»

Najneumnejši hrošč v IE

The inquirer -

To, da se v Internet Explorerju skriva takšna in drugačna golazen, je znano dejstvo. Večinoma gre za razne buffer overflow situacije in varnostne luknje, ki pa jih Microsoft kaj hitro pokrpa. Torkrat pa so na spletu odkrili hrošč, ki pravzaprav to ni, temveč je bolj kot ne zanimivost. Ena sama vrstica <input type crash> namreč povzroči, da se Internet Explorer sesuje. Prav tako se vam utegne sesuti tudi Outlook Express, če boste prebirali HTML pošto z dotično vrstico. Besedica crash pravzaprav niti ni odločujočega pomena, saj se celotna stvar ponovi tudi če vpišete karkoli drugega. Klik!

Dodatek: Nadobudni forumaši so zadevo odkrili že nekaj dni nazaj. ;)

16 komentarjev

Corsair XMS3500 C2 512 MB

Ploščica, da ji ni para

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta računalnika, saj njegova hitrost močno vpliva tudi na hitrost celotnega računalnika. Corsairov pomnilnik slovi predvsem po tem, da se odlično navija. Na Grunt Ville so si pobliže ogledali ploščico malo prej omenjenega pomnilnika, velikosti 512 MB. Pomnilnik deluje pri privzeti frekvenci 434 (2x 217) MHz in ima tako prepustnost okoli 3,5 GB/s. Pognali so ga skozi nekaj testov in ugotovili, da gre za fantastičen proizvod. Na koncu so mu prisodili oceno 96. Več o sanjah vseh navijalcev pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

WDjev dvestogigaš™

Gigant podjetja Western Digital

vir: 3D Velocity
3D Velocity - Danes je izbira trdega diska že prava umetnost, saj je na trgu kar dosti proizvajalcev, ki ponujajo najrazličnejše modele. Na 3D Velocity so si tokrat na ogled postavili kar 200 gigabajtnega velikana, podjetja Western Digital. Trdi disk se ponaša z hitrostjo vrtljajev 7200 v minuti, kar je danes že povsem običajno. Izdelek ima le 2 MB predpomnilnika. Disk so stestirali in mu prisodili kar visoko oceno, vendar boste zanj primorani sprazniti denarnico za 170 funtov (270 ameriških zelencev), ako si ga boste želeli videti v svojem mlinčku. Več o tem.

7 komentarjev

nVIDIA nForce2

Velika zmagovalka :)

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Na strani NordicHardware so si pogledali kar pet matičnih plošč, osnovanih na nVIDIA nForce2 čipovju. Testirali so Abitovi NF7-S v1.0 in v1.2, Asusovo A7N8X, K7N2G-L podjetja MSI ter Soltekovo SL-75FRN-L. Pri vseh ploščah so si pogledali njihove specifikacije, ceno ter BIOS in jih preizkusili, kako se obnesejo v navijanju, na koncu pa so jih na podlagi različnih testov še primerjali med seboj. Vse mamaplate, razen Soltekove, so si prislužile oceno nad 8 točk od desetih, končna zmagovalka pa je Abitova NF7-S 1.2 s, ki si je prislužila slabih 9 točk. Članek, ki obsega 23 strani, si le poglejte, saj je več kot zanimiv.

1 komentar

Samsung SyncMaster 241 MP

Samsungov velikan

vir: Monkey Review
Monkey Review - LCD prikazovalniki so danes postali povsem običajni, kajti za povsem sprejemljivo ceno ponujajo ogromno. Tokrat si so na Monkey Review pobliže ogledali Samsungov kar 24-palčni model. Monitor deluje pri največji deklarirani resoluciji 1920x1200. Kot smo že omenili, je njegova velikost vidnega polja kar 24 palcev, njegov kontrast pa 500:1 -- svetilnost ima 330 cd/m2, dostopni čas pa se giblje okoli 25 ms. Po testiranju so povedali, da gre za še en odličen Samsungov model, a njegova cena ne bo niti slučajno odlična veliki večini ljudi, saj znaša kar 8569 ameriških zelencev -- skoraj dva milijona slovenskih tolarjev. Klik!

8 komentarjev

Grafični trg v prvi polovici letošnjega leta

X-Bit Labs - Na strani X-Bit Labs so objavili rezulate prodaje grafičnih kartic na trgu, kjer prevladujeta ATi in nVidia. Podjetje nVidia je še vedno prvo po prodaji grafikulj na trgu in zaseda 64% le-tega, vendar pa je od lanskega zadnjega četrtletja prodaja upadla za 1%, kar seveda še ni tragično. Kanadsko podjetje je od lanskega zadnjega četrtletja napredovalo za kar 8% na trgu in tako zaseda 28% kapacitete trga. Več o tem pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Mobilniško pretikanje

mobisux - Za nadzor domače elektronike (televizijski sprejemniki, glasbeni stolpi itd.) tokrat rešitev ponuja podjetje PsiNT, ki predstavlja aplikacijo, s pomočjo katere se je tudi Sony Ericsson P800 pridružil množici naprav, ki omogočajo nadzor nad domačo elektroniko. Teh naprav je v domovih vedno več, zato so številni "daljinci" gotovo nadležni. Program lahko brezplačno preizkusite v 21 dneh. Novica.

0 komentarjev

Nov članek: Mehki igralniki videa

Slo-Tech - Namizni in prenosni abaki so izvrstno orodje za poganjanje urejevalnikov besedil, spletnih strežnikov in doljemalnikov nelegalnin.

Zadnja leta -- predvsem s pojavom DVD medijev -- pa prevzemajo tudi vlogo multimedijskih centrov, saj se je predvajanju glasbe pridružila še slika. Žal pa je s tem povezanih nemalo težav: kodeki, predvajalniki, različni formati in mediji...

V tokratnem članku sta se Jure Čuhalev in Mato Žgajner lotila predvajalnikov za operacijska sistema Windows in Linux. Klik!

23 komentarjev

Plišasto Zajče za rešetkami

The Register - V post-11-sept obdobju je tudi na internetu završalo. Strmo je naraslo število skaženih strani, na katerih so tako pojavile tudi vsebine bolj sentimentalnega značaja. Med vsemi hekerji je verjetno najbolj znan Lynn Htun, ki ga sumijo delovanja pod imenom Fluffi Bunni. Klik!

Fante si je s pomočniki za tarče izbral visokoleteča imena, med katerimi je kar mrgolelo podjetij, ki se ukvarjajo z varnostnimi sistemi oz. izobraževanjem administratorjev; na svojem 18-mesečnem pohodu po internetu si je med admini in informacijskim podtaljem ustvaril sloves hekerja s "potrpežljivostjo svetnika". Kakorkoli že, v torek so ga podložniki Johnnya Englisha -- agentje Scotland Yarda -- med obiskovanjem prireditve InfoSecurity 2003 aretirali. V svoje prostore ga sedaj vabijo tudi Američani, saj je FBI Lynnove izjave označil za protiameriške.

Slovenija Ameriki: "Izročite nam G. W. Busha. Razžalil je našega predsednika Slovaške, kar je dejanje izrazito terorističnega značaja."

4 komentarji

Linux vedno bolj v ospredju

The Register - Kot ugotavljajo pri The Register, nam nova Linux distribucija SuSE 8.2 prinaša res mnogo več prednosti kot slabosti. Prav tako je očitno, da so se avtorji zares potrudili, še zlasti če primerjamo še prejšnjo različico. Težnja po zadovoljitvi tako domačih uporabnikov kot lastnikov strežnikov je tokrat še očitnejša in kaže na dopolnitev Linuxove učinkovitosti še s prijaznim upravljanjem. Microsoft, pazi se. Celotna ocena.

5 komentarjev

Boj za strežniški trg

The Register -

Boj za strežniški trg se vse bolj zaostruje in IBM se ne pusti. Tokratna novost v prodaji so strežniki serije x450. Ti so prvi IBM-ovi strežniki sploh, zasnovani na 64-bitnih Intel Itanium2 procesorjih. Kljub vsemu IBM nekoliko zamuja, sej je bil prvi x450 najavljen že julija lani. IBM takisto ni s tem dejanjem dosegel kakšne večje nadvlade, saj tudi ostali proizvajalci pospešeno pripravljajo strežnike, temelječe na Itanium2. Kot prvi bo danes pričel Hewlett Packard. Klik, klik!

0 komentarjev

Tožba za sex se nadaljuje

The Register - Tožba v primeru lastništva domene sex.com se je vlekla dolgo časa, a Stephen Michael Cohen, po zadnji sodbi tudi krivec, se očitno še vedno ne strinja s sistemom. Za osvežitev: Pred osmimi leti je je registrator VeriSign prenesel lastništvo dotične domene z Garyja Kremena na Stephena Michaela Cohena na podlagi zahtevka, katerega je bil slednji ponaredil. Ker VeriSign njegove pristnosti preveril, se je celoten spor pričel. Po dolgotrajnih tožbah, med katerimi je bil Cohen nekaj časa tudi na begi v Mehiki, je bilo navsezadnje dosojeno, da je Cohen kriv in da mora Kremenu plačati $65 mio odškodnine.

Zakaj se stvar tu še ne konča? Cohen, ki je prepričan, da mu je bila storjena krivica, se je na obtožbo spet pritožil. Tokrat na Vrhovno sodišče. Pravnomočno. Pritožba ima sicer neznansko majhne možnosti, da bo sploh obravnavana na Vrhovnem sodišču, saj je sama po sebi že smešna. Zakaj jo je Cohen potemtakem sploh podal, je drugo vprašanje, a očitno je, da se je odločil, da če že ne bo...

2 komentarja

Se Registru obeta propad?

The Register - Vsi, ki pri novicah preberete še vir, veste, da je The Register med Slo-techovci zelo čislana stran. Vendar, če gre verjetni tej novici, se strani slabo piše. Ni kriva kriza informacijske tehnologije, fantje in dekleta se prav tako niso naveličali dela, razlog je veliko bolj banalen. Nekdo jim namreč streže po življenju.

Oziroma jim je ali bolje rečeni jim nikoli ni. V uredništvu so namreč dobili pošto, ki je v bistvu povedala, da jih bo avtor v primeru, da ne bodo posredovali sporočila naprej, umoril, saj bo sklepal, da so odgovorni na smrt njegove zaročenke Ayumi Tachibana. Sledilo je še nekaj opozoril, da se ljudem, ki niso odgovorili, zadnje čase dogaja čudne stvari.

Sporočila seveda niso posredovali. In še vedno so živi, saj je zgodba dobila epilog. Avtor pisma je ljubitelj ene od iger za konzole, Ayumi Tachibana pa je še vedno "živa". Šlo je seveda za potegavščino. Celotno vsebino sporočila najdete tukaj.

Se Registru torej obeta propad? Na srečo ne.Če bi vse v spamu...

6 komentarjev

Folding in Seti nista edina

Sars

Overclockers Australia - Zadnje čase postaja deljenje procesorskega časa zelo popularno, kar ste uporabniki Slo-techa verjetno že opazili. To, da sta v ospredju predvsem dva projekta, in sicer Folding@Home in Seti@Home, vam je tudi verjetno znano. Danes pa sem na Overclockers Australia zasledil, da lahko svoje procesorske cikle podarite tudi v D2OL, ki ima kot glavno nalogo iskanje cepiva za trenutno aktualni SARS. Več podatkov najdete na tem naslovu, klient pa se nahaja tukaj.

Če imate občutek, da vaš procesor lahko dela kaj koristnega, Folding@Slo-tech,...

8 komentarjev