» »

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

««
6 / 6
»
»»

fikus_ ::

Je čisto vseeno, kdo ga polni. Če je enkrat tako nizko z voltažo, jo je že fasal.
In človeku so računali pripravo, torej naj jo naredijo, kar pomeni tudi preverit, ali vžge. Kaže, da je bilo od priprave samo lepljenje nalepke čez prasko.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

mancini ::

Pithlit je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kolk je lepo živet v svojem mehurčku od koder lahko napadaš ljudi ki sploh ne pravijo tega kar ti misliš.

Ne, ni sveta. Ampak veliko sreče pri dokazovanju da je bilo plačano karkoli drugega kar je na računu. In točno sem spada tudi pol prazen akumulator.

Glede tega "bi ga blo treba zamenjat"... a če bi ga v trgovini 'pripravili' ga pa ne bi blo treba zamenjat? Ker bi igračka s prve vžgala in Gregor pojma ne bi imel o stanju akumulatorja.

Pa pustimo stat dejstvo da so ga bili pripravljeni zamenjat (sicer pod absurdnimi pogoji, s čimer se Gregor povsem pravilno ni strinjal).

Vedno bolj se mi dozdeva da funkcionalna pismenost meji že na umetnost. A se moram samo sebe citirat ko sem napisala da je Gregor ravnal pravilno ko jih je prijavil? Al pa ko sem jih označila za šalabajzerji katerim ne verjamem da bodo spoštovali garancijo? Dejte mal razmišljat preden se na folk spravljate.

Če bi ga, pa ga niso. Ker so (ste?) pač šalabajzerji.

V vsaki temi se konstantno nekaj napihuješ in napadaš, ne znaš pa osnov. Morda konzumiraš preveč kofeina.

Torej, isti Akku... Povsem enako pripravljen... Če to naredijo v trgovini je z njim vse v redu, ča ga pa ti doma je pa fuč in ga je treba zamenjat.

Eni ste res genijalci.

Pa ti veš kako se ti akumulatorji pripravijo.
Prvo naliješ not kislino, počakaš vsaj 1 uro da se celice lepo napijejo, ga potem počasi polniš. Ja in res je vseeno je kdo to naredi ali proizvajalec, trgovec ali kupec sam doma. Samo postopka se je potrebno držat

Njegov akku je bil pripravljen, ampak je bil izpraznjen na 6V. Ta akku ne bo nikdar zdržal 5 let. In če bi bil OP za kaj bi zahteval novega

Pithlit ::

fikus_ je izjavil:

Je čisto vseeno, kdo ga polni. Če je enkrat tako nizko z voltažo, jo je že fasal.
In človeku so računali pripravo, torej naj jo naredijo, kar pomeni tudi preverit, ali vžge. Kaže, da je bilo od priprave samo lepljenje nalepke čez prasko.

Ja sam gospodič zgoraj pravi točno to kar sem napisala.

mancini je izjavil:

Pithlit je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kolk je lepo živet v svojem mehurčku od koder lahko napadaš ljudi ki sploh ne pravijo tega kar ti misliš.

Ne, ni sveta. Ampak veliko sreče pri dokazovanju da je bilo plačano karkoli drugega kar je na računu. In točno sem spada tudi pol prazen akumulator.

Glede tega "bi ga blo treba zamenjat"... a če bi ga v trgovini 'pripravili' ga pa ne bi blo treba zamenjat? Ker bi igračka s prve vžgala in Gregor pojma ne bi imel o stanju akumulatorja.

Pa pustimo stat dejstvo da so ga bili pripravljeni zamenjat (sicer pod absurdnimi pogoji, s čimer se Gregor povsem pravilno ni strinjal).

Vedno bolj se mi dozdeva da funkcionalna pismenost meji že na umetnost. A se moram samo sebe citirat ko sem napisala da je Gregor ravnal pravilno ko jih je prijavil? Al pa ko sem jih označila za šalabajzerji katerim ne verjamem da bodo spoštovali garancijo? Dejte mal razmišljat preden se na folk spravljate.

Če bi ga, pa ga niso. Ker so (ste?) pač šalabajzerji.

V vsaki temi se konstantno nekaj napihuješ in napadaš, ne znaš pa osnov. Morda konzumiraš preveč kofeina.

Torej, isti Akku... Povsem enako pripravljen... Če to naredijo v trgovini je z njim vse v redu, ča ga pa ti doma je pa fuč in ga je treba zamenjat.

Eni ste res genijalci.

Pa ti veš kako se ti akumulatorji pripravijo.
Prvo naliješ not kislino, počakaš vsaj 1 uro da se celice lepo napijejo, ga potem počasi polniš. Ja in res je vseeno je kdo to naredi ali proizvajalec, trgovec ali kupec sam doma. Samo postopka se je potrebno držat

Njegov akku je bil pripravljen, ampak je bil izpraznjen na 6V. Ta akku ne bo nikdar zdržal 5 let. In če bi bil OP za kaj bi zahteval novega

Kolk si upaš stavit da v njegov Akku ni treba nobene kisline nalivat?

Mimogrede, je zahteval novega... In so bili pripravljeni ga dostavit (pa se op z absurdnimi pogoji dostave ni strinjal).
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

mancini ::

Če veš točno za kateri akumulator se gre, napiši tip. Pa se bo končno lahko končalo vso debatiranje okrog akumulatorja.
Tudi te bende 550 imajo lahko akumulatorje s kislino.

In če ima on tovarniško pripravljen akku potem ne bi smel past na 6V

mancini je izjavil:

Če veš točno za kateri akumulator se gre, napiši tip. Pa se bo končno lahko končalo vso debatiranje okrog akumulatorja.
Tudi te bende 550 imajo lahko akumulatorje s kislino.

In če ima on tovarniško pripravljen akku potem ne bi smel past na 6V

To pa Gregorja vprašaj. Bolj so popularni geli pri teh akcijskih igračah ki se rade prevračajo. Seveda pa ni nujno.

gregor ::

gregor je izjavil:

Meni je sicer deloval kot nov, seveda pa ne vem zagotovo.

[pst.slika https://i.imgur.com/RDv4LpX.jpeg ]

Žal ni na njem nobenega podatka.
Morda na spodnji strani ali ob strani?
Sem skeniral QR kodo, pa ni link..., verjetno interna Benda koda?

Bom pa kolega, ki je izmerili to napetost in tudi popoldan popravlja avte, vprašal, če ima tudi tester, da preveri, če je akku res fuč.

Preveril je z mojim China MM, morda se je zmotil.

gregor je izjavil:

gregor je izjavil:

Meni je sicer deloval kot nov, seveda pa ne vem zagotovo.

[pst.slika https://i.imgur.com/RDv4LpX.jpeg ]

Žal ni na njem nobenega podatka.
Morda na spodnji strani ali ob strani?
Sem skeniral QR kodo, pa ni link..., verjetno interna Benda koda?

Bom pa kolega, ki je izmerili to napetost in tudi popoldan popravlja avte, vprašal, če ima tudi tester, da preveri, če je akku res fuč.

Preveril je z mojim China MM, morda se je zmotil.

Meni ne zgleda kot da je kislinski. Verjetno bo kr gel.

fikus_ ::

Glede na nalepko in da ga moraš polniti, če pade pod 12,75V , ni navaden svinčen. Ti pri 12,5V še OK delajo.
Pod 12V pa se že kaže, da je/bo za odpis.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

8.7 sem oddal prijavo na tržni, 31.7. je že bil obisk pri prodajalcu.
3.8. sem že dobili odločbo. :D

Se vam ne zdi to precej hitro, dopusti itd?
Morda pa se temu reče veze in poznanstva, seveda iz strani ene ali obeh pravnih oseb o katerih tukaj govorimo.

Najprej imam vprašanje glede tega, kar je bilo napisano v e-mailu:

To elektronsko sporočilo in vse morebitne priponke so zaupne narave in namenjene izključno naslovniku. Če ste sporočilo prejeli pomotoma zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Kakršno koli razkritje, kopiranje ali nadaljnje posredovanje sporočila je prepovedano.

Ali mi torej prepovedujejo, da objavim ta dokument?

Prav tako dokument nima nobenega pravnega varstva. Torej očitno pritožba ni mogoča? Ima kdo izkušnje s tem?

Ko bom imel več časa, tako ali drugače napišem, kaj so odgovorili.
Sicer precej pričakovana vsebina...

LP

mn ::

> Ali mi torej prepovedujejo, da objavim ta dokument?

Samo če nisi naslovnik in dokument ni bil namenjen tebi ampak neki povsem tretji osebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mn ()

Legon ::

gregor je izjavil:

8.7 sem oddal prijavo na tržni, 31.7. je že bil obisk pri prodajalcu.
3.8. sem že dobili odločbo. :D

Se vam ne zdi to precej hitro, dopusti itd?
Morda pa se temu reče veze in poznanstva, seveda iz strani ene ali obeh pravnih oseb o katerih tukaj govorimo.

Najprej imam vprašanje glede tega, kar je bilo napisano v e-mailu:

To elektronsko sporočilo in vse morebitne priponke so zaupne narave in namenjene izključno naslovniku. Če ste sporočilo prejeli pomotoma zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Kakršno koli razkritje, kopiranje ali nadaljnje posredovanje sporočila je prepovedano.

Ali mi torej prepovedujejo, da objavim ta dokument?

Prav tako dokument nima nobenega pravnega varstva. Torej očitno pritožba ni mogoča? Ima kdo izkušnje s tem?

Ko bom imel več časa, tako ali drugače napišem, kaj so odgovorili.
Sicer precej pričakovana vsebina...

LP

Tržni inpektor postopke pravilo spelje hitro. Vsaj v prvem koraku. Za kaj več boš pa moral objavit dokument (vedno lahko umakneš osebne odatke za katere ocenjuješ da so problematični). Kar se tiče pravnega pouka je to odvisno od vsebine. Če so bile naložene sankcije itd. potem praviloma mora obstajat možnost ali pritožbe ali zahteve za sodno varstvo. Če gre samo za ugotovitve ali zahteve za odpravo nepravilnosti potem ne.

Klamzi ::

Daj daj, povej kaj več =)

tony1 ::

Naloži vse sem gor, tako kot Nataša izvide iz urgence :)

tony1 je izjavil:

Naloži vse sem gor, tako kot Nataša izvide iz urgence :)

Ja ma na Natašo se noben ne more spravit... Medtem ko na Gregorja se lahko. Tako inšpektorat kot ubogi prodajalci. No sej prodajalci bi se itak lahko že zaradi obstoja te teme.

Nas bo pa Gregor povabil na volilni golaž, ime stranke bo Bikerska Resnica, kratko BRrrrrrrrrr :))

Skratka, odločbo lahko mirno objavi, lahko pa podatke firme, zaradi ljubega miru, tudi prekrije. Odločba inšpekcije ni nobena tajna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Ime stranke bo ATV resnica. :))
Golaž pa bo 10€ po osebi, da še nekaj zaslužim. ;):D

Še moram razmisliti, verjetno pa bom pa kar copy paste pomembnih delov naredil.
Daleč najbolj zanimiv bo odgovor "predstavnice podjetja". What a joke. 8-O

Sem pa sedaj še enkrat pogledal in gre za odgovor potrošniku, torej ni odločba. Nikjer ne piše, da je velja kakšna stopnja zaupnosti

Za kaj več pa rabim PC, se nadaljuje v prihodnjih dneh...

LP

knap ::

Jaz bi še v FB ATV skupinah objavil to žalostno zadevo. Morda kar link v to temo.

Verjetno veliko 4x4 kupcev ne spremlja ST foruma.

knap je izjavil:

Jaz bi še v FB ATV skupinah objavil to žalostno zadevo. Morda kar link v to temo.

Verjetno veliko 4x4 kupcev ne spremlja ST foruma.

Pazi to. Če inšpekcija ni našla nič narobe (kar sicer ne vemo)... zna to mejit na klevetanje. Kar ne bi blo ravno optimalno. Sam povem. Folk se je že za manj šel tožarit.

knap ::

Kot že napisano, ti si očitno povezana z enim ali obema pravnima subjektoma, ki sta predmet te debate.
Vsaj tako izgleda, glede na vse tvoje komentarje.

Ali v slo nimamo svobode govora?
Kupec je bil nategnjen in to večkrat.
Za poškodbo barve lahko dokaže, FB Messenger slike..., za ostalo bolj težko.

Inšpekcija ni sodišče, oni samo poberejo izjave, morda najdejo kakšne napake pri prodajalcu, verjetno bolj težko, saj se je pripravil...

Če sem prav spremljal to temo:
- poškodba barve, namerno prekrita
- prazen akumulator
- premalo olja.
- poškodovan kovček

Še kaj? :'(

knap je izjavil:

Kot že napisano, ti si očitno povezana z enim ali obema pravnima subjektoma, ki sta predmet te debate.

Očitno. Ali pa je nekdo funkcionalno nepismen.

knap je izjavil:

Ali v slo nimamo svobode govora?

Imamo. Ampak za vsako govorjenje rabiš ti imet možnost dokazat da je res.

knap je izjavil:

Inšpekcija ni sodišče, oni samo poberejo izjave, morda najdejo kakšne napake pri prodajalcu, verjetno bolj težko, saj se je pripravil...

Ne, ni sodišče. Ampak če inšpekcija pri prodajalcu ne najde znakov malverzacij (tega še ne vemo, čakamo Gregorja)... Potem se na tvoji strani odpre zelo velika ranljivost če še kar vztrajaš na tem da so te nategnili. Oni (prodajalec) namreč sedaj ima na papirju da inšpekcijski nadzor ni pokazal nič. Boš rabil mal več dokazov kot fb fotke (ki so mogoče od nekega drugega vozila - razen če se vin kje vidi).

Jaz ne vem a kdo tu kaj razmišlja al je sam nek čredni nagon "za jajca jih obesit!". Mislim, sej se strinjam... ampak to je treba prav narest. Vam seveda ne bo nič, ker niste vpleteni. Na jebat ga pa zna Gregor če ne premisli v redu kaj narest.

D3m ::

Prej čredni nagon. ;)
|HP EliteBook|R7 8840U|

lubej1 ::

. Ampak če inšpekcija pri prodajalcu ne najde znakov malverzacij

Kako pa naj to najde? Saj vozila že 2 meseca ni več pri prodajalcu, če temu lahko rečeš prodajalec, bolje bi bilo "nategator"...

OP jih je večkrat pozval za sporazumno rešitev problema. Sigurno ima vse emaile, pa se ga dali na "ignoriranje".

Ne vem kako naj bi kaj najdli. Domnevam da imajo svoje protokole. Ampak če ne najdejo je to kar dober (legalno) argument da ni nič narobe. Ti pa izvoli dokazovat kontra.

Resno. Ne vem kakšne rožasta očala nosite ampak ko pride do rekla/kazala... Bo 'žrtev' (v tem primeru žal žrtev obrekovanja) zmagala.

Ponovno. Debatiramo o stvareh katerih detajlov (še) ne poznamo.

mn ::

Nisem pravnik ampak:

izjava glede klevetanja je po moje brez vezna. Sicer toži lahko vsak, kogarkoli hoče, za karkoli, samo uspeh je ničen. In dokler se Gregor ni dokazljivo zlagal o čemurkoli takšna tožba po moje ne more uspeti.

Dvomim pa tudi da bo gregor karkoli dosegel. Če se ne motim inšpektorat samo ugotavlja če procesno vse štima. Torej, je vse OK z računom, je prodajalec odgovarjal v roku, itd, za vse ostalo pa je potrebno verjetno na sodišče. Spet fino bi bilo da ka pravnik pove če je to res. Predvidevam da je nekaj takšnega tudi v dokumentu ki ga je dobil iz inšpektorata.

delavec44 ::

Če je zahteval vračilo v 14 dneh in so ga ignorirali...

Se opravičujem za pozen odgovor, so bolj pomembne stvari v življenju, kot ukvarjanje z hudobijo...

Pa gremo. Bom poskušal biti čim bolj kratek, čeprav verjetno ne bom... :)

Skoraj celotna prva stran odgovora inšpektorice, je povzetek mojih emailov in spremnega dopisa. Moram reči, da se je gospa potrudila in zelo korektno, pravilno vse napisala.

Nato pa na vrsto prodajalec. To zgleda tako:

Dne 31. 7. 2026 je bil pri predmetni gospodarski družbi opravljen inšpekcijski pregled z namenom
pridobitve pojasnil glede vaših navedb. Predstavnica podjetja je pojasnila, da po njihovem mnenju
štirikolesnik ni imel nobenih napak oziroma neskladnosti. Pojasnila je, da potrošnik ob prevzemu
vozila prejme popis vseh sestavnih delov in opreme ter podpiše izjavo o prevzemu, s katero
potrdi, da je vozilo prevzel brez vidnih poškodb. Kopija podpisane izjave o prevzemu štirikolesnika
je priložena zapisniku. Iz navedenega po njihovem mnenju izhaja, da je bil potrošnik ob prevzemu
seznanjen s stanjem vozila in da je bilo vozilo ob izročitvi brez poškodb.

In gremo dalje:

Predstavnica družbe je nadalje pojasnila, da zatrjevane napake na štirikolesniku ne priznavajo.
Po njihovem mnenju obstaja možnost, da je do poškodbe oziroma odstranitve nalepke prišlo
zaradi ravnanja potrošnika po prevzemu vozila. Navedla je, da je družba potrošnika takoj po
prejemu njegovega obvestila povezala z dobaviteljem, ki je prav tako potrdil, da je bil štirikolesnik
ob dobavi brezhiben.

In še vsekakor vrhunec odgovora:

V zvezi s komunikacijo s potrošnikom je predstavnica družbe pojasnila, da
je ta v celoti potekala po telefonu. Navedla je, da so potrošnika po prejemu njegovih elektronskih
sporočil nemudoma poklicali, vendar mu na njegova elektronska sporočila niso podali pisnega
odgovora. Prisotna je poudarila, da je potrošnika večkrat telefonsko povabila na sestanek z
namenom, da bi skupaj razjasnili nastalo situacijo in poskušali doseči dogovor glede rešitve
zadeve. Po njenih navedbah je potrošnik vabila na sestanek večkrat zavrnil. Potrošnik je želel
samo vračilo denarja.

Se bom vzdržal težkih komentarjev. Sami presodite, če je to res. Torej na mojih 15 emailov mi niso odgovorili, so pa me 10x, mogoče 20x klicali, da bi se dogovorili. :))
Dodaten komentar res ni potreben.

V zadnjem delu odgovora je napisano, da gre za spor (tudi v dopisu je to napisano z odebeljeno pisavo in podčrtano.)
Jaz trdim eno, prodajalec pa drugo. Prodajalec ne priznava neskladnosti.

Nadalje je navedeno, da Tržni inšpektorat RS ni pristojen za reševanje sporov, da nima zakonske podlage in da bom moral to reševati preko civilnopravnega pred pristojnim sodiščem.
Piše še, da imam možnost pridobiti mnenje sodnega izvedenca, ampak lahko tudi druga stran pridobi mnenje in če sta različna, sledi reševanje preko sodišča.

Zaključek inšpektorice je, da se zavedajo, da mi odgovor morda ne bo v pomoč, da pa mi žal v okviru pristojnosti TI RS ne morejo pomagati. Da se naj kljub vsemu poskušam dogovoriti z prodajalcem oz. reševanje preko sodišča.

Ali kdo res verjame, da bi se lahko še dogovoril z prodajalcem? ;) Če pa sem bil po prvem klicu prestavljen na "ignoriranje".

Če ste še z mano. :D
Nekje na sredini dopisa je še ta stavek:

Tekom inšpekcijskega nadzora so bile ugotovljene administrativne nepravilnosti, zaradi katerih
bo zoper zavezanca uveden prekrškovni postopek.

-----------

Imam dva zelo kratka vprašanja:
- kaj pomeni, da so bile ugotovljene admin. nepravilnosti in da je uveden prekrškovni postopek? Bom jaz dobil kakšno povratno informacijo glede te zadeve, recimo kazen 2K EUR za prodajalca? ;)
- kot se že zgoraj nekateri napisali, zakaj v odgovoru ni nikjer govora o tem, da bi lahko izdelek v 14 dneh vrnil brez kakršnih koli pojasnil iz moje strani? Malo čudno...

Over and out. 8-)

Hvala

LP

PS, se opravičujem za napačne prelome pri citiranem besedilu, ampak tako je ven vrglo po kopiraj prilepi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

"Tekom inšpekcijskega nadzora so bile ugotovljene administrativne nepravilnosti, zaradi katerih bo zoper zavezanca uveden prekrškovni postopek."

Verjetno gre za ignoriranje tvoje zahteve za odstop od pogodbe za nakup na daljavo. Tukaj bodo v najbolj optimalnem primeru napisali ene 200 EUR kazni firmi.

Lahko pa tudi samo dopis v katerem bo pisalo "mamin puhek je bil poreden, poreden!"... Upam, da prvo. ;)

kumer ::

Se bom vzdržal težkih komentarjev. Sami presodite, če je to res. Torej na mojih 15 emailov mi niso odgovorili, so pa me 10x, mogoče 20x klicali, da bi se dogovorili. :))
Dodaten komentar res ni potreben.

Že na 100 km se vidi kako lažejo.

Bom jaz komentiral, primitivno, hudobno, nizkotno, zaničevanja vredno..., lahko tudi nadaljujem.
Še malo provokativno, brez zamere, komentar leti samo na Xmoto. Očitno gre tukaj za "balkanska posla". Vezano na osebe navedene na company wall.

-----

Kaj to, da ne more vrniti izdelka v 14 je administrativna zadeva?
Potem je tržni inšpektorat popolnoma nepotreben.

Tukaj bi res potrebovali kakšnega odvetnika...

delavec44 ::

Niti ne vem zakaj bi bila to civilnopravna zadeva. Kaj inšpektor ne more prisiliti podjetja, da spoštuje zakon o nakupih na daljavo? Magari z dnevnimi kaznimi.
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektronika na avtu zabava v nedogled (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9644058 (756) sbawe64
»

Kateri akumulator za avto? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31165942 (22390) Sheteentz
»

kako da tožim ford slovenija in kaj lahko dosežem?

426983 (5544) joez7
»

Uveljavljanje zahtevkov po nakupu avta od fizične osebe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36963141 (46589) mat xxl
»

Polnilec akumulatorjev (strani: 1 2 3 )

11127221 (17568) FireSnake

Več podobnih tem