» »

Vera

Vera

Aggressor ::

Thomas, zelo preprosto dejstvo obstaja: knjigi sta skupaj dolgi okoli 700 strani, jaz pa nimam časa, da bi zadevo tule obnavljal v celoti. Poanta je pa v tem, da je položaj Cerkve danes tako kompleksnega značaja, da se zadeve ne da odpraviti v nekaj stavkih, kar, mimogrede, ti blazno rad delaš pri čemerkoli.

Ko bi prebral dotični knjigi, Thomas, bi spoznal, da katoliška Cerkev ni bila dosti manj arhaična od barbarov v tistih časih. Zadeve pa na široko ne bom razlagal, ker nima smisla. Četudi bi namreč razložil, ne bi bilo učinka. Kot ga ni nikoli.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

omejc ::

Ne vem zakaj vsi pljuvate po Rimo-katoliški Cerkvi, res je da je to najmočnejša verska institucija sploh, vendar ni vse tako črno kot pravite. Sam vem o tem VEEELIKO stvari, in veliko stvari, ki ste jih zgoraj navedli sploh ne drži.
Sam osebno poznam Rodeta in druge slovenske škofe, vendar ni nobeden od njih čuden ali kot pravijo zakompleksan. Pravzaprav je Franc Rode zelo prijeten človek, s katerim se da dobro pogovarjati.

Toliko vam povem...

MadMax ::

Pa sladkorno bolezen dobis, ker je tako sladek...

AndrejX ::

Če bi se imel priložnost z njim pogovarjati, bi se po moje premilsil.

TESKAn ::

Jap, pravijo, da je Rode zlo prefrigan, dosti ve in da je sploh tak govorec, da te zlahka prepriča v svoj prav...nekaj podobnega je delu že določen človek iz ne tako dalnje zgodovine...
In ja, men gre cerkev na jetra zaradi svojih zgodovinskih grehov - par tisočletji so delal pi*******, zdej pa rečejo 'sorry' pa naj bi blo vse o.k.? Po moje ne.
Aja, še to komentiram:
...ste pod vplivom 50 - letne ideologije...
Jah, ti si pa pod vplivom par tisočletne ideologije...
In cerkev noče verouka kot izbirni predmet, ampak, citiram iz Dnevnika:
"Pri šolstvu je naš predlog znan. Slovenska sinoda je jasno izrazila pričakovanje, da verouk, ki ga ima Cerkev v župniščih, postane eden od obveznih izbirnih predmetov v devetletki. Mislim, da je to dober kompromis. To ne bi ogrožalo laičnosti šole, zadoščeno ...

Po moje besede 'eden od obveznih izbirnih predmetov' ne izražajo tega, da boš ali šel ali ne, ampak da bo obvezno, in kar je obvezno, ni prostovoljno...
Jaz rečem, da je cerkev vse prepolna grehov preteklosti, da bi lahko zahtevala kaj takega.
Ajde, bom kdaj še kaj napisal, zdej se morm it učit...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Jest bi se z Rodetom kar rad pogovarjal.

Zelo zanimiv sogovornik bi bil.

Me zanima, kdo bi koga zanovaču.
:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ja, vidim da Rode ni nikomur všeč, pač tako je. Počakajte 10 let ali več pa bo morda kdo boljši. :)
8-O8-O8-O

Ne - omejc. Jest sem povedal. Sem ateist - Rode mi je pa zelo vsec.

blue96 ::

janez pavel 2 ma boljšo tv in boljši cmp kot bush, kucan, dennis tito, jeniffer lopez!
.

kleDo ::

Živjo!
Naj pokomentiram tvoj (TESKAn) naslednji stavek: "...par tisočletji so delal pi*******, zdej pa rečejo 'sorry' pa naj bi blo vse o.k.? "
Res se je Janez Pavel II opravičil za grehe, ki so jih delali ampak se ni opravičil v imenu Cerkve, temveč posameznikov (predstavnikov) Cerkve... Več o tem si lahko prebereš tudi v Mladini (23.4.2001).
Cerkev se nikoli NI in se tudi nikoli NE BO opravičila za to kar je storila ona kot ustanova! Tega si sploh ne morejo privoščiti, ker bi s tem priznali, da so v zgodovini (in tudi še danes) naredili veliko napak, zato za napake Cerkve reje krivijo predstavnike Cerkve (cerkvene dostojanstvenike), ki naj bi bil krivi za te "NAPAKE" (po moje bolj zločine proti človeštvu, saj niso naredili nič drugege kot pobili nekaj milionov ljudi).
V že omenjeni številki Mladine, si lahko tudi preberete, koliko ljudi je Cerkev namerno pobila z inkvizicijo (4-6 milionov), koliko ljudi so pobili v posameznih državah (najbolj točni podatki so za Španijo, kjer je Napoleon uspel rešiti listine pred uničenjem ali zaplendbo Cerkve) ter ali je Cerkev končala inkvizicijo (ne, samo ime ji je spremenila in kre Cerkev nima več takega vpliva na prebivalstvo kot ga je imela pred nekaj stoletji je TRENUTNO ne izvaja!!!).

