» »

[DivXviD] KISS predvajalniki

[DivXviD] KISS predvajalniki

««
6 / 11
»»

hipno777 ::

Zdravo, mojsri divx-a

Zanima me, ce ima ze kdo izkusnje z DP 558? Podpira ta stvar podnapise, kot njegovi predniki, al jih sploh ni??? Ce ma kdo kaksne izkusnje, naj prosim kaksno rece!!!

Fajn se imejte in adijo

martink ::

Zanima me če ta novi firmware 2.9.1 ima vgrajen codec xvid z qpel ker z firmwareom 2.9.0 noben film z tem codecom ne dela?
Hvala za pojasnilo!!!
Martin

mitko25 ::

qpel na kissu ne deluje in ni problem v softwearu ampak v hardvearu! Enostavno čip tega ne zmore!
l.p.Mitja

martink ::

Se pravi da novejših filmov ki bojo kodirani z qpel na kissu ne bo mogoče gledati!!!! fak. Več ali manj kar vlečem dol novega je skoraj vse z qpel. Vseeno hvala in lep pozdrav.
Martin

Tudi to ni res!:))
Qpel kodek obstaja že nekaj časa in ni veliko filmov, ki podpirajo ta kodek! Verjemi mi, da imam skoraj vse nove filme in niso kodirani s tem kodekom tako, da mi tudi poljubček prebavi vse!:)) Resnici na ljubo, si lahko z enostavnim programčkom (Avicheck) preveriš kako je film kodiran preden si ga zapečeš!:\

l.p.Mitja

[5er] ::

jaz sem dal not cd z KiSS_DP-1000_FW2.9.1_PAL ko je cela mapa not al pa samo iso fajl pa mi je obakrat napisalo da ni pravi fajl. kaj naj naredim?

lp
Lep dan! ;)

tilex ::

na kissa hočem inštalirat fw 291,vse gre lepo in prav ko stvarca zablokira napiše pa error code -14.a morm pred verzijo291 naložit fw 290?

aja, pa še to, na mpeg playcentru je modificiran fw 291 ki ga tu hvali kar nekaj ljudi.tam piše da je ta fw za kiss dp 1500,in če ga dam na kissa 1000 ni razlike,al kaj?
:))

daisy25 ::

Tilex:
nekaj postov nazaj (na prejšnji strani) sem natančno napisala, kateri FW sem preiskusila in ni za DP1500, ampak za DP450-DP1000!
Pa seveda zapečt ga moraš kot sliko...
Vsi za enega, eden za vse!

BaRtMaN ::

Pozdravljeni!

Kot novopečenega lastnika DP-1000 me zanima, če imate kakšne probleme pri predvjanju AC3 zvoka. Meni namreč pri DVDjih in DivXvid filmih z AC3 zvokom zvok ne dela.

poskušal sem namestiti FW KiSS_DP-1000_FW2.9.1_PAL z kiss-ove strani pa sem delal tak ko piše na prvi strani tega topic pa mi je kr naenkrat napisalo error 14. pred tem nisem nalagal nobenega drugega fw-ja, ker imam dvd šele nekaj dni. po resttartanju dvd-ja se mi ne pokaže niti meni več. kaj naj naredim?
Lep dan! ;)

men je tud napisalo error code 14,in ne vem kaj to pomeni.naredi sledeče,vsaj meni je to ratal,prebral sem pa na tem forumu,res hvala vsem ki se trudijo z nasveti.torej,izklopi player iz omrežja pritisni gumb EJECT na playerju in ga priklopi na el.(gumb drži pritisnjen ko ga boš priklapljal na el. omrežje) snami si z neta starejši FW 238,vstavi CD v player zaprivratca in ga odklopi in nazaj priklopi na el.in stvar bo delovala.pol si pa nalož še novejši fw npr.285 v6(moj je poljski),na tega pa še 291.fora je da men zmeri napiše error code-14 ko dam full update,pol sm pa dau partial update in mi zadeva deluje.mogoče se bo pa kdo javu in razložu kaj pomeni un error 14,ka mene tud zanima8-)

