Novice » Znanost in tehnologija » Na Kitajskem promet že urejajo roboti

Miki N ::
Eh. S slike je razvidno, da gre še vedno za namensko napravo. Kar rabimo je univerzalna, modularna platforma, tako da boš robo-kifeljcu zamenjal kritične dele in prefleširal firmware nakar boš imel ne vem, seks-botko, fizikalca, karkoli ... to bi bila stroškovno mogoče zanimiva ponudba?
karafeka ::
Poglejt ta projekt:
https://www.reflectorbital.com/
PRaktično brez raziskva posledic se taki prijekti že skorajda lansirajo , plus si predstavljate da te satelite nekdo zlorabi in uporabi v slo namene?
Ni dovolj da se spremija ekositem vna zemlji sedaj bodo še spreminjali iz vesolja.. Bolano. In to ker lahko ker ne vedo kam z milijardami denarja.. mogoče naj pogledajo na ceste v ZDA kjer ležijo ljudje brezdomci in drogeraši kot smeti na cesti.. morda bi bilo smiselno denar vrniti družbi da bi bila takšankot je preden se zaganjajo v vesolje..
Kdaj si ti nazadnje dal kaj denarja klošarju na ulici?
No, enako misli trilijonska elita o nas.
gen Maister ::
Eh. S slike je razvidno, da gre še vedno za namensko napravo. Kar rabimo je univerzalna, modularna platforma, tako da boš robo-kifeljcu zamenjal kritične dele in prefleširal firmware nakar boš imel ne vem, seks-botko, fizikalca, karkoli ... to bi bila stroškovno mogoče zanimiva ponudba?
BRAVO Miki!!
Tale je še zelo daleč od T-400!
Bolj gre za nekega 'klovna', še bolje pa špiclja; ki te lahko zatoži, če se s skirojem podiš 5okm/h po pločniku ali pa če vržeš papirček od twiksa kar na tla!
Če bi tele pajace pripeljali v Maribor, bi že vsi končali na dnu Drave!
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
gen Maister ::
Naj jih postavijo v NM.
Policajev tam itak ni več.
https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-...
A je veliko kovine v njih!???
Sprašujem za prjatla!
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
denabiker ::
Mene še bolj skrbi kako bodo prebivalstvo zmanjšali, ker se veliko pogovarjajo da bi morali zmanjšati na 2 miljarde.
In potem bereš kako si eni bogataši gradijo luksuzna zaklonišča v odročnih krajih, kot da se pripravljajo na nekaj.
Bodo kakšne viruse lansirali, iz covida so dobili fajn povratne informacije. Kot eni pravijo, da je bil Covid samo test.
In potem bereš kako si eni bogataši gradijo luksuzna zaklonišča v odročnih krajih, kot da se pripravljajo na nekaj.
Bodo kakšne viruse lansirali, iz covida so dobili fajn povratne informacije. Kot eni pravijo, da je bil Covid samo test.
Podobno so si svoje "rezidence" po celi Evropi postavljali elitni in bogati stari Rimljani, iz katerih so so se potem v srednjem veku izrodili kralji. Ostala raja je pa tlačanila za njih.
Pa glede na vremenske razmere in dejstvo, da imajo v lasti vse, lahko preprosto ukinejo transport hrane.
Pa glede na vremenske razmere in dejstvo, da imajo v lasti vse, lahko preprosto ukinejo transport hrane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
denabiker ::
Eni se norca delajo iz teh robotov kako so okorni, samo poglejte kako gre razvoj bliskovito naprej. Pa ni dolgo nazaj se prav spomnim Kitajskih inzenirjev kako so skakali v luft, ko je robot prehodil stopnice in da se ni zvrnil. Pa info od senzorjec, ocena položaja robota, izračun naslednjega koraka, signale na vse motorje, meritev napake, popravki itd. In to desetkrat na sekundo, potem smo prišli 1000 x na sekundo, zdaj spet bolj... Pa bili so od zacetka žiroskopi, pospeskometri,enkoderji na sklepih ... Zdaj pa še take hude kamere, da naredi 3D model okolice v trenutku,.. Pravzaprav ne moreš več slediti tehniki.
Ampak vse gre bliskovito naprej, na sto tisoče inzenirjev dela od jutra do večera, še ob sobotah cele dneve dol na Kitajskem, kolikor sem se pogovarjal z njimi, v nedeljo si vzamejo prosto pa gredo z družinami naokoli, drugače pa tudi do 22h delajo.
Ampak vse gre bliskovito naprej, na sto tisoče inzenirjev dela od jutra do večera, še ob sobotah cele dneve dol na Kitajskem, kolikor sem se pogovarjal z njimi, v nedeljo si vzamejo prosto pa gredo z družinami naokoli, drugače pa tudi do 22h delajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
nekikr ::
Pa se je kdo od vas kdaj pogovarjal s kakim Kitjacem? Sem dobil občutek, da jih ta nadzor ne moti, oz. vsaj nihče ni pojamral o tem. Je pa res, da so bili vsi zaposleni, torej zgledni člani partije verjetno.
Ja, ne moti jih, ker zadeva ni taka kot jo prikazujejo naši mediji in kot jo potem ponavlja raja, ki misli, da so Kitajci še vedno 200 let za nami in da si usmrčen na licu mesta že če narobe čez cesto pogledaš. Dejansko pa zadeve tam funkcionirajo in če si normalna oseba potem je vse ok. Saj pri nas ni tako zelo drugače. Če ne divjaš po cesti te ne bodo ustavili, če ne kradeš v trgovini te ne bo policija prijela. Se pa slepimo, da je tam hudo huda represija in da so neumni riževci, čeprav vodijo praktično na vseh področjih, če bereš znanstvene novice jih je 75% tipa "kitajska zagnala prvi...", "kitajska naredila prvi", "kitajski znanstveniki so kot prvi...". Tega pod King Jon Unom ni, čeprav večina misli, da gre za isto stvar.
Primer, ravno berem: Popoln kaos, kot ga v Nemčiji ne pomnijo: policijski konji na igrišču, nato pa se je norija šele začela
Tega na kitajskem ni, ker jim je jasno, da sledi kazen. Pri nas? Pri nas se sicer zgražamo ampak je vsem jasno, da bo jutri enako. Kateri sistem je boljši?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
Zvezdica27 ::
Philip K. Dick
The penultimate truth
Kdor je bral. -saj najbrž je več tega - ve, da bo vojna robotska. Mi bomo pa reveži brez besede
zz
The penultimate truth
Kdor je bral. -saj najbrž je več tega - ve, da bo vojna robotska. Mi bomo pa reveži brez besede
zz
Sem na hitro prebral povzetek... ni poanta v robotih, ampak v eliti, ki bi rada kontrolirala vse.
Zgodovina sprememb…
saj to je to. Delajo in vojskujo se pa leadies. Roboti. Ampak ja. Elita bi rada in bo kontrolirala vse, kaj ti ni jasno?
zz
zz
Sem samo omenil, da roboti niso česa krivi, ampak elita, kar v tvojem prvem postu nisi izpostavil. Nikakor ti nisem želel kakorkoli kontrirat.
Pa hvala, da si omenil to knjigo.
Pa hvala, da si omenil to knjigo.
Zgodovina sprememb…
Personanonim ::
...vsi vidite v prihodnost...
...daj naj nekdo napiše številke za loto za naslednje žrebanje...
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."
oglaf.com
oglaf.com
razor1911 ::
Personanonim je izjavil:
...vsi vidite v prihodnost...
Historia magistra vitae.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...
pismu... čez koliko let bodo varnostniki v kaj jaz vem, Spacex roboti? 10 let? In ko jih bo angry mob napadel?
Škoda... sem mislil, da bom prej mrtev. Bogi otroci naši...
zz
pismu... čez koliko let bodo varnostniki v kaj jaz vem, Spacex roboti? 10 let? In ko jih bo angry mob napadel?
Škoda... sem mislil, da bom prej mrtev. Bogi otroci naši...
zz

