» »

Čečeni ugrabili šolo

Čečeni ugrabili šolo

«
1
2

leinad ::

Čečenski teroristi so danes ugrabili šolo s 200 otroki in od ruskih oblasti zahtevajo, da izpustijo njihove zaprte upornike, drugace bodo v luft spustili celo šolo.
Koliko poznam ruske oblasti ne bodo pristali na njihove zahteve in se bojim, da se nic dobrega ne obeta.
Kam ta svet gre?;((

_sas_ ::

Saj ne morejo pristat na zahteve. Kolikor mi je znano, to pomeni, da bi morali zapustit Čečenijo.

To bo spet ena akcija specialcev, kjer bo na žalost veliko mrtvih ... kot v tistem gledališču 2-3 leta nazaj.

iro ::

Zakaj ne ugrabijo ruski parlament?Vsakic nasrka tisti ki ni nic kriv.Svet gr v k...c

chucki ::

Jst ne razumem ljudi! Kok se lahk na otroke spravjo?! :'( ;((
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

PARTyZAN ::

Jap. Spet bodo alphe vstopile v akcijo;)

Keyser Soze ::

Ni rečeno. Lahko da se izide po načrtu. Pač drama v gledališču je bila ena lekcija oz. preizkus v živo. Odvisno od zgradbe, pripravljenosti teroristov ter njihove opreme.

V same specialce pa ne dvomim. Tam imajo izkušene ljudi.

P.S.: Pač terorizem izbira žrtve, ki bodo vzbudile veliko medijskega sočutja. In kaj je iz njhovega stališča boljše kot šola z otroki. Idealno. Na žalost.:|

root987 ::

Tako kot gledališče naj naredijo - le da naj potem povejo zdravnikom kateri plin je bil, kako ga zdravit ali pa kar vojaške zdravnike uporabit za to. Sicer pa mislim da so ruski specialci čist dovolj sposobni za takšne operacije...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

@ljash ::

root987: ja, točn to je problem pr njih. lepo jih bojo uspaval, pol jih pa "zbudit" ne bojo mogl u bolnici :\ Pa d00h, sj nismo več u časih hladne vojne, da bi biu tisti plin taka skrivnost če gre za življenja...
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

root987 ::

Dopovej ti to rusom ali komur koli drugemu, ki proizvaja orožje... Verjetno se bojijo kaj bi bilo če bi ta plin prišel v roke teroristom...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

attackiko ::

No, bomo vidli kako se bo končalo. Rusi nimajo kake posebno dobre statistike pri takih zadevah. Teroristi majo v tem primeru pač pobudo in še tolk dobri specialci ti ne pomagajo dost. Drugače pa o ruski vojski:

Incompetence and corruption have rendered the security forces incapable of tackling the rebels. In June, an all-night raid by Chechen rebels in Ingushetia claimed dozens of lives. The terrorists apparently bribed their way through a series of checkpoints, and according to a foreign aid-agency official in Nazran, federal troops based nearby mysteriously failed to come to the aid of besieged local Ingush forces until about ten hours after the attackers had melted away. A raid in Chechnya’s capital, Grozny, a week before the presidential election, had similarly devastating results. Indeed, most of the victims of the 2002 theatre siege and the 1995 hospital siege died as a result of the security forces’ botched attempts to rescue them.

Vice ::

Mene pa bolj zanima kako lahko ugrabiš šolo? 8-O

root987 ::

Nekdo, ki ni ravno pri sebi? Nekdo, ki je izgubil družino zaradi podobnih stvari? Nenazadnje tudi rusi verjetno niso počeli najlepših stvari v Čečeniji in drugod... Vsekakor pa to ni način, kako se pokaže nestrinjanje s politiko.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Vice ::

Tisti bo rajši zajel talce tako kot ti čečeni.

drejc ::

Jst ne razumem ljudi! Kok se lahk na otroke spravjo?


A so slučajn muslimanski skrajneži tile faloti?
:\

Exilian ::

umm ja.. čečeni so muslimani
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.

Lex ::

vice: kamot. sploh z 200 učenci kar je dost mala šola. kake 10 neprisebnih osebkov si ubode kalašnikovke pa razstrelivo in gre v šolo, vsak en razred napodi v telovadnico, kjer jih majo na kupu in ni šanse da bi ker ušou. Zaščite pa šole itak nimajo neke. Že naše ne.. kak dežurni učenc mogoče k bo ob taki šansi kvečjem je*u ježa takoj, za kak alarm al pa klic bo pa že prepozno. Sploh ni tak tešk. Ne. Prelahko je :| ;(

Monster ::

nah kriza je vse skup... sm popuščati pa vseeno nima smisla. Me zanima bl če so zdaj glede na izid onega v gledališču res pripravljeni vse v luft fuknat kr tak.. za ziher bi rekli >:D :8) :\
Ka zaboga...

suntrace1 ::

Šole se ne da ugrabit, razen če jo iz zemlje izruvaš.

Vice ::

Vsaj eden, ki zastopi to dezinformacijo. Bravo

Jst ::

Poskrbeli so za medijsko senzacijo. Pogovarjajo se samo z višjimi predstavniki oblasti. Pokritost je baje dobra.

Ruski specialci bodo imeli težavno misijo. Vendar ne dvomim, da bodo kos misiji.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

2nemesis ::

Seveda bojo kos misiji: Operacija uspela, pacient umrl.

Keyser Soze ::

Ne razumem kaj je tukaj težkega za razumet. Pač kaj je boljša tarča kot šola? Mi lahko kdo pove? Kaj bi vzbudilo večjo medijsko pozornost oz. pozornost svetovne javnosti?

Tu ni simpatij, ni sočustvovanja. Zato tudi ime terorizem.

Drugače pa plina ne bodo uporabili. Ker teroristi niso otroci in bi bila doza pomoje usodna za šolarje.

Klasična akcija na presenečenje. Pač če bo kolateralna škoda pa pač bo. Pogajanj ne more bit. Tako da drugega ne ostane. Bolje par mrtvih in lekcija teoristom za naslednjič kot pa vsi mrtvi.

attackiko ::

Ruski specialci bodo imeli težavno misijo. Vendar ne dvomim, da bodo kos misiji.
Jap, res so strokovnjaki tele rusi. Bi lahko še bolj amatersko izvedli vse skupaj?

jest10 ::

Raje se vprašej kako bi bilo izvedeno, če bi to počeli naši.....
Ozeroma ti?

Sc0ut ::

Očitno so spet problemi in preko 100 mrtvih, pizda kaj teroristi enkrat ne napadejo bele hiše oz. v ruskem primeru njihovega parlamenta... Torej da bi take cilje cilali, res je da je 50x težje do njih prit, samo pol bi res odgovorni najeb... ne pa nedolžni.

ČIP 008 ::

To polomijo je bilo od Rusov za pričakovati saj so ves čas ponavljali, da se s teroristi ne mislijo pogajati, da ne vejo za zahteve..................blabla bla....itd. Vendarle pa je tu šlo za neprecenljiva otroška življenja in čas je neusmiljeno tekel Rusi pa so za razrešitev krize storili bore malo oziroma nič. Rezultat več kot 150 mrtvih. In kaj na koncu ostane Čečenom če ne pogajanja pa presodite sami.

para! ::

Torej, bi po tvojem ČIP008, Rusi morali ustreči zahtevam čečenskih teroristov?
Death before dishonor!

zlabo ::

Baje da okoli 100 žrtev so po akciji našli v telovadnci, in da jih med akcijo ni padl velik (talcev).
Je pa po novih informacijah bilo čez 1200 ljudi v šoli (CNN), vbistvu priče pravijo da od 1200-15008-O

Pa akcija baje ni bila načrtovana in so se zavzemal za mirno rešitev krize... ja sevede, če verjameš:\

LP, zlabo

Tarzan ::

Kako ste nekateri pametni! Sevea so Ruski specialci rekli, zdej pa dost, men se ne da več čakat al kaj? Pri taki zadevi kjer nekdo drži talce (še posebej, če so med njimi otroci) je izredno stresna. Za vse! Baje so teroristi streljali na bežeče talce, ki so izkoristili priliko in zbežali na prosto. Baje so celo prišli ven iz šole, da bi le vse bežeče postrelili! Seveda je logično, da bodo Rusi streljali in poskusili rešiti ubežnike. Zadeva jim je prekrižala načrte in v najmanj primernem trenutku so morali napasti poslopje. Verjetno bi, če bi do tega prišlo ponoči, specialci lažje opravili z njimi, vedeli pa ne bomo nikoli... Glede na to, da je bilo vse zaminirano in so teroristi samo še čakali, kdaj bodo vse pognali v zrak se mi zdi, da niso imeli Rusi druge izbire, kod da v čim krajšem času poskusijo rešiti čimveč talcev. Po mojem bi bilo lahko še dosti slabše.

Teroriste tega tipa bi pa od sedaj naprej morali namesto v zapor peljati lepo na kompost! Tako nebi nihče mogel zahtevati, da jih izpustijo, pa še stroškov z njimi bi bilo manj.

Odin ::

10 od 20 ugrabiteljev naj bi bilo iz Arabski drzav.
Tak da verjetno Ameri vec ne bodo imeli tezav z Rusijo v Varnostnem Svetu, kaj se tice vojne proti terorizmu.

Me pa zanima kaj bo Putin, ki je obljubljal da bo naredil red v Ceceniji ze pred stirimi leti, sedaj naredil.

Vice ::

Za Žan Klod VanDam fene je zadeva izpadla amatersko in kot polomija samo statistika glede na situacijo ni slaba

p.s. važno da so ugrabljeno šolo le našli :D :D

jype ::

Hja. Zdaj je baje uradna izjava bele hise taka, da odgovornost za pokol nosijo teroristi. Smesno. Seveda jo nosijo teroristi, saj zato se pa tako imenujejo! Njihov CILJ je nositi odgovornost za taka dejanja in ce so zdaj Rusi naklonjeni uporabi vojaske sile za "boj proti terorizmu" kjerkoli po svetu, so teroristi zmagali, tako kot so zmagali 9/11.

Rusi so pac stopili po poti kapitalizma in brutalno poklali vecjo kolicino islamskega prebivalstva Cecenije, ker je to prebivalstvo hotelo svojo drzavo, pa je ne morejo dobiti, ker zivijo na obmocju bogatih naftnih nahajalisc. Podobnost s stanjem v Iraku in v Palestini je seveda zgolj nakljucje.

attaciko: glede na to kako amatersko so Rusi izvedli resevalno akcijo, hja, bolje so jo kot jo obicajno izvedejo v ZDA, kjer niti teroristov ne potrebujejo, saj otroci streljajo kar eden na drugega, na koncu pa obicajno pokoncajo se same sebe.

(Zdaj se bodo vsi spravili na ta post da v Iraku je pa drugacna situacija pa v Palestini drugacna pa da je bil body count v ZDA manjsi, ko so se pamzi streljali. Kar je pomembno je, da obstaja vzorec, ki se kar naprej ponavlja. Nekdo nekoga terorizira, nekdo potem popizdi in na koncu nekdo najebe in zato nekoga terorizira. In tako naprej.)

Odin ::

>in ce so zdaj Rusi naklonjeni uporabi vojaske sile za "boj proti terorizmu" kjerkoli po svetu, so teroristi zmagali
>Rusi so pac stopili po poti kapitalizma in brutalno poklali vecjo kolicino islamskega prebivalstva Cecenije

Ej stari... malo bluzis. Ti tvoji "logicni" sklepi so izredno nelogicni.

Zheegec ::

Čečenija, Iraq, Palestina, Taiwan...
Takšnih primerov je čedalje več, demokracija pač lahko uporabi orožje proti infidelom, saj so demokratične države vojaško močnejše in to svojo premoč izkoristijo za še večjo prevlado.
I'm sick of it.
Seveda pa to ne pomeni, da je potrebno pobijati nedolžne ljudi, ampak če nekdo izvaja genocid ali ne dovoli samostojnosti nekemu narodu, potem se ta narod brani. Braniti se pa ne more neposredno, saj nima dovolj sredstev. Partizani, teroristi, not much of a difference, is it?

Trpijo pa samo nedolžni, vladajoči pa ne.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ripmork ::

ma to so hude stvari...otroci pa to:\
Da se kaj takega dogaja v Rusiji se pa sploh ne čudim,država falirancev,žrtev propadlega režima,ma kva pa jest vem še kaj...skratka,tam nič ne štima kot bi moral.

Mar bi šli budale en multiplayer usekat pa se v igrcah strelal,ne pa da prave ljudi iz mesa in krvi stralajo:| ...but that´s the way it is,i guess...

Lex ::

lahk je govorit, v tisti situaciji kj narest je blo pa pač vse kj druzga.

Zakaj ne napadejo direkt vlade pa odgovornih? ker neb blo fore. velik teži je not prit. +mal več folka bo sočustvovalo z otroki k pa s par politiki k itak nč pametnga ne nardijo. Na teroriste se pa itak nkol ne morš zanest da bojo v miru odšli, če bojo izpolnal njihove zahteve. One bi spustil, teroristi bi pa še vedno ostali v šoli obkoljeni. Kaj pa potem? Tipi itak neb verjel da jim bojo pustil v miru odit in rezultat bi biu pomoje kj podobnga k zj. odvisno od pritiska na teroriste same.

perci ::

O sposobnosti tehle ruskih specijalcev pa res ni besed. Podn.

Pa da se ne bo zdej kdo oglašal, če bi jst kaj bolje naredu. Mogoče bi, mogoče ne - bolj se nagibam k temu, da bi boljši rezultat iztržil.

Vsekakor pa jst nisem poklicni organizator takih stvari. Američani, izraelci, angleži in francozi bi (v to sem prepričan) iztržili precej precej nižji bodycount.

Odin ::

Verjetno bi res zaradi boljse tehnologije... Ni pa nujno.
Baje da so ugrabitelji ubili ze precej ljudi preden so Rusi sploh posredovali.

jype ::

Odin: kaj je cilj vsake teroristicne skupine?

Ne vem zakaj se vam zdi da ce bi zdaj ugodili zahtevam npr. Cecenov, bi se pa tam terorizem kar nehal?

Ali pa v Palestini, ce bi jim nazaj dali zasedena ozemlja in jim pustili, da hodijo delat v Izrael brez cakanja na checkpointih, mislite, da bi nehali s samomorilskimi napadi?

Bodite resni, no. Rusija, Izrael, ZDA in kaj jaz vem kdo se vse so pac ultimate evil in se z njimi teroristi nikoli ne bodo pogajali. Tudi ce bi jih fizicno omejili na njihove drzave bi se pac znasali nad svojimi sodrzavljani, verjetno zato ker niso dovolj fundamentalisticni. Proti terorizmu se bo zahod zaradi svoje preteklosti zelo tezko ucinkovito boril. Kdorkoli, ki te pride osvobajat, pa ves, da je v preteklosti pobil pol drzave samo zato ker mu ni bilo vsec politicno prepricanje vecine prebivalstva, se bos do njega obnasal kot do vsakega okupatorja. In ker nimas sredstev za totalno vojno se pac gres gverilo (temu zdaj recejo terorizem).

Edini nacin da izkoreninis terorizem je seveda ta, da dobis na svojo stran vecino prebivalstva. Tega ZDA ali Rusija nikakor ne bosta mogli, ker jih ljudje sirom sveta sovrazijo. Kar poglejte kaj pisete po forumu: blazno veliko protiameriskih, protiruskih in protievropskih custev, pa se protihrvaska so precej aktualna. Zakaj? Kaj pa so nam naredili slabega? V bistvu nic, samo na jetra nam grejo, ker ne delajo tako, kot mi vemo da bi bilo najbolje za njih. Vecina ljudi razmislja isto, zato jih pac ne marajo. Tukaj seveda govorimo o ljudstvih, ne trenutnih oblasteh teh drzav/organizacij.

Ce so Ceceni zasedli osnovno solo, so jo zato, da bodo ljudje po svetu zgrozeni, kaj vse lahko teroristi naredijo, potem bodo pa zaceli razmisljati kaj jih je pahnilo v taksen obup, da grejo kaj takega naredit. To je point takih bolnih akcij.

Njihovi cilji so pa razlicni. Teli v soli so verjetno samo hoteli pokazat Rusom, da so zajebali v Ceceniji. Nic drugega, ker jim je cisto jasno, da nic drugega ne morejo dosezt na tak nacin. Pa jih to ne moti: "ce so rusi nam pobili tolk-in-tolk otrok, pa lahko zdaj mi vrnemo". Great thinking, ampak boljsega od islamskih fundamentalistov nismo pricakovali.

Ampak ce se prebivalstvo drzave zaradi takih manipulacij z "vojno proti terorizmu" pusti zapeljat v policijsko drzavo, v kateri ima nadzor nad celotnim drzavnim aparatom pescica ljudi, ki bodo ob prihodnjih volitvah nadzirali tudi medije, volilne komisije in vse ostalo, potem to ni vec demokracija ampak farsa. In kar se mene tice, so teroristi tako dosegli svoj namen. Americani se ze dolgo bojijo sami sebe, Rusi pa se bodo tudi pocasi navadili "total information awareness". Odlicno, ne? Zbogom, clovekove pravice in svoboscine. Malo bolje kot religiozni fundamentalizem, ampak ne bistveno.

perci ::

Odlicno, ne? Zbogom, clovekove pravice in svoboscine. Malo bolje kot religiozni fundamentalizem, ampak ne bistveno.

Roko na srce - Rusija se nikoli ni ravno trudila upoštevati človekovih pravic - mislim, da kaj bistveno manj kot prej, jih ne bodo imeli.

jype ::

perci: res je, kar pravis. Ampak to ni "boljsi jutri", ki bi ga radi dosegli, poleg tega ne vem zakaj govoris o Rusiji, ce ta stavek velja za vecino danasnjih drzav, razvitih ali ne.

Thomas ::

Rusija (vsaj na Kavkazu) je zaostala despotsko vodena provinca, v to ni dvoma.

Po drugi strani pa, svobodna Čečenija bi bila pa džamaherija. Še neprimerno slabše.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas: ce bi bilo po tvoje, potem bi tudi svobodni Pakistan bil "dzamaherija", kot rad temu zanicevalno reces. Fino bi bilo, ce ZDA ne bi vodili japiji preobleceni v katoliske fundamentaliste, ane?

Poleg tega je svobodna Slovenija eno leglo desnicarjev in fasistov, ki so iz same zlobe in egoizma razdrli Jugoslavijo, simbol uspeha socializma. Poslusaj Milosevica, bos videl, da je res.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

> ce ta stavek velja za vecino danasnjih drzav, razvitih ali ne.

"Sej so vsi isti" - preprosto NI RES. Nobenih beguncev iz Zahoda na Vzhod ni, to je jasno merilo, kje je (BISTVENO) bolje.

Ta relativizacija "ah, saj Švici tudi ni bolje kot v Džamaheriji" - je navadno sprenevedanje in pluvanje dejstvom v oči.

Bluz.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

poleg tega ne vem zakaj govoris o Rusiji, ce ta stavek velja za vecino danasnjih drzav, razvitih ali ne.

Zato, ker sam ne mislim, da zgornja trditev ne drzi.

jype ::

A lahko kdo pokaze na drzavo, ki v zadnjem letu ni krsila osnovnih clovekovih pravic?

perci ::

Gre se za to, da jih ene več kot druge. Popolnoma se kršenju človekovih pravic ne moreš izogniti. Pa imamo kar nekaj varovalk. Nenazadnje se lahko pritožiš tudi na Evropsko sodišč za človekove pravice, recimo.

Govorit, da je glede spoštovanja človekovih pravic na Kitajskem isto kot v SLO ali ZDA je pa mal predrzno.

Thomas ::

Nekaj "kolaterale" je pri človekovih pravicah vedno. Podobno, kot se povozi nekaj otrok na poti v šolo in podobne reči.

Toda v demokratičnih državah so utečeni mehanizmi, ki stanje izboljšujejo. Da noben otrok ne bi bil več povožen in da nikomur ne bi bile kršene njegove pravice. Težek cilj, ki zveni utopično, ampak je 99+% uresničen.

Džamaherije pa tega niso ne zmožne ne voljne. Pri njih je politični sistem vladanja eden izmed regulatorjev presežnega prebivalstva.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

OK, zdaj bom pa povedal, kaj je sprenevedanje.

Thomas pravi, da to, da ni beguncev iz zahoda na vzhod pomeni, da je na zahodu bolje. Zelo verjetno je to res in s tem nimam nobenega problema, ce predpostavka, da beguncev ni, drzi. A zal je predpostavka napacna. Ce je beguncev malo, to se ne pomeni, da jih ni.

Potem pa pravi, da ni res, da so vsi isti. Tudi to je OK.

Ampak dejstvo je, da bolj ali manj vsi krsijo clovekove pravice. Ce lahko kdo pokaze, da to ni res, bom zelo vesel.

Ce ti je v Ameriki fino, bos seveda ostal tam. Ce te zaprejo in ti nic ne sodijo in ostanes zaprt "za nedolocen cas" je to ocitno kratenje osnovnih clovekovih pravic in norcevanje pravnega sistema, ki naj bi demokracijo drzal pokonci. Ko te spustijo, bos verjetno ostal v Ameriki, glede na to da si American. Ali pa bos pobegnil. Ker jih protizakonito (vcasih, zdaj so zakoni bolj ali manj ze popravljeni) pridrzijo le nekaj 100 do nekaj 1000 in jih le zelo majhen odstotek lahko pobegne, se pac valovi beguncev nikjer ne vidijo.

jype ::

Irak je bil v 70 in 80 letih primerljiv s takratnimi ZDA. Imeli so rastoce gospodarstvo in drzava se je mocno locila od cerkve, slo jim je dobro. Pa so bili tocno to, cemur radi recete "dzamaherija".

Potem se je pa zapletlo zaradi tistega, cemur lahko upraviceno reces dzamaherija, ker to dejansko je: Iran.

Tudi pri nas imamo verske skrajneze, ki jim je verouk v solah le prvi korak do zrelega, klenega naroda, ki sluzi bozji volji. Pa jih ni malo, samo da imajo eno tezavo: manj kot 50% drzave je katoliske.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moskva in ruski plin?!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1257152 (5283) Firebat
»

Eksplozije pretresle britansko prestolnico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33116188 (11443) DavidJ
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413648 (11101) jype
»

Bo Rusija napadla Gruzijo?

Oddelek: Loža
252015 (1588) DavidJ

Več podobnih tem