» »

"Sovražni govor" oziroma cenzura

"Sovražni govor" oziroma cenzura

perci ::

Keyzer: Sorry - jst lih neki delam doma in mam pol pač cajt uletavat v to temo ;).

riba43: V oporoki lahko tudi jst zapustim svojemu gay parnterju svoje premoženje. Govora je bilo o zakonitem ne o oporočnem dedovanju. Za to se borijo gayi, ne pa za oporočno dedovanje, ki je že sedaj možno.

pa se neki, starsi je ne rabijo razglasit za nepristevno, ker so itak njeni potomci in so s tem nujni dediči. Uveljavljajo torej nujni delež, ki znaša polovico zakonitega. Ampak tole je ze way off topic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

bili_39 ::

V oporoki lahko tudi jst zapustim svojemu gay parnterju svoje premoženje. Govora je bilo o zakonitem ne o oporočnem dedovanju. Za to se borijo gayi, ne pa za oporočno dedovanje, ki je že sedaj možno


Gre za to, kdo vse ti lahko pri oporoki prepreči dedovanje!

Odin ::

Ja valda, da ima incest druzbene ucinke.
Ne vem pa od kod tebi, da pa istospolne poroke nimajo druzbenih ucinkov. Dokler ne bodo dokazali, da istospolne poroke ne skodijo otorkom, ki bi jih ti imeli in da se cisto normalno vkljucijo v druzbo, sem jaz absolutno proti. V nasprotnem primeru sem pripravljen razmislit.

Ja ves kak je Keyser Soze, noben clovek nima neomejenih svoboscin. Prepoved umorov je na nek nacin odvzem svoboscin, da imajo ljudje pravzaprav vec svoboscin.
Kot je Mathai ugotovil tudi incest ni sprejemljiv za naso druzbo. Torej odvzem svoboscin
Jaz sem zato, da se homosexualcem odvzeme svoboscina do poroke, da se zascitijo pravice otrok, do normalnega odrascanja. Ce je to tako nazadnjasko, potem mi ni pomoci, ker jaz od tega ne odstopam niti malo.

bili_39 ::

pa se neki, starsi je ne rabijo razglasit za nepristevno, ker so itak njeni potomci in so s tem nujni dediči. Uveljavljajo torej nujni delež, ki znaša polovico zakonitega. Ampak tole je ze way off topic


Niti ne, tudi zato se (verjetno) zavzemajo geyi. Kjer jim dam prav - neko obdobje skupaj ustvarjajo premoženje, potem pa za njimi deduje nekdo tretji (zaradi nujnega deleža).

perci ::

Gre za to, kdo vse ti lahko pri oporoki prepreči dedovanje!
Nujni dediči. In ti so določeni pri zakonitem dedovanju. O čem pa jst že cel cajt govorim? Pravim, da je treba to urediti. Ampak vi ste dal bedasto primerjavo z dedovanjem babice po kateri ti lahko tvoji starši ravno tako preprečijo oporočno dedovanje do višine njihovega nujnega deleža. A štekaš?
Niti ne, tudi zato se (verjetno) zavzemajo geyi. Kjer jim dam prav - neko obdobje skupaj ustvarjajo premoženje, potem pa za njimi deduje nekdo tretji (zaradi nujnega deleža).
Ja, temu se reče zakonito dedovanje. Po mojem bi jim morali glede tega dati enak status kot poročenim parom in zunajzakonskih skupnostim. Sej to že ves čas trobim pa eni nočte poslušat.

Daedalus ::

>Keyzer: A z incestom je kaj narobe?

Je ja, pa ne tisti mit o genetskih okvarah. Ampak se gre v osnovi za čisto enostavno menjavo žensk in nič drugega. Je pa res, da to omogoča obstoj vrste. Je pa precej realna domneva, da so človeške skupnosti v daljni preteklosti sexale incestiozno - ker so bile skupnosti dokaj majhne in izolirane. Kaj veš, mogoče smo pa zaradi tega ratali čudni0:)

>A homoseksualne poroke pa ne bi imele družbenih učinkov?

Naštej jih. Enega za drugim, podprte z dejstvi in ne domnevami.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Odin ::

A po tvoje, ce imata dva moska otroka, bo leta ko odraste cisto psihicno normalna oseba?
Mozno da celo bi (meni je to sicer nelogicno), ampak jaz ne delal nekih eksperimentov na otrocih.
Me zanima kako bi bilo ce bi se cez 20 let izkazalo, da 65% takih otrok trpi raznorazne dusevne motnje. Ce je tebi prioriteta, da imajo homosexualci pravico do poroke in s tem potisnes otroke na stran, ti moram rect da se ne obnasas (strupeno) racionalno.

No in to bi bil seveda druzben ucinek (podprt z domnevami). Zdaj pa ti meni razlozi zakaj bi bile moje domneve napacne. Ce se da seveda z dejstvi.

bili_39 ::

Ja, temu se reče zakonito dedovanje. Po mojem bi jim morali glede tega dati enak status kot poročenim parom in zunajzakonskih skupnostim. Sej to že ves čas trobim pa eni nočte poslušat.


Ni bilo slišat ravno tako. :-)

Glede otrok si pa striktno proti kaj? Kaj pa glede otrok, ki bi jih eventuelno že imeli, Ki jih že imajo. A jim jih je treba odvzeti?

Odin ::

>Glede otrok si pa striktno proti kaj? Kaj pa glede otrok, ki bi jih
>eventuelno že imeli, Ki jih že imajo. A jim jih je treba odvzeti?

Verjetno bi jim s tem skodoval se bolj.

Pomembno je, da se to ne popularizira, da ne bi gayi in lezbijke mnozicno posvajali otroke, ali jih na kasen drug nacin(umetno oplojevnaje) legitimno dobili.

Daedalus ::

>A po tvoje, ce imata dva moska otroka, bo leta ko odraste cisto psihicno normalna oseba?

Moje mnenje na tem mestu ni pomembno. Kar je pomembno je to, da tu ni nobena domneva o (ne)normalnosti znanstveno podprta. Jaz sicer ne vidim, kako bi bil otrok, ki ga vzgaja(jo) moški, psihično nenormalen. Kaj pa otroci očetov/mater samohranilcev? Tudi nimajo reference partnerja nasprotnega spola - pa ne vem, če lahko trdiš, da jih je večina nenormalnih. Je pa to trenutno edini približek situaciji, ki je pod vprašanjem. Poleg tega ni otrok vpet zgolj v družino - tu je še družba s svojimi institucijami, kjer se tudi uči. Tvoje namigovanje na duševne motnje pa IMO nimajo utemeljitve - ampak so zgolj domneva (pa kdo je froce na dan privlekel? tu se pogovarjamo o poroki).

(mogoče izvirajo zgolj iz predsodka o domnevni psihični nenormalnosti homoseksualcev. Čeprav je psihiatrija že zdavnaj opustila tak pristop. Homoseksualnost ni psihična bolezen in se je ne obravnava kot tako).


Ce je tebi prioriteta, da imajo homosexualci pravico do poroke in s tem potisnes otroke na stran, ti moram rect da se ne obnasas (strupeno) racionalno.


Daj raje nehaj pisati neumnosti in podtikati nekomu drugemu neke prioritete. Meni je do tega, da se razišče in čimbolj znanstveno ugotovi, ali bi poroke med homoseksualci (btw., kdo zaboga je privlekel otroke na dan?) imele kake hudo kvarne posledice za širšo družbo. Samo tu nastane problem - kako boš kaj takega ugotavljal, če pa vsa silna znanost ne more pogruntat, zakaj sploh so homoseksualnosti pride?

