» »

Tiskalniki le še kot dodatek h kartušam??

Tiskalniki le še kot dodatek h kartušam??

«
1
2

Klemenn ::

Danes, ko sem šel kupit 5550 :D , sva z sestrično gledala malo cene;

najcenejši printer se je začel pri 14k in bil je HP-jev
povprečni cenejši printer stane 17k

najcenejši par kartuš stane 15k
povprečni par kartuš stane 20k


Kartuše stanejo več kot printer z kartušami!!!

To je, kot bi ob nakupu gum dobil zdraven še avto!!!



jao, kolk je potem sploh printer vreden? 200sit?
  • spremenil: Tomi ()

[Digit] ::

se strinjam... he he sm kupu lexmarka pa dobu not ze barvno (9k) in crno (9k) + kot darilo se 1 barvno kartuso (spet za 9k) dal sem pa za vse skupi 17k se prav da niso printerji ''nič'' vredni (bl kartuse) razn HPjev te so pa kvalitetni (odvisn kerga nabavs)...

R33D3M33R ::

Lexmark ma kartuše drage kot nevemkaj, za druge ne vem. A je v Lexmarkovih kartušah več barve al kaj, morda je vodotesna barva? Sam drago je pa drago....
Trenutno printam samo s ČB ker si barvne ne morem privoščiti :D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

MadMax ::

vodotesna barva
Hm, za takšno barvo še nisem slišal:D
Ima pa Lexmark res vodoodporno barvo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

R33D3M33R ::

Ups malo sem ga mimo vsekal :D
Je pa res da to tak niti ne rabim kje. Zakaj ne dajo ven cenejših in nespecialnih kartuš za tiste, ki onih ne rabijo? ;(
Škoda
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

ali3n ::

Mel sem Lexmarka (zdaj je lovilec prahu - če ga kdo potrebuje mu ga šenkam) in ko sem ugotovil kako drage so njihove kartuše sem kupil Cannona... vse 4 kartuše me koštajo 12k sit...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

nodes ::

Nekaj časa se da skoraj zaston tiskat z kakšnim poceni brizgalnim tiskalnikom. Ko zgorijo šobe vse skupaj zagoniš v smeti in greš po nov tiskalnik. Za črnobeli tisk se splača kupit laserca.

Blisk ::

Fasntje to je tržna fora.
Dajo printerje full poceni, pa kartuše navijejo ceno, ker vejo, da itak morte kupit njihove kartuše, da nobene druge ne pašejo not.
Zato, pa so tožbe, če kakšna firma nardi kartušo za določen printer in potem prodaja to za pol cenej.
To je isto kot pr avtu, če ga greš po delih kupit pa sestavit, te bo koštal 4x več, kot pa če kupiš sestavljenega, kar tudi ni logike, ker če računaš delo, ki so ga porabili za avto, pol to pomeni, da delajo avte zastonj.

iso2000 ::

Lexmark Z33 z obema kartušama (čb, barvna) sem kupil za 9.990 Sit. Je bila ena akcija v media svetu, pred približno tremi meseci. In ko bodo kartuše prazne ga bom pač vrgel stran! Ker vsaka kartuša stane skoraj toliko, kot sem dal za vse skupaj.
Pol pa pravjo, da je onesnaženje z računalniško šaro škodljivo okolju...

AlienGT ::

iso2000: tako sem tudi jaz razmišljal.

Samo pazi tole. Pri novem tiskalniku so kot je to splošno znano dejstvo (meni se je to zdelo sicer čudno) kartuše dejansko napol prazne, tako da se ti tega verjetno ne splača početi, o čemer je že potekala tudi debata na S/T. Cena za malce tinte, pa četudi so njeni delci majhni, pa resnici na ljubo presega vse meje razuma. Hja, tržna cena pač.

Tjulenj ::

a nimajo zdej te res poceni novi printerji po defaultu notr samo tretjinsko polne kartuše? ravn zarad tega, da ne bo čez par let na odpadu gora printerjev, pa nič posamično prodanih kartuš.

blue96 ::

bolje je takole:
če imate printer eno leto, potem kupite novega, kjer so spet kartuše, je to v petih letih 50k
če kupite en printer za 30k in kupujete kartuše ponaredke, je lahko print kvaliteten, zaradi dražjega printerja (in če so dobro nafilane kartuše alpa dobri ponaredki :D )

zakaj bi dal 50k za navaden print, če lahko 50k za dober print?
.

bobby ::

blisk: se ne strinjam s tabo.

Dajo printerje full poceni, pa kartuše navijejo ceno, ker vejo, da itak morte kupit njihove kartuše, da nobene druge ne pašejo not.


na tržišču je precej kartuš ki jih ne izdeluje recimo HP,Epson,Cannon,Lexmark pa vseen NAJ bi pasale v omenjene tiskalnike. če eno podjetje dela kao kompatibilne kartuše/tonerje za eno vrsto tiskalnika in jih prodaja pod svojo blagovno znamko, tukaj ni nobenih tožb. so pa tožbe v primeru da eno podjetje ki nima pogodbe z epsoom,hp-jem,... dela kartuše/tonerje za njihove tiskalnike in jih prodaja pod blagovno znamko epson,hp,...
tukej pa pride do konfliktov.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Icely ::

Kartuse so pri tiskalnikih res najdrazje, tiskalnike pa dobimo zraven kot "darilo". Pred kratkim so pri MRAK-u prodajali HP656 printer brez krtus za smesnih 1000 SIT.
Kar se tice kartus, se kupi barvo in se nafilajo, kar pa je najceneje. Res je, da je kakovost slike malenkost slabsa, ampak to ni toliko v primerjavi z ceno ki jo damo za originalne kartuse. Poleg tega se cez cas zaradi te barve ki jo filamo zapaca glava na tiskalniku, katero moramo kasneje spucamo al pa ce tiskalnik kar stran vrzemo, ce ga dobimo za 1000 SIT.
U bistvu je printer (cenejsi ink-jet) dandanes "potrosni" material. Ko preneha delovati, ga vrzemo stran, saj se ga ne splaca popravljati, se na servis se ga ne splaca voziti!!!

Dead_Eye ::

icely: se strinjam

zaenkrat sem pa kar zadovoljen z epsonom 760 - črna+barvna print rite kartuša = cca 7k
edino kar mi gre na k. je to, da če zmanjka barvne kartuše noče niti črno printat
The one and only

Klemenn ::

ja no, jzst sicer ne nameravan 5550 vržti stran, ko bo kartuš konc :D :D :D

Jinxy ::

To so pač poceni inkjer tiskalniki. Kokr dnarja, tolk muske :)

To, da noče printat s črno, če je barva kartuša prazna, je pa itak spet politika firme...prisiljen si kupiti novo barvno kartušo, čeprav je mogoče sploh ne potrebuješ.

Ko da bi imel avto, ki noče vžgat zato ker ti je zmanjkalo tekočine za pranje šip ;((

Igi ::

Samo to bom reku >>>>>>:D REFILL>:D <<<<<

Zheegec ::

Je že cenej namesto kartuš kar nov printer kupit, sej je itaq cenej kot obe kartuši pa še kartuši zraven dobiš:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nodes ::

Ja REFILL, ko se uničijo šobe greš po nov tiskalnik.

Boky ::

Pri HP-ju menjas z kartušo tudi šobe!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

BoGo ::

Ja, pri lexmarkovih menjas sobe s kartuso tudi. Jaz kar lepo koristim refill. Mi je zastopalo barvno kartuso, a to verjetno zato, ker je bila 1 leto prazna. Crna pa lepo deluje naprej. Potem pa itak pride spet kaka akcija in zamenjam printer. Starega pa bom mel za eksperimentiranje.

Glede cen kartus... Baje je enkrat nek izdelovalec tiskalnikov (in posledicno - KARTUS) dejal, da bi najraje dajal tiskalnike zastonj, samo da bi ljudje kupovali kartuse.

There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.

Super Sonic ::

v novem tiskalniku je praviloma 1/3 kartuse...
tolk o tem kaj se splaca

bobby ::

kje si pa to slišal????
za HP in Epson ti lahko z gotovostjo trdim da to ne bo držalo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Boky ::

2 leti nazaj nabavil Hp940. Prilozena kartusa je vsebovla 15ml crnila, nova pa drzi 25ml.
Kolega pred kratkim nabavali Hp3820. Spet prilozena kartusa vsebuje 15ml, dočim nova vsebuje 25ml(kartuse so enake kot pri hp940).
Kar se tice politike Hp-ja glede crnila.
En drug kolega ima Hp930, ki ima prakticno enake kartuse kot Hp940, le da vsebujejo 42ml crnila.
Moje kartuse (25ml) v njegovem printerju(hp930) delujejo, obratno pa ne. Ko sem vstavil njegove kartuse v svoj printer(hp940), stvar ni spilala.(ko sem to ugotovil, se mi je posteno dvignil tlak, ker ce bi to vedel takrat, ko sem kupoval printer, bi definitivno vzel 930, ker cene kartus za 930 in 940 so( se mi zdi) prakticno enake).
Zdaj kupujem crnilo pri Tintatisku in sam polnim kartuse. Z izpisom sem moram reci kar zadovoljen. Za 7ksit(postnina vkljucena) dobim 100ml crnila, kar printanje precej poceni!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

||_^_|| ::

Koliko pa vi kartušarji sploh printate barvne stvari? Jst sm mal študeru in sm pršu do zaključka da barvnega printerja sploh ne rabim. Sledil je laserski tiskalnik in kakorkoli obrneš se splača bolj (začetna investicija je večja, ampak če vzameš v zakup še hitrost, enostavnost in kvaliteto, konec koncev je pa še cenejše printanje).

simcre ::

lep pozdrav!
no jst mam tud hp940.
BOKY, na netu sm isku ce je mozno uporabiti tavelke kartusu (od 930) torej 45ml v 940 pa sm naletu na nekaj kar bi morda omogočilo le to. Poskusi če imaš možnost!8-)
HP DeskJet 940cvr
Ink cost anomalies surface again.

Reviewed by Graeme Bennett (Posted Oct. 23, 2001; updated Mar. 7, 2002)

Introduction
The HP DeskJet 940cvr is a budget-priced version of the company's high-end, photo-quality line of colour inkjet printers. However, you may find that the money you save at the time of purchase pales when you consider the long-term ink costs. Here's why.

Uncommon Ink
The 940cvr uses a relatively uncommon type of ink cartridge called the #15, whereas most other DeskJet 900 series models use a #45 cartridge with approximately twice the amount of ink. Now here's the kicker: the cartridges cost about the same amount. Moreover, the #45 cartridges are available in bulk packs; the #15 cartridges are not. It doesn't take a rocket scientist to see what HP's up to here.

The 940 will not accept the HP45 ink cartridges, but according to HP charts, both the HP15, and the HP45 produce the exact same number of pages per cartridge (415 pages). Since the HP15 is 25ml, and the HP45 is 42ml, you might guess this mean that the 940Cvr is using superior technology. Unfortunately, you'd be guessing wrong.

In fact, the print quality was markedly inferior to that of its more expensive cousins. Images had fairly noticeable dot patterns. Of course, compared to any printer a couple of years old, this still amounts to wonderful quality. But, even on the most expensive, buck-a-sheet Premium Glossy Photo Paper, it's not going to fool many people into thinking its a photographic print.

We've asked HP for a description of why the larger capacity ink cartridge does not produce a greater volume of pages, and we're also waiting to hear a definitive statement about why the 940cvr does or does not support the lower cost/page HP45 ink cartridges, yet supports third-party ink refills clearly based upon #45 cartridges.

The #15 HP black ink cartridge sells for approximately C$44.99. It never goes on sale and it is never available in promotional '2' packs.

The #45 black ink cartridge contains almost double the quantity of ink and sells for somewhere between C$38 ($75.99 for a '2' pack) and C$42.99 depending on the deal. This cartridge looks the same as the #15 and is different from the #15 design in a fairly arbitrary fashion as follows:

"How to turn a #45 cartridge into a #15 with a piece of tape."
Here is a diagram that shows which contact to cover. 'X' marks the spot:

000 X00
000 000
000 000
000 000
00 00
00 00
00 00
00 00
00 00
00 00
00 00

Indeed, some ink refillers are selling refilled #45 cartridges (with the HP label cut away) with this one contact covered, and these cartridges have been confirmed to work on printers that, according to HP, only support #15 cartridges.

So, why are owners of HP 940cvr printers paying a higher price for cartridges that contain roughly half the ink?
As one salesperson quipped, "what HP doesn't make on the printer, they make on the inkjet cartridge."
Windows XP Support
The 940cvr is directly supported by Windows XP, however, the built-in XP drivers lacks some of the advanced features of the HP driver. If you already have the printer installed and then upgrade to XP, the advanced features are retained. Otherwise, you'll have to install the HP software to get them.

The printer provides a parallel port and a USB port. Our test unit did NOT come with a USB cable. Check with your dealer to find out whether this is normal. (If so, boo hiss!)

If you are using a different operating system, it may be useful to know that the 940cvr uses the same driver as that which supports the cp1700-series, cp1160-series, 1200-series, 900-series, and 800-series DeskJet printers.

Installing the Driver
A USB-capable computer running Windows XP recognizes the printer and automatically configures the driver (without even asking for a CD - nice!) as soon as the USB cable is attached.

Software Features
One of the easiest ways to print images with this printer is to simply drop your images into the My Pictures folder (inside the My Documents folder) and then click the Windows XP Task Pane labeled "Print this picture." With this wizard, you can easily resize, crop, rotate and print several images on a single sheet of that expensive paper.

Conclusion
Although the 940cvr was trouble-free to install and configure, its print quality was noticeably inferior to that of our Editor's Choice, the DeskJet 960cse. That quality, and the 960's more reasonable price per page (less than 15 cents CDN, on average) earns it (and its innovative duplexing option) the right to hold onto its title of PC Buyers Guide's Editor's Choice in letter-size inkjet printers.

For Further Reading:
HP inkjet printer report 2001
Refilling Inks - a reader report on how to refill ink cartridges.
HP recalls hazardous printer cords - Hewlett-Packard is replacing power cords for several models in the 900 series inkjet printers because of concerns that the cords could present a shock hazard. [03/07/02]



--------------------------------------------------------------------------------

Š Copyright 2002 Bennett Arts Ltd.
Return

Boky ::

simcre hvala!
Ko bom doma bom probal! Rezultati sledijo!

StDo ::

Kaj pa za refil ste slišali. Sem poskusil in deluje.
link

Boky ::

simcre sem probal pa ne deluje. Tebi deluje?

simcre ::

ne boky, nisem se poskusil ker nimam kartuse.bom se mal preisku po netu, drugace pa refil.
hvala da si probu:\
lp

Gejmer ::

Mah jz sm kupu HP DeskJet 3820 ki je koštal 24k.Ampak FULLLLLLLLLLLLLLLLLl dobr printa.Sam kartuše so drage ej...Bom mogu dobit ene od hpja na črnem trgu(joke :D ).
Nanda yo?

Boky ::

Hp 3820 uporablja enake kartuse kot Hp 940. Pri kolegu se tudi na tem printerju probal trik z 42ml kartuso, vendar tudi ni delalo.

simcre ::

zdravo!
Sem se mal gledu kako usposobiti 45ml kartusu, tu je link k sm ga dobu na HPjevi support strani.

alotofthings

pa se eden
http://bizforums.itrc.hp.com/cm/Questio...
hp

lp

Mr.G. ::

Evo, moja zgodba:>:D

Pred približn dvemi leti sm kupu Lexmark-a Z-33 za ~20.000 in se je začelo veselo printanje.:D
Ko je šla črna kartuša me je malo stisnlo.;( No ,ko je po 15 dneh (za črno!) veselega printanja šla še barvna me je mal vrglo (cena le te).;( ;(

Odloču sem se za refil :)) in črna je špilala,:D :D barvna pa nikakor.U redu! Grem kupt novo (spet neka čudna bolečina!) in potem pazim,da,preden bo čisto zmanjkalo barve jo nafilam.

