Forum » Šport » Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2024/25
Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2024/25
Kurzweil ::
Ja takšnih tekem, ko je Krka za malo izgubila sem letos v ABA ligi mislim da naštel 4, tako da če bi 50% zmagali, bi bilo tako kot praviš, vsaj 2 zmagi več. Zgleda jim je cilj zgolj obstanek, sicer bi z malce sreče celo bili boj za tista mesta, ki še vodijo v playoff. Je pa škoda, da nimajo na dolenskem nekega resnega kluba, ker klub s takšnimi ambicijami prav gotovo ne privablja gledalcev in sponzorjev. Je pa pozitivno vsaj to, da igrajo domačini in mladi. Jaz se sprašujem, če vodstvo kluba sploh prav zares in resno išče to okrepitev na položaju 5.
Moram pa omenit še eno precej neobičajno stvar. Spartak Office Shoes iz Subotice je podaljšal pogodbo s trenerjem Vladimirjem Jovanovićem do leta 2030, ja, do leta 2030... tole pa res redko vidiš.
Za Mego je podpisal Aleksa Radanov.
Moram pa omenit še eno precej neobičajno stvar. Spartak Office Shoes iz Subotice je podaljšal pogodbo s trenerjem Vladimirjem Jovanovićem do leta 2030, ja, do leta 2030... tole pa res redko vidiš.
Za Mego je podpisal Aleksa Radanov.
https://x.com/easyCreditBBL/status/1874...
Luka Ščuka igralec tedna v nemški ligi
Zasluženo, sem res vesel za njega. Sicer pa še eden v vrsti igralcev, ki so šli iz Cedevite Olimpije in zadihali oz. pokazali, da niso zgolj "večni talenti". Neglede na to, da spremljam Cedevito Olimpijo v vseh tekmovanjih in jim tudi privoščim vse dobro... kar pa se mladih igralcev tiče, pa si prav gotovo naredijo največjo uslugo, če gredo mimo tega kluba, vsaj če hočejo narediti nekaj v svoji karieri. Pa bi razumel, če bi šlo za kakšen bolj resen in ambiciozen klub, tako pa govorimo o klubu, ki je bil recimo lani zadnji v Eurocupu, trenutno pa komaj lovijo tisto 8. mesto v ABA ligi, ki še vodi v playoff. Letos vsaj bolje kaže v Eurocupu, pa upam, da vsaj tam naredijo kakšen mini presežek po vseh teh letih slabih sezon.
Groot ::
Super zmaga Krke v gosteh proti Megi. Nekoliko nepričakovano, ampak res zasluženo.
Če zmagajo še obe naslednji domači tekmi proti Borcu in Ciboni (vmes imajo še Spartak v gosteh), mislim, da bodo bolj ali manj varni pred izpadom. V tem primeru sem tudi precej v dvomih, da bodo še iskali okrepitev pod košem, kot že omenjeno.
Če zmagajo še obe naslednji domači tekmi proti Borcu in Ciboni (vmes imajo še Spartak v gosteh), mislim, da bodo bolj ali manj varni pred izpadom. V tem primeru sem tudi precej v dvomih, da bodo še iskali okrepitev pod košem, kot že omenjeno.
Je, zlata vredna zmaga Krke danes. Tudi jaz niti slučajno nisem pričakoval zmage. Odlično Mirtič, Cerkovnik in Špan, kar se tiče tistega dela, ko je nafrcal 6 trojk, kasneje pa nekje toliko tudi zgrešil. Glede na roster Krke, lahko samo rečem en velik poklon.
Borac in Cibono bi realno lahko oz. morali dobiti. Spartak pa vem, kakšen im budget in roster, zato mi je še manj jasno, kaj se je zgodilo na tekmi Spartak-SC Derby, da so jih črnogorci tako povozili, vmes je bilo že +30. Sicer bi gledal, pa ni bilo časa.
Zdejle še črnogorski dvoboj med Budučnost in Mornarjem, tole bi moral biti walk in the par. Potem Olimpija proti FMPju, ki je seveda "že končal" s sezono. Za konec dneva pa še derbi tega kroga med Zvezdno in Dubajem. Jasno, Zvezda zraven igra še Evroligo, zato bi znal biti tale dvoboj bolj zanimiv. Je pa res, da je Zvezda še nekaj dolžna Dubaju iz 1. kroga, ko so izgubili v Dubaju. Mimogrede, član Mege, Kosta Kondić je menda podpisal za 3 leta z Dubajem, kar pomeni, da bo drugo leto soigralec s Prepeličem in pod taktirko Golemca.
Borac in Cibono bi realno lahko oz. morali dobiti. Spartak pa vem, kakšen im budget in roster, zato mi je še manj jasno, kaj se je zgodilo na tekmi Spartak-SC Derby, da so jih črnogorci tako povozili, vmes je bilo že +30. Sicer bi gledal, pa ni bilo časa.
Zdejle še črnogorski dvoboj med Budučnost in Mornarjem, tole bi moral biti walk in the par. Potem Olimpija proti FMPju, ki je seveda "že končal" s sezono. Za konec dneva pa še derbi tega kroga med Zvezdno in Dubajem. Jasno, Zvezda zraven igra še Evroligo, zato bi znal biti tale dvoboj bolj zanimiv. Je pa res, da je Zvezda še nekaj dolžna Dubaju iz 1. kroga, ko so izgubili v Dubaju. Mimogrede, član Mege, Kosta Kondić je menda podpisal za 3 leta z Dubajem, kar pomeni, da bo drugo leto soigralec s Prepeličem in pod taktirko Golemca.
No pa še super zmaga COL za popoln krog. Res lepa ekipna predstava, predvsem pa moram pohvaliti Radovića. Vse daje od sebe na obeh koncih igrišča in je zares koristen igralec. Dobro je svoje minute vsaj napadalno izkoristil tudi Glas, ki pa bo res moral še hudo delati na obrambi, ker vse prepogosto zamuja v gibanju.
Za lep konec nedelje pa še zmaga Dubaia. Letošnja končnica ABA zna biti še hudo pestra.
Za lep konec nedelje pa še zmaga Dubaia. Letošnja končnica ABA zna biti še hudo pestra.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groot ()
Uf super pomembna zmaga COL. Sicer dokaj negledljiva tekma, ampak zmaga je zmaga.
Moram pa pohvaliti Beringerja spet, res je hud potencial.
Uf super pomembna zmaga COL. Sicer dokaj negledljiva tekma, ampak zmaga je zmaga.
Res je, lepo je videt, da je Olimpija končno spet konkurenčna na evropskem parketu, res upam, da bo letos naredila kakšen korak/dva naprej v primerjavi s preteklimi leti.
Sedaj je že jasno, da je Beringer potencial, zaradi katerega Cedevita Olimpija preprosto mora dobiti kakšen milijon ali dva... če bodo končno imeli malce več potrpljenja, želje in znanja po razvoju mladih/ga. Upam, da bo zdrav in da se razvija v smeri, kot zaenkrat kaže!
Mimogrede, za Real Madrid je podpisal Dennis Smith Jr., to je tisti DSJ, ki je bil nekoč tudi v Dallasu, mislim, da lahko mirno rečem, da je bil to najmanj kompatibilen soigralec Luke kadarkoli.
Glede na to, da so z njim sklenili 4-letno, se ne bojim, da ga ne bi želeli razvijati še naprej. Je pa potem vse skupaj precej tudi odvisno od Beringerja oziroma najbrž še bolj od njegovega menedžerja. Tudi Šamanića je imela COL v praktično identični situaciji, pa se je odločil na silo takoj riniti v NBA in sedaj vidimo rezultat. Podobno se je zgodilo tudi z Matkovićem.
Glede na to, da so z njim sklenili 4-letno, se ne bojim, da ga ne bi želeli razvijati še naprej. Je pa potem vse skupaj precej tudi odvisno od Beringerja oziroma najbrž še bolj od njegovega menedžerja. Tudi Šamanića je imela COL v praktično identični situaciji, pa se je odločil na silo takoj riniti v NBA in sedaj vidimo rezultat. Podobno se je zgodilo tudi z Matkovićem.
Ma, je Olimpija že večkrat imela koga, ki je potencial... pa ni bilo prave priložnosti, potem pa se je po 2-3 letih, ko je recimo nekdo dopolnil cca 21-22 let samo še govorilo, da ni potencial... sliši se logično, da bi ga razvijali, ampak kot rečeno, je bilo že večrat tako... rabiš za to tudi željo, znanje, kontinuiteto in kader. Jaz upam na najboljše, če pa se Beringer oz. njegov manager zaleti, pa bo tako bolj njegov problem, Olimpija bi vseeno morala dobiti svoj del pogače, je pa res, da če ga doteraš do kraja, je tega denarja več.
