» »

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

««
2 / 10
»»

Masayoshi ::

Ma ja, meni je pri tem najhuje da furamo dalje Rupnika. Saj je fajn fant, sam so drugi boljši in sedaj bi res bilo bolje če bi nadaljeval katerikoli od teh ki so odpadli in bi prečrtali Luko.

Voss ::

Potrebno je vedeti, da imamo tudi v tujcu bistveno slabšo alternativo v primerjavi z letom 2017 (Anthony Randolph). On je bistveno boljši obrambni igralec od Tobeya, pa tudi v napadu bolj raznovrsten igralec (ko je zdrav seveda). Potem tu manjka Gašper Vidmar. Tip je bil na tem EP res prava žival (spomnite se tistega zabijanja preko Timme) in tudi na splošno neverjetno hvaležen igralec. Dimec je daleč od njegovega nivoja. Naslednja dva v vrsti sta Klemen Prepelič in Goran Dragić. Prvi se še vedno malce vrača po zlomu roke, drugi je pa tudi 5 let (!) starejši. Že leta 2017 je imel težave s krči, da je moral konec tekme presedeti. Takrat sta nas iz "dreka" potegnila prav Randolph in Prepelič z neverjetnimi meti.

Luka Dončić je bil takrat wonder boy, danes je superstar in on je ubistvu edini, ki je od zadnjega EP boljši. Sam bi bil zelo previden z napovedmi. V sistemu na izpadanje se hitro zgodi presenečenje. Slab dan Dončića in Dragića pa te Turki z Larkinom ven vržejo ali pa kakšni Španci, ki sicer niso več na istem nivoju, pa vseeno premorejo več kot dovolj kvalitete na vseh položajih, da so lahko konkurenčni za medaljo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

Vidim pa, da Jacob Pullen še vedno nima novega kluba... glede na na to, da ima COL na PG Yogija in Gnjidića in dejstvo, da zna Pullen solidno poflikat položaj 1... in šuterski manjko COL, torej dejstvo, da lahko Pullen igra tudi položaj 2, pa čeprav ima samo 183cm... ne bi bilo slabo, če slednji ostane v COL... se pa zavedam, da prav poceni možakar ni...

Kurzweil ::

In the meantime...

Svetislav Pešić, bi se naj bojda odkrižal Miloša Teodosića... je pa res, da je imal možakar zadnje čase kar nekaj težav s poškodbami, pa tudi organizatorjev igre ima Srbija kar nekaj... recimo Micića, Nedovića, da ne naštevam dalje...

Pred časom mi je bila zanimiva tudi poteza hrvaškega selektorja, da se je odkrižal Anteja Žižića, ker bi naj takšen tip centra že imel nekako v Ivici Zubcu, tako da je na koncu izbral Šarića in olimpijinega Matkovića, po svoje logično, vsekakor pa pogumno...

Bosna pa ima menda še vedno težave s financami, kar so danes še enkrat izjavili za javnost, tako da bi naj bil še vedno vprašljiv njihov nastop na EPju... no bojda bi naj bilo celo tako hudo, da ni denarja niti za pripravljalne tekme. Je pa res, da tisti, ki spremljamo reprezentance oz. natančneje tudi Bosno vemo, da to ni prvič in do sedaj se je še vedno našla rešitev.

Voss ::

Kurzweil je izjavil:

Vidim pa, da Jacob Pullen še vedno nima novega kluba... glede na na to, da ima COL na PG Yogija in Gnjidića in dejstvo, da zna Pullen solidno poflikat položaj 1... in šuterski manjko COL, torej dejstvo, da lahko Pullen igra tudi položaj 2, pa čeprav ima samo 183cm... ne bi bilo slabo, če slednji ostane v COL... se pa zavedam, da prav poceni možakar ni...


Zelo odvisno kaj je plan z Adamsom. Če je mišljen kot combo, potem Pullen odpade. Vseeno mislim, da glavna okrepitev na dvojko še pride.

Kurzweil ::

Tudi jaz iskreno upam, da kapitalc na položaju 2 še pride... Pullen sicer precej raje meče, torej bi lahko recimo da rekli, da je undersized SG, ki pa lahko fino igra tudi na položaju PG, ne more pa bit starter na tem položaju... škoda pri Gnjidiću, da je dejansko slab pri metu, pa naj si bo to za 2,3, tudi proste mete za branilca prej slabo, kot dobro izvaja... sicer bi se dalo tudi z njim kaj kombinirat, ker on pa je okoli 200cm in bi lahko bil combo, pa ne kaže, da kdaj bo... Pullen zna biti rešitev v marsikaterem primeru... ima tudi tisto kar rabiš, da kdaj premagaš kakšnega favoriziranega tekmeca, toraj ko se mu "odpelje", lahko pade v serije, ko sam odloči tekmo... ta nek šuter, ki lahko kakšno minuto igra tudi na položaju PG bo še moral pridet, tu ni kaj... drugače se bomo celotno sezono pogovarjali o tem... pa da se še malce navežem na Gnjidića... včasih me je prav jezilo ko sem ga gledal... nekak nima tiste volje in želje, ki bi jo od mladega basketaša pričakoval... kar je omenilo tudi več trenerjev CIB, mislim, da tudi Okorn... precej niha, tudi delovna vnema na treningih je bojda kot 0/1 switch... bom presenečen, če bo letos Gnjidić kakšen presežek... lahko pa da se motim, kdo ve, mogoče postane takšen, ko ne dobi plače, kar se je verjetno zgodilo pri CIB...

Kurzweil ::

Mi je bila pa pred dnevi zanimiva izjava Gorana Dragiča pri Športu na RTVju. Najprej je razčistil, da je čakal samo zdravniški pregled pri Chicago Bullsih, tako da je verjetno že bil pred časom precej odločen, da se pridruži reprezentanci, pri tem pa je dodal, da CHI ni želel, da igra, ampak je Goran rekel, izbira je na koncu vedno na strani igralca... v nadaljevanju pa je dodal, da si je Samarja vzel pod mentorstvo, ker mi je kot igralec zelo všeč, da v njem vidi potencial in je tip igralca v katerem vidi napredek... kar si znam vsaj jaz nekako predstavljat, da bo Samar ostal v reprezentanci, kar je prav.

Če se še malce navežem na srbsko reprezentanco, Svetislav Pešić se je po Teodosiću odkrižal še Alena Smailagića. Moram priznat, da sem od njega po prihodu iz GSW pričakoval, da bo eden vidnejših igralcev Eurocupa, da bo eden tistih mlajših presežkov, da se bo naigral po tem, ko je v NBA dobival res malo priložnosti (nekatere odlično izkoristil)... potem pa povprečna sezona pri PAR, na začetku je bilo še nekaj od njega, potem pa strm padec... sledile pa so še lažje poškodbe... tako, da morda niti ne čudi dejstvo, da je odletel. V Evroligi bodo v prihajajoči sezoni pred njim dobivali priložnost Leday, Nunnally, Papapetrou, ki so štirice, ali pa trojke, ki lahko igrajo tudi na položaju 4. V ABA ligi pa ne bom presenečen, če bo počasi pred njim dobil priložnost Tristan Vukčević. Vsekakor sem presenečen, kako slabo gre njegova pot v Evropi zaenkrat... sem res pričakoval od njega ogromno...

Groot ::

Zaradi izjave Gogija sem tudi sam začel razmišljati da bi morda vseeno lahko Samar šel zraven na prvenstvo. Ampak še vedno nekako dvomim v to in se mi zdi bolj verjetno da bo zraven Nikolič. Za kreacijo se namreč ni potrebno tako bati, saj imamo LD in Gogija, v drugem planu pa po potrebi tudi Prepelič in Blažič. Imamo pa zato morda malce manjka v obrambi, ki pa ga lahko Nikolič pokrije. Sicer je Samar tudi v obrambi precej napredoval, ampak mu morda vseeno že manjka malce čvrstosti proti kakšnim večjim PG.

Moja napoved postave za EP:
1: LD, Gogi, Nikolič
2: Prepelič, Blažič
3: Zoki, Hrovat, Čebašek
4: Čančar, Murič
5: Tobey, Dimec

Še najbolj sem v dvomu glede Čebaška, ali bo Sekulič stavil na njegove trojke ali pa vseeno vzel morda celo Macuro zaradi pokrivanja pod košem in igral z Muričem na 3.

Glede Smailagića sem pa tudi sam presenečen nad njegovim slabim razvojem zaenkrat. Mislim sicer da mu malce manjka minut in bi glede na želje Partizana bilo morda celo bolje, da bi šel kam drugam.

Jnou ::

Me zanima kako bodo razdelili minute Dragiću in Dončiću. Mislim, da bi bilo najboljše, da je vedno eden od njiju na parketu (itak Dončić precej več), v zaključkih pa oba na terenu.

Bo to najmočnejši Eurobasket po imenih do sedaj? Ali kdo od znanih NBA-jevcev manjka?

Masayoshi ::

Novopečeni francoz Embiid, pa Kleber recimo, B. Bogdanović...

Kurzweil ::

Jnou je izjavil:

Me zanima kako bodo razdelili minute Dragiću in Dončiću. Mislim, da bi bilo najboljše, da je vedno eden od njiju na parketu (itak Dončić precej več), v zaključkih pa oba na terenu.

Bo to najmočnejši Eurobasket po imenih do sedaj? Ali kdo od znanih NBA-jevcev manjka?


Goran je zadnjič v enem izmed prispevkov tudi izjavil, da bo njegova vloga precej drugačna, kot je bila na tistem Eurobasketu 2017. Tako da jaz pričakujem, da morda sploh ne bo starter... glede na to, da imamo ravno za 1 ekipo tistih udarnih košarkarjev... bi rekel, da bo menjava za Dončiča... kar je tudi pametno, vsaj po mojem skromnem mnenju... od nekdaj sem zagovornik, da če ekipa nima dobre druge ekipe, da se da nekoga od najboljših v drugo ekipo, da ne trpi igra potem, ko gredo starterji ven... ali drigače, da imaš enega odličnega košarkarja v drugi ekipi, če hočete tistega 6. moža, zaradi katerega je igra precej bolj stabilna.

Mi bomo rabili res precej sreče, da ne bo poškodb, zelo pametno rotacijo, da na bodo konec prvenstva Dončiča dajali gležnji, Dragiča pa krči, kot je bilo temu tako že 5 let nazaj - torej idealno odmerjena minutaža za nosilce, kar se da varčevat njihove moči, če bo seveda to mogoče. Ko omenjamo poškodbe, se vsi vedno bojimo, kaj bi bilo, če bi se poškodovala Dragič ali Dončič, mi smo globoko v temi, če se nam recimo poškoduje Tobey... in zaradi tega sem mnenja, da bo prej prednost dobil Macura, kot Čebašek...

Še dobre 3 mesece do prvenstva... neglede na to, da je pretendentov za medalje kar nekaj... pa moram priznat, da bom razočaran, če ne bo medalje, pa se nam lahko to kaj hitro zgodi. Goran Dragič je lepo umiril žogo, ko je izjavil, da je cilj 1/2 finale.

Težko je govorit, če je to poimensko najmočnejši Eurobasket do sedaj... vsekakor pa je kandidatov za naslov več, kot je bilo kadarkoli, da bi se spomnil... vedno je bilo nekaj izrazitih favoritov, v zadnjem obdobju recimo Španci, Francozi,... zdej pa se mi zdi, da je ekip cel kup in prav nobena ne izstopa tako zelo oz. je precej izenačenih.

Zanimivo je, da se povečini omenja samo Slovenijo, Francijo, Španijo, Grčijo, Srbijo, Litvo... prav nič kaj veliko ne zaostajajo Turki, Nemci, Gruzijci, Italijani, Hrvati, Čehi,... sploh ker bodo Češka, Nemčija in Italija gostitelji... škoda, da ni Latvije in da bi slednja igrala s Porzingisom... prav zanimivo bi bilo videt, da bi se križala Slovenija z Dončičem in Latvija s Porzingisom.

Kurzweil ::

Nemanja Bjelica iz GSW v Fenerbahce

.....

Robert Jurković v Krko

.....

Zanimiva kako malo zaenkrat kadruje Borac, je pa pred dnevi podaljšal s Halom, ki je bil lani verjetno najboljši 6. mož ABA lige.

.....

Marko Pecarski pa prav iz Borca v Mornar... takole pa trenutno izgleda ekipa Mornarja, zaenkrat kaže, da bi znala naša Vujačić in predvsem Ščuka dobiti priložnost v tem klubu...

Russell, Mihailović, Živanović
Vranješ, Vujačić, Kovačević
Brown, Ščuka
Pecarski, Miković
Diong, Vrankovič, Rakočević

Masayoshi ::

Eh, če pridejo naši do tekme z Grki res bne vem kdo bo Janisa kril? Murić? Špancem nasul 31 pik v 21 minutah z enim zgrešenim metom...Pa tale Dallasov Dorsey tudi ni slabo igral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Masayoshi ()

Kurzweil ::

Sicer pripravljana tekma, ki sem jo na hitro pogledal... ne bi preveč resno jemal tole... so pa Grki povozili Španijo, pa bi rekel, da ni Grčija tako dobra, kot trenutno izgleda slabo Španija. Sicer Španska reprezentanca še vedno premore kvaliteto, bi pa rekel, da je tole daleč od tega, kar smo gledali od Špancev vsa ta lega... nekako ne bom presenečen, če bo Španija eno od razočaranj prvenstva.

Na drugi strani Antetokounmpo... v NBA vemo, kako se igra obramba, sploh v rednem delu... cone je sicer zadnja leta več, ampak kar se obrambe tiče je za Giannisa Eurobasket strup, kar se je že večkrat pokazalo. Namreč, ko njem zapreš raketo... ne dovoljuješ odprte in tranzicijske igre, možakar hitro zataji... seveda bo dal svoje, ampak zvezdnik, ki se sam zaletava v raketo je nekaj, kar si lahko mnogokrat želiš. Murič ga lahko pokriva nekaj minut, sicer pa jaz tu vidim Čančarja, ki je dober obrambni igralec, ima malce več višine, fizično močan, lačen igre... jaz se Antetokounmpa sploh ne bojim... s pametnim postavljanjem se da pri njemu izsilit malo morje osebnih napak v napadu...

Groot ::

Kurzweil je izjavil:

Sicer pripravljana tekma, ki sem jo na hitro pogledal... ne bi preveč resno jemal tole... so pa Grki povozili Španijo, pa bi rekel, da ni Grčija tako dobra, kot trenutno izgleda slabo Španija. Sicer Španska reprezentanca še vedno premore kvaliteto, bi pa rekel, da je tole daleč od tega, kar smo gledali od Špancev vsa ta lega... nekako ne bom presenečen, če bo Španija eno od razočaranj prvenstva.

Na drugi strani Antetokounmpo... v NBA vemo, kako se igra obramba, sploh v rednem delu... cone je sicer zadnja leta več, ampak kar se obrambe tiče je za Giannisa Eurobasket strup, kar se je že večkrat pokazalo. Namreč, ko njem zapreš raketo... ne dovoljuješ odprte in tranzicijske igre, možakar hitro zataji... seveda bo dal svoje, ampak zvezdnik, ki se sam zaletava v raketo je nekaj, kar si lahko mnogokrat želiš. Murič ga lahko pokriva nekaj minut, sicer pa jaz tu vidim Čančarja, ki je dober obrambni igralec, ima malce več višine, fizično močan, lačen igre... jaz se Antetokounmpa sploh ne bojim... s pametnim postavljanjem se da pri njemu izsilit malo morje osebnih napak v napadu...


Točno tako. Giannis blesti v tranzicijski igri, nikakor pa mu vsaj do sedaj ni odgovarjala cona s poudarkom na branjenju rakete. Ko temu dodaš še da Grki na zunanjih položajih niso več tako močni, kot so morda bili v preteklosti, hitro pridejo težave v igri. Pa ne me napačno razumet, nikakor ne podcenjujem Grkov, ampak z vidika individualne nevarnosti se sam precej bolj bojim Jokića, ki ima bistveno več košarkarske inteligence in zna ob zaprti raketi dobro razigravat ostale.

IL_DIAVOLO ::

Cancar je dal zanimivo izjavo:

Čančar pred EP: "Videli bomo, kdo bo igral za svojo državo, kdo pa za lastno statistiko."
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Kurzweil ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Cancar je dal zanimivo izjavo:

Čančar pred EP: "Videli bomo, kdo bo igral za svojo državo, kdo pa za lastno statistiko."


Ja, in to je še ena od tistih stvari, ki je pri naši reprezentanci samo plus, ni nekih sebičnežev in igra se precej ekipno... OK, če izvzamem največje zvezdnike naše reprezentance pričakujem kakšen met več s strani Prepeliča in Blažiča, ampak onadva sta pač takšen tip igralcev, v primeru da pa sta vroča, pa vemo, da lahko tudi sama rešita kakšno tekmo... na zadnjih Eurobasketih me je Prepelič zelo presenetil, ko je dejansko tudi precej razigraval.

Jaz v Čančarju vidim ekstremno pomemben faktor... upam, da me ne vara občutek, ampak mislim, da bo na tem Eurobasketu odličen, tako v obrambi, kot napadalno, da spomnim, na zadnjem prvenstvu je metal recimo trojke 50%... da ne omenim kakšne atraktivne akcije na Čančarja in Tobeya v pick and rollu, saj imamo na tem mestu čarovnika v obliki Dončiča, pa tudi Dragiča... upajmo, da bo Čančar pravi, ker bosta primarno s Tobeyem lahko delala ogromne težave, ko se bodo obrambe obešale na Luko in Gorana.

.....

Sicer pa zanimivo, po tem, ko se je Pešić odpovedal Teodosiću, se je poškodoval pri srbski reprezentanci še Avramović, tako da če bodo poleg Micića in Nedovića na EP vzelo še kakšnega playa, je to lahko verjetno samo še Jaramaz.

Kurzweil ::

Vidim pa, da bodo prenosi tekem tega Eurobasketa na Kanal A/POP TV/Voyo, kar mi je všeč. Te programe imajo vsi... drugi kar je, res ne bi poslušal Kukovice, Mišića, da ne naštevam v nedogled. Upam, da bo čim več tekem komentiral Vilfan, če še sploh ima čas sedaj,... pa onih dveh iz Arene se tudi ne bi branil, torej Štucina in Lamuta. Kar se strokovnosti tiče, bi rekel, da Bassinu ni para med komentatorji v Sloveniji... ob igrišču pa Sanja Modrić... res me zanima kdo bo komentiral. Te komentatorje bi jaz nekako imel...

IL_DIAVOLO ::

Samo da je Sanja in stari Doncic :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Kurzweil ::

So na RTVju lepo naredili inventuro, koliko bo NBA igralcev na prihajajočem Eurobasketu, teh bo 38 - povezava do novice.

Kurzweil ::

Na drugi pripravljalni tekmi med Španijo in Grčijo je zmagala Španija z 87:80... že na prvi tekmi je menda imel težave s kolenom Giannis Antetokunmpo, tokrat pa je tekmo zaradi bolečin v kolenu izpustil.

.....

Sicer pa kot že veste je Krka podpisala s črnogorskim reprezentantom Radosavov Spasojevićem, več kot dobra okrepitev za Krko. Zanimiva ekipa Krke za prihajajočo sezono:

PG: Stipcevic, Špan
SG: Stavrov, Vujadinović
SF: Škedelj, Stergar, Cerkvenik
PF: Spasojević,Jurkovič
C: Macura, Vucić

Mislim pa, da bo največjo razliko od lani seveda naredil trener Gašper Okorn, vsekakor dober obet, da se Krka vrne v 1. ABA ligo... še vedno

Še vedno pa nič s strani Cibone, da ne bo na koncu Krka cela ostala v 1. ABA ligi...

.....

Martin Krampelj je podpisal za italijansko Reggio Emilio

.....

Malce v Split, iz tega kluba odhajata Toni Perković (Orleans), Darko Bajo (London Lions)... za isti klub pa je podpisal tudi Tomislav Zubčić, tako da bosta ta dva Hrvata sedaj soigralca pri tem angleškem klubu, ki ima precej zanimiv roster... v tem klubu je recimo tudi bivši NBAjevec Kostas Koufos, češki reprezentant Hruban, pa recimo še en bivši NBAjevec, Sam Dekker.

.....

Pa še malce v Evroligo... Tornike Shengelia bi naj podaljšal pogodbo z Virtusom...

Groot ::

Ko že ravno omenjaš London Lions, pred kratkim sem nekje bral o tem kako se košarka kar močno razvija v UK z nekaj konkretnimi investitorji za posameznimi klubi. Tako bodo London Lions med drugim letos igrali v Eurocupu. Bo kar zanimivo spremljati če je tole muha enodnevnica ali pa se bodo priključili na dolgi rok.

Masayoshi ::

Šefica (general manager) ženske ekipe tam je slovenka, Vanja Černivec

Je pa Glas poškodovan (hrbet), verjetno bi ga Sekulić tudi brez poškodbe sicer prečrtal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Masayoshi ()

Voss ::

Groot je izjavil:

Ko že ravno omenjaš London Lions, pred kratkim sem nekje bral o tem kako se košarka kar močno razvija v UK z nekaj konkretnimi investitorji za posameznimi klubi. Tako bodo London Lions med drugim letos igrali v Eurocupu. Bo kar zanimivo spremljati če je tole muha enodnevnica ali pa se bodo priključili na dolgi rok.


Evroliga je nekoč že poizkušala s forsiranjem Londona (mamljivo ogromen trg) pa je vse skupaj propadlo. Bomo videli ali bo tokrat eksperiment uspel.

Ekipo bodo imeli več kot dovolj konkurenčno za EuroCup nivo. Od tujcev so že podpisali Sam Dekker (se ga spomnim, da je blestel v Turk Telekomu nekaj let nazaj), Vojtech Hruban (izjemen strelec), Kosta Koufos (ex-NBA, vprašanje pa v kakšni pripravljenosti je). Verjetno bodo dodali še koga, tudi tiste boljše Britance iz tujine vračajo v ekipo.

Do letošnje sezone je bil v Britanski ligi uveljavljeno pravilo salary cap, ki pa ga je vodstvo tekmovanja sedaj umaknilo. To sedaj investitorjem seveda omogoča neomejeno vlaganje v ekipo. Tudi London kot mesto je seveda mamljivo za igralce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

IL_DIAVOLO ::

Zna bit vrhunska tekma s Turki, ki se imajo za ozje favorite.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Smurf ::

Nekdo je goral komentiral minute Gorana. Jaz vseeno pricakujem, da bo v zacetni postavi ter, da bo zagotovo igral prvih in zadnjih 5 min (ce bo to seveda potrebno). Nekako tako kot je to izgledalo proti Hrvaski in Svedski.

Glede ciljev je pomoje cisto pravilno, da se gre na medaljo. Tudi sem mnenja, da smo na papirju med top 3 (se posebej, ker imam obcutek, da zna kaksna Srbija implodirati), ne pomeni pa to, da je karkoli garantirano. Ena poskodba/slab dan ti lahko odneseta vse.

Voss ::

Predlagam, da se o reprezentanci (vsaj Eurobasket) piše v temi: Eurobasket 2022 (Nemčija, Italija, Češka, Gruzija)

Tu je preveč zmede zaradi Eurocupa/ABA lige.

kixs ::

Prenasa kdo danasnjo tekmo?

Groot ::

kixs je izjavil:

Prenasa kdo danasnjo tekmo?


Sportklub 2

Kurzweil ::

Sani Bečirović je v intervjuju za 24ur med drugim govoril o tem, da načrtujejo še eno okrepitev na branilskih položajih, kar je seveda nujno... ostaja pa proračun bolj ali manj enak, kar pa sem rahlo presenečen, saj ni bilo malo tistih, ki so dejali, da je proračun višji, kot je bil minulo sezono. Veseli pa dejstvo, da se je večino pogodb podpisovalo vsaj za 2 leti...

Groot ::

Trenutna ekipa se vsaj meni osebno zdi vsaj na papirju kar šibkejša od lanske. Definitivno manjka še en nosilec na 2. Tudi če Adams pokaže res dobre igre, prave menjave niti nima.

Spet jim pa seveda na roko ne gre dejstvo, da je polovica nosilcev odsotnih in jih ne bo celotne priprave. Tako da ne bi bil presenečen, če se nekako ponovi lanski scenarij z začetka sezone.

Me pa glede na komentar, da je Pullen zahteval preveč, kar zanima kje bo pristal na koncu. Nekako je očitno da vsaj v ABA ligi bo sedaj težko našel mesto, saj je večina ekip, ki bi si ga lahko privoščila, že kar popolnjenih. Najbrž na koncu kakšna Turčija ali pa kaj podobnega.

Masayoshi ::

Mene pa zanima če bo letos Radovič dobil kaj priložnosti, pa kaj bo pokazal. 2 leti nazaj (ali je že 3?) mi je bil kar zanimiv.

Kurzweil ::

@Groot, ja verjetno Pullen zahteva precej, kar bi znal biti tudi razlog, da še vedno nima kluba...

@Kobayashi, jaz mislim, da Radović vsaj v ABA ligi in Eurocupu ne bo dobil veliko priložnosti, razen kakšno minuto, ko bodo tekme odločene... zna biti, da bo potem več igral v državnem prvenstvu, ne bom pa presenečen, če bo kam posojen, recimo nazaj v Cedevito Jr. ali Ilirijo.

Masayoshi ::

Glede Pullena je Bečirović rekel da s je postavil previsoko in so takoj zaključili pogajanja...

Voss ::

Kurzweil je izjavil:

Sani Bečirović je v intervjuju za 24ur med drugim govoril o tem, da načrtujejo še eno okrepitev na branilskih položajih, kar je seveda nujno... ostaja pa proračun bolj ali manj enak, kar pa sem rahlo presenečen, saj ni bilo malo tistih, ki so dejali, da je proračun višji, kot je bil minulo sezono. Veseli pa dejstvo, da se je večino pogodb podpisovalo vsaj za 2 leti...


Ferrell, Dragić in Omić so lani podpisali konkretno pod svojo vrednostjo. Podaljšanje teh treh pogodb še zdaleč ni bilo poceni.

Nebi bil pa presenečen, če bomo začetek sezone zopet štartali slabše. Američana se bosta pridružila kasneje + EP, kjer bodo manjkali res mnogi igralci. Časa za uigravanje torej ne bo dosti.

Kurzweil ::

@Voss, ja to definitivno drži, sploh, ko so jih podpisovali sredi sezone... v tistem trenutku delnice, predvsem Yogija in Zorana, niso kotirale preveč visoko... takole, ko pa je klub stabilen, ko vidiš interes in ko klub pokaže veliko interesa, pa se seveda dvignejo apetiti. Je verjetno bolj pametno za več denarja obdržat jedro, kot iti v kompleten rebuild. Bo pa potrebno malce potrpljenja... nekaj jih je v reprezentancah, kar sicer velja tudi za ostale večje klube, ekipa je relativno na novo sestavljena, če izvzamemo Radovanovića, Yogija, Zorana in Omića... vsi malce dvomimo v Gnjidića, sicer se čaka še en PG/SG... bomo videli... mislim, pa, da takšnega šoka kot lani nekje okrog novega leta vendarle ne bo... lanska sezona je bila res en 0/1 switch... prvi del obup... drugi del več kot pozitivno presenečenje, tiste poteze z novimi igralci so bile prave. Nekak se ne znebim občutka, da bi tisti "miljonček" več ravno prinesel še 1-2 igralca, da bi bilo vse popolnjeno... saj vem... če bi imeli en miljonček več, pa bi potem iskal še tistega drugega... samo, da ne bo poškodb... glede na trenutne rosterje ekip, bi se morala COL smukati nekje okrog 3-4. mesta v ABA ligi in priti v izločilne boje Eurocupa, potem pa iskat presenečenje za kakšen korak več, treba se je zavedati, da bo letos Eurocup lažji, verjetno v veliki meri zaradi manjka ruskih klubov...

Kurzweil ::

Iz Cibone pa še vedno ne duha ne sluha... je pa po poročanju Eurobasket.com za njih podpisal sploh prvi košarkar za naslednjo - to bi naj bil naš Blaž Mesiček.

Sicer pa za Split je že pred časom podaljšal Shannon Shorter... za Split pa je podpisal tudi Dominik Mavra, to pomeni da bo imel ta klub kar dva indijanska šuterja, če se malce grdo izrazim... saj veste, kaj hočem povedat.

V Zadar pa Luka Božić.

Masayoshi ::

Je pa Matkovič odlično odigral proti Sloveniji.

Voss ::

Zadar ima sicer na voljo zgolj okoli 400.000EUR za prvo ekipo. Verjetno še manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

@Kobayashi, ja Matković je odigral zelo solidno tekmo... nasploh bo imela Olimpija letos res proper centersko linijo v Matkoviću in Omiču... nekaj kar si lahko sedaj COL v tem stabilnem stanju privošči... če samo spomnimo kako je bilo še par let nazaj nasploh... in situacija z visokimi igralci. Pri Matkoviću veseli tudi to, da bo tole dejansko zanj prelomna sezona in se bo več kot trudil, da se še toliko bolj izkaže.

@Voss, ja, bogo je stanje Zadra, no celotne hrvaške košarke s Cibono, Splitom in Zadrom na čelu. Sem prepričan, da če bi bilo stanje boljše, bi se prav gotovo potrudili zadržat Justina Carterja, če ne tudi Trevorja Thompsona. Zna biti Justin Carter precej sebičen košarkar, kot pa je lani pokazal pa ima nedvoumno velike kvalitete, poleg pa tudi slabo obrambo. Glede na to, kar so pri Zadru zaenkrat pripeljali, priča točno o tem, kar govoriš, ni nekega budgeta:

Diante Baldwin (Borac Banja Luka)
Marko Ramljak (Spars Ilidža)
Arijan Lakić (Spars Ilidža)
Leon Šantelj (Helios Suns)
Karlo Žganec (Split)
Sani Čampara (Split)
Luka Božić (Široki)

Voss ::

Voss je izjavil:

Zadar ima sicer na voljo zgolj okoli 400.000EUR za prvo ekipo. Verjetno še manj.


