Forum » Loža » Zeleni prehod je nateg
Zeleni prehod je nateg
Polda ::
4 leta nazaj sem dal narediti sočno elektrarno.
Plačevali smo 8 eur mesečno novembra 2024 pa smo dobili 51 eur.
Vsako leto smo konec leta pridelali višek 1 megavata.
Lansko leto so zagrozili z višjimi tarifami OK sem si rekel takoj novembra 4 ali 5 ugasnil toplotno črpalko in zakuril peč na drva na katera kurim še danes. Konec leta 2024 smo tako imeli skoraj 4 megavate presežka.
Delam elektriko in na koncu sem še kaznovan to je zeleni prehod kjer se ob višku pridelane elektrike bolj splača ogrevat na drva. Najraje bi vzel kramp in razbil vse celice dol iz strehe in jih peljal pred agencijo za energijo razen če Golob ne naredi videa na instagramu ob katerih urah naj se ogrevam s toplotno črpalko, da ne bom zaradi tega kaznovan.
Pošteno bi bilo če nam nabijajo toliko omrežnine, da mi povrnejo tiste 4 megavate katere sem jim dal. 4 megavate to je za 4-5 mesecev elektrike za 1 gospodinstvo ampak to koliko jim daš ni pomembno važno samo koliko oni lahko vzamejo.
Zeleni prehod je nateg.
Plačevali smo 8 eur mesečno novembra 2024 pa smo dobili 51 eur.
Vsako leto smo konec leta pridelali višek 1 megavata.
Lansko leto so zagrozili z višjimi tarifami OK sem si rekel takoj novembra 4 ali 5 ugasnil toplotno črpalko in zakuril peč na drva na katera kurim še danes. Konec leta 2024 smo tako imeli skoraj 4 megavate presežka.
Delam elektriko in na koncu sem še kaznovan to je zeleni prehod kjer se ob višku pridelane elektrike bolj splača ogrevat na drva. Najraje bi vzel kramp in razbil vse celice dol iz strehe in jih peljal pred agencijo za energijo razen če Golob ne naredi videa na instagramu ob katerih urah naj se ogrevam s toplotno črpalko, da ne bom zaradi tega kaznovan.
Pošteno bi bilo če nam nabijajo toliko omrežnine, da mi povrnejo tiste 4 megavate katere sem jim dal. 4 megavate to je za 4-5 mesecev elektrike za 1 gospodinstvo ampak to koliko jim daš ni pomembno važno samo koliko oni lahko vzamejo.
Zeleni prehod je nateg.
socialec ::
Nisi prav ravnal glede tistih 4 MWh viškov to leto, sedaj je, vsaj po zagotovilih od vlade neodvisne Agencije RS za energetiko, vsaka raba pravična, dokler je pravična omrežnina plačana. Za drugo leto bo drugače, pač spremljaj dogajanje. Mi smo sicer podarili še vedno ogromnih 1,9 MWh ampak zadnjič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
nokken ::
Pošteno bi bilo če nam nabijajo toliko omrežnine, da mi povrnejo tiste 4 megavate katere sem jim dal.
Zares je edino kar bi bilo posteno da ti placajo oddano elektriko po toliko kot je elektrika tisti momemnt kot jo oddas in porabljeno elektriko po ceni kot je tisti moment ko jo porabis. Pa seveda placas polno omreznino ker omrezje rabis tako za odjem kot oddajo. Ampak ti si ta "zeleni prehod" razumel kot da bos imel po tistem ko postavis SE vse dozivljensko zastonj in potem ko to ni, stvar rata nateg.
dreta ::
Ne vem zakaj podarjate viske? Prestavite se na Suncontract platrormo in boste lahko viske porabili na vikendu, pri starsih, prijatelji ali pa jih prodali.
wcpapir ::
Nikakor mi ni jasno zakaj si se ogreval na drva ob višku energije, s tem nisi nič prihranil.
Računica nepismenega.
Računica nepismenega.
dreta ::
tikitoki ::
Pošteno bi bilo če nam nabijajo toliko omrežnine, da mi povrnejo tiste 4 megavate katere sem jim dal.
Zares je edino kar bi bilo posteno da ti placajo oddano elektriko po toliko kot je elektrika tisti momemnt kot jo oddas in porabljeno elektriko po ceni kot je tisti moment ko jo porabis. Pa seveda placas polno omreznino ker omrezje rabis tako za odjem kot oddajo. Ampak ti si ta "zeleni prehod" razumel kot da bos imel po tistem ko postavis SE vse dozivljensko zastonj in potem ko to ni, stvar rata nateg.
Vse pogosteje ima elektrika negativno ceno Oz. Places, da Jo kdo vzame.
Jebiga, zelena energija je prinesla dolocene absurd.
Koliko viskov imas sedaj (pozimi), ko nam tvoji "viski" dejansko koristijo?
Zdaj trenutno še nič, je komaj začetek leta - fotovoltaike, elektrike, pravične omrežnine, pogodbenega letnega netiranja, si nismo izmišljali mi, mi smo samo vložili svoja sredstva ob nekje 25% državne ekosklad subvencije.
Nič ne rabim imet zastonj naj mi plačajo višek konec leta.
kow ::
Ni neumno, ampak bistvo. Proizvedena elektrike ni mogoce hraniti za daljsa obdobja. Poceni energija, je za vecino casa resen problem. Ni pa resen za oblacne in kratke dneve. Nobenega pametnega razloga ti, da ti sodrzavljani se naprej subvencioniramo. Razen, seveda ce ti je drzava pravno zavezana to placati. Ce ti je, ti predlagam tozbo. Morda bos sedaj tudi bolj razumel ljudi, ki ze ves cas govorijo, da je drzava "mafija".
kriptobog ::
Ni neumno, ampak bistvo. Proizvedena elektrike ni mogoce hraniti za daljsa obdobja. Poceni energija, je za vecino casa resen problem. Ni pa resen za oblacne in kratke dneve. Nobenega pametnega razloga ti, da ti sodrzavljani se naprej subvencioniramo. Razen, seveda ce ti je drzava pravno zavezana to placati. Ce ti je, ti predlagam tozbo. Morda bos sedaj tudi bolj razumel ljudi, ki ze ves cas govorijo, da je drzava "mafija".
Zakaj bi kdo tožil že sedaj? Naj se lepo drži svojih pogodb ob upoštevanju po-novem-pravično-zaračunane-omrežnine, ki pa se menda že spreminja, na boljše ali slabše?
Zeleni prehod ni samo nateg. Je kar vse. Nateg, priloznost, lobiranje, politicni aspekt, ekologija. Lepa minestra.
Tozil, ce misli, da se drzava kje ne drzi dogovora. Ce pa meni, da drzava nima moci in zakonske podlage spreminjati ceno omreznine, ja samo naiven.
Zakaj bi kdo tožil že sedaj? Naj se lepo drži svojih pogodb ob upoštevanju po-novem-pravično-zaračunane-omrežnine, ki pa se menda že spreminja, na boljše ali slabše?
Tozil, ce misli, da se drzava kje ne drzi dogovora. Ce pa meni, da drzava nima moci in zakonske podlage spreminjati ceno omreznine, ja samo naiven.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Zeleni prehod ni samo nateg. Je kar vse. Nateg, priloznost, lobiranje, politicni aspekt, ekologija. Lepa minestra.
Mi smo bolj enostavni in konformistični, plačujemo davke, ob katerih se varneje počutimo, čeprav porabljeni za Litijske, računalnike, TEŠe, zamejitev cen EE itn.. Tudi poštene omrežnine. Če se percepcija varnosti in poštenosti spreminja skozi čas, najprej poiščite odgovorne, če ostane prostor na drogovih, pa še nas, skromne zasebne investitorje.
Trenutno pravično zaračunana omrežnina je za nas super :D Vse je odvisno od perspektive in količine porabljene EE, ki naj bo čim bližja izvozu PV EE.
Zgodovina sprememb…
shmandi ::
Nikakor mi ni jasno zakaj si se ogreval na drva ob višku energije, s tem nisi nič prihranil.
Računica nepismenega.
Folk je pac neumen.
Zakaj smo zdaj samooskrbni neumni ?
Imam 80 metrov suhih drv 12 hektarjev gozda 4 megavate viška.
Je res preveč, da zahtevam, da mi plačajo tistih 4 megavatov katere sem dal nazaj državi ? Predlagam, da svojemu šefu rečeš, da bos svoje nadure ti plačal njemu.
Seveda, ne zahtevaj vračila ampak jih porabi, teh 4 MWh ni ravno nekaj, da se ne da porabiti. Imaš bazen, ogrevan dovoz, TČ, EV, savno? Razen TČ nimaš, a? :D
Omrežnina bo enako pravično zaračunana, samo res pazi na konice - še sam si lahko nastaviš višjo na rezervo. Če boš pa preveč pazil in optimiziral, boš pa imel nižjo dogovorjeno moč naslednje leto, spet greznica po drugi strani!
Aja, ali pa počakamo do novih pravičnih pravil, izgleda ugodnejših :D
Omrežnina bo enako pravično zaračunana, samo res pazi na konice - še sam si lahko nastaviš višjo na rezervo. Če boš pa preveč pazil in optimiziral, boš pa imel nižjo dogovorjeno moč naslednje leto, spet greznica po drugi strani!
Aja, ali pa počakamo do novih pravičnih pravil, izgleda ugodnejših :D
Seveda, ne zahtevaj vračila ampak jih porabi, teh 4 MWh ni ravno nekaj, da se ne da porabiti. Imaš bazen, ogrevan dovoz, TČ, EV, savno? Razen TČ nimaš, a? :D
Aja, počakajmo do novih poštenih pravil :D
Pa naj višek elektrike poravnajo z omrežnino ali spet rabijo narediti nov softver ?
Ta država je dobra samo, ko pobira in lupi narod in nov davek na davek...
Magic1 ::
Zakaj si ugasnil TČ?!? Kot prvo izklopi grelce na Tč. Že pri 15 let stari plinski peči je poljubno nastavitev moči, časovnic, ni hudiča da TČ nima podobno.
Najbolj so zdaj glasni tisti, ki so si nabil 20kW sončno, da jim štrom gleda iz riti. In zdaj piskajo, ko je treba plačevat več kot 10EUR za položnico. Njim se zdi samoumevno, da pridejo pozimi domov, nažgejo 15kW porabnikov in koristijo poleti generirano elektriko. Še vedno jo lahko normalno koristiš, samo konstantno čez dan, za kar je TČ idealen. Samo ne dela to tako kot peč s zalogovnikom. To mora delat 24/7.
Drugače se pa spokaj dol iz netmeteringa, ker ti po novih pravilih lahko viške izplačujejo!
Najbolj so zdaj glasni tisti, ki so si nabil 20kW sončno, da jim štrom gleda iz riti. In zdaj piskajo, ko je treba plačevat več kot 10EUR za položnico. Njim se zdi samoumevno, da pridejo pozimi domov, nažgejo 15kW porabnikov in koristijo poleti generirano elektriko. Še vedno jo lahko normalno koristiš, samo konstantno čez dan, za kar je TČ idealen. Samo ne dela to tako kot peč s zalogovnikom. To mora delat 24/7.
Drugače se pa spokaj dol iz netmeteringa, ker ti po novih pravilih lahko viške izplačujejo!
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Miki N ::
OP, glede drv in hoste ne skrbi. Kurjenje ti bodo prepovedali, hosto pa obdavčili in se ne boš več rabil s tem sekirati.
Ok, če bova tule idealizirala in filozofirala, se umikam iz teme, sam gledam praktično, v okviru pravičnega občutenja varnosti, ne morem čakati nedoločen čas na primerno poravnavo planetov s tolerancami ali brez njih :D
stara mama ::
Ne vem zakaj podarjate viske? Prestavite se na Suncontract platrormo in boste lahko viske porabili na vikendu, pri starsih, prijatelji ali pa jih prodali.
Še kar vztrajaš pri njihovi nagnusni politiki?
Da plačaš skoraj 400EUR zato da jim omogočiš zmanjševanje/ugašanje svoje lastne elektrarne?
Da ne govorimo o vseh webinarjih in poskusih upravičevanja neupravičenih stroškov v osnovi zajebanega poslovnega modela, kripto/NFT mahinacijah, ....
Očitno vas je dost, da še niso zaprli.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Zakaj si ugasnil TČ?!? Kot prvo izklopi grelce na Tč. Že pri 15 let stari plinski peči je poljubno nastavitev moči, časovnic, ni hudiča da TČ nima podobno.
Najbolj so zdaj glasni tisti, ki so si nabil 20kW sončno, da jim štrom gleda iz riti. In zdaj piskajo, ko je treba plačevat več kot 10€ za položnico. Njim se zdi samoumevno, da pridejo pozimi domov, nažgejo 15kW porabnikov in koristijo poleti generirano elektriko. Še vedno jo lahko normalno koristiš, samo konstantno čez dan, za kar je TČ idealen. Samo ne dela to tako kot peč s zalogovnikom. To mora delat 24/7.
Drugače se pa spokaj dol iz netmeteringa in ti po novem viške plačujejo!
Iz 8 eur na 51 eur je malo več kot samo 10 eur.
Moja elektrna ima slabih 12 kwp.
link_up ::
noben nateg, krasna ideja prej! samo ne smes dat opicam v izvedbo...netmetering, svasta...mesh reinvented.
rabis strom? izvoli 10kWh baterijo in 5kW elektrarno. Tudi pozimi pridelas kaksne kilovat ali dva. Varcna oprema in si zmagal brez poseganja v lagodje.
avte nej pa ze enkrat zacnejo strihat s celicami, pa kaksnih 10s naj jim dodajo od 0-100km/h pa bo vse lazje.
rabis strom? izvoli 10kWh baterijo in 5kW elektrarno. Tudi pozimi pridelas kaksne kilovat ali dva. Varcna oprema in si zmagal brez poseganja v lagodje.
avte nej pa ze enkrat zacnejo strihat s celicami, pa kaksnih 10s naj jim dodajo od 0-100km/h pa bo vse lazje.
In and Out
kriptobog ::
Računica nepismenega.
Folk je pac neumen.
Je res preveč, da zahtevam, da mi plačajo tistih 4 megavatov katere sem dal nazaj državi ? Predlagam, da svojemu šefu rečeš, da bos svoje nadure ti plačal njemu.
Jah na začetku ne info nisi podal. Potem pa ugasni elektrarno ko proizvede dovolj in ne boš imel skrbi z viškom. Pojdi pa k ponudniku, ki odkupuje viške. Državi jih že nisi dal.
In svoje nadrue plačam šefu že zdaj. Sem sam svoj šef.
In nisi samooskrben. Če si se odklopi iz omrežja pa sploh ne boš imel težva z viškom.
telexdell ::
Če ta tema ni troll tema pol res daješ videz neumnosti ali pa ekstremne nerazgledanosti kar je itak podobno.
Mimogrede- tudi sam se lastnik SE v sistemu samookrbe, tako da pišem iz izkušenj ne kot nekateri zgoraj, ko povzemajo fake informacije (npr. negativna cena energije- naj pogledajo na račun, kdaj jo dobijo plačano).
1...za lastnike samookrbnih SE se je spremenila omrežnina za moč. Ta je odvisna od 15 min povprečne odjemne moči električnih porabnikov. Ti porabniki so tako TV, kot TČ ali PS ali cirkularka za razrez bukovih drv ali...Meri se v času visoke tarife za naslednjo sezono. Torej- kljub temi da si se prenehal ogrevati s TČ boš tak račun dobival še vsaj do 1.1.2026. Če pa bukova drva žagaš na elektriko in (očitno živiš na kmetiji) oporabljaš še kakšni molzni stroj, grelec za mleko...dogovorjena moč ne bo nič nižja, čeprav se ogrevaš na drva.
2...Cena bukovih drv je med 80 in 100 €/pm. Če bi prodal 2 m bukovih drv bi pokril razliko višje zimsko omrežnini za moč, elektrike za ogrevanje s TČ pa imaš itak dovolj. Torej bi bil na toplem brez da moraš kuriti v peč in se jeziti.
3...če bi rad kaj dobil za viške lahko spremeniš stari sistem samooskrbe s tem, da preideš v novega. Poglej kateri dobavitelj plača največ za viške in pojdi tja.
Da pa je zeleni prehod nateg, katerega namen je iz nas narediti reveže se pa 100% strinjava.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
jecok ::
Da pa je zeleni prehod nateg, katerega namen je iz nas narediti reveže se pa 100% strinjava.
Zeleni prehod je nateg, samo razlog si narobe zaključil.
Namen je, da preprodajalci in monterji fotopanelov zaslužijo, zlobirali so subvencije in nerealne omrežnine, kjer je šla država v lastno škodo, zato, da so oni lahko montirali in naivci kratkotrajno služili. Zato razno razni monterji, po tem forumu, že 10 let, prodajajo svoj bullshit.
To, da ste bili naivni in ste jim nasedli, je pa vaš problem, krivce pa iščite v preprodajalcih panelov, ko boste našli tistega, ki je največ zaslužil oz. bil med prvimi, ste našli, kdo vas je nategnil.
Ta Golob bi ali pa še bo obdavčil tudi zrak za dihanje.
Golob nima nobene veze s tem, gre za koruptivnost prejšnjih vlad, ki vam je v škodo države omogočala nerealne zaslužke. Še večje pa preprodajalcem in monterjem panelov, ki so služili na naivcih. Zdaj, ko se je situacija dejansko postavila na pošteno, kot bi morala biti že od začetka (pa tako ali tako si subvencijo pobasal), pa jokaš, medtem, ko prejšnja leta, ko si ti odiral sodržavljane, verjetno nisi točil solz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
DarwiN ::
- 51€ boš plačal samo 4 mesece (nov-feb), ostalih 8 mesecev bo položnica ~10€
- To tvoje nižanje konic s tem, ko si ugasnil TČ, se bo poznalo komaj naslednje leto, pa še to boš mogoče privarčeval ~50€ v celem letu.
- Eni ponudniki ti dejansko plačajo viške tudi na netmeteringu.. Petrol (če niso tega ukinili) vsem "pridnim" plača fiksnih 40€ na koncu leta.. Energija Plus pa plača 25€ za 1Mwh viškov (so pravkar znižali iz 43€ na 25€).. Se pravi bi za 4Mw viškov dobil 100€. Drobiž, ampak ...
- To tvoje nižanje konic s tem, ko si ugasnil TČ, se bo poznalo komaj naslednje leto, pa še to boš mogoče privarčeval ~50€ v celem letu.
- Eni ponudniki ti dejansko plačajo viške tudi na netmeteringu.. Petrol (če niso tega ukinili) vsem "pridnim" plača fiksnih 40€ na koncu leta.. Energija Plus pa plača 25€ za 1Mwh viškov (so pravkar znižali iz 43€ na 25€).. Se pravi bi za 4Mw viškov dobil 100€. Drobiž, ampak ...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Če ta tema ni troll tema pol res daješ videz neumnosti ali pa ekstremne nerazgledanosti kar je itak podobno.
Mimogrede- tudi sam se lastnik SE v sistemu samookrbe, tako da pišem iz izkušenj ne kot nekateri zgoraj, ko povzemajo fake informacije (npr. negativna cena energije- naj pogledajo na račun, kdaj jo dobijo plačano).
1...za lastnike samookrbnih SE se je spremenila omrežnina za moč. Ta je odvisna od 15 min povprečne odjemne moči električnih porabnikov. Ti porabniki so tako TV, kot TČ ali PS ali cirkularka za razrez bukovih drv ali...Meri se v času visoke tarife za naslednjo sezono. Torej- kljub temi da si se prenehal ogrevati s TČ boš tak račun dobival še vsaj do 1.1.2026. Če pa bukova drva žagaš na elektriko in (očitno živiš na kmetiji) oporabljaš še kakšni molzni stroj, grelec za mleko...dogovorjena moč ne bo nič nižja, čeprav se ogrevaš na drva.
2...Cena bukovih drv je med 80 in 100 €/pm. Če bi prodal 2 m bukovih drv bi pokril razliko višje zimsko omrežnini za moč, elektrike za ogrevanje s TČ pa imaš itak dovolj. Torej bi bil na toplem brez da moraš kuriti v peč in se jeziti.
3...če bi rad kaj dobil za viške lahko spremeniš stari sistem samooskrbe s tem, da preideš v novega. Poglej kateri dobavitelj plača največ za viške in pojdi tja.
Lej briga me če me imate za neumnega res me pa če napišete še 10000x.
V glavnem ne vidim PROBLEMA zakaj mi ne bi povrnili viška, saj tista elektrika katero sem, dal v omrežje je morala ta agencija ali nekdo prodati naprej a ni tako ? Naj naredijo ob koncu leta obračun in koliko sem imel viška naj mi toliko mesecev ne pošljejo položnice za omrežnino.
Najbolj so zdaj glasni tisti, ki so si nabil 20kW sončno, da jim štrom gleda iz riti. In zdaj piskajo, ko je treba plačevat več kot 10€ za položnico. Njim se zdi samoumevno, da pridejo pozimi domov, nažgejo 15kW porabnikov in koristijo poleti generirano elektriko. Še vedno jo lahko normalno koristiš, samo konstantno čez dan, za kar je TČ idealen. Samo ne dela to tako kot peč s zalogovnikom. To mora delat 24/7.
In kaj ima to veze s SE? Dodatno plačuješ na špice. Ukini pretirane špice in bo račun padel na minimum. Seveda ne več na 10€, ker se je pozimi obračunska moč podražala. Sam če bi ti znal šteti, bi hitro ugotovil, da si celoletno lahko zmanjšaš račun saj je omrežnina na kWh nižja in je to bolje za večje porabnike. Seveda le v primeru, da znaš držat porabo pod minimalno obračunsko močjo. Če pa tega nisi sposoben, si a lahko še vedno baterijo kupiš in bo delala to namesto tebe!
Magic
Ne vem, pri nas je letni strošek +200%, kar pomeni, da moramo not prinesti pri porabi elektrike - ko odštejemo znesek za nove koristne/udobne porabnike.
Zgodovina sprememb…
stara mama ::
Itak!
Berite moj podpis!
Ekologija™ in Trajnost™
Lej briga me če me imate za neumnega res me pa če napišete še 10000x.
V glavnem ne vidim PROBLEMA zakaj mi ne bi povrnili viška, saj tista elektrika katero sem, dal v omrežje je morala ta agencija ali nekdo prodati naprej a ni tako ?
Saj so ti višek povrnili, ko si ga oddal v omrežje je imel zaradi viška tudi vseh drugih nikakršno vrednost ali celo negativno in toliko kot je bila tvoja elektrika vredna, toliko si dobil nazaj. Nula. Se pa strinjam, da je treba dodatne stroške pri prodaji elektrike z nič vrednosti ali negativno vrednostjo zaračunati tebi nazaj, vključno s prilagajanju outputa pravim elektrarnam itd.. Pa da vidimo, kako boš jokal.
Če bi rad elektriko imel zase po vrednosti, kot jo zate kao ima, si postavi baterije, pa jo boš uporabljal, ko boš hotel.
Zgodovina sprememb…
Vice ::
Ideja zelenega prehoda načeloma ni nateg, če bi upošteval zakonitosti delovanja in distribucije električnega omrežja. O samooskrbi bi lahko govorili šele takrat, ko bi te uporabnike izklopili iz el. omrežja, do takrat pa so ti uporabniki problem in ne "rešitev".
Zeleni prehod je itak nateg, samo nimamo kaj zdej. Je treba se prilagodit. Za netmetraše so še vedno pogoji odlični, je pa potrebno malo prilagajanja, ali nabava baterije. Samo kot trobim že desetletje, s SE se lahko heca dokler je tega malo. Zdaj tega ni več malo in je vrag vzel šalo.
Magic
In kaj ima to veze s SE? Dodatno plačuješ na špice. Ukini pretirane špice in bo račun padel na minimum. Seveda ne več na 10€, ker se je pozimi obračunska moč podražala. Sam če bi ti znal šteti, bi hitro ugotovil, da si celoletno lahko zmanjšaš račun saj je omrežnina na kWh nižja in je to bolje za večje porabnike. Seveda le v primeru, da znaš držat porabo pod minimalno obračunsko močjo. Če pa tega nisi sposoben, si a lahko še vedno baterijo kupiš in bo delala to namesto tebe!
Imam viška elektrike zdaj bom pa gledal kdaj bom pral in kdaj se bom grel ? Naj tisti višek elektrike katere sem dal omrežju obračunajo pri omrežnini. Ampak ne kradejo tisti moj višek oni prodajo naprej jaz pa moram še dodatno plačevat. Kot kaže nekateri res nimate problemov, da vas kradejo.
DarwiN ::
Pa BTW, v štirih letih si dobil povrnjeno že skoraj celotno naložbo v SE. Oziroma se bo to zgodilo kmalu. Še posebej ob teh cenah elektrike.
Plačuješ pa povprečno 20-30€ na mesec namesto ~200€.
Kako je to nateg?
Kako je to nateg?
You don't see faith healers working in hospitals
Imam viška elektrike zdaj bom pa gledal kdaj bom pral in kdaj se bom grel ? Naj tisti višek elektrike katere sem dal omrežju obračunajo pri omrežnini. Ampak ne kradejo tisti moj višek oni prodajo naprej jaz pa moram še dodatno plačevat. Kot kaže nekateri res nimate problemov, da vas kradejo.
Še enkrat, tisti viški elektrike niso nič vredni, če jih produciraš, ko je v omrežju višek elektrike. Ne samo to, zaračunati bi ti jih morali, ker delaš omrežju stroške.
Ali preprost nasvet, ne goji goveda, če ne veš nič o njem. Boš lažje razumel?
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Če je kaj nepotreben strošek, je to tvoje šolanje.
Viški se delajo poleti ko se elektrika glih tako veselo prodaja Italijanom po čisto ok ceni. Višji kot je pa zdaj subvencionirana.
Viški se delajo poleti ko se elektrika glih tako veselo prodaja Italijanom po čisto ok ceni. Višji kot je pa zdaj subvencionirana.
In kaj ima to veze s SE? Dodatno plačuješ na špice. Ukini pretirane špice in bo račun padel na minimum. Seveda ne več na 10EUR, ker se je pozimi obračunska moč podražala. Sam če bi ti znal šteti, bi hitro ugotovil, da si celoletno lahko zmanjšaš račun saj je omrežnina na kWh nižja in je to bolje za večje porabnike. Seveda le v primeru, da znaš držat porabo pod minimalno obračunsko močjo. Če pa tega nisi sposoben, si a lahko še vedno baterijo kupiš in bo delala to namesto tebe!
Pa kaj težiš, točno to omogočajo novi pogoji. Kaj si glasen preden se sploh pozanimaš. Pojdi dol s netmeteringa in bodo tvoji viški pokrili omrežnino!!!! Sem ne mislit, da boš na boljšem, če misliš še kdaj uporabljat TČ.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
A poleti pa ti in industrija in ostali ne porabljate el. enrgije?
Takrat ne potrebujemo njegovih viskov. Oziroma, bolje receno, jih potrebujemo vse manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
A poleti pa ti in industrija in ostali ne porabljate el. enrgije?
Takrat ne potrebujemo njegovih viskov. Oziroma, bolje receno, jih potrebujemo vse manj.
Točno tako, z vsakim novim panelom, je ta elektrika manj vredna, ker jo je vedno več.
A potrebuješ pa premog za TEŠ?
TEŠ producira elektriko tudi ponoči. In ko elektrike rabiš več, dodaš malo premoga, ne pa da čakaš, da se oblak umakne.
Zgodovina sprememb…
Pa BTW, v štirih letih si dobil povrnjeno že skoraj celotno naložbo v SE. Oziroma se bo to zgodilo kmalu. Še posebej ob teh cenah elektrike.
Kako je to nateg?
Ni se še povrnilo.
Nateg je to, da višek pridelane energije oni vzamejo in prodajo naprej meni pa dajo višjo položnico.
Teš bo tri kurilne sezone primarno deloval kot toplarna, sočasno pa proizvajal od 40 do 45 odstotkov električne energije, kot jo ob polnem obratovanju.
Ok, razumem in sožalje - ni pa bilo treba čakati tako dolgo. Letno netiranje in povezane subvencije obstajajo ~10 let.
Ni se še povrnilo. Nateg je to, da višek pridelane energije oni vzamejo in prodajo naprej meni
pa dajo višjo položnico.
Ok, razumem in sožalje - ni pa bilo treba čakati tako dolgo. Letno netiranje in povezane subvencije obstajajo ~10 let.
Zgodovina sprememb…
Plačuješ pa povprečno 20-30EUR na mesec namesto ~200EUR.
Kako je to nateg?
Ni se še povrnilo.
Nateg je to, da višek pridelane energije oni vzamejo in prodajo naprej meni pa dajo višjo položnico.
Nateg oz. neumnost je, da ti prodajaš elektriko takrat, ko ni nič vredna, verjetno nisi najbolj pameten.
Prodajaj jo pozimi, ko je vredna največ.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov način obračunavanja omrežnine (strani: 1 2 3 4 … 147 148 149 150 )Oddelek: Loža | 598265 (156) | primoz4p |
» | Podražitve elektrike - Gen-i (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 80966 (5355) | delavec44 |
» | Fotovoltaika je udarila ob zid - Od 1. marca ne priklapljajo novih fotovoltaik (strani: 1 2 3 4 … 30 31 32 33 )Oddelek: Loža | 174365 (20133) | Fluido |