» »

Slovenski plačljivi zid Piano po letu dni životari

Slovenski plačljivi zid Piano po letu dni životari

Slo-Tech - Lani januarja je enajst slovenskih tiskanih medijev (Delo, Slovenske novice, Dnevnik, Večer, Žurnal24, Primorske novice, Dolenjski list, Gorenjski glas, Ekipa, Požareport in Ringaraja) uvedlo enoten sistem za zaračunavanje spletnega dostopa do svojih vsebin Piano. Model je podjetje Piano Media premierno uvedlo na Slovaškem, z nekaj manjšimi prilagoditvami pa je zaživel tudi pri nas. Mediji tako na slovenskem trgu nastopajo z enotnim naročniškim modelom, ki omogoča prebiranje vsebin na vseh straneh, prihodke pa si razdelijo takole: 30 odstotkov pobere Piano Media, 40 odstotkov časnik glede na število uporabnikov in 30 odstotkov glede na čas, ki ga na njegovih straneh ti prebijejo.

Načrtovali so, da bo se v sistem priključilo 10.000-12.000 uporabnikov, kar bi bilo dovolj, da sistem normalno zaživi, povrne stroške investicije (ocenjena na pol do celega milijona evrov) in zagotavlja kruh časnikom. Mesečna naročnina stane 4,89 evra, kar je po besedah direktorice Piana Slovenija Barbare Franko natančno premišljen znesek. Pri tem znesku se uporabniki še odločijo za nakup, medtem ko se pri višjih ne več, tako da bi bil skupen izplen manjši.

Piano je v Sloveniji nabral 1500-1800 naročnikov, kar je bistveno manj od pričakovanj, ugotavlja raziskava. V prvem mesecu je bila rast zavidljiva in prihodki od naročnikov so znašali 26.000 evrov, kar je 39 odstotkov več kot na Slovaškem, če preračunamo na število prebivalcev, potem pa se je rast upočasnila in poleti presahnila. Izmed omenjenega števila naročnikov jih je 66 odstotkov letnih, 32 odstotkov mesečnih in dva odstotka tedenskih. Čeprav število obiskovalcev strani posameznih časnikov po uvedbi Piana ni bistveno upadlo, saj je del vsebin še vedno brezplačno dostopen, mediji niso zadovoljni s sodelovanjem s Pianom Media. Katere vsebine so namreč zaklenjene, posamezni mediji odločajo sami, prav tako tudi določijo, kdaj se odklenejo.

143 komentarjev

«
1
2 3

antonija ::

To pa ja ne, sej je digitalcek napovedal da se bo nase novinarsko delo vrhunske kakovosti prodajalo vsaj enako vrhunsko!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mtosev ::

haha. sploh nisem presenečen. slovenčki so kr škrti:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gregor P ::

Težava je predvsem v tem, da za nekvalitetne članke (beri praktično vse skopirano in malo prirejeno od STA) noben pač ne bo ekstra plačeval:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Lonsarg ::

Pa saj je vse stvar trga, če reklame niso dovolj za preživetje bo prej sli slej kak novičarski portal umrl, nato bo portalov več in bodo ti lažje živeli. Če tudi to ne bo dovolj, potem bo umrlo zadosti portalov, da bodo ljudje začeli tudi za plačljive stvari plačevat. Vse je stvar trga in če trg(očitno) ni nobenega spravil pod rušo, dokler se vse podpira z reklamami, potem je to očitno to.

jlpktnst ::

Čaki, tule gor imajo članke, ki so bili prej zastonj? Ali gre za kaj bolj kvalitetnega. Če je drugo bi zadevo nabavil. Sploh če podpirajo kindle.

Samo verjetno a) ne podpirajo kindla itak, b) so bedni članki. Se mogoče motim? Mogoče bom pa šel zadevo pogledat za najkrajše možno obdobje :) Imajo paypal?

pegasus ::

Novinarske zalege je itak čist preveč ... in dobrih novinarjev premalo.
V tem kontekstu me zanima, kako preživi morje nekih čudaških radijskih postaj v našem etru ... Ker je edina poslušanja vredna reč R ARS, tako kot je edin časopis, vreden kakega centa, Delo, kjer v sobotni prilogi nekajkrat letno najdeš kaj, kar se splača prebrat. Časopis sam pa je dovolj velikega formata, da lahko vanj zaviješ kako glavo solate ali krompirjeve olupke.

Edina vrednost imeti pri nas cajtng online je arhivska ... pa še to je v trenutnih političnih razmerah vprašljivo, ker članki niso digitalno podpisani in nikoli ne veš, kaj so šli za nazaj spreminjat.

Samurai ::

Gregor P je izjavil:

Težava je predvsem v tem, da za nekvalitetne članke (beri praktično vse skopirano in malo prirejeno od STA) noben pač ne bo ekstra plačeval:|

Se strinjam!
"In the long run we are all dead." - John Maynard Keynes

[D]emon ::

Niti ni presenetljivo, glede na nizek nivo novic, ki jih objavljajo "novinarji" (beri: studenti, ki malce naokrog obrnejo clanek od STA)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Invictus ::

Glede na to da kljub plačljivosti servirajo reklame, se ne bi smeli čuditi ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BigWhale ::

Problem placljivih vsebin je ta, da morajo vsebine biti zelo dobre in kvalitetne, da se prodajajo. Navajeni smo bili, da je na internetu 'vse zastonj', model, ki ni dolgo casa vzdrzen. Jaz bi z veseljem placeval za dnevne novice, ce bi imel kaj kvalitetnega za prebrati.

Slightly off-topic:

pegasus je izjavil:

V tem kontekstu me zanima, kako preživi morje nekih čudaških radijskih postaj v našem etru ...

Saj ne prezivijo. Zivijo nekaj casa, potem zivotarijo, potem pa dajo frekvenco v najem kaki malo bolj popularni postaji. Zato pa imas sedaj nekaj radijskih postaj, ki pokrivajo prakticno celotno slovenijo na kupu razlicnih frekvenc.

filip007 ::

Ja sej to je tisti problem, Internet naj postane gratis pa naj spletne strani pobirajo naročnino.
ISP pa naj pobirajo svojo porcijo tam pa je ali pa če država nacionalizira Internet ga naredi zastonj pa lahko še sama nadzira podatke.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

RockyS ::

Je res kdo verjel v uspeh tega sistema v Sloveniji? Te revije imajo premalo bazo bralcev za razliko od 24ur, kateri pa si jo povečujejo z bolanimi naslovi, ki pritegnejo klike.

Looooooka ::

Ce se jst kj spomnim je pri meni izgledalo nekako takole.
-Dobil tist mesec zastonj piana.
-Prebral par clankov in si mislil..."Wow pa sj tole je cool. Ceneje kot narocnina na 2-3 cajtnge"
-Prisel na page, ki je "podpiral" piano in fasal link, da moram za branje clanka kupit zeton(1-2 EUR)
In tle je blo konec "experimenta".
Zdej ne vem a so mel takrat buge al je to spadalo pod ta del v novici, ki govori o samoodlocanju kateri clanek pride na piano in kateri ne.
Ampak point je bil, da je blo treba za VSE "odmevne" novice tistega meseca kupit zeton.
Torej tle ni kriv "skrt slovenski uporabnik" ampak skrt slovenski casopis.
Prav jim je.

Mipe ::

Piano je šodr od šodra. Katastrofalna implementacija.

Lion29 ::

dokler ostali mediji popnujajo zastonj vsebine, taka platforma ne bo nikoli uspela, tudi ce je vsebina zelo kvalitetna...

ampak novice so novice... tukaj ni point nekega hudega raziskovalnega dela ampak preprosto porocanje o vesti...

politicnih "opiniolitikov" se mi ne da brat

nekih skandaloznih odkritij tipa oddaja svet... kjer razkrivajo, kako je zokijev jurcke odprl 15 firm na cipru, da se izogne ne vem cemu.... se mi tut ne da brat...

za osmrtnice ne bom placeval
za recepte raje kako namensko stran pogledam
horoskop je bedarija
vici in stripi ne spadajo v cajtung

oglasnik raje pogledam bolho, avto.net

vremenska napoved...hm...

edino kar bi se mogoce prebral in placal za to so:
lokalne zgodbe..dogajanje [koncerti, klubi, tecaji, etc], zivljenkse zgodbe (uspeha), kaksno dobro recenzijo...

ampak vse to se dobi drugje [zastonj ali bolj namenskih stranh proti placilu]... tak da je obsojeno na propad
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

simnov ::

Res , da vsak dam pogledam http://www.racunalniske-novice.com/ samo , da bi pa plačeval za ta piano se rajši naročim samo na revijo računalniške novice.

digitalcek ::

Mipe je izjavil:

Piano je šodr od šodra.


+ slovenski novinarji so VSI šoder od šodra.
+ slovenski športniki so VSI šoder od šodra (Mazejeva je očitno napaka, oziroma izjema, ki potrjuje pravilo).
+ slovenski glasbeniki so VSI šoder od šodra (a tisti korejski klovn, ki ima miljardo ogledov spota, pa ni? VSEKAKOR JE (če so slovenski glasbeniki in jihova glasba šodr, je tudi njegov komd OBJEKTIVNO šodr)!!! Ker ni nič boljši, je pa u iber gledan. Od ovc, ki mislijo, da jim bo kaj umanjkalo, če tiste korejske bedarije ne bodo pogledali.

Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Te boli, ker se je nazadnje izkazalo, da odločamo kupci, ne samovšečni avtorji?

Lion29 ::

kako pa dejansko zgleda šoder od šodra?
kamenčki....vsaki kamenček ima gor še svoje kamenčke? 8-O
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Okapi ::

Jaz bi z veseljem placeval za dnevne novice, ce bi imel kaj kvalitetnega za prebrati.
Raje se popravi - če ne bi imel brezplačnih alternativ. Dokler vse pomembno še vedno lahko izveš brezplačno, za novice pač ne boš dodatno plačeval.

O.

Mipe ::

Sploh dokler poleg Piana vsiljujejo nebroj reklam.

djordjevic ::

Moj trenutno bolj ali manj edini vir novic je twitter. Ažuren, sporoča reči, ki so res pomembne, in ja, je tudi brezplačen.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Phantomeye ::

digitalcek je izjavil:

Mipe je izjavil:

Piano je šodr od šodra.


+ slovenski novinarji so VSI šoder od šodra.
+ slovenski športniki so VSI šoder od šodra (Mazejeva je očitno napaka, oziroma izjema, ki potrjuje pravilo).
+ slovenski glasbeniki so VSI šoder od šodra (a tisti korejski klovn, ki ima miljardo ogledov spota, pa ni? VSEKAKOR JE (če so slovenski glasbeniki in jihova glasba šodr, je tudi njegov komd OBJEKTIVNO šodr)!!! Ker ni nič boljši, je pa u iber gledan. Od ovc, ki mislijo, da jim bo kaj umanjkalo, če tiste korejske bedarije ne bodo pogledali.

Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.


Dobro, da imamo tebe, k pa nisi šoder od šodra ane :D


p.s. pripravljen sem poslušat tvojo zgodbo, zakaj je 'korejski klovn' objektivno šoder. No prosim. Analizo. Objektivno. Nobenega subjektivnosti.

Da slišim!

Mipe ::

Lion29 je izjavil:

kako pa dejansko zgleda šoder od šodra?
kamenčki....vsaki kamenček ima gor še svoje kamenčke? 8-O

Fraktalni šodr! Kakorkoli pogledaš, vidiš šodr.

Ziga Dolhar ::

digitalcek je izjavil:


Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.


To potem velja tudi za vas, digitalcek?
https://dolhar.si/

Gregor P ::

Okapi je izjavil:

Jaz bi z veseljem placeval za dnevne novice, ce bi imel kaj kvalitetnega za prebrati.
Raje se popravi - če ne bi imel brezplačnih alternativ. Dokler vse pomembno še vedno lahko izveš brezplačno, za novice pač ne boš dodatno plačeval.

O.

Ne, ni čisto tako ... naroči se za recimo za en mesec na STA in obenem spremljal dnevne novice naših medijev in poročaj;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

pegasus ::

digitalcek je izjavil:

In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.
To absolutno drži.

djordjevic ::

Ziga Dolhar je izjavil:

digitalcek je izjavil:


Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.


To potem velja tudi za vas, digitalcek?

Genialna izjema, ki potrjuje pravilo! :))
No grave is deep enough to keep us in chains.

Seljak ::

Phantomeye je izjavil:

digitalcek je izjavil:

Mipe je izjavil:

Piano je šodr od šodra.


+ slovenski novinarji so VSI šoder od šodra.
+ slovenski športniki so VSI šoder od šodra (Mazejeva je očitno napaka, oziroma izjema, ki potrjuje pravilo).
+ slovenski glasbeniki so VSI šoder od šodra (a tisti korejski klovn, ki ima miljardo ogledov spota, pa ni? VSEKAKOR JE (če so slovenski glasbeniki in jihova glasba šodr, je tudi njegov komd OBJEKTIVNO šodr)!!! Ker ni nič boljši, je pa u iber gledan. Od ovc, ki mislijo, da jim bo kaj umanjkalo, če tiste korejske bedarije ne bodo pogledali.

Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.


Dobro, da imamo tebe, k pa nisi šoder od šodra ane :D


p.s. pripravljen sem poslušat tvojo zgodbo, zakaj je 'korejski klovn' objektivno šoder. No prosim. Analizo. Objektivno. Nobenega subjektivnosti.

Da slišim!

Rad bi slišal?? Kaj ti črke,ki jih tukaj tipkamo slišiš?? Če je to res si ti pravi "šoder od šodra" :))

Aja,pozabili ste na Računalniške novice,ki prav tako uporabljajo klavir.Ste morda namerno pozabili na RN,ali pa ste tudi vi(Slo-tech) šoder od šodra :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Seljak ()

gruntfürmich ::

pa ne se hecat, žurnal, požareport...
pa sj je itq jasno da je zadeva obsojena na propad. plus tega da nesposobneži niso uspeli strani narediti kot se šika, ter da so zopet debili odločali o stvareh katerih ne bi smeli, je to rezultat tega.
krivi pa smo seveda škrti slovenčki:)) ker ne kopujemo megle...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

antonija ::

ker ne kopujemo megle...
Ce so jo pa tko lepo zapakirali... :8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

black ice ::

Jaz bi se hudoval, če bi zadeva s takšno količino nekvalitetnih medijev dejansko uspela. Vsaj enkrat smo dokazali, da mogoče celo znamo razmišljati kot potrošniki.

Wega ::

Lion29 je izjavil:

d
vici in stripi ne spadajo v cajtung


No, stripi pravzaprav spadaj v časopis, vedno so in vedno bodo. Nekateri "največjih" stripov so začeli kot pasice v časopisih.

Sicer pa... ja, malo so se opekli, mislim ap da predvsem zaradi samovšećnosti. Tipičen primer je recimo kolumnist Crnkovič, ki je naredil celo ekspertizo (http://www.delo.si/mnenja/komentarji/vs... hkrati pa trdi da je kvaliteten kolumnist, mislim da je nekoč celo izjavil da vrhunski. Kako to, da ljudje niso kot nori plačevali za njegove vrhunske dosežke?

Ena od glavnih napak je piano-fishing. Nek hud, obetajoč 24urkomovski naslov, strašansko obetajoč (brezplačen) odstavek in bedna plačljiva vsebina za tem istim naslovom. Ok, saj nismo ovce, oziroma tudi če smo, lahko strižeš eno ovco nekaj časa, ne moreš pa vseh ovc ves čas! Kot primer bi dal ravno računalniške novice s svojimi "10 xxx ki jih nujno morate yyy!" Jp, res, nekdo ki bere računalniške novice bo plačal le za to, da mu bodo le te ekskluzivno razkrile 10 nadomestkov plačljivih programov z brezplačnimi, uau, libre office lahko nadomesti plačljive microsoft office. A res??

Po drugi strani pa bi morda plačal - oziroma uporabljal obstoječo naročnino na papirno verzijo tudi v elektronski verziji - na način, kot ga ima calibre za kindle, žal samo za Dnevnik, Avtosvet in zdi semi še siol. Gre sicer za rss novice, ki jih pošljejo naravnost na bralnik, ampak udobnost branja je zame veliko večja kot na katerikoli tablici.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

digitalcek ::

Ziga Dolhar je izjavil:

digitalcek je izjavil:


Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.

To potem velja tudi za vas, digitalcek?


Seveda velja to na nek način tudi zame.
Le da imam (glede na starost) ogromno distance do novodobnega dreka, ki ga ponuja splet. In da se mi precej težje proda nekaj nevrednega, kar splet pretežno ponuja. Magari gangnam style.

In da me je 45 let na nek način strigel (ampak v primerjavi s sedanjim trenutkom blago) prejšnji sistem in prejšnja država, sedaj pa mi je popolnoma jasno, da se mora v današnjih časih (figurativno) človek striči sam...

Tele, ki so mladi zdaj, pa bodo strigli očitno celo njihovo življenje. In močno se bojim, da teli ne bodo NIKOLI imeli kritične distance in dvoma do spleta kot tehnologije in do "prednosti", ki jih splet prinaša. Napisal sem "prednosti"...

Če pa je dejstvo, da mi splet omogoča pogledati gangnam style že samo po sebi neka strahovita prednost (za veliko večino sicer je), potem se seveda nimamo več kaj pogovarjati.

In ja, nikoli več ne bom pogledal spota, ki ima več kot 25.000 ogledov. Kajti če jih ima 500.000 je to že samo po sebi znak, da striženje ovc čedalje bolj deluje.

garamond ::

black ice je izjavil:

Jaz bi se hudoval, če bi zadeva s takšno količino nekvalitetnih medijev dejansko uspela. Vsaj enkrat smo dokazali, da mogoče celo znamo razmišljati kot potrošniki.
To je čisto mogoče. Ampak kateri je najbolj razširjen slovenski časopis? Slovenske novice! Na vsake toliko časa pomislim na to in me vsakič znova preseneti.

Wega je izjavil:

Tipičen primer je recimo kolumnist Crnkovič,
"Crnkovič" in "kvaliteta" je oksimoron.

Še zdaj se spomnim ene Sobotne kolumne, ko je celo stran porabil za rantanje o (dveh?) manjših slovničnih napakah slovenskega predsednika države. Ne samo, da je to neznansko neumna tema za SP; napake so se izkazale za dvomljive, poleg tega, kar on počne s slovenščino.

Mandi ::

antonija je izjavil:

To pa ja ne, sej je digitalcek napovedal da se bo nase novinarsko delo vrhunske kakovosti prodajalo vsaj enako vrhunsko!


^^ this!

morbo ::

haha. sploh nisem presenečen. slovenčki so kr škrti

Srsly, škrti? Za to da plačuješ za slovenske novice in spletno Delo moraš bit mentalno izzvana oseba. Na 4chan imaš bolj kvalitetno vsebino...

morbo ::

digitalcek je izjavil:

In ja, nikoli več ne bom pogledal spota, ki ima več kot 25.000 ogledov. Kajti če jih ima 500.000 je to že samo po sebi znak, da striženje ovc čedalje bolj deluje.

Pffft, konformist! Intelektualna smetana gleda le videe z ne več kot 10 ogledi in nič komentarji. Vse ostalo je že preveč mainstream in okuženo od ignorantskega plebstva...

antonija ::

Tale digic me spomne na tale video (pozor, vec kot 10 ogledov!!). Res je bilo zakon svoje cajte, ja... :))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gruntfürmich ::

digič je ali fovš vsem ki imajo uspeh, ali pa ga zares tako zelo skrbi za naše mentalno zdravje...
kaj bi bilo res...
ampak hecno se mi zdi da se striktno zavzema za plačljivost interneta in njenih vsebin in ravno neplačevanje/piratizacija da je poguba vseh, po drugi strani pa mu ni všeč uspeh brezplačnih klikov gangnam stajla. kdo bi ga razumel...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jype ::

digitalcek> + slovenski novinarji so VSI šoder od šodra.

Večina, ne vsi. Imamo tudi dobre novinarje, a so zelo redki.

digitalcek> + slovenski športniki so VSI šoder od šodra (Mazejeva je očitno napaka, oziroma izjema, ki potrjuje pravilo).

Večina športnikov je povprečnih, vrhunski so pa zelo redki.

digitalcek> + slovenski glasbeniki so VSI šoder od šodra

Žal je takih večina, a to ni omejeno na Slovenijo.

digitalcek> (a tisti korejski klovn, ki ima miljardo ogledov spota, pa ni? VSEKAKOR JE (če so slovenski glasbeniki in jihova glasba šodr, je tudi njegov komd OBJEKTIVNO šodr)!!! Ker ni nič boljši, je pa u iber gledan. Od ovc, ki mislijo, da jim bo kaj umanjkalo, če tiste korejske bedarije ne bodo pogledali.

Hm, ne spominjam se, da bi moral njemu karkoli plačati, tako da se me v resnici ne tiče.

Daedalus ::

Problem placljivih vsebin je ta, da morajo vsebine biti zelo dobre in kvalitetne, da se prodajajo. Navajeni smo bili, da je na internetu 'vse zastonj', model, ki ni dolgo casa vzdrzen. Jaz bi z veseljem placeval za dnevne novice, ce bi imel kaj kvalitetnega za prebrati.


Jaz z veseljem plačujem mesečno naročnino na autosport.com plus ponudbo. Tematika me zanima in objavljajo kvalitetne članke. Slab fizeraj STA novic... pa večinoma ni vreden niti zastonjskega časa. Pol se pa še čudijo, da so FAIL?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

morbo ::

antonija je izjavil:

Tale digic me spomne na tale video (pozor, vec kot 10 ogledov!!). Res je bilo zakon svoje cajte, ja... :))

En boljših skečev :)

Ampak zanimivo kako so vsi MP skeči heretično objavljeni zastonj na Yutubu, da si jih lahko vsak ogleda, namesto da bi jih zaprli v podzemni sef in mastno računali vsak ogled. (digi press)

PaX_MaN ::

morbo je izjavil:

Ampak zanimivo kako so vsi MP skeči heretično objavljeni zastonj na Yutubu, da si jih lahko vsak ogleda, namesto da bi jih zaprli v podzemni sef in mastno računali vsak ogled. (digi press)

(Petin)dvajset let ko so točno to delal si pa kr pozabu?

Phantomeye ::

Seljak je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

digitalcek je izjavil:

Mipe je izjavil:

Piano je šodr od šodra.


+ slovenski novinarji so VSI šoder od šodra.
+ slovenski športniki so VSI šoder od šodra (Mazejeva je očitno napaka, oziroma izjema, ki potrjuje pravilo).
+ slovenski glasbeniki so VSI šoder od šodra (a tisti korejski klovn, ki ima miljardo ogledov spota, pa ni? VSEKAKOR JE (če so slovenski glasbeniki in jihova glasba šodr, je tudi njegov komd OBJEKTIVNO šodr)!!! Ker ni nič boljši, je pa u iber gledan. Od ovc, ki mislijo, da jim bo kaj umanjkalo, če tiste korejske bedarije ne bodo pogledali.

Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.


Dobro, da imamo tebe, k pa nisi šoder od šodra ane :D


p.s. pripravljen sem poslušat tvojo zgodbo, zakaj je 'korejski klovn' objektivno šoder. No prosim. Analizo. Objektivno. Nobenega subjektivnosti.

Da slišim!

Rad bi slišal?? Kaj ti črke,ki jih tukaj tipkamo slišiš?? Če je to res si ti pravi "šoder od šodra" :))

Aja,pozabili ste na Računalniške novice,ki prav tako uporabljajo klavir.Ste morda namerno pozabili na RN,ali pa ste tudi vi(Slo-tech) šoder od šodra :D


Lahko bi bil slep, pa mi racunalnik bere :D

digitalcek je izjavil:

Ziga Dolhar je izjavil:

digitalcek je izjavil:


Pa tudi slovenski uporabniki spleta so vsekakor šoder od šodra, ker v veliki večini razmišljajo, da so vsi drugi (samo oni ne) šoder od šodra. In da je pravzaprav vse, kar se dogaja, šoder od šodra.

To potem velja tudi za vas, digitalcek?


Seveda velja to na nek način tudi zame.
Le da imam (glede na starost) ogromno distance do novodobnega dreka, ki ga ponuja splet. In da se mi precej težje proda nekaj nevrednega, kar splet pretežno ponuja. Magari gangnam style.

In da me je 45 let na nek način strigel (ampak v primerjavi s sedanjim trenutkom blago) prejšnji sistem in prejšnja država, sedaj pa mi je popolnoma jasno, da se mora v današnjih časih (figurativno) človek striči sam...

Tele, ki so mladi zdaj, pa bodo strigli očitno celo njihovo življenje. In močno se bojim, da teli ne bodo NIKOLI imeli kritične distance in dvoma do spleta kot tehnologije in do "prednosti", ki jih splet prinaša. Napisal sem "prednosti"...

Če pa je dejstvo, da mi splet omogoča pogledati gangnam style že samo po sebi neka strahovita prednost (za veliko večino sicer je), potem se seveda nimamo več kaj pogovarjati.

In ja, nikoli več ne bom pogledal spota, ki ima več kot 25.000 ogledov. Kajti če jih ima 500.000 je to že samo po sebi znak, da striženje ovc čedalje bolj deluje.


Seveda, splet mora uporabniku omogocat, da pogleda samo tisto, kar mu ti vnaprej dolocis ane.

Ne nakladaj, mene še zmeram zanima tvoja objektivna ocena gangnam style :D. Samo zgleda, da je objektivno vse kar ti reces, ane...

Zgodovina sprememb…

morbo ::

PaX_MaN je izjavil:

morbo je izjavil:

Ampak zanimivo kako so vsi MP skeči heretično objavljeni zastonj na Yutubu, da si jih lahko vsak ogleda, namesto da bi jih zaprli v podzemni sef in mastno računali vsak ogled. (digi press)

(Petin)dvajset let ko so točno to delal si pa kr pozabu?

Ampak to bi lahko delali še naprej. Obstaja mnenje da zastonjskost nekaterih vsebin "krade zaslužek" tistim vsebinam ki niso zastonj (in so menda zaradi tega avtomatsko bolj kvalitetne).

jype ::

PaX_MaN> (Petin)dvajset let ko so točno to delal si pa kr pozabu?

Njih je že srečala pamet, digitalčka pa še ne.

Okapi ::

in so menda zaradi tega avtomatsko bolj kvalitetne
To, da so avtomatsko bolj kakovostne, si sedaj ti podlo podtaknil, ker tega v resnici nihče ne trdi. Da se kakovost zaradi brezplačnih vsebin v povprečju slabša, je pa težko dejstvo.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

jype ::

Okapi> Da se kakovost zaradi brezplačnih vsebin v povprečju slabša, je pa težko dejstvo.

Ne, ni. Samo več slabih vsebin (ki so itak vedno obstajale) zdaj lahko vidiš, zaradi cenejše distribucije. Delež dobrih in slabih se ni bistveno spremenil, se je pa spremenil money making iz slabih, zaradi katerega si dejansko lahko videl gangnam video, ki ga sicer ne bi.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Piano se poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
9930185 (22395) Poldi112
»

The New York Times uspešno kljubuje digitalni revoluciji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5319221 (17007) xxx
»

Sandy začasno odnesel NYTimesov, WSJ-jev paywall

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
54057 (3300) Gregor P
»

Delo in drugi slovenski časniki uvajajo plačljivi dostop (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
33265952 (56822) antonija
»

Enotni plačljivi zid okrog vseh slovaških časnikov

Oddelek: Novice / NWO
167781 (6322) MrStein

Več podobnih tem