LP, kleDo

P.S.: Se pa strinjam s tem zakaj preziraš Cerkev, ker jo tudi jaz (Cerkev kot ustanovo) preziram zaradi istih in še dodatnih razlogov.:D

ja pa tud svoj satelit lahko papa dobi, ce hoce.
pa tud www.it-tech.com, samo se vseeno slo tech vodi, hehe

papez zaostajas"
.

ciki57 ::

TESKAn:

Ti pa zgleda ne veš čisto dobro kaj prebereš: obvezni izbirni predmet ne pomeni, da je verouk obvezen, ampak da je iden od izbirnih predmetov, ki si ga lahko učenci izberejo. Seveda si morajo enega obvezno izbrati, ni pa to nujno verouk.

se strinjam.
.

Poanta ni toliko v sami izbiri, ampak v tem, da bi tak predmet morala država po zakonu financirati. To pa je v nasprotju z ustavo. Da ne omenjam dejstva, da bi bila predmet kot tak del laičnega šolskega sistema.

ahac ::

A naj jaz plačujem davek zato, da Cerkev lahko prepričuje folk, da so oni ta glavni? In to v šoli! In če naj bi bil v šoli katoliški verouk bi moral biti tudi za vsako registrirani religijo v SLO. V tem primeru bi bilo pa več verskih predmetov, kot pa drugih.

Jaz bom tudi zahteval obvezen verouk v šoli. Ampak bom učil, da sem jaz bog. :D

TESKAn ::

Ok, sm se pač mal zmotu...motiti se je človeško, pravijo. Ma še zmeraj, izbiren ali ne, v šoli verouk nima kaj delat - je cerkvena zadeva torej naj ostane v cerkvenih prostorih. Kaj bi blo, če bi vsi zahteval to? Kaj bi blo, če bi KPS zahtevala, da se na pamet učijo Marxa?
Ok, mislim, da razumete, kaj čem povedat.

Hm, jaz sem mislil, da se je papež opraviču za cerkev...očitno sem bil v zmoti...no, vsak dan se naučiš česa novega:).

No, zdej pa morem jt v šolo...bom popoldne kaj bol razglabljal:).
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Jeronimo ::

O izbirnih predmetih: Prva leta - trije, čez pet let - dva in čez deset let - eden.

Točno tako se bo zgodilo. Enkrat sem gledal okroglo mizo, v kateri so pogruntali, da ima cerkev čas, kamor se prerine, počasi razbohoti svoje korenine in ostali še opazijo ne kdaj so se ujeli v past.

Omejc: Glede na to,da poznaš osebno vse škofe, si ne morem kaj, da se ne nasmehnem ob misli, da je na tem forumu bilo že veliko hudih besed zoper tebe. Le zakaj tako. Ali pa je tukaj kakšna povezava. Saj veš kako je z volkovi, ki skupaj tulijo.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

A se kdo od vas vpraša, zakaj se tukaj na tem forumu pogovarjamo in razglabljamo in to preko svojih mašinc, na daljavo in vse kar sodi zraven... ne lovimo pa medvedev po gozdovih, ali pa vlečemo rikše po mestu? In zakaj lahko ženske delajo enako, če želijo? In zakaj uporabljamo pravne postopke, ne sekamo pa rok in glav "po hitrem postopku"?

Zato je "kriva" PREDVSEM Cerkev. Če malo premislimo.

Koci ::

Aggresor: Ti pa hitro obupaš. Ate Ranke mi je nekoliko znana, se pa bojim, da je tvoj pogled na vero nekoliko preveč omejen in vse prej kot objektiven, še posebej če si vzel za sveto resnico o veri eno samo knjigo, ki jo je napisala neka Ate Ranke. Vera je veliko kopleksnejši pojav, da bi ga lahko z vseh vidikov obdelala in zajela ena sama knjiga -sicer je pa ti itak samo eden od mnogih pogledov na vero. Če si se z njim popolnoma poistovetil potem se bojim, da je tvoj pogled na vero postaja dogmatičen in da in za objetivnejše razmišljanje o veri nimaš več veliko maneverskega prostora.

Jeronimo: žal so tudi taki. Nihče ni rekel, da so v Cerkvi sami svetniki. Popolnega sisitema namreč ni.

AndrejX: Glede na tvoje mnenje, da je za sodbe kakršne poznamo... "kriva" Cerkev...
S tem se žal ne morem strinjati. Moje mnenje je, da so za to, da drugod vlečejo rikše za seboj le pokazatelj gospodarskega razvoja (kar tudi ne pomeni, da je Cerkev pri nas spodbujala gospodarski razvoj, vsaj ne zavestno in namensko temveč ga je prej zavirala).
"In zakaj lahko ženske delajo enako, če želijo?" Tudi to ni stvar Cerkve. Res je da nekatere druge religije tega ne dovoljujejo, je pa tudi res da RKC ženskam že tradicionalno ne omogoča popolne enakopravnosti...
"In zakaj uporabljamo pravne postopke, ne sekamo pa rok in glav "po hitrem postopku"? " Ravno to je v zgodovini počela Cerkev. Nekje zgoraj sem že navedel kje si lahko preberete o preganjanju "čarovnic". Za čarovnico so proglasili vsakogar, ki je kakor koli omaledeževal RKC, lov pa je potekal skoraj celo tisočletje, torej polovico obstoja RKC in bi (verjetno) tudi sedaj, če bi RKC imela več pristojnosti oz. moči.
Menim, da nam (zahodnjakom, za kar se imamo) vpogled v druge religije in naša zgodovina - poganstvo..., ter prisotnost veliko različnih ver "omogočajo, da lahko presojamo in spodbujamo gospodarski razvoj, enakopravnost žensk, otrok...

LP, kleDo:O

Kledo, kje pa ti živiš? Zakarpati?

vera, vera........

te teme sem pa že malo sit.......

a ne obstaja že predolgo, vsi smo že ogdgovorili..
.

MULC - pust ti druge, da se menijo, kar njim pase! Prav?

(Sam otresas cist brez veze po vseh temah - druge bi pa ucil kdaj majo dost!?)

:(

okey, po zelji.

samo omenim.
.

abcde7 ::

Ej andrejx, jest pa pravm, da razglabljamo zato, ker mamo cajt!:D Sicer ta tema vera ni lih po mojmu okusu, je pa odkr sm jest na slo-techovi strani najbolj obiskana in najbolj "popostana"!

Nekj bi vprašov admine: katera tema je bil od vsega začetka najbolj obiskana in najbolj "popostana", še blj kot vera?

A je bla vera najboljša? No najbolj "popostana" in najbolj ogledana?:\

koci, če gledaš od vzhoda proti vzhohu... potem JA!>:D

:D Jest sem s tem zdej končal. Se "vidmo" ob kakšnem drugem času v kakšni drugi temi.

LP, kleDo0:)

Ne glede na vse ostalo kaj Cerkev je in kaj ni, je zgodovinsko dejstvo, da je Cerkev odgovorna za takšno Evropo (Ameriko, Rusijo), kot jo poznamo danes. Poleg tega sta največ kvalitete človeški zgodovini pridala še antika, renesansa, in obdobje Rimskega imperija. V zaporedju kot sem jih navedel:
CERKEV
ANTIKA
RENESANSA
RIM
ostalo po pomembnosti in kvaliteti.
Evropska kultura je mešanica krščanskega etosa, judovskega monoteizma in antično-grške kulture. Facta loquuntur.

AndrejX

Sortni red bi jest sicer mogoče nekoliko spremenu.

Ampak v bistvu je res.

Problem je le v tem, ker tile anarhisti Zahodne evropske civilizacije ne marajo.

Sergio ::

Predstavljajte si Arabce... Leta 712. V Španiji... Kaj bi blo, če bi zmagal proti Vizigotom? Vsi bi v mošeje hodil. Tako da, lepo prosim... To je vse le splet (ne)srečnih naključij... Lahko bi bilo popolnoma drugače. Ane?

Sergio

It was close - very close. Several times.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

Sergio ::

Well, then, don't b*tch about the screwy present ; comfort yourself that it could have been MUCH worse :D

Koci,po čem sklepaš, da jaz knjigi jemljem dogmatično? Očitno si sam navajen na dogmatične knjige, saj slednji navajata le preverjena dejstva, ne pa trditev, poleg tega pa nista testamenta, ampak "priročnika skeptikom", torej spodbujata mišljenje. Da ne omenjam, da ju sploh še nisi videl.

In da, lahko se je sedaj vleči ven s tem, da obupujem, ko pa sam očitno nisi niti malo razumel, kar sem hotel vseskozi povedati. Da ne govorim o tvoji izjavi, da očitno ne vem, da je vera kompleksna zadeva. Naj omenim, da poznam vzhodna verstva še dosti bolje kot katoliško Cerkev. Tudi tebi ne bi škodilo, Koci, morda boš takrat res dojel, kaj je verska širina. Do takrat pa se od tu umikam, da, ker čutim, da napredka ne bo.

MadMicka ::

Da povem eno zgodbico; ze kr lep cajt nazaj mi je svakinja povedala, da je tamaladva (moja nečaka) vpisala k verouku. Pa sm reku, a res, a spet (k sta že hodila, pa sta nehala), zakaj pa? Pa je rekla (ona ni verna), ja sej cerkev jih itak nič slabega ne uči, sam dobrga. Pol sm pa reku, to pa ni res, cerkev uči človeka da veruje v dogme, in to je še kako slabo, ker ... verjeti v dogmo je v nasprotju z razmišljati ... ( vsi pa vemo, kje bi bli če bi se držal dogm ... po možnosti in na veselje cerkve v srednjem veku)

p.s., jasno je, da cerkev v naprednem svetu zgublja na moči, pa zato poglejte npr. nekatere muslimanske države, kjer je cerkev na oblasti, da vam bo jasno, kako bi blo pri nas, če bi bila cerkev na oblasti....

abcde7 ::

Ja čist isto ne bi blo, saj muslimani učijo, da je moški več vreden od ženske, tud ženske ne bi hodile "oblečene" po obrazu!
Kva pa pred reformacijo k je bla cerkev na oblasti; a mislte da bi tud župniki "prešuštvovali", kradli, lepo živeli-> če bi bla pri nas cerkev na oblasti?:\

robo, naj ti razložim nekaj stvari.

Prvič, Cerkev je učila, da so ženske manjvredne. ZAdeva izhaja malo in Judovske vere, malo pa iz skupka nazorov, izvirajočega iz mislenosti iz začetka krščanske vere (predvsem stoe in gnoze), na kratko, seksualnega pesimizma. Po katoliški logiki je bila ženska, če ni bila boguposvečena devica, omadeževano in od boga sovraženo bitje, kajti (po sv. Avguštinu) ženska naj bi z rojstvom prenesla na otroka izvirni greh, s tem pa omadeževala tudi sebe.

Nekaj primerov: na žačetku uvajanja zakonov v zvezi s celibatom je denimo bila razširjena praksa, da je škof lahko žene posvečenih duhovnikov prodal ali zasužnjil.

Po porodu ženska ni smela 80 dni stopiti v cerkev, pač zaradi "greha"ob rojstvu.

Da ne omenjam, da so ženaboječi katoliški nevrotiki v njih vedno videli izvir spolne sle, nečesa, kar so se na vse pretege otepali. Zaradi tega so trpeli mnogi.

Nadalje, celibat so veliko kršili. Ko ga je papež Inocenc 2. leta 1139 uvedel, ga je sprejelo le malo duhovnikov. Šele s tridentisnkim koncilom 1563 so namreč začeli veljati kanoni, ki so določali, da je poroka veljavna le ob ustrezni ceremoniji, kajti prej so se lahko poročali tudi naskrivaj.

Skratka, ni toliko važna religija, ampak predvsem institucija, človek. Cerkev kot (pre)velika institucija je lepo pokazala slabosti velikih podjetij. Če bi bila pa še na oblasti, potem bi pa tako ali tako živeli povsem iracionalno.

Nemelk ::

na kratko: cerkev sux in to že 100 let pre inkvizicijo in še n let v naprej! neverjeto kako so pobijal ljudi ki so bli pametnejši od njih! če si preveč vedu, pa si že bil čarovnik :)! tko k ene 20 let nazaj pr nas! si kej čez državo reku, pa si že bil neprijatelj:)
Nemelk ™

Aggresor: kar se širine verstev tiče močno dvomim, da jih bolje poznaš od mene.

