Forum » Omrežja in internet » Prehod iz Telekoma na A1
Prehod iz Telekoma na A1

pikachu004 ::
Živjo,
zanimam se za prehod iz Telekoma na A1.
Trenutno stanje:
- Telekom
- Internet, optika (od Telekoma) - modem, mislim da ZTE - bridge mode. Router Ubiquity Edgemax, Wifi TP-link Deco X10
- TV, skupaj z internetom paket Neo A
- 2x tel, paket Naj C
Skupaj strošek: 2x29EUR + 1x 47 = 105EUR
S Telekomom sem zadovoljen, nikoli nobene težave. Razmišljam o novem operaterju, izključno zaradi cene. Gledal sem A1, kjer dobim za naslednji 2 leti tole ceno:
- Internet: 28EUR
- 2x tel: 20EUR
Skupaj: 48EUR, 576EUR/leto
Televizije ne potrebujem več.
Alternativa, cenejši paket pri Telekomu:
- Internet: 39EUR
- 2x tel: 32EUR
Skupaj 71EUR, 852EUR/leto
Zanima me vaše mnenje, kakšne izkušnje imate, lahko pričakujem kakšne težave? Ni nujno da menjam oboje, lahko samo naročnino na tel in internet pustim.
zanimam se za prehod iz Telekoma na A1.
Trenutno stanje:
- Telekom
- Internet, optika (od Telekoma) - modem, mislim da ZTE - bridge mode. Router Ubiquity Edgemax, Wifi TP-link Deco X10
- TV, skupaj z internetom paket Neo A
- 2x tel, paket Naj C
Skupaj strošek: 2x29EUR + 1x 47 = 105EUR
S Telekomom sem zadovoljen, nikoli nobene težave. Razmišljam o novem operaterju, izključno zaradi cene. Gledal sem A1, kjer dobim za naslednji 2 leti tole ceno:
- Internet: 28EUR
- 2x tel: 20EUR
Skupaj: 48EUR, 576EUR/leto
Televizije ne potrebujem več.
Alternativa, cenejši paket pri Telekomu:
- Internet: 39EUR
- 2x tel: 32EUR
Skupaj 71EUR, 852EUR/leto
Zanima me vaše mnenje, kakšne izkušnje imate, lahko pričakujem kakšne težave? Ni nujno da menjam oboje, lahko samo naročnino na tel in internet pustim.
- spremenil: pikachu004 ()

trololololo ::
Alternativa je tudi, da vzameš internet, kjer ti pač ustreza (telekom je boljši, samo tudi A1 dela ok) in greš na mobi c neomejen paket (200gb) za 7 evrov 2x (je ravno akcija). https://www.telekom.si/mobilno/mobi

_Denny_ ::
Malo nižje imaš temi "A1 optika v bridge mode nehala delovati" in "A1 šalabajzerji". Se je za teh par eur res vredno zafrkavati?
Internet spremeni na paket Net (zdaj je itak vsepovsod 1Gbps), za telefon pa si poglej Bob ali Hot.
Internet spremeni na paket Net (zdaj je itak vsepovsod 1Gbps), za telefon pa si poglej Bob ali Hot.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

trololololo je izjavil:
Alternativa je tudi, da vzameš internet, kjer ti pač ustreza (telekom je boljši, samo tudi A1 dela ok) in greš na mobi c neomejen paket (200gb) za 7 evrov 2x (je ravno akcija). https://www.telekom.si/mobilno/mobi
Gledam mobi c. Ne razumem, kaj je razlika med naročnino in tem, razen cene?

dejanslo ::
Meni dela A1 fix net na Telekom GPON b.p. sedaj že leta. Odstranil njihov modem in ni težav, ki jih imajo fantje v oni temi.
Zaradi različnih pokritosti in vključenih storitev je treba biti bolj previden pri menjavi mobilnih storitev. Jaz bi pred menajvo operaterja vzel "testno" številko za en mesec.
Zaradi različnih pokritosti in vključenih storitev je treba biti bolj previden pri menjavi mobilnih storitev. Jaz bi pred menajvo operaterja vzel "testno" številko za en mesec.
There`s More Than One Way To Do It

pikachu004 je izjavil:
trololololo je izjavil:
To je predplačniško in velja dokler imaš dovolj denarja gor, da ti avtomatsko podaljša akcijo. Če ga nimaš (pozabiš) izgubiš to akcijo (7 evrov). Lahko si nastaviš tudi trajnik, da ti nakazuje (je pol zelo podobno kot naročnina). V sparu in na mobi so občasno akcije 10 + 10, ki ti dajo za 10 evrov 20 evrov, kar pomeni, da se ti naročnina še razpolovi (torej pride 3.5 evra na mesec).
Omejitev je 200GB, tako da ni neomejeno čisto, potem pade hitrost. Drugih razlik ni. 200 GB boš dosegel zelo težko, če si normalen uporabnik.
Skratka zelo ugodno je.
V praksi jaz kupim nekaj kartic, ko npr. akcija 10+10 in se potem eno leto
ali več ne ukvarjam s tem več (pač trga iz dobroimetja). ps. skratka delo je, da moraš 1x na leto v spar ko je akcija. je pa prihranek bistven
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trololololo ()

trololololo je izjavil:
pikachu004 je izjavil:
trololololo je izjavil:
To je predplačniško in velja dokler imaš dovolj denarja gor, da ti avtomatsko podaljša akcijo. Če ga nimaš (pozabiš) izgubiš to akcijo (7 evrov). Lahko si nastaviš tudi trajnik, da ti nakazuje (je pol zelo podobno kot naročnina). V sparu in na mobi so občasno akcije 10 + 10, ki ti dajo za 10 evrov 20 evrov, kar pomeni, da se ti naročnina še razpolovi (torej pride 3.5 evra na mesec).
Omejitev je 200GB, tako da ni neomejeno čisto, potem pade hitrost. Drugih razlik ni. 200 GB boš dosegel zelo težko, če si normalen uporabnik.
Skratka zelo ugodno je.
ali več ne ukvarjam s tem več (pač trga iz dobroimetja). ps. skratka delo je, da moraš 1x na leto v spar ko je akcija. je pa prihranek bistven
to se mi zdi čisto ok. Porabim max 100GB mesečno. Ni mi problem polniti. Lahko obdržim obstoječo številko?

pikachu004 je izjavil:
trololololo je izjavil:
pikachu004 je izjavil:
trololololo je izjavil:
Skratka zelo ugodno je.
to se mi zdi čisto ok. Porabim max 100GB mesečno. Ni mi problem polniti. Lahko obdržim obstoječo številko?
Seveda. Greš na telekom in rečeš, da želiš narediti prenos na mobi. Je zastonj (5 minut max).

misek ::
pikachu004 je izjavil:
Lahko obdržim obstoječo številko?Če imaš številko z naročniškim razmerjem potem ni možno preiti na Mobi paket. Vsaj nekaj let nazaj so mi tako zatrjevali. Tako da preveri kako je danes.
Medtem ko prehod Mobi v naročniško razmerje ni problem.

pikachu004 je izjavil:
Lahko obdržim obstoječo številko?Če imaš številko z naročniškim razmerjem potem ni možno preiti na Mobi paket. Vsaj nekaj let nazaj so mi tako zatrjevali. Tako da preveri kako je danes.
Medtem ko prehod Mobi v naročniško razmerje ni problem.
Ni res. Imam potrjeno, da se da iz naročniškega v mobi (100% je kolegica to naredila kak mesec nazaj, dejansko ji je še delavka na telekomu priporočala)..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trololololo ()

Excalibur ::
Kaj pa A1 Net + 2x Drzni BOB?
To bi te prišlo potem enako kot akcijska ponudba od A1 ampak nisi vezan pogodbeno na operaterja za telefon in kasneje lažje menjaš samo net itd. Sem imel Telekom, A1 in na koncu pristal na BOB. Ni enako kot Telekom ampak za ta denar je super. No, tak scenarij imam jaz, samo da imam še TV zraven in potem menjam ponudnika za Net + TV ko akcija poteče, operater za telefone je pa neodvisen in se izkaže za najcenejšo opcijo.
To bi te prišlo potem enako kot akcijska ponudba od A1 ampak nisi vezan pogodbeno na operaterja za telefon in kasneje lažje menjaš samo net itd. Sem imel Telekom, A1 in na koncu pristal na BOB. Ni enako kot Telekom ampak za ta denar je super. No, tak scenarij imam jaz, samo da imam še TV zraven in potem menjam ponudnika za Net + TV ko akcija poteče, operater za telefone je pa neodvisen in se izkaže za najcenejšo opcijo.

Hvala vsem za nasvete. Za enkrat bom ostal pri Telekomu. Mobi paket mi je super rešitev, glede na to da kupujem telefone v prosti prodaji. Žena za enkrat ostane na naročnini ker je pred kratkim kupila telefon.
- Internet 47€
- 1x Naj A 16€
- 1x Mobi C 7€
- Internet 47€
- 1x Naj A 16€
- 1x Mobi C 7€

pikachu004 je izjavil:
Hvala vsem za nasvete. Za enkrat bom ostal pri Telekomu. Mobi paket mi je super rešitev, glede na to da kupujem telefone v prosti prodaji. Žena za enkrat ostane na naročnini ker je pred kratkim kupila telefon.
- Internet 47€
- 1x Naj A 16€
- 1x Mobi C 7€
Kul. Ne pozabi na spar kartice, ko bodo. In potem ko bo žena svobodna lahko preneseš dobro imetje tudi k njej (bonus ne, osnovo pa - pa pol samo porazdeliš).
Jaz imam
Internet A1 1GB/100 (15 evrov 2 leti vezava)
2x Mobi C (skupi 7 evrov (torej 2x3.5 (spar kartice))
Torej skupi 22 evrov.
Skratka da se ugodno pridit skozi. No kar se mene tiče je to realna cena.

trololololo je izjavil:
pikachu004 je izjavil:
- Internet 47€
- 1x Naj A 16€
- 1x Mobi C 7€
Kul. Ne pozabi na spar kartice, ko bodo. In potem ko bo žena svobodna lahko preneseš dobro imetje tudi k njej (bonus ne, osnovo pa - pa pol samo porazdeliš).
Jaz imam
Torej skupi 22 evrov.
Kako pogosto so kartice v akciji? Samo v Sparu? Ja, saj žena bo tudi šla verjetno na mobi, ko bo videla pri meni da ni preveč zamudno. Pač prva rekacija je bila: ne bom kot v srednji šoli kupovala mobi kartic... :D
Projekt za naprej je mogoče A1 internet, bom videl.

pikachu004 je izjavil:
trololololo je izjavil:
pikachu004 je izjavil:
- Internet 47€
- 1x Naj A 16€
- 1x Mobi C 7€
Jaz imam
Torej skupi 22 evrov.
Kako pogosto so kartice v akciji? Samo v Sparu? Ja, saj žena bo tudi šla verjetno na mobi, ko bo videla pri meni da ni preveč zamudno. Pač prva rekacija je bila: ne bom kot v srednji šoli kupovala mobi kartic... :D
Projekt za naprej je mogoče A1 internet, bom videl.
3–4× na leto. Spremljaj Spar kupone. Akcija je bila že tudi neposredno pri Telekomu (a skoraj nikjer niso tega objavili — kot da bi skrivali 🙂). Ravno ta mesec je bila ena v Sparu, si ravno zamudil. Naslednja bi lahko bila septembra ali oktobra?(ugibam, lahko da bo, lahko da ne bo - ampak do sedaj je bilo).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejši internet za klimo na vikenduOddelek: Mobilne tehnologije | 1881 (448) | hojnikb |
» | Vrednostna kartica Telekom Slovenije (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11475 (1134) | V-i-p |
» | Kateri mobilni ponudnikOddelek: Loža | 939 (475) | Tene |
» | Kje dobiti predplačniško SIM kartico, ki ne poteče?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10404 (1654) | Oktan |
» | kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 46950 (23296) | VrtniPalcek |