Sem že pozabil, kako je že bilo z odškodnino Marka Simonovića? Koliko je na koncu dobila Olimpija? Je pa tudi on se malce zaletel, no, sedaj se žoga za turški Bahcesehir, kjer recimo igra še en bivši nbajevec in sicer Furkan Korkmaz.
Tudi Karlo Matković je za New Orleans zaenkrat odigral zgolj 5 tekem, od tega 4 res drobtinice.
Je pa pri obeh omenjenih največ naredila Mega, tudi Beringer se mi zdi, da je bolj sreča, da ga je našla Cedevita Jr., kot pa Olimpija oz. Cedevita Olimpija. Kakorkoli, upajmo, da Beringerju rata in da ima od tega Olimpija veliko tudi v igralnem smislu, na koncu pa seveda tudi v denarju. In to je edin način, kako lahko Olimpija naredi kaj več, da razvija mlade, pogrešam tudi skavting, ki ga je pred davnimi leti Olimpija že imela.
Pri Šamaniću pa se mi zdi, da je bolj kot karkoli druge problem glava, motivacija... je pa zadnjič že igralza Baskonio, zaenkrat ni naredil nič... bomo spremljali... je pa igrala Baskonia proti Gironi, kjer pa je Martinas Geben dal 7 točk in pobral 8 skokov.
Šamanić na zadnjih tekmah igra zelo dobro.
Sem videl samo tekmo proti Gironi, kjer je igral malo in ni dosegel nič... vidim pa, da je v Evroligi pa igral dobro, kar seveda največ šteje. Kar je še en dokaz, kar sem prej pisal, da ima težave z motivacijo... podobno teh par tekem v ABA ligi, ko je igral za Cibono... proti Crveni Zvezdi je odigral odlično, proti ostalim manj renomiranim klubom pa obupno oz. mu je bil očitno to dobesedno trening, ravno toliko, da se je malce razgibal... se mi zdi, da je še bolj kot ta motivacija problem njegova glava in trma... so pa možakarja v NBAju kar konkretno fizično upgrejdal.
No pa lahko še tretjič v tednu napišem da spet nova super zmaga COL kdo bi si to mislil še kakšen dober mesec nazaj. Ni kaj veliko za povedati. Zame osebno odlična igra Nikolića, prave poteze v pravih trenutkih.
Me zanima kako se bodo lotili sobotne tekme proti Dubaju v ABA. Glede na položaj, najbrž ni neumno razmisljati o malo počitka za nosilce in več fokusa na bistveno pomembnejšo tekmo naslednji teden proti Bourgu.
Me zanima kako se bodo lotili sobotne tekme proti Dubaju v ABA. Glede na položaj, najbrž ni neumno razmisljati o malo počitka za nosilce in več fokusa na bistveno pomembnejšo tekmo naslednji teden proti Bourgu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groot ()
Res je lepo videt tole formo in rezultate COL! Jaz sem eden od tistih, ki sem kritičen, ko je treba in tudi pohvalim, ko je treba!
Aleksej Nikolić se zdi, da je tudi malce dvignil formo, navsezadnje je to tisto, zaradi česar je bil pripeljan. Si znam predstavljat, da nima ravno nizke plače.
Samo da ne bo poškodb...
Tale tekma z Dubajem je res neugodna... fino jim je, sploh ker igrajo samo ABA ligo, potem pa seveda polno pripravljeni gredo v tekme proti tem Eurocup in Evroligaškimi ekipami... Zvezda je letos že 2 padla proti Dubaju, ker na drugi strani pa seveda Zvezda popolno fokus daje na Evroligo... Partizan na drugi strani jemlje ABA ligo malce bolj resno, pa so v Evroligi nižje, tudi nasploh bo zanimivo videt v Evroligi Partizan, tole bo verjetno borba do zadnjega kroga, kar se playoffa tiče, nekako me za Zvezdo niti ne skrbi.
Po mojem bi bilo potrebno iti v tekmo tisto good old... če bo šlo že od začetka tekme in bo vse na mestu, po zmago... sicer pa če se bo videlo da ni neke energije, dnevne forme, želje, moči... pa pač več minut za klop oz. rezerviste.
