» »

goljufije v politiki

goljufije v politiki

1
2
3

Thomas ::

Kobal je kar duhovit in vsaj včasih se je norčeval tudi iz levice.

So what?

Bolj me skrbite tisti, ki imate taka politična stališča, kot Kobalov lik starega partizana in revolucionarja.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

abcde7 ::

Za kero stranko pa sploh je Kobal; a veste kva sm zvedu, da hod Tone Fornezzi Tof kartat k Kučanu kakšne petke zvečer! Je pisal u en knjig!8-O

Aggressor ::

Saj se mi ne splača, pa bom vseeno:

Koci, neumnosti nakladaš. Janša da je edini voditelje pomladi? Potem pa so resnični strahovi Spomenke Hribar, ko pravi, da si jo hočejo nekateri (pomlad namreč) prisvojiti. To si le po ponazoril s svojo izjavo.

NAdalje, Janša je resda izkušen strateg, pa vendar ga to ne dela a priori pozitivnega. On namreč ne izbira sredstev za doseo cilja. Naj se navežem na tvojo trditev, da se drugače proti LDS ne da nič doseči. To je moreda res, ampak poglejmo, kaj dela SDS: izsuljuje lastne zaveznike (SLS - glede volilnega sistema in Romane Logar), izrablja otroke (odprava točkovnega sistema na hitro, brez pripravljene alternative, zaradi nabiranja političnih točk), žrtvuje državno učinkovitost zavoljo lastnih pozicij (postavitev nekaterih ministrov, ki so povsem neustrezni). Oprostite, ampak tule so šli čez rob. Vsakemu, ki sam ni podvržen mentaliteti enega, najvišjega voditelja, je že zdavnaj ugotovil, da je Janša totalitarist, ki ne zna doseči ciljev drugače kot z izsiljevanjem in nizkimi udarci. In potem Thomas pravi, da smo enopartijski. Hehe, što stoletja.

Glede Zvera in Paulinove je tako, da sta preprosto ožja sodelavca Janše, zato jima glede ankete ne zaupam, Paulinovi pa sploh, ker je kot vodja informatinega stroja SDS sploh dobro poučena o teh metodah. Glede Zvera si le preberite članek v prejšnji SP, kjer je natrosil nekaj zelo zanimivih.

Glede turbokapitalizma pa sploh ne bi komentiral tule. Bo bolje za vse. Thomas, ko boš postal žrtev dotičnega sistema, se bo tvoje mnenje jadrno obrnilo.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Politika, kot sem rekel, me ne zanima prav zelo. Sploh pa ne toliko, da bi zagovarjal Janšo in SDS pred Aggressorjem.

Ampak tegale govoričenja o žrtvah turbokapitalizma mam pa že čez glavo.

Turbokapitalizem

• ustvarja nova delovna mesta

• veča standard ljudi

• spodbuja razvoj novih tehnologij

• Nad njim jočejo samo iracionalni antiglobalisti, anarhisti, komunisti in klasični špekulanti, ki zgubljajo na borzi ter lastniki starih industrij - kapitalisti torej.

Boli me za to družbo.

CCD ::

Thomas, ti si al zaslepljen in zmeden al pa eden tistih, ki so obogateli po letu 1991.

Kapitalizem:
    - ustvarja nova delovna mesta (hahaha)
    - veča standard BOGATIH ljudi
    - spodbuja razvoj novih tehnologij (za tiste, ki si lahko privoščijo, beri:BOGATE)

poleg tega še:
    - podpira izkoriščanje malih ljudi
    - razslojuje družbo na 0,5% bogatih in 99,5% revnih

Zaslepljen si ti pa tvoji somišljeniki.

Dejstvo je, da je bilo od začetka 90 let ustvarjenih okrog 50 milijonov delovnih
    mest v Ameriki in v Evropi. Celo delodajalci v Nemčiji in Franciji zahtevajo
    od svojih vlad 'uvoz' nove delovne sile.

Tudi v Sloveniji nezaposlenost pada. In dohodki prebivalstva realno rastejo.

Nove tehnologije imajo pa ravno to lastnost, da so dostopnejše, kot so bile "stare".

Kdo je imel dostop do IBM mainframe računalnika leta 1970? Ozka elita.

Danes ima dostop do TB 1.2 Mhz - ki je močnejši - vsak MULC. Kar je edino prav.

Kdo je imel leta 1970 klimatiziran avto? Elizabeta II. in ostali člani RR kluba.

Danes je v vsakem Cliu.

Thnx to turbo capitalism.

Freak ::

Thomas, a potem pravš, da je zasljepljenih 40% volilcev, vaših 14% pa majo prov! Nebi rekel! Ljudje vejo, kaj je treba volt, obstajajo pa izjeme! Čeprov bi se mogl SNS pa SDS vsaj zamenjat po procentih!

Freak!

Dej ti vsaj ber no!

Jest sem napisal, da so zaslepljeni tisti, ki trdijo take, kot Omas. Ne volilci LDS-a.

Ne LDS ne SDS niso proti globalizaciji in vključevanju v NATO in EU. Prvi je predlagal članstvo v NATO Janez Janša in LDS ga je takrat podprla. Mislim da je blo to 1993.

So pa pri SNS trenutno proti - dokler se spet (začasno) ne obrnejo.

Sorry, ampak ne vem, kaj maš tok proti SNS!

Kot bi rekla Tanja Torbarina:

Nič učinkovitega - na žalost!

cekr ::

Jaz pa vam povem tole:
    Janša je prav za vse kriv!
    Če se razsuje server od slo-tech, je on prvi krivec.
    Če se podraži elektrika, je on prvi krivec.
    Če se podraži telefon, je on prvi krivec.
    Če se podraži cestnina, je on prvi krivec.
    Če se ne more kdo usrat, je on prvi krivec.
    Če se komu razsuje navit procesor, je on prvi krivec.
    Če se komu skrivi las, je on prvi krivec.
    Če se kućan zmanjša, je on prvi krivec.
    itd.:D>:D

Cekr!

To vsi doumejo da ni.

Da, pa ni kriv za inflacijo - to pa že ne. :D

teena- ::

ehhh takim kot so cekr sploh ni kej odpisvat. jest spostujem mnenje usazga pod pogojem da ga UTEMELJI ne pa neki kar je oci reku pol za njem ponovit. samo se pa lih to tko pogosto dogaja. brezveze no :(

teena ... pozna ura te je mal zmedla.

Cekr je samo karikiral ... odlično po moje.

:)

okej sej mas lahko se mal upanja dokler ne poznas takih k so u to res prepricani ;)

Vsaj delno teena - maš prov. ;)

blue96 ::

zdey pa res ne vem. ali bo ta podobnik ze su v en k****, al ne... kdo ga sploh voli in drzi v politiki, ki je vse skupaj en nateg...?;(8-O
    .

ah sej je se marsikej druzga nateg pa nc ne kaze da bi se kdo sekiru zarad tega :)

teena

To recimo ja, da če bi že kdo moral prevzeti Telekom je to Krambergar prej, kot pa direktor sila povprečnega letalskega podjetja.

Tle recimo je pa slepa pega. Pa če pustimo druge slepe pege vnemar.

Pepo ::

Teena, v Sloveniji je politika res postala tretjerazredna tema. In to ravno zato, ker se nihce vec za nic ne sekira. Jaz janse tudi slucajno ne maram, ampak nekatere njegove reakcije so vsaj malo vzvalovile to kuzno mlako stanovnasjkih, vatikanskih in drugih skandalov in razbile brezbiznost, ki postaja ze nevarno velika. Ampak Jansa ima skandalov sam za usei toliko, da mu enostavno clovek ne more nic verjeti.

Levica se je raztopila v nekaksno zalostno politicno sredino, ki kot papagaj ponavlja tezo o nekaksni tretji poti, ki pa v bistvu deli ljudi na luzerje in uspesneze. Uspesnost pa se meri le z denarjem, vcasih pa z politicnim vplivom, ampak saj gre za iste zadeve. Da bi imela tu kako vezo humanost, odprtost in duhovna vrednost, ni nobene sanse.

In clovek, ki tega ne pripozna kot svoje bistvo, je v tej druzbi luzer. Jaz sicer nisem, ampak mi gre ta delitev resno na k....

Politika, ki podpira to dihotomijo in ne zna blejati o nicemer drugem, je katastrofa. In temu smo zal vse blizje. Jansa je postal sinonim za temni pol politicne moci, Drle za svetlegal. In ce je izbira tako revna kot zdajle pri nas, je zalost zaradi sranja, ki se mu rece politika, lahko zares iskrena.

Podobnik ni nobena cvetka! Čist prov, da so ga odstavl! Kaj pa mislte, kdo mu je ukradu audija?

trillian ::

ne spremljam politike. no, vcasih. ampak verjetno iz drugih razlogov kot vi.
    kot prvo se mi zdi, da je vsaka ideologija cisto v redu in fajn dokler ostane v teoriji. ko vkljucimo cloveski faktor.. je bolj ali manj konec. tako se mi zdi, da imajo tako kapitalizem kot socializem, anarhizem in sploh, dolocene prednosti.. ampak. saj veste. eno je teorija, drugo praksa.
    sicer sem bolj ali manj kapitalistka.
    zakaj? jasno je, da ne razmisljam na ravni malega cloveka. ampak bolj na ravni cloveka, ki je sposoben in ima tako neomejene moznosti... kljub zdaj ze skoraj smesnosti zivljenja po sistemu visje, hitreje, mocneje... mi cisto prija. moc reklame me fascinira. ni konca...manipulacija mnozic. zabavno. samo to je bilo tako ali tako vedno. kjerkoli. mogoce je tu malo bolj ocitno, ker so ekstremi del sistema. priporoceni.
    v bistvu sem se malo zgubila. povedati sem hotela le, da je politika postala zame le ena izmed nadaljevank oz. showov na sporedu.
    obrazi ostajajo isti.. le stolcki se menjajo. kot recimo v beverly hillsu so tako ali tako vsi bili ze z vsakim.
    nisem se povedala, zakaj me vcasih prime in jo spremljam.. politiko. kdaj gledate prenose iz sej ali pa soocenja, ki so ponavadi pred volitvami. menim, da te komedijo tezko prekasa kak drug show. to je reality show meets benny hill meets telenovela meets actionmovie meets ...

vsi smo le lutke, le igralci na velikem odru... kdo je reziser?

love, ursula
    "The generation of random numbers is too important to be left to chance"

teena

To recimo ja, da če bi že kdo moral prevzeti Telekom je to Krambergar prej, kot pa direktor sila povprečnega letalskega podjetja.

Tle recimo je pa slepa pega. Pa če pustimo druge slepe pege vnemar.

Pepo

Jansa je pa res kampeljc, če mu ves državni aparat pod kontrolo njegovih političnih nasprotnikov nič ne more dokazat! A se ti zdi to verjetno mar?

ursula

Režiser nima nobene svobode. Vse gre dobesedno po scenariju Evolucije. Evolucijske Psihologije - posameznikov in množic posameznikov.

Hipoteza o režiserju je nepotrebna.

Kar se pa tiče - više, hitreje, močneje ... s stališča Singularnosti je to zelo dobro. Nazadnje bodo odločale sekunde. Vsaj 1000 let, pa smo s propadom Rimskega Imperija - že zgubili.

thomas nism ciljala na nc konkretnega, torej nisem mela sploh u mislih telekoma
    moje mnenje tuki je, da popolnega res ni. ja show ja...eni se tako trudjo kej odkrit in drugi se toliko bolj prikrit...mi pa vidmo najveckrat samo tisto kar zelijo da vidmo. smesno ja, pa zalostno da se enim ne zdi smesno.
    ja sej socializem, kapitalizem itd itd...pri nas je to ze tko mal....sploh noben ne ve tocno kaj je kej pa kdo je za kej in to potem posredno botruje stanju v katerem smo in jest osebno sm na to najbolj alergicna. nezanimanje in neosvescenost sux. u nasprotno me ne bo noben prepricu pa ceprou... enim to kar prav pride ;)

aja se neki Aggressor u kasnem smislu mas pa ti sebe za zrtev doticnega sistema? :\

Ma fora je : Oni se majo lepo, mi pa delamo!

Jest bom predsednik!!!

Bush je rekel Jean-u Chrétien-u - amigo!

Potem je to v osrednjem dnevniku naše nacionalne TV to prikazano kot škandal.

Zdej ali:

• je za Francoza žaljivo če mu rečeš kaj po špansko

• nekateri si prizadevajo prikazati Busha kot tepca - pa so tepci sami

• Potem pa še - če imajo antiglobalisti pravico vsak večer predstavljati svoja stališča in če stalno jamrajo zaradi tega, ker so ZDA skenslale Kyoto - potem bi lahko povedali tudi to, da Američani pravijo, da so neto konzumenti ogljikovega dioksida. Ne pa proizvajalci.

Če je to res ali ne - ne vem. Toda argumenti tistih, ki razbijajo izložbe po Montrealu - so dobro predstavljeni.

To je že ena politična goljufija. Medijska.

Koci ::

Kaj pa je resnica?

Resnica pa je zapletena. Resnica o CO2 je sestavljena iz mnogih dejstev. Nekatera so prav šokantna. Recimo ta, da je trenutna absorbcija Amazonskega pragozda celo negativna. Torej, da Amazonija trenutno CO2 neto oddaja. Drugo je recimo to, da je velik absorber Himalaja s svojim bazičnim skalovjem. Tretje, da ima topla greda prej pozitivne kot negativne učinke. Četrta pa ta, da so ta Kyotska zmanjšanja simbolična.

Ni lahko tole vse skalkulirat. Tazeleni pa "so" - in naši mediji jim popolnoma zaupajo in jim pomagajo zmerjat "hudobnega in neumnega" Busha.

Zganjat histerijo.

blue96 ::

good bless you, guys...

politika je ena neenotna glupa rec...:(
    .

kot vidm, je zdej politika prešaltala na ameriško, ampak povejte če se vam zdi prov, ko so bombardilral YU da so oblasti dovolile, da so NATO-va letala preletavala nš zračni prostor!

A po tvoje jim ne bi smeli?

Pa dol jih klatit, ce ne bi ubogal?

Pa postaviti se de facto na Slobodovo stran?

Freak?

Aggressor ::

Thomas, ti si brezupen primer.

Kot prvo, glede tople grede se sploh ne mislim več pogovarjati, ker sem ti že našteval po vrsti vse od razširjanja kužnih vektorjev do uničenja dragocenih ekosistemov itd. Mimogrede, kje si zasledil, da Amazonski gozd ODDAJA ogljikov dioksid?

Nadalje, trditev o konzumaciji ogljikovega dioksida s strani ZDA je smešna. Thomas, ker že obvladaš deljenje, lepo primerjaj površino ZDA in količino ogljikovega dioksida, ki jo proizvajajo.

Da ne omenjam, da so nasproti Bushu ne le zeleni, pač pa večina svetovnih držav.

Teena, razlaga tega, zakaj se imam za žrtev kapitalizma, je bila svoje dni v topicu Liberalizem, pa se mi je res ne da ponavljati. Kolokvij danes zvečer.

Ah, saj ni vredno. Čas bo pokazal.
    en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Aggressor

"Mimogrede, kje si zasledil, da Amazonski gozd ODDAJA ogljikov dioksid? "

V resnici je zadeva dokaj enostavna.

Zeleni listi absorbirajo CO2 in ga odlagajo v les.

Termiti, mravlje, glive, bakterije ... les presnavljajo in vracajo CO2 nazaj v atmosfero.

Sicer bi se lesna masa gozda samo vecala - pa se jasno ne.

Logicno, ane?

Tako, da obcasno gozd vec CO2 ODDAJA kot sprejema. Na dolgi rok pa ga enako ODDA kot sprejme.

Morske alge pa ga dejansko vlecejo s seboj na morsko dno.

Zato je Japonska de facto uvoznik CO2 - ker ima ogromno morja.

In najbrz tudi ZDA.

Kapish?

8-)

Pa smo s politike prišli do biologije...:D

robo

Res je. Ampak (tazeleni raznih farb) zganajo politiko v imenu biologije - pa nimajo pojma o njej.

S temile gozdovi tezijo furt, kako da absorbirajo ogljikov dioksid pa to ... samo kdor zna malo mislt - vid da mam prav v prejsnjem postu.

poweroff ::

Glede tega da kapitalizem ustvarja nova delovna mesta - da jih morda ne tako, kot je ena stranka (mislim da je bla ZLSD ali pa SKD) obljubljala 100.000 novih delovnih mest.
    Po par letih so jih vprašali kako so izpolnili obljubo in - soočeni s konkretnimi podatki - so uspeli izdaviti le to, da so jih 100.000 sicer res ustvarili (novih), vendar se jih je medtem 120.000 zaprlo (za kar seveda niso oni nic krivi)

Saj bi se clovek smejal, samo je prevec zalostno.

To je bila ZLSD (v nasem "postsocializmu" -
    kjer pa je brezposelnost le padla zadnja leta)

Drugace pa dvoma ni - kapitalizem je ustvaril nekaj deset milijonov delovnih mest neto - v preteklem desetletju.

Kdor pravi da ne - laze.

Dej Thomas nehi takh vn metat!A po tvojem je ok, če so te prokleti hinavci iz aviana cel jadran zasvinjal z raznimi bombami pa podobnim sranjem!;((;((

Po tvoje je čist v redu, da so se znesl nad ljudstvom, ki ni blo nč krivo (razn tko da so miloševiča volil, če so ga sploh, saj so govoril, da je zanj glasvalo pol beograjskega pokopališča)

Če bi hotl Miloševiča bi ga že mel, prokleti američani pa so se hotl znebit bomb pa ostalga orožja, da bi povečal proizvodnjo!

Thomas, si brezupen primer, kot ti že vsi pravjo! :\

Freak ... spodobno se obnasaj.

Napadaj moje argumente - ne mene.

sorry ampak to so moji argumenti, zdej mi pa prosm povej, kdo je prvi začel koga napadat!

A to je zate argument?

Kaj pa Albanci?

Naj bi jih prepustili Milosevic-Seselj navezi?

ja a z bombardiranjem kosova pa niso ogrožal albancev:\ Najbrž je blo zarad tega tok beguncev. Sej Miloševiča& company bi mogl odstavt, ampak s tem oškodovat ljudstvo, prosm no!

Ah Freak ... na tole ti lahko odgovori tudi Aggressor. Če se mu ljubi.

Meni nej se opraviči zarad Amazonije.

Pravzaprav bi se glede tega morali opravičiti vsi Zeleni.

Ker so govorili dolga leta o tem, kako nam "gozdovi dajejo kisik".

V resnici nam dajejo in odvzemajo ENAKO 02 in dajejo in odvzemajo ENAKO C02 v atmosfero in iz nje.

In nobeden od njiju ni "dober" ali "slab". To je zelena mitologija.

Aja - meni so gozdovi všeč - četudi oddajajo dioksin. Pa ga ...

Omas: Kaj pa je po tvojem resnica?

mrbig ::

ne zaupaj nobenemu,posebej še politikom,ampak kaj češ višja sila.Od vseh mi je najbolj nagnusem Podobnik to mislim na obnašanje pa še kej drugega.Mladina,Telekom,"prodal" je Audija še pa še);(;(;(
    Bo že bolje

Thomas: ampak amo včasih. V eno 10 odstotkih. Je to uravnoteženo?

Robo: Za ZL. To o Tonetu Fornezziju ni nič novega. Še velik jih hodi. Mitja Meršol z dela tudi (in Delo je potemtakem povsem neodvisen časopis)

Aggressor
    Pisanja in govorice Spomenke Hribar v stilu Ustavite desnico so itak povsem zgrešena. Ona ne more biti objektivni presojevalec slovenske politike, ker je preveč enostranka in navijaška.
    "izsuljuje lastne zaveznike (SLS - glede volilnega sistema in Romane Logar)," Agressor o SLS ne bi izgubljal besed, ker so p Podobnik je baje že leto ali dve predsedn so vstopili v vlado razlagal, da ko bom on podpredsednik valde, da so bo navao marcedesa pa kaj vem kaj še vse. Preveč pragmatična stranka in ker jo, kakor pravi folk, zares zanimajo samo stolčki. SDS se v tem od njej razlikuje, ker vtraja pri svojem tudi za ceno, da ne bo pridejo v vladi ali da s tem odbijejo določene ljudi.
    "(odprava točkovnega sistema na hitro, brez pripravljene alternative, zaradi nabiranja političnih točk)," to mogoče res ni bila najbolj pametna poteza.
    "žrtvuje državno učinkovitost zavoljo lastnih pozicij (postavitev nekaterih ministrov, ki so povsem neustrezni)," ne vem kater minister, razen mogoče enega ali dva, ni bil ustrezen: Po mojem je bilo v vseh dosedanjih Drnovškovih vladah je bilo teh (neustreznih) veliko več.

Freak: Sem ne si želet, da kdaj SNS pride na oblast. Aja a ste slišali v kaj si je spremenil priimek primenoval Jelinčič: V Jelinčič Plemeniti he,he čisto resno!!

Cekr: Cerk to so dobr povedu, je pa samo žalostna slika naših medijev.

poweroff ::

O tem kako so NATOvci bombardirali tudi Albance (v Gredlici) - namerno - si pa preberite tukaj.

Toliko o njihovem brezmejnem človekoljubju.

Si le vse najdu!

Edino - kako je s kapitalizmom in ustvarjanjem delovih mest? A se se smejes?

ja sej natovci so pomojem tud tiste avtobuse pa traktorje zanalašč cilal! Sej pravm ameriki gre sam za dnar!;((
    1
    2
    3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

Ogljikov dioksid kot gorivo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
    12810603 (8704) Senitel
    »

Parlamentarne volitve

Oddelek: Loža
    442331 (1489) smash
    »

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
    49028717 (18756) iration
    »

Forum 21 rešitev za Slovenijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
    12230846 (28649) Thomas
    »

Navodila parlamentarcem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
    634479 (3967) rooster

Več podobnih tem