» »

Kater števec za kolo

Kater števec za kolo

Ghost7 ::

Živjo

Kaj priporočate za rekreativnega kolesarja?
Potrebujem višinomer, srčni utrip.
Bonus: kadenca, GPS navigacija.

Je Garmin res toliko boljši od Sigma,...?

Kot pravim, še vedno sem rekreativec in ne bi dal 1000€ za števček.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

martincek1 ::

Težko komentiram števce v nižjem cenovnem rangu. Ampak 1000e je čista bedarija z izjemo, če redno voziš 300km+ (sončne celice naprimer).

Wahoo Bolt stane recimo 250e in je vse, kar potrebuješ. Ali najdeš nek primerljiv Garmin števec.Jaz imam sicer Wahoo Roam, ki ima večji display, ampak ga ne potrebujem.

njyngs ::

Pri Garmin Edge imaš še sync v connect app/portal. Niso brez razloga mainstream za kolesarstvo.

Edge 130, če želiš vredu glavno enoto za nizek denar, Edge 530 je pa že prek dovolj za vsakega rekreativca. Imam Edge 520+ ampak priporočam, da se ga izogibaš, ker je počasen u 3PM.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

T743 ::

Meni se zdijo Garmin, Polar, kak Suunto bolj renomirani kot pa Sigma.
Poglej Polar M470 s paščkom za utrip ima kar potrebuješ sam imam starejši M450 in je top, kaj pa kaka ura?

Badwolff ::

Ura + telefon
Imel sem edge 530, ko sem ga enkrat razbil, nikoli več nisem pomislil na 'števec'.
Navigacija na telefonu je ene 10x boljša kot na edgu, za tracking je ura več kot dovolj. Za kadenco in moč rabiš senzor. Je pa bolj za radovednost/gimmick kot neki resno uporabo. Sploh power metri so nemarno dragi.

Na tvojem mestu bi investiral v nosilec za telefon.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

buttcrack ::

lani v eni akciji nabavil kitajca Magene C406 pro in še radar L508, z dvema senzoerjema, nosilcem in pasom za utrip je bilo malček manj od 200€. Zaenkrat konkretno zadovoljen.

JeBelaCesta ::

1 leto imam Edge 130+ in Magene HR&CAD. Za cestno kolo mi je ok, za MTB ture pa bi sedaj kupil E530 (zaradi večjega displaya)
najceneje sem ga našel tu: https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/gar...
lep pozdrav iz višav ;-)

GupeM ::

Imam Garmin Edge 530 in sem zelo zadovoljen. Odlična sinhronizacija s telefonom/Stravo, ekran se super vidi tudi na soncu, baterija zdrži dovolj dolgo, če imaš garmin uro jo lahko daš v heart rate broadcast mode in ti kaže heart rate na števcu, za kadenco imaš poceni Kitajce, ki podpirajo ANT+ oz. BT, power metri so pa dragi, ja.

Super je tudi planiranje rute v garmin connect appu, pa potem ruto preneseš na števec.

Sem pred tem uporabljal telefon, pa me je motila slaba vidljivost na soncu, če si našponal svetilnost, je pa baterija hitro šla. Pa ko sem bolj počasi v strm prisojni klanec gonil, se mi je hudič včasih pregreval. Tudi če se kje razbijem, mi je manj škoda števca, kot telefona. Pa verjetno je tudi bolj vzdržljiv kot telefon.

Vsekakor mi ni žal da sem ga kupil. Sem opazil, da ga tudi Pogačar uporablja :) Je pa pred kratkim prišel Edge 540, ki je njegov naslednjik in ima nekaj bonbončkov, ki pa mi niso bistveni. Če bi ga menjal, bi ga samo zaradi USB-C polnjenja, tako da ga ne bom menjal :)

JeBelaCesta je izjavil:

1 leto imam Edge 130+ in Magene HR&CAD. Za cestno kolo mi je ok, za MTB ture pa bi sedaj kupil E530 (zaradi večjega displaya)

Hm, tale e530 mi je res zanimiv. Pa pošiljajo v slovenijo?

GupeM je izjavil:

Imam Garmin Edge 530 in sem zelo zadovoljen. Odlična sinhronizacija s telefonom/Stravo, ekran se super vidi tudi na soncu, baterija zdrži dovolj dolgo, če imaš garmin uro jo lahko daš v heart rate broadcast mode in ti kaže heart rate na števcu, za kadenco imaš poceni Kitajce, ki podpirajo ANT+ oz. BT, power metri so pa dragi, ja.

Super je tudi planiranje rute v garmin connect appu, pa potem ruto preneseš na števec.

A vpis direktno v števec, recimo naslov pa ne gre? Obstaja telefonska app v katero vneseš in preneseš?

Kaj pa tale:
https://www.extremevital.com/sl/kolesa/...

Plus ura? Ampak katera? Ura ne sme biti iz transformerjev, ampak mora zgledat tudi za na kakšen sestanek... svečan dogodek?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ghost7 ()

A. Smith ::

Ghost7 je izjavil:

Sigma je za kolesarske števce tisto, kar je Casio za ure. Se pravi, ni bleščeča znamka, bang for the buck je pa brez konkurence. Da ne omenjam, da smo jih imeli na kolesih leta 1990, ko Suunto, Garmin in podobni niti slučajno niso obstajali. 30 let že izdelujejo kolesarske števce in te izkušnje bi morale nekaj veljati. Poglej si tole, mislim, da ima vse, kar rabiš na testih se tudi dobro odreže.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith je izjavil:

Ghost7 je izjavil:

Sigma je za kolesarske števce tisto, kar je Casio za ure. Se pravi, ni bleščeča znamka, bang for the buck je pa brez konkurence. Da ne omenjam, da smo jih imeli na kolesih leta 1990, ko Suunto, Garmin in podobni niti slučajno niso obstajali. 30 let že izdelujejo kolesarske števce in te izkušnje bi morale nekaj veljati. Poglej si tole, mislim, da ima vse, kar rabiš na testih se tudi dobro odreže.

Vem, Sigme se spomnim še iz otroštva, basic števec, neuničljiv.

Mogoče res + ura.

Mogooče Suunto? Kja takega? Koliko je to kaj natančno napram Garminu?

Ghost7 je izjavil:

JeBelaCesta je izjavil:

Hm, tale e530 mi je res zanimiv. Pa pošiljajo v slovenijo?

GupeM je izjavil:

A vpis direktno v števec, recimo naslov pa ne gre? Obstaja telefonska app v katero vneseš in preneseš?

Kaj pa tale:

Plus ura? Ampak katera? Ura ne sme biti iz transformerjev, ampak mora zgledat tudi za na kakšen sestanek... svečan dogodek?

Za 13 eur več ga dobiš v Sloveniji v extreme vitalu, za 10 več pa v A2U
https://www.a2u.si/kolesarski-stevec-ga...

Po moje se ne splača naročat iz tujine. Razen, če je kje dosti cenejši...

Direkt naslova pa ne moreš vnest. Zadeva nima touch screena, tako da je pisanje že itak zahtevno.

</head> ::

Imam garmin uro in Edge enoto in bi samo komentiral, da se mi ura ne zdi primerna za kolesarjenje - premajhen display.

Če bi jaz kupoval zdaj, bi vzel Garmin Edge 530, Garmin ali Polar HR trak in Assioma Uno power pedala. Trenutno imam isti setup, samo da imam Garminova power pedala - katera so predraga in imajo eno hudo napako v dizajnu.

otso ::

Odvisno kaj zares rabis. Jaz imam ze precej casa Polar in potem ni ravno preprosto menjati, ker so vsi podatki pri enem. Mesati malo to malo tisto pa sploh ne. In ker Polar nima (vec) spodobnega bike computerja, sem pac na uri. Razen da sem ter tja malo pogresam malo boljse mape ko se vozim po se nikoli vozenih stezicah, nimam nobenih problemov z uro. Das na krmilo in dela enako kot katerikoli stevec. In za moje oci je vec kot dovolj velika. In najboljse je, da jo imam se za tek, smucanje in ostale sporte. Telefon pa kot bike computer zame nikoli ni bil opcija. Ima sem ter tja kaksen plus (predvsem precej boljsa navigacija kot karkoli drugega) vse ostalo so pa dovolj veliki minusi, da sta ura ali prav bike computer vedno boljsa opcija. Sploh glede na to, da za 200-300eur dobis vec kot bi kdorkoli potreboval.
Glede danasnje vsesplosne obsesije s powermetri pa... porabite denar, ki bi ga dali za powermeter za karkoli drugega... magari za pir, se boljse pa za kaksen vikend izlet recimo v Italiji s kolesom. Bo precej vec od tega, kot pa od neuporabnih podatkov, ki jih prinese powermeter.

energetik ::

Badwolff je izjavil:

Ura + telefon
Imel sem edge 530, ko sem ga enkrat razbil, nikoli več nisem pomislil na 'števec'.
Navigacija na telefonu je ene 10x boljša kot na edgu, za tracking je ura več kot dovolj. Za kadenco in moč rabiš senzor. Je pa bolj za radovednost/gimmick kot neki resno uporabo. Sploh power metri so nemarno dragi.

Točno tako. Uporabljam izključno telefon na nosilcu, gor je aplikacija Urban Biker. Vse si lahko po želji nastaviš, dodaš N-senzorjev ANT+ ali BT. Trenutno uporabljam HR pas (Decathlon, ANT+) ter Sigma Duo (hitrost, kadenca), vse dela BP. Avtomatični izvoz na Stravo, dodatno vsakič še izvozim GPX za backup.
Nosilec imam tale: https://www.decathlon.si/p/325682-39318...
Prišraufan direktno v fajfo, namesto pokrovčka fajfe, lepo sede v vodoravni položaj, telefon drži tudi super, preverjeno na MTB (skoki, grd teren).
vires in numeris

Likalnik ::

hvala vam fantje za ideje za števec...naročil sem Garmin EDge 530...na extremVital s še dodatnim popustom sem ga dobil za 180€....kar se mi zdi super cena.
Glede na to, da imam Garmin uro verjamem, da mi bo Garmin števec prov prišle, da bom ju skupaj povezal

CrustyDOD ::

Imam polarja m450.. Deluje odlično ampak sinhronizacija s pcjem je pa obupno počasna pa še majhen ekran. Sem pa mesec nazaj za mojo nabavil Bryton Rider 420e, 80 eur (from germany :)), zmaga popolna! Vse maš kar rekreativec potrebuje. Zdrži 20+ ur uporabe brez polnenja, več ga še nismo uporablal, naj bi 35 ur, ekran super tudi v soncu, res tip top.

Ah, vidim, da si že nabavil.. No, mogoče bo pa kateremu drugemu prišlo prav.

Zgodovina sprememb…

T743 ::

CrustyDOD je izjavil:

Imam polarja m450.. Deluje odlično ampak sinhronizacija s pcjem je pa obupno počasna pa še majhen ekran.

Sinhroniziraj na telefon "Polar Flow", vsaj jaz tako delam, res pa tudi tu ni hipno ampak traja do kakšne minute, ampak je povsem isto na Garmin uri preko Garmin Connect-a.
No ko sem že tu še vprašanje ali lahko pas HR10 od polarja hkrati oddaja podatke na obe napravi-- uro in M450?
Nevermind
Sem poguglal, baje se da ampak ni nujno da bo delovalo na obeh hkrati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T743 ()

Likalnik je izjavil:

hvala vam fantje za ideje za števec...naročil sem Garmin EDge 530...na extremVital s še dodatnim popustom sem ga dobil za 180€....kar se mi zdi super cena.
Glede na to, da imam Garmin uro verjamem, da mi bo Garmin števec prov prišle, da bom ju skupaj povezal

Peglajzen me veseli, da si si z mojo temo pomagal, ni kaj, zato forum je!

CrustyDOD je izjavil:

Imam polarja m450.. Deluje odlično ampak sinhronizacija s pcjem je pa obupno počasna pa še majhen ekran. Sem pa mesec nazaj za mojo nabavil Bryton Rider 420e, 80 eur (from germany :)), zmaga popolna! Vse maš kar rekreativec potrebuje. Zdrži 20+ ur uporabe brez polnenja, več ga še nismo uporablal, naj bi 35 ur, ekran super tudi v soncu, res tip top.

Peglajzen je nabavu, avtor teme še ne ;)

Kerga Ryderja pa?
https://www.bike24.com/p2407303.html
Ta ni ravno 80€, je pa hudo v brk Garminu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ghost7 ()

link_up ::

kje imate pa telefon? a na roki?

kaksno kul vpetje pa je 25e.
In and Out

Js mam quadlock,ni glih 25, bl ene 50-60.

Ghost7 je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Peglajzen me veseli, da si si z mojo temo pomagal, ni kaj, zato forum je!

CrustyDOD je izjavil:

Peglajzen je nabavu, avtor teme še ne ;)

Kerga Ryderja pa?
https://www.bike24.com/p2407303.html
Ta ni ravno 80€, je pa hudo v brk Garminu...

vem, da sem ti upadu v temo...se opravičujem za to...ampak glede na vaše predloge in dobro ceno sem se kar hitro odločil:)

v soboto grem že kolesarit:)

otso ::

T743 je izjavil:

No ko sem že tu še vprašanje ali lahko pas HR10 od polarja hkrati oddaja podatke na obe napravi-- uro in M450?
Nevermind
Sem poguglal, baje se da ampak ni nujno da bo delovalo na obeh hkrati.

H10 definitivno dela in to brez problemov. Edino kar je, po defaultu ni enablano, tako da moras spremeniti to nastavitev preko Polar Flow.

avtek ::

Badwolff je izjavil:

Ura + telefon

Ok Edge 530 si razbil, kaj pa si počel?
Telefona za (npr) 500€ pa v tem primeru ne bi počel?

Jaz vozim zgolj in izključno MTB in niti ne pomislim, da bi dal telefon na balanco...So padci, zdrsi, spustiš kolo itd...

Imam Edge 530 MTB paket + Strava (subscription) in mi je res zelo zelo dobra kombinacija. Poljubno si narišeš pot (tudi po brezpotju) in te usmerja v piko. Zaenkrat lahko samo pohvalim.

EDIT: Aja + Magene HR pas imam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: avtek ()

Groot ::

Kdorkoli vsaj malo več kolesari, niti pomislil ne bo na telefon na balanci. Že povsem preprosto je škoda telefona za 500+ EUR, medtem ko več kot soliden Garmin Edge stane pod 200 EUR. Poleg tega so se z razlogom razvile namenske naprave za kolo. Telefon je lahko nadomestek, ne bo pa enako priročen kot je Garmin.

Ponavadi se za telefon odločijo tisti, ki pač ne želijo plačati za namenski kolesarski števec. To je povsem ok, ampak ne pa trditi, da je izkušnja enaka.

PacificBlue ::

Ghost7 je izjavil:

Živjo

Kaj priporočate za rekreativnega kolesarja?
Potrebujem višinomer, srčni utrip.
Bonus: kadenca, GPS navigacija.

Kot pravim, še vedno sem rekreativec in ne bi dal 1000€ za števček.

Ne rabis tega, vozi za uzitek ne pa za statistiko. IMO
I&#8217;m out.
:3

avtek je izjavil:

Badwolff je izjavil:

Ura + telefon

Jaz vozim zgolj in izključno MTB in niti ne pomislim, da bi dal telefon na balanco...So padci, zdrsi, spustiš kolo itd...

Imam Edge 530 MTB paket + Strava (subscription) in mi je res zelo zelo dobra kombinacija. Poljubno si narišeš pot (tudi po brezpotju) in te usmerja v piko. Zaenkrat lahko samo pohvalim.

kaj dodatno vsebuje MTB paket pri EDGE 530? kolikor sem gledal etui pa dodatni holder?

Strava subscription se splača? uporabljam Stravo ampak basic varianto....bi moral probati kaj vse bi pridobil s subscription...

DamijanD ::

Saj imaš mesec ali dva free trial, pa poskusi. Meni je fajn a ne za to ceno...

avtek je izjavil:

Badwolff je izjavil:

Ura + telefon

Fuknil sem na dropu.
Telefon mam sam za navigacijo, če grem na kako turo drgač je v žepu. Sploh za spuste, skoke, drope... Edinič ko mi je šipca šla je pa tko bil v žepu, sem neki na bok zdrsnil.

Kvinta ::

GPS Speedometer app al pa nekaj v tem stilu ogromno free varjant lahko pa zarad mene das 500 eurotov tudi :))
A.C.A.B

Kvinta je izjavil:

GPS Speedometer app al pa nekaj v tem stilu ogromno free varjant lahko pa zarad mene das 500 eurotov tudi :))

Eni lahko, ja. Nekateri pa pač ne morete. Nič narobe s tem.

Kvinta ::

Kaj hoces povedat da nimas leta 2023 telefona al kaj ...
A.C.A.B

Groot je izjavil:

Kdorkoli vsaj malo več kolesari, niti pomislil ne bo na telefon na balanci. Že povsem preprosto je škoda telefona za 500+ EUR, medtem ko več kot soliden Garmin Edge stane pod 200 EUR. Poleg tega so se z razlogom razvile namenske naprave za kolo. Telefon je lahko nadomestek, ne bo pa enako priročen kot je Garmin.

Ponavadi se za telefon odločijo tisti, ki pač ne želijo plačati za namenski kolesarski števec. To je povsem ok, ampak ne pa trditi, da je izkušnja enaka.
Da ni telefon še bolj priročen.. Itak ga imaš vedno s sabo, a je zadaj v žepu majice bolj na varnem kot na balanci? Telefon že itak imam, zakaj bi plačal dodatno?
vires in numeris

Seveda je v žepu precej bolj na varnem, kot štrleč na balanci.

Pa kot sem omenil nekaj višje, telefon se slabše vidi, baterija manj zdrži pa še pregreva se.

PacificBlue ::

Sem že dva števca izgubil, enega pozimi v snegu..
Telefona se nikol:D
I&#8217;m out.
:3

cekr ::

energetik je izjavil:

Groot je izjavil:

Da ni telefon še bolj priročen.. Itak ga imaš vedno s sabo, a je zadaj v žepu majice bolj na varnem kot na balanci? Telefon že itak imam, zakaj bi plačal dodatno?

Najbolj idealno bi bilo, da imaš v žepu telefon, na balanci pa nek neprav požrešen(neumen) ekran, ki ti iz telefona pobira osnovne vrednosti. Seveda lahko na ekranu tudi izbiraš. Sem že iskal takšno zadevo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Kaj so pa argumenti proti uri? Na forerunnerju imaš praktično vse kot na edgu. Mislim da edin tistega Mountain climberja ni. Pa še to je sam za mazohiste :D.

Se strinjam, da je glavna prednost števca pred telefonom baterija. Sam vedno nosim powerbank s sabo, za vsak slučaj. Ampak zarad navigacije, če bi jo rabil. Vidljivost je pa podobna, na direktnem soncu tudi edge poklekne.

Vsekakor pa več poti vodi v Rim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

recmajkemi ::

Vsi, ki hvalite 530ko... kako jo uporabljate? Meni je ne touch display delal preveliko preglavic in sem si moral omisliti 830ko. Veliko prijaznejša uporaba.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Badwolff je izjavil:

Kaj so pa argumenti proti uri? Na forerunnerju imaš praktično vse kot na edgu. Mislim da edin tistega Mountain climberja ni. Pa še to je sam za mazohiste :D.

Se strinjam, da je glavna prednost števca pred telefonom baterija. Sam vedno nosim powerbank s sabo, za vsak slučaj. Ampak zarad navigacije, če bi jo rabil. Vidljivost je pa podobna, na direktnem soncu tudi edge poklekne.

Vsekakor pa več poti vodi v Rim.
Galaxy A52 mi kot števec kuri nekje ~7%/h. Ne delam tur, daljših od 3h, torej imam baterije čez glavo zadosti. Če bi šel pa na kako daljšo, npr. 150km na morje bi vzel s sabo powerbank, itak za tako turo rabiš še kako torbo na okvirju za hrano in rezervne obleke. Torej baterija nikakor ni razlog proti. Kvečjemu vidnost pod direktnim soncem pa izpostavljenost telefonu elementom okolja. Ampak npr. moj A52 je odporen baje do nekje pol metra pod vodo, torej bo dež gotovo prenesel.

Glede funkcij - jasno da ima lahko aplikacija na telefonu ogromno funkcij, je povsem prilagodljiva, lahko se namesti povsem drugo aplikacijo itd.
vires in numeris

dby ::

CrustyDOD je izjavil:

Lahko link, kje si dobil Brytona za 80 eur?

Groot ::

In ko hočeš pogledat podatke moraš vedno tapkati po telefonu da se zbudi in ti pokaže kar hočeš? Z AOD pa ni možnosti da ti kuri samo 7%.

avtek ::

Likalnik je izjavil:

avtek je izjavil:

Badwolff je izjavil:

Ura + telefon

kaj dodatno vsebuje MTB paket pri EDGE 530? kolikor sem gledal etui pa dodatni holder?

Strava subscription se splača? uporabljam Stravo ampak basic varianto....bi moral probati kaj vse bi pridobil s subscription...

Ja, gumi etui in holder, no pa še senzor hitrosti je bil pri meni (za na pesto), ki sem ga lahko namestil tako (direkt ob fajfo), da mora biti res nesrečno, da bi razbil ekran. Mislim da je holder malo manjši/krajši, kot tisti za specialke itd.
Meni je Subscription eden izmed bestbuy stvari. 60€ letno (5€ mesečno), da lahko vidim vse heatmape ostalih (kje se vozijo, ker rad raziskujem) in si lahko tudi po brezpotjih, gozdu itd narišem pot mi je A+++. Ampak to je zgolj moje mnenje - verjetno tisti, ki se vozi več ali manj po urejenih cestah (tudi makedamskih) tega niti ne potrebuje...

