Forum » Zvok in slika » [DivXviD] KISS predvajalniki
[DivXviD] KISS predvajalniki
tilex ::
pozdravljeni.neki časa mam ze kissa 1000,dela super sam zdej sm si ze 3 filme dol sneu ki imajo video format xvid in audio format PCM Audio,in nikakor ne zalaufajo na playerju nit na računalniku.a ma to kaj veze z unim PCM audio in ali se da to rešit. hvala
tevz1247 ::
Lep pozdrav!
No men zdej ni nic cist jasno kateri FW...?!?!
Jaz sem si dal gor ze 2 FW-ja 2.9.1 pa noben ne deluje, povsod mi zasteka.
Sporbal sem ze http://194.109.4.5/1000/1000-ALLVGA+HDT... in http://www.avtera.si/files/1041/KiSS_DP...!
Preden da si dam gor se DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250 bi rad vprasal, kako je pa s tem?
Ali obstajajo se kje drugi driverji, pa kako je z tem odklepanjem na novih softwarih?!?
lp
No men zdej ni nic cist jasno kateri FW...?!?!
Jaz sem si dal gor ze 2 FW-ja 2.9.1 pa noben ne deluje, povsod mi zasteka.
Sporbal sem ze http://194.109.4.5/1000/1000-ALLVGA+HDT... in http://www.avtera.si/files/1041/KiSS_DP...!
Preden da si dam gor se DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250 bi rad vprasal, kako je pa s tem?
Ali obstajajo se kje drugi driverji, pa kako je z tem odklepanjem na novih softwarih?!?
lp
http://www.pro-vreme.net - za vse, ki vas zanima vreme (vredno ogleda vsak dan)
mitko25 ::
Hello!
Najprej naj odgovorim Tilexu...najverjetneje gre za qpel kodek in ti zato ne more player zagnati filma! Preveri fime z avi checkom, preden jih zapečeš na disk (moja praksa)...Potem pa tiste z qpel kodekom enostavno prekodiraš (sam uporabljam Dr. divx encoder)
Tevž...ti si kar naloži gor update...DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250. Tudi sam ga uporabljam
in nimam nobenih težav (če odmislim qpel in da na displeyu zdaj piše dp-450)..
l.p.M.
Najprej naj odgovorim Tilexu...najverjetneje gre za qpel kodek in ti zato ne more player zagnati filma! Preveri fime z avi checkom, preden jih zapečeš na disk (moja praksa)...Potem pa tiste z qpel kodekom enostavno prekodiraš (sam uporabljam Dr. divx encoder)
Tevž...ti si kar naloži gor update...DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250. Tudi sam ga uporabljam
in nimam nobenih težav (če odmislim qpel in da na displeyu zdaj piše dp-450)..
l.p.M.
Sem dal gor DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250, pa mi ze v menijo zasteka. Ko hocem skos setup prit so kr neke crte cres, se nic ne vidi!
Tako sem tudi naredil ze prej, kot si mi napisalv pm-u!
Sem probal prej na novo nalozit to verzijo, pa mi niti do konca ni prislo, vedno je v mes zastekalo
Bom se zvecer enkrat probal (naj se sedaj malo ohladi)
Eni filmi kr stekajo, ko sm pa dal noter DVD od valete, je pa tak dobro vse delalo...
Ko sem privijal, je kr takoj nadaljevalo....
Ko bi vse tko delalo...
Sem probal prej na novo nalozit to verzijo, pa mi niti do konca ni prislo, vedno je v mes zastekalo
Bom se zvecer enkrat probal (naj se sedaj malo ohladi)
Eni filmi kr stekajo, ko sm pa dal noter DVD od valete, je pa tak dobro vse delalo...
Ko sem privijal, je kr takoj nadaljevalo....
Ko bi vse tko delalo...
edo ::
5er:
tudi meni se je zgodilo nekaj podobnega, pa je bila rešitev povsem preprosta: SCART kabel ni najbolje ležal v Kissovi vtičnici, zato bila slika povsem roza tam, kjer bi morala biti bela. Ko sem SCART malo bolje potisnil notri, je bilo vse OK.
tudi meni se je zgodilo nekaj podobnega, pa je bila rešitev povsem preprosta: SCART kabel ni najbolje ležal v Kissovi vtičnici, zato bila slika povsem roza tam, kjer bi morala biti bela. Ko sem SCART malo bolje potisnil notri, je bilo vse OK.
rs1975 ::
nekdo je par postov nazaj napisal, da ima probleme z gledanjem slik, ce so spravljeni pod folderji.
to se tudi meni dogaja, s tem da pri meni ko dam notri cd s slikami zablokira skatla, tako da jo moram izkljuciti iz elektrike.
imam firmware 2.8.5, nalozen iz nizozemske strani.
to se tudi meni dogaja, s tem da pri meni ko dam notri cd s slikami zablokira skatla, tako da jo moram izkljuciti iz elektrike.
imam firmware 2.8.5, nalozen iz nizozemske strani.
Meni pa kar naprej steka....!
Jutri ga nesem nazaj, pa naj se oni tam mučijo, dokler da bo delal!
Jutri ga nesem nazaj, pa naj se oni tam mučijo, dokler da bo delal!
[5er] ::
edo, sem ravno to malo prej naredil kaj sem zdaj prebral da si napisal in celo delalo je :D
ok tnx vsem vseeno ;)
ok tnx vsem vseeno ;)
Lep dan! ;)
migaj ::
HELP ME PLEASE.
Danes sem kupil nov DVD KISS DP-1000 v Merkurju v MB.
S skart kablom sem povezal DVD in Televzor, nato vse skupaj priključil na elektriko (prižgal stikalo na podaljšku).
Na ekranu televizorja NI MENU-ja!!??
Prebral sem navodila, kjer piše, da je treba vse pravilno priključiti z samo eno od možnih povezav.
Zamenjal sem skart kabel - brez uspeha.
Displey na DVD-ju dela in tudi veliki plavi lučki, vendar bi si jaz najprej želel pogledati DVD-film, pa ne gre.
HELP ME PLEASE.
Danes sem kupil nov DVD KISS DP-1000 v Merkurju v MB.
S skart kablom sem povezal DVD in Televzor, nato vse skupaj priključil na elektriko (prižgal stikalo na podaljšku).
Na ekranu televizorja NI MENU-ja!!??
Prebral sem navodila, kjer piše, da je treba vse pravilno priključiti z samo eno od možnih povezav.
Zamenjal sem skart kabel - brez uspeha.
Displey na DVD-ju dela in tudi veliki plavi lučki, vendar bi si jaz najprej želel pogledati DVD-film, pa ne gre.
HELP ME PLEASE.
marjan1a ::
Odgovor za Migaja.Poslusi ko vpališ dvd predvajalnik ti na ekranu prikaže napis Kiss.Če je tako pol pa dela vse ok in menu od dvd pa imaš pod tipko seup na komanderju od dvd.In tako tam imaš funkcije od dvd in tam moraš naštimati za skart priključek to imaš v menuju čisto ta zadnje nastavitve tam ti bo prvo pokazalo za nastavitve jezika pol za resolucijo slike in po pa izhod za audio in nakoncu pa imaš za kak priklop hočeš imeti ali az skart ali za banance.CIAO
migaj ::
Na TV-ju se sploh ne prikaže napis KISS.
REŠITEV problema: tipka VCR (->) na TV-ju.
Če pa povežem TV s Clatronikom se menu pojavi sam.
Marjan hvala za odgovor.
REŠITEV problema: tipka VCR (->) na TV-ju.
Če pa povežem TV s Clatronikom se menu pojavi sam.
Marjan hvala za odgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: migaj ()
Meni je tale zasteku vsakih 5min (kupljen je bil v Merkrju v SG-ju).
Pa sem ga nesel na avtero in dobil nazaj. Pisalo je, da je bil zamenjan. Zdj mi ni zasteku ze cev tedn...
Zaj sm pa najbolj srecn
Pa sem ga nesel na avtero in dobil nazaj. Pisalo je, da je bil zamenjan. Zdj mi ni zasteku ze cev tedn...
Zaj sm pa najbolj srecn
Gregor P ::
Model: DVD Player KiSS DP-1500 EU
Mnenje:
Pred kratkim sem kupil ta kissov DVD/DivX predvajalnik (cena okrog SIT 40.000,-). Za njega sem se odločil predvsem, zaradi možnosti brezžične povezave z osebnim računalnikom (kar pa še nisem preizkusil v praksi).
Zaenkrat mi ne povzroča večjih težav. Pri predvajanju DVD filmov lahko pride do nezaželenih preskakovanj (trenutno ne več kot 2x v celotnem filmu); verjetno je kriv procesor (malo pod 200 MHz), čeprav je razlogov lahko več (npr. preskok pri večslojnem DVD-ju ipd.) MPEG4 (DivX, Xvid) filme je tudi predvajal solidno (zaenkrat se mi je zataknila slika le pri enem CD-ju); neke kratke filme v AVI formatu, ki sem jih sam naredil s pomočjo fotoaparata, ni hotel predvajati, ker ne podpira določenega codeca (mjpg - Motion JPEG; kar sem seveda tudi pričakoval). Preizkusil sem tudi slovenske podnapise, saj sem takoj naložil novi FW 2.9.1 (če sem prav razumel forumaše v 2.8.5 ne podpira Slovenščine) in zaenkrat zadeva deluje.
MP3-je vrti normalno (všeč mi je menu pesmi s polnimi naslovi), JPEG slike mi zaenkrat ne povzročajo težav.
Ne vem, če je kdo že zapisal, vendar je po mojem pomembno, da se zavedamo, da je poglavitna razlika kissovih predvajalnikov z ostalimi v tem, da so kissovi praktično sestavljeni iz računalniških komponent in prirejeni za domačo enostavno uporabo.
Najbolj moteče pa je, da se naprava oz. napajalnik pregreva (glej sliko), čeprav je izključena oz. v pripravljenosti/standby (torej s kablom priključena v vtičnico), kar ponavadi nakazuje na poceni izdelano komponento, ki ni dorasla svoji funkciji. Lahko bi naredili vsaj reže poleg napajalnika. Ko sem jih vprašal na avteri po vzroku so mi dejali, da je to povsem nekaj normalnega za te naprave
Toliko zaenkrat.
P.S.: kar se pa regijske zaščite tiče, pa ste se na tem forumu toliko razpisali na to temo, da sem se povsem izgubil tako da ga nisem poskusil odkleniti in ga verjetno tudi ne bom (zaradi garancije); sicer pa lahko DVD-je drugih regij itn. kot že rečeno predvajam tudi posredno na osebnem računalniku. Razen seveda če ta model sploh ni regijsko zaščiten?!? Pa tudi če je, bi se ga moralo dati odkleniti; če ne drugače pa tako, da namestiš DVD pogon na PC, ga odkleneš in namestiš nazaj v predvajalnik (vsaj mislim).
Če pa kaj pomaga, sem na spletu našel še to "domnevno" in povsem nepreverjeno rešitev:
Change region:
1. Press MENU (or SETUP), SLOW, LEFT SKIP, RIGHT SKIP on the remote control.
2. Press * for region free, A for region 1, B for region 2, etc.
The following MAY disable Macrovision on this machine:
1. Press Stop twice on the remote control.
2. Using the remote control, key in the following: Setup, Slow, Skip Right and Pause.
3. If the letter M shows in left upper corner, Macrovision is now disabled.
4. Press Setup on the remote control.
To view your firmware revision:
1. Use the remote control to key in the following: Setup, Slow, Skip Left, 3.
Splošne informacije:
KiSS - www.kiss-technology.com
(nadgradnja modela DP-1000 z vgrajenim mrežnim portom in režo za PC mrežno kartico)
Več na INFO KiSS oz. INFO AVTERA
Firmware: v 2.8.5 (ponastavljeni)
Aktualni FW:
- neposredna povezava do datoteke: v 2.9.1 PAL (na kissovem strežniku) oz. v 2.9.1 PAL (na avterinem strežniku)
- stare verzije
LV: 1.2.8
M: E24MB Flash
CPU:198MHz
Pogon: KiSS DVD ROM DR-1802 1KO3
FAQ
Mnenje:
Pred kratkim sem kupil ta kissov DVD/DivX predvajalnik (cena okrog SIT 40.000,-). Za njega sem se odločil predvsem, zaradi možnosti brezžične povezave z osebnim računalnikom (kar pa še nisem preizkusil v praksi).
Zaenkrat mi ne povzroča večjih težav. Pri predvajanju DVD filmov lahko pride do nezaželenih preskakovanj (trenutno ne več kot 2x v celotnem filmu); verjetno je kriv procesor (malo pod 200 MHz), čeprav je razlogov lahko več (npr. preskok pri večslojnem DVD-ju ipd.) MPEG4 (DivX, Xvid) filme je tudi predvajal solidno (zaenkrat se mi je zataknila slika le pri enem CD-ju); neke kratke filme v AVI formatu, ki sem jih sam naredil s pomočjo fotoaparata, ni hotel predvajati, ker ne podpira določenega codeca (mjpg - Motion JPEG; kar sem seveda tudi pričakoval). Preizkusil sem tudi slovenske podnapise, saj sem takoj naložil novi FW 2.9.1 (če sem prav razumel forumaše v 2.8.5 ne podpira Slovenščine) in zaenkrat zadeva deluje.
MP3-je vrti normalno (všeč mi je menu pesmi s polnimi naslovi), JPEG slike mi zaenkrat ne povzročajo težav.
Ne vem, če je kdo že zapisal, vendar je po mojem pomembno, da se zavedamo, da je poglavitna razlika kissovih predvajalnikov z ostalimi v tem, da so kissovi praktično sestavljeni iz računalniških komponent in prirejeni za domačo enostavno uporabo.
Najbolj moteče pa je, da se naprava oz. napajalnik pregreva (glej sliko), čeprav je izključena oz. v pripravljenosti/standby (torej s kablom priključena v vtičnico), kar ponavadi nakazuje na poceni izdelano komponento, ki ni dorasla svoji funkciji. Lahko bi naredili vsaj reže poleg napajalnika. Ko sem jih vprašal na avteri po vzroku so mi dejali, da je to povsem nekaj normalnega za te naprave
Toliko zaenkrat.
P.S.: kar se pa regijske zaščite tiče, pa ste se na tem forumu toliko razpisali na to temo, da sem se povsem izgubil tako da ga nisem poskusil odkleniti in ga verjetno tudi ne bom (zaradi garancije); sicer pa lahko DVD-je drugih regij itn. kot že rečeno predvajam tudi posredno na osebnem računalniku. Razen seveda če ta model sploh ni regijsko zaščiten?!? Pa tudi če je, bi se ga moralo dati odkleniti; če ne drugače pa tako, da namestiš DVD pogon na PC, ga odkleneš in namestiš nazaj v predvajalnik (vsaj mislim).
Če pa kaj pomaga, sem na spletu našel še to "domnevno" in povsem nepreverjeno rešitev:
Change region:
1. Press MENU (or SETUP), SLOW, LEFT SKIP, RIGHT SKIP on the remote control.
2. Press * for region free, A for region 1, B for region 2, etc.
The following MAY disable Macrovision on this machine:
1. Press Stop twice on the remote control.
2. Using the remote control, key in the following: Setup, Slow, Skip Right and Pause.
3. If the letter M shows in left upper corner, Macrovision is now disabled.
4. Press Setup on the remote control.
To view your firmware revision:
1. Use the remote control to key in the following: Setup, Slow, Skip Left, 3.
Splošne informacije:
KiSS - www.kiss-technology.com
(nadgradnja modela DP-1000 z vgrajenim mrežnim portom in režo za PC mrežno kartico)
Več na INFO KiSS oz. INFO AVTERA
Firmware: v 2.8.5 (ponastavljeni)
Aktualni FW:
- neposredna povezava do datoteke: v 2.9.1 PAL (na kissovem strežniku) oz. v 2.9.1 PAL (na avterinem strežniku)
- stare verzije
LV: 1.2.8
M: E24MB Flash
CPU:198MHz
Pogon: KiSS DVD ROM DR-1802 1KO3
FAQ
Jago ::
Koliko mi je znano je KISS 1500 zgrajen okoli chipa Sigma EM8500.
