»

ASUS External CD-RW

Hardware Zone - Na trgu se pojavlja vedno več zunanjih računalniških komponent, saj nekateri potrošniki cenimo prednosti prenosljivih naprav. Napravo, ki jo uvrščamo v to skupino so si ogledali na HardwareZone. Gre za zunanji zapisovalec podjetja ASUS, z imenom External 52x24x52x CD-RW. Priklučimo ga na USB vrata, kot večino ostalih, na testu pa se je odrezal odlično. Kot končno oceno si je zato prislužil 5 točk od petih. Naj omenim še, da ga lahko dobite za slabih 200 ameriških zelencev. Oglejte si celoten članek.

0 komentarjev

Znižanje cen Celeronom

The inquirer - Znano je že, da bo Intel 25. maja znižal cene svojim Celeron procesorjem. To se bo zgodilo modelom, ki delujejo pri frekvencah 2,4 GHz, 2,3 GHz, 2,2 GHz in 2,1 GHz. Kmalu za tem, pa naj bi Intel na tržišče poslal tudi dva nova Celeron procesorja, z 2,5 GHz in 2,6 GHz, za ceno $89 ter $102. Do sprememb glede cen, pa je prišlo tudi pri Intelovih Springdale čipovjih, ki naj bi bili na voljo potrošnikom od 21. maja. 865G bo stal 44, 865PE 39 ter 865P 36 ameriških dolarjev, vsi pa bodo na voljo z RAID krmilnikom. Naj omenim še to, da bodo cene čipovji ponovne padle junija letos. Povezava.

5 komentarjev

Modificiran glodalec

Končna umetnina

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Vsi poznamo malega glodalca, ki nam med delom z računalnikom čepi v roki ali pa počiva ob nas. Govorim seveda o miški. Na spletni strani GruntvillE so se odločili spisati članek, v katerem izvemo kako lahko zmodificiramo optično miško. Vse kar potrebujemo za tak poseg je vrtalni stroj z različnimi nastavki, izvijač, barvni sprej, stekleno paličico, LED diodo ter miško samo. V članku si lahko preberete kako se modifikacija opravi za zelo nizko ceno. Na koncu je sprememba očitna. Klik!

0 komentarjev

Naj 10 bejb v igrah

hot bejba

GameSpy - V svetu zabave se dve stvari najbolje prodajata: sex in nasilje. Nekateri prodajajo kar oboje skupaj in v igrah ni nič drugače. Kot vemo, moški svet dominira v video igrah in obstaja način kako najbolj pritegnit moško pozornost - velike eksplozije in vroče dečve. Na Gamespy so spisali lestvico 10 najbolj vročih deklin v igrah. Katera je najboljša pa...

9 komentarjev

Radeona 9100 na preizkušnji

Gigabyte-ov lepotec :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Konec leta 2001 so pri kanadskem podjetju ATi na trg poslali Radeon 8500 in z njim močno zamajali stolček takrat nadmočni nVidii, ki je trgu kraljevala z ultra hitrim GeForceom 3. Čez nekaj mesecev so pri nVidii na trg poslali GeForce 4 Ti serijo in si tako zagotovili prednost pred ATi-jem. Tu je še posebej izstopal Ti4200, ki se ga je dalo z malo sreče naviti na hitrosti najmočnejšega modela - Ti 4600. ( Članek tudi na Slo-Techu.) Ne dolgo zatem so kanadčani na trg poslali malenkost oskubljeno verzijo Radeona 8500 - Radeon 8500 LE, ki je delovala pri 250/250 MHz, za razliko od Radeona 8500, ki je tiktakal pri 275/275. Takrat je bil to zelo aktualen model, saj je za malo denarja ponujal ogromno.

Po izidu...

7 komentarjev

Windows Server 2003 boljši od Linuxa

The inquirer - Postalo je znano, da je Microsoftov Windows Server 2003 znatno boljši od operacijskega sistema Linux. Tekmovalci, ki so se borili za prvo mesto na testu, so bili Windows Server 2003, Red Hat 8.0 in Red Hat Advanced Server 2.1. Test je bil opravljen na 8-procesorskem HP Proliant DL760 Xeon sistemu s 4 GB RAM, izpeljan pa s pomočjo uporabe NetBench 7.02. Microsoftov izdelek je bil prepričljivo boljši (kar se tiče hitrosti, jasno), saj je bil v nekaterih testih tudi do dvakrat hitrešji od konkurenta. Opazna prednost Linuxa ostaja njegova cena, kar pa še ne pomeni, da ga lahko izključimo iz boja z Microsoftom. Klik!

25 komentarjev

Hercules All-in-Wonder 9000 Pro

All in Wonder 9000 Pro

vir: Overclockers Online
Overclockers Online -

Predstavniki ATI-jeve družine grafičnih kartic All in Wonder so "navadni" Rradeoni z dodano TV kartica, tako da si lahko z njimin napravimi pravcati multimedijski center. Tokrat si so pobliže ogledali na Overclockers Online Herculesov model Radeona 9000 Pro, vključujoč TV kartico, torej All in Wonder 9000 Pro.

Grafični procesor se poti pri 275 MHz, pomnilnik pa tiktaka pri 550 MHz (DDR). Na kartici se nahaja tudi 64 MB pomnilka, ki deluje s 128-bitnim vodilom. Kartica ima 4 cevovode in podpira DirectX 8.1. Kartico so preizkusili v nekaj testih, tudi navito, a kar takoj povejmo, da ne bo zadovoljila "hardcore" igralcem iger, kljub temu pa ponuja veliko za svojo ceno, ki znaša 250...