deepsick ::
Najbrž ne dajem kakšnih novih idej, ki bi jih slo-tech.com mcp posrkal in posredoval:
Če bo angry mob napadel, bo najprej malo solzilca, če ne bo dovolj pomagalo, pa skupna detonacija eksplozivov skupine robotov v bližini mob jedra.
Morda bo pa drugače, žal ne vidim v prihodnost :D
Če bo angry mob napadel, bo najprej malo solzilca, če ne bo dovolj pomagalo, pa skupna detonacija eksplozivov skupine robotov v bližini mob jedra.
Morda bo pa drugače, žal ne vidim v prihodnost :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deepsick ()
feryz ::
Zvezdica27 je izjavil:
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...Cool.
Kitajci olimpijske igre za robote, hilbiliji pa tovarne za čavre, ki ne proizvodejo niti ene, ne glede na pol milijardni vložek.
Ok, bo pa trumpelj od kitajcev kupoval humanoidno vojsko in jokal, da jim je treba nabiti carine zaradi trgovinskega primanjkljaja.

globoko grlo ::
Ma kaj se bojite robotov. Itak bo obvezno cepljenje z nano boti, pa ti bo kr app na fonu ustavu srce, pa bo.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Miki N ::
Tem šprinterskim robotom bo težko ubežati ja. To laufajo hitreje kot črnci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Za sprintanje so boljši robotski psi. Bodo kombinirali. Malo štirinožnih, malo dvonožnih in bo dar mar.

Mr.B ::
Pa se je kdo od vas kdaj pogovarjal s kakim Kitjacem? Sem dobil občutek, da jih ta nadzor ne moti, oz. vsaj nihče ni pojamral o tem. Je pa res, da so bili vsi zaposleni, torej zgledni člani partije verjetno.
Na Zahodu se temu običajno reče svobodna izbira : nekatere storitve so brezplačne. Ob tem pa se lahko še vedno razpravlja o tem, kje je meja med udobjem, komercialnim interesom in nadzorom.
Na forumih se seveda pojavljajo različna mnenja — tudi takšna, ki bolj poudarjajo potrebo po nadzoru, modeliranju ali enotni komunikaciji. Zdi se, da moj podpis pri nekaterih sproži precej močan odziv.
Smešno je,
da po skoraj petih letih še vedno nisi sposoben opredeliti,
pod kakšnimi pogoji zmagujemo v Ukljani.
Zvezdica27 je izjavil:
Kitajci olimpijske igre za robote, hilbiliji pa tovarne za čavre, ki ne proizvodejo niti ene, ne glede na pol milijardni vložek.
A na tista mesta duhov na Kitajskem si pa priročno pozabil? :) Pa tak zidar ko si.
Zgodovina sprememb…

Mr.B ::
Zvezdica27 je izjavil:
A na tista mesta duhov na Kitajskem si pa priročno pozabil? :) Pa tak zidar ko si.
Lists of ghost towns in the United States
Smešno je,
To so čisto druge vrste mest v ZDA, ki so zapuščena zaradi praznih rudnikov ipd, v preteklosti so bila pa polna.
starfotr ::
Ja, ne moti jih, ker zadeva ni taka kot jo prikazujejo naši mediji in kot jo potem ponavlja raja, ki misli, da so Kitajci še vedno 200 let za nami in da si usmrčen na licu mesta že če narobe čez cesto pogledaš. Dejansko pa zadeve tam funkcionirajo in če si normalna oseba potem je vse ok. Saj pri nas ni tako zelo drugače. Če ne divjaš po cesti te ne bodo ustavili, če ne kradeš v trgovini te ne bo policija prijela. Se pa slepimo, da je tam hudo huda represija in da so neumni riževci, čeprav vodijo praktično na vseh področjih, če bereš znanstvene novice jih je 75% tipa "kitajska zagnala prvi...", "kitajska naredila prvi", "kitajski znanstveniki so kot prvi...". Tega pod King Jon Unom ni, čeprav večina misli, da gre za isto stvar.
Primer, ravno berem: Popoln kaos, kot ga v Nemčiji ne pomnijo: policijski konji na igrišču, nato pa se je norija šele začela
Tega na kitajskem ni, ker jim je jasno, da sledi kazen. Pri nas? Pri nas se sicer zgražamo ampak je vsem jasno, da bo jutri enako. Kateri sistem je boljši?
Pojma nimaš. Če si tam tujec, imaš mnoge privilegije. Domačini ga pa kar dobro nasankajo. Režim je trd, socialne točke pa hitro izgubiš.
A na tista mesta duhov na Kitajskem si pa priročno pozabil? :) Pa tak zidar ko si.Kaj pa ima malo cegla in betona veze z dobesedno norim tehnološkim napredkom?
Aja, točno nič.
Baje Kitajci že robotske konje delajo. Da bo lahko konj delal red in še nekdo, ki bo sedel na njegovem "hrbtu".
A na tista mesta duhov na Kitajskem si pa priročno pozabil? :) Pa tak zidar ko si.Kaj pa ima malo cegla in betona veze z dobesedno norim tehnološkim napredkom?
Aja, točno nič.
S temi mesti nisem namigoval na tehnološki napredek, ampak na tvoj komentar o ameriški tovarni čipov, ki je prav tako en duh, pa se je tudi kup denarja zmetalo noter za prazen nič. Čeprav sem mogoče prehitro napisal, ker sem samo predvideval kaj s čavrami misliš.
Čavre so čavre. Tulci po domače.
Hotel sem povedati, da Američani v to vlagajo. In še to brez efekta.
Medtem ko Kitajci gonijo dalje. Kar se je še včeraj zdelo znanstvena fantastika, je danes zastarelo.
Hotel sem povedati, da Američani v to vlagajo. In še to brez efekta.
Medtem ko Kitajci gonijo dalje. Kar se je še včeraj zdelo znanstvena fantastika, je danes zastarelo.
Ah pismo, točno, za granate se je šlo od General Dynamics (ne za čipe).
No, oboji imajo probleme z zapravljanjem denarja za prazen nič. Kitajci so zaenkrat vsaj miroljubni.
No, oboji imajo probleme z zapravljanjem denarja za prazen nič. Kitajci so zaenkrat vsaj miroljubni.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Policija v San Franciscu bo lahko zločince z roboti tudi ubijala (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 11347 (7844) | feryz |
| » | Roboti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 41378 (18967) | DarwiN |
| » | Boston Dynamics pod Googlovim okriljem predstavlja robotskega psa Pikija (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 39429 (34864) | driver_x |
| » | Robot za točenje goriva (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9852 (8254) | Thomas |
| » | Exoskeleton (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7065 (7065) | username |