Glede na to, da je to specialen chip za dvd/divx predvajanje je 200Mhz dovolj.
In fact EM8500 is the 32-bit ARM class processor running at 150 MHz with built-in MPEG-2/MPEG-4 decoders, IDE controller and TV encoder. The whole line of EM8500 based players are running uCLinux operating system. (Yes - your DVD player is in fact Linux powered computer!).
Je pa lušno, da ima ponavadi kar 4MB za FW.
Sigma Designs EM8500 processor has hardware related limitations which means that some DivX 3.11 and DivX 4 movies will never be fully supported. According to Sigma Designs specification, maximum supported resolution of DivX 3.11 movie is 352x288 pixels. This subject was described some time ago by DivX Networks developers on doom9.org forum.
DVD, DivX 5 and XviD titles are almost fully supported. The only exceptions are DivX/XviD movies encoded with 1/4 pixel (QPEL) or global motion compensation (GMC) techniques. The good news is that both modes are almost never used by people who are encoding movies. (ne več:)
V bistvu gre za prvi chip, ki je omogocal predvajanje divx/xvid (enak v elti 8882 in Neuston Maestro).
Skoda, da ne naredijo kaj novejsega, potem bi se nakup glede na ceno izplačal ... oziroma bo kmalu izsel nov player, ki bi naj podpiral celo snemanje v divx formatu (torej divx player-recorder).
Glede na to, da je to specialen chip za dvd/divx predvajanje je 200Mhz dovolj.
In fact EM8500 is the 32-bit ARM class processor running at 150 MHz with built-in MPEG-2/MPEG-4 decoders, IDE controller and TV encoder. The whole line of EM8500 based players are running uCLinux operating system. (Yes - your DVD player is in fact Linux powered computer!).
Je pa lušno, da ima ponavadi kar 4MB za FW.
Sigma Designs EM8500 processor has hardware related limitations which means that some DivX 3.11 and DivX 4 movies will never be fully supported. According to Sigma Designs specification, maximum supported resolution of DivX 3.11 movie is 352x288 pixels. This subject was described some time ago by DivX Networks developers on doom9.org forum.
DVD, DivX 5 and XviD titles are almost fully supported. The only exceptions are DivX/XviD movies encoded with 1/4 pixel (QPEL) or global motion compensation (GMC) techniques. The good news is that both modes are almost never used by people who are encoding movies. (ne več:)
V bistvu gre za prvi chip, ki je omogocal predvajanje divx/xvid (enak v elti 8882 in Neuston Maestro).
Skoda, da ne naredijo kaj novejsega, potem bi se nakup glede na ceno izplačal ... oziroma bo kmalu izsel nov player, ki bi naj podpiral celo snemanje v divx formatu (torej divx player-recorder).
Ciao kaj mi lahko kdo prosim pove če je prišel kak nov firmware na sceno za kiss dp-1000,LP
solutio ::
Pozdravljeni!
Sem novopečeni lastnik KISS 1500, ki je name naredil dober vtis, posebaj priklop na lokalno domačo mrežo, preko katere dostopam do različnih filmov... Ker pa so navodila za uporabo "genialna" in ker sem bolj zelen pri manipuliranju z divx-i, ipd... me zanima sledeče: ali zna ta kiss po nekem svojem algoritmu raztegniti (ne glede na kvaliteto) sliko na celoten ekran samo po vertikali (da mi ne odreže filma levo in desno)? če pa to ni možno, kateri sw mi predlagate za "raztegnit sliko" na poljuben format (še enkrat - ne glede na popačenje slike)?
Sem novopečeni lastnik KISS 1500, ki je name naredil dober vtis, posebaj priklop na lokalno domačo mrežo, preko katere dostopam do različnih filmov... Ker pa so navodila za uporabo "genialna" in ker sem bolj zelen pri manipuliranju z divx-i, ipd... me zanima sledeče: ali zna ta kiss po nekem svojem algoritmu raztegniti (ne glede na kvaliteto) sliko na celoten ekran samo po vertikali (da mi ne odreže filma levo in desno)? če pa to ni možno, kateri sw mi predlagate za "raztegnit sliko" na poljuben format (še enkrat - ne glede na popačenje slike)?
Aleš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solutio ()
yayo ::
pozdrav kisssovci, se zanimam za nakup mašinice tega proizvajalca, pa me zanima če se kaj govori o kakih novih modelih, ki naj bi izšli prihodnje mesece. moj namen je kupiti tisočko, a bom raje počakal, če je v planu kakšen "naslednik". ima kdo kako informacijo ali povezavo do kakšne napovedi?
miranc ::
The KiSS DP-1100 plays all media formats, but connect it to a High Defi nition display to see the difference. The 1080i compatibility allows it to up-scale video without any picture quality loss. This function allows to you watch High Resolution DivX movies on any type of display.
KiSS DP-1100 includes playback for Nero Digital Format, and to help you managing the format, KiSS Technology has bundled the DP-1100 with 3 Software Packages from Nero. These packages include Nero ShowTime 2-CE, Nero Recode 2-CE and Nero Media- Home CE.
KiSS DP-1100 includes playback for Nero Digital Format, and to help you managing the format, KiSS Technology has bundled the DP-1100 with 3 Software Packages from Nero. These packages include Nero ShowTime 2-CE, Nero Recode 2-CE and Nero Media- Home CE.
vinkof ::
Imam Problem z KISS 1500!Nemorem gledat filmov ki so kodirani z xvid kodekom!
Kateri fimware naj naložim da bo tudi to laufalo?
Prosim Naj mi gdo pomaga!
Kateri fimware naj naložim da bo tudi to laufalo?
Prosim Naj mi gdo pomaga!
Vinc
multiscan ::
No tudi sam sem lastnik kissove tisočice.
Me je firbec matral, prej sem imel naloženo drakulino FW varijanto, ni bilo probelmov, če odmislim qpel in modrino lučk.
Naložim FW DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250.Čudovito si rečem, lučke so ugasnile display dobro viden.Superca. Butnem vanj dvdrw z divxi, poizkusim prvega, drugega, tretjega, delajo!
Butnem vanj cd z mp3, špila, se malo igram z daljincem, naprej nazaj in HUDIČA zašteka.
Je še kdo naletel na probleme z mp3?
Obstaja še kakšna modificirana varijanta FW, ne vem podobna drakulini varziji, samo da bi še lučke bile ugasnjene?
Me je firbec matral, prej sem imel naloženo drakulino FW varijanto, ni bilo probelmov, če odmislim qpel in modrino lučk.
Naložim FW DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250.Čudovito si rečem, lučke so ugasnile display dobro viden.Superca. Butnem vanj dvdrw z divxi, poizkusim prvega, drugega, tretjega, delajo!
Butnem vanj cd z mp3, špila, se malo igram z daljincem, naprej nazaj in HUDIČA zašteka.
Je še kdo naletel na probleme z mp3?
Obstaja še kakšna modificirana varijanta FW, ne vem podobna drakulini varziji, samo da bi še lučke bile ugasnjene?
Olajuwon ::
Imam Problem z KISS 1500!Nemorem gledat filmov ki so kodirani z xvid kodekom!
Tisti filmi ki ti ne delajo jih reenkodiraš s pomočjo Dr. DIvxa. Jaz od takrat ko to počenjam, delajo vsi filmi BP
Tisti filmi ki ti ne delajo jih reenkodiraš s pomočjo Dr. DIvxa. Jaz od takrat ko to počenjam, delajo vsi filmi BP
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
maticm ::
Saj jaz sem imel drakulino verzijo pa so bile lučke ugasnjene samo mi je recimo zadnjič zaštekal in kar naenkrat so se začele pojavljati težave z štekanjem. ( bo očitno treba nov FW al pa še enkrat naložit)
jerry2000 ::
Jaz imam Kiss 558 in nimam v sporedu šumnikov ampak neke čudne znake :-( Očitno manjka vklop Latin 2, je samo Latin 1 (font ga ima, ker podnapisi pa imajo šumnike, če izbereš pravi codepage, žal ne dela za EPG).
Zdaj je zunaj tudi source koda za ta sprejemnik, je kaj upanja, da bo to kdo predelal?
Jerry
Zdaj je zunaj tudi source koda za ta sprejemnik, je kaj upanja, da bo to kdo predelal?
Jerry
Jerry and Tom
Olajuwon ::
Meni se zgodi, da proti koncu cdeja torej po 50 min ali uro predvajanja mi izginejo podnapisi ... Sem že probal z pause in play samo nič ne pomaga. A ve kdo kaj bi bilo pametno naredit? Morda naložiti nov firmware?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
No danes sem hotu še enkrat naložit FW in je med nalaganjem napisalo ERROR CODE 14!
Kaj sedaj?
Kaj sedaj?
blazko1 ::
Če ti med nalaganjem firwareja napiše ERROR CODE 14, ga izklopi in postopek ponovi....
Če ti pa vsakič to napiše, pa posnami firmware na nov CD.
Lp B
Če ti pa vsakič to napiše, pa posnami firmware na nov CD.
Lp B
Blasko
Bom kar sam sebi odgovoril:
Koda ERROR CODE 14 verjetno pomeni slabo zapečen CD z FW ali če pečemo track at once!
Kiss se da updatat (tudi zaflashan). To se pravi da gori samo napis KISS DVD.
>iz 230V daš player
>pritisneš tipko eyect na pleyerju in jo držiš
>spet daš 230V
=> vratca se odprejo
>Vstaviš cd s FW
>izklopiš 230V
> vklopiš 230V
Koda ERROR CODE 14 verjetno pomeni slabo zapečen CD z FW ali če pečemo track at once!
Kiss se da updatat (tudi zaflashan). To se pravi da gori samo napis KISS DVD.
>iz 230V daš player
>pritisneš tipko eyect na pleyerju in jo držiš
>spet daš 230V
=> vratca se odprejo
>Vstaviš cd s FW
>izklopiš 230V
> vklopiš 230V
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maticm ()
daisy25 ::
Se pridružujem Dojaji, a je kaj novega pri tisočki? Jaz še kar uporabljam FW "BIG" in dela kar uredu, čeprav vsake toliko časa crkne, kar pa predvidevam, da je posledica slabe DVD enote - Toshiba , saj ostalim, ki sem jim naredila nadgradnje (in imajo drugi drive), dela kot urica!
Kiss je izdal nov firmware 2.9.2. (na uradni strani...http://www.kiss-technology.com/?p=chang...
Preuskusil inugotovil, da ni bistvenih sprememb...Na znanih forumih ga ful kritizirajo, tako da se bom še naprej držal ''Bigovega'' modificiranega hibrida 450-1000!
L.p.Mitja
Preuskusil inugotovil, da ni bistvenih sprememb...Na znanih forumih ga ful kritizirajo, tako da se bom še naprej držal ''Bigovega'' modificiranega hibrida 450-1000!
L.p.Mitja
multiscan ::
Če gre za tisto verzijo, pri kateri ti piše na displayu 450.....ne vem meni ni ravno delalo, pri mp3 fajlih se je kišta zaciklala, pa nimam Toshibe, tako dasem sedaj spet na Draculini varijanti
3p ::
migaj: glede nedeljca... meni na DP1000 ne špila njihov DVD Izgubljeno s prevodom (do menija pride, potem pa nič).
Očitno so Toshibini pogoni slabi! Mene je zelo zajebaval Kiss zadnjič tako da sem komaj naložil FW in sedaj mi ga kar nekaj "serje" - ga bom nesu na seris!
kozi98 ::
Ni problem v kisovih predvajalnikih, moj ata ma sony pa pravtako ti filmi od nedelca ne delajo. jaz sem probal tud na računalnik pa se zatika. zanimivo če medij presnameš potem pa dela. torej so ti cd-ji ki so zraven nedelca slabe kvalitete.
lp
lp
kiss rules
everyone ::
Na moji Yamadi 6700 nimam nobenih problemov s predvajanjem DVD-jev od Dela, Mladine, Dnevnika, Nedeljskega in Večera. Upam, da nisem prezgodaj kaj reku!?!
Najbolj hladen KISS dp1000
Skoraj teden dni me je stalo časa, da sva s kolegom naredila najbolj ''hladen'' poljubček.
Stvar je preprosta...Na notranjo stran pokrova sva namestila CPU ventilatorček, na Main chip pa namestila aluminjast hladilnik....Ventilatorček je priklopljen na 5v (dvd enota) in je zelo malo slišen.
Ker pa to ni bilo dovolj, sva na zadnjo stran pod kablom 220v namestila še stikalo za izklop playerja, to pa zato ker je ventilatorček pod stalno napetostjo in je malo mučno izklapljat kabel iz playerja vsakič, ko ga ne uporabljam.Koga zanima kako stvarca izgleda, naj pripiše mail in mu pošljem slikce.. ..
Prva opažanja: Player je dosti bolj stabilen ker se ne pregreva. Sam pa uporabljam hibrid 450-1000!
L.p.M.
Skoraj teden dni me je stalo časa, da sva s kolegom naredila najbolj ''hladen'' poljubček.
Stvar je preprosta...Na notranjo stran pokrova sva namestila CPU ventilatorček, na Main chip pa namestila aluminjast hladilnik....Ventilatorček je priklopljen na 5v (dvd enota) in je zelo malo slišen.
Ker pa to ni bilo dovolj, sva na zadnjo stran pod kablom 220v namestila še stikalo za izklop playerja, to pa zato ker je ventilatorček pod stalno napetostjo in je malo mučno izklapljat kabel iz playerja vsakič, ko ga ne uporabljam.Koga zanima kako stvarca izgleda, naj pripiše mail in mu pošljem slikce.. ..
Prva opažanja: Player je dosti bolj stabilen ker se ne pregreva. Sam pa uporabljam hibrid 450-1000!
L.p.M.
JoKr ::
Pozdravljeni!
Sem novinec na tem Forumu, ker sem šele pred kratkim nabavil KiSS DP-1000.
Moram priznati, da sem kar razočaran nad svojo investicijo, saj sem prebral prej kar nekaj testov in je bil povsod precej pohvaljen.
Že nov je imel naložen Firmware 2.9.1 in kaj kmalu sem opazil, da popolnoma zamrzne pri nekaterih filmih na 3:35 min. Toda glavno presenečenje je bilo, ko sem odkril, da se mi pri precej starih filmih začne slika po določenem času zatikati, pa spet gre in se zatakne, …. zvok pa teče normalno. Ugotovil sem, da so vse to filmi kompresirani z Divix 3.11 Low Motion (informacija, ki jo izpiše player). Pri vseh testih, ki sem jih prebral pa piše, da DP-1000 podpira vse od 3.11 naprej in požre vse mogoče formate brez problema, sedaj pa sem na uradni KiSSovi strani prebral, da 3.11 pač ne deluje kot je treba in da to pač ni kaj takega. Meni se ravno ni za pretvarjat 30 filmov v drug format. TO JE ZAME NAVADNO ZAVAJANJE KUPCEV. Vse te filme sem preizkusil tudi na kolegovi Yamadi 6600 in povsod lepo delujejo, jaz pa sem hotel biti pameten in kupiti še boljši player za dvakratno ceno Yamade HA HA! Pri teh filmih sem opazil tudi to, da zvok preko koaksialnega digitalnega prenosa ne dela ampak le preko klasičnega analognega stereo signala.
Problem z zamrznitvijo na 3:35 sem nato rešil z Firmwareom od Dracule, ki sem ga našel s pomočjo tega foruma (DP-1000-ALLVGA+HDTV_V291_335).
