Forum » Loža » Programerji normirani sp-ji, kaj razmišljate za 2025 - tujina?
Programerji normirani sp-ji, kaj razmišljate za 2025 - tujina?
Shinobi ::
Pozdravljeni!
Kot že verjetno veste, je bil sprejet PREDLOG sprememb, ki se bodo najverjetnje uzakonile, ker ni realnega mehanizma, ki bi to preprečil.
Članek
Zanimajo me ideje in predlogi, kako se izogniti temu terorju. Letos že drugič napadajo normirance. Jaz imam dovolj. Iščem alternative.
Polni SP se mi kot programer ne splača - ker dejansko nimam takšnih stroškov. Računalniki in telefoni z 2 letno amortizacijo mi nič ne pomenijo.
Prav tako potni stroški, za te igrice mi ni.
Razmišljate o tujini? Kam? Bosna, Hrvaška ali celo Avstrija? Tudi neke direktive so navedene, da če izstavljaš račune iz tuje države, moraš večino časa poslovati od tam ipd ipd.
Kratek povzetek:
Vsake ideje bi bil zelo vesel.
Kot že verjetno veste, je bil sprejet PREDLOG sprememb, ki se bodo najverjetnje uzakonile, ker ni realnega mehanizma, ki bi to preprečil.
Članek
Zanimajo me ideje in predlogi, kako se izogniti temu terorju. Letos že drugič napadajo normirance. Jaz imam dovolj. Iščem alternative.
Polni SP se mi kot programer ne splača - ker dejansko nimam takšnih stroškov. Računalniki in telefoni z 2 letno amortizacijo mi nič ne pomenijo.
Razmišljate o tujini? Kam? Bosna, Hrvaška ali celo Avstrija? Tudi neke direktive so navedene, da če izstavljaš račune iz tuje države, moraš večino časa poslovati od tam ipd ipd.
Kratek povzetek:
- Pogoj za vstop v sistem normiranih odhodkov se zvišuje s 50.000 EUR na 60.000 EUR. Ukinja se pogoj, vezan na polno zavarovanje vsaj 9 mesecev v letu, za dovoljene prihodke 100.000 EUR – ti se zmanjšujejo na 60.000 EUR.
- Polni s.p. mora biti obvezno zavarovan na podlagi samozaposlitve vsaj 9 mesecev.
- Pogoja obveznega zavarovanja ne more več izpolniti z vključenostjo v zavarovanje druge osebe.
- Pri prihodkih do 60.000 EUR se priznajo odhodki v višini 80 odstotkov.
- Priznani odhodki pri prihodkih nad 60.000 EUR znašajo 0 odstotkov.
- Dovoljeni prihodki se znižujejo s 300.000 EUR v dveh letih na 120.000 EUR v dveh letih, kar pomeni, da letni prihodki v povprečju ne smejo presegati 60.000 EUR.
- Izstop iz sistema normirancev v primeru preseganja prihodkov 120.000 EUR v dveh letih.
- Uvaja se obveznost razkritja zneska prihodkov, ki jih normiranec v davčnem letu doseže s povezano osebo.
bciciban_ ::
Nepopularno mnenje:
Povsem prav je tako. Normirani s.p. kot je bil je anomalija, ki je ustrezala določenim prikoritnikom za pumpanje denarja v lastne žepe preko raznih svetovalnih pogodb.
P.S. sem normiranec in pač bom imel odpustek samo za prvih 60k€ Če pobašem 60k/leto v žep bom pa še davek plačal na viške. To je v praksi za dve povprečni slovenski plači.
Povsem prav je tako. Normirani s.p. kot je bil je anomalija, ki je ustrezala določenim prikoritnikom za pumpanje denarja v lastne žepe preko raznih svetovalnih pogodb.
P.S. sem normiranec in pač bom imel odpustek samo za prvih 60k€ Če pobašem 60k/leto v žep bom pa še davek plačal na viške. To je v praksi za dve povprečni slovenski plači.
velikBrokoli ::
c3p0 ::
Izpustil je dveh letih na 120.000 EUR v dveh letih. Torej bo plačal davek na viške in po 2 letih letel ven iz sistema.
bm1973 ::
Sam bom najbrž šel na normiranega popoldanca s fiktivno zaposlitvijo za minimalno plačo pri eni firmi.
