» »

Star računalnik in nov dvd pekač!

Star računalnik in nov dvd pekač!

foggy_arrow ::

Imam 3 leta star računalnik: Celeron 1,1GHz, Matsonic MS7177CT, 256 MB pomnilnik, Geforce2 Mx400, 40 GB Maxtor

Ali bi na moji konfiguraciji deloval nov dvd pekač LG 4120B, LG 4120B?

Lepo se vam zahvaljujem z vse odgovore, ker nujno potrebujem pekač.

LP, Foggy_arrow:)
Let be Computer for your best pal!!

jest10 ::

Deluje na vsaki stvari, ki ima ATA konektor. Torej?

Hvala!
Lp

Quikee ::

Ja ce le disk dovolj hitro prenasa podatke =)

Ma če ne pa pečeš na manjši brzini. Itak je pa še bolje, če je nižja hitrost, se vsaj lepše zapeče.
Pa tudi že leta ni več snemača brez buffer undrrun zaščite

Ah.. spet en ko pravi da manjsa hitrost boljse je. Pravzaprav to ne drzi.. kar sem ze dostikrat zasledil na tujih forumih. Mediji se najboljse odnesejo pri DEKLARIRANI hitrosti.. ker majo tudi pekaci optimizirano strategijo pisanja za to hitrost.. ne pa tudi za nizje hitrosti. Torej ce mas DVD 4x ga je najboljse pect pri 4x hitrosti. Nasplosno pa je tak da nizje kot 4x se naj ne bi peklo z mediji deklariranimi za visje hitrosti. Za nove 16x medije pa je se to premalo.. bojda se pri 4x hitrosti sploh ne odnesejo najboljse.
Do zdaj sem ze dosti medijev pekel pri deklarirani hitrosti in kvaliteta je bila vec kot odlicna.. testirano z LiteOn 411.

Daj vzemi en star stlop, ki ima rahle probleme z CD-R mediji. Nato peči CDjke pri različnih hitrostih in probavej.
Potem se pa oglašej!

Ah.. pardon mogo bi poudarit da to drzi za DVD-je. Pecenje na DVD-je in na CD-je vsekakor ni primerljivo. Pri CD-jih se posebej ce peces Audio CD je manjsa hitrost boljsa kot vecja. Sploh pa ce peces Audio CD naj ne bi pekel hitreje kot 8x.. odvisno od pekaca. To ne velja za DVD-je.. ravno iz razloga kot sem ga ze prej napisal. In ce keri butl pise na 8x DVD medije s 2.4x hitrostjo ker misli da bo profitiral na kvaliteti se mu lahko samo smejem.
Ta clovek ko je izjavil da je najboljse pect DVD pri deklarirani hitrosti ma ziher vec izkusenj z peko DVD-jev kot ti in jaz skupaj.. zakaj mu te ne bi verjel.. polek tega ma v compu vsaj 8 razlicnih DVD pekacev.. in 3 DVD komponente.. in je v zadnjih letih menjal vsaj tolko pekacev in komponent. Polek tega so se strinjali tudi drugi, ki nimajo prav nic manj izkusenj kot on. Verjemi obstajajo taki freaki, ki ko novi DVD pekac kupijo samo za to ker hocejo videt kak se odnese v primerjavi z drugimi. 90% medijev ko jih kupijo pa jih skurijo v ta namen da v Nero CD/DVD Speed naredijo test disk in potem skenirajo v KProbe.

Imam disk maxtor 4D040H2 (40Gb, 5400 rpm)

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169299305 (28407) pingo76
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496102920 (27429) nuclear
»

hitrost pečenja cd-jev ali dvd-jev

Oddelek: Strojna oprema
141936 (1760) Quikee
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282383 (1674) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )