» »

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

««
8 / 10
»»

Alfonso ::

Letos posojen v Mornar. Cepci Olimpijini.

komentar2021 ::

Mogoče bo pa v Mornarju kaj igral, odvisno...Vsekakor je pomembno za njega, da igra, da vrne šut...Ostalo se mora naučiti, npr. da pogleda, komu podaja, kdo je pred njim, celotno gledano, da se mu vrne občutek za igro.

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Alfonso je izjavil:

Letos posojen v Mornar. Cepci Olimpijini.


Zakaj točno? Kaj bi lahko Glas v trenutni formi prinesel trenutni igri COL? Sam se močno močno strinjam da se za brezveze ne uigrava novega igralca, samo zato ker so ga podpisali za prihodnost, prišel je pa že sedaj. Naj se Glas lepo v miru sestavi pri Mornarju v preostanku sezone in potem naslednje leto na polno. Glede na stanje Mornarja, bi moral tudi dobiti vsaj nekaj priložnosti.

Alfonso ::

Imo bi lahko vsaj tako dobro igral, pa več zadel kot "ostrostrelec" Jeremič od katerega je boljši še Mulalič.

Kurzweil ::

Ja, upam, da dobi pri Mornarju čim več priložnosti... bo pa zelo težko... saj praktično pol žog porabi Deron Russell, potem sta tu še Mihailović in Pecarski, da ne naštevam dalje... dejansko se zna zgoditi, da se bosta za minute morala boriti dva slovenska košarkarja, torej Glas in Vujačić.

Bi se naj pa Budučnost okrepila še z enim košarkarjem, tokrat bi naj bil to Andrew Andrews.

Alfonso ::

@ Groot Ps. Kako veš v kakšni formi je?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alfonso ()

Groot ::

Alfonso je izjavil:

Imo bi lahko vsaj tako dobro igral, pa več zadel kot "ostrostrelec" Jeremič od katerega je boljši še Mulalič.


Ok sedaj si me pa zelo jasno prepričal da nisi gledal niti eno tekmo COL letos. Ker Jeremić je letos zelo zelo soliden, tako v napadu kot obrambi. Dejansko vsaj zame v prvem delu sezone ena redkih pozitivnih stvari v ekipi, ker sicer od njega nisem pričakoval zelo veliko.

Alfonso je izjavil:

@ Groot Ps. Kako veš v kakšni formi je?


Za razliko od tebe, sem pogledal tistih nekaj tekem kjer je dobil priložnost igrat pri Partizanu in videl izgubljenega igralca, ki nima niti kančka samozavesti. Napačno gibanje, podaje nekam kamor samo on ve, strelsko mimo. Ker ni bilo veliko minut, je pač vzorec majhen, ampak vseeno se opazi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groot ()

Alfonso ::

Lol, Jeremič dober? Mulalič mu je vzel vse minute skoraj.
Ne vem kdo ne bi bil zmeden, če bi na vsakih 20 tekem dobil 2 minute in prav nobene akcije ne bi bilo zanjga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alfonso ()

Groot ::

Alfonso je izjavil:

Lol, Jeremič dober? Mulalič mu je vzel vse minute skoraj.


Ok ne želim nabijati nekaj v tri dni, ampak mimo teh na pamet komentarjev pa ne morem. Kdaj točno je Mulalić vzel minutažo Jeremiću? Ok morda na dveh tekmah v zadnje mesecu (iz glave ne vem točno časovno), ko je imel Jeremić nekaj težav s poškodbo. Sicer pa ima povprečno čez 20min na vsako tekmo, Mulalič pa okrog 10min na tistih nekaj tekmah ko je sploh igral. Pa da za razliko od tebe ne bomo malo na pamet:

Statistika Jeremića v ABA ligi
Statistika Mulalića v ABA ligi

Razlika postane še stokrat bolj izrazita v Eurocupu - Jeremić in Mulalić.

Res mi je samo LOL od kje nekateri vlečte komentarje.

Alfonso ::

Jao nabijača, zdaj je pa kar poškodba kriva. Nikjer do sedaj omenjena. Tvoje notranje info verjetno a ne....

komentar2021 ::

Eurocup
Paris premagal Turk Telekom, Brescia Joventut, Prometey v gosteh Lietkabelis. V Eurocupu lahko očitno (bolj ali manj) vsak premaga vsakega.
Hapoel Tel Aviv v gosteh premagal London za dve točki.

Groot ::

Samo COL zelo težko sploh koga.

Tole včeraj je bilo že zelo žalostno gledat. V obrambi niti najmanjše želje večine igralcev.

Alfonso ::

Glavno da je sharpshooter Jeremić kljub poškodbi zopet raztural.

komentar2021 ::

COL je trenutno zunaj play-offa predvsem zaradi porazov na tekmah, kjer je bila favorit (Cluj, Prometey, Lietkabelis (letos so očitno slabši kot lani, ko so bili eno od presenečenj skupinskega dela), recimo tudi proti Brescii), edina tekma, na kateri so uspeli zmagali, da niso bili v vlogi ali očitnega ali rahlega favorita, je tista proti Bourgu.

komentar2021 ::

Eurocup, napoved 11. kroga:
Torek, 17.1.2023:
Bourg - Venezia (19.30)
Joventut - Bursa (20.15)
Sreda, 18.1.2023:
Prometey - Brescia (18.00)
Turk Telekom - Hamburg (18.00)
Budućnost - Slask (18.30)
Hapoel - Paris (19.00)
Ulm - Lietkabelis (19.45)
Trento - London (20.00)
C. Olimpija - Cluj (20.30)
G. Canaria - Promitheas (21.00)

Torej dosti zanimivih tekem, derbi Joventut - Bursa, na papirju "zicer" za T. Telekom, COL, Budućnost, verjetno tudi Gran Canario...

Direktor Evrolige o naslednji sezoni Evrolige:
https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1735543...

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

BREAKING: Free agent guard Kemba Walker has signed with Olimpia Milano in EuroLeague.

Kurzweil ::

Up slovenske košarke eden najboljših igralcev hrvaškega prvenstva

Resnično upam, da Saši Cianiju uspe! Star je šele 19 let, visok 209, torej nekaj, kar v Sloveniji hudo primankuje. Ga spremljam kar redno v hrvaškem prvenstvu, ne razumem pa, zakaj Cedevita Jr. ne igra vsaj 2. ABA lige?!

Groot ::

Glede na dejstvo da je temeljni princip delovanja Cedevite Junior razvoj mladih, sklepam, da ne želijo trpati urnika z dvema tekmama na teden. Pa tudi realno ne vem če 2. ABA liga prinese bistven napredek v kakovosti tekem napram hrvaškemu prvenstvu. Kot je omenjeno tudi v članku, v hrvaškem prvenstvu redno igrajo vsi ABA-ligaši. Tako da vsaj nekaj dobrih in trdih tekem je. Igranje proti Šenčurju pa ni ravno neka napredek v kakovosti.

Alfonso ::

A kdo ve kaj se dogaja s Klavžarjem? Na začetku sezone je redno igral za Murcio sedaj ga pa že nekje mesec in pol ni v postavi. Poškodovan?

Sicer je tudi Samar kar izgubil minute v Hamburgu. Hamburg sicer igra slabo tako v prvenstvu kot v Evrocupu.

Kurzweil ::

@D9999, saj Samar igra, tako v nemškem prvenstvu, kjer je Hamburg šele 13., kot v Eurocupu. Ni pa v neki formi... upajmo na dvig njegove forme in večjo vlogo v ekipi, je pa Hamburg letos res slab, glede na preteklo obdobje...

Alfonso ::

Ja igra, samo bistveno manj kot na začetku sezone. Če se ne motim so tudi zamenjali trenerja. Sprašujem za Klavžarja zakaj ga ni nikjer?

Kurzweil ::

@D9999, za Klavžarja pa ne vem, ampak glede na to, da ga ni že lep čas ni niti v ekipi, bi rekel da je poškodvan, zagotovo pa ne vem... če kje zasledim, napišem...

Groot ::

Ob članku o Cianiju eno vprašanje za debato. Res mislite da bodo drugo leto pri COL priložnost dobili vsi 4 - Ciani, Radovič, Ščuka in Glas?

Meni osebno se zdi to kar pogumna poteza, za katero nisem prepričan, če bo izvedena. Štirje mladi igralci v roasterju niso več tako malo, sploh glede na to da bosta vsaj Glas in Radovič želela minute.

Kurzweil ::

@Groot, če mene vprašaš je precej odvisno od... pri Ščuki, kako se bo rehabilitiral, ampak glede na to, da se že prej ni znašel, bi za njega rekel, da ne... pa še po poškodbi bo toliko slabši...

Radović bo verjetno ostal, če bo ostal Golemac, ker se mi zdi, da ga ima kar rad... ne vem pa, koliko ima Radović še pogodbe. Za njega bi rekel 50/50

Za Glasa, ki se še mora malce vklopit v sistem Mornarja, ampak zgleda da se bo kar naigral pri Mornarju... Ciani pa bi rekel, da je veliko možnosti... bom pa za Glasa in Cianija rekel, da bi bilo bolje, če gresta drugam... da igrata vodilne vloge, po možnosti v kakšnem klubu, ki dela za mladimi, kot je Mega, SC Derby (Žakelj bi gotovo dal lepo priložnost), da imata kompletno sezono na malce višjem nivoju... bi pa rekel, da za razvoj tako prvega, kot drugega,... je bolje, da gresta kam drugam, kot v Olimpijo, saj vemo, kako je pri Golemcu z mladimi.

Jaz pa bi vzel Glasa in Cianija in je to to... 2 igralca lahko forsirata tudi PAR in CZV, da ne naštevam dalje... recimo če takole pomislim... če ostanejo v COL Matković, Omić in Alibegović, se bojim, da ne bi bilo dovolj minut za Cianija, ki pa jih krvavo potrebuje.

Blažič se je v Turčiji nekako izgubil v vesolju se zdi... tako da bi bilo simpatično drugi leto gledat ekipo Blažič, Glas, Ciani, Murič, Omić, Alibegović, Matković, pa da bi jim nekako uspelo cuknit Samarja... ja Dragića sem nekako namenoma izpustil, ker se mi zdi, da je z njim, kar se resnega basketa tiče konec... ima res preveč smole s poškodbami. V glavnem, potem pa se tem jedru doda seveda tiste tujce z DODANO vrednostjo, da je ekipa seveda konkurenčna v Eurocupu in ABA ligi... jaz kar nekako slutim obdobje, ko boste PAR in CZV doživela... pa ne bom napisal, da ne bo zvenelo privošljivo...

Ko že ravno omenjam CZV... slednja je naslednji tekmec Olimpije v prihajajočem krogu ABA lige in to v gosteh... dokler je bil trener še Jovanović, bi še rekel... odkar pa je trener Ivanović, pa se kar bojim, da bo doživela Olimpija hud udarec... zaenkrat pa Campazzo lahko igra samo ABA ligo, tako da je 100% sfokusiran na to tekmovanje... to kar je delal zadnji dve tekmi ABA lige, je res neverjetno... meta ne posiljuje preveč, je pa zelo neugoden in hiter... podaja pa odlično, da ne omenim njegovih 8 ukradenih žog na zadnji tekmi... ima tudi 3.3 skoka ne tekmo in celo 3.5 ukradene žoge na tekmo v ABA ligi - v glavnem tekma proti CZV bo gotovo najtežja preizkušnja to sezono za Olimpijo... bi pa poudaril še to, da na tisti zaostali tekmi med COL in CZV ne bosta mogla igrati Campazzo in Vildoza, ker takrat seveda še nista bila člana COL. Prvi res pravi test za CZV, koliko je dejansko zmožna ekipe COL v tej sezoni, jasno, je pa CZV gladko favorit.

Jutri COL čaka verjetno kar ključna tekma Eurocupu proti Cluju, kjer šteje in samo zmaga, potem pa prihaja v goste Budučnost, ki se je v zadnjem odbobju še dodatno okrepila z Jaleelom O'Brienom in Erickom Greenom.

komentar2021 ::

Kurzweil je izjavil:

jaz kar nekako slutim obdobje, ko boste PAR in CZV doživela... pa ne bom napisal, da ne bo zvenelo privošljivo...

Lahko napišeš, noben normalen navijač/simpatizer teh dveh ekip ne bo zameril. Sicer verjetno vsi razumemo, kaj si želel povedati. Evroliga oz. ustanovitelji Evrolige so že ugotovili določene stvari, ki jih tu vsi vemo že od zdavnaj, zdaj je samo vprašanje kaj in v kakšni meri bodo dovoljevali.

Kurzweil je izjavil:

V glavnem, potem pa se tem jedru doda seveda tiste tujce z DODANO vrednostjo, da je ekipa seveda konkurenčna v Eurocupu in ABA ligi...

Realno gledano imamo en klub, ki bo osvojil ABA (če ne bo velikega presenečenja, oz. pretresov, ki bi vplivali na spremembe stanja v pravzaprav kompletnih športnih društvih Partizana in CZ, tu je treba dodati da glavni protikonkurent CZ ima 5-7 milijonov dolga državi, zaradi katerega ga lahko le-ta (oz. en posameznik) "ugasne" kadarkoli si to zaželi, o tem je ta posameznik govoril takrat, ko je Partizan uspel priti do zmage proti CZ v finalu lani). Ostali klubi so statisti, ki se bodo razporedili od 2. do zadnjega mesta. Možnosti PAR, COL, BUD in drugih za osvajanje ABA lige so skoraj izključno teoretične, pa ne toliko zaradi tega ker bi bile te ekipe res toliko slabše od CZ. Poleg tega za PAR niti ne bi bilo dobro če osvoji ABA, če bo stanje čez par mesecev takšno, kot je sedaj.
Lp

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

IT'S OFFICIAL: Vladimir Jovanović replaces Dragan Bajić as Igokea m:tel - Republika Srpska head coach!

Groot ::

@Kurzweil se kar strinjam s tvojim zapisom glede mladih pri COL. S to razliko, da bi jaz vzel Radoviča, Glasa in pogojno Cianija. Ciani je res zanimiv za prihodnost, ampak se bojim da mu zaenkrat še kar nekaj manjka na fizični strani, da bi lahko igral Eurocup nivo. Upam da bo letos off-season dobro delal, pa se potem lahko drugo leto bori za minute. Radovič je zame osebno letos pokazal kar dobro predstavo, je čvrst v obrambi, morda edino napadalno kdaj še malce preveč pasiven. Je pa res da v trenutni ekipi COL niti ni mišljeno, da bi kaj več dobil žogo. Glas res upam da dobi letos do konca sezone čim več minut in si povrne samozavest ter igralni ritem. Bo pa zanimivo kako se bodo pi COL odločili za drugo leto, ker se Glas in Radovič vsaj delno pokrivata na položajih. Glede Ščuke pa se bojim da bo težko drugo leto v ekipi oziroma da bi dobil kaj več minut. Mislim da najprej potrebuje eno sezono kjer igra vsaj 20min na tekmo, da bi lahko potem napredoval na Eurocup nivo. Zamišljeno je bilo, da bo to letošnja sezona, ampak ga je žal poškodba ustavila. Bomo videli kaj bodo z njim.

Se kdo spomni za koliko časa so podpisala Matkovića? Ker zanj se bojim, da bi znal vseeno oditi iz COL že letos. Sicer zaenkrat še ni pokazal ravno res top level predstave, ampak je vseeno dovolj kvaliteten, da je zagotovo na radarju številnih. Se bo pa prostor pod košem zagotovo sprostil z odhodom Radovanovića, mislim da skorajda ni možnosti da ostane.

Za Blažiča je pa tudi meni res škoda da se je tako močno izgubil v Turčiji. Ne glede na to da mu številni kdaj upravičeno ali pa neupravičeno zmanjšujejo vrednost, je vseeno s svojo energijo in kvaliteto vedno bil dodana vrednost COL. Morda pa ga res potegnejo nazaj že drugo leto.

Groot ::

Ja nič zadnji naj ugasne luč v Stožicah. Pa pokaže Adamsu kje so izhodna vrata, ker če jih bo iskal tako uspešno kot koš, bo trajalo zelo dolgo.

Razumem dejstvo da ti ne steče met. Ampak to da se pa nisi pripravljen niti malo boriti v obrambi že celotno sezono, to je pa samo delanje norca iz kluba. Potem se pa čudijo da ni gledalcev. Zakaj točno bi hodil gledat ekipo, ki se v obrambi sprehaja. Pa vse skupaj še vedbo brez posledic, sami konstantni izgovori na poškodbe in to da kao ne morejo trenirati itd.

Sezona je zavožena, temu se pač ne morejo izognit. Ja v ABA ligi izgleda boljše kot lani, ampak je to bolj posledica slabših ekip v ligi (Mornar, Mega itd.). Realno pa je COL na enakem kot lani, torej nekje na 3-4 mestu, odvisno od tega koliko se na določen dan sestavi Budučnost.

Alfonso ::

Še vedno sem na tezi, da bi bilo dosti bolje z gledalci, da najdejo trenerja (če ostane Golemac, bi tako samo sedeli na konc klopi), ki zna razvijati mlade in da te res igrajo , dajo takoj priložnost ene trem slo mladim (trije od recimo: Klavžar, Samar (ja vem da ta vprašanje če je dosegljiv), Ciani, Glas, Jurkovič pa še kdo (Lakovič daje recimo priložnost Duščaku pri Canarii), dodati par dobrih hrvatov (če so že Cedevita, no tu sta Matković in Gnjidić kar ok), Eda, Omiča, Radoviča pa dva tujca, ki delata razliko. Za razne Adamse, Jeremiče, Radovanoviče, pa tudi Yogi ne vem če ima smisel, pa hvala lepa. V eurocupu tako ne more biti slabše, v Aba je pa tudi vseeno če bi bili ene dve leti okoli osmega mesta ali pa so okoli četrttega. Tudi ne bi bilo ene tragedije da kakšno leto ne bi igrali v Evrocupu, še letos bolje da ne bi, kot da jih en Cluj z levo roko dvakrat premaga.

Ja, je tudi meni najbolj bedno da se neprestano izgovarjajo na poškodbe. Kot da imajo druge ekipe stalno polne zasedbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alfonso ()

Kurzweil ::

Ja, tole včeraj je skoraj gotovo konec Eurocupa za to sezono, kar se Cedevite Olimpije tiče. Tudi mene je muka poslušat Golemca, kako vedno išče poškodovane igralce, kot da druge ekipe nimajo teh težav. Me pa zanima, kaj se mora zgodit, da se Sani in Jurica poslovita od Cedevite Olimpije, ker mislim, da sta dobila več kot dovolj priložnosti. Malce žalostno, da ni nekega napredka, sploh po dolgem obdobju sanacije kluba. Z malce bolj pametnim kadrovanjem in polno dvorano, da ne rečem navijači, bi bila slika lahko takoj drugačna. Sicer pa najslabša obramba Eurocupa letos, tako ne gre...

Sedaj prihaja serija tekem Crvena Zvezda, Joventut, Budučnost... dejansko vse kar trenutno vidim dobrega v tej ekipi je Omić in njegov ofenzivni skok, poleg ostalega... in napadalna igra Yogija, kar pa se razigravanja tiče in še posebej obrambe, pa ne bi... bi bilo zanimivo videt, koliko dobi Yogi na sezono.

Mimogrede, zadnjič smo o Samarju... Hamburg je v tem krogu konkretno izgubil proti Turk Telekomu, je pa bil daleč najbolši igralec Hamburga na tej tekmi prav Samar - 14 točk, 4 skoki, 6 podaj, 3 ukradene žoge - index 23

Alfonso ::

Ja sem gledal tekmo. Samar z naskokom najboljši igralec Hamburga, tudi met je imel ok. So pa Hamburg divja ekipa, ki ogromnokrat prehitro šutira iz neizdelanih položajev ter ogromno fali.

komentar2021 ::

Glas pri Mornarju dobija veliko priložnosti, se pa strelsko še išče, kar je pričakovano (nisem gledal tekme, komentiram glede na statistiko).

Kurzweil ::

@komentar2021, se že vidi napredek napram 1. tekmi v dresu Mornarja... zgleda ima, kot si že napisal, tudi veliko zaupanje Pavićevića... če ne bom poškodb, verjamem, da bo še precej pokazal, tudi sicer bo sedaj več prostora, po tem, ko je odšel Russell... ne bom presenečen, če bodo boljši rezultati...

Danes pa COL igra proti CZV... prvo pravo merilo za COL to sezono... jasno, CZV je gladko favorit... bo pa spet zanimivo gledat Campazza, kar v zadnjih tekmah grize ko norc... prav lačen je košarke... bo zanimiv že dvoboj Yogi-Campazzo, samo upam, da ne bo imel Campazzo spet 8 ukradenih žog... če že ima kje COL prednost, je to na visokih položajih... ob 20:00 danes pa še tekma Mega-Zadar... pri čemer Mega precej raste, Zadar pa malce pada, tako da bi dal ščepec več možnosti celo Megi, za razliko od večjega dela sezone...

Kurzweil ::

Danes se začenja 17. krog lige ABA, kar pomeni, da je do konca sezone samo še 10 krogov.

Danes ob 18:00 začenjata Zadar in Borac... žal v tem trenutku nimam časa napisat več... ampak vsekakor bosta najbolj zanimivi tekmi kroga med COL in BUD, ko bodo počastili Dušana Hauptmana, na tekmi bi naj bili celo Green Dragonsi... zna biti lep obisk ob tej priložnosti... naslednja zanimiva tekma pa bo med bratskima kluboma FMP in CZV. Sicer pa bo druga tekma med IGO in SPT gotovo zanimiva, IGO je precej izven forme, SPT na drugi strani pa formo precej dviguje... SCD bo gostil MZT, tu je gladko favorit SCD, ni pa zmaga ravno samoumevna... CIB gosti MEG, ki je v zadnjem odboju precej dvignila formo, vrnil se je tudi Branković pri Megi... zadnja tekma kroga pa bo med PAR in MOR, ki je sedaj seveda brez Russella, so pa že pripeljali Jordana Goldwireja... itak nobene možnosti za MOR, bo pa zanimivo videt, kako bo ekipa reagirala... takrat, ko je letos nazadnje manjkal Russell, je bila ekipa precej bolj razigrana in povezana, kar je jasno, glede na milijon posesti Russella...

////

Si pa lahko danes ob 19:00 obetamo odlično tekmo Evrolige in sicer derbi med domačo CZV in PAR! Definitivno za pogledat.

Kurzweil ::

Včeraj je bila odigrana prva tekma 17. kroga lige ABA:

Zadar - Borac 85:75

Bolj kot ne gladka zmaga Zadra, precej pričakovano. Najprej moram poudarit, da je tekmo res dobro odprl Leon Šantelj, saj je dal 8 točk, pobral 2 žogi in igral tudi dobro v obrambi... potem pa ga je Danijel Jusup dal iz igre in je v nadaljevanju tekme dobil samo še garbage time - sem mnenja, da bi si Šantelj zaslužil večjo minutažo, pa govorim to povsem objektivno in ne zaradi dejstva, da je Slovenec. Sta pa pri Zadru prednjačila Drežnjak in Božič. Pri Borcu vedno boljšo formo kaže Đorđe Gagić in tako rešuje veliko težavo, ki jo je imel Borac na začetku sezone, še posebej, kot ni bilo takrat niti Lešića, sedaj ta dvojec dela kar red pod košem.

Danes nas čakata dve tekmi:

17:00
Igokea - Split

19:00
SC Derby - MZT

Počasi se bolj jasno kaže slika, kdo je prvi kandidat za izpad, kar je seveda MZT... potem pa je med 5-7 zmag cel kup ekip med 13. in 7. mestom, kjer je trenutno SC Derby... vse te ekipe, ki pa igrajo danes... pa se bodo borile za playoff... pa vse do tistega predzadnjega meta, ki prinaša dodatne kvalifikacije, mogoče celo proti slovenskem predstavniku iz 2. ABA lige.

Če bi mi kdo pred sezono rekel, da bo Igokea 12. po 17 krogih, bi si mislil, da je ubrisan. Ampak po tem, ko se jim je poškodoval odlični Nakić, ko so spustili Deshawna Stephensa, je to postala ena druga ekipa... potem je tu cel kup igralcev, ki so letos v veliki meri razočarali, kot so Ray, Jošilo, Waller... prišla sta sedaj Milosavljević in Nerandžić, ki bosta še rabila kakšno tekmo... na srečo pa se dobro znajdeta v zadnjem obdobju Đorđević in Tanasković, sicer si sploh ne znam predstavljat, kako bi ta ekipa fukncionirala... na zadnji tekmi proti Borsu je pri Igokei res precej zatajil Crawford, ki letos sicer igra odlično, imel je celo index -6. Igokea je na zadnjih 9 tekmah, zmagala samo 1x!

/////

Če pa ste včeraj gledali, pa je bila spet odlična tekma med Crveno Zvezdo in Partizanom, ki pa je tokrat mogoče celo malce presenetljivo, tekmo v gosteh celo dobil - bilo je 78:79

Kurzweil ::

Moram rečt, da mi je zelo všeč, da vedno več priložnosti dobivata tako Glas, kot Vujačić. Na zadnji tekmi ABA lige, ko je Mornar pričakovano izgubil v gosteh proti Partizanu:

Gregor Glas
31 min igralnega časa
20 točk, 1 asistenca, 2 ukradeni žogi - index 19, poleg Jonesa najboljši posameznik tekme za Mornar

Petar Vujačić
30 min igralnega časa
9 točk, 1 asistenca, 1 ukradena žoga - index 5

////

V zadnjem odbodju dobro za Hamburg igra tudi naš Žiga Samar.

Na zadnji tekmi Eurocupa je Samar odigral odično in bil najboljši posameznik tekme, pri zmagi Hamburga proti Slasku iz Wroclawa. V 24 minutah je dosegel 17 točk, pobral 2 skoka in 11 podal! Sped z dobrim in precej racionalnim metom. Sanes Hamburg igra proti Promitheasu iz Patrasa.

Na zadnji tekmi nemškega prvenstva, je Samar v dresu Hamburga igral proti Frankfurtu, kjer je bil spet precej koristen in racionalen. V 19 min igre je dosegel 13 točk, pobral 6 skokov in 4x podal.

////

Pa za zanimivost dodajam še to. Nekdanji član Mornarja in prvi strelec lige ABA, Deron Russell, je odigral prvo tekmo v dresu Galatasaraya. S svojo ekipo je izgubil proti Pinar Karsiyaki, je pa bil prvi igralec pri novem delodajalcu - 28 minut igre.... 22 točk, 5 skokov, 7 asistenc in 2 ukradeni žogi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Cedevita Olimpija vendarle pred novo okrepitvijo

Aric Holman
Center | 206cm | 25 let
Njegovi klubi: Texas Legends (2020-2021) > Ratiopharm Ulm (2021-2022) > Austin Spurs (2022) > Gigantes de Carolina (2022) > Scaligera Verona (-2022)

Kurzweil ::

Je pa Mesiček zgleda že na izhodnih vratih Cibone:

V Ciboni ni prostora zanj! Je Slovenec rušil kemijo pri zagrebškem klubu?

Pred kratkim so hrvaški športni mediji poročali o sporu med občasnim slovenskim reprezentantom Blažem Mesičkom in Cibono. Slovenec je ostal brez kluba, sporna točka situacije, pa je predvsem razlog za prekinitev sodelovanja.


Na začetku letošnje sezone je 25-letni slovenski košarkar v Zagreb prišel kot eden izmed ključnih igralcev, a resničnost je bila daleč od pričakovanj. Mesiček je v ligi ABA zaigral osemkrat in v povprečju dosegal zgolj 9 točk. Za slabše predstave so bile deloma zaslužne tudi poškodbe. Po poročanju Sportskih novosti naj bi imel Mesiček okoli novega leta na mizi ponudbo za prestop k Mornarju, ki pa ga Cibona ni dovolila.

Pri Sportskih novostih so zapisali da: "Se je izkazalo, da je Cibona igrala veliko bolje in imela boljšo kemijo v ekipi medtem ko je Mesiček okreval po poškodbi." Pojavile so se torej govorice, da je Slovenec kvaril vzdušje v slačilnici.

Mesiček se je, prav tako za Sportske novosti, odzval na dogajanje:

"Res je, da sem pred slabim mesecem želel zapustiti Cibono, a mi tega klub ni dovolil. Po pogovoru s glavnim trenerjem Sesarjem sem se vrnil in se ponovno pridružil ekipi, segla sva si v roke in se dogovorila, da pustiva te stvari za seboj. Po novem letu je bil očiten padec forme, tako zame, kot tudi za preostalo ekipo. Počutim se odgovornega za svoje slabe predstave in od tega ne bežim, zato bi to razumel kot razlog za odstranitev iz ekipe. Ne bom dovolil, da se o meni širijo laži. Kot razlog za mojo odstranitev iz ekipe je bilo navedeno, da me trener ne zna več vklopiti v svoj sistem in da to vidi kot svoj poraz. Sporazumna odpoved pogodbe ni bila podpisana, saj se morata za to s pogoji strinjati obe strani."


Vir: Kosarka.info

Kurzweil ::

Po tem, ko je FMP zapustil Trent Frazier (Galatasaray), je po Austinu Tilghmanu, FMP okrepil še Charlie Moore. FMP je seveda nasprotnik Cedevite Olimpije v tem krogu (tekma je jutri ob 19:00)

Sicer pa se danes začenja 19. od 26 krogov rednega dela lige ABA:

18:00 ... Mornar - MZT
20:00 ... Cibona - Split

scipascapa ::

Jurica še ni odstopil?

Kurzweil ::

scipascapa je izjavil:

Jurica še ni odstopil?


Pa mislim, da se to tudi ne bo zgodilo... je pa verjetno že davno nastopil čas, ko bi morala s Sanijem oditi...

Groot ::

Kurzweil je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Jurica še ni odstopil?


Pa mislim, da se to tudi ne bo zgodilo... je pa verjetno že davno nastopil čas, ko bi morala s Sanijem oditi...


Pa saj do konca te sezone to nima več smisla, naj pojejo godljo, ki so jo zakuhali. Je pa potreben razmislek kako naprej. Če bodo vztrajali z enako zasedbo, potem si ne obetam nič dobrega.

Kurzweil ::

Gregor Glas, ja tisti, ki ni dovolj dober za Cedevito Olimpijo, je postal MVP 19. kroga lige ABA. Res zanimivo je, da je Pavićević v njem takoj prepoznal kvaliteto, predvsem pa vodjo te ekipe. Gregor Glas je na trenutke celo vodil ekipo in risal akcije. Sedaj igra tistih 30 min na tekmo, ki mu jih zelo privoščim in ki jih potrebuje... zaradi tega je seveda bolje, da je član Mornarja - na zadnji tekmi 26 točk, 7 skokov, 3 asistence, 1 ukradena žoga in index 31!

Dobro priložnost in solidno minutažo dobiva tudi Petar Vujačić. Upam, da bosta zdrava in do konca sezone takole dobivala priložnost.

Alfonso ::

Groot je izjavil:

Alfonso je izjavil:

Letos posojen v Mornar. Cepci Olimpijini.


Zakaj točno? Kaj bi lahko Glas v trenutni formi prinesel trenutni igri COL? Sam se močno močno strinjam da se za brezveze ne uigrava novega igralca, samo zato ker so ga podpisali za prihodnost, prišel je pa že sedaj. Naj se Glas lepo v miru sestavi pri Mornarju v preostanku sezone in potem naslednje leto na polno. Glede na stanje Mornarja, bi moral tudi dobiti vsaj nekaj priložnosti.


Heh @Kurzweil, saj je tudi tule na forumu bilo mnenje naj v Olimpiji raje igrajo veličine tipa Jeremić, Adams in podobni...

