Forum » Zvok in slika » [DivXviD] KISS predvajalniki
[DivXviD] KISS predvajalniki
steev ::
Pozdrav!
Danes sm si nalozil nou fw od kissa (Firmware 2.9.1). Na hitrco sm ga sprobal in lepo dela s toshibinim playerjem. Podnapisi delajo, lahko zbiras kodno tabelo (nevem ce si lahko to do zdaj izbiral) West, East, Central Europe in se veliko drugih, šumniki delajo lepo v East-Europe.
Danes sm si nalozil nou fw od kissa (Firmware 2.9.1). Na hitrco sm ga sprobal in lepo dela s toshibinim playerjem. Podnapisi delajo, lahko zbiras kodno tabelo (nevem ce si lahko to do zdaj izbiral) West, East, Central Europe in se veliko drugih, šumniki delajo lepo v East-Europe.
:|
imi ::
Tudi sam sem zenkrat nad tem firmware-jem (2.9.1) prijetno presenečen. Predvajalnik mi že dva dni ni zablokiral, za razliko od prej, ko sem ga moral po nekaj urah nekativnosti izklopiti iz omrežja.
blazko1 ::
Tudi jaz sem sprobal novi firmware in sem zaenkrat zelo zadovoljen
Najbolj mi je pa všeč , da lahko prikazuje 3 ali več vrstic podnapisov.
Ker dozdaj, ko je bil trovstični,je pokazalo samo eno vstico,
ostale so se porazgubile nekje...
Lp Blaž
Najbolj mi je pa všeč , da lahko prikazuje 3 ali več vrstic podnapisov.
Ker dozdaj, ko je bil trovstični,je pokazalo samo eno vstico,
ostale so se porazgubile nekje...
Lp Blaž
Blasko
basokiller ::
Za kiss obstaja samo ena rešitev. Daljinska vtičnica na radijsko (30 eur) se vsaj vstajati ni teba ko zašteka oz. imaš daljinec in lahko izklopiš in vklopiš hudiča.
sof forewer
geodet ::
Ze 3 mesece imam Kiss-DP1000 in mi brez tezav dela. Imam pa kljub temu eno vprasanje.
V skrivnem meniju pise "drive name": [DVS-K] DVS-LDR DSL-710A LT7A
Ali mogoce kdo ve, od katerega proizvajalca je ta vgajena enota?
Pa se nekaj. Nalozen imam nizozemski FW 2.8.5 V4. Ali kdo ve, kaksna je razlika glede na verzijo 6 (2.8.5 V6)? Ali naj nalozim to 6. verzijo?
V naprej hvala za odgovor!
V skrivnem meniju pise "drive name": [DVS-K] DVS-LDR DSL-710A LT7A
Ali mogoce kdo ve, od katerega proizvajalca je ta vgajena enota?
Pa se nekaj. Nalozen imam nizozemski FW 2.8.5 V4. Ali kdo ve, kaksna je razlika glede na verzijo 6 (2.8.5 V6)? Ali naj nalozim to 6. verzijo?
V naprej hvala za odgovor!
Život je borba, borba je čorba, a čorba je 5 dinara!
trpo ::
Ker ta drive ne povzroča problemov si naloži kar 2.9.0 (meni dela BP s tem drivom) ali pa 2.9.1 (še netestirano). Glede proizvajalca, pa nimam pojma.
www.LOST-serija.net
crazyb ::
nekaj me zanima...ravnokar sem kupil kiss-1000.Imam še original verzijo 2.8.5.....a morm prvo naložit 2.9.0...ali lahko naložim kar2.9.1?Včeraj sm spekel 2 cd-ja z 2.9.1..pa ga nisem uspel nadgraditi...!mi lahko kdo pomaga...mogoče nisem prav spekel cd-ja
..jeDINA MOja ljubav....
uskusatek ::
hojla!
pred enim tednom sem nabavil dp-1000. bolj na blef... sprva sem gledal samo dvd-je in je vse stimal kot urca. divx-e sem dobu sele sedaj od frenda in glej ga zlomka.....pa le ni vse tako roznato kot se zdi! nekaj filmov kar lepo posteno TRZA. in potem evo najdem vas tle gor...(mogoce boljs da sele sedaj saj drugace ne vem ce bi si ga upall nabavt glede na vse probleme kot sem razbral ) seveda me je najprej zanimalo kaj uporablja moj kiss za en firmware in ali je toshiba. na moje presenečenje je gor ze nalozen 2.9.0. drive pa je dsl-710a. hmmm - zakaj pol trza?
po pregledu vseh divx-u sem spoznal da stekajo tisti filmi ki imajo prenos nad 1400kbit/s . ce majo manj je vse O.K. ali pozna kdo od vas to zadevscino?
kolega pravi da naj se losam kiss-a in nabavim Pioneerja. kaj pa vem... saj drugace vse lepo laufa in tudi podnapisi so brez problemov pa še regijsko se lepo odklene v hidden meniju :) (lučke so pa tko ubijalske da so ze kar simpaticne :)))
vsem lep pozdrav
pred enim tednom sem nabavil dp-1000. bolj na blef... sprva sem gledal samo dvd-je in je vse stimal kot urca. divx-e sem dobu sele sedaj od frenda in glej ga zlomka.....pa le ni vse tako roznato kot se zdi! nekaj filmov kar lepo posteno TRZA. in potem evo najdem vas tle gor...(mogoce boljs da sele sedaj saj drugace ne vem ce bi si ga upall nabavt glede na vse probleme kot sem razbral ) seveda me je najprej zanimalo kaj uporablja moj kiss za en firmware in ali je toshiba. na moje presenečenje je gor ze nalozen 2.9.0. drive pa je dsl-710a. hmmm - zakaj pol trza?
po pregledu vseh divx-u sem spoznal da stekajo tisti filmi ki imajo prenos nad 1400kbit/s . ce majo manj je vse O.K. ali pozna kdo od vas to zadevscino?
kolega pravi da naj se losam kiss-a in nabavim Pioneerja. kaj pa vem... saj drugace vse lepo laufa in tudi podnapisi so brez problemov pa še regijsko se lepo odklene v hidden meniju :) (lučke so pa tko ubijalske da so ze kar simpaticne :)))
vsem lep pozdrav
Zanima me če se koga zajbavajo podnapisi?Je res da morajo biti isti naslov kot je film?kje lahko naložim podnapise?
..jeDINA MOja ljubav....
trpo ::
Podnapisi morajo biti poimanovani identično kot film in nimaš naknadnje možnosti ročnega zagona podnapisov z drugačnim imenom.
www.LOST-serija.net
daisy25 ::
Čav!
Mene pa zanima, kje natančno se spremeni koda za podnapise, se pravi kje natančno moram nastaviti na Eastern Europe?
Mene pa zanima, kje natančno se spremeni koda za podnapise, se pravi kje natančno moram nastaviti na Eastern Europe?
Vsi za enega, eden za vse!
Sem kar sama rešila svoj problem! Včeraj sem si naložila FW 2.9.1 iz uradne Kiss-ove strani in dela fantastično. Naložila sem ga na oba dvd-ja, se pravi toshibinega in onega drugega. Spekla in naložila sem si ga po že velikokrat omenjenem postopku (ga ne bom ponavljala), podnapise oz. kodno tabelo pa je resnično treba izbrati in sicer tako, da med predvajanjem filma pritisneš SETUP in poiščeš SUBTITLES ter nastaviš 1250 Eastern Europe!
Uglavnem, za to nadgradnjo vam ne bo žal, če si jo boste omislili !
LP
Uglavnem, za to nadgradnjo vam ne bo žal, če si jo boste omislili !
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenila: daisy25 ()
Mam en problem.Kpuil sm zvočnike 5.1 creative.A je že kdo priklopu tak sistem na kiss?Men so napisal da je treba kupit coax(kabl) da bi delal.Ve kdo kej več o tem?hvala
..jeDINA MOja ljubav....
bgd2 ::
ali imajo zvočniki digitalni vhod, optični ali koksialni.
če ga imajo, potem to gre, v setup meniju nastavi ---zvok = raw
zadeva dela !!!
če ga imajo, potem to gre, v setup meniju nastavi ---zvok = raw
zadeva dela !!!
Hm zdi se mi da nimajo...čeprav sem šel vprašat v tgovino kjer sem jih kupil da imajo coax vhod...samo jaz ga nisem našel...je to mogoče aux in?Ker drugo imam skoraj vse polno
..jeDINA MOja ljubav....
kar se lučk tiče, se jih da zmanšati oz ugasniti in sicer priutisni setup, mato v meniju misc, display brithnes - opcija je max, normal, min, in off.
Torej se lahko lučke izklopijo
Torej se lahko lučke izklopijo
rs ::
nekaj me zanima v zvezi z dp-1000.
do sedaj mi niso delali 3 filmi. ko ga zalaufam mi ga vrze ven. nekje sem na netu najdel navodila da v virtualdubu nekaj spremenis in film ponovno obdelas in potem dela! problem pa je v tem, ker ne najdem vec te strani. a jo je kdo zasledu?
do sedaj mi niso delali 3 filmi. ko ga zalaufam mi ga vrze ven. nekje sem na netu najdel navodila da v virtualdubu nekaj spremenis in film ponovno obdelas in potem dela! problem pa je v tem, ker ne najdem vec te strani. a jo je kdo zasledu?
Rokson ::
Jp, tudi meni ni zstekal po dnevu in pol neaktivnosti. Dela supr tale novi fw 2.91
Tudi jaz sem bil dva dni navdušen.
Dokler mi ni en xvid zaštekal po treh minutah in 35 sekundah.
Nakar sem ugotovil, da to sploh ni tako redka stvar.
Pa v jok, pa na drevo.
Potem pa sem našel firmver, ki ga je skombiniral dracula. In sem jako, jako zadovoljen.
Rokson
Rokson ::
Kakšna pa je razlika med uradnim FW in tem od dracule?Če ti noben film ne zašteka po 3:35 minute, ni razlike, če pa ti (in tisti, ki štekajo, tam zaštekajo VEDNO), pa ti ta FW to štekanje odpravi.
Tu je thread na to temo.
Rokson
tilex ::
ko zapečem file za odkodirat player al pa FW ,po navodilih iz foruma,in ga vstavim v kiss-a mi ta konstantno napiše BAD DISC oz. na tv-ju UNSUPPORTED DISC in pa kaj je na cd-ju.a ma kdo kasn nasvet.
hvala
hvala
bgd2:Imam zvočnike creative 5.1....Baje je edina možnost da jih priklopim na kiss-a...da kupim zunanji dolby digital....pa nimam pojma kokl to stane:pa tudi ne da bo v tem primeru 100%delalo
..jeDINA MOja ljubav....
maticm ::
2. You can always downgrade to 2.85, I recommend "original kiss 2.85 downgradable" which you can find on the download section here(make sure to make full upgrade ):
z 285 verzijo na kissu boš z lahkoto odklenu na region ALL!
z 285 verzijo na kissu boš z lahkoto odklenu na region ALL!
ne morem naložit nobenga Fw-ja ker mi zmeri napiše bad disc.če dam še enkrat cd not pa da mi napiše bad disc bom živčni zlom dobu. prosim pomoč!
hvala
hvala
ma ja itak.disk-naenkrat(u slovenščini) in hitrost na 4x in burn. ni mi jasno kaj je narobe pri vsakem cd-ju mi na tv-ju napise unsupported disc,napiše tud kaj je na cd-ju npr. kiss dp1000 285 v6... to je pa tud vse. ta forum sm prebral že trikrat in vem postopek res na pamet,sam men še cd na playerju ne prime.
To kar zlovdas, je zip file. Mors ga odzipat, notr je pa .iso (slika cd-ja) in to mors ti zapect na cd in ne zip fila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
jure6 ::
Do sedaj je bilo vse ok z mojim playerjem,ko pa sem naložil novi FW 2.9.1,pa mi kar na enkrat ne delajo podnapisi če so v eni vrstici,delajo mi samo tisti,ki so tako dolgi da jih napiše v dveh... Mogoče kdo od vas ve kako bi se to dalo odpraviti??
marjan1a ::
Zdravo kaj mi lahko poveste zakaj na KISS Dp 1000 popači podnapise ko gledam kak dvd.Ima pa gori firemware 2.9.1 ta nov.Kaj morem narediti glede mojega problema.Hvala ciao.
mitko25 ::
Fantje in dekleta
Naložite si ta modificiran zadnji update za kiss dp 1000...(2.9.1.)
Večji podnapisi, odpravljena je lepotna napaka pri določenih črkah, popravljen je tudi bug (3.35)
Res, da ko ga naložiš ni več logotipa za kiss, ampak je ozadje črno! Sam ga imam naloženega in vam povem iz prve roke, da je najbolj stabilen do sedaj.
Dodajam še link kjer si lahko downloadate in preberete kaj več, če vas zanima!
http://www.mpeg-playcenter.com/modules....
Lep živopisan pozdrav, Mitja
Naložite si ta modificiran zadnji update za kiss dp 1000...(2.9.1.)
Večji podnapisi, odpravljena je lepotna napaka pri določenih črkah, popravljen je tudi bug (3.35)
Res, da ko ga naložiš ni več logotipa za kiss, ampak je ozadje črno! Sam ga imam naloženega in vam povem iz prve roke, da je najbolj stabilen do sedaj.
Dodajam še link kjer si lahko downloadate in preberete kaj več, če vas zanima!
http://www.mpeg-playcenter.com/modules....
Lep živopisan pozdrav, Mitja
mitko25 ::
Pozdravljeni!
Lahko poiskusite tudi tega.....http://www.big-fw.prv.pl/DP-450-1000-FW...
Ta ima po defaultu odstranjene modre (moteče)lučke, malo drugačni divx podnapisi (boljši)...ozadnje z logotipom KISS, edino kar lahko nekoga moti je, da piše na displeju kiss dp- 450! Drugače nimam pripomb, vse deluje brezhibno, preverjeno!
Lep pozdrav, Mitja
Lahko poiskusite tudi tega.....http://www.big-fw.prv.pl/DP-450-1000-FW...
Ta ima po defaultu odstranjene modre (moteče)lučke, malo drugačni divx podnapisi (boljši)...ozadnje z logotipom KISS, edino kar lahko nekoga moti je, da piše na displeju kiss dp- 450! Drugače nimam pripomb, vse deluje brezhibno, preverjeno!
Lep pozdrav, Mitja
gsx-f ::
MENE PA ZANIMA CE BI LAHKO NAMESTO POZDRAVNE SLIKE KISS (51Kb) V jpg formatu sličico zamenlal s svojo jpg (to bi zamenjal ko je -cd z fw-jem zapečen na -cd ga skopiram na rač. ,zamenjam jpg in še enkrat zapečem na -cd.Upam dase ne bo pokadilo ..
Prosim za nasvet .
Mare
Prosim za nasvet .
Mare
cas imas ce si ga le vzames
mare
gsx-f: Mislem, da se da.
Uzames npr. WF od drakule. Nato iso file odpres v WinRAR, in iz datoteke [img] izbrises tisto slikco in v njo dodas svojo, z istim imenom od zbrisane slike, za resolucijo ne vem, ampak pomoje bi moral devat. To ni 100% in vse delas na sojo odgovornost :).
Uzames npr. WF od drakule. Nato iso file odpres v WinRAR, in iz datoteke [img] izbrises tisto slikco in v njo dodas svojo, z istim imenom od zbrisane slike, za resolucijo ne vem, ampak pomoje bi moral devat. To ni 100% in vse delas na sojo odgovornost :).
blazko1 ::
Postopek za menjavo slik seveda ni takšen.Tisto sliko ti pokaže samo,ko nalagaš fw.
Postopek je veliko bolj kompliciran pa še en kup enih programov zahteva....
Preveč je za pisat da bi to razložu....
Na Tej strani spodaj
ti piše vse o menjavi fontov v firmwareju. Postopek je isti kot pri menjavi slik.
S tem da on je menjaval fonte ti boš pa slike... Ne pozabi pa checksum kode zamenjat!
Slike je priporočljivo imeti v isti resoluciji in formatu kot original in datoteka ROMFS.BIN
ne sme presegati 2MB.
LP Blaž
Postopek je veliko bolj kompliciran pa še en kup enih programov zahteva....
Preveč je za pisat da bi to razložu....
Na Tej strani spodaj
ti piše vse o menjavi fontov v firmwareju. Postopek je isti kot pri menjavi slik.
S tem da on je menjaval fonte ti boš pa slike... Ne pozabi pa checksum kode zamenjat!
Slike je priporočljivo imeti v isti resoluciji in formatu kot original in datoteka ROMFS.BIN
ne sme presegati 2MB.
LP Blaž
Blasko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blazko1 ()
Sem sprobala FW iz www.mpeg-playcenter.com in je fenomenalen. Podnapisi so dovolj veliki, približno kot na Pop-u, tudi pisava je velik lepša kot na uradni verziji 2.9.1. Bug zamrznitev 3.35 je odpravljen, edino ohranjevalnik in pozdravna stran sta črna namesto modra, napis KISS pa ostaja.
Najboljša verzija dosedaj!
Najboljša verzija dosedaj!
Mi lahko daš direkten link do omenjene verzije, saj obstaja že toliko modificiranih verzij 2.9.1. da se več ne znajdem.
IMI:
link je naslednji: http://www.mpeg-playcenter.com/modules....
in najprej se moraš prijaviti na playcentrovo stran, šele potem lahko downoadaš FW (290-291 hibrid DP450-DP1000 PAL). Če ti ne bo uspelo sporoči, pa ti lahko FW pošljem po mailu!
LP
link je naslednji: http://www.mpeg-playcenter.com/modules....
in najprej se moraš prijaviti na playcentrovo stran, šele potem lahko downoadaš FW (290-291 hibrid DP450-DP1000 PAL). Če ti ne bo uspelo sporoči, pa ti lahko FW pošljem po mailu!
LP
Sem si že downloadal in nadgradil predvajalnik. Podnapisi pri DIVX (XVID) filmih so res lepši in malce večji. Bom videl kako bo v naslednjih dneh.
Najboljši test sta moji hčerki. Risanke, risanke....
Najboljši test sta moji hčerki. Risanke, risanke....
link ::
Originalni firmware 2.9.1 za DP-1000 ima še vedno hrošča - predvajalnik zmrzne po 3.35 min. Zanimivo je, da zmrzne samo takrat, ko se določen film na CDju ali DVDju nahaja v mapi (direktoriju). Če ta isti "problematičen" film posnamem na CD ali DVD brez da ga dam v mapo, deluje vse OK. Predvajalnik ima vgrajeno Toshibo 1802.
Olajuwon ::
Jaz sicer mam originalni 2.9.1 firmware, pri katerem je en film zamrznu pri 3.35 min... potem sm opazu da je to bug in ok... bom že dal popravek. Problem je da novih filmov (kombinacija xvid+ac3) mi jih ne predvaja. Ko dam setup mi napiše unknown FourCC codec... Na gspotu pri FourCC codecu mi piše xvid. Očitno moj divx player (ni mi jasno po kakšnem ključu) mi xvidov ne more brati. Kam naj se obrnem, da preverim kje je problem?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Olajuwon ()
I got it! Na forumu www.mpeg-playcenter.com pravijo, da problem FourCC codeka, je pogon Toshiba... Moj kiss je v garanciji, a če zahtevam mi zamenjajo dvd player (tošibin pogon) a mi ga zamenjajo? Al so sposobni na Harvey norman oziroma avtera popraviti to? Kaj menite?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Olajuwon ()
uskusatek ::
hojla!
mislim da ni problem v toshibinem pogonu...
namrec jaz imam dsl-710a ter original verzijo 2.9.0.
in mi tudi isto napise za fourCC codek. se pravi da je
problem drugje. opazam pa pri mojem da mi pri dolocenih filmih slika zmrzuje...ne pri 3min. ampak ze od zacetka. pri nekaterih je zamrznitev zelo kratka (samo trza) pri drugih pa slika zmrzuje za 5sec vcasih vec medtem ko je zvok normalno naprej. kaj bi to bilo? lep pozdrav
mislim da ni problem v toshibinem pogonu...
namrec jaz imam dsl-710a ter original verzijo 2.9.0.
in mi tudi isto napise za fourCC codek. se pravi da je
problem drugje. opazam pa pri mojem da mi pri dolocenih filmih slika zmrzuje...ne pri 3min. ampak ze od zacetka. pri nekaterih je zamrznitev zelo kratka (samo trza) pri drugih pa slika zmrzuje za 5sec vcasih vec medtem ko je zvok normalno naprej. kaj bi to bilo? lep pozdrav
Jaz ti predlagam, da si naložiš katero od modificiranih in preverjenih verzij, npr. tisto, ki sem jo navedla malo višje, meni so se s to verzijo prenehala razna trzanja, zmrzali ipd.
Pa tudi filme je dobro snemati z malo manjšo hitrostjo, ne 52X.
LP
Pa tudi filme je dobro snemati z malo manjšo hitrostjo, ne 52X.
LP
pečem z 40kratno hitrostjo.. ker pač moj pekač ne dovoljuje višje. Bom probal no.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Zvok in slika | 324891 (50235) | cryptozaver |
» | [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)Oddelek: Zvok in slika | 24681 (5179) | JanezC |
» | [DivXviD] Yamakawa predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 36062 (14851) | aco111 |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2595 (2157) | Yossarian |
» | Pretvoriti XVID v DIVX in imeti podnapise.Oddelek: Zvok in slika | 2813 (2578) | Jeronimo |