» »

Čečeni ugrabili šolo

Čečeni ugrabili šolo

1
2
»

Luka Percic ::

"Tudi pri nas imamo verske skrajneze, ki jim je verouk v solah le prvi korak do zrelega, klenega naroda, ki sluzi bozji volji."

Pomojem pa ravno cerkev preprečuje skrajne poglede na verska vprašanja/resnice(..) in razširitev raznih sekt, pa "skrajnih kril" cerkve. Je pa res da v preteklosti je imela čudna obdobja. Trenutno je njena moč je ravno prava.

Alexius Heristalski ::

Fino bi bilo, ce ZDA ne bi vodili japiji preobleceni v katoliske fundamentaliste, ane?
Bluz.


Tudi pri nas imamo verske skrajneze, ki jim je verouk v solah le prvi korak do zrelega, klenega naroda, ki sluzi bozji volji. Pa jih ni malo, samo da imajo eno tezavo: manj kot 50% drzave je katoliske.

Bluz.

Ah, kako lepo je pljuvati po katolikih! Sploh, če nimaš pojma.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

perci ::

No, tule pa sam Putin priznava, da so njihove "security forces" v qrcu in da so v dani situaciji slabo odreagirali. LINK.

EMET ::

ah ... pravkar so povedali, da so jih našteli 395 ...

perci ::

Mislim to je groza - takle body count je ze cist prevelik procent zrtev. Pravzaprav ne vem za eno večjo situacijo s talci, kjer bi jih teroristom ratal pobit 40%.

Barakuda1 ::

Men je groza že ob eni sami žrtvi...pri tolikih pa sploh ne znam izrazit svojga gneva

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Mislim, da kakorkoli že kritiziramo ruske varnostne sile, tokrat teroristov niso mogli obvladati z bistveno manjšim številom žrtev. Teroristi so se pripravili zelo učinkovito.

Vnaprej, bo treba takele zadeve preprečevati vnaprej. Povečanje kontrole na mejah. Kaj hudiča ima sploh kakšen Arabec početi v Rusiji? Mora imeti zelo dobre razloge, kvečjemu potem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Kaj hudiča ima sploh kakšen Arabec početi v Rusiji? Mora imeti zelo dobre razloge, kvečjemu potem.


:\

Hmmm, tudi prikrito širjenje sovražtva do določenih narodnih, rasnih ali etno skupnosti ni ravno v skladu s pravi ST. Zato previdno prosim.

Toliko bolj, ker je bilo od menda 30 teroristov le 10 arbacev.
Med teroristi pa so bili menda tudi rusi (vsaj eden)
Kaj hudiča le ta počne v Rusiji.

Terorizma se pač ne da rešiti in reševati s hujskanjem in širjenjem sovraštva naperjenega proti točno določeni etnoskupnosti.
Preveč spominja na tisto...židje so vsega krivi...potrebna je do/končna rešitev.
Žal v tem ni rešitve. V tem je le nov "Holokavst."

Zheegec ::

Povečanje kontrole na mejah.

Hm, kako, če pa meje dejansko ni? Saj Čečeni želijo mejo - želijo svojo državo. Menda je že Wilson med svetovno vojno podpiral pravico do narodne samoodločbe. Kaj je sedaj s tem? Kakor vidim podpirajo samo njim zelo gospodarsko pomemben Taiwan, to je pa vse.
Dejanje je res neopravičljivo, ampak za vse obstaja vzrok. Bi bila Čečenija samostojna, če bi bila popolnoma brez naravnih bogastev? Najbrž bi bila.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Thomas ::

Samo 10 Arabcev?

Samo 1/3?

Preveč veselja imajo Arabci s terorizmom, da ne bi vsakega ki pride čez mejo, vzeli pod drobnogled. Tudi tiste, ki bodo prišli v Ljubljano pomagat zbirat prispevke za džamijo.

Rasizem? Jasno, samo od koga? Od Arabskih množic, ki jih učijo rasizma (začenši s sovraštvom do Židov) že od malega.

Zato naj se lepo zaostri vizumska politika do njih. Pa da se prepreči njihovo ilegalno prečkanje meja.

Zdaj postavljajo Arabci na Nizozemskem hecne zahteva glede primernosti Holandskih učiteljev, da bi učili (tudi) njihove otroke. Učitelji in učiteljice naj ne bi smeli biti pedri ali lezbijke. Njih iz služb ven, zahtevajo.

Kar se mene tiče, ne bo nobenega razloga za "nestrpnost proti Arabcem" več, ko se bodo odrekli svoje "naci epizode". Kot so se jo Nemci. Bo pa težje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Hm, kako, če pa meje dejansko ni?

Pojma nimaš, Alien!

Čečeni NISO Arabci. Arabci Čečenom "samo pomagajo". Da bi jim ustanovili džamaherijo.

Kar se tiče Čečenije pa tkole:

Naredi naj se referendum pod mednarodnim nadzorom. Če se bodo prebivalci odločili za samostojnost - naj jim jo Rusi dajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Kje je pa Alien napisal, da so Čečeni arabci? A je ze tolk pozna ura, da ne vidim?

gGiF ::

Sam mi pa ni popolnoma jasno, kaj so hoteli doseči s to akcijo... samostojnosti na ta način zih ne morejo pričakovat. Njihova zahteva naj bi bila, da naj se Rusi umaknejo iz Čečenije, ampak nekaj je zagotovo... sedaj se ne bodo. Pa še Putin bo imel večjo podporo, da bo počel tam kar hoče.

Vse skupaj zna biti še zanimivo... še nekaj podobnih akcija v ostalih evropskih državah (kot npr. v Španiji), pa zna postati zelo vroče.

root987 ::

Zelo vroče ali prej zelo krvavo?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Thomas ::

Pozna ura te je nekoliko zmatrala, Perci. Sej veš kaj je reku pesnik: Pozna ura, slovenske fante zgura!

Al pa je bila v tisti pesnitvi le "rana ura".

V glavnem, brez Arabske "tehnologije terorja", bi se Čečeni težje sami šli take vaje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Saj sem ze povedal, da danes teroristi nimajo vec kakih resnih ciljev, ampak so bolj kot ne sami sebi namen. Ker je, recimo temu potrosniska druzba, "najhujse zlo". Tudi ce ugodis vsem zahtevam Arabcev (pa sem preprican, da so nekatere zelo skodljive celo zanje), se terorizem ne bo zmanjsal. Ce mi kdo lahko pove en sam dober razlog zakaj bi gospot Osama pobil nekih 3500 ljudi ali kolk je ze bilo mrtvih v WTC, na dan z njim. Jaz sem preprican, da ga ni imel, zato tudi nihce ni rekel "mi hocemo tole, ce ne bomo nekaj strasnega naredili". Ker jim je vseeno, vazno je, da pokazejo "najhujsemu zlu" da z njimi ni sale.

Ni mi bila vsec reakcija ZDA, ampak jo cisto razumem. Ampak isto kot Bloody Sunday so tudi zdaj ZDA kvecjemu spodbudile rast terorizma, ki ne izbira sredstev, ciljev pa nima. Nisem preprican ce je bilo vsem teroristom v tisti soli jasno, da tako ne bodo dosegli nic, razen veliko mrtvih, ampak po moje jim je bilo.

Aja, no, avtomobili pa zvocniki pa avtomatsko orozje je OK. To se sme uvazat iz civilizacije zla. Ostalo je pa itak imperialisticni razvrat.

Pa se glede cerkve pri nas: ja, ravno pravo moc imajo, da nagajajo tam, kjer je najmanj treba. Se mesajo v politiko in tako ustvarjajo prostor, kjer se lahko potem tudi vasi priljubljeni muslimani z vso pravico vmesavajo v politiko. In muslimanov bo vedno vec, ker se hitro razmnozujejo. Upam, da jim bodo pustili zgradit dzamijo, da ne bo potem kak psihopat prisel sem vrzt v luft kakega Mercator centra ko bo not polno ljudi, zato ker smo itak sami neverniki in sovrazniki islama in si zasluzimo smrt v plamenih. Po moje religija ne spada v politiko, ne glede na to kako jo obrnes. Pa institucije, ki bazirajo na religiji, tudi ne.

Se opravicujem ce sem v prejsnjem postu prevec ekstrapoliral dejansko stanje, ampak nekateri so v javnih medijih odkrito govorili o tem. Npr. g. Rode se je zelo rad obregnil ob nesramnost drzave, ki cerkvi ne pusti vzgoje mladine in je mladina potem slaba, ce bi jo cerkev vzgojila pa bi bila dobra, in ne bi bila duhovno izgubljena. Duhovno izgubljeni so kvecjemu ljudje z oprano glavo, ne pa tisti, ki si sami izberejo svojo opcijo.

Thomas ::

Tukaj ima yupe prav:

Teroristi jemljejo "svoj posel" kot nekakšno petelinjenje. Nobenih "družbenosocialnih vzrokov" in povodov ni zadaj, kot se zmotno misli. Čisto veselje do krvave destrukcije med neverniki. Nekaj takega kot lov ali kot igra, ki se jo grejo premožni Arabci. Revni Arabci so samo pioni na njihovi šahovnici, mi pa trofejna divjad.

Kakorkoli že to opravičevali "s Palestino".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Hja, tako enostavno po moje ni, je pa zdaj ze nekaj casa tako. Vcasih (v 60 in 70 letih) smo v Evropi imeli skrajno levicarske teroristicne skupine, ki podobno kot te Islamske zdaj, tudi one niso imele kakega posebnega programa. Ubijali so zaradi ubijanja in niso naivno verjeli, da bo kdo ugodil kaksni njihovi zahtevi. In niso nikoli nic zahtevali, samo pobijali.

"Islamski" terorizem se je po moje razvil iz stiske. Z njimi nihce ni bil prevec nezen, zatirali so se tudi sami. Verske drzave so vedno bile slaba ideja (od tu tudi moj strah pred premocnimi verskimi institucijami v Evropi). Fundamentalizem je pac ze tako malo cez rob zdrave mentalitete in najbrz ne pripomore k zmanjsevanju terorizma. Izrael je bil v tistem casu izredno pogumen, da je kar zasedal arabska ozemlja. Takrat verjetno niso pomislili, da bo cez 40 let vsak drugi Arabec potencialni terorist. Ko je sport postal popularen so teroristicne skupine zacele rast kot gobe po dezju in hitro se je zgodil monty python (kaos, ki ga nihce ne obvlada, ker posamezne skupine ne odgovarjajo nobenemu Arafatu). Vsaka skupina ima neke svoje cilje, ki jih na sreco itak ne more dosezt, pa vsaka ima sredstva za ubijanje. V zadnjih 10 letih cilji postajajo vedno manj pomembni. Vazno je, da mascujemo nekaj. Materiala za mascevanje pa itak lahko vedno najdemo veliko, ce ne gre drugace pac odpremo priljubljeno sveto pismo ali koran in tam not najdemo krivico, ki se je zgodila, in jo gremo popravit na postajo podzemne zeleznice s par kilogrami eksploziva ali pa kaksnim plinom, kot to radi pocnejo Japonci.

Thomas ::

Anyway, killing as a sport je ključ za razumevanje. Jasno, da so za športnimi še drugi, evolucijsko pogojeni motivi, ki pa niti ni treba da pridejo v zavest.

Random killing tujcev je vedno bila evolucijsko uspešna strategija. Sploh če imaš še dovolj bratov in sester, ki jim boš s tem povečal delež virov. Ali pa celo zanesel kakšne svoje gene med tiste tujce.

Torej strategija terorista je simpl. Lahko raztrosi svoje gene pred akcijo v kateri bo verjetno umrl. Življenje samomorilskih napadalcev pred 11. septembrom 2001 nedvomno govori o tem, da so se tozadevno trudili. Pa še doma je ostalo sorodnikov z deset ali večkratnim kompletom njihovih genov. Če bi ostali še oni, bi bilo evolucijsko gledano, manj optimalno.

Posebej se take reči genetsko splačajo, ko se doma prebivalstvo veča do meje prehranjevalne zmogljivosti tamkajšnjega ozemlja.

Tudi slabo ravnanje s pripadniki domačega plemena ima pay off. Tvoji sorodniki bodo zbežali drugam, noseč tvoje gene. To je dobro "vedel" Sadam, to dobro ve vsak levji samec. Tuje sinove pokolje, svoje pa napodi v druga kardela.Ladies and gentlemen - may I introduce you with Her majesty the Red Queen Evolution the First?!?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moskva in ruski plin?!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1255665 (3796) Firebat
»

Eksplozije pretresle britansko prestolnico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33112776 (8031) DavidJ
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18410540 (7993) jype
»

Bo Rusija napadla Gruzijo?

Oddelek: Loža
251375 (948) DavidJ

Več podobnih tem