-----------------------------------------------------------------

V glavnem - debatiramo o porokah med homoseksualci. Otroke pustite zaenkrat na strani - ker poroka ne pomeni avtomatsko odločitve za potomstvo. Pa v primeru homoseksualcev je to tricky tema, sploh dveh moških. Kako bi pa lahko imela otroka, khm?

[ Uporabnike naprosam, da delajo krajse crtice... ;) -- BigW ]
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

bili_39 ::

Pomembno je, da se to ne popularizira, da ne bi gayi in lezbijke mnozicno posvajali otroke, ali jih na kasen drug nacin(umetno oplojevnaje) legitimno dobili.


Ja tako množično posvojevanje bi bilo pa kar problematično :D :D
Le kje bi jih dobiil. Nisem vedel, da je tako velika ponudba.

Kaj jim preprečuje, da plačajo umetno oploditev? A lahko dokler so samski, če pa bi stopili v zvezo pa ne bi več smeli?

bili_39 ::

V glavnem - debatiramo o porokah med homoseksualci. Otroke pustite zaenkrat na strani - ker poroka ne pomeni avtomatsko odločitve za potomstvo.


Se v bistvu strinjam, vendar je mogoče smiselno napredovati korak za korakom in pogledati, kje je tabu najmočnejši. Pri dedovanju smo (zgleda) razčistli, da bi bilo primerno enako dedovanje kot pri običajnih zakonskih partnerjih.

poweroff ::

Če že govrimo o posvojitvah, se je treba zavedati, da v Sloveniji praktično SPLOH NI posvojitev. Kolikor vem že nekaj let ni bilo NOBENE posvojitve.

Tako da je strah pred homoseksualnimi posvojitvami pretiran.
sudo poweroff

bili_39 ::

Če že govrimo o posvojitvah, se je treba zavedati, da v Sloveniji praktično SPLOH NI posvojitev. Kolikor vem že nekaj let ni bilo NOBENE posvojitve


Bi se lahko vsul kak nepredviden plaz. Mogoče pa čakajo na spremembo zakonodaje?

poweroff ::

Verjetno gre za zaroto širših razsežnosti. Najprej so naprej poslali par levičarskih frontlinerjev, ki jim bodo izbojevali enake pravice, potem pa bo sledila invazija posvojitev. Končni cilj je zavojevanje ali uničenje slovenskega naroda.

To bo, ja... 8-)
sudo poweroff

bili_39 ::

Verjetno gre za zaroto širših razsežnosti. Najprej so naprej poslali par levičarskih frontlinerjev, ki jim bodo izbojevali enake pravice, potem pa bo sledila invazija posvojitev. Končni cilj je zavojevanje ali uničenje slovenskega naroda


Eh, zdaj si pa povedal. Nimajo več šans. :D

jype ::

Submit to my demands, or my gay friend here will adopt you!

Kaksni hecni argumenti. Ne smejo imet moznosti tega in onega, zato ker bi s tretjim lahko skodovali razvoju cetrtih.

Ce bi vsaj lahko pokazali na kaksno resno studijo o vplivih homoseksualnih druzin na psihosocialni razvoj otroka, potem bi se sprejel, da zna to bit nevarno.

Vsekakor danes ogromno otrok trpi zaradi nezainteresiranosti ali nesposobnosti starsev skrbeti za otroka iz takega ali drugacnega razloga. Obicajno gre za socialno ekonomske, vcasih pa tudi za psiholoske vzroke pri starsih, ki so jih njihovi heteroseksualni starsi neustrezno vzgajali. Ne vidim, kako bi v splosnem homoseksualen par lahko otroke vzgajal slabse, kot heteroseksualen par.

Seveda je treba posvojitve, umetne oploditve in vse te reci z medicinsko natancnostjo nadzirati. Tudi ce heteroseksualen par posvoji otroka, obstajajo neki mehanizmi drzave, ki bdijo nad tem. Enako velja za umetno oploditev. To je prav, nisem pa se slisal, zakaj teh pravic in dolznosti ne bi priznavali tistim, ki imajo drugacne preference, kot mi.

bili_39 ::

Enako velja za umetno oploditev. To je prav, nisem pa se slisal, zakaj teh pravic in dolznosti ne bi priznavali tistim, ki imajo drugacne preference, kot mi.