Davek, skupaj s prispevki, me bo pri mojih dohodkih prišel nekje 25%.
Kar je sprejemljivo.
Sicer moram pa narediti en Excel za izračun, da se prepričam. To je bil mal na pamet izračun na papirju...
Sem mal specifičen primer, ker bom imel letos velik dobiček, in drugo leto posledično visoke prispevke...
Kar je sprejemljivo.
Sicer moram pa narediti en Excel za izračun, da se prepričam. To je bil mal na pamet izračun na papirju...
Sem mal specifičen primer, ker bom imel letos velik dobiček, in drugo leto posledično visoke prispevke...
sunsun ::
Jaz in še par drugih smo prenesli poslovanje v Delaware tako, da če bo tukaj zakon sprejet furam tam naprej. Čakati na zadnji dan v letu ne morem zaradi strank. Če se pa spametujejo na vladi in ne sprejmejo zakona potem pa prenesem nazaj.
Ales ::
Se pravi, ostal si davčni rezident Slovenije in nisi prijavil lastništvo podjetja v Delawaru? Ali pa morda nisi lastnik?
acookook ::
Sicer sem šele študent in razmišljam 1.10.25 enostaven ven za par let. Ni problema plačevati davščine, vendar bi za to pričakoval urejene ceste (tudi glede hitrostnih omejitev), urejeno zdravstvo, urejeno marsikaj drugo. Namesto tega sam dobim bore malo, futram pa socialce in migrante in jugoviče, ki se nočejo asimilirati. Dobro, da imam na voljo tako Avstrijo, kot tudi Hrvaško v dometu 45 min.
.
holabaluza ::
acookook, sj ti je menda jasno da si za avstrijce samo se en "jugovič", ki se noce asimilirat?
Yoda Master ::
Sam bom najbrž šel na normiranega popoldanca s fiktivno zaposlitvijo za minimalno plačo pri eni firmi.
Kar je sprejemljivo.
Ampak še vseeno te to ne reši, da te ne vržejo ven iz normiranstva v 2026?
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.
holabaluza je izjavil:
acookook, sj ti je menda jasno da si za avstrijce samo se en "jugovič", ki se noce asimilirat?
Ravno obratno, naši se tako dobro asimilirajo, da jih sploh ne najdeš več. Razen tisti, ki se priključijo kaki ex-YU diaspori.
Pat_MaGroin ::
Nepopularno mnenje:
Ko boš 2 leti zapored zaslužil 61k/leto, boš 3. leto kar lepo odletel ven iz sistema. Se ti še vedno zdi tvoja ideja tako seksi?
holabaluza ::
Ravno obratno, naši se tako dobro asimilirajo, da jih sploh ne najdeš več. Razen tisti, ki se priključijo kaki ex-YU diaspori.
Razumem sarkazem, zalostno je to da osebno poznam primere. Pravijo, da je "balkan" stanje uma. Za avstrijce pac smo to slovenci. Zagotovo so kaksne izjeme, vecinoma pa je, kar je. Zal..
rkobarov ::
Sicer sem šele študent in razmišljam 1.10.25 enostaven ven za par let. Ni problema plačevati davščine, vendar bi za to pričakoval urejene ceste (tudi glede hitrostnih omejitev), urejeno zdravstvo, urejeno marsikaj drugo. Namesto tega sam dobim bore malo, futram pa socialce in migrante in jugoviče, ki se nočejo asimilirati. Dobro, da imam na voljo tako Avstrijo, kot tudi Hrvaško v dometu 45 min.
delam z Angleži, kaj si oni mislijo o meni?
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q
bciciban_ ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Nepopularno mnenje:
Ko boš 2 leti zapored zaslužil 61k/leto, boš 3. leto kar lepo odletel ven iz sistema. Se ti še vedno zdi tvoja ideja tako seksi?
Razmišljam da bom delal manj, da ne bom šel čez mejo.
Ali pa bom šel v navadni s.p. Bom pač videl kaj bom.
Obračanjmo kolikor hočmo, ta sistem je anomalija.
Kar primerjaj koliko bi bili davki če bi bil redno zaposlen.
bemfa ::
Ma v praksi bo folk pač pisal račune do 60k/leto, ostalo pa 'na roke' in se bo plačalo še manj davka kot zdaj.
Kayzon ::
Edino pametno,bezi iz te zahojene drzave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kayzon ()
Shinobi ::
Ma v praksi bo folk pač pisal račune do 60k/leto, ostalo pa 'na roke' in se bo plačalo še manj davka kot zdaj.
Kako boš pa ti iz druge firme denar ven dobil 'na roke' ? Če bi blo to tak simpl, pol teh 60K nebi bil noben problem.
Razni d.o.o.ji ipd ti bodo težko nakazali denar brez fakture. To se lahko gredo kakšni gradbeniki pa še tam je vprašljivo.
bemfa ::
Take ali drugačne 'dobrine' (letalske karte, financirani tečaji/konference, partnerske večerje, ...). Se nisem s tem ukvarjal, pa imam par idej. Verjami da mučkari bojo našli pot.
no comment ::
Sicer še ni niti končal šole, ki mu jo plačuje država, in pojedel vseh žgancev, ki mu jih je ta ista subvencionirala, pa že ima občutek, da je ON koga drugega nahranil...
Yoda Master je izjavil:
Ampak še vseeno te to ne reši, da te ne vržejo ven iz normiranstva v 2026?
Ne, me ne reši. Ampak s tem se bom ukvarjal drugo leto. Ne bom več normiranec, to je ziher.
Ne zanimajo me dolgoročne rešitve, ker davčna stabilnost ni neka prioriteta države.
Kako bom reševal za 2026, je par opcij, ampak vse v zraku.
Ostal davčni rezident v Slo, lastnik podjetja in prijava podjetja. Vse po zakonu.
Na kakšen način si potem zastavil to kot davčno optimizacijo? Ne načrtuješ izplačevanja dobička, ali bo podjetje iz Delawara lastnik npr. premičnin, nepremičnin, ...?
Saj če preveč vprašam, mi kar namigni naj neham.
link_up ::
ma ste mone...za te stvari imas racunovodkinjo in basta....kaj vam ni jasno? aja, vi delate sami, ja pol je pa jeba, naj cim prej nekdo zacne delati za vas, cim prej.
In and Out
Ashrack ::
Kaj ta postavka pomeni:
"Uvaja se obveznost razkritja zneska prihodkov, ki jih normiranec v davčnem letu doseže s povezano osebo."
"Uvaja se obveznost razkritja zneska prihodkov, ki jih normiranec v davčnem letu doseže s povezano osebo."
....
borisk ::
https://data.si/blog/povezane-osebe/
tole imaš razloženo. Se pravi firme z enakimi lastniki, ali firme ki so v lasti firm. Naprimer imaš krovno firmo, eno ki ima v lasti nepremičnine in osnovna sredstva, na drugi pa delavce in plačuje najemnino oni prvi firmi, pol pa imaš firmo ki ima 1,5 zaposlenega in 2 mio dobička, druga pa 200 zaposlenih, 15mio prometa in 10k€ dobička... tukaj pride še do pojma transfernih cen in podobnih zadev... Najboljše da se vsedeš z računovodkinjo ali davčnim svetovalcem.
tole imaš razloženo. Se pravi firme z enakimi lastniki, ali firme ki so v lasti firm. Naprimer imaš krovno firmo, eno ki ima v lasti nepremičnine in osnovna sredstva, na drugi pa delavce in plačuje najemnino oni prvi firmi, pol pa imaš firmo ki ima 1,5 zaposlenega in 2 mio dobička, druga pa 200 zaposlenih, 15mio prometa in 10k€ dobička... tukaj pride še do pojma transfernih cen in podobnih zadev... Najboljše da se vsedeš z računovodkinjo ali davčnim svetovalcem.
Ostal davčni rezident v Slo, lastnik podjetja in prijava podjetja. Vse po zakonu.
Na kakšen način si potem zastavil to kot davčno optimizacijo? Ne načrtuješ izplačevanja dobička, ali bo podjetje iz Delawara lastnik npr. premičnin, nepremičnin, ...?
Saj če preveč vprašam, mi kar namigni naj neham.
Sam zaradi Slo Techa je to napisal, da ne bi folk moraliziral...
Itak da ni prijavil, saj ni nor...
A Delaware kaj sporoča našim dacarjem? Prostovoljno gotovo ne, vprašanje, če na izrecno zahtevo (IMO tudi ne). Imamo kak primer?
WhiteAngel ::
Pozdravljeni!
Članek
Kratek povzetek:
- Pogoj za vstop v sistem normiranih odhodkov se zvišuje s 50.000 EUR na 60.000 EUR. Ukinja se pogoj, vezan na polno zavarovanje vsaj 9 mesecev v letu, za dovoljene prihodke 100.000 EUR – ti se zmanjšujejo na 60.000 EUR.
- Polni s.p. mora biti obvezno zavarovan na podlagi samozaposlitve vsaj 9 mesecev.
- Pogoja obveznega zavarovanja ne more več izpolniti z vključenostjo v zavarovanje druge osebe.
- Pri prihodkih do 60.000 EUR se priznajo odhodki v višini 80 odstotkov.
- Priznani odhodki pri prihodkih nad 60.000 EUR znašajo 0 odstotkov.
- Dovoljeni prihodki se znižujejo s 300.000 EUR v dveh letih na 120.000 EUR v dveh letih, kar pomeni, da letni prihodki v povprečju ne smejo presegati 60.000 EUR.
- Izstop iz sistema normirancev v primeru preseganja prihodkov 120.000 EUR v dveh letih.
- Uvaja se obveznost razkritja zneska prihodkov, ki jih normiranec v davčnem letu doseže s povezano osebo.
Moji kolegi so odprli d.o.o.je. Žal.
delam z Angleži, kaj si oni mislijo o meni?
Haha, to me spominja na profesor Kodeka: Balkan ni geografsko poreklo, ampak stanje duha v naši družbi. So true.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
hawkwood ::
Ameriški IRS bo kaj poročal? Ali t+zvezna država Delaware? Eni Sloveniji, ki sploh ne vedo zanjo?
Saj je vseeno kaj Delaware poroča. Ko te povprašajo od kje ti denar, je na tebi da priložiš dokaze in ne na FURSu. Edina realna rešitev je selitev v tujino.
Vprašanje pa je, kaj točno nudi Slovenija v zameno za ene najvišjih davkov na svetu. 30+ let neodgovornega ravnanja z denarjem s strani države, krivi so pa SP-jevci ki zaslužijo 60k€+. Toraj tisti, ki najverjetneje prinesejo denar s tujine in bi jih morali še več privabit v državo.
Kateri debil pa prenese denar iz drugih držav k sebi na osebni račun?
A vi resno mislite, da druge države ne poznajo kartic?
Za tistih par transakcij, kjer je fajn vedeti izvor premoženja, bo pa vedno obstajal normiran s.p., čeprav samo do 60k.
Eni ste pa res za luno...
A vi resno mislite, da druge države ne poznajo kartic?
Za tistih par transakcij, kjer je fajn vedeti izvor premoženja, bo pa vedno obstajal normiran s.p., čeprav samo do 60k.
Eni ste pa res za luno...
matobeli ::
Dokler ne bodo poročali. Pol pa čuza za vikend.
Aja ne, so bili naši podjetniki zavedeni in niso brali drobnega tiska (kdo pa sploh to počne)... pol pa ni pene.
Pohlep je lepa čednost.
Aja ne, so bili naši podjetniki zavedeni in niso brali drobnega tiska (kdo pa sploh to počne)... pol pa ni pene.
Pohlep je lepa čednost.
klemenSLO ::
Nekaj je poterbno priznati: Tako finančno ugodno (davki) in tehnično enotavno (sam delaš prijavo, ni potrebe po računovodji) kot je biti normiran SP je en veliiik + za tistega ki pade v to. Jasno je, da vsak razmišlja o (legalni) optimizaciji (oblike) dela, katera mu prinese boljši izplen. Jst bi si sam želel da to pustijo in da še kje drugje manj obdavčijo, ker smo v sloveniji relativno med bolj obdavčenimi.
Je pa normiran SP resnično malo obdavčen, tak da ne jambrite in plačajte davek.
Zakaj? Vsi bi imeli ceste/zdravstvo/šolstvo/socialno varnost.... jebiga prijatelji. Davke je treba plačat če se to hočmo jet.
Tako fajn kot je pri nas! je malo kje. Naj tako ostane.
Zakaj? Vsi bi imeli ceste/zdravstvo/šolstvo/socialno varnost.... jebiga prijatelji. Davke je treba plačat če se to hočmo jet.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
Pohlep je lepa čednost.
ZDA bodo poročale Sloveniji, ne ga srat...
Vsa aristokratska elita koristi dvčne oaze, raje naj pa plačuje davke....
Sam hlapci bodo hlapci...
Navadni s.p.ji plačajo manj davka od normirancev, tam pod 1% prihodka. Normiranci tam 4%.
Najdi si članek...
A pol še navadne s.p. ukinemo ali omejimo. Navaden s.p. je praktično d.o.o, kjer lahko denar prosto uporabljaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
eEdbM ::
Pusti takšne, naj gre mimo brez oprijema v mislih in brez sledi na forumu...
Fak, ravno zdaj računovodja nekaj bluzi na pamet brez upoštevanja konteksta, je pa vsaj priznal, da visoko-storitvenih-minimalno-stroškovnih nima praktično nič, samo veliko-stroškovne.
Fak, ravno zdaj računovodja nekaj bluzi na pamet brez upoštevanja konteksta, je pa vsaj priznal, da visoko-storitvenih-minimalno-stroškovnih nima praktično nič, samo veliko-stroškovne.
Kayzon ::
Nekaj je poterbno priznati: Tako finančno ugodno (davki) in tehnično enotavno (sam delaš prijavo, ni potrebe po računovodji) kot je biti normiran SP je en veliiik + za tistega ki pade v to. Jasno je, da vsak razmišlja o (legalni) optimizaciji (oblike) dela, katera mu prinese boljši izplen. Jst bi si sam želel da to pustijo in da še kje drugje manj obdavčijo, ker smo v sloveniji relativno med bolj obdavčenimi.
O cem ti govoris, kljub visokim davkom nic je lavfa v sloveniji tako kot mora
pingme ::
A pol še navadne s.p. ukinemo ali omejimo. Navaden s.p. je praktično d.o.o, kjer lahko denar prosto uporabljaš.
Taki, ki imajo sp z dejanskimi stroški tako malo dobička, bi imeli na doo nič dobička (z upoštevanjem minimalne plače - prispevki so identični, to kar plača sp kot dobiček, bi plačal doo pri dohodnini za minimalno plačo), tako da ne za državo, ne za posameznika ne bi bilo razlike. Za oba rabiš računovodjo (sploh pri takšni količini vhodnih faktur), tako da mi itak ni jasno zakaj taki sploh imajo sp namesto doo in s tem prevzamejo odgovornost s celotnim premoženjem. Zgolj zaradi ustanovnega kapitala? Ni vredno.
Zgolj zaradi ustanovnega kapitala? Ni vredno.
Predvsem enostavno knjigovodstvo in preprostost prenašanja sredstev iz poslovnega računa.
Koliko sp, ki uveljavljajo dejanske stroške in jih imajo skoraj toliko kot je dobička poznaš, da si sami vodijo enostavno računovodstvo? Če pa vodiš dvostavno (kar je standard za vse računovodje), ni nobene razlike med sp in doo, razen izplačila plače, tako da če si sam naštudiral vse obrazce, zaloge, amortizacijo za sp, boš pa še tisto plačo za doo, ampak dvomim, da to res kdo sam počne.
Prenos denarja? Če si boš prenesel iz poslovnega na osebni račun in konec leta ne boš imel dobička, boš imel na poslovnem minus. Tudi iz doo lahko enostavno kadarkoli izplačaš dividendo.
dvomim, da to res kdo sam počne.
Prenos denarja? Če si boš prenesel iz poslovnega na osebni račun in konec leta ne boš imel dobička, boš imel na poslovnem minus. Tudi iz doo lahko enostavno kadarkoli izplačaš dividendo.
Daj, pingme, namesto, da tu kolovratiš, preberi vsaj to in to in mogoče še to ter se potem, vsaj vsajaj - upravičeno, če zakonodajalec do sedaj česa ni predvidel in je tebi očitno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Točno vem kakšne so razlike, sem imel tako sp z dejanskimi stroški, sp z normiranimi, kot tudi doo z dejanskimi in doo z normiranimi stroški (to zadnje je tudi v predlogu za ukinitev). Razen za normirani sp sem imel zunanje računovodstvo.
Pri prijavi v edavke še vedno izbiram med Fizično osebo, Fizično osebo z dejavnostjo in Pravno osebo.
Ampak vedno sem imel zelo malo stroškov, tako da za nekoga, ki ima praktično toliko stroškov kot prihodkov in je ta znesek šest mestni (sploh nima veze ali so ali niso upravičeni) ne vidim razloga zakaj bi kdorkoli imel sp (enostavno računovodstvo in prenos denarja je bs).
Samo o tem sem pisal, ne pa da bi karkoli ukinili ali razlikah na splošno.
In če bi nekdo lahko bil normiranec, pa se odloči za dejanske stroške, je tudi logično, da bo plačeval manj davka.
Pri prijavi v edavke še vedno izbiram med Fizično osebo, Fizično osebo z dejavnostjo in Pravno osebo.
Ampak vedno sem imel zelo malo stroškov, tako da za nekoga, ki ima praktično toliko stroškov kot prihodkov in je ta znesek šest mestni (sploh nima veze ali so ali niso upravičeni) ne vidim razloga zakaj bi kdorkoli imel sp (enostavno računovodstvo in prenos denarja je bs).
Samo o tem sem pisal, ne pa da bi karkoli ukinili ali razlikah na splošno.
In če bi nekdo lahko bil normiranec, pa se odloči za dejanske stroške, je tudi logično, da bo plačeval manj davka.
KobayashiM ::
Jasno da ima, saj je član aristokratske elite ali vsaj wannabe.
Sej ne da morajo biti vsi ljudje krepostni in srčni, daleč od tega. Očitno nam so nam ravnanja ki nam prinesejo korist na škodo drugega pisana na kožo. Ampak ravno bobnat po prsih se pa pol ne moreš, ane?
Ali pa sem samo jaz glup in je bilo vedno mišljeno da izkoristiš vse možne opcije in je potem to en tak pokazatelj uspešnosti.
The Monopoly Experiment
Sej ne da morajo biti vsi ljudje krepostni in srčni, daleč od tega. Očitno nam so nam ravnanja ki nam prinesejo korist na škodo drugega pisana na kožo. Ampak ravno bobnat po prsih se pa pol ne moreš, ane?
Ali pa sem samo jaz glup in je bilo vedno mišljeno da izkoristiš vse možne opcije in je potem to en tak pokazatelj uspešnosti.
The Monopoly Experiment
Pohlep je lepa čednost.
ZDA bodo poročale Sloveniji, ne ga srat...
Kdor tebe takole na pamet posluša glede ZDA in izmenjave davčnih in bančnih podatkov, naj si sam pripiše posledice.
No ja, bolje bi bilo rečeno, kdor si poslovanje optimizira le na podlagi kvazi anonimnega spletnega foruma, naj si sam pripiše posledice...
Ne rečem, da tu ni solidnih nasvetov in tudi normalnih sogovornikov, a je tudi kup neumnosti.
Samodejna izmenjava poteka z ZDA:
In obratno seveda tudi, naši pošiljajo podatke o državljanih ZDA.
Slovenija od ameriške davčne uprave pridobiva podobne podatke o premoženju slovenskih davčnih zavezancev v ZDA. Prva avtomatična izmenjava podatkov o finančnih računih med Republiko Slovenijo in ZDA se je izvedla v letu 2015 in nato redno vsakoletno.
Samodejna izmenjava poteka z ZDA:
Slovenija od ameriške davčne uprave pridobiva podobne podatke o premoženju slovenskih davčnih zavezancev v ZDA. Prva avtomatična izmenjava podatkov o finančnih računih med Republiko Slovenijo in ZDA se je izvedla v letu 2015 in nato redno vsakoletno.
Vse države poročajo ZDA o njenih državljanih. Poglej sporazum FACTA.
https://www.irs.gov/businesses/corporat...
ZDA ne poročajo nobenemu. Ni recipročnosti. Celo če bi prišla sodna zahteva, bi rekel da ne. Za kar pa mora najprej obstajati dokaz, da država sploh ve, da imaš tam firmo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
devdems ::
Tudi če bi poročali tukaj ne igra nobene vloge. Saj ni nelegalno, da ima slovenski državljan podjetje v tujini. Nelegalno bi bilo samo v primeru, da bi si izplačeval denar za osebne potrebe na svoj račun brez, da bi plačal davek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SP račun podjetju iz ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10937 (660) | chort |
» | Višina prihodka - normiran sp (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9972 (4859) | anketar |
» | Normiranci so rak rana naše ljube Slovenije (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 179054 (143874) | jype |
» | informacije glede ustanovitve podjetja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20881 (18418) | wind |