Ko je že ravno trener Budučnost naš Andrej Žakelj in tam igra Omić... sledni so tudi v precej zajebanem položaju, tako kot Partizan v Evroligi, s tem da so na zadnji tekmi precej srečno zmagali za 1 točko proti Hapoelu iz Tel Aviva. V zadnjem napadu za Budučnost je Fletcher Magee izsilil 3 proste mete pri metu za 3 točke, vse zadel, Hapoel pa je na drugi strani zgrešil zadnji met za zmago. Zlata vredna zmaga za Budučnost in navsezadnje Andreja Žaklja, ki si upam tredit, da je od napredovanja v Eurocupu odvisen njegov status pri Budučnosti, ker vemo kako je v tem črnogorskem klubu, hitro si na prepihu.
Se pa jutri nadaljuje ABA liga:
sob., 18.01.17:00
Split - Budučnost
sob., 18.01.19:00
Krka - Borac Čačak
ned., 19.01.15:30
BC Dubaj - Cedevita Olimpija
ned., 19.01.17:00
SC Derby - Cibona
ned., 19.01.18:00
Igokea - Zadar
ned., 19.01.19:00
Partizan - Spartak Subotica
pon., 20.01.17:00
Mornar KK - Crvena zvezda
Aleksej Nikolić se zdi, da je tudi malce dvignil formo, navsezadnje je to tisto, zaradi česar je bil pripeljan. Si znam predstavljat, da nima ravno nizke plače.
Samo da ne bo poškodb...
Tale tekma z Dubajem je res neugodna... fino jim je, sploh ker igrajo samo ABA ligo, potem pa seveda polno pripravljeni gredo v tekme proti tem Eurocup in Evroligaškimi ekipami... Zvezda je letos že 2 padla proti Dubaju, ker na drugi strani pa seveda Zvezda popolno fokus daje na Evroligo... Partizan na drugi strani jemlje ABA ligo malce bolj resno, pa so v Evroligi nižje, tudi nasploh bo zanimivo videt v Evroligi Partizan, tole bo verjetno borba do zadnjega kroga, kar se playoffa tiče, nekako me za Zvezdo niti ne skrbi.
Po mojem bi bilo potrebno iti v tekmo tisto good old... če bo šlo že od začetka tekme in bo vse na mestu, po zmago... sicer pa če se bo videlo da ni neke energije, dnevne forme, želje, moči... pa pač več minut za klop oz. rezerviste.
Ko je že ravno trener Budučnost naš Andrej Žakelj in tam igra Omić... sledni so tudi v precej zajebanem položaju, tako kot Partizan v Evroligi, s tem da so na zadnji tekmi precej srečno zmagali za 1 točko proti Hapoelu iz Tel Aviva. V zadnjem napadu za Budučnost je Fletcher Magee izsilil 3 proste mete pri metu za 3 točke, vse zadel, Hapoel pa je na drugi strani zgrešil zadnji met za zmago. Zlata vredna zmaga za Budučnost in navsezadnje Andreja Žaklja, ki si upam tredit, da je od napredovanja v Eurocupu odvisen njegov status pri Budučnosti, ker vemo kako je v tem črnogorskem klubu, hitro si na prepihu.
Se pa jutri nadaljuje ABA liga:
sob., 18.01.17:00
Split - Budučnost
sob., 18.01.19:00
Krka - Borac Čačak
ned., 19.01.15:30
BC Dubaj - Cedevita Olimpija
ned., 19.01.17:00
SC Derby - Cibona
ned., 19.01.18:00
Igokea - Zadar
ned., 19.01.19:00
Partizan - Spartak Subotica
pon., 20.01.17:00
Mornar KK - Crvena zvezda
Končno ena končnica v korist COL Robinson se je sicer močno trudil zafurati tole tekmo, ampak končno tudi malo sreče za strani COL. Nenadejana zmaga vsaj zame, vendar se pritoževali ne bomo
Če pozabim končnico, odlična in pomembna zmaga! Sicer res noro, kaj so skoraj zapravili... sam sem na koncu prav videl en dagger s strani Prepelića, bivši pa to...
Si ne znam predstavljat, kako lahko nek profesionalec pozabi doma potni list oz. ga izgubi ali kako že.