Glede tega s(m)o se Slovenclji že enkrat izrekli na referundumu. Denar, ki ga nekdo vplačuje za zdravstveno zavarovanje se lahko uporabi samo, če imamo takšne moralne preference kot so zaželjene.

jype ::

Ja. Jaz sem mislil, da nam nataliteta upada. Kje je torej problem? Da nocemo imeti otrok, ki jih vzgajajo ljudje, ki ne mislijo enako kot mi?

poweroff ::

Kaj pa če si sami plačajo umetno oploditev?
sudo poweroff

Daedalus ::

Sicer pa smo lahko ponosni na slovensko strpnost:\

Mogoče se pa diskurz naših politikov na tak način kaže v javnosti, hm?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Odin ::

Potem pa se naj lahko kao "porocijo", ampak jim je zakonsko prepovedano posvojiti otroke ali umetna oploditev.
Druge zakonske pravice pa mene nic ne motijo.
Pa naj se nekak drugace imenuje, kot pa poroka.

Kaksen nestrpnez sem, a ne da!

BigWhale ::

Dva gay partnerja lahko prideta do otrok tako, da skrbita za zapuscenega necaka, ki ima familijo v razsulu.

Pa bosta bolje skrbela za otroka, kot njegova 'druzina'. :)

bili_39 ::

Potem pa se naj lahko kao "porocijo", ampak jim je zakonsko prepovedano posvojiti otroke ali umetna oploditev.


Zakaj pa jih ne bi še kastriral (oz.) steriliziral? Potem ne bi rabil prepovedovat umetne oploditve. :\

mislim, da si že stopil čez tisto tanko črto...

Nejc Pintar ::

@Deadalus: Evolucija je poskrbela da do incestov ni prihajalo, v praskupnostih so žensko ko je spolno dozorela izločili iz skupnosti, ta pa se je priključila neki drugi skupnosti. Homoseksualnost pa je tudi že prisotna od prazgodovine, in verjeli ali ne, takšni pari niso imeli potomcev, zato jih tudi sedaj NE smejo imeti!
Lahko je biti prvi, če si edini!

bili_39 ::

takšni pari niso imeli potomcev, zato jih tudi sedaj NE smejo imeti


No, da vprašam še tebe: kaj bi naredil z otroci, ki so nastali v zakonih partnerjev, ki so kasneje spoznali, da jim bolje ustreza istospolna zveza?

In kako boš preprečil pravzaprav, da ne bodo imeli potomcev? Pretepst in kastrirat?

Daedalus ::


Potem pa se naj lahko kao "porocijo", ampak jim je zakonsko prepovedano posvojiti otroke ali umetna oploditev.


Evo, tu se strinjama. Korak po korak lepo urejevat položaj. Jaz sicer ne bi šal direkt v prepoved posvojitve - verjetno bi uvedel nekak moratorij na pravico do le-te, dokler se ne bo zgruntalo, kako bi taka družina utegnila vplivati na otroke. Sam sem sicer prepričan, da ne slabo - ampak tu šteje večina, ki ji je treba dokazati ne/škodljivost vzgajanja otrok v takih zvezah. Umetna oploditev - no to je pa praktično nemogoče nadzorovati. Do sperme ni problem prit - so že znani primeri, ko so se tako oplodile lezbijke. Pač je kolega "posodil" plavalce. Tako da tu praktično ne moreš ničesar - otrok, spočetih v "one night standu" pa tud ne moreš odvzet mami, a ne? Evo, pa obstajajo vzorčni primerki za preučevanje. Mogoče se zdim komu zatežen s tem povdarjanjem znanstvenega pristopa - tega pač smatram za edinega kompetentnega v ideoloških temah. Tako je naprimer znanost opravila z rasističnimi teorijami.

Gre se pa pri vsem tem samo za to, da se širša javnost počasi privaja na homoseksualne zveze. Vse pravice naenkrat - bi utegnile povzročiti težave. Ena po ena in vse čimbolj utemeljeno - pa ne.


@Deadalus: Evolucija je poskrbela da do incestov ni prihajalo, v praskupnostih so žensko ko je spolno dozorela izločili iz skupnosti, ta pa se je priključila neki drugi skupnosti.


Težka izbira...verjeti tebi ali predavateljici antropologije na faxu, hmm. Veš kaj, bom še naprej verjel predavateljici in svojim knjigam. In tam sem zvedel, da so incestuozne skupnosti obstajale. Soploh v kakih odročni, recimo goratih predelih. Še danes se najdejo vasi, kjer ima 3/4 prebivalcev isti priimek.


No, da vprašam še tebe: kaj bi naredil z otroci, ki so nastali v zakonih partnerjev, ki so kasneje spoznali, da jim bolje ustreza istospolna zveza?


"Normalen" partner bi dobil skrbništvo nad njimi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Nejc Pintar ::

o tem izločanju sem gledal nek dokumentarec, ne vem kako lahko argumentiraš da so se nekatere incestne bolezni pojavile v srednjem veku ko je bilo incesta na dvorih precej (politika). Glede priimkov pa je tako-tako, do kje šteje incest, lahko pa se zgodi da je v neki rodbini precej več moških potomcev, ali pa je priimek vezan na kraj or sth. vsekakor to ni nujno incest.
Lahko je biti prvi, če si edini!

BigWhale ::

Biblijsko gledano ni z incestom bilo nic narobe, do takrat, ko je clovek bil se dovolj cist.

;)

jype ::

Znano je, da je v anticnem svetu bila pedofilija povsem sprejemljiv druzbeni pojav. Tudi incest se je dogajal, vendar je scasoma postalo jasno, da ni najboljsi nacin za rojevanje normalnih otrok.

Incest med plemstvom v srednjem veku izvira predvsem iz strahu po "rdeci" krvi, ki bi se lahko pomesala med modro kri rodbine. Potem so se pac sli inbreeding.

Odin ::

> mislim, da si že stopil čez tisto tanko črto

A jaz da sem jo prestopil? To vi ze celi cas prestopate s forsiranjem zakonskih pravic za istospolne. Potem vam lepo razlozim kaj mene najbolj moti pri vsej stvari in potem kr bruhnete v mene, da pa posvojitve sploh nikoli ni in da umetno tudi ne morejo imeti otrok, ampak da bi se pa dodatno jim prepovedali imeti otroke pa bi bil potem smrtni greh. Zakaj pa ne, ce je tak vseeno?
Ja sej tak je, kot sem si mislil. Na kake kompromise se sploh ne bi dalo prit z vami.

P.S. Se malo pa me boste prepricali, da bi morali se samo homoseksualci vzgajat otroke:)

Barakuda1 ::

Sam tko mimgrede, na kratko.

Vsi tisti ki "kličete na pomoč" stroko v opravičevanju zakaj naj homoseksualci naj ne bi imeli enakih pravic kot hetero, češ da so nedorasli, slabo vzgojeni itd, itd.

Pa, a vi veste, da stroka med drugim pravi tud to, da je v ozadju nestrpnosti do homoseksualnosti prav latentna homoseksualnost :\

Se mar bojite lastnih prikritih nagnjen >:D

borchi ::

očitno jim partnerji težijo s poroko in ker še niso "ready to commit" jim prav pride izgovor, da poroka sploh ni mogoča.
l'jga

Odin ::

Da se enkrat ponovim moje mnenje. Homosexualci lahko imajo vse pravice, samo otroka jim ne bi dal v skrbo.

Barakuda, kaj sem zaradi tega mnenja homosexualec? Ali celo pedofil?

Daedalus ::

Odin, zdaj pa pojasni korelacijo med homoseksualnostjo in pedofilijo. Ker tole si napisal tako, kot da se stopnjuje - homoseksualnost --> malo "hujša oblika" homoseksualnosti pa je pedofilija. A ti tako razumeš homoseksualnost, al kaj?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Odin ::

Daj, daj. Samo me je zanimalo kaj bo me Barakuda obtozil. Sem mislil da bo kako novo teorijo ven potegnil o mojih nagnjenjih, ker mi pac ni vseeno za otroke.
Ce pa je zvenelo kot da pedofilijo in homosexualnost povezujem, se pa oproscam.

TESKAn ::

Tole z latentno homoseksualnostjo je neumnost, v večini primerov, prav pa pride zagovornikom istospolnih, da to vržejo v nasprotnike - računajo, da bo prijel efekt 'jaz pa že nisem' in bodo utihnili.
In ne, tudi jaz ne bi dovolil istospolnim parom, da posvojijo otroka - že samo zato, ker v sloveniji je dovolj parov, ki bi otroka posvojili - le otrok ni, tudi zaradi birokracije. Kot drugo se pa zagovorniki posvojevanja otrok s strani istospolnih lahko še tako slepite, ampak v tem svetu, v katerem trenutno živimo, bi tak otrok nedvomno bil deležen šikaniranja z strani vrstnikov. In tu ne pomaga jamranje o zaplankanosti, ne kako to ni prav, ne nič. Tako pač je in to se ne bo spremenilo čez noč. Lepo počasi. Posvojitve...mogoče nekoč. Ampak ne zdaj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

Kaj pa zdaj? A zdaj ze?

Barakuda1 ::

Tole z latentno homoseksualnostjo je neumnost, v večini primerov


:\

He-he, :)

Ravno tolikšna kot tista, da strokovnjaki pravjo kako je homoseksualnost posledica napačne vzgoje. No pravzaprav dost manjša, če smo pošteni.

Hja, kaj čmo, tko pač je, če se v "križarskem pohodu" proti drugačnim, sklicujejo (nekateri) na stroko.

A vam kar naenkrat stroka ni več povšeči. :\

kopernik ::

Barakuda1,
niso samo homoseksualci drugačni. Če bomo širili inštitut poroke, je prav, da se širi tudi na druge alternativne zveze. Ali boš nestrpen do drugačnih, kot so homoseksualci ?

Odin ::

>v "križarskem pohodu" proti drugačnim

Pa sej to je neverjetno. Kot da je kod izjavil, da jih moramo v taborisca dat...

Strokovnjak Barakuda je torej ugotovil, da je pravzaprav priblizno polovica ljudje homosexualcev in ne 2-5% kot kazejo raziskave, kajti skoraj polovica ljudi nasprotuje istospolnim porokam in s tem srivajo svoja nagnjenja.
Ja lepo si nas razkrinkal, kapo dol!

Barakuda1 ::

kopernik :\

Poroke so nekaj nad čemer je država (družba) že od nekdaj želela imeti nadzor.
Brigajo državo čustva njenih članov. Država zasleduje druge cilje in za zasledovanje takšnih ciljev ji še kako prav pridejo čustveni naboji tistih, ki v principu zagovarjajo toćno željeni cilj države.
V zgodovini je bilo omejevanj porok malo morje.
Poroke med različnimi družbenimi sloji so bile nepojmljive.
Nek prestolonaslednik je še nedolgo v preteklosti moral celo abdicirati, ker je bila ljubezen do ženske iz "nesprejemljivega sloja" (bila je drugačna - glede na plavo kri aristokracije) močnejša od norm njegove družbe.
V danes tako opevani demokratični državi je ne ravno tako daljni preteklosti bila poroka med črncem in belcem nepojmljiva.
Cerkev še dandanes nasprotuje porokam različno verujočih itd. itd.
Po drugi strani pa se posameznikov pravtako ni nič spraševalo ali se želijo poročiti ali ne.
Poroke so bile dogovarjane v naprej in bodoči mož in žena pri tem nista imela nič. Vse so uredili njuni stariši in ostalo srečno sorodstvo.
Institut poroke (takšen kakršnega poznamo) torej v svojem bistvu ni nekaj lepega, prijetnega, nekaj kar naj bi si nekdo želel.

