Forum » Loža » Vera (part 2)
Vera (part 2)
lordgreg ::
namen spodnjega sporočila ni grajati vaših odgovorov na Vero (Elemen_T), ampak samo povedati nekaj, kar velika večina pozablja ali pa sploh ne ve:
1. kakor hitro reče človek vera, jih velika večina (99%) pomisli na kristjane, jezusa itd.. vendar to sploh ni tako.. obstajajo razne sekte in druge vere, v katere je človek skoraj prisiljen (ali pa ne).
2. moje mnenje glede krščanstva in cerkva je takole:
- upam da vsi poznate kakšno hare krišno ali kaj podobnega..
2.1. ena moja teorija je taka, da se je krščanstvo razvilo tako, kot se sedaj razvija hare krišna
2.2. druga pa ni moja ampak vseeno: cerkve samo blatijo besedo krščanstvo. cerkev ne bi smela vplivati na razvoj le-tega. Kaj še vedno ne razumete, da vas cerkev resda fila z božjimi besedami... ...vendar vam potem pobere denar.. politika s križem.. kaj je pa jezus? nekateri pravijo, da ne obstaja.. tudi nekateri tule na forumu upajo to trditi.. potem pa naj mi tisti zatrdijo.. od kod jim info, da je živel Julij Cezar, Krištof Kolumb, Triceratops, Tiranozaver...??? ne ga srat! jezus naj bi baje trdil naj se vera razširja samo od človeka na človeka ne pa preko ustanov, ki jih danes imenujemo cerkve. pozor: to je samo moje mnenje..
3. ko kdo reče, da se ukvarja z duhovnostjo ali pa recimo s svojo dušo itd podo spet vsi pomislil na krščanstvo.. kje živite kje živite?
Marsikdo se na tem svetu prepira glede ver.. velikokrat se najdeta takšnadva, ki zagovarjata vsak svojo vero, da bi malce več vedela še o kakšni drugi,.. to pa ne... zakaj ne.. ker sodoben človek ni sposoben poslušati drugega človeka, kaj šele, da bi razmišljal o tem kaj je ta, drugi, človek rekel...
1. kakor hitro reče človek vera, jih velika večina (99%) pomisli na kristjane, jezusa itd.. vendar to sploh ni tako.. obstajajo razne sekte in druge vere, v katere je človek skoraj prisiljen (ali pa ne).
2. moje mnenje glede krščanstva in cerkva je takole:
- upam da vsi poznate kakšno hare krišno ali kaj podobnega..
2.1. ena moja teorija je taka, da se je krščanstvo razvilo tako, kot se sedaj razvija hare krišna
2.2. druga pa ni moja ampak vseeno: cerkve samo blatijo besedo krščanstvo. cerkev ne bi smela vplivati na razvoj le-tega. Kaj še vedno ne razumete, da vas cerkev resda fila z božjimi besedami... ...vendar vam potem pobere denar.. politika s križem.. kaj je pa jezus? nekateri pravijo, da ne obstaja.. tudi nekateri tule na forumu upajo to trditi.. potem pa naj mi tisti zatrdijo.. od kod jim info, da je živel Julij Cezar, Krištof Kolumb, Triceratops, Tiranozaver...??? ne ga srat! jezus naj bi baje trdil naj se vera razširja samo od človeka na človeka ne pa preko ustanov, ki jih danes imenujemo cerkve. pozor: to je samo moje mnenje..
3. ko kdo reče, da se ukvarja z duhovnostjo ali pa recimo s svojo dušo itd podo spet vsi pomislil na krščanstvo.. kje živite kje živite?
Marsikdo se na tem svetu prepira glede ver.. velikokrat se najdeta takšnadva, ki zagovarjata vsak svojo vero, da bi malce več vedela še o kakšni drugi,.. to pa ne... zakaj ne.. ker sodoben človek ni sposoben poslušati drugega človeka, kaj šele, da bi razmišljal o tem kaj je ta, drugi, človek rekel...
- zaklenil: Thomas ()
rooster ::
Ma seveda, cerkev uporablja vero za doseganje moči, vpliva. Najbolje je verjeti samo v sebe, ker boš sam in nobeden drugi imel korist od tega.
OrlyTM ::
Dogma !
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Thomas ::
Ne odpirat novih topicov na obsoječo temo .. tja neste tole prosim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vera (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 21609 (10497) | Vanich |
» | Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 85255 (75013) | gruntfürmich |
» | RKC : Država (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16313 (16313) | Daedalus |
» | Nepričakovani konvertitiOddelek: Problemi človeštva | 3144 (1909) | whatever |
» | Napake krscanstva (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8255 (6267) | Thomas |