» »

Prometna nesreča, povzročitelj me želo nat*gnit

Prometna nesreča, povzročitelj me želo nat*gnit

dpekec123 ::

Na semaforju nekje na Primorskem sem čakal pri rdeči luči. Naenkrat se mi je v rit zaletel avto.
Imam počen zadnji odbijač. On pa počeno sprednjo masko in cooler mu spušča vodo.

Zaradi šoka in ker sem imel v avtu 2 otroka in ženo, nisem razmišljal trezno in nisem poklical policije. Velika napaka.

Povzročitelj mi je dal samo prazen podpisan Evro obrazec. Napisal je svoje ime, priimek in se podpisal in rekel, da s tem priznava krivdo in da lahko doma izpolnim / narišem kakorkoli želim. Zaradi naivnosti, neumnosti in šoka, sem na to pristal

Poslikal sem samo njegovo osebno ter vozniško, spredaj in vzadaj. Poslikana imam oba avta, tudi registrsko in model vozila.

Doma sem ugotovil, da nimam podatkov njegove zavarovalne police, da bi kompletno izpolnil Evro obrazec. Klical sem ga za manjkajoče podatke, vendar mi jih ne želi dati - vztraja, da bo mi on sam avto popravil . Tega ne želim, saj sem izvedel da je baraba in z njim ne želim imeti posla. Rekel sem, da bom pac pomanjkljivo izpolnjen Evro obrazec nesel na zavarovalnico. Rekel je, da če ne bom avta popravil pri njemu, da bo izpodbijal krivdo in da bo njegov odvetnik dosegel, da sem kriv jaz.

Ponavljam : storil sem napako, da nisem klical policije v času prometne. Sem poštenjak, rad bi samo popravil avto, vseeno mi je za ego.

Kaj mi je za storiti ? Strah me je, da če grem na policijo, da bodo primer zabeležili in da potem ne bom mogel storiti "optimalno". Zato me zanimajo vaša mnenja / izkušnje

Utk ::

Zakaj te bi bilo strah na policijo? Praktično je pobegnil s kraja nesreče (preden ti je dal vse podatke, ki jih bi moral). Če se ti je v rit zabil mu ne more noben odvetnik pomagat, samo podkupljen sodnik.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

delavec44 ::

Vprašanje če bi za tako škodo policija sploh prišla. Še vedno jih lahko anonimno pokličeš in vprašaš za nasvet.

Naredi kot si zapisal, pojdi na svojo zavarovalnico in bodo dali poizvedbo. Naj izpodbija, ti imaš slike in priče. To se vedno lahko zgodi, tudi če bi ti dal številko police. Navadno je krivda na tistem, ki se zabije v rit.

Pa če že komuniciraš z njim, naj bo vse v pisni obliki. Ali pa snemaj.

Zgodovina sprememb…

Ales78 ::

dpekec123 je izjavil:

Doma sem ugotovil, da nimam podatkov njegove zavarovalne police, da bi kompletno izpolnil Evro obrazec. Klical sem ga za manjkajoče podatke, vendar mi jih ne želi dati - vztraja, da bo mi on sam avto popravil . Tega ne želim, saj sem izvedel da je baraba in z njim ne želim imeti posla. Rekel sem, da bom pac pomanjkljivo izpolnjen Evro obrazec nesel na zavarovalnico. Rekel je, da če ne bom avta popravil pri njemu, da bo izpodbijal krivdo in da bo njegov odvetnik dosegel, da sem kriv jaz.

Daj preveri, da nimaš tudi kljukice, da je bila škoda poplačana na kraju nesreče. Še ena svinjska fora, ki se jo barabe rade posložujejo.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Ales78 je izjavil:

dpekec123 je izjavil:

Daj preveri, da nimaš tudi kljukice, da je bila škoda poplačana na kraju nesreče. Še ena svinjska fora, ki se jo barabe rade posložujejo.