@Badwolff ja ravno zaradi tega nimam telefona na balanci/žepu, ker hitro pride do padca itd...
Za gor mi je telefon v žepu še OK, sploh ker navadno ob vzponih tudi kaj pofotkam(o), ko greš dol, pa če poznaš stezo oz. te navigacija pravočasno in pravilno usmerja pa za to enostavno ni časa, ker je adrenalina preveč da bi se ustavljal - vsaj jaz.

Jaz bi tako rekel ... Če je komu "škoda" 200-300€ za pameten kolesarski števec (tipa Edge 530 npr - drugih firm niti ne poznam), potem naj najprej proba s telefonom ... Če ga bo v kakšnem trenutku za telefon strah (padec, blato, dež...), si kar naj umisli števec :)

Aja pa še to, glede na to, da uporabljam Stravo in sem jo preko telefona za kolesarjenje le enkrat, me zanima če se da pridobiti tak/podoben zaslon kot na Edge? Se pravi, da vidiš višino, skupni vzpon, povprečno hitrost itd?

CrustyDOD ::

dby je izjavil:

CrustyDOD je izjavil:

Lahko link, kje si dobil Brytona za 80 eur?

Dobil sem ga na https://www.bike-discount.de/en/bryton-... ampak kot vidim sem imel srečo, ker sedaj je že malo dražji, cena podobna kot v sloveniji. No, plačal sem 82.01 če smo natančni pa še šar drugih stvari tudi 105 pedala tako, da je blo free shipping.

T743 je izjavil:

CrustyDOD je izjavil:

Imam polarja m450.. Deluje odlično ampak sinhronizacija s pcjem je pa obupno počasna pa še majhen ekran.

Sinhroniziraj na telefon "Polar Flow", vsaj jaz tako delam, res pa tudi tu ni hipno ampak traja do kakšne minute, ampak je povsem isto na Garmin uri preko Garmin Connect-a.

V tazadno, ko sem to prakticiral je blo več let nazaj pa je trajala sinhnonizacija na telefon še dlje.. Je bil znan problem in od takrat nisem več probal. Bom pa sedaj. Thanks.

Zgodovina sprememb…

Groot je izjavil:

In ko hočeš pogledat podatke moraš vedno tapkati po telefonu da se zbudi in ti pokaže kar hočeš? Z AOD pa ni možnosti da ti kuri samo 7%.

Telefon ima AMOLED ekran, nastavljene imam bele številke na popolnoma črnem ozadju, tako da ekran kuri samo za tistih nekaj številk in črt, praktično enako kot samo AOD. Seveda je stalno prižgan ekran, če ga uporabljaš kot števec!

vires in numeris

recmajkemi je izjavil:

Vsi, ki hvalite 530ko... kako jo uporabljate? Meni je ne touch display delal preveliko preglavic in sem si moral omisliti 830ko. Veliko prijaznejša uporaba.

Hvala za mnenje. Trenutno je samo 75€ dražja opcija.

Mene bolj kot to vleče, da lahko direktno spreminjaš pot, lokacijo navigacije med potjo, brez telefona in predvsem brez interneta. Recimo se greš avanturista po hrvaški in bi si še kaj vmes ogledal.
E530 tega ne omogoča. Rabiš internet, ki ja pa lahko v kakšni luknji na ravni istoimenskega EDGE :D.

Ja, to je ena od pomanjkljivosti E530. Še vedno pa lahko s pinpointanjem lokacije, spremeniš pot navigiranja. Če se ne motim, lahko celo POI-je izbiraš (ne me držat za besedo), ne moreš pa direkt naslova vpisat.

Ok, odločil sem se za Garmin Edge 830. V soboto sem imel že testno vožjo. Mogoče še danes popoldne kaj uspem. Zaenkrat zelo zadovoljen s podatki.
Uporaba super, touch dobro deluje, vidljivost zaslona superiorna.
GPSa (vodenja) še nisem nič sprobal, edino všeč mi je, da ti pred hudim ovinkom javi (če preveč drviš).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HR merilni pas

Oddelek: Kaj kupiti
191741 (985) darkolord
»

GPS kolesarski računalnik

Oddelek: Šport
205298 (3151) GupeM