» »

"Sovražni govor" oziroma cenzura

"Sovražni govor" oziroma cenzura

««
«
1 / 6
»»

Thomas ::

Moram povedat, da mi grejo na vsa jetra jamrarije, ki se jih gredo zadnje čase. Ko vse kar ni levo poštirkano takoj postane "sovražni govor".

Cenzor preoblečen v šlevo, takorekoč, nam govori, kaj smemo misliti in česa ne. Ogabno.

jype ::

To je tradicija kontinenta, ki je zaradi sovražnega govora že utrpel miljone človeških žrtev.

Ti si želiš še enega vojaškega posredovanja Združenih držav, mi pa ne. Tebe prepoved sovražnega govora moti, nas pa ne. Tebe verjetno moti, da so nacistične skupine v Nemčiji prepovedane, nas pa ne.

Na demokratično srečo smo za zdaj še v večini.

BTW: tvoja insinuacija da je sovražni govor povezan z rečmi, ki niso levo obarvane, je vredna mentalno manj sposobnega osnovnošolca, ne pa tebe. Get real.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

WarpedGone ::

Včasih so ljudje zarad sovražnega govoroa šli na počitnice na Goli Otok. Think about that.
Ta hinavšna ki se zdej dogaja je za kozlat.

In se zgražajo kako premalo je žensk v politiki. Kdo bo pa volu take ...
Zbogom in hvala za vse ribe

urban99 ::

uf, mojstrska replika!

btw: a v Sloveniji ni kakega političnega foruma, kjer bi agitpropovske teme (vseh sort) odpirali? No offence though...

//edit: prvi stavek se nanaša na jype-a

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

jype ::

WarpedOne: ja, in na tisti čas nismo posebej ponosni. Vsekakor danes sovražni govor ni dovoljen, ne glede na to na koga se nanaša. Tudi če javno pozivaš k poboju nacistov je to danes kaznivo, kar je seveda prav. Takšne reči so se v preteklosti že izkazale za nevarne.

Ljudje pogosto mislijo, da je s tem kratena svoboda govora. Do neke mere je to seveda res. V Združenih državah trdijo, da je povsem sprejemljivo, če nekdo javno razmišlja kako bi bilo lepo, če bi zmagal Hitler. Vsekakor jim to ne predstavlja resnega problema, ker se jih Hitler (vsaj mlajše generacije, ki se ni borila v Evropi) bolj malo tiče. Popolnoma drugače je, če Američanu rečeš, da bi bilo fino, če bi zmagali Japonci. Takrat se svoboda govora nenadoma neha.

Da o teroristih ne govorimo.

Dejstvo je, da je sovražni govor zelo natančno definiran, a kot vsak drug instrument ki je podlaga za represijo je tudi ta lahko potencialno zlorabljan. Pa se to ne dogaja pogosto, vsaj pri nas in danes ne. Kitajska in Združene države so seveda druga pesem, a tam obstajajo tudi drugi instrumenti, ki so bistveno bolj škodljivi za demokracijo.

V severni sosedi je neko teslo izjavilo, da "v Nemčiji in Avstriji taborišča niso imela plinskih celic". Pri njih taka javna izjava pomeni nekaj let v zaporu. Če se komu to zdi naključje, potem v šoli ni poslušal, ko so razlagali kaj se je v zadnjem stoletju dogajalo z Evropo.

WarpedGone ::

Kako hitro se pomisleke proti enakovrednosti homoseksualnih porok izenači s plinskimi celicami...

Kdo sedaj tu izvaja sovražni govor?
Zbogom in hvala za vse ribe

Thomas ::

> Kdo sedaj tu izvaja sovražni govor?

Ni dvoma, hehe ...

Jest sem PROTI "porokam homoseksualcev" in sem PROTI "posinovljanju maternalnih babic".

Če bi se pa nek poslanec zavzemal za "PMB", pa bi mu neka poslanka rekla, če mu je stekla vsa kri iz glave v tiča in da naj si ga da pregledat ... bi bil TO "sovražni govor"?