Olimpija je res v lepem naletu, forma je proper... premagajo Bourg v Franciji... vmes ena trening tekma proti Mornarju, potem pa Valencia v Stožicah, za kar bi bilo lepo, da se nepolni Stožice, sicer si folk niti ne zasluži kaj več od tega, kar je Olimpija recimo dosegla še lani. Zakaj omenjam lansko sezono, ker so naredili res ogromen korak naprej in je to res lepo videt!
Si ne znam predstavljat, kako lahko nek profesionalec pozabi doma potni list oz. ga izgubi ali kako že.
Olimpija je res v lepem naletu, forma je proper... premagajo Bourg v Franciji... vmes ena trening tekma proti Mornarju, potem pa Valencia v Stožicah, za kar bi bilo lepo, da se nepolni Stožice, sicer si folk niti ne zasluži kaj več od tega, kar je Olimpija recimo dosegla še lani. Zakaj omenjam lansko sezono, ker so naredili res ogromen korak naprej in je to res lepo videt!
V 74. letu je umrl legendarni srbski krilni košarkar Dražen Dalipagić.
V svoji karieri je igral za:
1971-1980 - Partizan
1980-1981 - Carrera Venezia
1981-1982 - Partizan
1982-1983 - Real Madrid
1983-1985 - A.P.U. Udine
1985-1988 - Reyer Venezia
1988-1989 - Glaxo Verona
1990-1991 - Crvena zvezda
RIP!
V svoji karieri je igral za:
1971-1980 - Partizan
1980-1981 - Carrera Venezia
1981-1982 - Partizan
1982-1983 - Real Madrid
1983-1985 - A.P.U. Udine
1985-1988 - Reyer Venezia
1988-1989 - Glaxo Verona
1990-1991 - Crvena zvezda
RIP!
Berlinska Alba je Žigo Samarja posodila v Gran Canario, kjer je seveda trener Jaka Lakovič, tam pa igra tudi Mike Tobey. Se zdi, da Žiga lovi še zadnji vlak, da naredi kakšen korak naprej v karieri, sigurno je bil nekdaj talent, vsekakor ni imel sreče s poškodbami, mu pa želim sedaj toliko več zdravja in sreče.
Sicer pa bi ob idealnem scenariju pripeljal v reprezentanco vse tri... Lakoviča za trenerja, Samarja in Tobeya, če bi seveda bila v proper formi, pa za soigralca, ki bi že bila uigrana. Je pa jasno, da odkler bo Sekulič selektor in vodstvo KZSja takšno kot je, ni nekega upanja za nič od tega. Ma, še Dimec noče več igrat za našo reprezentanco...
Sicer pa bi ob idealnem scenariju pripeljal v reprezentanco vse tri... Lakoviča za trenerja, Samarja in Tobeya, če bi seveda bila v proper formi, pa za soigralca, ki bi že bila uigrana. Je pa jasno, da odkler bo Sekulič selektor in vodstvo KZSja takšno kot je, ni nekega upanja za nič od tega. Ma, še Dimec noče več igrat za našo reprezentanco...
GodoBoy ::
tudi Blažič je rekel da ne bo igral. Tale naveza Erjavec/Sekulič/Dončič bo uničila še tisto malo kar bi reprezentanca lahko bila. Je pa Samar že 24 ja in vprašanje kako bo z njim. Smola s poškodbami, upam da bo imel njegov brat manj smole.
2dark ::
tudi Blažič je rekel da ne bo igral. Tale naveza Erjavec/Sekulič/Dončič bo uničila še tisto malo kar bi reprezentanca lahko bila. Je pa Samar že 24 ja in vprašanje kako bo z njim. Smola s poškodbami, upam da bo imel njegov brat manj smole.
Dobro, da si tole izpostavil, ker gredo reprezentančne zadeve popolnoma mimo. Nič bat. Imamo mlade, ki igrajo po vrhunskih klubih, tako da je prihodnost slovenske reprezentančne košarke postlana z medaljami.
Potem pa svizec zavije čokolado.
Sekulić se je kot pijanec plota oklepal igralcev iz zlate generacije, namesto, da bi se vmes že izvajale pomladitve. Samo v Slovenski reprezentanci so postali določeni igralci tako nedotakljivi, da bodo igrali, dokler bo njim ustrezalo.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )