» »

Lexmark: Vse je relativno...

Lexmark: Vse je relativno...

The Register - Očitno niso le politiki tako dvolični, da po eni strani ostro obsojajo spam, a ga še raje uporabljajo v namene politične kampanje. Sedaj se jim je pridružil Lexmark.

Podjetje ima pač želje poseči na trg tiskalniških kartuš (več o politiki za temi izdelki si preberite v povezanih novicah), saj bi z le malo nižjimi cenami lahko dosegli lep tržni delež. A lej ga, zlomka, ko pa je neko drugo podjetje izdelalo kartuše, ki delujejo v Lexmarkovih tiskalnikih, so jih kratkomalo tožili.

Pravniki se tako zopet naslanjajo na DMCA, ki ureja digitalne avtorske pravice, rekoč da naj bi obtoženo podjetje Static Control Components slednji zakon kršilo, saj so v kartuše vdelali čip, ki omogoča komunikacijo s tiskalnikom ter zagotavlja, da je kartuša avtentična (beri: made by Lexmark). Sicer ne moremo reči, da tu do kršitve ni prišlo, a vseeno opazimo, kam pes taco moli.

Vsekakor pa bi bilo zelo zanimivo, če bi zakon, kakršnega si želijo evroparlamentarci, posvojili še v čezlužju [>:D]. Klik!

1 komentar

Jeebs ::

Lexmark sux do konca! Tok kokr zmečeš za farbo za Lexmarka, mislm, da je že kriza. Prej sm imel njihov model 3200 in edino kar je znal je žrl farbo. Aja, pa trgal papir... Skratka problemi pa kreganje s starci, k je blo treba vsakih par mescov fuknt 23 jurjev za farbo. Pa nism skor nč tisku. Par stvari za šolo in to je blo to! Skratka, Lexmark nej name kr pozabi! Zdej mam pa lepo Canon S750 in ga lohk samo pohvalm! Ok, res je bil 80 jurjev, ampak vsem, k veste zakaj se nuca mal boljši tiskalnik, pa k hočete bit zadovoljni glede kakovosti in cene, ga res toplo priporočam!:))
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lexmark ne bo več izdeloval brizgalnih tiskalnikov

Oddelek: Novice / Ostale najave
174583 (2993) roli
»

Ocvirk tedna

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
373965 (2636) desperados
»

Tiskalniki le še kot dodatek h kartušam?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
706193 (4446) Alexius Heristalski
»

Recikliranje dobrin ter ink-jet kartuše

Oddelek: Novice / Ostale najave
73193 (3193) BuDi79
»

Tiskalnik kater?

Oddelek: Kaj kupiti
181681 (1422) SLOWWWeb.net

Več podobnih tem