, čemu mora zakon različno obravnavati različne oblike družin, ki v realnosti tako in tako obstajajo že od pamtiveka in bodo obstajale še naprej in otrokom v nekaterim oblikam družin torej preprečiti, da uživajo socialno in pravno varstvo, ki so ga deležni otroci v drugih oblikah družin? Čemu to koristi?
Zgodovina sprememb…
Trinitron ::
Še nekaj, na kar bi bilo pametno opozoriti.
Zaradi "konservativnih" prepričanj nekaterih staršev prihaja do situacije, da se starši odpovejo svojemu otroku, takoj ko ta odkrije, da je homoseksualno usmerjen. Veliko homoseksualnih otrok gre nato v posvojitev drugim staršem - se vam ne zdi, da bi bili ravno homoseksualni pari najboljši starši takšnemu otroku?
Po drugi strani pa bi morali tudi prepovedat posvojitve vsem tistim heteroseksualnim parom, ki morebitne homoseksualnosti posvojenca niso pripravljeni sprejeti. Takšna posvojitev namreč nosi preveliko tveganje.
Skratka, ni vse glede posvojitev tako črno in belo. In tudi trenutni predlog družinskega zakonika je slab, ker prvega ne omogoča, drugega pa ne prepoveduje.
Zaradi "konservativnih" prepričanj nekaterih staršev prihaja do situacije, da se starši odpovejo svojemu otroku, takoj ko ta odkrije, da je homoseksualno usmerjen. Veliko homoseksualnih otrok gre nato v posvojitev drugim staršem - se vam ne zdi, da bi bili ravno homoseksualni pari najboljši starši takšnemu otroku?
Po drugi strani pa bi morali tudi prepovedat posvojitve vsem tistim heteroseksualnim parom, ki morebitne homoseksualnosti posvojenca niso pripravljeni sprejeti. Takšna posvojitev namreč nosi preveliko tveganje.
Skratka, ni vse glede posvojitev tako črno in belo. In tudi trenutni predlog družinskega zakonika je slab, ker prvega ne omogoča, drugega pa ne prepoveduje.
"Zaradi "konservativnih" prepričanj nekaterih staršev prihaja do situacije, da se starši odpovejo svojemu otroku, takoj ko ta odkrije, da je homoseksualno usmerjen. Veliko homoseksualnih otrok gre nato v posvojitev drugim staršem - se vam ne zdi, da bi bili ravno homoseksualni pari najboljši starši takšnemu otroku?"
Seksualna zrelost-usmeritev se doseže relativno pozno.......posvajanje 17 letnikov, pa nima smisla.
Seksualna zrelost-usmeritev se doseže relativno pozno.......posvajanje 17 letnikov, pa nima smisla.
Trinitron ::
Posvajanje 17 letnikov nima smisla WTF? Si ti pri sedemnajstih že imel svoje stanovanje, službo, prihodek, ...?
telbanc> Seksualna zrelost-usmeritev se doseže relativno pozno.......posvajanje 17 letnikov, pa nima smisla.
Ja, s tem se strinjam. Moje vprašanje zgoraj pa ostane:
jype> Razloži, čemu mora zakon različno obravnavati različne oblike družin, ki v realnosti tako in tako obstajajo že od pamtiveka in bodo obstajale še naprej in otrokom v nekaterim oblikam družin torej preprečiti, da uživajo socialno in pravno varstvo, ki so ga deležni otroci v drugih oblikah družin? Čemu to koristi?
jype> Razloži, čemu mora zakon različno obravnavati različne oblike družin, ki v realnosti tako in tako obstajajo že od pamtiveka in bodo obstajale še naprej in otrokom v nekaterim oblikam družin torej preprečiti, da uživajo socialno in pravno varstvo, ki so ga deležni otroci v drugih oblikah družin? Čemu to koristi?
Zgodovina sprememb…
telbanc> Seksualna zrelost-usmeritev se doseže relativno pozno.......posvajanje 17 letnikov, pa nima smisla.
"Torej. Če Družinski zakonik na referendumu pade, bodo istospolni partnerji še vedno lahko posvajali biološke otroke svojih partnerjev."
Sej je tole zadosti.
Trinitron, tu ni mišljena uradna posvojitev.
Telbanc in njemu podobno misleči, dajte mi nekaj povedat. Kako in komu bi izključevanje posvojitev v istospolnih družinah koristilo? Bo manj homoseksualcev (če to čemu koristi po vaše), bodo otroci homoseksualcev bolje preskrbljeni ali bodo otroci v "tradicionalnih" družinah za kaj prikrajšani? Gre za otroke, to se vsi strinjamo upam. Torej, kje je vaš strah ali celo utemeljeno mislite, da tak zakon prinaša karkoli slabega za kogarkoli.
Konkretno prosim, po alinejah.
Preden začnete puhle in patetične floskule trosit - homoseksualci, tako moški kot ženske, bodo, ne glede na zakone, otroke imeli, kot jih imajo sedaj in so jih imeli prej, to je DEJSTVO.
A jih sedaj lahko?
Telbanc in njemu podobno misleči, dajte mi nekaj povedat. Kako in komu bi izključevanje posvojitev v istospolnih družinah koristilo? Bo manj homoseksualcev (če to čemu koristi po vaše), bodo otroci homoseksualcev bolje preskrbljeni ali bodo otroci v "tradicionalnih" družinah za kaj prikrajšani? Gre za otroke, to se vsi strinjamo upam. Torej, kje je vaš strah ali celo utemeljeno mislite, da tak zakon prinaša karkoli slabega za kogarkoli.
Konkretno prosim, po alinejah.
Preden začnete puhle in patetične floskule trosit - homoseksualci, tako moški kot ženske, bodo, ne glede na zakone, otroke imeli, kot jih imajo sedaj in so jih imeli prej, to je DEJSTVO.
"Torej. Če Družinski zakonik na referendumu pade, bodo istospolni partnerji še vedno lahko posvajali biološke otroke svojih partnerjev."
Sej je tole zadosti.
A jih sedaj lahko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 16480 (7303) | riba43 |