Dnevei grejo naprej,črna kartuša se prazni in TAKOJ nato spet polni ter deluje,barvna se je smo praznila.

Napočil je dan ,ko je kartušometer kazal minimum,vse je še delalo,ampak,dajmo jo napolnit preden se izsuši ali prekur.

Nafilam vse barve (približn 2-3 ml),po navodilih.......probam.....in....ni modre!Kje je modra!

Ni je blo,pa če sm zmolu vse očenaše,ki jih poznam,ampak,ni je blo pa konc.

Gledam mal po netu in opazm Canon i 550.Uprašam mal na šihtu,če ga bi kdo imel in po bližnji okolici.
Kar so mi lahko povedal.....sama hvala od njih,ki ga imajo.

Cene kartuš....prava sitnica prot Lexmarku,print (kar sem sam vidu)...odličen,kapaciteta kartuš prot Lexmarkovim (v novih al pa tistih,ki jih dobiš zravn tiskalnika Z-33)...Z-33 en pljunek ,Canon i550 (ne bi govoril),velikost pike...Z-33 7pl,Canon i550 5pl(ali celo 3pl !)

Cena originalnih kartuš:

Z-33.....črna..min.8500 sit (3 plunki)
barvna..min.9000 sit( 1 plunek(švoh!))

Canon i550....Črna.....4.200....26 ml
Barvne.....3200...vsaka 14,5 ml

Z-33 (al pa ostali).....zmanjka ene barve vržeš stran še dve napol polni
Canon i550............zmanjka ene barve kupiš tisto barvo!

Refili so pa še bolj pocen!

Jest ga dobim v petek 14.11.2003 in me bo stal 32.000.Mogoče bo kdo reku,da je drag ampak po en par mescih postane svinjsko pocen,pa a printate mal al pa velik.

Res,da ga bom šele dobil, ampak,tolk,kot sem se zdej prepričal,kaj bom kupu...verjemte,da se nism še nkol.

Mr.G. ::

Dobu Canona i 550.

Zadeva špila odlično.Tiskam vse živo na high quality in kolikor sem do zdaj sprintal,bi verjetno že zdavnaj (pri Lexmarku) začutil bolečino. Slike so jasne in ostre.Kolk kartuš pa je do zdej šlo vam pa ne morem povedat ker se nič ne pozna (opazi).

Enaa.com cena 31.990.- sit + poštnina...~32.570 sit.

Zraven dobiš posebej zapakirano glavo in posebej kartuše.

Kdor ga bo kupu mu ne bo žal dat 10 .000 sit več,ker se mu bo to vrnilo zlo,zlo kmal.
Kdor pa še zdej verjame,da je za kupovat pocen tiskalnike je pač tam kjer sem bil jest...v zmoti.

Pa veliko veselja pri printanju.

Jackass ::

Torej stvar je taka: Kupval bomo printarje, da bomo dubl kartuše. In k bom mel doma že 20 printarjev, jih bom nesu zastopniku za HP (mam HP printar) in jim povedu kr jim gre in jim dal printarje. Če jih pa ne bodo hotl vzet jih bom pa pred vrati pustu! Idioti! Za 42 ml farbe plačam 10k sit?!
jAcKaSS

Mr.G. ::

Jackass...sej je vse u redu,ampak pr mojmu fotru vidm,da je vse lepo in prav dokler je kartuša polna (Hp 930 c).

Ko pa se zadeva sprazne je hudič.
Jest sm meu Lexmarka Z 33 (zdej ga ima ta mala,za igrat),in je drag...hudičevo drag.

Canon se mi nikol ni zdel,toda šli so z razvojem naprej in so nardil zakon.

Sm ga kupu sm probal in me prav zanima kdaj bodo kartuše šle.
Povem pa nekaj kar sem sam sprobal.Če bi na Lexmarku Z33 sprintal tolk kot sem samo zdej na Canonu i550 (10 dni) bi skuru 1 in pol kartuše.To pa je prbližno 13.500 sit.

Zato ljudje ne se zajebavat s svojim denarjem pa pejte probat i 550 pa boste vidl kaj je drago in kaj je pocen.

Pa še nekej. Fenix trade prodaja kartuše in to vse tri barvne za 4560.- sit in zraven dobite 1000.- sit popusta (že kar takoj),pljus poštnina 478.- sit .......uglavnem sm vse tri barve dobu na dom za 4.039.- sit. Kupu sm jih zarad rezerve in da bom probal refill.

Canon-a i 550 pa ma tud kolega ,ki ima videoteko in printa že 5 mescev na CD-je,videokasete,DVD-je in to z refilli od Lexmarka.Prav da dela in zakaj mu nebi verjel.

Pa veselo printanje želim.

DSmidgy ::

Zraven dobiš posebej zapakirano glavo in posebej kartuše.
A potem če se glava zamaši samo novo glavo kupiš, tisto še neporabljeno kartušo pa lahko potem z novo glavo do konca porabiš? Kakšna pa je cena glave - če veš mogoče?

MRtwister ::

err zakaj ne i560 kupit? i550 je ze star ;). sam sm ga ravno uceri dobu v italiji za 120 eur(brez davka).
a kdo mogoce ve kolko ml so od canona kartuse?

Mr.G. ::

Ja....

1.V primeru da se ti glava zamaši ali pa kakorkoli pokvari jo zamenjaš( ne vem kolk stane) stare kartuše pa nucaš naprej.Čeprav ne verjamem da se ti glava zamaši.Enkrat na štiri dni sprintaj tri kvadratke vseh barv 1x1 cm in bo vse delalo.Pa tud če ne....glava se ti zamaši ali pa zasuši samo če ni črnila v njej ali pa v kartušah (rezervoarjih).
2.Tukej je naslov za naročilo tiskalnika: Enaa | &#x10C;e ni najbolj&#x161;e, ni Enaa.
3. Tukej pa za naročilo kartuš: stran na fenix_trade.com

Mr.G. ::

Sej pravm ,da sm se prej u redu prepričal in sm lih vse vprašal kaj in kako.
Canon i560 naj bi imel eno napako ker začne vlečt po več listov naenkrat kar se pri i550 ne dogaja.

To je kar so mi drugi povedal ,ki so te printerje uporabljali že mnogo prej v bolj profi namene kot jest in zarad tega nekako odsvetujejo i 560 ampak vsi priporočajo i550 ali pa se motijo,kar pa tudi lahko.

Jest sm kupu i550 kaj boste pa vi .....lahko tud i850 al kolk je že.

Pa lep pozdrav.

BoGo ::

Mr. G. Res ni slaba ta ideja s canonom. Javi tudi, kako se bo obnesel refill. Drugače pa sporočam vsem jeznim uporabnikom Lexmarkov, da ne mečite stran velike denarje za kartuše. Jaz sem nabavil neoriginalno kartušo (preko bolhe.com ali pa v avstriji) in printa enako lepo. Cena? okoli 4,5K SIT.
There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.

Mr.G. ::

Takoj ko bom prvo kartušo ponucal vam javim.
Edino kar ne vem je kdaj bo to .

Res je da so neoriginalne kartuše cenejše,ampak menim,da je treba pogledat malo globje.

Kadar pride čas menjave kartuše (govorimo o barvni) je problem v tem,da z kartušo vržemo stran tudi neporabljeni barvi (ponavadi ostaneta vedno dve). Torej...men z refili pri Lexmarku ni šlo.Kadar je zmankalo barve,sem nafilau in ni printal.Enostavno.... a!

Canon i550 ima pa samo rezervoarje za barvo....torej, nobenga kontakta,ki bi lahko javljal tiskalniku kdaj je menjan rezervoar.

Kot sem pa že zgoraj omenil,pa en kolega,ki ima videoteko,DVD-teko,CD-teko in na ploščke ali pa kasete printa nalepke, ravno tako dela vse to z istim Canon-om i550. On ga je kupil že prej....ko je stal še prbližno 54.000.- sit in ko mu je zmankal barve je imel doma še refille od Lexmarka 55 (al enga podobnga-ne vem točno).Rekel je da ni razlike...printa pa z njim že 5-6 mesecev.

Kako bo pa pr men,boste zvedl pa iakoj,ko bo napočil čas.....sej tud mene firbc matra!

Oprostite pa mi ker v enaa.com nimajo več omenjenega tiskalnika.Imajo ga še v BTC-ju v BIG BANGU in ko sm bil tam 10 dni nazaj je imel ceno 36 al 38.000.-.


Pa še eno zanimivost za vse tolk firbčne kot sm jest!

Dimenzije rezervoarjev-barvnih (vsi so enaki):
Vs dimenzije so notranje!
Razdeljen je na dva dela!
Dolžina celega...64mm
Dolžina kjer je gobica...40mm
Dolžina kjer je tekočina....22.5mm
Višina...35mm
Širina...8mm

Višina in širina sta po celem rezervoarju enaki.

Torej 20mmx35mmx8mm=5600mm/3+kolikor se napije gobica je to v ml....ne vem kolk...sami zračunejte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.G. ()

Brane2 ::

Mater ste čudni. Kupujete original kartuše... :\

Z neoriginalnimi lahko prišparate nekaj, gobite pa jih v IGMA-i.

Kartuška, Adi & Peter itd prodajajo refille.

Refille za EPSONe prodajam tudi jaz. Folk, ki je probal, pravi, da stvar dela tudi v Canonih B.P.

Če koga zanimajo konkretne cene, naj me gnjavi skozi Zasebna sporočila...

Brane2 ::

Aja, kar se Lexmarkov tiče, mislim da uporabljajo praktično isto črnilo kot HP, ker imajo termične glave.

Canon ima piezoelektrične in baje dela z EPSONovim refillom.

Nikita H ::

a kdo ve če se še da dobit une ful piskajoče tiskalnike na trak s črnilom. Ta trak je ful pocen, pa ful velik sprinta!

Brane2 ::

"Piskajoče tiskalnike" :D :D

MIsliš matrične. Da se, samo novi so zelo dragi. Pobrskaj po odpadih oziroma po malih oglasih. Nisem pa ziher,da so toliko cenejši. Po moje na Epsonovih inkjetih s svojimi črnili pridem približno na isto ceno odtisa, pa še grafiko lahko tiskam.

Matričnjaki naj bi imeli v teoriji tudi možnost grafičnega odtisa, vendar so v praksi rezultati bolj bogi...

Jackass ::

ej Brane2. Js sm pr tastarmu prinatrju tut to govoru. Zakaj bi dal 7k za kartušo, če dam lohk 4k, al pa celo 2k. Mel sm Epsona. Vedno slabš je printu, nektere kartuše so packale, na konc sm čist uniču printar s temi kartušami. Tut pr eni frendici k so filal krtuše, so na konc čist zjebal printar. Tko da zdej sm reku, da rajš oiginal kartuše kupm, pa dam 10k, kt pa da stran vržm za neoriginalne, ki stanejo npr. 7k in pol stvar ne dela.
jAcKaSS

Brane2 ::

Jaz imam kar nekaj Epsonov v firmi in sem ziher do sedaj porabil več ko 5 Litrov črnila, tko da približno vem, o čem govorim.

Ravno sedaj imam na testiranju nove vzorce nove generacije črnil (barvni gamut, UV staranje itd) in original kartuše ne bom več kupil v življenju.

Kar se packanja EPSONov tiče, par pripomb:

-Epsoni so občutljivi na izsušitev. Če ti torej printer stoji neuporabljen, se bo črnilo v glavi posušilo. Zato sprintaj vsaj kdajpakdaj kak list papirja

-če se printer zasvinja toliko, da se sam ne zna očistit, pomaga čistilo za okna Cat 5 (ceneni italian crap, ki ga dobiš v Hardyju). Špricneš ga na gobico in aktiviraš recimo 5 čistilnih ciklusov.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429905 (19175) bobby
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514349 (8929) matej5734
»

Tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
282846 (2522) Alexius Heristalski
»

Cena izpisa za brizgalnike

Oddelek: Kaj kupiti
81461 (1372) VASkO
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433778 (3202) TheJack

Več podobnih tem