Kurzweil ::

@Alfonso... nič ne vem o tem, no, vsaj zase lahko rečem, da nisem zagovarjal recimo Jeremića pred Glasom... prej nasprotno. Se pa strinjam s tem iz vidika, da je Glas v Mornarju, saj bo tam dejansko dobil res proper priložnost.

Sicer dvomim, da bo kaj iz Ščuke, preveč stagniranja pri COL in poškodb, ampak me vseeno zanima, kje je on, kar se vrnitve na parket tiče?!

Groot ::

Alfonso je izjavil:

Groot je izjavil:

Alfonso je izjavil:

Letos posojen v Mornar. Cepci Olimpijini.


Zakaj točno? Kaj bi lahko Glas v trenutni formi prinesel trenutni igri COL? Sam se močno močno strinjam da se za brezveze ne uigrava novega igralca, samo zato ker so ga podpisali za prihodnost, prišel je pa že sedaj. Naj se Glas lepo v miru sestavi pri Mornarju v preostanku sezone in potem naslednje leto na polno. Glede na stanje Mornarja, bi moral tudi dobiti vsaj nekaj priložnosti.


Heh @Kurzweil, saj je tudi tule na forumu bilo mnenje naj v Olimpiji raje igrajo veličine tipa Jeremić, Adams in podobni...


Kje točno sem zagovarjal, da igra Jeremič pred Glasom?

Sem pa povedal tisto, kar je bilo takrat povsem povsem realno in še vedno stojim za tem. To da se je Glas uspel tako lepo dvignit v formi takrat ni upal napovedati prav nihče. Ampak vidim da nekateri še niste prešli faze otroških for in ste radi generali po bitki. Tudi prav če si zato bolj srečen v življenju.

No da bom še jaz general po bitki. Še vedno trdim, da je tale posoja čisti win win za COL in Glasa. Glas je dobil prepotrebne minute in tudi samozavest. Če bo tako igral do konca sezone, si lahko COL za naslednjo sezono obeta res pravo okrepitev v njem. COL pa je tako ali tako povsem zavozila sezono že zdavnaj, zato ji tudi Glas ne bi prinesel bistveno boljšega učinka v tem obdobju. Kvečjemu bi se lahko zgodilo, da se ne bo niti vrnil toliko v formo. Evo pa sva oba lahko super glasna kako sva imela prav.

Kurzweil ::

Kurzweil ::

Pri Zadru se je zgleda začelo... po finančnih težavah, kjer nekateri že mesece niso dobili plače, ker občinski svet ne more potrditi financiranja, je že odšel Antonio Jordano in sicer v francoski Elan Chalon. Zgleda, da je samo vprašanje časa, kdaj bo odšel še kakšen Drežnjak, Božić...

komentar2021 ::

Kurzweil ::

@komentar2021, si pogledam, ko bom doma...

sicer pa zanimivo v zadnjem obdobju... MZT in Split sta se zelo dvignila....FMP je v seriji 4 porazov od odhoda Frazerja... Igokea je v prostem padu, sedaj že 10. poraz v seriji in na koncu se bodo še borili za obstanek kot kaže... Borac se dviga... Cibona je po Zadru poskrbela še za en šok Zvezde, ki ji tudi v Evroligi ne gre več oz. jo sedaj Partizan že konkretno prehiteva, ta derbi je tudi naslednja tekma v ABA ligi za ti dve ekipi... precej okrepljena Budučnost je v seriji 5 zmag, okrepitve prinašajo več širine in kvalitete, so pa slednji 6. v svoji skupini Eurocupa, tako da jih tam čaka sedaj še veliko dela in težke tekme, v ABA ligi pa drži razliko pred COL... Mega je na zadnjih 7 tekmah, zmagala kar šestkrat... Mornar je po odhodu Russella precej izgubljen, mimogrede, slednji razen nekih redkih izjem, ne prepriča ravno pri Galatasarayu. SC Dervy našega Žaklja je po zadnjih dveh porazih proti Borcu in Megi, povsem na robu playoffa....

Če takole na hitro napišem... liga je v zadnjih krogih precej dobila na zanimivosti, naenkrat ni nobenega outsiderja... MOR, BOR, IGO in MZT bodo imeli pravo borbo za obstanek.... CIB, ZAD, SCD, MEG, SPL pa konkretno borbo za playoff... je pa FMP v zadnjem obdobju predej padel... bi rekel, da playoff je... ekipama COL in BUD, ki se bosta borili za to 3. mesto, pa mislim, da ne more več blizu... kot pa sem že prej omenil, pa se v prihajajočem krogu udarita PAR inz CZV za prvo mesto... bo še zelo zaimivo, do konca rednega dela!
««
8 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629542 (1190) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82243145 (13928) 2dark
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965192 (16822) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172721 (1665) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202054 (1372) scipascapa

Več podobnih tem