» »

Formula 1 2025

Formula 1 2025

««
58 / 60
»»

skyform ::

ZveeZ je izjavil:

RB "ne upa" dat hitrejsega voznika pooeg Verstappna? Spet druzinski kolegi z inside info?

Da bi VER pogrnil tako kot HAM, ce bi menjal mostvo, ker se kao nebi adaptiral na drugi dirkalnik? Kot da on dirka samo v F1 in drugega kot RBja ne zna vozit..

In namigovanja, da je Maxov RB drugacen/hitrejsi od Tsunodinega? Wtf?! Zakaj bi mostvo namenoma upocasnilo en dirkalnik in si s tem onemogocilo osvojiti WCC?

Same cvetke danes..

A sem kje napisal, da imam kak inside info? To je moje osebno mnenje in od kdaj naprej se tukaj ne sme napisati svoje mnenja? Ne vidim drugega razloga kot pa, da si ne upajo dati boljšega voznika zravn Maxa, točno tako. Imeli so na voljo Sainza in Hulka in Max jih je celo prosim za Hulka in koga so vzeli Lawsona, wtf? Se pravi, da ne upajo. Če si ti želiš biti čim boljši kot moštvo potem vzameš boljšega voznika kot pa Lawsona in Tsunodo ampak kot kaže jim je pomemben samo WC in ne WCC, in ker ne želijo Maxa znervirati mu pač dajo zravn take, ki mu ne bodo nikdar kos. Že sedja ima Max hude izpade, ko dirkalnik ne gre, kakšne bi še le imel, če bi mu zraven nagajaš še moštven kolega in očitno jih ravno to skrbi. To je moje mnenje in če sem ti s tem na žul stopil pa me dobesedno boli kurac.

broken/link ::

skyform je izjavil:

Je tudi dosti za to Redbull kriv, oni so že od nekdaj moštvo ki se fokusira na enga dirkača in na vrh samo rookije mečejo zravn Maxa. So imeli Sainza na voljo pa niso upali. Še Hulka niso upali dati zravn, ki si ga je Max želel. Pošlji Maxa v Ferrarija zravn Leclerca ali v Merca zravn Russella in bo druga pesem, bo on tisti, ki se bo moral navadit na novo moštvo in bolid. To bi jaz rad videl, ne pa da rookiji hodijo v njegovo moštvo in pol se dela tako okrog tega, da je Max ne vem kaj, naj se on presede v drugo moštvo zravn enga dobrega voznika, komaj čakam da se to zgodi. Šele takrat bomo videli koliko je res boljši, če sploh kaj boljši kot npr voznik kot Leclerc.

Da mečejo rookije, ovrženo takoj. Tu je seznam sovoznikov pri TR/RBju od Maxa, pa upam, da nisem koga pozabil:
Carlos Sainz Jr. — 2015–2016 (Scuderia Toro Rosso) - oba sta bila rookie-ja
Daniel Ricciardo — 2016–2018 (Red Bull Racing) - ni bil rookie.
Pierre Gasly — 2019 (Red Bull) - 2leti pri TRju, prej ko je bil povišan. torej ni bil rookie.
Alexander Albon — 2019–2020 (Red Bull) - rookie
Sergio Pérez — 2021–2024 (Red Bull) - ni bil rookie
Liam Lawson — 2025 (Red Bull) - rookie (tehnično ni bil, ampak za potrebe te debate je lahko rookie)
Yuki Tsunoda — 2025 (Red Bull - ni bil rookie

kaj pa če obrnemo? kaj pa, če bi v RB prišel Leclerc? ali Russel? ali nevemkdo?

Drugače Max tudi drugje dokazuje + če poslušaš intervjuje ti je jasno, da ni čisto tako. Recimo letos je dal interviju, da mu recimo stil RBja ne paše oz da ni to njegov naravni stil vožnje. Ampak da je pač tak avto dobil v roke, je ugotovil kje so njegove šibke točke in kje so njegove močne točke, in se je avtu prilagodil.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Haha pod vprašajem je napisal:D

Max mora zapustiti red bull samo zato da dokaže da lahko premaga boljšega drugega voznika, kjer bosta imela enakovredne pogoje. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

broken/link je izjavil:

skyform je izjavil:

Je tudi dosti za to Redbull kriv, oni so že od nekdaj moštvo ki se fokusira na enga dirkača in na vrh samo rookije mečejo zravn Maxa. So imeli Sainza na voljo pa niso upali. Še Hulka niso upali dati zravn, ki si ga je Max želel. Pošlji Maxa v Ferrarija zravn Leclerca ali v Merca zravn Russella in bo druga pesem, bo on tisti, ki se bo moral navadit na novo moštvo in bolid. To bi jaz rad videl, ne pa da rookiji hodijo v njegovo moštvo in pol se dela tako okrog tega, da je Max ne vem kaj, naj se on presede v drugo moštvo zravn enga dobrega voznika, komaj čakam da se to zgodi. Šele takrat bomo videli koliko je res boljši, če sploh kaj boljši kot npr voznik kot Leclerc.

Da mečejo rookije, ovrženo takoj. Tu je seznam sovoznikov pri TR/RBju od Maxa, pa upam, da nisem koga pozabil:
Carlos Sainz Jr. — 2015–2016 (Scuderia Toro Rosso) - oba sta bila rookie-ja
Daniel Ricciardo — 2016–2018 (Red Bull Racing) - ni bil rookie.
Pierre Gasly — 2019 (Red Bull) - 2leti pri TRju, prej ko je bil povišan. torej ni bil rookie.
Alexander Albon — 2019–2020 (Red Bull) - rookie
Sergio Pérez — 2021–2024 (Red Bull) - ni bil rookie
Liam Lawson — 2025 (Red Bull) - rookie (tehnično ni bil, ampak za potrebe te debate je lahko rookie)
Yuki Tsunoda — 2025 (Red Bull - ni bil rookie

kaj pa če obrnemo? kaj pa, če bi v RB prišel Leclerc? ali Russel? ali nevemkdo?

Drugače Max tudi drugje dokazuje + če poslušaš intervjuje ti je jasno, da ni čisto tako. Recimo letos je dal interviju, da mu recimo stil RBja ne paše oz da ni to njegov naravni stil vožnje. Ampak da je pač tak avto dobil v roke, je ugotovil kje so njegove šibke točke in kje so njegove močne točke, in se je avtu prilagodil.

Uf, kaka lista, trenutno top 5 vozniki v F1, hudo! Pa to da so vsi rookiji sem tak za štos napisal, ker so res skoraj vsi bili še le v začetku svoje kariere in precej neizkušeni in z nobenga od teh voznikov ni ratalo nič, edini resn je še Sainz in z njim se je najbolj namantral. Še Ricciardo, ki ga je Norris dobesedno uničil mu je delal preglavice, tako da ja kot sem napisal in še tretjič bom, dokler Max ne bo menjal moštva in se ne bo pomeril z boljšim voznikom v drugem moštvu kot Redbull, bo zame pod vprašajem.

endelin je izjavil:

Haha pod vprašajem je napisal:D

Max mora zapustiti red bull samo zato da dokaže da lahko premaga boljšega drugega voznika, kjer bosta imela enakovredne pogoje. :D

Glej, zakaj bi pa tvoje mnenje veljalo več kot moje, no povej pametnjakovič. A imaš ti kak dokaz, da je trenutno najhitrejši voznik v F1, si ga že videl voziti zraven katerega top 3 voznika v enakem bolidu, a si? No, potem pa bodi raje tiho.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

ZveeZ ::

skyform je izjavil:

A sem kje napisal, da imam kak inside info? To je moje osebno mnenje in od kdaj naprej se tukaj ne sme napisati svoje mnenja? Ne vidim drugega razloga kot pa, da si ne upajo dati boljšega voznika zravn Maxa, točno tako. Imeli so na voljo Sainza in Hulka in Max jih je celo prosim za Hulka in koga so vzeli Lawsona, wtf? Se pravi, da ne upajo. Če si ti želiš biti čim boljši kot moštvo potem vzameš boljšega voznika kot pa Lawsona in Tsunodo ampak kot kaže jim je pomemben samo WC in ne WCC, in ker ne želijo Maxa znervirati mu pač dajo zravn take, ki mu ne bodo nikdar kos. Že sedja ima Max hude izpade, ko dirkalnik ne gre, kakšne bi še le imel, če bi mu zraven nagajaš še moštven kolega in očitno jih ravno to skrbi. To je moje mnenje in če sem ti s tem na žul stopil pa me dobesedno boli kurac.

Tvoj prejsnji post, tako kot tudi ta, pises v trdilni obliki. Nikjer ni zapisano "mogoce/morda", "predvidevam", "menim" ali karkoli podobnega, kar bi dalo vedet, da gre za tvoje mnenje in ne trditve.

Zakaj ima RB te voznike kot jih ima, pa vedo samo tisti v ekipi ali pa nekdo z malo vec informacijami.

z3ro ::

ZveeZ je izjavil:

skyform je izjavil:

Tvoj prejsnji post, tako kot tudi ta, pises v trdilni obliki. Nikjer ni zapisano "mogoce/morda", "predvidevam", "menim" ali karkoli podobnega, kar bi dalo vedet, da gre za tvoje mnenje in ne trditve.

Zakaj ima RB te voznike kot jih ima, pa vedo samo tisti v ekipi ali pa nekdo z malo vec informacijami.

Preberi še enkrat tole kar si citiral. Predvsem zadnji stavek ;)

ZveeZ ::

z3ro je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

skyform je izjavil:

Preberi še enkrat tole kar si citiral. Predvsem zadnji stavek ;)

My bad, priznam.
Glede prvega posta pa je res pisan tako, kot da podaja dejstva.

free_rider ::

Trenutno je težko trditi, da Max ni dober voznik in da bi ga v drugih ekipah teammati prehitevali. Zdi se, kot da ima sposobnost izvleči iz dirkalnika več performansa kot drugi, ki so vozili za RBR. Checo je bil nekaj časa relativno blizu. Takrat se je tudi poznalo, da je imel RBR toliko prednosti pred drugimi ekipami, da je bil njegov zaostanek za VER še zmeraj dosti za 2./3. mesto. Ko se je prednost RBR zmanjšala, je tudi Checo posledično padal na lestvici. Trenutno, ko je top tier F1 praktično tako izenačen, da je cel Q3 v par desetinkah, so tudi Maxovi sovozniki v moštvu bolj zadaj.

Pri vrtcu, ki ga imajo v Racing Bulls in nenehnim dotokom novih rookijev, bi bilo pa smešno, da ne bi kalili lastnih dirkačev za v top moštvo. Mislim, kaj bi bil namen farm teama, če ne vzreja rookijev. No, letos tudi backup za službe v prvem moštvu, kot je bil Mekies. Nimajo pa vsi rookiji potenciala kot Max in se niso razvili do te mere. Je pa odvisno od momenta, v neki sezoni je pool njihovih rookijev slab in vzamejo izkušenega dirkača. Ne moremo pa reči, da svojim rookijem ne ponudijo šanse.

Zdaj, kaj to pomeni za Maxa, se dobro vidi koliko mu dol visi za letošnji naslov. Dokler zadeve špilajo, ne bo zapuščal ekipe, da bi se nekomu dokazoval. Se lahko dobro nauči, kako je bilo s tem pri Hamiltonu. :)
Se pa strinjam s tem, kar sam trdi, v Mclarnu bi bil letos že zdavnaj prvak.
Imagine there's no religion :)

billy ::

Zakaj pa se kar izjavi, da max ni imel dobrih moštvenih kolegov? Samo zato, ker je rosberg osvojil WC, pa je naenkrat top? s tistim mercom bi še opica osvojila WC, je enkrat nekdo dejal...

codeMonkey ::

Premagal je Hamiltona. Sicer vsi vemo koliko se je zrtvoval za ta cilj, medtem ko je Hamilton hodil po modnih revijah, se ukvarjal z glasbo, ampak na koncu vseeno, uspelo mu je. To, da Hamiltona ne jemljes kot kriterij, je pa pac bolj znak nekih travm, kot realnosti.

Jaz samo upam da se drugo leto ne pojavi kakšen bolid kot so bili merci iz začetka turbo dobe. S tistim avtom bi bil lahko prvak skoraj kdorkoli. Res je bilo demotivacijsko za tekmece in to toliko let. :/ kot da bi brawn gp raztegnil na dolga leta lmao.

Red bull je mel kar nekaj odlicnih bolidov ampak merci so bili next level v dominaciji. Čim se je kdo malo približal so spet odvili, se ni bilo treba napenjati 100% vsako dirko

codeMonkey je izjavil:

Premagal je Hamiltona. Sicer vsi vemo koliko se je zrtvoval za ta cilj, medtem ko je Hamilton hodil po modnih revijah, se ukvarjal z glasbo, ampak na koncu vseeno, uspelo mu je. To, da Hamiltona ne jemljes kot kriterij, je pa pac bolj znak nekih travm, kot realnosti.

Hamiltona je premagalo veliko število sovoznikov :D

Zgodovina sprememb…

Veliko? Russel in Leclerc na koncu kariere, Rosberg komaj enkrat, pa Button, ko je Hamilton bluzil zaradi propadlih zvez in tezav s fotrom. Kdo se?

Hamilton Vs Alonso (2007) - 8-9
Hamilton Vs Kovalainen (2008) - 12-5
Hamilton Vs Kovalainen (2009) - 12-5
Hamilton Vs Button (2010) - 14-5
Hamilton Vs Button (2011) - 9-10
Hamilton Vs Button (2012) - 15-5
Hamilton Vs Rosberg (2013) - 11-7
Hamilton Vs Rosberg (2014) - 11-6
Hamilton Vs Rosberg (2015) - 13-6
Hamilton Vs Rosberg (2016) - 11-9
Hamilton Vs Bottas (2017) - 14-6
Hamilton Vs Bottas (2018) - 17-4
Hamilton Vs Bottas (2019) - 14-6

https://www.reddit.com/r/formula1/comme...

Pa res nikoli nisem bil za Hamiltona. Ampak da se ga tretira kot tretjerazrednega voznika, ko je kot novinec nabrisal Alonsa na vrhuncu.... moras imeti neke tezave, 100%

Najvecji minus v karieri je IMO to da se mu je na stezi prevec poznalo dogajanje v zasebnem zivljenju, pa v zadnjem casu zaradi tipa dirklankov vse bolj njegov stil z ekstremno poznim zaviranjem, ker ga je pac stari narobe ucil, ko ni vedel bolje.

Zgodovina sprememb…

billy ::

kul, imamo torej kar nekaj izgovorov, da ni bil vedno top...baba, foter, in starost. Še kaj, ali je to to?

aampak ko se mu vse poklopilo, pa je bil hiter...skoraj nekaj takega kot vsak voznik v F1 kdaj pa kdaj, le da niso vsi vozili raket.

Se enkrat - peak Alonso in novinec.

WallSreet ::

Kar se tiče same dirke upam da bo prvak tisti ki bo dirko tudi dobil. Najslabši scenarij bi bil da bi gledali dolgočasno dirko kjer bi bili prvi trije med top 3 skozi celotno dirko, to bi bilo preveč dolgočasno. Edino kar bi dopustil je recimo če bi Norris štartal iz zadnjega mesta in potem dirko končal na tretjem mestu in tako postal prvak, mislim da bi bilo to pošteno kljub temu da dirke nebi zmagal. Vse ostalo bi bilo pa precej dolgočasno.

Groot ::

endelin je izjavil:

Jaz samo upam da se drugo leto ne pojavi kakšen bolid kot so bili merci iz začetka turbo dobe. S tistim avtom bi bil lahko prvak skoraj kdorkoli. Res je bilo demotivacijsko za tekmece in to toliko let. :/ kot da bi brawn gp raztegnil na dolga leta lmao.

Red bull je mel kar nekaj odlicnih bolidov ampak merci so bili next level v dominaciji.

Aha in zato ima najbol dominantno sezono v zgodovini sedaj Red Bull?? :)) Hint: v sezoni 2023 je Red Bull zmagal vse dirke razen Singapura. Eni ste res noro obsedeni z Red Bullom in Maxom.

Potrebno je gledati čase, lahkotnost zmagovanja, kako lahko skoraj kdorkoli vozi hitro. ipd. ;-)
to je bilo res fascinantno da je trajalo toliko let in ni fia posegla vmes (verjetno jim je ugajalo imeti hamiltona kot obraz f1 ker je bil zelo popularen).
Pri mercu si vedno imel občutek, da lahko kadarkoli od nekje dodajo par desetink.

Jnou ::

billy je izjavil:

Zakaj pa se kar izjavi, da max ni imel dobrih moštvenih kolegov? Samo zato, ker je rosberg osvojil WC, pa je naenkrat top? s tistim mercom bi še opica osvojila WC, je enkrat nekdo dejal...

Saj je. 6x

free_rider ::

A to ste videli?

Canal+ Star Wars Themed Abu Dhabi Teaser

https://www.reddit.com/r/formula1/comme...
Imagine there's no religion :)

billy je izjavil:

A se ti zavedaš, da si sam sebi nasprotuješ. Za Hamiltona praviš kako ni zadnja leta počasnejši zaradi starosti, da je vedno bil tak in da z starostjo ne izgubiš na hitrosti. A ko ti pa nekdo napiše, da je po tvojem nek povprečen Rosberg uničil GOAT Schumacher-ja kar tri leta zapored pa se izgovarjaš na Schumijevo starost. Schumacher, Alonso in Hamilton so vsi izgubili hitrost z leti in Rosberg nikdar ni bil povprečen, ker drugače ne bi tako konkretno premagal tudi out of shape Schumija. Verstappen še za enkrat ni imel tako hitrega moštvenega sovoznika kot sta Button in Rosberg, kaj šele Leclerc in Alonso.

billy je izjavil:

kul, imamo torej kar nekaj izgovorov, da ni bil vedno top...baba, foter, in starost. Še kaj, ali je to to?

aampak ko se mu vse poklopilo, pa je bil hiter...skoraj nekaj takega kot vsak voznik v F1 kdaj pa kdaj, le da niso vsi vozili raket.

Če ne bi bil zaslepljen z sovraštvom do Hamiltona bi ti bilo jasno, da je Hamilton imel v letu 2011 privatne in mentalne težave, ko je izgubil proti Buttonu. Leta 2016 proti Rosbergu pa je delovalo, da se je preveč igral, ni vzel zadeve dovolj resno, ker je kot kaže mislil, da ima Rosberga v malem prstu po tem, ko ga je premagal tri leta zapored. Medtem, ko se je Rosberg tisto leto neverjetno pripravil in celo žrtvoval čas z svojo družino. Hamilton bi lahko bil z lahkoto prvak 2016 kot prejšna leta, ni bilo to krivo da nebi mogel, ali da ni dovolj hiter. Kot prvo je pol sezona imel zelo slabe štarte, ki se mu iz nekega razloga ni dalo ubadati z njimi oz jih izboljšati. Proti koncu leta, ko je preučil zadevo zakaj tako slabo štarta, je nato zmagal vse dirke in je sam dejal, da mu je žal, da ni tega preučil prej, ker je bila čista malenkost. Zaradi tega je izgubil kar nekaj zmag, ker ga je Rosberg kar nekajkrat prehitel na štartu iz 2. mesta in to je eden od razlogov zakaj je izgubil prvenstvo. Na vrh je imel izpad v Maleziji iz prvega mesta zaradi ukvare motorja, vse skupaj je tisto leto imel 7 ukvar motorja zaradi katerih je večkrat štartal 10 mest ali več zadaj medtem, ko Rosberg ni imel nobene ukvare motorja. V Bahrain se je v prvem ovinku v Hamiltona zaletel Bottas zaradi česa je Hamilton padel na zadnje mesto in nobeden ni iz tega delal takšne scene in drame kot so Max feni delali leta 2021 in še kar ne morejo tega pozabiti po 4 letih. V glavnem ogromno je Hmamiltonu šlo narobe v letu 2016 in je kljub vsem temu končal samo 5 točk za Rosbergom kar me osebno sploh ne moti, ker si je delno sam kriv in ker sem vesel za Rosberga da je dosegel svoj sanjskim cilj in se je lahko posvetil družini, ker imam sam tri otroke in si ne moram predstavljati kako hudo bi to bilo, da bi zamudil toliko trenutkov z njimi. 

Meni je zanimivo kako nekateri osebki tukaj preusmerijo temo in pozornost iz Maxa na Lewisa, ko se reče že kaj minimlano negativnega o Maxu in nato začnejo pljuvati po Lewisu. A je to avtomatski obrambni sistem od Orange Army ali kaj, da se začnejo znašati nad Lewisa? Bi še razumel, če bi Maxa izgubil 2021 prvenstvo in bi potem bili butthurt zaradi Lewisa. Zakaj pa se to sedaj počne pa ni razumljivo in je naravnost komično kako jim gre Lewis v nos.

DamijanD ::

skyform: okvara je ne ukvara - a je to v kakšnem narečju tako?

Ja, to je skyform narečje, malo heca. Za napake krivim sinusitis in močan glavobol, sploh ne vem kako sem uspel napisati toliko kot sem.

Ganon ::

Hamilton spet ostal v Q1. Prestop k Ferrariju je bil življenjska napaka.

Skyman ::

Hja v novicah pa beres da hoce lojza zamenjati ekipo okoli njega :)) LEC ga sola kot nekega rookija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Tilen88 ::

Hamilton je passe, nevem zakaj ga je sploh potrebno tolk omenjat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

Tukaj ima status GOAT.. se iz casa gambinota:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Mene zanima če bo uspelo HAAS-u v q3

Meni zanima zakva skos tastaro od landota kazejo

Skyman je izjavil:

No, če pustimo te osnovnošolske izpade ob strani, Lewis je nedvomno najuspešnejši dirkač Formule 1 v zgodovini športa. Nesporna številka ena. Debata ni potrebna.

Max je svoje delo opravil odlično. Potrebna bo sreča ampak to se je vedelo že 2 tedna nazaj. Škoda ker Piastri ni končal na drugem mestu. Max bo zmagal jutri ampak mu dam 35-40% za naslov. Enostavno bo moral Norris še enkrat zajebati.

Jutri ce ne bo kaksnega kontakta v 1 zavoju tako kot je bilo lansko leto(max-piastri) Dobljena zmaga.Mclarna bosta cruzala na 2-3 mestu.

Da je Max pred njima, je idealno. V nasprotnem primeru bi prišlo do spornih manevrov. Mclarna morata samo umirjeno pripeljati do ciljne črte, misija končana. Z zmago se nihče ne obremenjuje.

Eh na koncu bodo res norrisa rešile točke ki jih je dobil na račun piastrija :p

Ganon je izjavil:

Skyman je izjavil:

No, če pustimo te osnovnošolske izpade ob strani, Lewis je nedvomno najuspešnejši dirkač Formule 1 v zgodovini športa. Nesporna številka ena. Debata ni potrebna.

Noben drug champ ni imel avta ki bi bila dominantna sila skoraj 8 zaporednih let. Kljub vsemu sta se mu izmuznila dva naslova v tej neponovljivi mercedes eri.
Plus imel je srečo ker je zaradi popularnosti bil ljubljenec Fie in niso drastično spreminjali pravil da bi zmanjšali dominanco merca da se ostali lahko približajo

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

Eh na koncu bodo res norrisa rešile točke ki jih je dobil na račun piastrija :p

Ganon je izjavil:

Skyman je izjavil:

Noben drug champ ni imel avta ki bi bila dominantna sila skoraj 8 zaporednih let. Kljub vsemu sta se mu izmuznila dva naslova v tej neponovljivi mercedes eri

Izmuznila na vemo kakšen način. Karierna statistika je jasna. Nesporna številka ena.

kiFni ::

Skyman je izjavil:

Meni zanima zakva skos tastaro od landota kazejo

a bi bla,... kok je stara

ripmork ::

Ganon je izjavil:

Da je Max pred njima, je idealno. V nasprotnem primeru bi prišlo do spornih manevrov. Mclarna morata samo umirjeno pripeljati do ciljne črte, misija končana. Z zmago se nihče ne obremenjuje.

Sliši se preprosto: Lando pusti, da se Max zažene v zmago in lepo jadra v ozadju do podiuma in naslova, definitivno.
Samo na dirkah se hitro lahko zgodi karkoli: napake pod pritiskom, SC kaos in porušena taktika, Russell bo definitivno grožnja iz ozadja, Piastri postane muhast in naredi bedarijo, že en ponesrečen postanek pa lahko iz "safe strategy" P3 taktike ustvari mučno borbo, če ob Maxovem vodstvu Lando kakorkoli izpade iz prvih treh mest...
Bo za gledat tole jutri, brez dvoma 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Scorpy84 ::

Vse je odvisno kako se je mclaren dogovoril z voznikoma. Če so pametni se ne bojo spuščali v dvoboj, piastri pa bo čuval norrisu hrbet. Če pa nič od tega, pa privoščim max-u prvenstvo. To da se je mclaren še zdaj ni odločil, kdo jim je prvi voznik...

Hamilton out danes?

The last two drives to qualify P16 at a title-deciding race in Abu Dhabi: Nicholas Latifi (2021) & Lewis Hamilton (2025)

Imam občutek da bo danes precej dolgočasna dirka, nasprotno od pričakovanj. Je že res da gre za troboj za naslov ampak je potrebno razumeti da je izjemno malo verjetnosti da bi Norris še enkrat zajebal.

Zanimivo bi bilo le v primeru da bi za zadnjo dirko točke prejel izključno tisti ki zmaga, ostali pa bi ostali brez, tako bi se morali prvi trije dejansko boriti za zmago, tako pa lahko Norris lepo ostane na tretjem mestu in na dolgočasen način pride do naslova, in ravno to se bo zgodilo. Tudi če bi bil recimo četrti, ga bo Piastri spustil naprej tako da mora v bistvu končati na petem mestu kar se pa 99% ne bo zgodilo.

Podobno razmisljam. Mislim da bi bil potreben SC, ali celo dva, da se premesajo stvari in sprozi taktiziranje. Pa se tam, ce je Max spredaj, bi znalo biti dovolj da McLaren le posnema njegove odlocitve.

Ne bo pa ravno enostavno Norrisu. Za razliko od Piastrija bo imel sigurno nekoliko bolj omejen motor zaradi zanesljivosti, in v potencialnih dvobojih sigurno ne bo upal tvegati kontaktov, kar je problem v uvodni fazi, ko gume se nekako drzijo ostalim.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:

Podobno razmisljam. Mislim da bi bil potreben SC, ali celo dva, da se premesajo stvari in sprozi taktiziranje. Pa se tam, ce je Max spredaj, bi znalo biti dovolj da McLaren le posnema njegove odlocitve.

Tudi SC ne gre na roke Maxu sploh če bo na prvem mestu, ker SC pomeni da bi se vsa morebitna prednost, stopila in bi imel potem tudi Mclaren možnosti da ga prehiti. Edina možnost za Maxa je da ali Norris odstopi recimo da mu poči guma, ali pa da mu ob postanku celotna ekipa zajebe za kar je malo verjetno. Pa tu ne mislim da bi zajebali za kakšno sekundo ali dve ampak bi morali kar konkretno zajebati recimo 10 sekund.

Škoda ker je Russel Britanec, ker bo verjetno tudi to igralo vlogo če bo kriza za Norrisa.

Naceloma RB kar dobro takticno reagira pri neplaniranih zadevah. In naceloma tudi Max ne rabi prednosti, da nekdo ne pride mimo :D

Zgodovina sprememb…

WallSreet je izjavil:

Škoda ker je Russel Britanec, ker bo verjetno tudi to igralo vlogo če bo kriza za Norrisa.

Russel je ze veliko naredil za Norrisa v Spaniji :D Je Maxa precej kostalo tisto.

Zgodovina sprememb…

Sej tisto v barceloni je maxa stalo letosnega WDC

La Clerk in Alonso se ne smeta pobiti med seboj.

Mam onbčutek, da bo snooze fest in bo Lando prvak.

Odlično da sta Leclerk ter Alonso za Norrisom in ne Russel. To bo še zanimivo.

Se bojim da ima LEC malo presvoh material za nek vpliv. Upam da ne sicer...

Oscar bo vršil pritisk na Maxa, pričakovana taktika.
««
58 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Na cesti
1680127186 (33466) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507150656 (51994) Skyman
»

Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 496 97 98 99 )

4925379455 (162628) ripmork
»

Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4136 137 138 139 )

6916513295 (281294) BT52
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

1616212189 (146749)          

Več podobnih tem