» »

Navodila parlamentarcem

Navodila parlamentarcem

«
1
2

TheJack ::

Dobro bi si bilo prebrati članek ''Banana diplomacija'', na strani 36 današnje Mladine. Izgleda namreč, da naši parlamentarci dobivajo navodila kar od ameriškega veleposlaništva v Ljubljani.
Nekateri člani slov. parlamentarne delegacije so pred potovanjem na zasedanje Interparlamentarne unije v Havani dobili pismo ameriškega veleposlaništva z navodili, naj se na Kubi srečajo z ''aktivisti za človekove pravice''.

Ne samo, da so Američani poteptali vse mednarodne konvencije o diplomatskih odnosih in slovensko zakonodajo, dotični ''incident'' po moje tudi resno odpira vprašanja slovenske suverenosti in samostojnosti.

Še bolj je zaskrbljujoče to, da razen v Mladini o tem pripetljaju niso poročali v nobenem slovenskem mediju, saj izgleda nekje obstajajo težnje, da se take stvari pometejo pod preprogo.

Toliko v razmislek. Kdor pa ob takih stvareh le odmahne z roko, pa naj čimprej preštudira slovensko ustavo in sam ugotovi v kako resnem položaju je država, kjer predstavniki zakonodajne oblasti in zakonito izvoljeni zastopniki državljanov dobivajo direktna navodila iz druge države.

Kdo so torej naši resnični oblastniki?
Bonis nocet, qui malis parcit.

OrlyTM ::

Naša vlada je ena taka čudna žverca. Če preveč spremljaš politiko, ti postane vroče. Kaj storiti ... žal bolj malo, ker ne moreš. Koga drugega volit ... pa saj so vsi isti.

urg...

sploh ne veš kaj naj si misliš ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Thomas ::

Ne lup se mi s politko igrat zdejle ... mam lih neki bistveno bl zanimivga. (Za PROTOKOL) :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Jah, se strinjam...
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

poweroff ::

Ja, na to zadevo sem vas mislil opozorit že včeraj.

Thomas - tipično! Ko si soočen z dejstvi da se ZDA do nas obnašajo kot do hlapcev, praviš da imaš nekaj bolj zanimivega za počet.

Toliko v razmislek vsem, ki mislite da nam bo v NATU kaj bolje. Tam bomo zadnji hlapci, pa se placevati bomo morali za članstvo.

Thomas ::

Seveda - pisanje Mladina je zate dejstvo - tipicno!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

abcde7 ::

Al pa za evropsko unijo: pri nas po TV samo tist dajo, kar dobrega povejo "Evropejci" o SLoveniji, kar pa slabega, pa ven "zrežejo"!;(

TheJack ::

Jap, Thomas, to, da so z ameriškega veleposlaništva pošiljali pisma (navodila kaj naj počnejo in s kom se naj sestanejo, ko bodo na Kubi) našim parlamentarcem, je dejstvo. To so, navsezadnje, Američani sami priznali, poleg tega pa obstajajo tudi materialni dokazi (dotična pisma) in pričevanja teh poslancev.

Thomas ::

Tudi ti lahko pišeš ameriškim poslancem in ministrom - če hočeš.

Tudi to tvoje pisanje ne bo "obvezno navodilo" - pač pa le način vplivanja.

To je zanje normalno.

Ne vem zakaj pa oni ne bi smeli delati istega?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TheJack ::

No comment :\

||_^_|| ::

Za moje pojme ma Thomas prou

rooster ::

Thomas: način vplivanja? Kakšna pa je možnost izbire? Najbrž demokratična...
;((
A s ti tut not padu?

Thomas ::

Lahko povedo Amerikancem naj se gredo solit s tisto skupino za človekove pravice na Kubi vred - in se gredo prijateljsko menit s Castrom

Naprimer ...

Sej nekateri ste za to varianto - ane?

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rooster ::

Zakaj pol ne storijo to američani, kateri tok mahajo s temi človekovimi pravicami? Aja...zato ker so kubanci komunisti in zato si ne zaslužijo bit ljudje....WTF?#$%???
A s ti tut not padu?

Koci ::

Ne nasedat tem nekakšnim proti ameriškim in protinatovskim akcijam ki jih širijo Združena lista, Jelinčič in podobni. Dejstvo verjento je, da tudi Amerika ni zlata in edino opevana država, vedndar pa druge izbire kot da gremo v Nato nimamo. Ali se ji torrej pridružimo in se tudi demokratičnemu svetu alu pa gremo nazaj na Balkan. Srednje poti v smislu nekakšne Švice namreč ni.

Thomas ::

A ti rooster - pa misliš, da je (kubanski) komunizem nekaj dobrega? ("ameriške") človekove pravice pa nepomembne v primeri z veličastnim Castrovim socializmom?

Dejte odkrito povedat nekateri tlele. Lepo recite:

  • ljubimo komunizem


  • sovražimo tiste, ki so nam ga vzeli/li>

  • živela Sovjetska Zveza


  • dol z imperialisti


  • In kar je še takega.

    Odkrito in naravnost tako povejte ane! Kaj se boste sprenevedali tako napol.




    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    poweroff ::

    Thomas: ameriško veleposlaništvo je tudi Mladini priznalo da je kontaktiralo parlamentarce.
    Sicer pa je razlika če pismo napišem jaz ali neka firma, ali pa ga napiše veleposlaništvo neke države.
    Če ga napiše ZDA je notri še podton - če boste pridni, vas sprejmemo v NATO... torej ne gre za nek nepomemben vpliv.

    KOCI: to je največja bedarija da če ne gremo v NATO gremo pa na Balkan. Jaz sem proti komnistični diktaturi, balkanskim poslovima in ostalim, samo sem tudi proti NATU - to pa zato, ker se sploh proti vsaki diktaturi. NATO je pa precej dikatorska organizacija, predvsem pa se je treba vprašati o stroških in koristih.

    Thomas ::

    "Groznja" - ne boste sli v NATO, ce boste podpirali Castra z obiski na Kubi, tamkajsnjo opozicijo pa ignorirali - se meni zdi - povsem ligitimna in v redu.
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    poweroff ::

    Thomas, ne vem zakaj si zaklenil temo o NATU, vsaj po mojem mnenju je tale tema namenjena dogodku v zvezi z ameriško diplomacijo, javno mennje o NATU pa je nov topic... po mojem mnenju. (OK, res sem nekaj omenjal servilnost slo diplomacije, pa vseeno).

    Anyway - take grožnje so seveda čisto legitimne, samo potem se moraš odločiti ali boš kar naprej v podrejenem položaju (v katerega se boš sam spravljal s svojimi nesmiselnimi željami) ali pa boš skušal ohraniti del neodvisnosti.

    Thomas ::

    "NATO sux" - mas topic o NATU.
    ---------------------------------------

    Legitimne so ... se torej strinjava.


    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    rooster ::

    Thomas: Sploh ni to to. Na živce mi gredo ljudje kateri niso pripravljeni razumet, da obstajajo ljudje z drugačnim mišljenjem in prepričanjem. Ampak takšni ljudje se največkrat znajdejo na mestih kjer krojijo usode narodov, ker za imet moč v rokah moraš bit vse prej kot pošten, odkrit...Ok, to ni zdaj pomembno. Ne trdim da je komunizem boljši od demokracije; ker ni. In tudi demokracija je točno nič boljša od komunizma. Problem je v izvedbi le teh. Ta današnja demokracija se ne izvaja idealno, ker se tudi ne more, ker smo "samo" ljudje. Ok, tudi to me ne skrbi pretirano. Skrbi pa me, da se nam ne obeta svetla prihodnost če se gibljemo v tej smeri kot kaže. Preveč bogatstva se nabira na eni strani in preveč nezadovoljstva na drugi. In ko zaradi prevelike "napetosti" poči, vemo dobro kaj se zgodi. Zadnjo lekcijo smo imeli LE 50 let nazaj. Po tvojem so protestniki proti globalizaciji nostalgiki, al pa teroristi kateri hočejo razbiti "blagostanje" sveta?
    Glede vstopa v EU se strinjam z Matthai-em, pa tudi s Koci-jem - sam tisto "nazaj na balkan" razumem kot zaostajanje slovenije proti svetu v primeru da se ne včlanimo v EU, kar je tudi logično; ni dobro scati proti vetru...
    A s ti tut not padu?

    Thomas ::

    Jasno, da sem proti protestnikom, ki razbijajo izlozbe.

    Jasno, da sem pripravljen pa miroljubno debatirat.


    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    TheJack ::

    Thomas, prenehaj se smešiti. Tvoji posti so sicer v čisto ameriškem slogu (moje mnenje je edino pravilno, vsa druga so napačna in jih je treba zatreti), ampak lahko bi se vsaj toliko potrudil (in to velja tako za tale topic, kot za vse ostale, kjer sva se srečevala), da bi napisal pretehtano, argumentirano in nezafrkljivo mnenje (torej ne v smislu, jaz imam prav in pika, ti si pa butelj in skrajnež). Kot sem ti že enkrat povedal: tvoji posti in ''argumenti'' v njih so šolski primer, kako se NE debatira. Dva, trije stavki, s katerimi vehementno odgovarjaš tudi na dolge, argumentirane in pretehtane poste, so sramota za tale forum. Imaš se za nekakšnega ''velikega bwano'' foruma, hkrati pa nisi sposoben skupaj spraviti celovitega mnenja, ki bi bil daljši od nekaj stavkov. Ne, ne gre za ''prosti spis'', kot si se nekoč izrazil, ampak za celovito argumentiranje svojih trditev, kar je pri razpravljanju o težkih temah (kot je tale in tista o Natu) ne le zaželjeno, ampak nujno potrebno.



    Dokler ne boš dokazal nasprotno (in to lahko narediš le na en način), moje mnenje o tebi stoji: Resna debata s tabo je nemogoča, saj izgleda ne poseduješ dovolj razuma, da bi se kateregakoli problema loteval še kako drugače, kot le zgolj površinsko in površno ter v nekaj stavkih.

    rooster ::

    Ja samo protestnikom se ne splača miroljubno debatirat, ker bi s tem dosegli popolnoma nič. Debatirajo lahko samo dva nasprotnika, katera imajo oba pištolo v roki, al oba bokser na pesti. Nažalost...
    A s ti tut not padu?

    Thomas ::

    Precej pameten se zdis samemu sebi TheJack.

    Ampak mislim, da precej brez razloga - saj v resnici ste vi (levicarji?) tisti, ki so bili nesposobni ovreci tisto moje razglabljanje, da ce hocemo kupovati Zahodne izdelke - potem moramo TJA tudi prodajati.

    Naprimer.
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Thomas ::

    Debatirat se da tudi brez pesti rooster.



    Samo v temle topicu bolj tezko - zgleda.



    Jest pravim, da je kapitalizem v preteklem desetletju ustvaril nekaj deset milijonov neto delovnih mest - nasprotniki pa najprej, da se jim to zdi smesno - malo kasneje pa nic.



    Se malo kasneje pa, da sem jest nesposoben razmislanja.



    :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    TheJack ::

    Kdaj je kdo kaj rekel (še posebno jaz) proti proti prodajanju izdelkov na zahod? Sem pa proti trgovanju SAMO z zahodom.
    BTW, ti si takrat trdil, da če hočemo trgovati z zahodom, moramo vstopiti v vojaški pakt. Teh, blago rečeno, ''zanimivih'' trditev nisi dokazal (nisi niti poskušal?



    Razglabljanje? Tistim parim stavkom ti praviš razglabljanje?

    Kar se tiče nesposobnosti ovrečitve trditev: Enemu bedaku sto učenjakov ne more odgovoriti.



    Z zadnjim postom pa si še v celoti potrdil moje trditve o tebi (o površnem obravnavanju zapletenih problemov). Hvala.

    rooster ::

    Thomas: ne razumi me narobe; hotel sem reči, da pogovarjajo oz. pogajajo se lahko samo enakovredni nasprotniki. Močnejši (beseda je tudi orožje) vedno uveljavi svojo voljo. Nasilje je vedno, le da psihološko nasilje vedno bolj zamenjuje fizično. Kar je za moje pojme isto oz. z drugimi besedami: napredek v "humanosti" človeške vrste je enak 0.
    Take trditve da je kapitalizem ustvaril blablabla...se tudi meni zdilo smešne. Jaz lahko rečem, da so kapitalisti pobili par 100.000 afričanov s tem ko so zažgali ogromen presežek pšenice, da ne bi preveč padla cena, pa da kok življenj so rešili komunisti ko so omogočili tudi revnim osnovno zdravstveno nego...Takim stvarem se da zmanipulirat 101 dokazljivih resnic in prav toliko neresnic. Zato so tudi po mojem taki argumenti smešni.
    A s ti tut not padu?

    Thomas ::

    Definitivno, da splošna zdravstvena oskrba, ki so jo marsikje uvedli komunisti, je zelo izboljšala kvaliteto življenja.



    Cena, ki jo je bilo treba plačat zaradi komunizma - je bila pa še višja.



    Tudi fašizem je mogoče z nekaterih aspektov hvaliti.



    Ampak - če potegnemo najboljše iz obeh sistemov - je to nauk, naj se ne ponovita.



    Res je tudi, da parlamentarna demokracija s tržnim gospodarstvom še ni noben idealen sistem - toda ZDALEČ boljši.



    Sploh se ne strinjam, s tabo rooster da je "psihološko nasilje lahko še hujše".



    A to ti trpiš a kaj - ko jest tlele "tupim"?



    S tabo TheJack - je pa nekoliko težko. Rečem ti le to, da 80% tistega, kar potrebuješ ti in mi vsi skupaj - prihaja iz Zahoda. Zato moramo tja tudi prodati 80% tistega, kar naredimo. Če želimo "priti skozi". Zato se moramo v Zahod integrirati tudi politično in vojaško - sicer ne bomo sfolgal.



    Seveda pa jest isto kakor nam, privoščim tudi Kitajcem, Rusom in Srbom ... vsem.



    Vi (levičarji?) pa to potem imenujete "imperializem", "desno republikanstvo", "arogantnost", vsiljevanje lastnega mnenja" ... pa ne vem kaj še vse. Razen tega potem ti začneš še z zmerljivkami, ki ciljajo na mojo domnevno nizko inteligentnost.



    Lahko verjameš TheJack - da sem bistveno inteligentnejši od tebe.



    Po mojem to celo veš - in ti je zoprna misel, da bi utegnil imeti tudi bolj prav kot ti.

























    :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    rooster ::

    Cena ki je bila plačana zaradi komunizma je še višja?? hmm..let`s see; recimo da bi po vojni pri nas prevzeli oblast ex. domobranci al kdo drugi. Koliko komunistov bi postrelili po gozdovih? Najbrž vse...Če bi v Rusiji bil car namesto KP, bi namesto gulagov zgradili počitniške domove za boljševike? Dvomim. Jugoslavija je krvavo razpadla ker je bila 40 let pod komunizmom? Se je zaradi tega vsem odtrgalo? Spet dvomim. Borili so se za nadzor ozemlja, za prevlado nekoga nad nekom drugim. Torej lahko brez pomiselkov rečem da je bila to cena za demokracijo. Kako so američani šteli mrtve v Vietnamu? Vietkongovci, jenkiji in nedolžni, vsi so bili mrtvi zaradi komunistov.... pa ja...
    Jaz trpim ko ti tupiš?:)) Kje pa, sem dal skozi dosti izkušenj, tako da se mi tvojo vsiljevanje zdi kot topel burek...Občutek mi pravi da si še precej mlad, da nisi še nikoli začel živet. Pa prav bogi se mi zdiš, ko se tako skrivaš pred resnico in sam sebe slepiš z nekimi iluzijami o nekem boljšem svetu. Thomas tebe je strah samega sebe.
    Pa ne se užalit, samo debatiramo>:D
    A s ti tut not padu?

    Thomas ::

    Eh dej no rooster ...

    Ne zdi se mi vredno trudit s politiko tolk - da bi debatiral s tabo ...

    Izvoli obdržat svoje mnenje!

    :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    rooster ::

    Ma ni blema Thomas, samo če se ne misliš ukvarjat, pol ne širit neresnic o stvareh katerih ne poznaš...8-)
    A s ti tut not padu?

    TheJack ::

    O, dio mio... Pogledal sem svoje poste - nizke inteligence ti ne očitam nikjer, pač pa pomanjkanje razuma in površnost pri obravnavanju problemov. To sta pak dve različni stvari.

    Lahko verjameš TheJack - da sem bistveno inteligentnejši od tebe.

    Ta stavek, Thomas, pove veliko o tebi. Vedi le, da je med samozavestjo ter samozaverovanostjo in prepotentnostjo majhen korak.

    Pomembno je še nekaj. Tudi če si superinteligenten - meni tega še nisi pokazal.

    Malce samokritičnosti ti ne bi škodilo.

    Lp

    Thomas ::

    TheJack

    "O, dio mio... Pogledal sem svoje poste - nizke inteligence ti ne očitam nikjer"

    "hkrati pa nisi sposoben skupaj spraviti celovitega mnenja, ki bi bil daljši od nekaj stavkov"

    "Resna debata s tabo je nemogoča, saj izgleda ne poseduješ dovolj razuma, da bi se kateregakoli problema loteval še kako drugače, kot le zgolj površinsko in površno ter v nekaj stavkih"


    LOL! :D:)):)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    TheJack ::

    O, dio mio... Pogledal sem svoje poste - nizke inteligence ti ne očitam nikjer, pač pa pomanjkanje razuma in površnost pri obravnavanju problemov. To sta pak dve različni stvari.

    TheJack ::

    Če se ti zdi, da sem te žalil, se opravičujem. Hkrati pa se bom poskušal v nadalje vzdržati političnih komentarjev na tem forumu.

    Lp

    Thomas ::

    Nizke inteligence ne - pač pa pomanjkanje razuma in površnost pri obravnavanju problemov

    Ja zdej mi je pa odleglo ... to je pa čist neki druzga ... aha ... seveda! :D

    Hehe The Jack - hec more bit!

    "Hkrati pa se bom poskušal v nadalje vzdržati političnih komentarjev na tem forumu. "

    Le zakaj? Sooči svoja mnenja z drugimi, pretehtaj, premisli, prepričaj ... spremeni svoje mnenje, če vidiš, da je trhleno - da je od drugega solidnejše!

    Temu so debate namenjene. Svobodni izmenjavi idej. Na tem tudi temelji moč Zahoda.


    :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Thomas ::

    Katere neresnice pa jest sirim rooster

  • da kapitalizem proizvaja delovna mesta


  • da je demokracije boljsa kot vsaka diktatura


  • da komunizem ni boljsi od fasizma


  • da gozdovi neto ne sprejmejo vec ogljikovega dioksida, kot ga oddajo


  • da ne mores kupovati pri bogatih, ce prodajas samo revnim


  • da je NATO boljs izbira od Kitajske ali Rusije


  • Kaj od tega je neresnica? :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    TESKAn ::

    - da gozdovi neto ne sprejmejo vec ogljikovega dioksida, kot ga oddajo


    Hm, to ze ni resnica, kr kokr vem, gozdovi sprejemajo CO2 in ga spreminjajo v KISIK, ki ga pol oddajajo. Torej ne oddajajo CO2.
    Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
    ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

    Thomas ::

    TESKAn



    Kolikor ves ja!



    Ampak lahko pa premislis nekoliko bolje:



    Kam gre C, ko ga zapusti O2?



    V debla, liste in korenine dreves.



    Potem, ko drevo slejkoprej razpade - se C spoji s kisikom - in ogljikov dioksid je nazaj v atmosferi.



    A je to tako tezko razumeti?



    :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    poweroff ::

    Thomas - glede delovnih mest te bom potolkel z lastnim argumentom... kaj pa praviš na Rusijo in Kitajsko. Državi, ki sta bili zaostali za par stoletij, je komunizem popeljal med svetovni velesili, ki posedujeta celo jedrsko tehnologijo in posegata po vesolju. Milijoni pa imajo kruh in delo, in nek standard - prej ga niso imeli.

    Kaj praviš na to, ha?
    No, jaz pravim da je to sicer res, samo da sta ta dva režima tudi pobila precej ljudi in jih precej zasužnjila. Pravim pa tudi da je podobno delal zahodni režim, sicer v bolj soft obliki, a vseeno.

    Sicer pa Thomas, poglejmo malo tvoje "resnice":

    • da kapitalizem proizvaja delovna mesta - jaz pravim da hkrati s tem tudi izkorišča tretji svet. Zato da mi dobro živimo nekje umirajo! In zato da na Zahodu dobro živijo so pri nas reveži.
    • da je demokracije boljsa kot vsaka diktatura - vendar pa ima vseeno svoje napake zato je jaz ne bi slepo hvalil in častil.
    • da komunizem ni boljsi od fasizma - tukaj se povsem strinjava. Moj dodatek je še da je NATO "demokracija" = fašizem v mild obliki (odnos ZDA do nas in sploh vsega sveta, NATOvo nespoštovanje mednarodnega prava in politika moči,... o tem sem že dovolj pisal).
    • da gozdovi neto ne sprejmejo vec ogljikovega dioksida, kot ga oddajo - o tem ne vem kaj dosti, ampak glede na prejšnjo razlago se mi zdi da je vseeno razlika ali ga oddajo v zemljo ali v zrak. V zrak ga oddajo z izgorevanjem, če se ne motim - se pravi zopet vpliv človeka, ki izrablja fosilna goriva...
    • da ne mores kupovati pri bogatih, ce prodajas samo revnim - če mi prodajamo v Rusijo in exYugo je povsem vseeno če mi mislimo da so oni revni (ali pa če so res) - dokler nam plačajo. V ekonomiji denar ne smrdi, pa če ga dobiš od ZDA ali od Rusov. Zakaj torej ne TUDI od Rusov?
    • da je NATO boljs izbira od Kitajske ali Rusije - s tem se čisto strinjam, ampak - ali nevključitev v NATO pomeni izbira Rusije in Kitajske? NE - lahko si proti obema. Lahko si nevtralen.

      Aja, še malo samoreklame - stališča, ki jih tule izražam glede EU in NATA so identična stališčem skupine Neutro. Če bi se nam kdo pridružil, naj mi piše.

    TheJack ::

    Thomas: Samo še zadnji komentar: Političnih komentarjev se bom vzdržal zato, ker na tem forumu vodijo v slepo ulico. Razloge si preberi v topicu ''NATO sux'', se mi zdi v mojem predzadnjem postu.

    Poleg tega pa imam v kratkem izpit: Gospodarski sistemi in politika. To bo še zabavno!

    Lp

    Thomas ::

    Matthai

    "da kapitalizem proizvaja delovna mesta - jaz pravim da hkrati s tem tudi izkorišča tretji svet. Zato da mi dobro živimo nekje umirajo! In zato da na Zahodu dobro živijo so pri nas reveži."

    To je precej razširjena neumnost. Ampak če bi reveži kar nenadoma izginili s planeta - če bi bilo najrevnejših 150 držav nenadoma praznih - bi bil ostanek prav tako bogat kot je sedaj.

    Zginili seveda ne bodo - ampak obogatijo - bo zdaj bogatim še bolje.

    Če bi izginilo prebivalstvo najbogatejših 50 držav - bi pa revni ostali najmanj tako revni. Če bi bogati ubobožali - bi bili revni še revnejši.


    "da je demokracije boljsa kot vsaka diktatura - vendar pa ima vseeno svoje napake zato je jaz ne bi slepo hvalil in častil."

    Preberi PROTOKOL - zame je tale samo stopnica za naprej. Daleč naprej.

    "da komunizem ni boljsi od fasizma - tukaj se povsem strinjava."

    Okay.

    "Moj dodatek je še da je NATO "demokracija" = fašizem v mild obliki (odnos ZDA do nas in sploh vsega sveta, NATOvo nespoštovanje mednarodnega prava in politika moči,... o tem sem že dovolj pisal)."

    Alternative - so kvečjemu slabše. IMO.

    "da gozdovi neto ne sprejmejo vec ogljikovega dioksida, kot ga oddajo - o tem ne vem kaj dosti"

    Okay.

    "ampak glede na prejšnjo razlago se mi zdi da je vseeno razlika ali ga oddajo v zemljo ali v zrak."

    Nič ogljikove dioksida ne gre v tla s posredovanjem dreves. Kvečjemu se ga kaj sprosti, ko razpade kacijev karbonat - ko živa bitja ekstrahirajo kalcij. Samo to je malenkost. In je tudi krožna sprememba.

    "V zrak ga oddajo z izgorevanjem, če se ne motim"

    Ali pa z gnitjem. Ali pa ko ga (po)žro in prebavijo živali. Ali pa - ko se vžge sam. Gozdni požari so bili normalen pojav davno pred človekom. Ko se nabere dovolj lesa ali zgnije (v vlažnih tropih) ali pač zgori - v sušnih krajih. Ponavadi vsakega malo.

    " - se pravi zopet vpliv človeka, ki izrablja fosilna goriva..."

    Seveda. To pa vsekakor. Ampak je to ogljik v obliki ogljikovega dioksida nekoč v atmosferi že bil. Večino zemeljske zgodovine ga je bilo več kot zadnjih nekaj deset milijonov let.

    "če mi prodajamo v Rusijo in exYugo je povsem vseeno če mi mislimo da so oni revni (ali pa če so res) - dokler nam plačajo. "

    Nimam nič proti. Samo podjetja, ki si tam (ali kjerkoli) naberejo dolžnikov - naj ne hodijo po "tolažbo" v državni proračun.

    "V ekonomiji denar ne smrdi, pa če ga dobiš od ZDA ali od Rusov. Zakaj torej ne TUDI od Rusov?"

    Tudi od Rusov. Ampak ne moremo pričakovati, da bodo lahko plačali več kot zaslužijo.

    Zavzemam se za integracijo Rusije. Ampak NE po njihovih šegah.

    "Lahko si nevtralen."

    Nekdo mora sponzorirati to nevtralnost. Trenutno nam jo. NATO.

    TheJack

    Nobene slepe ulice ni. Kvečjemu potreba (ponovnega) razmisleka.
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Koci ::

    Rooster: Janso je, d ane mormeio biti enkovreden partner Američanom. Ne se slepit, tako kot v prejšnejem sistemnu nismo bili enakopraven partner Srbom. Smo premasjhni. Američanom je lahko enavreden partner samo Kitajska ali Rusija (pa še ta več ne povsem).
    Še vendo pa se je boljše povezovati z Američani, kot z diktatorji na Kubi, kot to zdaj počne Jelinčič (debil).

    Aggressor ::

    Kar se gospodarstva tiče, se bom komentarja vzdržal, saj mi že Thomasov komentar o položaju ljudi v tretjem svetu da jasno vedeti, da o zadevi nima pojma. Naj sam pogrunta, zakaj. Bi ga pa povprašal, kje je zasledil,d a je bila količina ogljikovega dioksida v preteklosti višja kot danes. Prav tako bi ga opomnil,da ogljikov dioksid nastaja šele pri 400 stopinjah celzija, da se pri gnitju ne sprošča pretirano veliko ogljikovega dioksida in pa, da gozdni požari predtavljajo le majhen del emisij.
    en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

    Thomas ::

    Aggressor

    "ogljikov dioksid nastaja šele pri 400 stopinjah celzija"

    Ti Aggressor maš 400O Celzija v pljučih - da izdihavaš CO2???

    A zdej vidiš, da nimaš pojma? :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    bostjan1s ::

    Vse ima ze nek pomen, ce ne kratkorocen, pa dolgorocen. Ziher nebo nikol noben v svojo skledo pljuval :)

    Thomas ::

    Kar se CO2 tiče ... se bo Aggressor moral umaknit. Se pravi sprejeti moja stališča. :D
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Aggressor ::

    hehehe..

    Thomas, po tvojem bi vsi nekaj morali, kajneda? Posebej če gre za tvoja stališča. Tipično.

    Torej, jaz sem se omejeval na tvojo trditev, da CO in CO2 nastajata spontano po razkrojevanju. To ni res. Seveda pa je res, in pri tem si izumil toplo vodo, da CO2 nastane pri dihanju. Česar pa nisem imel v mislih.

    en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

    Thomas ::

    Aggressor

    "Strikas" in izmikas se! Vsak, ki se le malo spozna na kemijo ve, da je koncni produkt razkroja organskih snovi CO2 in voda.

    Vmes gre sicer lahko tudi za metan in podobne zadeve, vendar na koncu je to TO!

    Samo s tem tebi propadejo tvoje teze o ogljikovem dioksidu.

    Bod saj tolk da priznas - namesto da spet opletas kaj da je zame tipicno!

    :)
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
    «
    1
    2


    Vredno ogleda ...

    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

    Ogljikov dioksid kot gorivo? (strani: 1 2 3 )

    Oddelek: Znanost in tehnologija
    1289677 (7778) Senitel
    »

    Jedrska plovila v slovenskem morju?

    Oddelek: Loža
    422234 (1898) poweroff
    »

    goljufije v politiki (strani: 1 2 3 )

    Oddelek: Loža
    1166495 (5665) Thomas
    »

    NATO sux! (strani: 1 2 3 )

    Oddelek: Loža
    1316087 (5066) poweroff
    »

    "Liberalizem" (strani: 1 2 3 )

    Oddelek: Loža
    1287291 (6196) Thomas

    Več podobnih tem