Jasno da ne. Tako cenzorji blejajo samo ob posebnih priložnostih. Ko hočejo diskvalificirati neko legitimno diskusijo.

aljazh ::

>Ko hočejo diskvalificirati neko legitimno diskusijo.

Diskusija je legitimna, toda to še ne pomeni, da je način, kako ta diskusija poteka, legitimen. In tukaj gre za obsodbo poteka diskusije in ne diskusije same.

(edit: typo)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

urban99 ::

"legitimna diskusija"? Še takih prosim... crknil bom od smeha. Še malo pa bo nekdo napisal, da je Rupar intelektualec... mwhahahaha

jype ::

WarpedOne: ce ne znas brat, potem prosi za pomoc. Nikjer nisem izenacil nicesar.

Thomas: seveda bi bil sovrazni govor tudi v drugem primeru. Kaj zdaj spet brezveze natolcujes? Bi rad na vsak nacin povedal, da je homoseksualnost kriminal?

Nic bolj kriminal kot tvoj protokol. Le produkt nekega bioloskega casa, v katerem si se znasel.

Keyser Soze ::

Uf, nisem vedel, da imamo na forumu take ekstremne desničarje. Kaj ko bi kdo snel tista očala skozi katera gleda, ter zadeve preveril iz nevtralnega kota.

Mislim, da je primerno, da se drži debata na nekem kulturnem nivoju. Imuniteta ne bi smela biti izgovor oz. možnost za takšna obračunavanja. Sicer pa. Če se gremo takšen liberalizem. Imamo potemtakem kaj proti orožju v parlamentu? Bomo potem pač imeli diktaturo SNS. Ampak debate bodo pa efektivne in brez nepotrebnih posegov cenzorjev.

Daedalus ::

Mah zagovorniki sedanje oblasti pač počnejo tisto, kar so zagovorniki prejšnje - s prstom kažejo na drugo stran, ob vsaki kritiki užaljeno skačejo po luftu in se sprenevedajo. Zelo odraslo - ampak to so pač zagovorniki. Nimajo potrebne kritične distance.

Sovražni govor - v nekaterih primerih definitivno. Trenutna oblast in njeni podporniki pač mislijo da so Boga za jajca prijeli, zrasla so jim krila in pol mislijo, da lahko izustijo vsako neumnost, ki jim pade na pamet. Že videno, sicer ne v ravno tako primitivni obliki, ampak že videno. Obenem se mi pa zdi, da je poceni populizem nekako glavno orodje SDS-a, s katerim si kupuje glasove in podporo večinoma ne preveč dobro izobraženih posameznikov (ki so pa v večini). Kaj češ, na žalost so tudi teleta ala Rupar del demokracije.

Je pa zanimivo stališče Cukjatija - ki pravi, da se poslancev naj ne bi označevalo z raznimi pridevniki. A oni lahko govorijo kar koli hočejo, jaz pa mu ne smem v faco zabrusit, da se mi zdi šovinistični homofobni fašistoiden narcis? Kdo je pa zdaj tu v vlogi (sicer blagega ampak obstoječega) cenzorja? Če lahko poslanci plozajo kak se jim pač zazdi v danem trenutku, pol bom jaz tud (in upam, da vidite, kam to vodi). Poslanci kot predstavniki ljudstva, osebe, ki imajo moč nekega odločanja, bi mogli dajati zgled ostalim prebivalcem. Ne pa da se obnašajo kot horda prepotentnih mladoletnikov.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Nivo debate je eno. Preprečevanje debate v imenu nivoja debate pa drugo.

To je pri nas tradacija. O vsem se lahko razpravlja, dokler niso ogrožene "tekovine". Potem se pa dežurni levčarji zapičijo v "neprimernost načina".

Sem proti posinovljanju babic in proti homoseksualnim porokam. Ne glede na to, v kakšnih odnosih je Pavel Rupar s poslankami in kako se zmerjata Peče in Širca.

Kdor pa je za homoseksualne poroke, naj bo za tudi za možnost, da kdo posinovi lastno babico!

Seveda, da sem desničar. Ampak sem glede homoseksualnosti že 100X povedal. To je evolucijska strategija v razmnoževanju. Razlagal sem to naprej in nazaj, kogar zanima naj pobrska po Slotechu. Zato mi je zavračanje mojih argumentov s "ti desničar bi itak poslal vse pedre kacet" - absurdno. To pač zdaleč ni res. To je "sovražni govor", če je kaj "sovražni govor".

Ampak "ne šteje, ker nisem manjšinjec"? Heh ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Daedalus ::

>Nivo debate je eno. Preprečevanje debate v imenu nivoja debate pa drugo.

Mnja, sam nevem če bojo debate na ravni paramecijev lih kaj dosti rešile. Tako na eni, kot na drugi strani. Pravzaprav si upam trditi, da razni primitivni izpadi preprečujejo debato - ker takoj preusmerijo pozornost drugam. Taktika? Čisto možno. Precej populistična in primitivna, samo glede na komentarje na nekaterih drugih forumih (naj bojo babe v parlamentu raje tiho, ipd...) ma nek učinek. O posledicah takega tuljenja po parlamentu pa lahko kdaj drugič - ko se bo tak nivo debate razpasel še drugod.

Ne glede na zmerjanje me poroke homoseksualcev ne bi niti malo motile. Posinovljanje babic - kaj naj bi pa to blo? Ampak, to je že ena druga debata...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Imajo poslanci večjo pravico do zmerjanja kot drugi?

JA. To je privilegij poslancev, se bojim. Ker boljš da PRECEJ preveč gobca (poslanec), kot da bi moral kadarkoli imeti MALO preveč zaprto gofljo, sploh zaradi kakšnih kurtuaznosti. Če bi rad nekaznovano zmerjal, se daj izvoliti za poslanca. Ne za župana ali predsednika - samo za poslanca. Potem boš lahko nekaznovano sakramentiral nekoliko več kot drugi, pa tudi Novice in Žurnal te bodo smeli bolj dajati na tapeto. To je pa deprivilegij.

Štekaš?

Thomas ::

> Posinovljanje babic - kaj naj bi pa to blo?

Istega kalibra oslarija, kot poroke homoseksualcev.


Kar pa ne pomeni, da ne bi mogli homoseksualni pari sklepati civilnih unij in podobnega.

Kar pa ne pomeni, da ti ne moreš v oporoki svoje babice navesti kot svojega edinega dediča. Naprimer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Daedalus ::

Itak da štekam. Upam, da ti tud štekaš mojo poanto - namreč, da se lahko "debate" na takem nivoju začenjo širiti tudi kam drugam. Kak diskurz se pa na splošno uporablja v javnosti, pa menda ni vseeno, ali pač?

Poglej S-T. Ne dovoli se, da bi vsak pisal, kaj hoče in ostalim odrejal preglede mednožja. Zato lahko mamo na trenutke sicer ostre debate, ki pa vseeno dosegajo nek civiliziran nivo. Kam bi pa prišli, če bi se namesto argumentiranja svojih mnenj zmerjali vsevprek? Ne daleč, vsaj meni se tako zdi. In to mene moti - da nek reprezentativen član neke skupnosti očitno ne da nič na svoj nastop v javnosti ampak se raje obnaša kot prepotenten (in slabo vzgojen) pubertetnik.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

btw, kdo je predlagal posinovljanje babic?

thomas, nekak se mi zdi, da hočeš rečt, da "ti desničar bi itak poslal vse pedre kacet" ni enako "komunajzarske šleve". in da prvo je hate speach, drugo pa ne?!
l'jga

Thomas ::

Razumem. Poslanec, ki bi se včlanil v forum, bi se vseeno moral (sicer stvar politike foruma), obnašati v skladu s pravili foruma. V Parlamentu pa ne. Tam naj le pove, kaj mu leži na (piškavi ali ne) pameti. Če reče: "XY je kronan vosu" .... je pač tako rekel. Sme.

Spin off učinki govora so manj pomembni, kot gotovost poslanca da čežna svoje. To je v našem interesu, da imamo sproščene poslance. Če so osli - njihova pravica, ki jo podaljšujejo na volitvah.

To je vse dobro premišljeno.

p.s.

Tozadevno sem tule branil tudi poslanko Mrzel Jerico. Pred Marjanom. Se reče, zoprnico pred prijatlom. Tko da ne mi česarkoli očitat, da s kom sideam tle. Samo tehnologijo demokracije branim.

borchi ::

pa sme širca zdej dolgo faco vlečt, zapustit sejo, zahtevat, da se ji namest rupe ruparja opraviči sam kofi, dat pobudo za referendum za odstranitev vseh rup in ruparjev iz parlameta itd.? pa me ne briga kaj je njen resnični motiv. sme to delat? v parlamentu?
l'jga

bili_39 ::

Ja sme met dolgi nos in sme zapustit sejo. Če bodo volivci to vzeli za dobro na naslednjih volitvah je že drugo vprašanje.

Se strinjam, da v parlamentu ne sme biti cenzure. Bistvo parlamentarne demokracije.

Daedalus ::

Jah, se skoraj povsem strinjam. Sem pač mnenja, da lahko spin off učinki naredijo dosti škode, ker poslanci pravzaprav s svojim obnašanjem legitimirajo tako verbalno obračunavanje. V bistvu je pol stvar njihove vesti, kako se boj obnašali in kak zgled kazali.
Seveda je pa zelo pomembno, da se poslanci ne čutijo pod pritiskom, kadar želijo nekaj povedati. Kam pa bi prišli, če bi se počutili ogrožene pri posredovanju svojega mnenja? Verjetno ne daleč. Bo treba take zadeve vzeti v zakup - kar pa ne pomeni, da se na njih ne opozori in malo pokritizira.

Meja med še sprejemnljivim in onim ne več tako sprejemljivim je bol tanka, pa se mi zdi, da jo je ene par ljudi spregledalo. In taki se pol pogosto pojavljajo v Žurnalu, mar ne? Kar je pa tudi normalno, pričakovano in zaželjeno. Tako da o cenzuri se pomoje tu ne bi dalo govoriti. Je pa prisotno precej želje po preusmerjanju pozornosti javnosti drugam - in to z obeh strani.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bili_39 ::

Je pa prisotno precej želje po preusmerjanju pozornosti javnosti drugam - in to z obeh strani


Legitimna taktika. ;)

Daedalus ::

Afkors. Samo pomoje to javnost ne zakapira0:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

Legitimna taktika. ;)

itak. tele rupar je šlevi širci odprl vrata, katera bi si sama velik težje odprla.

hja, še prevelik đentlmen je, tale rupa(r).
l'jga

Thomas ::

SME.

Širca sme.

Milene Župančič pa jest nisem volu. Zato njej pač pravim, nej ne teži s "sovražnimi govori" ipd. OK?

Ker ko začneš prepovedovati "sovražni govor", potem prenesi, da ti kdo zarusi "omejevalec svobode govora". Če si Milena Ž. ali pa ne.

jype ::

Ne glede na tvoje mnenje je zaljenje poslancev zaradi njihovega prepricanja nedopustno, saj lahko izzove zelo kontraproduktivne konflikte.

Prepoved taksnega verbalnega komuniciranja ni muha visoke druzbe, ki ji praviloma pripadajo poslanci, temvec, kot sem ti ze uvodoma razlozil, izkusenj.

V Evropi nimamo svobode govora priblizno toliko, kot je nimajo cez luzo, samo da smo mi tisti, ki so bolj civilizirani. Ni se nam treba sramovati svoje zgodovine, ker smo se iz nje marsikaj naucili. Se pa lahko sramujemo svoje sedanjosti, ker smo ocitno zamocili vzgojo generacij, ki so danes prisle na oblast. Ja, verjetno tudi zaradi represivnega sistema, ki nas je indoktriniral skoraj polovico prejsnjega stoletja.

Stremeti je treba k visjim, ne nizjim standardom razprave. Ne pravim, da bi moral zaradi tega biti kdorkoli obtozen. Pravim samo, da take reci v javni razpravi niso dopustne. Meni se tako in tako zdijo vse poroke ena velika bedarija, zato ne vidim razloga, zakaj do te bedarije ne bi bili upraviceni vsi, ki se jim da s tem ukvarjat. Seveda pa vem, da nekaterim taka rec, se posebej v povezavi z vero, ogromno pomeni. Takim ljudem pac ne grem solit pameti, ker bi jih s tem nedvomno prizadel. V debati je pac vedno treba paziti, da se prilagodis sogovorcu. V parlamentarni debati pa se toliko bolj, ker tam lahko odlocilno vplivas na zakonodajo, in ne nujno dobro.

S cajtengom po glavi v parlamentu je priblizno enako kot sovrazni govor. Pa se Kacinu takrat ni nic pripetilo, ker je vec kot polovica parlamenta menila, da si je spostovani gospod Hvalica klofuto zasluzil. Kljub temu sem pogresal simbolicne sankcije, tako kot jih zdaj. Na primer izpad mesecnega osebnega dohodka zaradi neustreznega opravljanja dolznosti poslanca.

Thomas ::

> Ne glede na tvoje mnenje je zaljenje poslancev zaradi njihovega prepricanja nedopustno

Torej ne bi smeli biti preveč gorki Ruparju in ga žaliti z zarobljencem, če so po njegovem prepričanju morda mednožja nekaterih poslank shemaleovska?

:\

jype ::

Ne. Ne bi smeli.

Enostavno se mu pove, da nacin debate ni ustrezen in da mora na podlagi tega ustrezno nadomestiti svoj manjko druzbenokulturne izobrazbe, ali pa naj si priskrbi prevajalca, ki bo zanj pocel to, cesar sam ne zna (komunikacijo). Ce se temu ne podredi, potem se ga pac odstrani iz parlamenta, tako kot se mora vsakogar, ki morebiti nosi orozje.

Daedalus ::

>Kljub temu sem pogresal simbolicne sankcije, tako kot jih zdaj. Na primer izpad mesecnega osebnega dohodka zaradi neustreznega opravljanja dolznosti poslanca.

Jah, sma že s Thomasom pogruntala, da bi take sankcije lahko mele kake hujše posledice. Da bi se na tak način sankcioniralo ne samo buhtle, ampak tudi oporečnike - in pol se poslanci mogoče ne bi več upali oglašat. Zgleda, da bo treba kr prenašat tak sistem, kot je. Obenem se pa mora javnost naučiti, da pač ne bo ponovno izvolila komunikacijsko nesposobnih oslov. Pa seveda - taki odzivi so čisto ok. Nek nivo mora bit.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Ne, sankcije morajo biti vedno proporcionalne glede na krsitev. Zaradi parih psovk mu ne bi vzel cele place.

Ker so seje javne tudi ne vidim razloga, zakaj bi se poslanci z legitimnimi skrbmi bali kulturno izrazati.

Vsekakor moras imeti pravila, celo v parlamentu. Ker ce pravil ni, potem lahko Jelincic pride s pusko in takoj naredi red.

Thomas ::

V parlamentu parlamentarnih demokracij so pravila precej jasna in tudi zelo logična.

Bi jih pa nekateri radi "zoptimizirali". Nekateri, "da se poslanci ne bi samo kregali", drugi so silno zagnani za odvzem poslanske imunitete, tretji bi radi, da poslanci vsaj še osem ur na dan krampajo, tretji bi jim odvzeli enoletno nadomestilo plače ... zdej so se oglasile še Milene Zupančič v svojem "sočutju do homoseksualcev".

Popolnoma odveč. Subverzija parlamentarizma. Če bi hotel uporabiti njihov slog bi rekel - Požigate Reichstag! Tako kot so ga naciji (v španoviji s komiji).

jype ::

Ja. Ta pravila so tam zato, ker smo z izkusnjami prisli do njih. In ta pravila prepovedujejo sovrazni govor. Tudi kaj sovrazni govor je, je zelo natancno definirano.

Prepoved je vsekakor na mestu, saj do zdaj nismo nasli nobenega pozitivnega efekta taksnega preusmerjanja zelo pomembne (vsaj za homoseksualce, ki bi se radi sli obrede) debate na zaljiv osebni nivo.

Ce bo pa kdaj kdo zares cenzuriral, bomo pa zagotovo slisali resnejse pritozbe, kot je tvoja.

Thomas ::

> bomo pa zagotovo slisali resnejse pritozbe, kot je tvoja.

To sem že slišal. "Če bi bil socializem res slab, kot praviš ti, bi na Centralnem Komiteju o tem že razpravljali!"

borchi ::

To sem že slišal. "Če bi bil socializem res slab, kot praviš ti, bi na Centralnem Komiteju o tem že razpravljali!"

misliš rečt, če bi bil rupar v parlamentu res žaljiv, kot pravijo nekateri, bi parlament o tem razpravljal?

no, sj razpravlja. kaj še hočeš? aja, da ne bi razpravljal? tako kot CK ni. zanimivo!
l'jga

Keyser Soze ::

Mah Thomas je tak. V političnih debatah ga ni OK preveč resno jemat, ker ga njegova zagrizeno čisto zanese. Pa vedno misli, da ve kaj je za nas najboljše. To mi je najbolj smešno. Sej v rajnki Jugoslaviji so tudi vsi vedeli, kaj je za nas(ostale) najboljše in kako je treba delat, da se bo to doseglo.

P.S.: A vlada je že dobila novega PRovca?

Thomas ::

Ne. Oni naj razpravljajo, kolikor hočejo!

Da pa Milena Ž. zahteva omejitve svobode govora, pa jest (pa še kdo) tudi jasno povemo! Da se ne bo skrivala za jamrarijo o ubogih poslankah in hudobnem poslancu.

borchi ::

big mf yawn!

cel tale thread zaradi milence? sicer sem to njeno izjavo "prešprical", si pa mislim, da ni rekla "zahtevam omejitev svobode govora" ampak je bol jamrala, da mogoče hate speach ni ravno v ponos slovenskegemu parlamentu.

dobr, ti pač vidiš zadej komunajzarsko zaroto brez primere.

kar štejem ruparju v plus je, da ni treba met take domišljije, da vidiš kak primitivc je.
l'jga

Jst ::

Kar se dogaja zadnje čase v DZ je sramota za Slovenijo. Le naj si naši poslanci ogledajo kakšno zasedanje Britanskega parlamenta, in če odnesejo samo 1%, bo to za nas tašken napredek, za katerega bi lahko uvedli državni praznik. Če se bo takšna debata še naprej stopnjevala, ljudstvo pa ostalo pasivno in s svojo pasivnostjo odobravalo t.i. incidente, kateri so danes že stalna praksa, bomo morali zaposliti Toporišiča in družbo, da vsa gesla z oznako "vulgarno" spremeni v "politično". Takrat naj tudi ukinejo kazni za neprimerno obnašanje pred uradnimi usebami, na televizijah in radijih naj nas začnejo naslavljati z "Prek**te svinje, j*b**e se" namesto dobro jutro. Saj se itak zgledujemo po naših poslancih. Z drugimi besedami, poslanci so predstavniki ljudstva in če je ljudstvo takšno, zakaj zavijamo našo kulturnost v nek celovan in se lepo obnašamo???
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

> cel tale thread zaradi milence?

Ja. Zaradi cele družbe okoli nje. Kučanova rezervna vojska. |O

borchi ::

Ja. Zaradi cele družbe okoli nje. Kučanova rezervna vojska.

se mi je zdelo da bo kj takega :D

js bi tvojga dilerja v rit brcnu.
l'jga

Thomas ::

Brcni v zrak. V zid, če hočeš. Pogoj bo na prazno izpolnjen, kot pri "Francoski kralj je plešast".

Preštej podpisnike Kučanove kandidature in tele smehce. Koliko je istih?

borchi ::

sori, nisem na to ciljal! sem mislu, da boš skapiral.

včasih je pač treba kak thread odpret, da se da obračunat s starim (navideznim) sovragom, ane?
l'jga

jype ::

No, that's just normal paranoia. Everyone in the universe gets it.

Dr Evil ::

Ta politična raca ni vredna komentarja,a bom kljub temu podal svoje mnenje.

Afera Rupar vs Širca je tako bedno sprovociran incident,da me čudi da so novinarji tej nenovici namenili en sam stavek.Bedna je tudi v kontrastu z levičarsko kulturo,kjer so si dovolili zažgat križ,ki ni bil niti njihova last do slikanja podgane v naročju Marije.Po namenjeni minutaži tem dogodkom,lahko neindoktriniran človek,pride le do sklepa,da so mediji popolnoma,ampak res vsaj 95% pristranski,navijaški,podkupljeni z strani prejšne nomenklature današnje vlade v senci,ki si zaradi svojega totalno bebastega volilnega telesa privoščijo prav vsako oslarijo.

Dr Evil ::

Pa še eno vprašanje za slovenske "strpneže".Kje ste bili,ko se je VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC norčeval iz trobčevih žrtev in to na javni TV.Kje ste bili?

urban99 ::

Hahahaha, evo pa smo Ruparja potisnili med intelektualce :D Intelektualec gor ali dol - jaz osebno sem takrat gledal humoristično oddajo, defintivo pa ne parlamentarne "razprave". Res je, da je Hanžek takrat postregel z ne prav posrečeno dozo črnega humorja (btw: imaš kje slučajno transkripcijo?), ki ga (očitno) niso vsi dojeli, ampak kakorkoli obrneš, vprašanje konteksta ostaja.

Je pa neverjetno, od kje si zdaj potegnil npr. Brezje in podgano - iz naftalina? Potegni potem še demonstracije žensk in spomenik pred ljubljansko stolnico...

//edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

poweroff ::

Svoboda govora... John Gilmore je hotel iti na letalo s priponko "Suspected terrorist", pa mu niso pustili:

"My sweetheart Annie and I tried to fly to London today (Friday) on British Airways. We started at SFO, showed our passports and got through all the rigamarole, and were seated on the plane while it taxied out toward takeoff. Suddenly a flight steward, Cabin Service Director Khaleel Miyan, loomed in front of me and demanded that I remove a small 1" button pinned to my left lapel. I declined, saying that it was a political statement and that he had no right to censor passengers' political speech. The button, which was created by political activist Emi Koyama, says "Suspected Terrorist". Large images of the button and I appear in the cover story of Reason Magazine this month, and the story is entitled "Suspected Terrorist".

The steward returned with Capt. Peter Hughes. The captain requested, and then demanded, that I remove the button (they called it a "badge"). He said that I would endanger the aircraft and commit a federal crime if I did not take it off. I told him that it was a political statement and declined to remove it.

They turned the plane around and brought it back to the gate, delaying 300 passengers on a full flight.
"
sudo poweroff

poweroff ::

Glede kazovanja poslancev. To bi lahko prineslo velike zlorabe. Bi bilo pa smiselno uvesti kazen v obliki opozorila. Pač, pedsednik parlamenta opozori poslanca naj se vede kulturno. NAj ne gunca afen recimo. :D

Sicer pa, kaj bo uredil novi etični kodeks? Bodo tudi kazni noter?

Drugače pa: "nestrpnost do nestrpnežev je tudi nestrpnost". To je en tak zelo zvit domislek. Desničarski nestrpneži bi se radi prikazali kot žrtve nestrpnosti. Bogi nestrpneži.
Problem je, da so žrtve LASTNE nestrpnosti.

Nekdo me napade, jaz pa ga udarim nazaj in pokličem policijo. Napade še policijo, ki ga zbije na tla in uklene. Ubogi nasilnež. Revček, kako mu kratijo njegove pravice.

Ubogi Saddam, kako so ga "izsmokali" ("smoke 'em out press"). Revček, ko so ga zaprli.
Do Saddama zdaj ne smemo biti tako grdi, kot je bil on do svojih ljudi. Ne smemo biti nestrpni do nestrpneža.
sudo poweroff

MadMicka ::

"Drugače pa: "nestrpnost do nestrpnežev je tudi nestrpnost". To je en tak zelo zvit domislek. Desničarski nestrpneži bi se radi prikazali kot žrtve nestrpnosti. Bogi nestrpneži.
Problem je, da so žrtve LASTNE nestrpnosti."

Matthai, zelo lepo povedano.
««
«
1 / 6
»»