» »

Škoda Fabia, 2015, DSG - težave cukanje

Škoda Fabia, 2015, DSG - težave cukanje

Kvajera ::

Pozdravljeni,
Imam težave z avtomatskim menjalnikom DSG Škoda Fabia, 2015, mislim, da gre za suho sklopko, pravzaprav sta 2.
Mehanik mi je opravil velik servis, po tem se je začelo cukanje in zdrsavanje, ki se bistveno poslabša pri vožnji v klanec.
Avto tudi ne drži več "heel holda" oziroma drsi nazaj pri speljevanju.
Gre za to, da sem to opazila slučajno in sicer ker med enkomerno vožnjo nihajo vrtljaji, kot bi nekaj zdrsavalo (zelo narahlo).
Sliši se tak PHHH.. in cukne malo.
Posnela sem tudi video, link do njega bom poskusila prilepiti v naslednjem sporočilu.
Stanje je slabše, ko je avto topel.
Pooblaščeni servis mi ni nikoli naredil servis menjalnika - ko sem jih vprašala zakaj, so rekli, da ni predviden.
Ali je imel slučajno kdo že kdaj podobno težavo in kam naj se obrnem (Savinjska regija) - moj mehanik ni specializiran za avtomatske menjalnike.
Zelo bi mi pomagalo, če bi nekdo, ki je imel podobno težavo povedal, kako jo je rešil in kaj je potrebno menjati.
Najbolj me skrbi, da bi bila brez avta, ker ga potrebujem za prevoz v službo. Vsak dan naredim cca. 200 km.
Zato bi rada čimprej izvedla popravilo - ampak nimam časa 1 mesec ugotavljati kaj je narobe.
Tester ni pokazal nobene napake.
ALi je to nujno pokvarjen menjalnik ali je lahko npr. slab akumulator oziroma kaj bi še lahko preverila?
Najlepša hvala za pomoč.

Video:
  • spremenila: Kvajera ()

modelno1 ::

Lahko, da zdrsavajo sklopke, ja. Prvi korak bi bil prilagoditvena vožnja. Vsak pooblaščenc ti lahko to naredi, za neoriginal testerje pa ne vem, če podpirajo.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Hvala za odgovor. Kaj pa je prilagoditvena vožnja?
Ali je bolje, da ročno prestavljam ta čas oziroma imam v nižji prestavi ali v višji?

modelno1 ::

Zapeljejo se en krog s testerjem, da se nastavijo odmiki sklopk.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Aha, hvala. Danes zjutraj, ko je bil avto hladen se je super peljal. Potem nekje okrog 30 km pa začne noret. Bistveno. Lahko pa da prej ne opazim. Včeraj pa sem komaj parkirala, ko sem prišla nazak po 90 km, ker je ali preveč vrtljajev nabil ali pa premalo in skoraj crknil na koncu.

jan_g ::

Pri DSG je cukanje in zdrsavanje pri speljevanju posledica obrabe dvojne sklopke, kar je podoben problem kot s sklopko pri ročnih menjalnikih. Skratka, zadeva, ki jo je potrebno menjati prej ali slej. Če je dosti mestne vožnje, potem prej. Običajno je to cukanje dosti bolj izrazito, ko je avto ogret.

Pouh ::

Kot že ugotovljeno je to obraba sklopke. Vzdrževanje menjalnika ni predvideno.
Na pooblaščenem servisu originalen material 2k€, neoriginalen 1k€ plus delo.
Včasih častijo popravilo v okviru kulance.

Hvala za pomoč in prijaznost.
Glede na to, da ima avto čez 200tisoč km je to verjetno sprejemljivo 8-O mislim do zdaj z njim res ni bilo nobenih težav.
Avtomobila trenutno (še) ne mislim menjat, torej bi šla v popravilo.
Koliko pa znaša približno popravilo teh sklopk? Samo da vem okvirno, ker ravno jemljem kredit :O
Pa upam, da je samo to...

Se opravičujem, sem ravno pisala odgovor/vprašanje, vmes pa je že prišel odgovor glede stroškov.
Hvala za info. Bom preverila koliko je garancija za menjalnik...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Kvajera ()

jan_g ::

Na sklopko ni posebej garancije, žal. Če je bil redno servisiran pri pooblaščenem serviserju, potem ponavadi častijo del stroška oni. Včasih tudi komplet popravilo, meni so tako brezplačno pred leti menjali sklopko na Golfu.

Zvezdica27 ::

Na avtu z 200.000 ti to opravi dober lokalni mehanik, bo ceneje in če uporabi kvaliteten nadomestek, tudi bistveno ceneje.

zz

Aha ok, potem lahko računam malo manj za popravilo v tem primeru.
Bom vprašala nekoga, ki je včasih delal na pooblaščenem servisu.
No, bom videla kako se bo izšlo in ali je res "samo sklopka" (upam srčno, da je samo to).
Ker sem bila z avtom zelo zadovoljna do sedaj, ga nisem imela namena menjat. Upam, da bo tako tudi v bodoče.
Avto je imel tudi nizke stroške vzdrževanja skozi vsa leta - sem mu hvaležna, upam, da zdrži še naprej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj se CVT ne uporablja oziroma ni razširjen? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Na cesti
453108350 (59774) WizzardOfOZ
»

Servis avta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28865204 (37252) blackbfm
»

Koliko je realna življenska doba vozila? (strani: 1 2 )

9925992 (22782) Klemzz
»

"Šparanje" sklopke na avtu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15153512 (41735) INSIDE

Več podobnih tem