Kje točno je ta opcija na evro poročilu? Če bi bila škoda plačana, zakaj bi sploh izpolnjeval poročilo.

Zgodovina sprememb…

Ales78 ::

delavec44 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

dpekec123 je izjavil:

Kje točno je ta opcija na evro poročilu? Če bi bila škoda plačana, zakaj bi sploh izpolnjeval poročilo.

Imaš prav, kolegu je dopisal v evro poročilo.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

IL_DIAVOLO ::

V prihodnje bodi najprej pošten do sebe in naj se ti ne smili tisti, ki ti je avto poskodoval.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

MadMicka ::

Kaj kr neki nabijate v prazno mi ni jasno? Zakaj sploh razlagate, če nimate pojma? To, da nimaš številke zavarovalne police, ni problem, lahko ga pokličeš, pa ti pove, lahko preveriš na https://infocenter.zav-zdruzenje.si/inf..., lahko se obrneš na svojo zavarovalnico, skratka, gre na policijo, nima veze, na koncu pač pošlješ zahtevek na njegovo zavarovalnico...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Tody ::

Gospdu drekcu pekcu je dolgcajt na to sivo nedeljo pa pač trola :

Kaj mi je za storiti ? Strah me je, da če grem na policijo, da bodo primer zabeležili in da potem ne bom mogel storiti "optimalno". Zato me zanimajo vaša mnenja / izkušnje

Tale stavek, bi morali prebrat in se vprašat kaj je optimalno? Zato nič drugega,kot to da oddaš obrazec ni optimalno. TI ne hodiš na policijo, naj se zavarovalnice s tem jebejo.
Zaradi počenega odbijača se lahko še več mesecev voziš okol brez problemov. Dokler se zavarovalnice ne zmenijo. Če pa avta nima zavarovanega pa spet ni tvoj problem.

kamiKaZaA ::

@dpekec123 - eden od vas udeležncev naj gre v bolnico in reče, da ga vrat boli in še "mogoče" da mu zveni v glavi. To je nekaj normalnega, da greš v bolnico šele 24-48 ur po nesreči. Ker to pride zadaj. In avtomatsko, če imaš Euro obrazec nesreče in nekdo gre v bolnico ta več ne velja, ker potem policija naredi policijski zapisnik in obišče oba udeležena. Tako da pot pod noge in hitro v bolnico, če še ni minilo več kot 48 ut od nesreče.

bm1973 ::

Pokliči policijo in priojavi pobeg z nesreče...

Saj ti je dal evro obrazec z njegovimi podatki.

To vidiš, še krivo prijavo naj si nakoplje na grbo.

Yossarian ::

Zaenkrat imaš slike in njegov podpis. Naredi tako, kot ti je napisal Mad Micka..
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

dpekec123 ::

MadMicka je izjavil:

Kaj kr neki nabijate v prazno mi ni jasno? Zakaj sploh razlagate, če nimate pojma? To, da nimaš številke zavarovalne police, ni problem, lahko ga pokličeš, pa ti pove, lahko preveriš na https://infocenter.zav-zdruzenje.si/inf..., lahko se obrneš na svojo zavarovalnico, skratka, gre na policijo, nima veze, na koncu pač pošlješ zahtevek na njegovo zavarovalnico...

Wow, nisem vedel za tole! Super, hvala, sprožim postopek.

Sem pa šel tudi k osebnemu zdravniku zaradi bolečin v vratu. Dobil sem napotnico za bolnico, kjer so mi slikali vrat - ni poškodb. Zanimivo mi je bilo, da so v izvid napisali kdaj sem imel prometno nesrečo, niso pa klicali policije, kljub temu, da so me vprašali, če je bil za prometno nesrečo opravljen policijski zapisnik.

dpekec123 je izjavil:

Sem pa šel tudi k osebnemu zdravniku zaradi bolečin v vratu. Dobil sem napotnico za bolnico, kjer so mi slikali vrat - ni poškodb. Zanimivo mi je bilo, da so v izvid napisali kdaj sem imel prometno nesrečo, niso pa klicali policije, kljub temu, da so me vprašali, če je bil za prometno nesrečo opravljen policijski zapisnik.

