» »

Delo in drugi slovenski časniki uvajajo plačljivi dostop

Okapi ::

To boš moral pa seveda najprej prepričljivo dokazati.

O.

gruntfürmich ::

Okapi je izjavil:

digitalček & založbe ravno to pravijo, da je problem ravno pri tistih ki jih ne bi kupili, ker je takih večina.
Tole boš seveda moral podkrepiti s kakšnim citatom, ker drugače je podtikanje.

nekaj je že antonija povedal, drugo pa so tudi nerealne tožbe s strani riaae & podobnih (dosti novic na to temo), ki ocenijo škodo kar po številu skladb na hdd ter zahtevajo enormne zneske, ki so nerealni tako glede koliko bi lastnik odštel za vsebine, ter verjetno številke presegajo celoživljenski prihodek toženca, kar je pri tožbi za par 100k$ vsekakor možno, dobrohotno pa ponudijo poravnavo v parih 10k$... in isto pravi digič.

Okapi je izjavil:

To boš moral pa seveda najprej prepričljivo dokazati.

O.

to so že dokazali švicarji, pred njimi pa nizozemci.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

digitalcek je izjavil:



Situacija bo boljša za tiste avtorje, ki danes zaslužijo NIČ, oziroma skoraj nič. Tudi taki so. Koliko % pa jih je, seveda ne vem. Ocenjujem pa, da jih ni tako malo... In sem prepričan, da vsi NISO nesposobni. Torej jim je treba dati možnost, da preživijo (seveda glede na odziv občestva).


Hudo HUDO se motiš. Situacija bo boljša za tiste, kateri že imajo! Za nekomercialno musko in neznane avtorje pa niti približno...

Tisti dobri avtorji, ki so pred 30 leti zaslužili več kot danes, so zelo zelo redke izjeme...

gruntfürmich ::

zanimivo je predvsem spremljati dogajanja okoli teh mastodonom in nazadnjakom kot so digitalček & sazas, ter recimo na čisto drugi strani ljudem, ki so se totalno prilagodili na nove razmere, kot so damjan murko. človek verjetno ne bi nikoli nasprotoval DL, ker on ravno od tega živi. ve, da za njegova 'dela' nihče ne bo plačal, živi pa od reklame ki si jo s tem in ostalimi zadevami ustvari. skratka sumim da on celo podpira da se njegova 'dela' protipravno razpečujejo, ker si s tem dela reklamo in samopromocijo in potem v drugi obliki to iztrži da lepo od tega živi. ne živi od svojega dela temveč od reklame.
in digitalčkom ter ostalim nazadnjakom gre imho ravno to najbolj v nos, da takšni pacienti dodobra izkoristijo nastale sodobne razmere in so se na njih prilagodili. oni, ki se 'trudijo', pa ne...

brw, niso ravno Mi2 dali na razpolago brezplačno svoja avtorska dela? in natisnili samo malo zanjega albuma z namenom zbirateljsta, ne masovne prodaje?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

Tako je. Tudi Siddharta je pred Stožicami objavila celoten album (z izjemo enega komada)... Sicer so sedaj v studiu posneli še enkrat in je cd že tudi izdan, vendar promocija je jasna in očitno deluje... tudi posnetek v živo bo izdan.

jype ::

Okapi> To boš moral pa seveda najprej prepričljivo dokazati.

Čemu? A je kdo dokazal tisoč manj prodanih albumov?

Okapi ::

Kot rečeno, če ti nekaj ukradejo, ti ni treba dokazovati, da imaš zato škodo. Kvečjemu se lahko tat potrudi in poskusi svojo kazen omiliti ali preprečiti s tem, da sodniku dokaže, da je okradenemu v resnici naredil korist.

O.

antonija ::

Kot rečeno, če ti nekaj ukradejo, ti ni treba dokazovati, da imaš zato škodo.
Ja, pa moras. Sploh ce imas se vedno vso lastnino, pa o kraji samo nabijas. Sparova cokoladica v tvojem zepu je precej dober dokaz skode (skupaj z odsotnostjo sparove cokoladice na njihovi polici). Kopija tvoje dela (ali pa samo delna kopija) pa to na (tvojo) zalost ni.

Dokazno breme je na strani toznika. Ce trdis da ti nekdo dela skodo, potem moras skodo dokazat. Posest kopije tvojega avtorskega dela ne pomeni skode (vsaj avtomaticno ne), zato jo moras dokazat. Ce tega ne zmores (in raje porabis vsa sredstva za zlobirat zakon po katerem ti tega nebi bilo vec treba dokazovati) potem je precej jasno da kotalis buce.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Okapi ::

Ce trdis da ti nekdo dela skodo, potem moras skodo dokazat.
Saj ne trdiš, da ti kdo dela škodo. Trdiš, da nekdo krši tvoje avtorske pravice.

O.

antonija ::

Trdiš, da nekdo krši tvoje avtorske pravice.
No vidis, to je pa drugo. Zdaj je na drzavi in njenih organih da krsitev dokazejo, in bo doticni osebek kaznovan s strani drzave zaradi krsitve avtorskih pravic.
klepam da lahko potem vlozis se civilno tozbo zaradi povzrocene skode (s krsitvijo avtorskih pravic), samo potem smo pa spet na zacetku.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

SuperVeloce ::

Čist enmal za hec:

9gag.com

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

in kje se na tem plakatu nahaja digič?:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kuglvinkl ::

On je deseti.

digitalcek ::

antonija je izjavil:


Pri tako bednem folku, kot ga družba/splet producira sedaj, bosta prav kmalu glabna in film samo še neka nepotrebna kulisa. Nek relikt iz preteklosti... Žalostno, kako smo zavozili!
Muzika je ze dolgo med ljudmi in kot vse kaze se nekaj casa bo. "Posebne" oblike zabave (kar film je) se pa pojavijo in izginejo, oz. ostanejo samo za elito/fanboye. Gledalisce, opera, balet, zdaj pa se filmi, pa prej se stripi, ... za te medije je zanimanje grozno majhno ali bo pa kmalu grozno majhno, in bojo preziveli samo ce se ohrani skupina fanboyev ali pa ce druzba prizna katero od zvrsti kot elitno (kot smo naredil za gledalisce, opero in balet; tam je vecina obiskivalcev (na zalost) samo zato, da dvigujejo/vzdrzujejo svoj druzbeni polozaj).


Je pa vseeno ZELO žalostno, da take relativno "stare" umetnosti, kot so balet, opera, tudi filmi, zginevajo iz fokusa mlajših ljudi, ki jih zanima samo še glasba diletantov (dva, največ trije akordi), bedasti YT filmčki (dojenček požre svoj smrkelj), ali virtualno druženje.
Za druženje v reali skoraj ni več interesa. Niti ni za kaj takega jajc (ker zna biti pokazati se, da kdo vidi tvoj obraz - nevarno). Mogoče pa za druženje v reali tudi ni več denarja. Zagotovo pa ga za ta namen zmanjkuje...

Splet je za omenjeni način (skrivanje) res idealen! Za 10 ali 15 evrov si lahko nenehno na "sceni", NEKAZNOVANO jebeš druge v glavo in žališ (od soforumašev do politikov), se skrivaš za svojimi nicki v upanju, da te tisti, ki jih žališ, ne bodo dobili in ti izbili zobe, onaniraš na take in drugačne slikovne in video "predloge", na svojih diskih polniš terabajte in terabajte s "podatki" (po sistemu: kdo ve, kdaj mi kakšen podatek/link ne bo prišel prav), in se družiš z nekom, ki si pogosto tvojega interesa pravzaprav niti ne zasluži. Samo zato, da se družiš. In samo zato, ker si internetni priključek plačal.

Opisano je fenomenalen dosežek usklajenega medijskega pritiska na mlade ljudi. Primer: brezplačnik Žurnal še vedno lapa, kako je FB oh in sploh in nam daje vedeti, da tisti, ki na FB nima profila, pravzaprav ne obstaja...

Čestitam, manipulatorji! Bravo!

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Ti povsem negiraš obstoj svobodne volje in, ee, hrbtenice?
No grave is deep enough to keep us in chains.

digitalcek ::

Če so mladi ljudje dnevno 3-4 ure na spletu, ter še kako uro ali dve na mobilcu in če jim je virtuala skoraj popolnoma nadomestila realo, to lahko kritiziram. Upam vsaj? Ker ne upravljajo več čisto dobro s seboj, njihova svobodna volja gor ali dol.

Problem pa je tudi v tem, ker bo za zdravljenje njihovih bolnih navad (intenetna zasvojenost, nesocializiranost) šel tudi MOJ denar in bo luknja v zdravstveni blagajni še dosti večja, kot bi bila sicer!

antonija ::

e pa vseeno ZELO žalostno, da take relativno "stare" umetnosti, kot so balet, opera, tudi filmi, zginevajo iz fokusa mlajših ljudi, ki jih zanima samo še glasba diletantov (dva, največ trije akordi), bedasti YT filmčki (dojenček požre svoj smrkelj), ali virtualno druženje.
Ne vem... meni se zdi zalostno da ljudje modernemu plesu upajo reci ples, ker je zame osebno samo zviranje po odru brez kaksnega konkretnega cilja, estetika ali cesarkoli drugega. Ampak to je samo moje mnenje in veliko drugih z mano ne strinja, kar je povsem OK. Pac ne hodim na te predstave.
Ampak da bi pa zdej _morali_ vzdrzevati dolocene zvrsti umetnosti (kot jih sedaj) je pa spet glupost svoje sorte. Tako kot se razvija jezik, kultura, etc., se tudi umetnostne zvrsti. Ce katero izmed njih povozi cas: please let it roll over and die peacefully, ne pa da jo filamo z adrenalinom in elektrosoki v upanju da bo spet zazivela v polnem sijaju.

Ostanek tvoje posta je pa spet en sentimentalni izliv zaradi razocaranja, da se je svet okrog tebe spremenil. Jebiga, stvari grejo naprej s tabo al pa brez tebe.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

djordjevic ::

Seveda lahko kritiziraš, te pravice ti nihče ne odreka, vendar iz tvojih pisarij veje vonj po omejevanju reči, ki ti niso po godu. So meni kul tone blesavih youtube posnetkov? Ne, toda gotovo se najdejo milijoni ljudi, ki se ob njih zabavajo. S čimer ni prav nič narobe. Se meni gabi komercializacija kakovostne glasbe? Se, toda k sreči imam splet in glej, ga, zlomka, youtube, ki mi bistveno bolj kot karkoli prej omogoča poiskati glasbo po lastnem okusu. Pred 15 leti smo na pamet in po imenu banda sodeč naročali plate iz tujine in včasih dobili tudi prst v rit. Zdaj lahko zadevo preverim, poslušam in če se mi zdi, da si umetnik zasluži plačilo za svoje delo, izdelek tudi nabavim. Če pa je tam-tam, ga še vedno lahko poslušam na spletu. Kamor so ga, mimogrede, lansirale založbe, ki se tako zelo bunijo proti piratiziranju. Nadalje - ko bentiš čez otroke, ki preživijo preveč časa za računalnikom. Prvič, krasno se mi zdi, da je mladina že od malih nog računalniško pismena - dandanes je to samo plus. Drugič, si pomislil, da otroci v 'reali' počnejo še kaj drugega kot pa se gredo gumi-twist in igrajo košarko? Kje misliš, da poberejo čike in mamila pa še kakšno drugo škodljivo navado (če smo že pri zdravljenju bolnih navad)? Seveda grdo karikiram, ker tvoje pisanje včasih drugega sploh ne more izzvati. Če bi stopil malo nazaj in ne bi kritiziral ama vsega, kar ni po tvojem okusu, bi bil morda manj zagrenjen.

antonija je izjavil:

Ampak da bi pa zdej _morali_ vzdrzevati dolocene zvrsti umetnosti (kot jih sedaj) je pa spet glupost svoje sorte. Tako kot se razvija jezik, kultura, etc., se tudi umetnostne zvrsti. Ce katero izmed njih povozi cas: please let it roll over and die peacefully, ne pa da jo filamo z adrenalinom in elektrosoki v upanju da bo spet zazivela v polnem sijaju.

To so kim-il-sungizmi v najčistejši obliki.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

jype ::

digitalcek> Je pa vseeno ZELO žalostno, da take relativno "stare" umetnosti, kot so balet, opera, tudi filmi, zginevajo iz fokusa mlajših ljudi, ki jih zanima samo še glasba diletantov (dva, največ trije akordi), bedasti YT filmčki (dojenček požre svoj smrkelj), ali virtualno druženje.



Diletanti, ki so to napisali v originalu, te peljejo scat na vseh področjih.

digitalcek ::

antonija je izjavil:


Jebiga, stvari grejo naprej s tabo al pa brez tebe.


Seveda gredo. Če pa gredo v pravo smer, pa je veliko vprašanje. Osebno mislim, da gredo v NEpravo.
Ampak posledice boste nosili (in plačevali) vi, mlajši. In še bolj vaši otroci.

Kam to pelje, je nekaterim že jasno, nekaterim pa bo šele, ko bodo do vratu v dreku in se iz njega ne bodo več mogli izkopati..

Ampak za vse bo spet kriv nekdo drug, ne pa oni sami, ki niso bili sposobni pravočasno prepoznati, da gre svet v - p. materino...

jype je izjavil:


Diletanti, ki so to napisali v originalu, te peljejo scat na vseh področjih.


Vidiš, jaz pa (sicer le na enem majhnem področju) peljem scat vse v Sloveniji (že dolgo!), pa tudi mnoge v Evropi...

Zgodovina sprememb…

jype ::

digitalcek> Osebno mislim, da gredo v NEpravo.

Deal with it.

digitalcek> Kam to pelje, je nekaterim že jasno, nekaterim pa bo šele, ko bodo do vratu v dreku in se iz njega ne bodo več mogli izkopati..

Kam pelje "malo fašizma, ki ne škodi", je jasno vsem, ki vemo, kako to zgleda.

digitalcek> Vidiš, jaz pa (sicer le na enem majhnem področju) peljem scat vse v Sloveniji (že dolgo!), pa tudi mnoge v Evropi...

Aja? Na katerem pa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

digitalcek ::

jype je izjavil:


Kam pelje "malo fašizma, ki ne škodi", je jasno vsem, ki vemo, kako to zgleda.

digitalcek> Vidiš, jaz pa (sicer le na enem majhnem področju) peljem scat vse v Sloveniji (že dolgo!), pa tudi mnoge v Evropi...
Aja? Na katerem pa?


1. Malo fašizma res ne bi škodilo. To pravi celo državljan Slovenije (po rodu Bosanec), ki je pred 30-imi leti prišel v Slovenijo in danes prodaja sadje na tržnici. Ni vsak Bosanec glup. Ta že ni!

Zanimivo mi je, da včasih celo ljudje, ki jim je Dolfe upepelil starše, kličejo na pomoč osebo takih idej...

2. Vojna tajna. :)

jype ::

Žal to pomeni, da ti ne bomo verjeli na besedo. Če si res dober, potem si očitno dober na področju, kjer te piratstvo osebno prizadane, kar vsekakor pomeni, da moraš biti del tiste kulturne produkcije, ki je danes popularna, kar pomeni, da si bottom-feeder. Če nisi, potem se te tiče predvsem piratstvo velikih založb (ki seveda z največjim veseljem kradejo izdelke) in torej lajaš pred napačnim grmom.

digitalcek> Malo fašizma res ne bi škodilo.

Ne ga lomt, no. "Malo fašizma" pomeni, da nimaš nobene izbire pri tem, kaj je vojna tajna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

pecorin ::

digitalcek> Vidiš, jaz pa (sicer le na enem majhnem področju) peljem scat vse v Sloveniji (že dolgo!), pa tudi mnoge v Evropi...

Aja? Na katerem pa?


slovi kot najboljsi primer ironije dalec naokoli ;)

digitalcek ::

jype je izjavil:

Če si res dober...


Veliko bolje se boste počutili, če boste mislili, da sem zanič. Naj tako tudi ostane. Vsaj zavisti ne bo...

Za avtorje pa se fajtam predvsem iz načelnosti. Ampak kaj je načelnost, mnogi mladi ljudje itak ne veste. Ker ste za 300 evrov pripravljeni prodati mamo, brata. Ali pa proti podkupnini 50 evrov voliti nasprotno politično opcijo. In to mnogi!

driver_x ::

50 evrov je pa le 50 evrov!

digitalcek ::

djordjevic je izjavil:

Pa mimogrede - po dolgem času sem kupil CD izvajalcev, na katere sem naletel čisto po naključju, in sicer prek youtuba - link z enega drugega posnetka. Prek zamzarja sem pretvoril čisto vse v mp3 datoteke in bi jih lahko gladko posnel v mapo ter dodal v playlisto. Pa sem šel lepo na eno tujo spletno prodajalno in za pičlih 10€ dobil limited digipak. Vredno vsakega centa.


Ena lastovka še NE pomeni pomladi.
In pirat, ki enkrat letno nekaj KUPI, naredi to zgolj zaradi svojega dobrega občutka.
Sem kupil.press (nisem ukradel.press)!

driver_x je izjavil:

50 evrov je pa le 50 evrov!


Res je. Za ta denar imaš 2-4 mesece internetno povezavico. Če že ne kaj drugega...

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Sploh pa je še večji deal, če ti je ta opcija itak blizu, pa dobiš še povrhu 50€ za svoj glas. :D

/sarcasm off

Mislim, od kod se ti jemljejo take nebuloze, digitalcek? Furthermore, koji faktor si ti, da se tule v tej temi postavljaš kot neki ubermensch in sokomentatorjem pripisuješ nizkotne lastnosti?
No grave is deep enough to keep us in chains.

digitalcek ::

jype je izjavil:

Okapi> Nihče ne trdi, da je milijon dolpotegnjenih albumov milijon manj prodanih albumov. Škoda je že, če to pomeni tisoč manj prodanih albumov.

Kaj pa če to pomeni desettisoč več prodanih albumov?


Zagotovo se jih potem proda še desettisoč... Ojoj, kako malo poznate nekateri statistiko!

djordjevic je izjavil:

Sploh pa je še večji deal, če ti je ta opcija itak blizu, pa dobiš še povrhu 50€ za svoj glas. :D

/sarcasm off

Mislim, od kod se ti jemljejo take nebuloze, digitalcek? Furthermore, koji faktor si ti, da se tule v tej temi postavljaš kot neki ubermensch in sokomentatorjem pripisuješ nizkotne lastnosti?


Nizkotna lastnost je:

- prodati mamo ali brata za 300 evrov (se dogaja)
- voliti nasprotno politično opcijo za podkupnino 50 evrov (se je dogajalo v decembru)
- krasti evtorjem in si mastiti brke na brezplačni pojedini (se dogaja že vsaj 10 let)

In koji faktor si ti, djodjevic (z mehkim?)?
50 let izkušenj je ravno dvakrat več kot 25 let izkušenj in štirikrat več kot 12,5 let izkušenj! Bo šlo?
Izkušnje so pomembne, ne pa tisto, kar pravi nek djordjevic. Ki se mu nekaj samo dozdeva...

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

In pirat, ki enkrat letno nekaj KUPI, naredi to zgolj zaradi svojega dobrega občutka.
Sem kupil.press (nisem ukradel.press)!
Tule pa si na tankem ledu;) Za neomejen dostop do vse muzike bi bil marsikdo pripravljen plačati več, kot bi sicer zapravil za muziko, če bi bilo piratiziranje fizikalno nemogoče.

Drugače pa - ravno sem kupil že četrti Dark Side of the Moon (po LP, CD in SACD);)



O.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

jype ::

digitalcek> Za avtorje pa se fajtam predvsem iz načelnosti.

Tudi jaz. Ampak jaz se ne slepim, da avtorji zaslužijo nagrado za svoje delo zato, ker sicer ne bi nihče več ustvarjal. Ne. Da si nagrado zaslužijo, se je družba strinjala šele po tem, ko so avtorji že stoletja ustvarjali, pa se je izkazalo, da je dobro, da se jim to ustvarjanje olajša.

Zaradi česar ti nasprotujem, je "malo fašizma, ki ne škodi", ker očitno pojma nimaš, kaj to implicira.

Okapi> Drugače pa - ravno sem kupil že četrti Dark Side of the Moon (po LP, CD in SACD);)

Še ena žrtev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

djordjevic ::

digitalcek je izjavil:

In koji faktor si ti, djodjevic (z mehkim?)?
50 let izkušenj je ravno dvakrat več kot 25 let izkušenj in štirikrat več kot 12,5 let izkušenj! Bo šlo?
Izkušnje so pomembne, ne pa tisto, kar pravi nek djordjevic. Ki se mu nekaj samo dozdeva...

Uuu, abrahamovec si. Se ponižno klanjam in hkrati najponižneje oproščam, da sem si drznil užaliti osebo tako izkušene osebe velecenjene inteligence in stanu.

;((

Kot rečeno, za glasbo (pa tudi ostale avtorsko zaščitene vsebine) sem v svojem življenju porabil veliko več denarja kot povprečni Janez, pa mi boš odpustil, da ne požrem mirno tvojih insinuacij, da je pirat vsak, ki lomasti po svetovnem spletu in si, prasec, drzne celo kaj poslušati na youtubu. Nizkotno je tudi to, da ljudem ne prisojaš niti osnovne inteligence, da bi se smeli po svoji lastni volji in pameti odločati, kaj jim je všeč in kaj ne. Česar ni zapovedal digitalcek, že ne more biti kakovostno press.

Mimogrede, kaj ima z vso debato opraviti mehki č?
No grave is deep enough to keep us in chains.

antonija ::

Vsi. 8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

digitalcek ::

Okapi je izjavil:

In pirat, ki enkrat letno nekaj KUPI, naredi to zgolj zaradi svojega dobrega občutka.
Sem kupil.press (nisem ukradel.press)!
Tule pa si na tankem ledu;) Za neomejen dostop do vse muzike bi bil marsikdo pripravljen plačati več, kot bi sicer zapravil za muziko, če bi bilo piratiziranje fizikalno nemogoče.

Drugače pa - ravno sem kupil že četrti Dark Side of the Moon (po LP, CD in SACD);)



O.


Ena lastovka...

jype ::

digitalcek> Ena lastovka...

Dve lastovki?

Kolk jih pa mora bit, da je dovolj? Morajo kar vsi kupit, po dekretu?

In nadalje - če sem kupil vse to, a nisem s tem morda pridobil pravice do poslušanja vsebine? In glede na to da sem, jo tudi legalno lahko poberem z interneta, kadar je slučajno ravno nimam s seboj v žepu.

antonija ::

Ah Jure, ena jata lastovk se ne rpinese pomladi. :P
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

digitalcek ::

djordjevic je izjavil:

digitalcek je izjavil:

In koji faktor si ti, djodjevic (z mehkim?)?
50 let izkušenj je ravno dvakrat več kot 25 let izkušenj in štirikrat več kot 12,5 let izkušenj! Bo šlo?
Izkušnje so pomembne, ne pa tisto, kar pravi nek djordjevic. Ki se mu nekaj samo dozdeva...

Uuu, abrahamovec si. Se ponižno klanjam in hkrati najponižneje oproščam, da sem si drznil užaliti osebo tako izkušene osebe velecenjene inteligence in stanu.


Nisem nikoli rekel, da smo kar a priori pametnejši. Smo pa BREZ DVOMA bolj izkušeni (in zato mnogo bolj sposobni delati primerjave), kot 25 let mlajši, ki boste v svojem lajfu prebrali še 100.000 mnenj in pogledali 100.000 linkov, da boste potem še bolj zmedeni, kot ste.

Prevelika (ogromna) količina informacij namreč škodi. Vam vsekakor škodi. Tudi nam, če preveč guglamo. Ker navajajo praviloma popolnoma različne ugotovitve.

KaKo lepo in enostavno se je odločiti na prometnih križiščih, kjer je znak, da gre ena cesta levo, druga pa desno. Pa še na takem križišču imajo nekateri dilemo. Ker so PREVEČ guglali, ne zato, ker so premalo guglali.

Se ti sanja, o čem govorim?

Ampak brezveze. Saj vam (večini!)ni dano, da bi razumeli o čem gvorim.
Je hudič, če nekdo misli, da je (s pomočjo gugla) kar načelno pametnejšpi od 60-letnika. In to zgolj zato, ker povprečni 60-letnik malo googla, ali pa sploh nič. Ker je prewpričan v tisto, kar (že) ve.

Ampak tak se vam mladim zdi butec, nevednež...

Ker mislite, da se ne da živeti brez spleta (pa še kako lepo se da-vprašajte starejše), da se ne da živeti brez googla (hvala, striček g. za miljone NEUPORABNIH linkov), da se ne da živeti brez virtuale in virtualnega druženja (vprašajte starejše, ali se družijo s sosedi, ali s kakšnim Izraelcem po spletu).

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

Seveda se da živet brez spleta... sam kdo bi pa pol avtorje futral, če bomo vsi v gozdu? :))

antonija ::

Nekako se mi zdi da ljudje na netu sogovornike razglasiju za butce na podlagi pisanja, ne pa glede na emso (ker po defaultu pac ni prilepljen k postom, ga je treba loceno navajat).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

driver_x ::

Ko zmanjka pravih argumentov se naketeri zatekajo k "jaz že vem, ker sem starejši", kar pa je že v resničnem svetu precej kilav "argument", tukaj na forumu, kjer nihče večinoma ne pozna starosti ostalih, pa še posebej.

redo ::

digitalcek je izjavil:

Za avtorje pa se fajtam predvsem iz načelnosti. Ampak kaj je načelnost, mnogi mladi ljudje itak ne veste. Ker ste za 300 evrov pripravljeni prodati mamo, brata. Ali pa proti podkupnini 50 evrov voliti nasprotno politično opcijo. In to mnogi!

LOL. Bivši socialisti pridigajo o načelnosti. Tiho si žakl držal, ko ste kradli vse kar je bilo mogoče, zdaj bi pa moraliziral. Zlata 60, 70 in 80 ja, ko ste iz tujine lahko kradli ideje.

jype ::

redo> ko ste iz tujine lahko kradli ideje.

"Čez šuštarski most" je original.

redo ::

Ene toliko kot "Dravski most".

gruntfürmich ::

Jebiga, stvari grejo naprej s tabo al pa brez tebe.

Seveda gredo. Če pa gredo v pravo smer, pa je veliko vprašanje. Osebno mislim, da gredo v NEpravo.


zanimivo. o tem sem pisal v eni drugi temi. namreč da večina starejše populacije ravno to najbolj jamra, da mladina dela vse narobe, da bo svet šel k vragu...
in glej začuda, to se je dogajalo skozi celotno človeško civilizacijo. vsaka starejša generacija to trobi.
pa imajo prav?

digitalcek je izjavil:

50 let izkušenj je ravno dvakrat več kot 25 let izkušenj in štirikrat več kot 12,5 let izkušenj! Bo šlo?
Izkušnje so pomembne...


ja, izkušnje. ampak kaj ti bodo izkušnje brez pameti? edino do napačnih zaključkov boš prišel.
in ti digič si ravno v tem zosu...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

antonija ::

pa imajo prav?
Majo. Gravitacija dela avoje, selektivnost spomina tudi, pa vse babe ki jih poznajo da so res hude bejbe so zdej starejse obcanke... Zajebana situacija ce dobro premislis. :|
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

digitalcek ::

antonija je izjavil:

Nekako se mi zdi da ljudje na netu sogovornike razglasiju za butce na podlagi pisanja, ne pa glede na emso (ker po defaultu pac ni prilepljen k postom, ga je treba loceno navajat).


Ne boš verjel, pogosto te razglasijo za butastega, ali vsaj za MANJ informiranega TUDI takrat, če poveš, da imaš 50+, ali 60+ let.
Ker razmišljajo, da potem verjetno ne guglaš, torej posledično nič ne veš, ali pa veš dosti manj od tistih, ki guglajo cele dneve...
In sami posledično mislijo, da so že po kriteriju guglanja pametnejši od tistih, ki ne guglajo.

CoolBits ::

Za butastega imajo tistega, ki daje butaste izjave ne glede na leta.
Kdor ima 50+ let še ne pomeni, da je avtomatsko pameten, sorry.

ahac ::

KaKo lepo in enostavno se je odločiti na prometnih križiščih, kjer je znak, da gre ena cesta levo, druga pa desno. Pa še na takem križišču imajo nekateri dilemo. Ker so PREVEČ guglali, ne zato, ker so premalo guglali.

Če so tebe naučil, da se gre desno, torej nikoli ne boš vedu, če je leva pot boljša ali lepša. Kdor pa ima informacije o obeh pa tam premisli in se takrat odloči kam bo šel.

Ker mislite, da se ne da živeti brez spleta (pa še kako lepo se da-vprašajte starejše), da se ne da živeti brez googla (hvala, striček g. za miljone NEUPORABNIH linkov), da se ne da živeti brez virtuale in virtualnega druženja (vprašajte starejše, ali se družijo s sosedi, ali s kakšnim Izraelcem po spletu).

Da se živet tudi brez oblačil in ognja. Kar vprašaj člane tistega amazonskega plemena....
Ampak a boš zaradi tega tudi ti nag okrog hodu in surovo hrano jedu?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

digitalcek ::

ahac je izjavil:


Da se živet tudi brez oblačil in ognja. Kar vprašaj člane tistega amazonskega plemena....
Ampak a boš zaradi tega tudi ti nag okrog hodu in surovo hrano jedu?


Seveda ne bom. Ampak se tudi ne bom (niti slučajno!) vitrualno družil z ljudmi na kakšnem "socialnem" omrežju, za katere pravzaprav sploh ne vem, če obstajajo. Da se mi ne bi nekdo, ki je prevzel tujo identiteto, režal za hrbtom.
Bom raje deloval v živo, v reali. In se udeležil kakšne javne tribune o tem, ali je splet zavozil popolnoma, ali samo deloma...

gruntfürmich ::

res bi bilo najboljše da se držiš stran od spleta...:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The New York Times z milijonom e-naročnikov

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
59458 (7667) PaX_MaN
»

The New York Times uspešno kljubuje digitalni revoluciji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5319224 (17010) xxx
»

The New York Times kljub uspešnemu plačljivemu zidu z izgubo, omejuje dostopnost član (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6620432 (18049) jype
»

Aplikacije za brezplačen dostop do plačljivih dnevnikov

Oddelek: Novice / NWO
248079 (6743) poweroff
»

Enotni plačljivi zid okrog vseh slovaških časnikov

Oddelek: Novice / NWO
167781 (6322) MrStein

Več podobnih tem