Glede Divix 3.11 pa mi ni uspelo odkriti kakšnega izboljšanja. Na tem forumu tudi nisem zasledil kaj dosti o tej problematiki. Poskusil sem še z BiGovim FW: DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250, pa ni razlike. Zanima me, če imate vsi lastniki takšne težave ali pa sem se jaz nastavil ravno na tak player oz. če ima kdo kakšen FW, ki mu dobro deluje tudi pri teh filmih, potem bi prosil, če mi ga lahko pošlje na e-mail: jokr@email.si. Če je kdo pripravljen preizkusiti kak ta moj film na svojem playerju, ki ima enake vgrajene »dele«, mu ga z veseljem pošljem.
Moj DP-1000 izpiše informacije:
FW: v.2.9.1
Loader v.1.3.1
Mainboard revision.: E2 4 MB Flash
Drive name: [DVS-K] DVS-LDR DSL-710A LX80 (karkoli že to pomeni)
Vsakršni predlogi dobrodošli!
Sem novinec na tem Forumu, ker sem šele pred kratkim nabavil KiSS DP-1000.
Moram priznati, da sem kar razočaran nad svojo investicijo, saj sem prebral prej kar nekaj testov in je bil povsod precej pohvaljen.
Že nov je imel naložen Firmware 2.9.1 in kaj kmalu sem opazil, da popolnoma zamrzne pri nekaterih filmih na 3:35 min. Toda glavno presenečenje je bilo, ko sem odkril, da se mi pri precej starih filmih začne slika po določenem času zatikati, pa spet gre in se zatakne, …. zvok pa teče normalno. Ugotovil sem, da so vse to filmi kompresirani z Divix 3.11 Low Motion (informacija, ki jo izpiše player). Pri vseh testih, ki sem jih prebral pa piše, da DP-1000 podpira vse od 3.11 naprej in požre vse mogoče formate brez problema, sedaj pa sem na uradni KiSSovi strani prebral, da 3.11 pač ne deluje kot je treba in da to pač ni kaj takega. Meni se ravno ni za pretvarjat 30 filmov v drug format. TO JE ZAME NAVADNO ZAVAJANJE KUPCEV. Vse te filme sem preizkusil tudi na kolegovi Yamadi 6600 in povsod lepo delujejo, jaz pa sem hotel biti pameten in kupiti še boljši player za dvakratno ceno Yamade HA HA! Pri teh filmih sem opazil tudi to, da zvok preko koaksialnega digitalnega prenosa ne dela ampak le preko klasičnega analognega stereo signala.
Problem z zamrznitvijo na 3:35 sem nato rešil z Firmwareom od Dracule, ki sem ga našel s pomočjo tega foruma (DP-1000-ALLVGA+HDTV_V291_335).
Glede Divix 3.11 pa mi ni uspelo odkriti kakšnega izboljšanja. Na tem forumu tudi nisem zasledil kaj dosti o tej problematiki. Poskusil sem še z BiGovim FW: DP-450-1000-FW291-BiG-CP1250, pa ni razlike. Zanima me, če imate vsi lastniki takšne težave ali pa sem se jaz nastavil ravno na tak player oz. če ima kdo kakšen FW, ki mu dobro deluje tudi pri teh filmih, potem bi prosil, če mi ga lahko pošlje na e-mail: jokr@email.si. Če je kdo pripravljen preizkusiti kak ta moj film na svojem playerju, ki ima enake vgrajene »dele«, mu ga z veseljem pošljem.
Moj DP-1000 izpiše informacije:
FW: v.2.9.1
Loader v.1.3.1
Mainboard revision.: E2 4 MB Flash
Drive name: [DVS-K] DVS-LDR DSL-710A LX80 (karkoli že to pomeni)
Vsakršni predlogi dobrodošli!
_icy_ ::
Pozdravljeni, sem novi lastnik KISS predvajalnika modela 1100 DP. Instaliran imam firmware DP-1100-114-050510-1537. Zanima me, če se da kje nastavljat velikost podnapisov, ker se mi zdi velikost podnapisov po defaultu nekoliko premajhne. Hvala za odgovor.
Ola klapa sem opazil da vam štekajo fimi od nedelca meni je samo zaštekal božje mesto na kissu dp 1000 imam pa tudi dvd od sonya in mi je delal normalno dvd božje mesto.Vse filme ki sem kupil zdraven nedelca mi delajo razen božjega mesta na kissu.LP
grmek ::
Pozdrav vsem!
Bi lahko prosil lastnika Kiss 150x (1500,1504..), da napise nekaj o uporabi doticnega predvajalnika kot predvajalnik Webradio (Shoutcast) postaj?
Ali stvar deluje kot je zamisljeno? Je mozno na kaksen nacin dodajat svoje radijske postaje?
Hvala!
lpG
Bi lahko prosil lastnika Kiss 150x (1500,1504..), da napise nekaj o uporabi doticnega predvajalnika kot predvajalnik Webradio (Shoutcast) postaj?
Ali stvar deluje kot je zamisljeno? Je mozno na kaksen nacin dodajat svoje radijske postaje?
Hvala!
lpG
Gaso26 ::
Naložil sem najnovejši originalen FW za DP-1000, 2.9.2, prej sem imel 2.9.1-BIG1250, zadeva je delala ok., z nanovejšim FW-2.9.2 pa mi ne delajo podnapisi, na najde podnapisov.
Gaso
Gaso26 ::
Jokr, Yamada 6600 ni boljša. Podnapise bere samo .srt, fonti so rumene barve in kar potruditi se moraš z iskanjem pravega FW, da SLO font sploh dela. Problemi pri AC3+xVid+podnapis, včasih zmanjka zvoka, da o podnapisih ne govorim, drugače pa soliden in poceni. Moj Kiss z FW 2.9.1-BIGcp1250 dela brezhibno, le pri nekaterih jpg CD-jih mi ne zazna vseh slik, ampak če zmanjšaš ime slike na 8 mest, dela brezhibno. Yamada ima boljšo DVD enoto kot Kiss in lažje prebere CD oz DVD ki je v slabem stanju. Kiss je bolj občutljiv na kvaliteto CD-jev, to je pa tudi vse. Imel sem kar nekaj DivX playerjev Deawoo, Yamada, Yakumo a sem se končno odločil za Kiss in sem zelo zadovoljen.
Gaso
JoKr ::
Zdravo!
Nisem rekel, da je Yamada boljši povsod, sploh pri podnapisih je Kiss dosti boljši. Muči me le to, da vsak film, ki mi pri Kissu šteka na Yamadi prav lepo teče. Danes sem ravno ugotovil, da mi šteka tudi pri veliko filmih v Xvid formatu. Te filme sem poskusil posneti na različne CD-je pa ni bilo nobenega uspeha. Takrat, ko začne film štekati, se iz predvajalnika zasliši glas kot da bi iskal CD. Glas in podnapisi tečejo včasih normalno naprej, drugič pa se zatika tudi zvok. Ta čuden zvok se sliši včasih tudi takrat, ko teče film normalno.
No sedaj, ko sem že napisal članek in se precej pritoževal sem poskusil nekaj teh filmov posneti na DVD medij in HURA FILMI tečejo brez problema!!! Torej si očitno imel prav, da je potrebno ugotoviti ta prave MEDIJE. Katere uporabljaš?
Sedaj moram enako poskusiti še s filmi v Divix 3.11.
Hotel sem naložit tudi FW 2.9.2, pa si ga po tvoji izkušnji sedaj ravno ne upam probati. Ali je kakšen problem, če namestiš potem po 2.9.2 nazaj kakšno od verzij 2.9.1?
Nekje v forumu sem prej zasledil, da moraš imeti naloženo eno starejšo verzijo, če hočeš namestiti novejšo. Jaz sem pri upgradu iz original 2.9.1 na modificirane verzije od BiG in Dracule enostavno vstavil kar CD-je s temi FW in ni bilo težav. Ali bi bolj pravilen kak drugačen postopek?
Hvala za odgovore.
Nisem rekel, da je Yamada boljši povsod, sploh pri podnapisih je Kiss dosti boljši. Muči me le to, da vsak film, ki mi pri Kissu šteka na Yamadi prav lepo teče. Danes sem ravno ugotovil, da mi šteka tudi pri veliko filmih v Xvid formatu. Te filme sem poskusil posneti na različne CD-je pa ni bilo nobenega uspeha. Takrat, ko začne film štekati, se iz predvajalnika zasliši glas kot da bi iskal CD. Glas in podnapisi tečejo včasih normalno naprej, drugič pa se zatika tudi zvok. Ta čuden zvok se sliši včasih tudi takrat, ko teče film normalno.
No sedaj, ko sem že napisal članek in se precej pritoževal sem poskusil nekaj teh filmov posneti na DVD medij in HURA FILMI tečejo brez problema!!! Torej si očitno imel prav, da je potrebno ugotoviti ta prave MEDIJE. Katere uporabljaš?
Sedaj moram enako poskusiti še s filmi v Divix 3.11.
Hotel sem naložit tudi FW 2.9.2, pa si ga po tvoji izkušnji sedaj ravno ne upam probati. Ali je kakšen problem, če namestiš potem po 2.9.2 nazaj kakšno od verzij 2.9.1?
Nekje v forumu sem prej zasledil, da moraš imeti naloženo eno starejšo verzijo, če hočeš namestiti novejšo. Jaz sem pri upgradu iz original 2.9.1 na modificirane verzije od BiG in Dracule enostavno vstavil kar CD-je s temi FW in ni bilo težav. Ali bi bolj pravilen kak drugačen postopek?
Hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JoKr ()
gobio_gobio ::
Evo, bom še jaz pristavil lonček!
Do sedaj sem uporabljal različne DVD medije in vsi so tu in tam štekali. Pa sem slučajno kupil cake 10 zlatih DVD-jev Ricoh DVD+R 8x v Big-bangu (cena tam okoli 1300 Sit). Niti z enim do sedaj ni bilo problemov.
Seveda pa imam tudi jaz občasno kakšen problem s Kiss-om (jebi ga...): včasih mi zašteka po pritisku tipke NEXT (za naslednji komad, film, sliko...). Ali ima še kdo podobne probleme?
Bolje biti sto godina miljunaš nego jedan dan bednik!
Bob Rock
Bob Rock
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Zvok in slika | 324899 (50243) | cryptozaver |
» | [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)Oddelek: Zvok in slika | 24681 (5179) | JanezC |
» | [DivXviD] Yamakawa predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 36062 (14851) | aco111 |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2595 (2157) | Yossarian |
» | Pretvoriti XVID v DIVX in imeti podnapise.Oddelek: Zvok in slika | 2813 (2578) | Jeronimo |