Nemelk bodo tebe inkvizirali na grmadi he, he :)
:D:D:D

Ni kaj, Aggressor. Tvoje trditve niso čisto mimo.

Po drugi strani pa je Cerkev z Marijo kot zgledom dala ženskam zasluženo mesto in položaj v svetu.

Jeronimo ::

AnderjX: Tole si pa malo zgrešil. Mislim da marija s svojim brezmadežnim spočetjem ni veliko propomogla k statusu žensk v družbi. Kvečjemu je naredila spolnost za greh.

In s tisto svojo skrušeno podobo in večnim žalostnim oz. nežnim izrazom, nekako ne daje vtisa pokončne ženske, ki ve kaj hoče in se zato tudi bori.

Hmmm. Zadnjič sem poslušal diskusijo dveh, ki sta se pričkala o tem ali je hudič dober ali ne. Eden je trdil da je slab, ker je šel stran od boga, drugi je trdil da je dober, ker je bog nezmotljiv in se ni mogel zmotiti v kreaciji hudiča oz. nadangela, ki se je obrnil proti bogu in dobil ime hudič - lucifer oz. kakor koli se mu že reče.
Torej kdo ima prav.
Seveda se potem takoj poraja vprašanje ali je bog zmotljiv ali ni.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

modelizer ::

Enostavno mislim, da se ga je dolgo nazaj nekdo zatripal, napil, nameskalinal etc ali se samo rodil mal trčen in je pisal in je blodi in nakladal in folk je pelal(itak se ni nobenmu sanal 0%, kva je to kemija, vesolje,fizika,cas etc). In potem je iz tega nastala religija, ki je morila, spletkarila (priporocam od Albert Camusa Vatikanske ječe) in skratka omogočila ljudem z višjim intelektom in inteligenco, da prevladajo nad drugimi. Zato se mi zdi dost neumno da zadeva vpliva tud na moje zivljenje........jest osebno bi dal vse religije na nivo klubov (npr. klub ljubiteljev oldtimerjev, klub vernikov itd.), vendar je to zal nemogoce........:\

Če sespet malo vključitm v debato: po mojem mnenju hudiča ni. Po mojem je hudič le neke vrste umankanje dobrega - torej zlo in ni enakovreden premagati.

Yohan del Sud ::

Zlo ne obstaja. Obstaja samo prečiščena neumnost.

ahac ::

Raziskave kažejo, da manj kot 50% žensk prizna, da so bile poslijene (kej jih je sram). Pred 2000 letih je bilo pa takih še manj. In če so takrat rekle, da niso seksale pa se je vseeno rodil otrok je niso zaprli v norišnico. Danes bi jo.

Samson ::

Sicer res nevem kaj jast delam kle na tem forumu, toda verjetno me je poslal sam bog, da vas malce "razvetlim" al kako se ze rece-moje ovcice..:)
Sam nimam nic proti veri, ne proti cerkvi. Ne verjamem ne v boga, ne v kaj svetega, ce pa kdo verjame je njegova osebna stvar in naj nikar ne prepricuje druge, da je to prav. Po ovinkih te hoce spravit "not"...Mislim da je isto delala KPJ. Pac...Vsak ima svoj zakaj-zato.
Mislim, da niti ni ravno napacno dejanje starsev, da te gonijo v mladih letih po zupniscih in nevem cem se...Verjetno so prepricani, da se boste le enkrat v zivljenju porocili, po moznosti porocili, seveda v cerkvi z kaksnim vernikom...In zakaj vam nebi "prisparali" sramoto pri 2x letih ali pozneje, ko bi mogli hoditi na tecaje za verouk, krst in podobno...Ne me napacno razumet prosim - Sem krscen relativno pozno (pri 5-6 letih), sicer ne v katoliski cerkvi, temvec v pravoslavni, ki pa je po besedah katoliske cerkve in njih zupnikov zelo podobna vera. In ker se pri pravoslavnem krstu obenem opravi se birma, verjamem da je to hitri "tecaj" poroke...:)
Sam sem to spoznal, da sem imel sreco, ker so me starsi dali krstit (ceprav kolikor vem nikoli niso bili v cerkvi, razen pri porokah in krstih), tako da nisem imel nevsecnosti in "tratenja" casa zaradi obiska cerkve glede krsta in podobno. Edino kar sem mogu dostavit v cerkev je potrdilo, da sem res krscen in da nisem porocen. Jebes 5 Maraka...Za potrdilo.
Kar pa se tice obiska "sole" v cerkvi kaj je zakon in kaj naj pricakujemo od njega, kar naj bi opravit mogli vsi ki vstopajo v zakon, moram rect da nismo morali biti obvezno prisotni, sem pa bil prisoten ze zaradi bodoce soproge...In niti niso prevec posiljivi, temvec je en gospod zelo realno ocenil danasnje razmere in podobno-Kao ne moremo imet otrok koliko jih da bog in podobno.
Torej ce strnemo misli, ki sem jih natresel tukaj, verjetno ne boste mogli prevec povezat med seboj. Je pac moje skromo mnenje, da ce te starsi "silijo" k verouku niti ni tako napacno. Sicer pa to traja itak do 7 rasreda OS potem te pa ponavadi pustijo naj se sam odlocis ali bos se obiskoal cerkev ali ne...
In na koncu bom napisal en VELIK nesmisel cerkve, zupnikov in njihovega Svetega pisma:

Pomagaj si sam - in bog ti bo pomagal !

Iz zgoraj navedenega stavka bi se vsak NORMALEN clovek vprasal:
"In zakaj za HUDICA ga sploh porebujem, ce si ze SAM pomagam..."
Ce pa se kje motim, me prosim popravite - Predvsem tisti, ki ste res pravi kristjani, in ki veste da nimam prav!

P.s. : Btw...zupniki nimajo NICESAR v svoji lasti. Ne takih in drugacnih materialnih dobrin (ala avtomobili, hise, vile....). Vse naj bi bila last cerkve.

Tako...Big oca je govoril...Sedaj pa nazaj na spanje - Nocni siht je en kurtz, zato pa zupniki imajo obratovani cas podnevi. Prav tako tudi cerkev, heh...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

San ::

Tko je s tem ''Sam si pomagaj in bog ti bo pomagal.''

Je živel starćek v kolibi ob reki. Bil je izjemno veren in celo življenje je preživel po pravilih Cerkve.

Nekega dne ko posluša radio na svoji verandi, začne naenkrat oddajati nujno obvestilo:
''Vsi ki živite ob reki se nemudoma oddaljite od nje, saj prihaja val visok 100m in reka se bo razlila za najmanj 5 km!''
Starćek pa si reče: Celo življenje sem živel po Božjih pravilih, ne vem zakaj bi me Bog kaznoval s smrtjo. Mah, ne grem nikamor.''
In stari obsedi lepo na veradni in obrne postajo. Čez 15 min pride do kolibe kombi, ki ga vozi njegov sin: ''Ata, hitro noter, prihaja poplava!''
Stari pa:''Sine, ne skrbi, mene bo Bog varoval, jaz ne grem nikamor!''
Sinetu se mudi po ženo in otroke in ne izgublja časa, da bi svojega trdoglavega očeta prepričeval.
Naenkrat pa reka začne naraščati in naraščati, dokler ne sega že do strehe kolibe, kamor se je starček umaknil.
Pride helikopter z lestvijo a stari zopet vztraja, da njega Bog varuje in ne da ne gre nikamor. Helikopter odleti iskat druge ponesrečence. Nazadnje se starček utopi.

Pride tako stari v nebesa in tam sreča Boga. Takoj ga napade:''Celo življenje sem živel po tvojih pravilih ti pa si me kaznoval!!!''
Bog pa se začudi in mu odvrne.''Kaj pa ti tukaj - poslal sem ti obvestilo, sina in helikopter da se rešiš!''

p.s.: Verjamem v karmo in to da si sam pomagaj...

Fish <>< ::

To kar si povedal je primer ki si ga je izmislil človek.
Tega v Svetem pismu ne boš našel. Zato se s teboj o tem ne morem strinjati.
Zakaj ti tako misliš ???:))
FisH <><

Fish <>< ::

Če pa se to zgodi pa vedi da to ni naklučje ampak da je to odločitev Boga, kajti on upravlja z vsem tako z vernimi, kot z nevernimi, kot tudi s tabo. Mogoče se ti pa nekoč odprejo oči in boš z lakoto vse to razumel.
FisH <><

MadMicka ::

gajbica, na svetu so različne vere in različni bogovi.

Pa me zanima katerega izmed njih si imel v mislih?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RKC d.d. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18114339 (5425) borchi
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

453935 (2897) Saladin
»

Kako izstopiti iz rimokatoliške cerkve? (strani: 1 2 3 4 )

16616488 (6779) poweroff
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

928245 (6257) Thomas

Več podobnih tem