Naj se popravim. Mislim, da gre celo za CELOTEN proračun moštva.

Kurzweil ::

Nick Calathes iz Barce v Fener
Jakov Stipanićev iz Krke v hrvaški Zabok
Po Blažu Mesičku je druga okrepitev Cibone Lovro Mazalin
Mihajlo Andrić iz Promitheasa v Andorro

Groot ::

Kam je padel Mesiček 8-O on je pa res najbolj jasen primer tega kako lahko prezgodnje hajpanje mladih igralcev škodi v razvoju.

Voss ::

Mesiček je bil tudi nadvse naporen mlad igralec. O tem je konec koncev javno na novinarski konferenci govoril že Gašper Okorn. Če bi on vedel, kje mu je mesto, bi danes morda igral na kakšni višji ravni.

Kurzweil ::

Pa je bil odličen v mlajših selekcijah... tudi meni se zdi, da je karakterno... glava... pa tudi precej sebičen zna bit. Šutersko in atletsko je bil fajnt na nivoju, ne vem pa več, kako izgleda fant danes v igri, ga bomo gledali v tej sezoni ABA lige, ko je po raznih ABA-ligaških klubih precej naših igralcev.

Masayoshi ::

Mesiček je poor man Hezonja...

Kurzweil ::

Masayoshi je izjavil:

Mesiček je poor man Hezonja...
¸

Jaz bi nekako dal v isti koš še Džanana Muso... pri katerem nikakor ne morem pozabit, ko je pred časom dejal, da je boljši od Luke Dončića. Pa mislim, da je bil intervju za official spletno stran ABA lige, če bi se spomnil, kjer sem ti bral, bi z veseljem prilepil.

Voss ::

Kurzweil je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Mesiček je poor man Hezonja...
¸

Jaz bi nekako dal v isti koš še Džanana Muso... pri katerem nikakor ne morem pozabit, ko je pred časom dejal, da je boljši od Luke Dončića. Pa mislim, da je bil intervju za official spletno stran ABA lige, če bi se spomnil, kjer sem ti bral, bi z veseljem prilepil.


Podobno je s takšnimi izjavami izival tudi Deni Avdija. Takšne izjave je potrebno jemati z rezervo. To so igralci, ki poizkušajo pred naborom pridobiti dodatno pozornost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Masayoshi ::

Milutinov ostaja v CSKA. Partizanovi navijači v jok...

komentar2021 ::

@Kobayashi Milutinov niti ni nek igralec za moj okus, ne vem, moje mnenje. Williams-Goss bi bil bolj dobrodošel. Moje mnenje je sicer tudi, da bi bilo za Partizan bolje da bi igrali Eurocup kot Evroligo (gledano iz tekmovalnega vidika), čeprav Žoc ni trener za Eurocup. Je pa tudi res da brez Evrolige ne bi prišli igralci kot so Nunnaly, Papapetrou, Exum. Osebno bi rad videl dovolj priložnosti tudi za Madarja, Koprivico, Glasa, Smailagića, seveda skladno s predstavami na terenu in vloženim trudom. Obradović je včeraj napovedal dovolj priložnosti za vse, skladno s tem, koliko si bodo to priložnost zaslužili. Našteti igralci lahko dajo doprinos v ABA ligi ter Eurocupu (kakšen je lahko ta doprinos se je lahko videl v prejšnji sezoni), v Evroligi pa verjetno ne (pustimo se presenetiti :D). Žoc ima še vedno dve sezoni pred sabo, če bo Partizan vodil tri leta, kot je napovedal po prihodu, je pa projekt na krhkih temeljih zaradi Partizanovih financ, Žoc bi mogoče ostal tudi če bodo finančne težave prišle na plan, za igralce, vsaj tiste, ki si lahko najdejo Evroligaški/Eurocup klub, pa nisem prepričan. Igralci z dobro plačanimi pogodbami ne bodo doprinesli boljšemu finančnemu stanju, bo pa zagotova dobra prodaja kart.

Upam, da bo RTV prenašal ligo ABA tudi letos, vsaj tako kot lani.

Zgodovina sprememb…

««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629535 (1183) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82243126 (13909) 2dark
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965178 (16808) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172721 (1665) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202054 (1372) scipascapa

Več podobnih tem