:D Tilex lepo si opisal postopek:Dodajam samo še to, da si zapeči update z najnižjo hitrostjo ker tako manj tvegaš, da bi bilo nekaj narobe z cd-jem.Namreč koda 14 pomeni, da je nekaj narobe s posnetkom! Aja pa še to: Ko updejtaš, ti priporočam, da vedno izberi možnost full upgrade. Poizkusi! :))
l.p.Mitja

BaRtMaN ::

Težave z zvokom je rešil firmware update na 2.9.1. Dela kot keks po navodilih iz prvega posta, hvala!

samo še nekaj. fw je lahko posnet na cd-rw ne?
Lep dan! ;)

;) Seveda lahko! Poljubček prebavi skoraj vse! ;)
Zapeči ga z minimalno hitrosjo.

najlepša hvala tilexu in vsem ostalim tudi... zadeva sedaj deluje ;)
Lep dan! ;)

Olajuwon ::

Mitko25: S kolikšno hitrostjo ti pečeš filme?
Btw: Ravno danes sm si zapeku The passion of the christ... zanimivo imel sem dve verziji tega filma (oba 2 cd in oba xvid+ac3) in eden od teh mi je že tkoj na začetku zaštekal, druga verzija pa mi je delala. Ni mi jasno zakaj nekaj xvid+ac3 datotek mi bere brez problemov, druge pa mi zašteka. A mislite da je kakšna hardverska napaka... al pač moram vzet v zakup da mi vsi filmi pač ne bodo delali?

Kot zanimivost povem da en film ki je imel uknown FourCC codec in mi ni delal, pri yamakawi (ki naj bi imel MTK čip) od mojga frenda so sicer zvok in podnapisi delali a brez slike. Pri njemu naprimer Man on Fire (xvid+ac3) dela meni ne. Njemu Anaconda 2 (samo xvid) mu dela samo mu šteka ravno toliko, da film ni gledljiv meni pa dela tekoče. Očitno vsak player ima določen % nedelujočih filmov.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Olajuwon..napiši kateri upgrade uporabljaš..naj ti povem, da filme pečem ponavadi z najvišjo hitrostjo in nimam nobenih težav s predvajanjem, razen takrat, ko je fizično poškodovana cedejka! Sam imam naložen najnovejši modificiran firmware...DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250.iso..če ga hočeš ti ga lahko pošljem po mailu!
l.p.Mitja

trenutno mam modificiran 2.9.1
iz tega linka:
http://www.mpeg-playcenter.com/modules....

A ta tvoj novi firmware je še kaj boljši?
Sicer dvomim, da bo kakšna razlika, ker pomojem če bi hotlo delat bi delalo že pri prejšnih firmwareih...se bojim, da je kakšna hardwerska napaka in študiram, da bi klical na avtero v servis.

Btw.. sicer sendi mi na dragoljub.secerov@siol.net pa bom upgrejdal.... mogoče pa bo kakšna razlika.

bojci ::

Zdravo

Jaz pa mam en mal problemček z našim preljubim poljubom. Enostavno ne gre mi gledaz slik na njem. Oporabljam Canona A70, s katerega nato vzamem slike in jih zapečem na cd. Ko so slike v mapah mi jih enostavno noče prikazati, če pa slike ne zapečem po mapah, pa jih lahko gledam. V mapah jih imam , ker jih razvrščam po datumih. Zadevo sem že probal skoraj na vseh drugih playerjih, ki so na tržišču in dela brezhibno. Nevem zakaj je problem če so v mapah. Mp3 albumi so tudi v mapah in dela normalno. Probal sem že vse firmware od najnovejših uradnih do najnovejših neuradnih.
To tema je negdo že prej načel, ampak ni nikoli dobil odgovora..

Če ima gdo kak nasvet ali odgovor, bi mu bil hvaležen...
Aha pa tudi probal sem že vse cd-je skoz, pa ni nič pomagalo. Pečem pa klasično, z Nerojem.. , tudi različne hitrosti pečenja sem že probal pa ni nič pomagalo. .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bojci ()

To tema je negdo že prej načel, ampak ni nikoli dobil odgovora..

Mogoče ker to nobenga ne zanima>:D

Sicer pa ni mi jasno kako ne moraš gledat slik. Enostavno maš joystick na telekomandi, kjer zgornja in spodnja puščica na gumbkih in sredinski gumb enter. Pač s temi 3 gumbi se igraš in ti izbira kiro mapo hočeš in potem klikneš z enter da ti jo odpre. Tu res nevem kako maš lahko probleme.

Ja hvala za tak odgovor..

Zadeva bi morala delati. Vem kako se uporablja pilot in pa tudi player. Ni niti moj prvi in ne tudi zadnji. Kiss se prodaja s tem da umogoča gledanje slik preko njega, ne vidim razloga zakaj to ni relevantno. Vem da večina ljudi to funkcijo sploh ne uporablja oz jo minimalno..
Med mapami se ne morem premikati, ker mi jih enostavno ne prikaže. Map se ne vidi...
Sem pa danes govoril z Avtero in njihovim serviserjem in je povedal, da niso vedeli za ta problem in da ga bodo posredovali naprej Kiss-u.
Na tem forumu sem le hotel zvedeti če še ima gdo drug enak problem, ali je le to napaka mojega playerja.. Hvaležen bi bil če bi negdo zadevo probal in povedal rezultat..

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bojci ()

marS ::

jaz imam podoben problem s kissom - v bistvu slike mi kaže, vendar mi jih pokaže najprej malo ikono na sredi, potem poa sliko skalira na ful screen. in če nastaviš slideshow na kakih 10-15 sekund potem se vidi kot da vse skače. malce je moteče. /sicer pa nisem probal te funkcije z najnovejšim firmwarejem.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

A mape ti pokaže?? Meni se mape ne vidijo.
Napiše mi le jpeg in druga nič. Ne vidijo se mi mape..
Če pa posnamem brez mam pa se mi slike samodejno zaženejo in lahko gledam . Sliko mi hitro pokaže veliko, v bistvu takoj. problem je le ko so slike v mapah. Takrat mi ne dela. Probal pa sem, kot sem že napisal vse firmwere. Vedno isto, brez uspeha.. To zadevo bi res lahko z naslednjo nadgradnjo popravli.

Ja no bojci!!!

Jaz sm ti vsaj odgovoru:\

:D :D :D

Sicer pomojem problem je v tvojem kissu (pa še povrh maš to srečo, da si edini v sloveniji). To da ne moreš videt map je res čudno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Olajuwon ()

A pri tebi se pa vidijo (Olajuwon) ??

Si res probal, a le pač odgovarjaš, ker misliš da funkcionira zadeva ???

Jaz sicer mam samo en CD s slikami in še ta samo z eno mapo. Sicer se to mapo vidi in lahko hodim not in ven iz nje. Enako pri Mp3jih.

A tebi se vidi mapa. Zanimivo. A mi lahko poveš prosim v kaki resoluvciji maš slike ??
Jaz jih imam v 2048* 1536. To je pač najvičja na Canonu A70 : ma 3,2 milijona . Mogoče jga resolucija zeza. Če maš večjo resolucijo pol je verjetno res moj player kriv. Nevem , ne vidim več kaj naj bi bilo..

Bojci!!

Naj ti razložim kaj je olajuwon hotel napisat: NPR.Če imaš na enem cd-ju posneto(ISO) glasbo, filme in slike, ti jih player sam razvrsti v mape..Pictures, Video, Music
..Ko odpreš recimo mapo s slikami, ti jih player avtomatično začne predvajati...časovne intervale si lahko nastavljaš pod setupom..

Sam sem se lotil tvojih težav in prišel sem do istega zaključka kot ti! Ne glede koliko map imaš narejenih, ti player predvaja slike kot da bi jih imel na rootu...Tako da boš moral malo počakat, da se kissovci lotijo teh težav!

L.p.Mitja

Bojci prehitro sem prišel do zaključka!!

Ko vstaviš cd s svojimi slikami in ko ti jih player že prepozna, stisni na daljincu MENU in videl boš vse svoje mape!!

L.p.M.

Zanimivo mitko

Men jih noče predvajati, oz mi zadeva zašteka, zamrzne. In pa tudi map se ne vidi . Ne vidim mape. Sem se pravkar menil z trgovino in po službi grem še zadevo probat na drugem playerju.. Mampa že domnevo da je napaka v softveru in da kissovci lahko malo zadevo preučijo. Sem pa še pravkar zedevo probal na službenem dvd-ju (Neuston Maestro) in zadeva dela brezhibno. Mape se vidijo in lahko hodiš med njimi. Sem tudi posnel nakaj v mape in ene slike izven mape. Vse se mi vidi in dela. Le kissovec ma problem z tem...

Si poiskusil stisniti na daljincu tipko MENU?
Meni deluje!!:)) Posnel sem namreč cd z slikami v mapah in na rutu..vse mi lepo prebere in mape in tiste slike, ki so na rutu!
imam pa naložen ta modificiran zadnji upgrade
DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250.iso

l.p.M.

Hvala končno nekaj uporabnega. sem probal kot si mi napisal in mi le napiše jpeg. Enako nič ne pomaga. Glede sotvere. Mam točno ta upgrade kot ti. Tako da bi zadeva morala delati. Neka mehanska stvar pol je . Ne vem zdaj kako bo s popravilom. V garanciji še je, ampak ni mi zdaj da bi mi popravlali dolgo. Upam da mi ga bodo le zamenjali in zadeva je rešena. Mislim da se to tudi neda popravit..
Hvala ti za trud..

Ej..lahko mi napišeš svoj mail in ti pošljem slikco, da boš videl kako je na mojem ekranu zapisano in narisano!

Moj mail je bojancool@hotmail.com

Jaz ti ne morem poslati slike, ker sem posodil fotiča.. Daj prosim ti mi pošlji da vidim zadevo..

Hvala

Damir1 ::

Lepo pozdravljeni !

En problem s KISS-om DP-1000. Kupil sem ga pred 3 tedni. Po enem dnevu so vratca zaštekala - nisem jih mogel nikakor odpret!!!! ;(( Poslal na servis in so rešili zadevo, ter nadgradili firmware(2.9.1.). Tu pa je sedaj nastal problem: divx-i štekajo! Vsaki film zašteka, en na 3:35, en na 20:12, ... Pol pa še enkrat štartam film, pa je vredi! Zdaj ne vem al je firmware al cd-ji, ... Zanima, kateri firmware vam je absolutno najboljši, pa da ima šumnike, pač da je vse O.K., pa dela vredi!

Hvala!
Damir

imi ::

Poglej si nekaj odgovorov nazaj v tej temi in boš našel odgovor!

Jaz naprimer uporabljam tega...DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250.iso
in nimam nikakršnih problemov s predvajanjem posnetih divxov..

l.p.M.

uskusatek ::

pozdravljeni !
lepo prosim za odgovor oz.mnenje glede 5.1.
razmisljam da bi kupil za kissa zvocnike 5.1 . v mislih imam tole: TEAC pm950 ki imajo zraven dekoder in sicer dolby digital ter dolby pro-logic. Ima kdo iskusnje s tem? ali bo zadeva laufala pri xvid z ac-3 zvokom? hvala za vase mnenje oz. odgovor. vsem, lep pozdrav.

LeBanner ::

Ker sem novinec iz tega področja bi vas prosil za pomoč. Imam Yamaha DVR-s120, sedaj sem pa kupil KISS DP-1000......kako naj priključim KISS-a da bo zvok preko zvočnikov Yamahe? Mislim pa da imam vse kable (Scart, Audio, Video, Optični) ampak nevem kam jih priklopit?! Lepo pa bi tudi bilo, da bi obe komponenti delali na zvočnike, če je to mogoče. Upam da ste me razumeli v čem je problem in vas lepo prosim, da mi pomagate, hvala!

delfinus ::

to uskusatek - liuch:

Ti moralo bi delovat, iz izhoda opticnega oz coax digitalnega KISS popelji na vhod ojacevalne enote od TEACA. Ce ima optiko ali pa COAX digital in furas preko njega.
Kot kaze ima to, sicer imas pa vec karakteristik tule

http://www.novatech.co.uk/novatech/spec...

Sicer pa poglej, ce se za podoben denar dobi se kej bol optimalnega. V tem forumu je nekaj tem z multimedialnimi zvocniki. Mal poglej za Creative ali pa Logitech, ce so kaksne plastikaticne skrinjice boljse in podobno ugodne.

lp, D.

uskusatek ::

to delfincek :
sm klical na mimovrste kjer so najbolj ugodni pa pravijo da jih se niso sprobaval (tud pr tealu ne ).je pa tip reku da teac kao nima simulacije za surraund?? a ni to pro-logic? nc ne stekam.:) pr tealu pa itak nimajo pojma sm se menu z enim tipom pa je reku da mi divx na nobenih ne bo delal ker tud njem ne:) skratka se se odlocam. kot prvo pa moram kissa dostavit Avteri ker je vceraj reku šinkoloko-oh. vratca se nikakor ne dajo odpret! pritisnes eyect ti pokaze znak it tko tud ustane. baje so fantje tu gor že tud meli ta problem! MADONCA a obstaja kak divx player ko mu nc ne fali:)

LeBanner ::

Mi lahko kdo pove zakaj potem ko sem naredil update 2.9.1 iz prve strani (tisti ki piše, da je najboljši firmware) mi sedaj ob prižigu Kissa na displayu izpiše DP-450?

Hvala in LP!

P.S.
Mi je uspelo priklopit na zvočnike tako da vseeno hvala...

boko34 ::

@mitko25
Prosil bi te,ce mi lahko posljes firmware,katerega ti uporabljas. (DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250.iso).
Nekaj me je zecel jebat player,pa bi rad probal se ta tvoj firmware,ze ki ga tako hvalis.boko34@email.si

Hvala

ZE NASEL.HVALA.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boko34 ()

Lebanner...ta firmware je kombinacija različic za player dp 450 in dp 1000...če te moti napis 450 na displayu, si pač zamenji update z originalnim, ki ga najdeš na uradni Kissovi strani. Drugače sam še vedno uporabljam ta firmware in zaenkrat še nisem naletel na probleme.. ;)
l.p.M.

panda9 ::

Zdravo. Imam problem z podnapisi. Vem da moras napisat enako naslov filma in podnapisa, sam pri nekaterih filmih mi vsejeno ne dela. Posnel sem dodgeball na cd pa mi dela pri incredibles pa ne. A je kaksna razlika ko posnamem vec filmov na en dvd. recimo dam gor mapo aviator cd1 noter film isto napisano kot mapa in podnapisi isto napisani pa mapo aviator cd 2 pa vse isto spet napisano pa mi ne dela. kaj delam narobe. film je v mpg formatu

marjan1a ::

Ciao jaz sem si naložil ta firmware od kissa 450 na dp1000 in neaj časa mi je zelovredu delal in potem mi je začela se slika trest in popačevati kaj moram glede tega narediti kaj mi lahko kdo pomaga.LP

bgd2 ::

zdravo !

Jaz mam 2.9.1 pa mi čist dobro dela. sem pa pri prjatlu vidu da tudi ni bil zadovoljen z 2.9.1 vendar ima loader od dvs. torej če imaš loader od dvs potem si naloži 2.9.0

kako pogledaš loader: eject, clear, 276, ----- loadar name : dvs

dvs --- namesti 2.9.0

če imaš toshiba 1802 ali 1803 -----namesti 2.9.1

lahko pa poiskusiš tudi z modiiciranim :
http://www.mpeg-playcenter.com/

drakula je en tak ko je baje zelo dober

zdravo.

mam problem. ko priklopim mojega poljuba je vse v rdečih barvah. če dam recimo predvajat mp3-je je seznam oni v rdeči celi, pa tud ko priklopiš kissa je oni znak rdeči. pa ko filme gledam je tudi vse rdečo.

kaki predlog kaj treba naresti?

(mam pa dp-1000)

aja, pa kateri fw je trenutno najboljši?
Lep dan! ;)
««
6 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209324895 (50239) cryptozaver
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524681 (5179) JanezC
»

[DivXviD] Yamakawa predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30236062 (14851) aco111
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

Oddelek: Kaj kupiti
152595 (2157) Yossarian
»

Pretvoriti XVID v DIVX in imeti podnapise.

132813 (2578) Jeronimo

Več podobnih tem