A kaj ko je država vezala na ta institut toliko in toliko ugodnosti v družbi, da pravzaprav dva ki želita živeti skupaj zaradi ene najčistejših čustev LJUBEZNI ne moreta enakopravno uživati družbenih dobrin, če ne skleneta poroke.

Preprečevanje porok istosplnim partnerjem je v principu odrekanje pravic posameznikom, ki iz nagiba (želje in potrebe) ljubezni želita v družbi živeti skupaj in imeti enake pravice kot ostali džavljani.

Podtikanja v smeri, da potem pa dovolimo tudi incestne poroke pa so milo rečeno, nizkotna in primitivna.

Dva odrsla homoseksualna partnerja, ki tudi sicer kreativno prispevata v družbeni in državni blagor več kot pa marsikdo, ki se nad njimi zgraža, pač zaradi svoje ljubezni ne ogrožata nikogar. Njuna zveza bazira na njuni svobodni volji in želji, za razliko od morda incestnih ali pedofilskih zvez.

Vsekakor pa je njihova zveza mnogo mnogo pristnejša kot tiste, ki se sklepajo zaradi tega ker se morajo, ker se to splača, ker tko hočejo starši, ker je nekomu počil kondom, pa se mora, ker je ona pozabla vzet tabletke, zdej pa je potrebno stvar pred narodom uredit itd.

Ja, poroka je institut (pravni in družbeni) ki se je, se in se bo spreminjal.
Če s tem (ko se sklene poroko) nihče ni ogožen, se zarad mene lohk poročata tud trktor in mercedes, o.k.

p.s.
Hmm, a ni nekdo s imenom Kopernik bil bolj odprtega duha:\

perci ::

Barakuda: Psihoanalitiki trdijo, da do homoseksualnosti pride zaradi t.i. preskoka določene razvojne stopnje. Ne vem kaj ti gre tu tako v nos.

Barakuda1 ::

Barakuda: Psihoanalitiki trdijo, da do homoseksualnosti pride zaradi t.i. preskoka določene razvojne stopnje.Ne vem kaj ti gre tu tako v nos.


:\

A res???

A bi bil tolk prijazen pa nas vse podučil ( z verodostonim lincom - če tega ni [kar je tudi možno] pa z natačno navedbo avtorja in dela, kjer je to objavljeno)

1/ za katerega psihoanalitika/e gre in v katerem delu (knjiga, članek)je to objavil in kdaj
2/ kaj pomeni preskok določene razvojne stopnje
3/ katero razvojno stopnjo naj bi bodoči homoseksualec "preskočil"

Dokler mi ne daš teh podatkov bom tvoje argumentacije štel za zlonamerno zavajanje, ker imam že poln **ac sklicevanja na neke psihianalize, na ne rečem "psiho-anal-ize) za katere očitno ve le peščica "najbolj razgledanih"

Eto, to mi gre v nos:| .

p.s.
Propagandne fore in prijemi v stilu
"vsi tko pravjo, pol bo že res"
"sigurno je nekaj na tem, drugače ne bi blo o tem tolk govora" itd, brez da za takšnimi trditvami stoje dejstva in dokazi, so že zdavnaj za na smetišče.

perci ::

Robin Skyner je en tak recimo. Ce hoces pa kaj vec vedet, bo treba pa brati. Ce bos sel kaj od njega brat bos hitro nasel te razvojne stopnje, mogoce bos celo o sebi kaj pametnega ugotovil.

Drugace je pa ze S.Freud ugotovil, da ima homoseksualnost vzroke v rani mladosti. Ce ne verjames pa malo pogooglaj.

Barakuda1 ::

Glede S.Freud, ti to zlo po domače.
Ga bo potrebno očitno še enkrat brat.

S.Freud sicer res ugotavlja, da gre iskati vzroke za homoseksualnost (najverjetneje) v rani mladosti, nikjer pa ni trdil, da jih gre iskati v vzgoji.

Robin Skyner mi je pa nepoznan (pa verjel ali ne, tud ljudem iz stroke - trenutno en tak sedi zravn mene in debelo gleda)
Ne trdim sicer, da tak avtor ne obstoji in da ni česa takšnega pisal, ampak obstoje tud kakšni, ki trdijo da so blondinke bolj bolj neumne od ostalih. A jim boš verjel.

In vprašanje tko za intermeco (za takšne psihoanalitike)

Kakšne pomajnkljive ali napačne vzgoje v mladosti pa so deležni drugi sesalci (mačke, psi, krave, konji) pri katerih se pojavi homoseksualna usmerjenost :\ >:D

p.s.

Še zmeraj mi torej dolguješ bolj verodostojne podatke za tvojo trditev (razen če se ne misliš sklicevat na lastno avtoriteto).

BigWhale ::

Odin,

> Daj, daj. Samo me je zanimalo kaj bo me Barakuda obtozil. Sem mislil da bo kako novo teorijo ven potegnil
> o mojih nagnjenjih, ker mi pac ni vseeno za otroke.

Noben te ne obtozuje, da si peder. Zakaj za hudica se tako branis?

;>

Le kje si to prebral in tako osebno vzel? :P

perci ::

S.Freud sicer res ugotavlja, da gre iskati vzroke za homoseksualnost (najverjetneje) v rani mladosti, nikjer pa ni trdil, da jih gre iskati v vzgoji.


Sigmund Freud's basic theory of human sexuality was different from that of Ellis. He felt that all human beings were innately bisexual, and that they become heterosexual or homosexual as a result of their experiences with parents and others (Freud, 1905).

Glede Sknyerja: priporočila sta mi ga moja punca (psihologinja) in prof. Šugmanova na PF (tudi psihologinja).

Preberi si recimo knjigo: "Družine in kako v njih preživeti". Gre v bistvu za dialog z J.Cleesom za katerega pa sta verjetno s strokovnjakom, ki sedi zraven tebe že slišala. Zanimiva zadeva za prebrat. Ne jemljem te knjige za suho zlato ampak osnove ma pa kar OK poštimane.

perci ::

Later psychoanalysts did not follow this view, however. Sandor Rado (1940, 1949) rejected Freud's assumption of inherent bisexuality, arguing instead that heterosexuality is inborn and that homosexuality is a phobic response to members of the other sex. Other analysts later argued that homosexuality resulted from pathological family relationships during the oedipal period (around 4-5 years of age) and claimed that they observed these patterns in their homosexual patients (Bieber et al., 1962).
Charles Socarides (1968) speculated that the etiology of homosexuality was pre-oedipal and, therefore, even more pathological than had been supposed by earlier analysts (for a detailed history, see Lewes, 1988; for briefer summaries, see Bayer, 1987; Silverstein, 1991).


Pastano iz tega edu linka

perci ::

Aja, pa res čudno se mi zdi, da ta strokovnjak, ki sedi zraven tebe se ni slisal za skynerja. Poznam namreč nekaj psihologov in bolj iz naključja vem, da so vsi že slišali za Skynerja - niso ga vsi brali, ampak slišali so pa zanj.

Po nekaterih teorijah naj bi bila homoseksualnost posledica premalo "pristnega" odnosa z očetom. Ker v mladosti osebek ni dobil dovolj ljubezni od očeta, sedaj išče njegov nadomestek pri drugih moških. Ampak to je zgolj ena od teorij.

Skratka, ne govorim nekaj na pamet in nič od tega ni zraslo na mojem zelniku. Zgolj povzemam trditve drugih, ki se mi zdijo smiselne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()