» »

Dell, HP: monopol malo drugače

Dell, HP: monopol malo drugače

The Register - Klasična težava večine (pa ne vseh!) prodajalcev računalniške opreme je predvsem njihova pretirana naravnanost k svetovanju v prid kupcev. Verjetno se vam je že zgodilo, da so vam ob nakupu tiskalnika priporočali nekaj primernejšega za Vaš žep ('Ne potrebujete tega tiskalnika, raje kupite tega cenejšega, ki je prav tako zelo dober...'). Kako se njihovo mnenje spremeni, ko jih povprašate po ceni 'potrošnega materiala', pa ste morda izvedeli nekaj mesecev (dni, če je bil to vaš prvi tiskalnik [>:D] ).

Dovolj klišejstva. Poleg vseh 'uradnih refill-packov', ki obljubljajo skoraj zastonjsko polnjenje praznih kartuš, izgubljeno garancijo ter popackane prste, je vplutje v mednarodne vode s pomočjo Lexmarka napovedal še Dell. Hmm. Kaj ni ravno to podjetje znano kot eden največjih prodajalcev računalnikov po neposrednih kanalih (beri: minimalno število vmesnih prevoznikov)? Verjetno si predstavljate, kaj bi v tržnem pogledu pomenilo, če bi se na policah (spletnih) trgovin pojavile nepregledne vrste cenejših kartuš za HP-jeve tiskalnike? Da, manjša plača predsednice uprave združenega HP-ja. Klik!

-- Ter nekaj malega odpuščene delovne sile. Zmanjšanje naložb v raziskave in razvoj. Potencialen konec najprofitnejšega (edinega profitnega) HPjevega oddelka? Pravzaprav ne vem; osebno me ob nakupu kartuš zmrazi, a ko pomislim na posledice, ki bi jih povzročil malce večji upad prodaje originalnih kartuš, postanem Božičkov škrat. Ob upoštevanju stroškov raziskav, Carlyine plače ter ekonomije obsega se zaobljubim, da bomo zgodbi sledil.

Pa čeprav morda iz dnevnega časopisja.

3 komentarji

Matri[X] ::

Dellovi izdelki so eni izmed cenejših in kvalitetnejših < in vedno je bilo tako. 100x raje kupim Dellov notebook za 400k kot podobnega od Comapaq za 600k.

AtaStrumf ::

Tudi jaz sem bil presenečen kak hud Dell-ov notebook dobiš za relativno mal denarja. Sem mislil, da je Dell kot IBM, drag in za en drek, pa zgleda da ni. Mal si poglejte cene in ponudbo na tej strani.

Ziga Dolhar ::

AtaStrumf: ko bi si ti ogledal cene pol leta nazaj... (na fmc).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
714145380 (776) scipascapa
»

Vračilo blaga preko spletne trgovine (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
31537341 (23098) scipascapa
»

Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7220271 (17220) mat xxl
»

Originalne kartuše zaostajajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
458155 (6283) Jst
»

Tiskalniki le še kot dodatek h kartušam?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
706225 (4478) Alexius Heristalski

Več podobnih tem