Forum » Omrežja in internet » GVO priklop
GVO priklop

tims1039 ::
Živjo,
Imam težavo ki ne vem kje se sploh lotit :). Junija sem podpisal pogodbo z T2, ker pa "priključek" do hiše še ni urejen T2 ne more priklopit interneta. Glede na to da smo zdaj že praktično oktobra me to že precej živcira. Do hiše pa pride načelom Telekomova optika. na T2 so oddali nek "zahtevek" da se to urei, nakar dobiš sms da to traja nekje 30 dni da se uredi. Kot že omenjeno pa je od tega preteklo že krepko več ko 30 dni. T2 pravi da je to sedaj izven njihovih rok in da stvar ureja GVO, tam pa se noben ne oglaša na telefon in sploh ne prideš nikamor. Ima kdo kakšne izkušnje kako stvar potisniti naprej, ali kontakt kjer bi mi nekdo lahko pomagal?
Hvala vsem za pomoč že vnaprej.
Imam težavo ki ne vem kje se sploh lotit :). Junija sem podpisal pogodbo z T2, ker pa "priključek" do hiše še ni urejen T2 ne more priklopit interneta. Glede na to da smo zdaj že praktično oktobra me to že precej živcira. Do hiše pa pride načelom Telekomova optika. na T2 so oddali nek "zahtevek" da se to urei, nakar dobiš sms da to traja nekje 30 dni da se uredi. Kot že omenjeno pa je od tega preteklo že krepko več ko 30 dni. T2 pravi da je to sedaj izven njihovih rok in da stvar ureja GVO, tam pa se noben ne oglaša na telefon in sploh ne prideš nikamor. Ima kdo kakšne izkušnje kako stvar potisniti naprej, ali kontakt kjer bi mi nekdo lahko pomagal?
Hvala vsem za pomoč že vnaprej.

tony1 ::
Škoda, moral bi ravnati bolj politično modro: naročiti bi moral Telekomov internet, tako bi se GVO prej zmigal, nato ga pa, če res nisi zadovoljen, prestaviš na kateregakoli tretjega operaterja že...

mancini ::
Tako se gradijo optična omrežja.
A sploh imate že centralo, a je sploh kdo že priklopljen ...
lahko da boš čakal še pol leta ali več. To da imaš ti podpisano pogodbo nima prav nobene veze z samo izgradnjo omrežja. In ne misli da si zaradi tega neka prioriteta
A sploh imate že centralo, a je sploh kdo že priklopljen ...
lahko da boš čakal še pol leta ali več. To da imaš ti podpisano pogodbo nima prav nobene veze z samo izgradnjo omrežja. In ne misli da si zaradi tega neka prioriteta

tims1039 ::
Seveda tudi to sem že probaval, vedno odgovor enakin se nič ne spremeni: "Omrežje je Telekomovo, mi ne moremo drugega kot da smo oddali zahtevek."
Kar pa se tiče infrastrukture, da nebo pomot, optični kabel je že pripeljan do zunanje stene hiše, infrastruktura obstaja. :)
Kar pa se tiče infrastrukture, da nebo pomot, optični kabel je že pripeljan do zunanje stene hiše, infrastruktura obstaja. :)

telexdell ::
Seveda tudi to sem že probaval, vedno odgovor enakin se nič ne spremeni: "Omrežje je Telekomovo, mi ne moremo drugega kot da smo oddali zahtevek."
Optični kabel do hiše še nič ne pomeni. Treba je še zvariti parice v jaških po trasi. Treba je postaviti centralo. Pa priklopiti parice na centralo. Pol je treba narediti hišno instalacijo oz. pripeljati optiko do modema v hiši. Ko je vse to narejeno pridejo na vrsto meritve. Po uspešnih meritvah sledi priklop s strani tistega, s katerim imaš pogodbo.
Torej- dokler nimaš potegnjene optike do mesta, kjer bo stal modem in izvedene meritve se zastonj pritožuješ.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

bm1973 ::
Zajebal si se.
Paket se vzame pri tistem, ki ima v lasti optiko do tvoje bajte.
Potrem se to hitro naredi...
Telekom ima za nove priklope ravno tako ugodne pakete, plus jaz sem takrat dobesedno za džabe dobil še 2x telefon + 65" TV (Sony).
Paket se vzame pri tistem, ki ima v lasti optiko do tvoje bajte.
Potrem se to hitro naredi...
Telekom ima za nove priklope ravno tako ugodne pakete, plus jaz sem takrat dobesedno za džabe dobil še 2x telefon + 65" TV (Sony).

fikus_ ::
Teži tistemu, s katerim si podpisal pogodbo, torej T-2! S Telekomom imaš vezo samo toliko, da ima druga pogodbena stran (T-2) namen uporabljati Telekomovo omrežje.
Ni tvoja naloga priganjati Telekom, to je naloga T-2, njim si/boš plačal!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Omrežja in internet | 270802 (1704) | Mikrohard |
» | Podpis pogodbe (OPTIKA) Rune ali TelekomOddelek: Omrežja in internet | 7647 (5609) | starfotr |
» | Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 24775 (15162) | ToniT |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 69282 (35341) | Lonsarg |
» | Optika za vogalom (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Omrežja in internet | 164608 (40473) | Vanadium |