4 komentarji

Bitka najmanjših

Tom's Hardware - Modni trendi ohišij narekujejo vedno bolj ekstremne in eksotične izdelke, ki kupca privabijo z različnimi barvami in materiali. Glede velikosti pa ima večina ljudi še vedno srednje in velike stolpiče, ki v kakšnih natrpanih kabinetih že kar težko najdejo prostor. Zato se je na trgu pojavilo kar nekaj proizvajalcev mini sistemov, ki kljub svoji velikosti le malo zaostajajo za sposobnostmi svojih večjih sorodnikov. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali 3 mini ohišja različnih podjetij. Med njimi ni manjkal tudi najbol poznan Shuttle, ki slovi po izjemno kakovostnih ohišjih. Glede kakovosti, so kot najboljša proglasili MSIjev in Shuttleov sistem....

2 komentarja

Athlon MP 2800+

Athlon MP 2800+

vir: AthlonXP.com
AMD Zone - Podjetje AMD je uradno naznanilo prihod svojega novega procesorja - Athlona MP 2800+. Zasnovan je na novem jedru, ki omogoča še več drugo-stopenjskega pomnilnika v primerjevi s starejšimi različicami MP procesorjev. Sam procesor pa je osnovan na Socket A. Preberite si novico, ki so jo spisali na AMDZone, v kateri tudi očitajo AMD-ju, da procesorjev MP niso dali na predogled različnim stranem.

Dodatek: Na AthlonXP so procesor že stestirali.

0 komentarjev

Dell bo skrajšal svoje ime

X-Bit Labs - Že dalj časa smo priče procesu, ko si vsa pomembnejša podjetja karseda skrajšujejo imena v želji pritegniti več pozornosti in prikazati svoje ime kot uveljavljeno blagovno znamko. Tokrat je temu trendu sledil še Dell, ki se bo takisto preimenoval. Podjetje, ki se uradno kliče Dell Computer Corporation, bo odslej znano le še kot Dell. Nadzorni svet se je kasneje odločil, da je ime Dell nemara res premalo zgovorno, zato so predlagali za odtenek daljšo inačico Dell Inc., ki se prijela. Klik!

0 komentarjev

Senfu Tech Station

Mizica pogrni se! :)

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Testiranje strojne opreme je danes kar zahteven postopek, saj so potrebni čim boljši pogoje za dobre rezultate. Eden od pogojev za to je tudi ohišje in pretok zraka. Na Explosive Labs so na ogled postavili Senfu Tech Station. Na prvi pogled sploh ne moremo reči, da gre za ohišje, ampak izgleda kot kak mizica na kateri je matična plošča s procesorjem. A proizvod je nadvse zanimiv, saj lahko opazujemo celotno delovanje računalnika kar med delovanjem. Ugotovili so, da je to del zelo pomembne opreme za testiranje računalniške opreme in bi jo potrebovali vsi testerji in serviserji. Klik!

6 komentarjev

Pri Microsoftu varnost tokrat na prvem mestu?

Finance -

Na NT konferenci v Portorožu, ki se odvija te dni, je Microsoft predstavil nekaj svojih novih izdelkov: Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 in 64-bitno različico podatkovnega strežnika SQL Serverja 2000. Z njimi naj bi Microsoft dal tokrat javno glavni poudarek na varnost in zanesljivost, kar je bilo pri Microsoftu po izkušnjah njegovih uporabnikov vedno na drugem mestu -- za funkcionalnostjo. Čas bo seveda pokazal svoje ...

Hkrati je ob začetku konference minister za inf. družbo Pavel Gantar pozitivno označil Microsoft glede slovenjenja programske opreme, a hkrati obljubil ukrepe, ki bodo zagotovili konkurenčnost na telekomunikacijskem trgu in nasploh na trgu informacijske tehnologije. Spremembe bodo tudi pri e-poslovanju in e-podpisu. Izvirna novica.

1 komentar

Nagradna igra na OCAddiction!

OCAddiction - Da, prav ste slišali. OCZ Technology so spletni strani OCAddiction priskrbeli 5 ploščic PC3200 DDR pomnilnika s pasivnim hladilnikom, na katerih je vgraviran njihov logo. Na OCAddiction so se odločili pomnilnik podariti igram lačnim množicam, zatorej če bi radi postali srečni lastnik dotičnega pomnilnika, si oglejte stran in sodelujte v zastonjski nagradni igri. Za rezultate boste morali počakati do 23. maja, kajti takrat bo žrebanje.

1 komentar

Kabelski internet cenejši kot ADSL

vir: Finance
Finance -

Kot ugotavljajo pri časopisu Finance cenovna primerjava med ponudniki širokopasovnega interneta pri nas kaže, da je izbira kabelskega interneta cenejša. Največji kabelski ponudniki pri so Telemach, Ljubljanski kabel in KKS Online. Najugodnejša je uporaba kabelskega ARNES-a, če seveda dostop do njega omogoča kabelski ponudnik.

Po številu kabelskih deskarjev je na prvem mestu vzhodni del Slovenije s pomočjo ponudnika KKS Online, kjer so že leta 1996 začeli ponujati dostop do interneta. Kot zanimivost v raziskavi še dodajajo, da je koaksialni kabel (za kabelska omrežja) kakovostnejši od navadnega bakrenega vodnika (tega uporabljajo DSL tehnologije), a očitno...

54 komentarjev