Hvala za ta zapis. Sedaj vem, da si trol in da trolaš celi forum. Namreč kadarkoli prideš v bolnico/osebni zdravnik in je vzrok nesreča (prometna, delovna, padec s kolesom na cesti) se kliče policijo in se naredi policijski zapisnik. In po tem tvojem zapisu vem da trolaš in se bom enostavno umaknil iz debate. Ti pa še naprej trolaj.

Klamzi ::

kamiKaZaA je izjavil:

dpekec123 je izjavil:

Hvala za ta zapis. Sedaj vem, da si trol in da trolaš celi forum. Namreč kadarkoli prideš v bolnico/osebni zdravnik in je vzrok nesreča (prometna, delovna, padec s kolesom na cesti) se kliče policijo in se naredi policijski zapisnik. In po tem tvojem zapisu vem da trolaš in se bom enostavno umaknil iz debate. Ti pa še naprej trolaj.

Žal ni vedno tako. Pred leti sem imel delovno nesrečo z več zlomi pa nisem rabil dajat izjave, kar zelo verjetno pomeni da zapisnika ni bilo.

BCSman ::

Kaj ce bit zal da nisi klical policije, itak sploh ne pride pri takih manjsih nesrecah. Tudi ce bi rekli da pridejo, bi jih cakali eno uro in jih se vedno ne bi bilo in bi obupal in sel.

Klamzi je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

dpekec123 je izjavil:

Žal ni vedno tako. Pred leti sem imel delovno nesrečo z več zlomi pa nisem rabil dajat izjave, kar zelo verjetno pomeni da zapisnika ni bilo.

Pri delovni nesreči s poškodbami vedno pride policija na podjteje in naredi zapisnik. Vedno. Če ti nisi dal nobene izjave, še to ne pomeni, da niso obiskali podjetje. So ga 100%. Razen, če si na črno delal in niso vedeli koga morejo obiskati? V nasprotnem primeru vedno, ko so poškodbe (delovne ali prometna nesreča), četudi nič ne ugotovijo (dovolj so, da greš na preiskave, kjer ugotovijo da ti nič ni) se "vedno" o tem obvesti policijo in naredi policijski zapisnik.

BCSman ::

Ja kaj pomeni delovna nesreca, samo ce je v okviru uradne zaposlitve al tud ce si doma popoldne z zago odrezes roko?

BCSman je izjavil:

Kaj ce bit zal da nisi klical policije, itak sploh ne pride pri takih manjsih nesrecah. Tudi ce bi rekli da pridejo, bi jih cakali eno uro in jih se vedno ne bi bilo in bi obupal in sel.

Imamo IV. kategorije prometnih nesreč. Na kraj nesreče ne pridejo, če se zgodi I. kategorija nesreče (nesreča brez telesnih poškodb) in če se udeleženca lahko medseboj dogovorita kdo je kriv (če se ne, potem tudi v tem primeru pride policija in naredi zapisnik). Če pa pride nakdnadno do telesnih poškodb (II. kategorija ali III. kategorija) pa potem tudi policija pride naknadno in naredi policijski zapisnik. Če udeleženec prometne nesreče obišče bolnico in četudi ugotovijo po raznih slikanjih, da mu nič ne, se o tem obvesti policijo in policija sproži in naredi policijski zapisnik. Tako, da @dpekec123 trola.

Hkrati zakon o cestnem prometu določa tudi, da mora policist priti na kraj prometne nesreče II., III. ali IV. kategorije, ne pa tudi na kraj prometne nesreče I. kategorije. To sicer ne pomeni, da policista na kraj nesreče I. kategorije nikoli ne bo. Policist lahko pride na kraj prometne nesreče I. kategorije in ugotovi dejstva ter zbere dokaze, potrebne za odločitev o prekršku, če ga o njej obvesti udeleženec prometne nesreče v roku 24 ur od nastanka prometne nesreče.

V primeru prometne nesreče, kjer je kdorkoli od udeležencev lahko ali huje poškodovan, je obveščanje policije obvezno.

To je lepo zapisano in zaradi tega, ko obiščeš bolnico se vedno kliče policija in to še preden udeleženc po večih urah opravi preizskave. Ker se ne čaka na uradne rezultate, ampak kak ti prijaviš, da si prišel zaradi prometne nesreče v bolnico na preizskave se takoj kliče policijo in policija kasneje naredi policijski zapisnik neglede, če preizskave pokažejo poškodbe ali ne.

TucoX ::

V primeru prometne nesreče se lahko vedno kliče policija, ti njihov 113 operater pove kako pravilno izpelješ zadevo, ali če je potrebno, da pride patrulja na kraj nesreče.

TucoX je izjavil:

V primeru prometne nesreče se lahko vedno kliče policija, ti njihov 113 operater pove kako pravilno izpelješ zadevo, ali če je potrebno, da pride patrulja na kraj nesreče.

Nihče ni zanikal tega. Drži tvoj zapis. Dejstvo pa je, da je @dpekec123 povedal, da je bil v bolnici na preizskavah in da oni niso klicali policijo. No tu smo ga dobili da trola in da si je vse skupaj izmislil na nedeljsko popoldne iz čistega dolčasa.

Namreč, če prideš v bolnico (z napotnico ali brez) in poveš, da si prišel zaradi prometne nesreče, ker čutiš bolečine v bolnici po zakonu vedno obvestijo o tem policijo. Tako piše v zakonu:

V primeru prometne nesreče, kjer je kdorkoli od udeležencev lahko ali huje poškodovan, je obveščanje policije obvezno.

In tu smo dobili @dpekeca123 da trola in da si je vse skupaj izmislil.

dpekec123 je izjavil:

Zgodovina sprememb…

Djole ::

Ne vem, ce trola ali ne, ne vem kaksen je bil prej zakon oz ali od od zmeraj tak, ampak sem do sedaj imel 2x prometno nesreco(ne po moji krivdi), sicer obe med 10-15 let nazaj, 2x naknadno obiskal urgenco zaradi bolecin, pa ni bila nikoli policija vpletena, ali pa vsaj mene ni nihce kontaktiral o tem :)

Djole je izjavil:

pa ni bila nikoli policija vpletena, ali pa vsaj mene ni nihce kontaktiral o tem :)

Točno to bo. Sem imel nesrečo 15+ let nazaj kot sopotnik in sem naknadno obiskal bolnico (naslednji dan) in voznika ni kontaktirala policija. Je pa povzročitelj klical kaj je bilo in da so ga obiskali policisti in naredili policijski zapisnik, ter da je dobil kazen za povzorčitev nesreče, čeprav smo si na kraju nesreče izmenjali izpolnjen euro obrazec in je spraševal, če je komu kaj in da ni bilo nobenemu nič. Tako da iz prve roke vem za ta primer. V zakonu pa tudi piše, da se v primeru poškodb obvezno obvesti policijo (bolnica kliče obvezno - po zakonu).

Zgodovina sprememb…

toro69 ::

kamiKaZaA je izjavil:

Namreč kadarkoli prideš v bolnico/osebni zdravnik in je vzrok nesreča (prometna, delovna, padec s kolesom na cesti) se kliče policijo in se naredi policijski zapisnik.

Ne nakladaj oz. ne pobiraj podatkov iz Čat ĐPT.

toro69 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Namreč kadarkoli prideš v bolnico/osebni zdravnik in je vzrok nesreča (prometna, delovna, padec s kolesom na cesti) se kliče policijo in se naredi policijski zapisnik.

Ne nakladaj oz. ne pobiraj podatkov iz Čat ĐPT.

Verjel ali ne. Še nikoli do sedaj nisem uporabil ChatGPT ali karkoli podobnega. Niti nimam namena. Pa nimam niti Fb, niti IG, niti X. In ne nakladam, ampak pišem po lastnih izkušnjah iz prve roke. Če pa ne verjameš, pa še vedno lahko greš v bolnico na informacije in se sam pozanimaš. Ter seveda potem tudi poročaj tukaj. In nihče te ne bo tam ustrelil zaradi tega, če se boš šel zanimati glede tega.

Zgodovina sprememb…

mat xxl ::

Pojdi na Policija in sedaj prijavi nesrečo in vse njegove grožnje. Bo dobil še kazen ti pa zapisnik. Jasno pa predaj jim slike in vse . Ti nimaš, kaj izgubiti on pa ima!

mat xxl je izjavil:

Pojdi na Policija in sedaj prijavi nesrečo in vse njegove grožnje. Bo dobil še kazen ti pa zapisnik. Jasno pa predaj jim slike in vse . Ti nimaš, kaj izgubiti on pa ima!

Smo že ugotovili, da se ta nesreča ni zgodila in da @depekec123 trola na nedeljsko popoldne iz čistega dolgčasa. ;)

mertseger ::

Normalno greš na policijo poveš zgodbo, daš slike in obrazec, potem bo pa policija naprej ukrepala. Ko dobiš od njih greš na zavarovalnico in tip bo plačal še kaj drugega kot samo škodo. Nima veze če nisi šel takoj.

Normalno greš na policijo poveš zgodbo, daš slike in obrazec, potem bo pa policija naprej ukrepala. Ko dobiš od njih greš na zavarovalnico in tip bo plačal še kaj drugega kot samo škodo.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

kamiKaZaA je izjavil:

Smo že ugotovili, da se ta nesreča ni zgodila in da @depekec123 trola na nedeljsko popoldne iz čistega dolgčasa. ;)

Ja saj. Zgodba dejansko kaže neke klasične prijeme Slotehove Šole za trole. OP je kao bil totalno v šoku zaradi butnjenega odbijača, šel celo na urgenco ali nekaj, kjer so ga spraševal o podrobnostih (koga je klical), no OPa to ni ganilo - a je vseeno naredil na kraju samem več slik kot najstnica na Instagramu. Lik mu je sicer dal bianko formular, kot da se to kao pogosto dogaja (dafuq?) sedaj mu grozi z mafijskimi metodami - očitno OPovo fotokopiranje dokumentov ni delovalo kot "garancija"?

Da nismo mi tukaj tisti ki nas želi nekdo nategniti? :|

Zgodovina sprememb…

Ahim ::

Manjka samo se pojasnilo, da se je OP vozil v Fordu (s hudaco ali brez?).

feryz ::

Ena stvar pa drži tukaj.
Ne glede na to, kako so ljudje prepričani, da je drugi kriv, ker tudi je kriv, ni rečeno da bo na koncu tudi kriv.
In če se kasneje izjasni drugače, se lahko za dolgo časa poslovite od denarja za popravilo. Če ne celo za vedno.

Miki N ::

Ahim je izjavil:

Manjka samo se pojasnilo, da se je OP vozil v Fordu (s hudaco ali brez?).

Misliš, da ju je tip prej gangstalkal?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavarovalnica kljub polnemu kasku zavrnila izplačilo škode - kaj lahko storim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
946907 (3344) mertseger
»

Evropsko poročilo o prometni nesreči in realna uporabna vrednost (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
699963 (8312) darkolord
»

Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )

7820329 (16483) fikus_
»

Prometna nesreča

224826 (3758) strup121
»

Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )